Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα ελληνικά σχολεία

Αντιμετωπίζουν τον χλευασμό του «άλλου» σαν παιχνίδι και την επίκληση της Χρυσής Αυγής ως μόδα και μέσο εκφοβισμού. Μαθητές γυμνασίου και λυκείου μιλούν για τους ξυλοδαρμούς μεταναστών και την προσέγγισή τους από την οργάνωση

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2013 08:00 |
Πώς η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα ελληνικά σχολεία
Οι φωτογραφίες από δράσεις της Χρυσής Αυγής σε σχολεία δημοσιεύονται στο μπλογκ Αντεπίθεση (που εκφράζει το Μέτωπο Νεολαίας της Οργάνωσης).

Δηλώνει εθνικιστής και ενεργός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Ο Δημήτρης είναι μαθητής της Γ' Λυκείου, κοντά στο 1,80 ύψος, με παιδικό πρόσωπο και δυνατή χειραψία. Βασικό μέλος, όπως λέει, της ομάδας Εθνικιστική Συσπείρωση Βορείων Προαστίων, στην οποία συμμετείχαν συνομήλικοί του, νεότεροι και 30άρηδες. «Βγάζαμε δικά μας αυτοκόλλητα, γράφαμε συνθήματα. Υπήρχαν όμως και κάποιοι που κοπανούσαν αλλοδαπούς στα φανάρια» λέει.

Στο σχολείο του η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής έχει αυξηθεί μετά την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. «Κάποτε ήταν μόδα η αναρχία. Απλά και μόνο για να πας κόντρα στο σύστημα. Ετσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι που λένε ότι είναι εθνικιστές. Ερχονται με φούτερ του ελληνικού Στρατού ή με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Ισως το κάνουν και για τις κοπέλες» αναφέρει. Η τάση εμφανίστηκε στην περιοχή του μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010. Τότε, όπως εξηγεί, κάθε τάξη απέκτησε τρία με τέσσερα παιδιά ακροδεξιών αντιλήψεων.

Η εξάπλωση της Χρυσής Αυγής στον μαθητικό κόσμο δεν περιορίζεται στη δική του γειτονιά. Στην άλλη άκρη του Λεκανοπεδίου, στη Δυτική Αττική, με περιμένει ο Αποστόλης με την παρέα του δέκα βήματα έξω από την πόρτα του σχολείου του. Εκεί έκανε την πρώτη του επίθεση. Εχει τα χέρια στις τσέπες και εφηβικό χνούδι στο πρόσωπο. Είναι 15 ετών και χτυπάει μετανάστες. «Οποιον Πακιστανό βλέπουμε τον κυνηγάμε» λέει. «Οσους λόγους έχει η Χρυσή Αυγή να το κάνει έχουμε και εμείς». Σε αυτή τη γωνιά το κυνήγι ξεκινάει με το σχόλασμα.  

«Τον είχα δει να στέκεται σε εκείνη την κολόνα. Ετρεξα και έπεσα πάνω του μαζί με ένα άλλο παιδί και τον αρχίσαμε» διηγείται ο Αποστόλης. «Εχω χτυπήσει πολλούς. Δέκα, δεκαπέντε. Κάπου εκεί. Αν το μάθουν οι καθηγητές στο σχολείο λέω ψέματα ότι με προκάλεσαν». Στις επιθέσεις συμμετέχουν και άλλα παιδιά. Μαθητές της Β' και της Γ' Γυμνασίου. «Δεν είμαστε χρυσαυγίτες. Σαν χόμπι το έχουμε. Οποιος δεν έχει χαρτιά πρέπει να τρώει ξύλο» αναφέρει ο 14χρονος Γιώργος.

«Αργά ή γρήγορα και αυτά τα παιδιά θα έρθουν στη Χρυσή Αυγή» παρατηρεί ο 17χρονος Δημήτρης αφού του αφηγούμαι τον διάλογο. Αντίστοιχα κρούσματα καταγράφονται και σε άλλα σχολεία της χώρας. «Χρησιμοποιούν το όνομα της Χρυσής Αυγής για να εκφοβίσουν. Το εκμεταλλεύονται. Θέλουν με αυτόν τον τρόπο να έχουν τον έλεγχο, να εποπτεύουν το σχολείο. Εχουν πει και σε καθηγητές "θα σε περιμένουμε έξω αν δεν μας βάλεις καλό βαθμό"» λέει στέλεχος Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. Επίσημα, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι προσεγγίζει τον μαθητικό κόσμο. Τον περασμένο Οκτώβριο, με αφορμή συμπλοκή ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης, η τοπική οργάνωση του κόμματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «καμία δράση δεν αναπτύσσεται σε σχολικούς χώρους, ούτε δέχεται στα γραφεία της ανήλικα παιδιά χωρίς την παρουσία των γονέων τους». Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2008 κείμενο στο μπλογκ «Αντεπίθεση» (το οποίο εκφράζει το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής) καλούσε σε: «Αγώνα στα σχολεία, στα γυμναστήρια, όπου συχνάζουν παιδιά και νέοι». Στο ίδιο ιστολόγιο υπάρχουν αναρτήσεις με φωτογραφίες από μοίρασμα φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής έξω από σχολεία. Συγκεκριμένα στη Δράμα στις 11 Οκτωβρίου 2010, στα Ιωάννινα στις 19 Φεβρουαρίου 2009 και στην Ξάνθη στις 13 Απριλίου 2006.

Πριν από δύο χρόνια, ο Δημήτρης επισκέφτηκε μόνος τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου κάθε Σάββατο συναντιούνται για ομιλίες τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας. Παρακολουθούσε την οργάνωση διαδικτυακά από το 2008, όταν είχε δει στην τηλεόραση τη συμπλοκή χρυσαυγιτών με τη συνδρομή των ΜΑΤ εναντίον αναρχικών. Τους θεώρησε δυναμικούς, λέει. «Ισως έπαιξε ρόλο ότι μεγάλωσα με πατριωτικό αίσθημα» προσθέτει. «Στα γραφεία είναι φιλικοί μαζί σου. Θέλουν να σε προσελκύσουν. Μου ζήτησαν το τηλέφωνο για να με ενημερώσουν για συναντήσεις». Το καταστατικό της οργάνωσης ορίζει ότι μέλη μπορούν να γίνουν μόνο ενήλικοι. Ο Δημήτρης όμως εξηγεί ότι στην πράξη δεν τηρείται ηλικιακό όριο, αλλά κανόνες εμφάνισης. «Σε καλούν σε συγκεντρώσεις ή πορείες. Αν δουν ότι το λέει η ψυχή σου ή έχεις καλό σωματότυπο ή γνωρίζεις άτομα σε εφοδιάζουν με σημαίες. Σε δεύτερο βαθμό τσεκάρουν αν αξίζεις όταν γίνει κάποια φασαρία. Ετσι γίνεσαι μέλος. Η συνδρομή των 20 ευρώ είναι του απλού υποστηρικτή, το κάνει ο οποιοσδήποτε» λέει.

