Φθινοπωρινό προβλέπεται το σκηνικό του καιρού την Κυριακή με ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρες βροχές σε όλη την χώρα να είναι το χαρακτηριστικό της τελευταίας μέρας του Αυγούστου.

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ακόμη και γιακαταιγίδες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και της Μακεδονίας.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βορειότερα και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.