Χορηγός μου η... Siemens

Θύελλα στη Βουλή για την ομολογία Μαντέλη ότι δέχθηκε 200.000 μάρκα από τη Siemens

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2010 07:00 |
 Χορηγός μου η... Siemens
Μέρος της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε ο Τάσος Μαντέλης το 2004, στην οποία αναγράφονται 26 ακίνητα στα οποία έχει δικαιώματα σε Αθήνα, Κορωπί, Κερατέα, Μέγαρα, Βύρωνα, Κεφαλονιά, Βουλιαγμένη

Ομολογία- σοκ χθες από τον Τάσο Μαντέλη. Ο τέως υπουργός παραδέχθηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνά το σκάνδαλο Siemens, ότι έλαβε το 1998 σε λογαριασμό στην Ελβετία 200.000 μάρκα (100.000 ευρώ) από τη γερμανική εταιρεία ως «προεκλογική χορηγία»!

Ωστόσο την ίδια στιγμή αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον αποστολέα και δεύτερου εμβάσματος το 2000 στον ίδιο λογαριασμό ύψους 250.000 μάρκων (125.000 ευρώ) παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη προκειμένου- όπως φέρεται να είπε- να μάθει και ο ίδιος την πηγή της προέλευσης του συγκεκριμένου ποσού!

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κουμπάρος του τέως υπουργού Γιώργος Τσουγκράνης, ο οποίος ανέλαβε να ανοίξει τον λογαριασμό με την επωνυμία Α. Ρόκος σε ελβετική τράπεζα τον Σεπτέμβριο του 1998 αλλά και να τον διαχειρίζεται, κατέθεσε στην Εξεταστική πως κατά την εκτίμησή του και το δεύτερο ποσό προέρχεται από την ίδια πηγή. Επίσης αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο κ. Τ. Μαντέλης τού ζήτησε το καλοκαίρι του 1998 να ανοίξει τον επίμαχο λογαριασμό σε τράπεζα της Ελβετίας για να μπαίνουν σ΄ αυτόν χρήματα από πολιτικούς του φίλους οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπάρχει η διερεύνηση ενός ακόμη λογαριασμού με το όνομα Ρόκος στην ελβετική τράπεζα Ντρέσνερ με 850.000 ευρώ. Επίσης, τόνιζαν πως και οι δύο μάρτυρες επιχείρησαν να ακολουθήσουν κοινή υπερασπιστική γραμμή προκειμένου- όπως επεσήμαναν- ο κ. Τ. Μαντέλης να μη στιγματιστεί με το αδίκημα της δωροδοκίας και τους ξεπλύματος μαύρου χρήματος αλλά «να πέσει στα μαλακά» για την απλή παράβαση του νόμου για τις εκλογικές δαπάνες. Στην τακτική αυτή, μάλιστα, οι ίδιοι βουλευτές απέδωσαν και την άρνηση του τέως υπουργού να δεχθεί πως και το δεύτερο έμβασμα στον επίμαχο λογαριασμό προέρχεται από τη Siemens ώστε- όπως σημείωναν με νόημα - να αποφύγει την κατηγορία της κατά συρροή δωροδοκίας και να ισχυριστεί ότι έλαβε χρήματα από τη γερμανική εταιρεία άπαξ και μόνο για τις προεκλογικές του δαπάνες ως υποψήφιος βουλευτής τότε στη Β΄ Αθηνών.

«Θράσος...»
Πάντως η χθεσινή αποκάλυψη του κ. Τ. Μαντέλη προκάλεσε τα επικριτικά σχόλια των μελών της Εξεταστικής από την αντιπολίτευση που έκαναν λόγο για «καραμπινάτη μίζα» και για «απύθμενο θράσος» του τέως υπουργού. Μιλώντας με δημοσιογράφους σημείωναν ότι ο τέως υπουργός είναι το δεύτερο πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά τον Θόδωρο Τσουκάτο που παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη Siemensο κ. Τσουκάτος έχει υποστηρίξει ότι πήρε τα χρήματα και τα κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, υπενθύμιζαν πως και οι δύο βρίσκονταν στο στενό περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Επιπλέον, υποστήριζαν ότι ο κ. Τ. Μαντέλης έναν χρόνο πριν πάρει τα πρώτα χρήματα από τη Siemens, από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών είχε υπογράψει της προγραμματικές συμβάσεις της γερμανικής εταιρείας με τον ΟΤΕ για τα ψηφιακά κέντρα του Οργανισμού.

Ο κ. Μαντέλης στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να επέμεινε ότι τα 200.000

μάρκα αποτελούσαν προεκλογική χορηγία από τη Siemens, πως και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές και ιδιαίτερα στη Β΄ Αθηνών που είναι μεγάλη εκλογική περιφέρεια λαμβάνουν χορηγίες από επιχειρηματίες, και ότι μια λογική αμοιβή για έναν υπουργό είναι το ποσόν των δέκα εκατομμυρίων μάρκων. Μάλιστα, κατά τους βουλευτές, τους παρότρυνε να ψάξουν να βρουν τον άγνωστο πληροφοριοδότη που έδωσε την πληροφορία σε δύο δημοσιογράφους το καλοκαίρι του 2008 να γράψουν ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό έχουν κατατεθεί δέκα εκατομμύρια μάρκα ώστε κάποιοι να ξεπλύνουν τη μίζα στην πλάτη του.