«Από πέρυσι χτυπάμε τους μετανάστες»

Με το άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα βόρεια προάστια καταργείται και η Εθνικιστική Συσπείρωση. Σύμφωνα με τον Δημήτρη όμως, κάποια πρώην μέλη έφτιαξαν δικές τους, πιο μικρές, ομάδες και συνεχίζουν να χτυπούν αλλοδαπούς. «Με ενόχλησε αυτό. Επιθέσεις σαν κι αυτές είναι ανούσιες. Αν τους έπιαναν θα έμπλεκα και εγώ. Τα μέλη έχουν γραμμή να μην κάνουν επιθέσεις» τονίζει.

Παρόμοια περιστατικά παρατηρούνται και σε άλλα μέρη. Πριν από τρεις εβδομάδες, τρεις έλληνες μαθητές λυκείου σε σχολείο που υπάγεται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έδεσαν με σχοινί σε ένα δέντρο και χτύπησαν έναν ινδό μαθητή γυμνασίου. Παραδέχτηκαν το σφάλμα τους, είπαν ότι δεν είχαν ρατσιστικά κίνητρα, τιμωρήθηκαν με αποβολή. Αυτό που θορύβησε όμως τη διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Ευδοξία Μανδαλή ήταν η απάθεια της κοινωνίας. «Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο. Ουδείς ενήλικος παρενέβη» λέει. «Κάποιοι έδιναν συγχαρητήρια στα παιδιά. Παρόμοια ήταν και η αντίδραση μητέρας τιμωρημένου μαθητή».

Λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, σε γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής, τα πρότυπα που έχουν οι μαθητές δεν διαφέρουν. «Εχει έναν χρόνο τώρα που χτυπάμε τους μετανάστες» λέει ο 15χρονος Αποστόλης. «Βλέπαμε μεγάλους να το κάνουν. Λέγαμε να πάμε και εμείς για πλάκα και έγινε συνήθεια». Στην ερώτηση τι αντιπροσωπεύει για αυτούς η Χρυσή Αυγή ένα παιδί του ίδιου σχολείου απαντάει «μόνο βία» και κάποιο άλλο λέει: «Η Χρυσή Αυγή δεν απειλεί, δέρνει. Ετσι και εμείς». «ΤΑ ΝΕΑ» επέλεξαν για την προστασία του σχολείου και των μαθητών να μη δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία της περιοχής. Ούτε τα ονόματα των παιδιών που δημοσιεύονται είναι τα αληθινά. Ωστόσο αποσπάσματα της ηχογραφημένης συνομιλίας μαζί τους, στην οποία παραδέχονται τις επιθέσεις, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας (www.tanea.gr).

Εκπαιδευτικός αυτών των παιδιών εξηγεί ότι οι μαθητές της «είχαν πάντα την τάση να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονται στον πάτο της κοινωνίας και τώρα οι μετανάστες γίνονται στόχος τους». Σχεδόν κάθε σπίτι σε αυτή την περιοχή έχει και έναν άνεργο. Ο πατέρας του 15χρονου Αποστόλη έχασε τη δουλειά του πριν από πέντε μήνες. Το παιδί κατηγορεί τους μετανάστες. Κάποτε αυτό το γυμνάσιο λειτουργούσε ως αθλητικό σχολείο. Σήμερα δεν έχει καθηγητή Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Πέρσι, όταν επρόκειτο να διατεθεί μετά τη λήξη του προγράμματος μια σχολική αίθουσα για διδασκαλία Ελληνικών σε αλλοδαπούς αρκετοί γονείς αντέδρασαν. Φέτος δεν έγιναν αντίστοιχα μαθήματα.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ. Διευθυντές και καθηγητές προσπαθούν αλλού κάπως αμήχανα, αλλού οργανωμένα ή σιωπηλά - φοβούμενοι και τον στιγματισμό - να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, ενώ το νεοϊδρυθέν Παρατηρητήριο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας του υπουργείου Παιδείας σχεδιάζει ειδικές δράσεις για την πρόληψη των διακρίσεων. Μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας στα σχολεία αντιμετωπίζεται από τους διδάσκοντες με αποβολές. Ο Αποστόλης στο σχολείο της Δυτικής Αττικής τιμωρήθηκε με πενθήμερη αποβολή. Οι έφηβοι που συμμετείχαν στη συμπλοκή με αλλοδαπούς συμμαθητές τους στην Κρήτη των περασμένο Οκτώβριο τιμωρήθηκαν με αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Στο γυμνάσιο της Δυτικής Αττικής το διδακτικό προσωπικό αναζητά και άλλους τρόπους αντιμετώπισης της ρατσιστικής βίας. Τουλάχιστον δέκα από τους τριάντα καθηγητές παρακολούθησαν πέρσι σεμινάρια για την εκπαίδευση και τη διαφορετικότητα. Εχουν μοιράσει ερωτηματολόγια στους μαθητές και με τη βοήθεια ψυχολόγου θα αξιολογήσουν αρχικά τη στάση των παιδιών απέναντι στους μετανάστες. Σχεδιάζουν επίσκεψη στο Μουσείο Πολιτικών Εξορίστων της Αθήνας. Ευελπιστούν πως έτσι, με τον καιρό, το κυνήγι μεταναστών θα πάψει να είναι παιχνίδι.


ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Νέο μάθημα για την προώθηση της δημοκρατίας

