Τρεις Ιρακινοί, βρετανικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη έχοντας στην κατοχή τους ολόκληρο οπλοστάσιο: Σε δύο τροχόσπιτα μετέφεραν πάνω από 200.000 σφαίρες, όπλα αλλά και χρηματικά ποσά.

Η νέα αυτή υπόθεση επιβεβαιώνει το σενάριο ότι ο Έβρος έχει γίνει πέρασμα προς της Συρία, με τις ελληνικές και ξένες Αρχές να συνεργάζονται για την ταυτοποίηση των τριών ανδρών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ένα σταθμευμένο τροχόσπιτο –ρυμουλκούμενο από όχημα – στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού, κίνησε τις υποψίες των ανδρών του Λιμενικού.

Μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι δύο άντρες – 35 και 36 ετών – συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακολούθησε έλεγχος στο τροχόσπιτο, όπου και εντοπίστηκαν σε μερικώς σφραγισμένες και μονωμένες κρύπτες, επιμελώς συσκευασμένα, τα εξής:

* δεκαοκτώ (18) πυροβόλα όπλα ραβδωτής κάννης με ένα γεμιστήρα έκαστο, εκ των οποίων τα έξι (06) έφεραν προσαρμοσμένα κλείστρα, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα (12) έφεραν τα κλείστρα εντός έτερης συσκευασίας

* είκοσι επτά χιλιάδες διακόσια πενήντα (27.250) φυσίγγια διαμετρήματος 22 χιλιοστών (22mm)

* δώδεκα χιλιάδες πεντακόσια (12.500) φυσίγγια διαμετρήματος 5,5 χιλιοστών (5,5mm).

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν τετρακόσια δύο ευρώ και εβδομήντα λεπτά (402,70), ογδόντα (80) δολάρια ΗΠΑ, δύο χιλιάδες σαράντα (2.040) λίρες Τουρκίας, δέκα χιλιάδες (10.000) δηνάρια Ιράκ και δύο (02) κινητά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου συλληφθέντα βρέθηκαν εννιακόσια σαράντα ένα (941) ευρώ και πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το ανωτέρω όχημα.

Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής εντοπίστηκε ακόμη ένας 40χρονος Ιρακινός στο τελωνείο Κήπων του Έβρου.

Ειδικότερα, ο 40χρονος οδηγώντας ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο, με γερμανικές πινακίδες , μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένα, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στο εσωτερικό του τροχόσπιτου, καθώς και στην κατοχή του, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν :

* 200.000 φυσίγγια, διαμετρήματος 22 χιλιοστών

*4 τυφέκια μάρκας Walther

*8 διόπτρες

*διάφορα χρηματικά ποσά

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, απέδωσε σήμερα η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων Ιρακινών.

Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.