Κατά τα μέλη της Εξεταστικής ο κ. Τ. Μαντέλης υποστήριξε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε τα χρήματα της Siemens για τις προεκλογικές του δαπάνες καθώς είχε ήδη συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσόν για την προεκλογική του εκστρατεία. Και όταν ρωτήθηκε πώς τον πλησίασαν οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας, απάντησε ότι του τηλεφώνησε ένας άγνωστος που στην αγγλική γλώσσα του είπε πως ήταν από τη γερμανική εταιρεία και πως θέλουν να του καταθέσουν ένα ποσόν για τις προεκλογικές του δαπάνες. Οταν δε ο ίδιος τον ρώτησε για τι χρήματα επρόκειτο, ο άγνωστος του απάντησε πως είναι αυτά που συνηθίζονται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις... Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές της Εξεταστικής υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα άλλο από ένα γραφείο κι ένα σπίτι και τους προέτρεψε να ανοίξουν όλους τους λογαριασμούς του!

Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ
Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ότι το έμβασμα προοριζόταν για τον προεκλογικό του αγώνα

Δήλωνε ακίνητα άνω του ενός εκατ. τετραγωνικών

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ακίνητη περιουσία εμφανίζει ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, καθώς σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες το 2004 κατείχε 26 ακίνητα συνολικού εμβαδού άνω του ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων.

Τα μεγαλύτερα ακίνητα βρίσκονται στα Μέγαρα, όπου έχει στην ιδιοκτησία του έκταση 991.000

τ.μ., αλλά και στην Κερατέα με 100.000 τ.μ.

Σημαντικές εκτάσεις διαθέτει και στην Κεφαλλονιά, οι οποίες αγγίζουν τα 5.800 τ.μ. ενώ δηλώνει ιδιοκτήτης εκτάσεων 10.000

τετραγωνικών μέτρων και στο Κορωπί.

Στην ίδια δήλωση παρουσιάζει καταθέσεις πάνω από 85.500 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του, ενώ είναι κάτοχος και μετοχών στον ΟΤΕ αξίας άνω των 16.000 ευρώ.

Εμφανίζεται να έχει δύο αυτοκίνητα, 2.000 και 1.800 κυβικών εκατοστών, και άλλο ένα αυτοκίνητο 1.400

κ.εκ. είχε η σύζυγός του η οποία το μεταβίβασε στην κόρη τους.

Ο τέως υπουργός φέρεται το 2001 να αποκτά το 40% ιδιοκτησίας οικοπέδου 132,5 τ.μ. στην οδό Πατησίων ενώ την επίμαχη περίοδο 1998-2000 η σύζυγός του φέρεται να αποκτά διάφορα ποσοστά ιδιοκτησίας στην Αθήνα.

117
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
28/05/2010 20:54
Μ'' αρέσει που μερικοί νεοδημοκράτες σχολιαστές πανηγυρίζουν,γιατί ακόμα,λέει,δεν αποδείχτηκε κάτι συγκεκριμένο στην υπόθεση Βατοπεδίου.Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί κάνουν όσα κάνουν οι πολιτικοί!..
giorgos
28/05/2010 18:44
Έλεος... Θα την βγάλει καθαρή ο τύπος με κάνα μήνα φυλακή και κανένα πρόστιμο της συμφοράς! .. να το θυμάστε αυτό που σας λέω.. και όλη η διαδικασία θα είναι με το πρόσχημα της εξυγίανσης και της απονομής δικαιοσύνης. Βρήκαν κάποιον με σκοπό να αποσπάσουν τον ενδιαφέρον του κόσμου και να πάρουν παράταση για άλλες πολύ μεγαλύτερες κλεψιές που έχουν γίνει!! Θα ισχυριστούν ακόμα ότι η κυβέρνηση θα πατάξει κάθε φαινόμενο διαφθοράς. Άντε σιγά-σιγά θα μαζέψουν τα κομμάτια τους, για να ξανακερδίσουν την χαμένη τους αξιοπιστία (και καλά). Θα βρεθούν μερικοί ακόμα "Μαντέλιδες", μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού) για ξεκάρφωμα αν χρειαστεί, αλλά σκοπός είναι τα "σκεπάσουν" τα αντιλαϊκά μέτρα θα υπάρχουν ακόμα και θα γίνουν ακόμα πιο αντιλαϊκά.
Δημήτρης Κορίνθιος
28/05/2010 17:11
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τα προβλήματα διαφθοράς έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.Αυτά μάς είπε ό ποιητής, καί έμείς έχουμε τήν άμαρτία .ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
28/05/2010 17:07
Ψάχνω καθημερινά τον λσμό μου, μέσω Ιντερνέτ, μπάς και μπεί καμιά χορηγία και δέν το αντιληφθώ! Ξαφνικά τον βλέπω προχθές φουσκωμένο κατά 8,5 ευρώ! Επί τέλους λέω, με θυμήθηκαν και μένα από την Σήμενς! Τζίφος όμως! Κάτι μερίσματα από κάτι ξεχασμένες μετοχές του ένδοξου ''99 ήταν!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
28/05/2010 16:50
Kαλά, τα 220.000 ευρώ (ίσως καί πολύ περισσότερα) του Μαντέλη, είναι σκάνδαλο για το οποίο ο Εισαγγελέας (καί πολύ καλά έκανε) του απαγόρευσε τήν έξοδο από τήν χώρα!
Και ο Άρης που μέσα σε 5 μήνες που ήταν υπουργός, έφαγε 1.300.000.- ευρώ σε ταξιδάκια αναψυχής, φεσώνοντας και με 650.000 ευρώ τουριστικό γραφείο, θα κυκλοφορεί ελεύθερος;
Ουαί Υμίν
28/05/2010 16:39
Αν εγώ είχα 1 εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα ακίνητα δεν θα με ένοιαζε να υποστώ μιά δικαστική ταλαιπωρία ή και να πάω λίγο φυλακή. Πρόκειται λοιπόν για μια συμφέρουσα επιχειρηματική επιλογή.
ροδανθος
28/05/2010 15:21
Αγαπητε John fistiki, εχεις πιασει το νοημα. Τα λεω και εγω εδω και χρονια αλλα κανενας δεν παραδεχεται οτι εσφαλε.
Οργή Λαου = Οργή Θεού
28/05/2010 14:46
OXI να μη φύγουν απο τη χώρα νύχτα οι απατεώνες!