Τον κίνδυνο εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας από την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εκμεταλλευτεί τις επιπτώσεις της κρίσης επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται στις ρηγματώσεις της κοινωνικής συνοχής, αλλά και εξαιτίας της αδράνειας των θεσμών τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δική μας ευθύνη να διδάξουμε και να πείσουμε τους μαθητές ότι ο ρατσισμός, ο φασισμός και η ξενοφοβία είναι μορφές βίας ξένες ως προς το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν παρατηρούμε με απάθεια τις προσπάθειες προσέγγισης (σ. σ. : από τη Χρυσή Αυγή) των μαθητών και παρεμβάσεων στα σχολεία».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί τη θεσμοθέτηση της Πολιτειακής Παιδείας ως μαθήματος κορμού και κατεύθυνσης στα Γενικά Λύκεια και στα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ από το νέο σχολικό έτος. «Προωθούμε από την τρέχουσα σχολική χρονιά στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής δραστηριότητες με αντικείμενο την Πολιτειακή Παιδεία, την εμπέδωση των αρχών και αξιών της δημοκρατίας στο σχολείο. Προωθούμε Πρόγραμμα για το Σχολείο της Δημοκρατίας με στόχο την υποστήριξη μαθησιακών διαδικασιών που θα εμπεδώνουν την ιδιότητα του πολίτη» επισημαίνει ο υφυπουργός.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
120
βασιλειος
20/09/2013 12:55
α ρε ντουρουτι που σας χρειαζεται και επειγοντως.
rebelos
11/09/2013 14:13
Δεν είδα κανέναν να κατακρίνει τα κόμματα στις σχολές που στρατολογούν με τον χείριστο τρόπο,ούτε είδα κανένα να κατακρίνει την ΚΝΕ και το ΚΚΕ που στρατολογεί πολλά χρόνια πριν παιδιά στα σχολεία μοιράζοντας Οδηγητές και προτρέποντας τα να τους ακολουθήσουν σε πορείες..!
apokliros
09/08/2013 13:12
OLA TA KOMMATA STRATOLOGOUN POLITES ME PARANOMOUS DIORISMOUS,DANEIKA KAI AGURISTA KAI XARES STOUS EPIXEIRIMATIES. GIA AUTO PAME KATA DIAOLOU. I XRUSI AUGI ANTIGRAFEI TIN ELLINIKI PRAGMATIKOTITA ME EPITUXIA
Τ.
02/08/2013 08:14
Βέεεβαια, η ελληνική Πολιτεία όμως (βλέπε βουλευτές) στρατολογεί νέους για την ανεργία, εξαθλίωση και κάποια "ψηφουλάκια" ;;;;;;;;;;;;
adespotos
21/06/2013 16:28
ola ta provlimata einai politikis fuseos opos eipan autoi pou xeroun... doste dimokratia ston lao gia na glutosete apo to fainomeno ton fasiston xrusis augis-suriza kai kke.
f
25/04/2013 12:48
H XA δεν ειναι τιμωρία από τον Θεό. Η ΧΑ είναι σαν τον καρκίνο: Δεν απαγορευεις τον καρκίνο, ούτε τον ξορκίζεις. Κατανοείς ποια είναι τα αίτια που τον προκαλουν καί αντιμετωπίζεις τις αιτίες. Η αντιμετώπιση του κάθε Παπαθεοδώρου είναι σαν τον τύπο πού λεει "Να κανουμε εκστρατεια ενημερωσης τι κακό ειναι ο καρκίνος, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να καπνίζουμε 50 πακέτα την ημέρα!" Ετσι και εδω : Ζηταμε από τον κόσμο να αποδεχτει την εγκληματικότητα, οτι ειναι φυσιολογικο να δολοφονουνται η να ληστευονται και να στελνονται με πολλαπλα καταγματα στο νοσοκομείο μερα μεσημερι γριουλες η οτι ειναι φυσιολογικο να δίνεται νεα αδεια σε κρατουμενο ισοβιτη δολοφόνο που δεν γύρισε από την προηγουμενη αδεια. Ε, οπως δεν σου φταιει η μαυρη μοιρα σου η ο καρκίνος αμα καπνιζεις 50 πακετα τη μερα, ετσι δεν σου φταινε αυτοι που ψηφίζουν ΧΑ λογω της δικης σου απύθμενης αδιαφορίας καί ανικανότητας.
ΒΕΡΓΟΣ
13/03/2013 22:03
λιγο fake μου φαινεται
Ελλανιοσ7
10/03/2013 15:46
Μάλλον Φιλαράκο σκιπιων φοράς παρωπίδες η δεν θέλεις να καταλάβεις.Δεν επαίνω τη ΧΑ ούτε συμφωνώ απόλυτα μαζι τους αλλα μη μου βγάζεις και τους ακραίο αριστερούς παρθένες που με το παραμικρό ψάχνουν αφορμή για καταστροφές και καταλήψεις.αν νομίζεις πως ετσι θα λυθούν τα προβλήματα τότε λυπάμαι.Οσο για τη λέξη άναρχο αριστερό φασιστας κτλ τι σου κανει εντύπωση ψέματα ειναι; Δεν ειναι απόλυτοι και αυτοι μέχρι αηδίες;
απων
08/03/2013 15:17
Τα σχεδον 10εκ.Ελληνες που ζουν,εργαζονται και κατοικουν μακρια απο το τοπο τους,σκεφτητε μονο εσεις ΟΛΟΙ οι ξενοφοβικοι κρεντινοι μικροι και ενηλικες!!!
Δίκαιος
23/09/2013 05:35
αυτό που λες ονομάζεται αυτογνωσία - ΤΟ ΕΓΩ ΜΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΑΥΤΟΓΙΓΝΩΣΚΕΤΑΙ - φιλαράκι ενοχλείς, όταν το καταλάβεις τα είναι ήδη πολύ αργά!
Βασιλης
08/03/2013 13:22
ο παπαθεοδωρου θα παει και αυτος φυλακη μαζι με τους προδοτες που ξεπουλησαν τη χωρα. Και τοτε θα δουμε αν επιμενει να βαφτιζει ξενοφοβια την προσπαθεια των ελληνων να περισωσουν οτι εχει απομεινει απο την ελλαδα που αυτος και η εγκληματικη συμμορια της οποιας ειναι μελος ξεπουλανε.
ανθελληνας
04/03/2013 19:06
οριστε τα αποτελεσματα τη αμοπφωσιας και της ημιμαθειας...ειναι τυχαιο το οτι ολοι οι χρυσαυγιτεσ ειναι αγραμματοι?
Αριστοκράτης Βάνδαλος
