Την άποψή του ότι τα καταστήματα πρέπει να λειτουργούν όσο περισσότερες ημέρες γίνεται, επανέλαβε τη Μ. Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που «καίνε» – δημοτικά τέλη, βρεφονηπιακοί σταθμοί, προγράμματα ανέργων – ενώ ξεκαθάρισε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη δημαρχία στις επόμενες εκλογές.

«Επτά Κυριακές τις θεωρώ πολύ λίγες» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης, μιλώντας τη Μ. Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και προσέθεσε: «Εγώ έχω υπόψη μου την Αθήνα και το ιστορικό κέντρο. Θέλει τόνωση. Θέλει ανοιχτά μαγαζιά. Να κάνει ο άλλος βόλτα με τα παιδιά του κι ας μην ψωνίσει κιόλας. Οπότε, μιλώ για περισσότερες Κυριακές. Θα είναι ένα πολύ ξαφνικό σοκ να πάμε σε 4-5 Κυριακές. Θέλει συζήτηση αυτό, για να ζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας. Και αν θέλουμε να την κάνουμε τουριστικό προορισμό, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματά της».

Τι συμβαίνει στους βρεφονηπιακούς

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αποσαφήνισε το καθεστώς με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών είπε ότι «είναι μύθος ότι δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σου σε σταθμούς στην Αθήνα» και αποκάλυψε ότι το 2009 το κόστος για κάθε παιδί έφθανε στις 10.000 ευρώ!

«Σχεδόν όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση τα παίρνουμε, εφόσον πληρούν κάποια τυπικά κριτήρια» είπε ο Γ. Καμίνης και συνέχισε: «Οταν παραλάβαμε, ήταν 5.000 παιδιά στους σταθμούς. Τα έχουμε κάνει 5.500. Είναι μύθος ότι δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σου σε σταθμούς στην Αθήνα. Όποιος κάνει αίτηση και πληρεί τα τυπικά κριτήρια, το παιδί του θα μπει σε παιδικό σταθμό της Αθήνας. Δεύτερον, έχουμε ρίξει τρομερά το κόστος. Κάθε παιδί το 2009 κόστιζε 10.000 ευρώ. Αυτό είναι τεράστιο ποσό. Στον καλύτερο ιδιωτικό σταθμό, πληρώνεις τα μισά. Το έχουμε ρίξει λοιπόν στις 5.000 χωρίς να ρίξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών. Τα παιδιά σιτίζονται, τα παίρνουμε με ηλεκτρονικό σύστημα μοριοδότησης από πέρσι. Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει κάποιος πλέον μέσο για να μπει το παιδί του σε σταθμό της Αθήνας».

«Δεν θα ανεβάσω τα δημοτικά τέλη»

Ο Γιώργος Καμίνης ξεκαθάρισε επίσης ότι τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν ως έχουν. «Δεν πρόκειται να τα ανεβάσω. Δημοτικά τέλη αναπροσαρμόσαμε στα τραπεζοκαθίσματα. Κατεβάσαμε σε γειτονιές που ήταν υψηλά, όπως στην Κυψέλη και ανεβάσαμε όπου ήταν χαμηλά, όπως στο Γκάζι. Ούτε τον πρώτο χρόνο έκανα αύξηση στα τέλη. Τον δήμο τον κρατάμε κάνοντας οικονομίες» εξήγησε.

Για το νέο πρόγραμμα προσλήψεων ανέργων

«Αυτό μπορεί να το δει κανείς ή από τη μία ή από την άλλη πλευρά: Αυτός που δεν έχει δουλειά να πει ότι βρίσκει και χρειάζεται αυτά τα 490 ευρώ και αυτός που έχει να πει ότι μειώνονται τα χρήματα» σχολίασε ο Γιώργος Καμίνης ο οποίος εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Θέλω να δω τη διάταξη. Δεν την έχω δει ακόμα. Βεβαιώνω όμως κατηγορηματικά ότι εγώ δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσω για να προσλάβω χαριστικά ανθρώπους στο Δήμο Αθηναίων, διότι ακόμη και εκεί όπου μπορούσα να το κάνω – π.χ. στις κατασκηνώσεις – από φέτος και εκεί γίνεται ηλεκτρονικά η μοριοδότηση. Τελείωσαν αυτά».

«Θα είμαι υποψήφιος»

«Έχω πει ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας και θα αναζητήσω στήριξη από τα δημοκρατικά κόμματα» είπε στο τέλος της συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γιώργος Καμίνης.