ΝΑΙ να μείνουν, να δικαστούν και να σαπίσουν στη φυλακή τα κωλόπαιδα!

ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
ροδανθος
28/05/2010 14:21
Δυστυχως οπως αποδεικνυεται και εχει αποδειχθει πολλακις στο παρελθον, ο ανθρωπος ειναι ενα ον κοινωνικο μεν, αλλα κυριως ενα ζωο. Τι θελω να πω με το παραπανω. Οπως ολα τα εμβια οντα, και ο ανθρωπος κοιτα το προσωπικο του συμφερον το οποιο ειναι σε απολυτη πρωταιρεοτητα και παντα επανω απο το συμφερον των αλλων ειδων και εμβιων οντων. Αυτος ειναι κανονας της φυσης και δεν μπορουμε να τον αλλαξουμε. Αρα λοιπον η βαση της υπαρξης του καθε εμβιου οντος σε αυτον τον πλανητη εξηγει οτι ο κυριος Μαντελης, αν μπορει να παρει 250 χιλ Ευρω θα τα παρει, και αν μπορει να παρει ακομα περισσοτερα θα το κανει ευχαριστως. Το θεμα ομως ειναι οτι εχουμε καταλαβει εδω και χιλιαδες χρονια οτι αν δημιουργησουμε μια κοινωνια τοτε αυτο βοηθα την επιβιωση του ειδους μας. Αρα λοιπον ο ανθρωπος για χιλιαδες χρονια τωρα μεσω της λογικης του προσπαθει να αναστειλει την φυσικη του ταση να ωφελησει τον εαυτο του σε καθε περιπτωση, με στοχο την υπαρξη κοινωνιας. Η δημιουργια κοινωνιας ομως αυτοματος συνεπαγεται την υπαρξη κανονων αλλα και τιμωριας οταν οι κανονες δεν υπακουονται. Αρα λοιπον ειναι προφανες οτι οταν αυτοι οι κανονες χαλαρωσουν η καταργηθουν τοτε καποιοι θα το εκμεταλλευτουν αυτο. Εδω ομως ερχονται καποιοι θεωρητικοι της δεκαρας και προσπαθουν να πεισουν τον κοσμο με παιδαριωδη επιχειρηματα οτι παρολη την χαλαρωση η την καταργηση των κανονων κανενας δεν θα βρεθει να το εκμεταλλευτει αυτο. Αλλες φορες προσπαθουν να μας πεισουν οτι εμεις οι ανθρωποι ειμαστε εκ φυσεως αλτρουσιστες και δεν ειμαστε καν ζωα, η οτι ειναι η φυσικη μας ταση να μην επωφελουμαστε προς ωφελος της κοινωνιας. Στην περιπτωση του κ. Μαντελη λοιπον πριν απο πολλα χρονια ο πολιτικος κοσμος της χωρας προσπαθησε να κανει το παραπανω. Προσπαθησε να μας πεισει οτι οι πολιτικοι εν αντιθεσει με ολα τα εμβια οντα του πλανητη εχουν το παραξενο βιτσιο να μην ενδιαφερονται για το προσωπικο τους ωφελος. Ετσι λοιπον περασε ο νομος περι ευθυνης υπουργων για να μην ποινικοποιηθει η πολιτικη ζωη της χωρας λεγανε τοτε. Ειπαμε ομως οτι οποτε χαλαρωνουν οι κανονες που επιβαλλουν τον αλτρουισμο σε μια κοινωνια τοτε βασιλευει η φυσικη ταση ολων των εμβιων οντων να επωφελουνται με αποτελεσμα την καταργηση της κοινωνιας. Αυτο ομως που παραβλεπουν ολοι ειναι το παρακατω. Η καταλυση των κανονων αυτων οχι μονο βοηθα καποιον να κλεψει αλλα και να κατατροπωσει οποιονδηποτε αντιπαλο. Θα μπορουσε λοιπον καποιος που ακολουθει τους κανονες να εκλεγει αντι του Μαντελη? ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ. Δεν θα ειχε τις παραμικρες ελπιδες. Πως να τα βαλεις με καποιον που εχει πισω του εναν κολοσο που του δινει χρηματα? Αρα λοιπον ειναι προφανες οτι δημιουργηθηκε ενα περιβαλλον στην πολιτικη τις τελευταιες δεκαετιες οπου αν δεν εισαι απληστος δεν μπορεις να επιβιωσεις. Αρα λοιπον υπαρχουν αλλοι Μαντεληδες? Οι νομοι της φυσης μας οδηγουν στο απλο συμπερασμα οτι υπαρχουν πολλοι. Υπαρχει για παραδειγμα ο κ. Ρουσοπουλος οπου αντι για την SIEMENS εχουμε την εκκλησια. Συνεχιζοντας τον συλλογισμο αυτο ομως μπορουμε πολυ απλα να καταλαβουμε οτι αυτοι οι πολιτικοι το πρωτο πραγμα που θα εκαναν θα ηταν να καταργησουν καποιους νομους και να χαλαρωσουν την τιμωρια για να ευνοουν τους ψηφοφορους τους. Αυτο θα τους εξασφαλιζε για μια ζωη. Το εκαναν? Γυριστε γυρω σας και δειτε την Ελλαδα. Ενα μεγαλο μερος των πλουσιων της χωρας, για να φτασει εκει, εχει κανει περιουσια μεσω της απουσιας ενος νομου και της ανυπαρξιας τιμωριας. Γιατροι, παπαδες, ταξιτζηδες, φορτηγατζηδες, βενζιναδες, επιορκοι εφοριακοι, συμβολαιογραφοι, δηκηγοροι, κατοχοι αθλητικων συλλογων, αθλητες ντοπαρισμενοι, επιχειρηματιες στον τομεα καθαρισμου, κλπ. Ο τροπος που πληρωνωνται ολοι αυτοι με υπερογκα ποσα και δεν πληρωνουν σχεδον καθολου φορους οριστηκε απο καποιους πολιτικους και οχι απο τους απλους πολιτες. Η απληστια και η καταπατηση καποιου νομου εγινε υποχρεωτικη για να επιβιωσει καποιος στην Ελληνικη κοινωνια. Ετσι φτασαμε να κανουμε πλουσιους ανθρωπους οι οποιοι δεν προσφερουν τιποτα στην κοινωνια και δεν δημιουργουν θεσεις εργασιας. Αλλωστε ειναι γνωστη η κυριαρχουσα φιλοσοφια στην Ελληνικη κοινωνια τα τελευταια χρονια οτι το πανεπιστημιο της ζωης ειναι σημαντικοτερο απο το πραγματικο πανεπιστημιο. Και βεβαια ειναι πιο σημαντικο γιατι ο μονος τροπος για να επιβιωσεις ειναι να βουτηξεις βαθια μεσα στον βουρκο και να υποστιριξεις καποιον που θα σου ανοιξει ενα παραθυρο παρανομιας η θα σου καταστρεψει τον ανταγωνιστη σου παρανομα. Το προβλημα ειναι ομως οτι κατα κυριο λογο το πανεπιστημιο της ζωης δημιουργει κλαδους οικονομιας οι οποιοι απλα ανακυκλωνουν το χρημα με αδιαφανεια ενω το πραγματικο πανεπιστημιο δημιουργει κλαδους οικονομιας οι οποιοι δεν ανακυκλωνουν