02/03/2013 12:54
Η ιστορία την πρώτη φορά είναι τραγωδία... τώρα θα είναι κωμωδία πάντως... Nacht der langen Messer αλλα Γκρικ... μιλάμε για γάργαρο γέλιο , φανταστείτε τον Μιαχολολ όταν θα προσπαθεί να κάνει εκκαθαρίσεις... απο την μία η αριστερά απο τη άλλη "ο κόπρος του Χρύσου Αυγεία" συγγνωμην... "Τα κανθαρόαιμα του Ρεμ" ήθελα να πω... και στο τέλος αν κάποιο όφελος υπάρξει, θα είναι ΜΟΝΟ γι' αυτούς που είναι ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΙ να εισπράτουν οφέλη... εμείς πάλι, θά πεθάνουμε γελώντας...
Σκιπίων
02/03/2013 06:23
πάντως υπάρχει κάτι παράξενο στη γλώσσα των Χρυσαυγιτών όταν θέλουν να βρίσουν κάποιο τον λένε "φασίστα" αναρχο-Φασίστα, αριστερο-Φασίστα, προοδευτικο-Φασίστα, συριζο-Φασίστα, ισλαμο-Φασίστα (μην ψάξετε σε καμια κοινωνιολογία, εγγυκλοπαίδια ή βιβλιογραφία για τις λέξεις, είναι δική τους επινόηση Στην Ψυχιατρική αυτό λέγεται "νεολεξία" και είναι απο τα πλέον δηλωτικά χαρακτηριστικά της σχιζοφρένιας και του αυτισμού.
Γιώργος Λαγκαδινός
28/02/2013 14:40
“Κόπρε” της Ολιγαρχίας; Θεοποιήσες τις αγορές, υποκλιθήκες στο ρουσφέτι, στην ρουφιανιά, μονο-κoπρiζης αυτήν την Στήλη στέλνonτας ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΚΟΝΆΚΙΑ σου, δείχνοντας το ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ δάχτυλόσου στους άλους, κλαις καθημερινώς την μοίρα σου και κοιμάσαι σφιχτά αγκαλιά με ένα παράνομο (μάυρο) νόμισμα αρπάζωντας τίς απανωτές σφαλιάρες χωρίς να θέλεις να συνειδητοποιήσεις αποπού σούρχονται, και απο που τίς τρώς! Υποκλισου τώρα σκλάβε τών τοκογλύφων και αρχηρουφιάνων τών Βρυξελλών και της τρόικας. “Κόπρε” της Ολιγαρχίας; - Είσαι άξιος της μοίρας σου! [Εμπιστευτικά] Από Καναδά, Γιώργος Λαγκαδινός
κατερινα
28/02/2013 14:19
Για τις καταληψεις και την αναρχια στα σχολεια εχουμε να πουμε κατι? ΄Η αυτο μας αρεσει....ειμαστε λιγο μαζοχιστες ε?
Δημητρης
28/02/2013 18:59
@ κατερινα 14:19 / Οι καταληψεις απο τους Αναρχοφασιστες ειναι δικαιες και 'Δημοκρατικες' . Οτι κανει η ΧΑ ειναι φασιστικο . Φασιστικα τα τροφιμα που μοιραζει , φασιστικο το οτι δεν θελει τους λαθρους δολοφονους στην Ελλαδα, φασιστικο που θελει να μπουνε οι κλεφτες φυλακη , φασιστικο που πρεπει τα παιδια μας να μαθουν την πραγματικη Ιστορια της Ελλαδος και οχι την Ιστορια της Ρεπουση και της καθε Ρεπουση.
EΛΛHNAΣ
29/11/2013 19:19
OΠΩΣ THN EXEI MAΘEI O ΠANAΓIΩTAPOΣ ΠOY TON KOΛOKOTPΩNH TON ΞANABAΦTIΣE KΩNΣTANTINO. ΩPAIA THN MAΘAINETE THN IΣTOPIA ANIΣTOPITOI.
κατερινα
01/03/2013 14:42
Τι να πεις, παντα θα υπαρχουν ανεγκεφαλοι σάυτη τη χωρα. Και αλλωστε δεν ειδα εγω καμια Χ.Α να μπαινει με τη βια στα σχολεια. Εγω στη φωτο βλεπω παιδακια που προφανως τα εχουν παει οι γονεις τους στη συγκεντρωση αυτη.
Ν.Π.
28/02/2013 13:00
Αυτά έχει ή ζωή αγαπητοί Αναρχοαριστεροαμπελοφιλοσόφοι Οι εποχές του δικού σας προσυλητισμού με τον Μάο, το Λένιν , το Τρότσκι, το Ζαχαριάδη, τον Χότζα, κτλ κτλ τελείωσαν….. (ευτυχώς). Τοσα χρόνια αντί να σας βάλουν στο πολιτικό χρονοντούλαπο της Ιστορίας όπως έγινε στην υπόλοιπη Ευρώπη , προπαγάνδιζαν τις αερολογίες σας , ας είναι καλά ο αήμνειστος (κατά άλλους) Ανδρέας που σας έγλυφε για να κρατηθεί στην εξουσία….. Τώρα θα έχουμε Φροντιστήρια ΧΑ. Όποιος δε παίρνει τη ζωή στα σοβαρά ,,, ούτε ή Ζωή τον παίρνει στα σοβαρά !!!!!
Σκιπίων
02/03/2013 11:42
ότι και να κάνετε ότι και να πείτε, στο τέλος πάντα θα σας περιμένει ένα Στάλινγκραντ!
Σκιπίων
28/02/2013 10:14
Αυτοί που χρησιμοποιούν τον φόβο είναι οι πρώτοι που φοβούνται... και φοβούνται οι φασίστες γιατί ξέρουν πως ότι και να κάνουν, ότι και να πούν, πάντα στο τέλος τους περιμένει ένα Στάλιγκραντ.
Δημητρης
28/02/2013 19:01
και εσας που δεν φοβαστε σας περιμενει ενας Γραμμος και ενα Βιτσι
Κρητικός
23/09/2013 05:45
στο Γράμμο και στο Βίτσι δεν πολέμισαν ακροδεξιοί, μα και κεντρόοι - ακόμη και αριστεροί μα μη κομμουνιστές ΠΟΛΕΜΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!!! ξερεις δεν είναι όλοι μας ναζί και κομμούνια υπάρχουν και άτομα νορμάλ - νομιμόφρωνες - μη επιθετικοί ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΝΑΖΙ!!! Ο Κομμουνιστής είναι το ίδιο απαίσιος με τον Εθνικιστή!!! απαιτεί βία - κι όχι ουσιαστικές λύσεις στο οικονομικό περιβάλλον. Η Γερμανία με την βία έγινε πιο μικρη - δες τον χάρτη. Η Ρωσία έγινε ολιγαρχική μετα τον Κομμουνισμό. ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΜΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΒΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ - ΜΑ ΠΙΟ ΒΙΑΙΟΣ.... ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!!
Δημητρης
28/02/2013 10:02
Καλυτερα να εχουμε νεολαια της χρυσης αυγης παρα μελλοντικους κλεφτες απο τους κυκλους Νεας δημοκρατιας και Πασοκ!
