Σε αγώνα δρόμου εξελίσσεται η προσπάθεια της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας να επιτύχει την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη και για το όλο πακέτο των εκκρεμών υποθέσεων που έχει με την ελληνική Δικαιοσύνη. Ο πρώην μεγαλοπαράγων του ποδοσφαίρου, όπως είναι γνωστό, έχει παραδοθεί από τις Αρχές των Σκοπίων μετά τη σύλληψή του και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μόνο για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Αντίθετα, οι Αρχές των Σκοπίων εδώ και περίπου ένα χρόνο σιωπούν, παρά τα αιτήματα που έχουν στείλει οι έλληνες εισαγγελείς ζητώντας να δώσουν πράσινο φως για την έκδοση του ίδιου κατηγορουμένου σχετικά με την υπόθεση της υπεξαίρεσης των περίπου 21 εκατ. ευρώ από το ταμείο της ΑΕΚ.

Μέχρι σήμερα η Εισαγγελία Εφετών έχει στείλει τρεις φορές φάκελο με όλα τα στοιχεία στις σκοπιανές Αρχές ζητώντας να εγκριθεί η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη για το σύνολο των αδικημάτων, αλλά απάντηση από την αντίθετη πλευρά δεν έχει πάρει.

Για τον λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες όσο και τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τις δικαστικές Αρχές της χώρας μας, ώστε να εξαντλήσουν ο καθένας από την πλευρά του κάθε μέσο για να λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Ο Μάκης Ψωμιάδης σε περίπου δύο μήνες συμπληρώνει κρατούμενος στη φυλακή Κορυδαλλού ένα χρόνο και τότε εκ του νόμου οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας θα πρέπει με βούλευμά τους να αποφασίσουν αν πρέπει να παραταθεί ή όχι η προσωρινή κράτησή του για τα στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.