απλα το χρημα αλλα φερνουν και χρημα απο το εξωτερικο. Τι καναμε λοιπον τις τελευταιες δεκαετιες? Διωξαμε στο εξωτερικο σχεδον καθε σοβαρο επιστημονα που θα μπορουσε να δημιουργησει καποια εταιρια και θεσεις εργασιας και πριμοδοτησαμε τους τομεις της οικονομιας οι οποιοι στηριζαν καποιους πολιτικους, τα παιδια της πιατσας δηλαδη. Τι μπορουν να εξαγουν ομως τα παιδια της πιατσας ... μαγκια? Αυτο πληρωνουμε τωρα. Μια παρομοια εξηγηση θα μπορουσε να δοθει και για την παγκοσμια κριση. Η χαλαρωση των κανονων και τιμωριας για τις τραπεζες, εφερε τους πιο απληστους στην κορυφη. Εκει το συνθημα ηταν οτι η ελευθερη αγορα πρεπει να αφεθει ελευθερη γιατι αυτορυθμιζεται απο μονη της. Η διαφορα ομως ειναι οτι ελευθερη αγορα δεν σημαινει πληρης απουσια ελεγχου. Πως μπορεις να εχεις ελευθερη αγορα οταν καποιος εχει ολα τα λεφτα στα χερια του? Και εν παση περιπτωση η ελευθερη αγορα εχει και αναπτυξη αλλα και διορθωση προς τα κατω. Αρα λοιπον γιατι δεν επικαλειται κανενας την ελευθερη αγορα οταν οι διορθωσεις γινονται προς τα κατω οπως τωρα στην κριση? Απλουστατα γιατι η επικληση της ελευθερης αγορας γινονταν απο καποιον που ηξερε οτι θα κερδιζε στο τελος και προετρεπε ολους τους αλλους παιχτες να ριξουν ακομα περισσοτερα λεφτα στο τραπεζι. Μπορειτε να κερδισετε τους ελεγε ενω ηξερε οτι δεν ειχαν ελπιδα. Μακρυγορησα, αλλα θα ηθελα να καταληξω με αυτο. Απο ολα αυτα βγαινει το συμπερασμα. Ποτε δεν πρεπει να χαλαρωνουμε τους νομους και την τιμωρια βασιζομενοι στο οτι οι ανθρωποι ειναι εκ φυσεως αλτρουιστες. Ειναι απλα ζωα που θελουν να επωφεληθουν προσωπικα οσο γινεται περισσοτερο. Επειδη ομως οπως εχει αποδειχθει οι ανθρωποι προοδευουν και ζουν καλυτερα οταν υπαρχει κοινωνια, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. Αλλωστε αν το δουμε καθαρα φιλοσοφικα, νομοτελειακα ο καθε νομος που υπαρχει σε καθε κοινωνια σε καθε μερος του κοσμου εχει σαν βαση τον αλτρουισμο μιας και η υπαρξη του εχει σαν στοχο τον περιορισμο της φυσικης τασης τους ανθρωπου να επωφεληθει στο επακρο απο καθε κατασταση και να αναπαραγει τον ιδιο του τον εαυτο. Εδω θα ηθελα να κανω και μια διορθωση σε πολλους επιστημονες και μη στην Ελλαδα. Ο ανθρωπος οπως και καθε ζωο, δεν ενδιαφερεται για την διαιωνηση του ειδους του αλλα για την διαιωνιση του ιδιου του του εαυτου. Ακομη και αν ενδιαφερεται για την διαιωνιση του ειδους του ουσιαστικα ενδιαφερεται για την διαιωνιση του εαυτου του. Σταματηστε λοιπον να αναφερεστε σε αυτην την βλακωδη φραση "η διαιωνιση του ειδους" μιας και αυτο που ισχυει ειναι "διαιωνιση του ατομου". Το αποδεικνυουν μονο και μονο με την υπαρξη του ο ιδιος ο Μαντελης, ο Βοσκοπουλος, και ολοι οι αλλοι πολιτικοι και παραπολιτικοι που μονο κατ'' ευφημισμο ειναι αλτρουιστες. Ετσι λοιπον σκιστε τους χωρις οικτο για το καλο το δικο μας και το δικο μου αλλα οχι το δικο τους. Καλη μερα σε ολους.
Σταματία Αυγουλάκη Κουρή.
28/05/2010 14:01
Πιστεύω οτι μόνο η πρόσκαιρη κατάργηση του κοινοβουλευτικού πολιτευματος θα είναι η ουσιαστική λύση στο τρέχον ,θεμελιακής σημασίας όμως,πρόβλημα της χώρας μας. Ο Ελληνικός στρατός θα πρέπει άμεσα να επιβάλει καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και μετά απο μια περίοδο σταθεροποίησης το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε να ξαναγίνει νόμιμο αλλά με προυποθέσεις. 1)Ποινικοποίηση των αριστερών δογμάτων και υποδογμάτων. 2)Οχι δικαίωμα ψήφου πρίν απο τα 35 χρόνια ηλικίας. 3)Οχι δικαίωμα ψήφου σε ανθρώπους που δεν πληρώνουν εφορία. 4)Οχι δικαίωμα ψήφου σε δημοσίους υπαλλήλους. Αυτά μόνο για αρχή.
The sting
28/05/2010 09:31
Και αν δεν υπήρχε ο Μαντέλης, το σύστημα θα έπρεπε να τον εφεύρει. Φίλοι μην τρώτε παππάδες από τα πρώην συνεταιράκια του Μαντέλη. Τους βολεύει να εμφανίσουν μερικές Ιφιγένειες, τώρα που βλέπουν ότι το ποτάμι φούσκωσε και το να ξεχειλίσει, είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου και κατάλληλης συγκυρίας. Μην μασάτε από τα τριτοδεύτερα λαμόγια, που τα πετάνε στη θάλασσα για να γλυτώσουν τα τομάρια τους τα μεγάλα κεφάλια (βλ. πρώην και νυν πρωθυπουργούς). Τους βόλεψε και το ΔΝΤ, στο οποίο παραπέμπουν για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα, όπως παλιότερα κατηγορούσαν την ΕΕ. Μόνο που τώρα το κουτόχορτο τελείωσε κοτζαμπάσηδες της συμφοράς και οι κολίγοι δεν σας ανέχονται άλλο. Η κατάσταση της οικονομίας είναι δημιούργημά σας και το ΔΝΤ εσείς το φέρατε χωρίς να ρωτήσετε κανέναν, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε τα άδεια ταμεία και να θολώσετε τα νερά των ευθυνών σας.
ΜΚ1
28/05/2010 08:29
ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΗΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ/ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το να κλεβεις απο τους κανονικα και βασει πραγματικων εισφορων συνταξιουχους για να διατηρεις το υπ''αριθμον ενα προβλημα του μεγαλου κρατους ειναι εγκλημα.