Σκιπίων
02/03/2013 13:18
Καλυτερα να εχουμε μελλοντικους κλεφτες απο τη νεολαια της χρυσης αυγης, παρα απηρχαιομένους απο τους κυκλους Νεας δημοκρατιας και Πασοκ!
Υπεράριος
23/09/2013 05:51
Σπιπίωνα γίνεσαι γελοίος τώρα και το γνωρίζεις! Η κλεψιά και η κουτοπονηριά είναι χαρακτηριστικό όλων εσάς, τον ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος και πολιτικού πιστεύω. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΣ ΦΥΛΗΣ!!!! Τι δεν καταλαβαίνεις; πες μου να σε βοηθήσω!
Σκιπίων
02/03/2013 05:57
στο κάτω κάτω οι Χρυσαυγίτες ληστεύουν μόνο Πακιστανούς που κρατούν στα χέρια τους λεφτά του Ελληνικού Λαού, λεφτά που τους πληρώνουν οι εργολάβοι της διαπλοκής και των συμφερόντων...
katerina
28/02/2013 08:13
Δεν θα διαβάσω άλλα σχόλια αναγνωστών γιατί εξοργίζομαι. Απλά να πω σε όσους θεωρούν οτι με την δολοφονική οργάνωση ΧΑ θα ξεβρωμίσει ο τόπος ας παρακουλουθησουν κ λιγο τί ψηφίζει η ΧΑ στη Βουλή όπως το φορολογικο, τη διατήρηση των προνομίων των εφοπλιστών προς τη φορολογια, την ευνοικη ρυθμιση των χρεων των ΠΑΕ!!!,ενω ταυτοχρονα ο Μιχαλολιακος έχει ξενοδοχειο που δεν αποδιδει φορους με μηδενικες δηλωσεις ΦΠΑ ενω λειτουργει απο το 2000. Ειναι ιδιοι κ επικινδυνοι, ψηφιστε τους και καντε τα παιδια σας νεοναζι, ΖΩΑ!
Φτωχοσκιπίων
02/03/2013 13:21
γιατί να μη τα κάνουμε ?να χορτάσουμε κι εμείς ψωμάκι?
Δημητρης
28/02/2013 19:02
Εσυ κανε τα παιδια σου ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ να χορτασουν ψωμι και ασε μας εμας
Αριστοκράτης Βάνδαλος
02/03/2013 13:01
Η ιδεολογία σας δεν είναι ο "φασισμός" αλλά ο "χορτασμός" ...έτσι σιγά-σιγά να αρχίσετε να το παραδέχεστε!
phoenix
28/02/2013 18:42
Άιντε για ύπνο κατερίνα!!!
Φτωχοσκιπίων
02/03/2013 13:22
καλά! .. πολύ εύστοχος!
εαλλω
27/02/2013 13:13
Εαν οι ομιλουσες χιτλερολαγνες ...της χ.α ειχαν humor θα ευγνωμονουσαν την αριστερα που με την υστερικη μεταναστολατρεια της, τους εδωσαν ψηφους,βημα,και μελλον.
Δανάη
27/02/2013 12:58
Σε καμία περίπτωση δεν απενοχοποιώ τους κομματικούς που έχουν απόλυτη συνυπαιτιότητα για την παρακμή της χώρας μας, όμως σε καμία περίπτωση όλοι αυτοί οι κομματικοι δεν έκαναν προπαγάνδα του χειρίστου είδους και μάλιστα σε παιδικές ψυχές, όπως η Χ.Α.. Είναι επιεικώς εμετικό και ειδεχθές μια έκνομη, φασιστική οργάνωση να εκμεταλλεύεται την αγανάκτηση του κόσμου και κυρίως του απαίδευτου, ανιστόρητου κόσμου, που τόσο εύκολα ξεχνάει τα εγκλήματα των φασιστών σε κάθε χώρα και σε κάθε χρονική περίοδο, προκειμένου να εμφιλοχωρεί στα σχολεία και να "βιάζει" αθώες, παιδικές ψυχές.. Είναι άνανδρο...
Veganelena
27/02/2013 12:26
Δείτε και αυτό :) http://www.kosmosxorispolemous.gr/draseis/diktiosxoleionmivia/protasis_sxoleia/
ΕΒ
27/02/2013 09:56
"Διευθυντές και καθηγητές προσπαθούν αλλού κάπως αμήχανα, αλλού οργανωμένα ή σιωπηλά - φοβούμενοι και τον στιγματισμό -" ????????????? Το ότι θα στιγματιστούν ως ελεύθεροι άνθρωποι και δημοκράτες????? Εκεί φτάσαμε? Υπάρχει ένα πολύ καλό ντοκυμαντέρ του ΒΒC (Louis Theroux and the Nazis) που τώρα πια φαντάζει ξεπερασμένο με τα νέα ελληνικά δεδομένα. Κρίμα στα παιδιά που θα χαθεί η ζωή τους μες στο μίσος.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
27/02/2013 05:09
ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΣ- ΕΛΛΗΝΩΝ - ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ, ΣΑΔΙΣΤΕΣ,ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΓΝΩΣΗ, Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Christos
26/02/2013 23:29
ti megali dropi nazistes stin Ellada ftou sas kanate rezili tin Ellada anandroi
ang
26/02/2013 16:03
To na pw? Katandia .
Γιώργος
26/02/2013 12:36
Υποκριτικό και μονομερές άρθρο. Αν ο συγγραφέας του ήταν φυσιολογικός και όχι με παρωπίδες θα καταφερόταν και κατά της κατά πολύ μεγαλύτερης δισείσδυσης του αριστεροφασισμού των κουκουλοφόρων και του ανθελληνισμού που καλλιεργεί το Σύριζα. Αυτά παραδόξως ο συγγραφέας είτε δεν τα βλέπει, είτε τα θεωρεί φυσιολογικά, άρα τα σρηρίζει. Εγώ θα επικροτούσα μια ταυτόχρονη απόσυρση των άκρων από τα σχολεία.
Αρης
28/02/2013 13:15
Αγαπητέ κάνετε λάθος. Το άρθρο είναι ξεκάθαρη προπαγάνδα υπέρ της ΧΑ. Έχουν όλοι καταλάβει ότι απ'ότι λένε οι μισθοφόροι δημοσιογράφοι του συστήματος μας πρέπει να πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο. Πονηρέψανε λοιπόν. Όπου δεις τέτοιο άρθρο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την ΧΑ και αποκάτω καμιά 30ριά σχόλια με ξύλινη αριστερίστικη γλώσσα, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το επιθυμητό από τα αφεντικά τους. Τζερτζελές να γίνεται δηλαδή και να πουλάμε φύλλα. Για τον ίδιο λόγο που δεν σταματάνε και τα επεισόδια στα γήπεδα. Γιατί γουστάρουμε να τα βλέπουμε στη Νόβα.
νεκταριος
25/02/2013 15:28
Τον Σχορτσιανίτη, έχουν σκεφτεί να τον ...στριμώξουν και να του ρίξουν ξύλο????
Θανάσης Τ.
25/02/2013 15:25
Επειδή κάποιοι κάνουν κάποιες ανυπόστατες συγκρίσεις της δράσης της Χ.Α. με αυτές άλλων πολιτικών κομμάτων στα σχολεία, ας μιλήσουμε λίγο έξω από τα δόντια: α) Οι κομματικές δράσεις μέσα στο σχολικό περιβάλλον, ειδικά με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται τα κόμματα στην χώρα είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, την οποία θα πρέπει να σταματήσουμε. β) Η Χ.Α. όπως και οποιοδήποτε νεοναζιστικό/φασιστικ? μόρφωμα δεν μπορεί να ζητά πολιτική νομιμοποίηση των λόγων και των πράξεών της κάνοντας χρήση των γενικών αρχών της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Λυπάμαι που θα το πω τόσο κοφτά, αλλά τα στελέχη αυτού του κόμματος, όπως και αυτοί που ενστερνίζονται τις απόψεις του θα πρέπει να βρεθούν στη φυλακή. Και αν κάποιοι θεωρούν πως αυτ? δεν είναι Δημοκρατία, τους υπενθυμίζω πως στη αρχαία Αθήνα εξοστράκιζαν αυτούς που θεωρούσαν επικίνδυνους για το πολίτευμα. Η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της από αυτούς που την απειλούν, έστω και αν η απειλή γίνεται με το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου. Γιατί δεν μπορείς σε μια Δημοκρατία να κηρύσσεις το μίσος και να κάνεις πράξη τη βία. Το άρθρο 120 του Συντάγματος είναι σαφές, ειδικά οι παράγραφοι 2 και 4.
Χρήστος
26/02/2013 01:12
Πολύ σωστά φιλαράκι. Στην αρχαία Αθήνα εξοστράκιζαν αυτούς που θεωρούσαν επικίνδυνους για το πολίτευμα. Η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της από αυτούς που την απειλούν, έστω και αν η απειλή γίνεται με το πρόσχημα της ελευθερίας του λόγου. Να δω όμως πότε θα το πεις αυτό εναντίον όλων αυτών που έφεραν την ελλάδα σε αυτήν την επαιτεία που βρίσκεται. μοιάζει σαν να μην σε απασχολεί καθόλου αυτό. Επίσης, η φωτογραφία είναι photoshop. όπως και πολλές άλλες που ανεβάζει το Αντεπίθεση.
Δημητρης
26/02/2013 17:52
Ο Τσωρτσιλ ειχε πει οτι στο μελλον οι μεγαλυτεροι Φασιστες θα ειναι οι Αντιφασιστες . Στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη υπαρχουν πολλα ειδη φασισμου. Ειναι οι Δωσιλογοι που μας κυβερνουν. ειναι οι κλεφτες πολιτικοι που εξακολουθουν να κλεβουν ασυστολα. Ειναι οι λαθρομεταναστες δολοφονοι που μπαινουν μεσα στα σπιτια μας και βιαζουν-ληστευουν - δολοφονουν ασυστολα . Τ'ακουτε εσεις οι ''Αντιφασιστες'' ;; Χρυση Αυγη να ξεβρωμισει ο τοπος .
Σκιπίων
02/03/2013 12:06
ξέρω... το διάβασα κι εγώ σε σχόλιο σε αλλη εφημερίδα, μόνο που το Nick του ήτανε tzortsil μάλον απο το Τζώρτζης... ο Winston Churchill έχει πεθάνει (διασταύρωσέ το)!
derkon
27/02/2013 15:30
Δεν το γνώριζα αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ, αλλά είναι η απόλυτη αλήθεια, την οποίαν καθημερινά την ζούμε. Βαφτίζουν φασίστες τους άλλους, για να κρύψουν τον δικό τους φασισμό.
Σκιπίων
02/03/2013 06:10
ναι και έχουν ανακαλύψει και καινούργιες λέξεις με ήχους δικούς τους λένε συνέχεια "αριστεροφασισμός, θολοκολτουριάρηδες" πάντα σύνθετες λέξεις για να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην "Νέα κοινωνιολογία τους" καλά την παλιά "την παίζουν στα δάχτυλα και με τα δύο χέρια"
Δαμιανός
27/02/2013 02:11
Οι υπευθυνοι για το χαλι της χωρας μας δεν ειναι σιγουρα οι κακομοιροι Ινδοι ή Πακιστανοι. Ειναι η Τροϊκα και τα τεχνικα της κλιμακια. Αν ειναι ανδρες τα " παλικαρακια " της Χρυσης Αυγης να πανε να τα βαλουν μαζι τους οταν μας επισκεπτονται σαν να ερχονται στο προτεκτορατο τους.
Κλέων
28/02/2013 19:45
Υπάρχει μία διαφορά: Την τρόικα την φέραμε εμείς ("εμείς" = η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή μας). Τους λαθρομετανάστες δεν τούς φέραμε εμείς. Συνεπώς, δεν έχει λογική βάση αυτό που λες. Έπειτα, οι "κακόμοιροι" δεν είναι και τόσο "κακόμοιροι". Αρκετά δεινά μας έχουν προκαλέσει. Ή κάνω λάθος;
Σκιπίων
02/03/2013 06:15
την τρόικα την φέρατε εσείς και η τρόικα τώρα κόβει πρόστιμα στην χώρα μας για καταπατήσεις κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την παραμικρή καταγγελία Γεωργιανής ή Πακιστανού γιατί ήδη μας έχουν σαν αποχωρητήριο της Ευρώπης και οι Τούρκοι τρίβουν τα χέρια τους για την άνοδο της Χρυσή Αυγή μιας και θα καταστρέψει οριστικά και τους τελευταίους πόρους απο τον Τουρισμό μας...
Θανάσης Τ.
26/02/2013 17:04
Νομίζω πως ήμουν σαφής ως προς την καταδίκη της βίας ως μέσο πολιτικής οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται. Θεωρώ, ωστόσο, απαραίτητο προτού να στήσουμε λεωφορεία (ή κρεμάλες) στο Σύνταγμα για όλους αυτούς που έφεραν την Ελλάδα εκεί που βρίσκεται, να συζητήσουμε ενδελεχώς ποιοι ακριβώς είναι "αυτοί". Διότι "λαδώματα", φοροδιαφυγή και ξεπούλημα πολιτικής συνείδησης στον μεγαλύτερο πλειοδότη αποτελούν εγκλήματα σε μια Δημοκρατία. Και όσο για το photoshop στην φωτογραφία, φαίνεται πως στο καχέκτυπο Δημοκρατίας Βαϊμάρης που ζούμε σήμερα, πρόκειται, δυστυχώς, για μια πολύ κοινή πρακτική.
Ελλανιοσ7
25/02/2013 11:55
Α ρε τούβλα φαρισαιοι υποκριτές η ΧΑ σας φταίει ε; Οι δήθεν αριστεροί (φασιστες)που μπόλιαζουν σε μικρά παιδια την αντίδραση και καλα στο σύστημα δημιουργώντας τρομοκράτες δες σας νοιάζει.δεν συμφωνώ με το ξύλο αλλα ούτε και με τα καλαζνικωφ.
Επαυξάνων Διευκρινιστής
02/03/2013 12:15
Πράγματι όποιος δεν είναι χρυσή αυγή είναι ΤΟΥΒΛΟ ΦΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (ΦΑΣΙΣΤΑΣ) το έχω παρατηρήσει κι εγώ, πρέπει η φυλή μας να καθαρίσει απ' αυτά τα κατακάθια του πνεύματος που την μολύνουν με την ηλιθιότητα την αμορφωσιά και τον φαρισαϊσμό τους, όποιος δεν δεχτεί την "φώτιση" να φύγει απο τη πατρίδα μας μαζί με τους λαθρο-αριστερο-φασιστό-θολουρο-συριζο-ανάρχες, και να πάει στα κομμάτια μαζί με τους μπολιασμένους και καλά στο σύστημα δημιουργώωντας τρομοκράτες
Σκιπίων
02/03/2013 06:28
με τα καλάσνικωφ όμως των ακροδεξιών της συμμορίας της Μακεδονίας όμως (Κεραμωτή Καβάλας-Ροδολίβο Σερρών κλπ) ... αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει (στο κάτω-κάτω αυτοί τους πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έ? όχι σαν τα βουτυρόπαιδα στον Βελβενδό Κοζάνης.. Μάλλον πρέπει να είσαι υπερήφανος!
ΣΩΤΟς
25/02/2013 09:51
Οταν η ελλαδα πεθαινει απο πεινα ανεργια και εξαθλιωση θα διαλεξω τους πιο βιαιους για να σπασουν το καθεστως της ανθεληννικης προδωσιας .Κι εγω μαζι σας χρυσαυγιτες.
Επαυξάνων Διευκρινιστής
02/03/2013 12:17
δεν χρειαζόταν να το πεις, το καταλάβαμε ...απο το μέγεθος της προδωωσίας
Γιάννης
25/02/2013 21:54
Η Ελλάδα, Σώτο, πεινάει και εξαθλιώνεται εξαιτίας των πολιτικών της και όσων τους ψήφιζαν εδώ και 30 χρόνια. Κανένα τέτοιο "καθεστώς" δεν σκοπεύει να σπάσει η ΧΑ. Αν δεν βάλουμε κάτω τον πισινό μας να δουλέψουμε δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς.
Γελαδερός
02/03/2013 12:20
πάμε στοίχημα ότι δεν κατάλαβε τίποτα?
εμοις
25/02/2013 00:10
Με αυτα τα μοιαλα δεν προκειτε η ηωρα να παει μπροστα!!!
Γελαδερός
02/03/2013 12:28
πραίπι ωλλι αιμοισ ι πρραγμματυκι Αίλιναις να κατειχοισσουμαι τα πεδοια στα ΕΘΝΟΙΚΚΑ ΥΔΕΟΔΥ, να μαθουν να αγαπάναι την γλοσα τους, την Θρισκοία τους
Therapy?
24/02/2013 23:37
Θυμαμαι τοτε το '96 1η λυκειου καπου στη θεσσαλονικη, παντου στην αυλη συνθηματα περι παντως επιστητου. Κοινωνια, στρατος, κρατος και παντα υπογραφη ενα Α σε κυκλο. Θυμαμαι οταν 3 ατομα τολμησαμε μετα την πρωινη προσευχη να κανουμε επαρση της Γαλανολευκης, θυμαμαι την απορια ζωγραφισμενη στα προσωπα σχεδον ολων των καθηγητων μας λες και καναμε κατι ακραιο και ασχημο. Μονο ο διευθυντης μας χτυπησε στη πλατη οταν μετα το τελος του 6ωρου υποστειλαμε τη σημαια και του τη δωσαμε, μεχρι να ερθει η επομενη μερα.
Therapy?
25/02/2013 16:34
ναι ναι βαλτε πλην , και να φανταστειτε εχω παιξει μπουνιες με χρυσαυγητες. Ποτε η αριστερα θα βαλει μυαλο?
thanasis
24/02/2013 21:18
giati an itane stin KNE ola kala?
Εγω
24/02/2013 19:22
Μπράβο σας , τρία και πέντε άτομα χτυπάτε ένα παιδί που από τη πείνα μόλις στέκει στα πόδια του, και περνιέστε για άντρες, και όταν έρθει η ώρα να πάτε, ρε ..., στρατιώτες κλαίτε ένα μήνα πριν που θα φύγετε μακριά από τη φούστα της μάνας σας και σκέπτεστε που θα βρείτε τη πρέζα σας. Φτού σας άνανδροι.
Εγώ
24/02/2013 17:12
Μπράβο σας , τρία και πέντε άτομα χτυπάτε ένα παιδί που από τη πείνα μόλις στέκει στα πόδια του, και περνιέστε για άντρες, και όταν έρθει η ώρα να πάτε, ρε κωλόπαιδα, στρατιώτες κλαίτε ένα μήνα πριν. Φτού σας άνανδροι.
Κάποιος
24/02/2013 16:46
Πρέπει να τρώτε άγριο κράξιμο για να μην βγάζετε τα σχόλια του κόσμου...τς τς τς.. κρίμα....δημοκράτες μου εσείς!!
Κόσμος
02/03/2013 12:32
κι εγώ πιστεύω ότι ποτέ δεν θα βγάλουν το σχόλιό μου.. και δυστυχώς δεν μπορώ να το ξαναγράψω γιατι το ξέχασα.
Aristeidis
24/02/2013 14:57
Πού είναι τα αποσπάσματα της ηχογραφημένης συνομιλίας βρε ψεύτες του Ψυχάρη;
Αντωνης Μ
24/02/2013 13:02
κάπου στο 1933 το έργο το έχουμε ξαναδεί.....και δεν ήταν ωραίο...
Σκιπίων
28/02/2013 11:03
τώρα θα είναι κωμωδία...
Γιάννης
25/02/2013 21:57
Δυστυχώς δεν τα ξέρουν αυτά οι πιτσιρικάδες. Λαός που δεν μαθαίνει από τα λάθη του είναι καταδικασμένος να τα ξαναζήσει.
Γιώργης
24/02/2013 11:19
Μάθαμε στα παιδιά μας να μην σέβονται τούς θεσμούς και να βλέπουνε το κράτος σαν εχθρό και παραπονιόμαστε! Επανάσταση πειδιά και ας είναι ότι χρώμα νάναι
ΚΑΚΙΩΝ
24/02/2013 11:01
Γράφετε ότι η Χ.Α. στρατολογεί μαθητές στα σχολεία. Κακώς. Όμως δεν είναι η μόνη. Εδώ και δεκατίες τα άλλα κόμματα δεν στρατολογούν μαθητές στα σχολεία;
Ελληνας Αξιωματικος
24/02/2013 10:05
ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: 1) τους εταξε υπερογκος μισθους και θεσεις στο δημοσιο 2) τους εκβιαζε και τους απειλουσε 3) τους κοροιδευε. 4) ηταν και αυτοι χαμηλου μορφωτικου επιπεδου οπως οι ΠΑΣΟκοι 5) ηταν θεμα ιδεολογιας (ΠΑΣΟΚικης καταστροφικης, παπατζιδικης και προπαγανδιστικης) εχει και αλλα...
k
25/02/2013 00:07
και τι σημαίνει αυτό, αγαπητέ, έλληνα αξιωματικέ;;; το ότι κάποιοι κάναν τη λαδιά τους δικαιολογεί και κάποιον άλλον να κάνει τα ίδια;;;(και χειρότερα;!) είναι ντροπή να δέρνεις, να επιτίθεσαι, να χλευάζεις, σκοτώνεις ένα ανθρώπινο ον που δεν σου έφταιξε σε τίποτα.. πάτε να δείρετε τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες στην τελική.. αυτοί κυβέρνησαν τη χώρα.. (ούτε με αυτό συμφωνώ, αλλά έστω..έχει κι ένα νόημα παραπάνω... και αγαπητέ Hellas .. η ελλάδα είναι μία και ελληνική.. οκ.. δεν ξέρω αν σου είπανε.. αλλά και η γαλλία μία είναι και είναι γαλλική, η δε ιταλία επίσης μία και είναι ιταλική, η δανία μία και δανέζικη κλπ κλπ...
μικ
24/02/2013 08:43
ι μαθητες μπορουν να ειναι κουκουεδες η πασοκτζηδες, εθνικιστες ομως οχι!! βρε σαν δε ντρεπεστε που λετε ολες ατες τις αηδιες κατα ενος κομματος της βουλης!!! φασιστες ε φασιστες!
Hellas
24/02/2013 07:35
H ELLADA EINAI MIA KAI ELLHNIKH.... "OXI APISTEPH"
PETROS
24/02/2013 06:13
ARGIA MHTHR PASHS KAKIAS.
Ελπίς Απελπίς
24/02/2013 05:51
Για κάντε κι ένα ρεπορτάζ για το πώς στρατολογεί η τρομοκρατία στα σχολεία, παράδειγμα οι Πυρήνες Τσογλάνια! Και πώς οργανώνονται, και πού τους εκπαιδεύουν, ρωτήστε άμα λάχει και τους "αιχμαλώτους πολέμου" και τα μυαλά κάγκελο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
24/02/2013 05:51
Ο Τσωρτσιλ ειχε πει οτι στο μελλον οι μεγαλυτεροι Φασιστες θα ειναι οι Αντιφασιστες . Γραψτε τετοια και θα στειλετε συντομα τη ΧΑ στο 20% . Ξερω οτι δεν θα δημοσιευσετε το σχολιο μου γιατι ολοι ξερουμε ποιοι ειναι οι πραγματικοι ΦΑΣΙΣΤΕΣ .
derkon
27/02/2013 15:38
H X.Aυγή έχει περάσει το 20% εδώ και πολύ καιρό. Τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα βλέπω να πιάνουν το μισό της δεύτερης δεκάδας σαν ποσοστό τους.
Σκιπίων
28/02/2013 11:11
πρέπει να είναι γύρω στο 28%
Nikos G
24/02/2013 04:27
Και το πιο πιθανον ειναι οτι μετα βιας θα περναει την βαση στο λυκειο.....ειναι βλεπετε και αυτο σημα κατατεθεν των φασιστοειδων.
webwar
26/02/2013 00:06
Δε καταλαβα φιλε? Εχεις κατι εναντιων των μη διαβαστερων?
εναντιον
11/03/2013 16:19
Εναντιον των ηλίθιων εχουμε . Πρεπει να χεις iQ ραδικιού για να σαι χ.α. εν ετει 2013
f
25/04/2013 12:52
Ναι, αλλα τι IQ πρεπει ναχεις για νασαι ΠΑΣΟΚ η ΝΔ η ΣΥΡΙΖΑ καποιο από τα αλλα κόμματα; Αν λες οτι εισαι η υπερομαδα καί πας για Champions League και χανεις από τον Καραβα, τοτε η ο Καραβας ειναι η υπερομαδα, η δεν ησουν η υπερομαδα που νομιζες. Ετσι και για τα κομματα που εκαναν την ΧΑ μαγκες...
Ν.Ν.
24/02/2013 03:07
Δηλαδή τώρα περιμένουμε από τον κ. Παπαθεοδώρου να δώσει λύσεις στο πρόβλημα; Αχαχαχαχαχαχα!
νεοδημοκρατης
23/02/2013 23:15
η λέξη "Ελλήνων" γράφεται με κεφαλαίο έψιλον.Οσο για την ουσια θα ήθελα Γιάννη να σε ρωτήσω αν είναι αληθινή η ιστορια και τα περιστατικά.Ξέρεις τα μέσα στην Ελλάδα οπως πχ οι "ειδησεις του σταρ" αρεσκονται σε πλαστες ιστοριες τυπου.."σκανδαλο στο Βόλο .. γνωστος επιχειρηματιας ειχε σχεση με γνωστο βουλευτη... " κλπ κλπ φυσικα χωρις στοιχεια κ ονοματα
νεκταριος
25/02/2013 15:32
η λέξη "Ελλήνων" γραφόταν με κεφαλαίο "Ε" . Από τη στιγμή που γεννήθηκαν οι νεοέλληνες... αμφιβάλλω
derkon
23/02/2013 21:30
Για την προώθηση της δημοκρατίας το μάθημα θα πρέπει να στηλιτεύει τις πρακτικές των φασιστικών και ανθελληνικών κομμάτων, κατηγορία στην οποίαν ανήκουν όλα τα κόμματα, πλήν βεβαίως της Χρυσής Αυγής. Εξ άλλου όλοι βλέπομε, ότι τώρα μόνον δημοκρατία δεν έχομε, αλλά μας κυβερνάει μία κοινοβουλευτική φασιστική δικτατορία.
Μακης
27/02/2013 10:27
Αυτη τη Κυβερνηση την ψηφησαν Ελληνες. Εχεται την δηναμη της ψηφου. Χρεισιμοποιστε την. Η κατασταση με την Χ.Α, καπωσ ετσι αρχισε στην Γερμανια με τον Χιτλερ. Τα αποτελεσματα τα περασαν οι Γονεις μου. Οχι στην Βια, Οχι στον Ρατσισμο. Ειμαστε ολοι ξενοι αν παμε σε αλλο κρατος.
derkon
27/02/2013 15:44
Έκλεψαν την ψήφο τους κατόπιν αισχράς εξαπάτησης, και με μαζική πλύση εγκεφάλου από όλα τα πουλημένα ΜΜΑποβλακώσεως.
ΖΑΜ
23/02/2013 20:24
Είδατε? Τόσα χρόνια για την αριστερή φασιστική βία δέν κάναμε τίποτε! Τώρα θα έχουμε καί την δεξιά φασιστική βία. Τί υποκριτική καί φαύλη κοινωνία είμαστε!
Ρατσισμός στα σχολεία