Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για ηθική αυτουργία σε παραβάσεις που αφορούν στις επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο καιπρόκληση τέλεσης πλημμελήματος σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου προσφέρονταν παράνομες υπηρεσίες «ταξί» και μεταφοράς προσώπων από επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με κόμιστρο.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ υπήρξε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο αστυνομικής διαδικτυακής έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων, προέκυψε ότι η επίμαχη ιστοσελίδα έχει κατοχυρωθεί σε στοιχεία 28χρονης.

Ακολούθησε έρευνα, την Τετάρτη το πρωί, στο σπίτι της στον Χολαργό, όπου διέμενε μαζί με 35χρονο.

Από την επιτόπια ψηφιακή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, ο οποίος εργάζεται σε διαδικτυακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί, ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και είχε κατοχυρώσει το επίμαχο όνομα του ιστοχώρου, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητας της συγκατοίκου του, με τη συναίνεσή της.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.