Ιδιαιτερα οταν το κρατος κατακλυζεται απο κλεφτες, ψευδοσυνταξιουχους, χρηματιζομενους, φοροφυγαδες, ανικανους, μιζαδορους, καταχραστες και λοιπους απαταιωνες.

Αντι να καταργηθει η μονιμοτητα και απολυθουν ολοι εκεινοι που δεν χρειαζονται και ολοι που δεν αποδιδουν, η κυβερνηση αποφασισε να τους διατηρησει στη δουλεια, να συνεχισουν να απομιζουν το κρατος χωρις να προσφερουν εργο, περικοπτοντας αδιακριτως τις συνταξεις του κοσμου.

Η μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου πληρωνε κανονικα τους φορους του και τις ασφαλιστικες εισφορες του για να εξασφαλισει μια αξιοτιμη συνταξη και τωρα κοβονται. Ναι κοβονται αυθαιρετα για να συντηρηθουν οι αναξιοι, οι αχρηστοι, οι κλεφτες, οι κομματικα και χωρις αξιοκρατια διορισθεντες ΔΥ. Ετσι διαιωνιζεται το προβλημα της Ελλαδας. Το υπερογκο, υπεραριθμο, δαπανο, αναποτελεσματικο Κρατος.

Ιωάννης Ο Ακτήμων
28/05/2010 03:30
200. .000 μάρκα μόνον; Και όλη αυτη ή φασαρία για 200.000 μάρκα μόνον; Καλά αυτά, με το δημόσιο χρεός και το έλλειμα τι θα γίνει; Είναι ζήτημα αριθμητικής δημοτικού. 47.000 μικρομεσσαίες επιχειρήσεις θα κλέισουν με 2.00.0.000 απασχολουμένους σε αυτές με την πολιτική μειωμένης εφυίας Παπακωνσταντίνου. Κι ας σας σώσει το ... μεγάλο κεφάλαιο.... Ή το Κράτος .

The game is over. Βγάλτε τα λεφρτά σας στο εξωτερικο να τα γλυτώσετε και να μα παραμείνουν ευρώ. Και να μείνουν σε ελληνικα χέρια και να μη χαθούν στο κυκαιώνα του ελληνόφωνου κρατος. Άλλωστε, τα λεφτά σας στο ελλαδικά κράτος τη Goffrey δεν είναι ελληνικά χέρια
Καρνεαδης Στρ.
27/05/2010 23:13
Πολλα κ καλα τα σχολια,ας ελπισουμε οτι θαχουν πρακτικο αποτελεσμα επι της καλπης. Θα πουμε οχι στους απατεωνες που μας γεμιζουν ψεματα ή παλι θα τους χειροκροτουμε? Και οπως ειπε ο Τσωρτσιλ "στην γη των μωρων(ηλιθιων) οι απατεωνες δεν πεθαινουν ποτε της πεινας ". Απευθυνομενος προς τους εξουσιοχρηματολαγνους παραθετω την ρηση του Ζ.Ζ.Ρουσσω " αρχοντες μπορει να γινατε, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ομως οχι ".
Θ Κ
27/05/2010 22:12
Μαντέλη μη μασάς, καθαρός υπουργός αστραπές δε φοβάται. Σιγά τα ωά, στον καθένα θα μπορούσε να συμβεί να του καταθέσουν στο λογαριασμό 250.000 μάρκα για πλάκα, χωρίς να το ξέρει. Προσωπικά μου έχει συμβεί δύο φορές και ακόμα ψάχνω το φαρσέρ. Φρόντισε μόνο εκεί στο μακρυνό Αζερμπαϊτζάν να τους εξηγήσεις ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι απλώς ιδεολογία, πάνω απ όλα είναι επένδυση. Τόσα χρόνια μαθητείας δίπλα στον ογκόλιθο της πολιτικής, τον εμπνευστή της πρωτοβουλίας των έξι, το λαοπρόβλητο οικοδόμο του κοινωνικού μετασχηματισμού, τον ανυπέρβλητο εραστή, τον άνθρωπο που αντιμετώπισε το χάρο στα μαρμαρένια αλώνια και τον νίκησε, τον άνθρωπο που "φέσωσε" το μισό υπουργικό του συμβούλιο για να αποκαταστήσει το αντικείμενο του πόθου του, γιατί να πάνε χαμένα; ΥΓ: το ωραίο είναι ότι ο Σημίτης δήλωσε έκπληκτος και ενοχλημένος από τα κατορθώματα Μαντέλη. Δάφνη πρόσεξε μην σου ξεφύγει μπροστά του ότι δεν υπάρχει Αη Βασίλης, γιατί δυό στενοχώριες μαζί πως θα τις αντέξει ο Ποκοπίκο;
βρανος αναστασιος
27/05/2010 21:32
Για να ερθει ο Μαντελης στην Ελλαδα καποιος του εγγυηθηκε την επιστροφη του .Ποιος ? Να πληρωσει ο Μαντελης το μεριδιο που του αναλογει ,αλλα να πληρωσουν και ολοι οι αλλοι που τα πηραν . Γιατι δεν βγαινουν τα ονοματα των δημοσιογραφων που τα πηραν ?
Αλεξανδρος Αθ.
27/05/2010 19:30
@ Φιλιππινεζος Παρατηρητης 27/5/2010 14:57, εχεις αδικο... Δεν θυμαμαι κανεναν να υπερασπιζεται τον Τσουκατο, ουτε και προκειται να υπερασπιστει κανεις τον Μαντελη, εκτος απο τον δικηγορο του... Εγω παντως θεωρω εγκλημα εκτος απο την δωροδοκια και την υποστηριξη των διαπλεκομενων ΜΜΕ, και για αυτο θεωρω πως πολιτικοι οπως ο Βενιζελος π.χ. δεν εχουν θεση στη κυβερνηση.
Το προβλημα λοιπον παραμενει μονο με αυτους που υπερασπιζονται αποδεδειγμενα κλεφτες και απατεωνες, οπως τον Κοντο και τον Δουκα...
Ελπιζω πως επιτελους με τα πρωτα δειγματα παραδειγματικης τιμωριας θα σπασει η ομερτα των πολιτικων και θα αρχισουν να ομολογουν και να καταδιδουν συνεργατες και συμμοριτες... Ηδη το εκανε ο Δουκας, ηδη το υπαινιχθηκε ο Μαντελης λεγοντας πως μια υπουργικη δωροδοκια αξιζει 10 εκατομμυρια... Ελπιζω να εχουμε συνεχεια...
ΥΓ. Ο Παπιστας δεν ευνοειται με αυτην την αποφαση, γιατι ηδη τα εχει μεταβιβασει τα ακινητα, βασει της προηγουμενης αποφασης του αρμοδιου υφυπουργου της ΝΔ. Οπως και να εχει, οι μεταβιβασεις των κλεμμενων συνεχιζονται, και αρα δεν υπαρχει ασυλια ουτε για τον Μπεζα ουτε για οποιον νεο υπουργο δεν διασφαλισει το δημοσιο συμφερον.
zoao
27/05/2010 19:27
αν μεχρι τις 6 δεκεμβριου δεν δω εστω και εναν πολιτικο στη φυλακη θα γινω τρομοκρατης
john fistikis
27/05/2010 19:07
Στην Ελλάδα έχει τεράστια σημασία τί λες και μηδενική σημασία τί κάνεις.
Λόγια, λόγια, λόγια και πράξεις μηδέν.
Κανονικά η νέα γενιά, αν δεν την είχαν τσακίσει, θα είχε την παλιά γενιά του κλώτσου και του μπάτσου.
Κύριοι μπαμπάδες, μανάδες, γιαγιάδες και παππούδες έχετε αποτύχει παντελώς σε όλους τους τομείς.
Συντηρείται με θράσος και τσαμπουκά ένα κοινωνικο-πολιτικο-θρησκευτικό κατεστημένο βυζαντινισμού και σκοταδισμού.
Πότε επιτέλους ο νέος θα σας μπαζουριάσει;
Έχετε περίσσο θράσος να λέτε για τους πολιτικούς, εσείς είστε καλύτεροι;
Νταβατζήδες των μυαλών των παιδιών σας είστε.
Ο λογαριασμός θα έρθει και σε εσάς και θα το μετανιώσετε οικτρά. Μου ονειρεύστε συντάξεις 3.000 ευρώ, δύο νοσοκόμες πληρωμένες από το κράτος (δηλαδή εμάς) να σας νταντεύουν μετά τα 70 και τα παιδιά σας να κάθονται προσοχή όταν θα σας πιάνει το υπαρξιακό σας.
