Με πλαστά πτυχία ιατρικής μια 44χρονη παρουσιαζόταν ως διαιτολόγος και διατηρούσε παράνομα ιατρείο στο Κολωνάκι ενώ διακινούσε απομιμητικά συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας.

Η 44χρονη συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απάτη, νοθεία τροφίμων και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία ιατρικής, πλήθος κενών φιαλών, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιρειών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από αξιοποίηση στοιχείων για διάθεση απομιμητικών – νοθευμένων συμπληρωμάτων διατροφής και προέκυψε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η 44χρονη διακινούσε, μέσω του Διαδικτύου, απομιμητικά προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής συγκεκριμένης εταιρείας.

Οπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιάλες με άγνωστο υγρό, στις οποίες επικολλούσε σήματα της παραπάνω εταιρείας, με πιθανές περαιτέρω συνέπειες για την υγεία των καταναλωτών.

Η εμφιάλωση των απομιμητικών αυτών προϊόντων πραγματοποιούταν στο σπίτι της, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός κενών φιαλών, μπλοκ χειρόγραφων αποδείξεων λιανικής πώλησης και φορολογικά παραστατικά με Α.Φ.Μ. ανύπαρκτων εταιρειών.

Η συλληφθείσα για να πείθει τους υποψήφιους αγοραστές, εμφανιζόταν ως ιατρός. Μάλιστα λειτουργούσε παράνομο ιατρείο, όπου υπήρχε ανηρτημένη η προβλεπόμενη πινακίδα με αριθμό μητρώου, που ανήκει σε άλλο (νόμιμο) ιατρείο.

Εντός του «ιατρείου» βρέθηκαν ανηρτημένα πλαστά πτυχία ιατρικής από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι της στην Αθήνα, καθώς και στο αυτοκίνητό της, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Εκατόν εξήντα πέντε άδεια μπουκάλια, δύο μπουκάλια με άγνωστη υγρή ουσία, στα οποία υπήρχε τοποθετημένη ετικέτα εταιρείας διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής,ενα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, επτά σφραγίδες, μεταξύ των οποίων δημόσιων νοσοκομείων, ιδιωτών ιατρών, φιλανθρωπικού ιδρύματος, μπλοκ με χειρόγραφες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας νοσοκομείου, δύο Ειδικά Βιβλία Καταχώρισης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.), δύο μπλοκ σημειώσεων νοσοκομείου και δύο μπλοκ διπλότυπων εισιτηρίων νοσοκομείου καθώς και δύο παραπεμπτικά του Ι.Κ.Α. και δύο ιατρικά σημειώματα.

Παράλληλα, από τον φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, για τις οποίες συντάχθηκε σχετική έκθεση ελέγχου, που θα αποσταλεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.