Αλλαγές στο δικό της Μνημόνιο θα ζητήσει η Πορτογαλία

«Θα προσπαθήσουμε να βρούμε πιο ευέλικτες λύσεις που θα μας επιτρέψουν να εξασφαλίσουμε μια προσαρμοσμένη στην οικονομία μας χρηματοδότηση» λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2011 22:41 |
Αλλαγές στο δικό της Μνημόνιο θα ζητήσει η Πορτογαλία
Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο

Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας από την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προτείνει η Λισαβόνα προκειμένου να το προσαρμόσει στο νέο οικονομικό πλαίσιο, δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα πορτογαλικών εφημερίδων.

Το Νοέμβριο, κατά την προσεχή τριμηνιαία αξιολόγηση της Πορτογαλίας από τους πιστωτές της, «θα προτείνουμε ορισμένες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα μας, ώστε αυτό να λαμβάνει υπόψη το μακροοικονομικό σενάριο και την εξέλιξη των βασικών δεικτών», τόνισε ο Πάσος Κοέλιο κατά τη διάρκεια της ιβηρο-αμερικανικής συνόδου κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης.

Όπως εξήγησε, η Πορτογαλία προσπαθεί να βρει πιο ευέλικτες λύσεις που θα τής επιτρέψουν να εξασφαλίσει μια περισσότερο προσαρμοσμένη στην οικονομία (της)χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον Πάσος Κοέλιο, το σημείο του διεθνούς προγράμματος που προβλέπει ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνται από τις διεθνείς αγορές, «είναι απολύτως μη ρεαλιστικό».

«Πρόκειται», είπε, «να προχωρήσουμε σε σημαντική προσαρμογή των δημοσιονομικών μας. Ομως, αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί η οικονομία μας ώστε να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη».