Στο μικροσκόπιο της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου είχαν μπει επτά συμβάσεις από το χαρτοφυλάκιο των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε ακολουθήσει η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για ορισμένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Ο κατάλογος των κατηγορουμένων περιλαμβάνει, εκτός από τον πρώην πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελο Φιλιππίδη, μεταξύ άλλων τους επιχειρηματίες Δημήτρη Κοντομηνά και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και άλλα πρόσωπα που τα δάνεια τους είχαν χαρακτηριστεί κόκκινα.

«Τα δάνεια ήταν εγγυημένα, εξυπηρετούμενα και χωρίς κινδύνους απώλειας χρημάτων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Αυτό ήταν το τρίπτυχο της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι μετά την απολογία τους έφυγαν όλοι ελεύθεροι από τα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι πολλούς μήνες πριν από την επιστροφή του ζεύγους Γριβέα είχε οικειοθελώς έρθει πίσω στη χώρα μας από την Τουρκία ο εκ των πρωταγωνιστών της ιστορίας Αγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος πρώτος έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Η επιλογή του να μη γυρίσει την πλάτη στον ανακριτή και να εμφανιστεί ενώπιόν του δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις αξιολογήθηκε, με αποτέλεσμα αμέσως μετά την απολογία του να αφεθεί ελεύθερος.

Μόλις συμπληρωθεί ο κατάλογος των απολογιών η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών για την έκδοση βουλεύματος, με βάση το οποίο οι δικαστές θα αποφαίνονται για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο.