Οι οικονομίες που είχαν συγκεντρώσει αλλοδαποί από την δουλειά τους, έγιναν στόχος ενός 55χρονου συνταξιούχου αστυνομικού και της συμμορίας του.

Ο 55χρονος συνελήφθη για ληστεία, αντιποίηση αρχής και πλαστογραφία πιστοποιητικού.

Ο συλληφθείς μαζί με άλλους τρεις άγνωστους συνεργούς του, είχαν επιχειρήσει, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από υπήκοους Μπαγκλαντές ενοίκους διαμερίσματος στον Άγιο Παντελεήμονα .

Το πρώτο περιστατικό έγινε στις 30 Ιουλίου όταν ο 55χρονος και οι συνεργοί του πήγαν στο διαμέρισμα και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επιδεικνύοντας μάλιστα ένα δελτίο ταυτότητας αστυνομικού, τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ζήτησαν τα έγγραφά τους και ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού.

Με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τους αλλοδαπούς, συνολικά το χρηματικό ποσόν των 872 ευρώ και ένα φορητό υπολογιστή και αποχώρησαν.

Προχθές οι δράστες επέστρεψαν στο σπίτι, αλλά οι αλλοδαποί αντιλαμβανόμενοι ότι πρόκειται για απάτη ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Στο διαμέρισμα συνελήφθη ο 55χρονος, ενώ οι συνεργοί του τράπηκαν σε φυγή. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε έγχρωμη εκτύπωση του υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας που κατείχε όταν ήταν στην ενέργεια.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 55χρονος- ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί από την υπηρεσία του το 2010- είχε κατηγορηθεί πάλι το 2013 και το 2014 για σύσταση συμμορίας, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, πλαστογραφία πιστοποιητικών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.