Δυσκολότερα από πέρυσι ήταν τα Μαθηματικά στα οποία διαγωνίστηκαν τη Δευτέρα, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μαθηματικών. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, επισημαίνουν την ιδιαίτερη δυσκολία του θέματος Β3.

Δύσκολα ήταν επίσης τα Αρχαία Ελληνικά στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Διαβάστε τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τις απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Διαβάστε τα θέματα στα Μαθηματικά

Διαβάστε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά

Καθηγητές από τα φροντιστήρια Φλωρόπουλου «Ομόκεντρο» κάνοντας λόγο για το Β3 θέμα στα Μαθηματικά, σχολίασαν χαρακτηριστικά: «Απευθύνεται για λύση στους μαθητές ή στους Μαθηματικούς;»

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν στο πνεύμα των πανελλαδικών εξετάσεων και βέβαια απευθύνονται σε υποψηφίους που προετοιμάστηκαν σοβαρά και μεθοδικά, κρίνουν οι καθηγητές των φροντιστηρίων Φλωρόπουλου «Ομόκεντρο».

Οσον αφορά τα θέματα στο μάθημα των Αρχαίων Κατεύθυνσης το φροντιστήριο «Ομόκεντρο» κάνει λόγο για ταθέματα στο διδαγμένο κείμενο απαιτούσαν την ουσιαστική εμπέδωση των Πολιτικών του Αριστοτέλη προκειμένου οι υποψήφιοι να απαντήσουν σε σύνθετες και απαιτητικές ερωτήσεις που συνδύαζαν πολλαπλά σχόλια.

Σχετικά με το αδίδακτο κείμενο χρειαζόταν η εξοικείωση των μαθητών με τον αρχαίο ελληνικό λόγο προκειμένου να αποδώσουν το νόημά του.

Οι γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Η συνέχεια την Τετάρτη

Την Τετάρτη οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε τέσσερα ακόμη μαθήματα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα σε Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Για τους περισσότερους υποψήφιους οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Για τους μαθητές, ωστόσο, που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες οι εξετάσεις θα συνεχιστούν και τον Ιούνιο.