Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2016 20:39 |
Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας
O Υπουργός Υγείας

Καλύτερη από εκείνη των κέντρων φιλοξενίας που επισκέφθηκε στο νομό Κιλκίς, χαρακτήρισε την εικόνα του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, που ενημερώθηκε επί τόπου για τη λειτουργία του από τον προσωρινά υπεύθυνο του κέντρου Σάκη Παπαθεμελή. "Είναι πολύ οργανωμένος ο χώρος, η υγειονομική φροντίδα θεωρώ ότι είναι επαρκέστατη" είπε.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πρόκληση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο προσφυγικό, τόνισε ότι είναι προφανής η επιβάρυνση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και σχολίασε ότι "με τη συνδρομή του ανθρώπινου δυναμικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η υγειονομική διαχείριση αυτού του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος είναι αξιοπρεπής για την ώρα".

"Οφείλουμε σε αυτή τη νέα φάση που έχει μπει το μεταναστευτικό πρόβλημα, που προβλέπει μια μακροχρόνια παραμονή χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας, να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο συντονισμένοι.

Υπάρχει παρουσία και του κράτους μέσω του ΕΚΕΠΥ που έχει τον κεντρικό συντονισμό, των μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΑΒ και όλων των ανθρώπων του δημόσιου συστήματος Υγείας και των εθελοντών" ανέφερε.

Για τα προβλήματα του νοσοκομείου Κιλκίς σημείωσε ότι "υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και στο ανθρώπινο δυναμικό και σε αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης και στελέχωσης".

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι θα διερευνηθούν πληροφορίες περί επικείμενης μεταφοράς βρέφους προσφυγόπουλου από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για νοσηλεία. "Υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση.

Λύνουμε πάρα πολλά προβλήματα τέτοιου τύπου με παιδιά και μεγαλύτερους ανθρώπους που χρειάζονται ειδική αγωγή η οποία δεν μπορεί να προσφερθεί σε ένα απλό νοσοκομείο. Νομίζω ότι μέχρι τώρα τα αποτελέσματα είναι καλά" πρόσθεσε.

2
23/03/2016 21:09
Ta propurgia tou syriza ta kentra filoxenias metanaston i dexameni psifon gia tin aristera ..prota to koma meta i ellada kai auto einai kati pou xaraktirizei to sunolo tis politikis zois apo to 1821 ektos iso apo tin dimokratia tou vounou tou velouxioti kai tin eparato eptaetia
Πότε φεύγετε;
23/03/2016 20:49
Αυτο το πράγμα είναι υπουργός Υγείας ;;; Δεν παει καλύτερα στο παζάρι να ξύνει κοιλιές? για εκεί είναι!