Ε ρε και να ξέρατε τί σας περιμένει...
Teras
27/05/2010 18:03
Αν δεν κόψουν τις παραγραφές και τις λοιπές αρλούμπες θα τους κόψουμε τα κεφάλια. Απλά και ξάστερα, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ή γυρίζετε τα λεφτά, ή φεύγετε από τη χώρα νύχτα ή σας κάνουμε με τα κρεμμυδάκια...
Αικ.Δ.
27/05/2010 16:36
Ο ΓΑΠ κλαιει γιατι δεν εχει να πληρωσει τους δημοσιους υπαλληλους? και κλεβει απο τους συνταξιουχους για να το κανει? Δεν ντρεπεται λεω εγω? Ο Μαντελης εμφανιζεται να εχει μια αμυθητη περιουσια. Πως την απεκτησε? Με τον ιδρωτα της δουλειας του? Ποσοι ειναι σαν αυτον? Πρωην και νυν πολιτικοι με αμυθητες περιουσιες? Βουτιγμενοι στη μιζα, την διαπλοκη και την παρανομια πλουτισαν εις βαρος μας τα τελευταια 30 χρονια? Γιατι δεν δημευει λοιπον εδω και τωρα την αμυθητη περιουσια του Μαντελη και καθε Μαντελη για να πληρωσει δημοσιους υπαλληλους και συνταξιουχους? Γιατι ειναι υποκριτης για αυτο! Γιατι προστατευει το πολιτικο συστημα που τον γεννησε και τον εκανε αυτο που σημερα ειναι: προθυπουργο μιας χρεοκοπημενης χωρας. Με τη λυσσα που εχουνε αυτοι και την πορωση για εξουσια και χρημα και στη Σιερα Λεονε να κυβερνουν το ιδιο τους κανει. Το βασικο ειναι να κυβερνουν και να πλουτιζουν. Ποιος θα οδηγηθει στην εξαθλιωση ουδολως τους νοιαζει. Αλλα δεν θα αργησει η μερα που θα γινουν πραγματα που κανεις δεν θεωρουσε δυνατα σε αυτη την "ξεγνοιαστη" χωρα του πολυ "οπα!" και τοτε ολοι αυτοι θα παρουνε την ανταμοιβη που τους αξιζει για ολα τα χρονια που "προσεφεραν" στην πολιτικη ζωη αυτου του τοπου. Μονο ενας ηλιθιος δεν το βλεπει να ερχεται...
ΑΜΙΧΑΛΗΣ
27/05/2010 16:00
Τελικά ο χαρακτηρισμός ότι είναι ανθέλληνες τους αξίζει .
ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ
Τι χειρότερο με το αζημίωτο φυσικά να υπογράφεις συμβάσεις κατ εντολή του πελάτη ξεπουλώντας τον εργοδότη σου - προδοσία - ?
Ξεπούλημα της χώρας , ξεπούλημα της Ελλάδας .
-ΑΛΗΤΕΣ-
Αδιακρητος
27/05/2010 15:40
Ειναι γεγωνος οτι τα δυο μεγαλα κοματα ισος και καποιο μικροτερο ειναι μεσα στο βουρκο της παρανομοιας απο το ενα κομα βρεθηκαν δυο με παντελονια και ομολογησαν απο το αλλο προφανως κρυβοντε πισο απο το φερετρο του Βαρθολομαιου !!ποθεν εσχες σε ολους τους εν ενεργεια πολιτικους δεν μπορει με 86.000 ευρω το χρονο μησθο να εχεις μια περιουσεια εκατομοιριων!! οι ποιο πολοι δεν εχουν 20 -25 χρονια και ενω μπηκαν ξηπολητη σημερα δεν ξερουν τη εχουν κατασχεση και φυλακη αφου δεν υπαρχει θανατηκη πηνη και να εκτελουνται οπως στο Ιραν (κρεμασμα με γερανο μπροστα στη βουλη) οσο για τους φοροφηγαδες για την ωρα υπαρχει καποιο ελαφρητηκο αφου κλεβουν -κλεβης θα κλεψω λεει καποιο ανεκδοτο τα παιδια περουν παραδειγμα απο τους γονεις και ο λαος απο τους δοιηκουντες!!! επι αυτου υπαρχει η παριμοια το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι!!!!!!
Tsakitzis
27/05/2010 15:28
Κάνω πολύ γούστο να διαβάζω τις απόψεις από τα αδιάφορα παπαγαλάκια του ΚΚΕ γραμμένα σε μια ξύλινη γλώσσα που θυμίζει παλιότερες δεκαετίες.
Ελπίζω να είναι πλακα και να μην εννοούν αυτές τις πα****ές.
Βασίλης
27/05/2010 15:00
ΟΚ, οι υπουργοί δεν μπορούν να φυλακιστούν γιατί τα εγκλήματά τους έχουν διαγραφτεί. Όμως, εύχομαι να μην υπάρχει νόμος που να απαγορεύει την κατάσχεση της περουσία τους. Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν ο κ. Μαντέλης μείνει ελεύθερος, όμως θέλω το κράτος να κατασχέσει την περουσία του. Δεν μπορεί να απέκτησε όλα αυτά τα ακίνητα με το μισθό του υπουργού (εκτός αν στο μισθό του περιλαμβάνονται και οι μίζες).
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
27/05/2010 14:57
ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Είναι ίδιο των εθνικοσοσιαλιστών εγκάθετων του ΠΑΣΟΚ στο φόρουμ , που μας βομβάρδιζαν καθημερινώς με την υπόθεση της αμαρτωλής γερμανικής εταιρίας Siemens , να αλλάζουν θέμα μόλις σφίξουν τα πράγματα .Τελικώς από την μέχρι τώρα ανάκριση από την Εξεταστική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, έχει αποδειχθεί η ενοχή των κ.κ. Τσουκάτου και των ηγετών του, που τσέπωσαν τα χρήματα που κατέθεσε στο ταμείο του ο κ. Τσουκάτος . Κι’αυτό διότι αυτά δεν εισήλθαν στο ταμείο του, αλλά κατέληξαν στις τσέπες των ηγετών του !

