Πρωτοφανή απήχηση έχει η διεθνής εκστρατεία για τη διάσωση της Ελλάδας που έχει ξεκινήσει ένας Βρετανός στη διαδικτυακή πλατφόρμα Indiegogo.

Η δημοσιότητα της εκστρατείας έχει γιγαντωθεί τα τελευταία 24ωρα: Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ο Τομ Φίνεϊ είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ που προσέφεραν περίπου 60.000 χρήστες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πολλές ώρες την Τρίτη η πλατφόρμα είχε «πέσει» λόγω της τεράστιας προσέλευσης χρηστών.

«Ας βρούμε λύση για την Ελλάδα» αναφέρεται στην καμπάνια στήριξης της χώρας, στόχος της οποίας είναι να συγκεντρωθούν… 1,6 δισ. ευρώ, προκειμένου η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της!

«Επειδή το ζήτημα με την Ελλάδα έγει γίνει βαρετό, με τους υπουργούς Οικονομικών να κάνουν επίδειξη ισχύος, ήρθε η ώρα να βρούμε μόνοι μας λύση για το θέμα. Η Ε.Ε έχει πληθυσμό 503 εκατ. Αν όλοι βάλουμε ελάχιστα ευρώ, τότε το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί», αναφέρει το κείμενο της εκστρατείας.

Και συνεχίζει: «Τι πρέπει να κάνουμε; Η Ελλάδα χρειάζεται να συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διάσωσή της. Ο κάθε Ευρωπαίος θα μπορούσε να καταθέσει 3 ευρώ».

Παρακάτω, ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας βγάζει… στο «σφυρί» ελληνικά προϊόντα. Έτσι, «με 3 ευρώ μπορείς να αποκτήσεις μία καρτ-ποστάλ με τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, με 6 ευρώ παίρνεις μία χωριάτικη σαλάτα, με 10 ευρώ ένα μπουκάλι ούζο και με 25 ευρώ ένα μπουκάλι κρασί».

Εάν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τα χρήματα θα επιστραφούν στους συνεισφέροντες.