Εντεκα εγκληματικές ενέργειες με πρωταγωνιστές μέλη ή στελέχη της Χρυσής Αυγής αποτελούν τη βάση της παραπεμπτικής πρότασης που φέρει την υπογραφή του εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα αποτελούσε «εκτέλεση συγκεκριμένου σχεδίου και εντολής».

Επικαλούμενος τα στοιχεία της δικογραφίας επισημαίνει ότι το θύμα δέχθηκε τρία θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι σε εξαιρετικά ευαίσθητα σημεία του σώματός του από τον προφυλακισμένο Γιώργο Ρουπακιά. Γεγονός που μαρτυρά την ένταση του δόλου του δράστη του εγκλήματος, ο οποίος ανήκε στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

«Τόσο η δολοφονική ενέργεια του Γ. Ρουπακιά όσο και οι ενέργειες άλλων προσώπων από την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας τα οποία έσπευσαν στο σημείο ασφαλώς και είναι εναρμονισμένες στο πνεύμα της έντονης επιθετικότητας και βιαιότητας που διαπνέει το πολιτικό κόμμα Χρυσή Αυγή, τα μέλη και τα στελέχη του απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους» προσθέτει ο κ. Ντογιάκος.

Ο κατάλογος των υποθέσεων για τις οποίες θα λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δολοφονία του Πακιστανού Σαχτζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα, την απόπειρα δολοφονίας μαθητή σε σχολείο του Παλαιού Φαλήρου, την επίθεση εις βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και τις επιθέσεις σε κοινωνικά στέκια στην Ηλιούπολη και στα Πετράλωνα.