Δυστυχώς για τη Δικαιοσύνη , παρά τη μαρτυρία των ταμίων του ΠΑΣΟΚ στη σχετική ανάκριση, που παρεδέχθησαν αυτή την καραμπινάτη παρανομία, ο αρμόδιος εισαγγελέας , αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, παρά την αποδεδειγμένη ύπαρξη διπλών βιβλίων εγγραφών των εσόδων του , δεν ενήργησαν κατά πως ο νόμος ορίζει ! {Βαρύτατο ποινικό αδίκημα}.

Επίσης κατόπιν της αποκάλυψης του ψευδωνύμου "Rocos" ,αποδείχτηκε ότι αυτός ήταν ο τέως υπουργός του ΠΑΣΟΚ , Τ. Μαντέλης . Ομως ουδείς μπορεί να τον διώξει σύμφωνα με το νόμο που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ , ακριβώς γι’αυτό το σκοπό ! Δηλαδή να μπορούν να κλέβουν οι υπουργοί του ατιμωρητί το Δημόσιο ! Και που παρά τη δήλωση του Αμερικανού αρχηγού του και πρωθυπουργού της Ελλάδας προεκλογικώς , ότι μόλις εκλεγεί θα τον καταργήσει , ο νόμος αυτός ζεί και βασιλεύει , και θα συνεχίσει υφιστάμενος , όσο το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την εξουσία , αφού οι λοβιτούρες των υπουργών του συνεχίζονται !

Κατά τα άλλα ο υπόλογος τσάρος της ελληνικής οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, για την απ’ευθείας ανάθεση έργων του ΟΤΕ στην αμαρτωλή Siemens, αξίας {147} εκατομμυρίων ευρώ , ποιεί τη νήσσα ! Για να δούμε ο επαναστάτης κ. Σήφης Βαλυράκης θα έχει το κουράγιο να τον καλέσει να καταθέσει , για τους λόγους της άνευ δημοπρασίας ανάθεσης αυτών των έργων στη Siemens ; Γιατί αν δεν κληθεί να ξεκαθαρίσει τη θέση του , θα αρχίσω πλέον να ρωτάω ποίο ήταν το ποσοστό της σχετικής προμήθειας !... 8-3-2010 Φ.Π.

Υ.Γ. Νέα εμπλοκή του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στην Οπερέτα Βατοπέδι . Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, χαρίζονται τα δι’
απάτης περιελθόντα ακίνητα του Δημοσίου στην κατοχή του φίλου του Αθανάσιο Πάπιστα . Με τη σχετική απόφαση ο κ. υπουργός απέρριψε τη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. περί της επιστροφής των εν λόγω ακινήτων. Δηλαδή τα χαρίζει στον συγχωριανό του και φίλο του πρώην μικρολιανοπωλητή , και νυν πολυεκατομυριούχο από τα ακίνητα του Δημοσίου που παρεχώρησαν οι Εφραίμ και Αρσένιος στην εικονική εταιρία ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε , της οποίας είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες.
27-5-2010 Φ.Π.
Λυσίμαχος
27/05/2010 14:51
Πάω προς Γουδή να πιάσω θέση...

Η νύχτα φεύγει... Το τσεκούρι έρχεται...
Σ.Μ.
27/05/2010 14:46
Πάρτε τη μίζα, μαζί με τη Λίζα, όλα κορνίζα, τα χέρια στη πρίζα, πρώτο όνομα μαρκίζα, η διαπλοκή έχει ρίζα, σε λίγο οι πολιτικοί για να βγουν από τη βουλή θα χρειάζονται βίζα.
Ανέστιος
27/05/2010 14:40
Δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορούν συνεχώς να καταργούνται, η ασυλία διά της παραγραφής των ΚΛΕΦΤΩΝ υπουργών δεν μπορεί να καταργηθεί; Κατάργηση παραγραφών τώρα με αναδρομική ισχύ!!! Με αλλαγή του Συντάγματος αν χρειάζεται! Βάλτε τέλος στην κοροϊδία, δεν πάει άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο Μαντέλης για πάντα στο Αζερμπαϊτζάν!!!!!
tt
27/05/2010 14:39
Κάποτε είχα πι τα εξής για την κυβέρνηση σιμίτι το σιμίτι το γράφο με μικρό σίγμα αυτός ο άνθρωπος αυτός θα γραφτή στην νεότερη ελληνική ιστορία για τον μεγαλύτερο προδότης και τον πιο ανάξιο πρωθυπουργό και ψεύτης έτσι και έγινε τώρα βγαίνουν όλα ο σάματις σε κάποια ομιλία του στην κριτή γύρο στα 1998 είπε η αγρότες πρέπει να γίνου το 7% και η κριτική τον χειροκροτούσαν αντί να τον πετάξουν πέτρες πώς έναν λαό από 36% αγροτιά θα τον κανίς 7% πρέπει να είσαι μεγάλος μάγος η αυτός ο λαός να είναι ηλίθιος που σε πιστεύει κοιτάτε εγώ ψήφισα πασοκ 3 φόρες να έκοβα τα χεριά μου καλύτερα από την ρίζα έλληνες εάν και αυτή την φορά δεν κανί αυτό το μεγάλο κώμα πασοκ κάτι τότες να ψηφίσετε μικρά κώματα τέρμα τα ψέματα η πατρίδα μας πρέπει να σωθεί ρωτήστε τους έλληνες που έζησαν χάρις πατρίδα να σας πουν τι χρώμα έχει ο ζυγός ο μαντελις πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά μην σας πουν πώς όλα πέρασες σβήστηκα είναι παραμύθι στο σκαμνί κάθονται όλη όση προδώσαν διαχειρίστηκαν μαύρο χρήμα
constantinos
27/05/2010 14:38
Τελικά μονο ΠΑΣΟΚοι τα πήραν και το λένε με περηφάνια! Τα ΜΜΕ της διαπλοκής μόκο δεν έβγαλαν.. Όλο για Βατοπέδι μας λέγανε αλλά προς το παρόν τίποτα δεν αποδείκτηκε. Ενώ στις Ζήμενς μία μία οι μίζες έρχονται στο φως
Ανέστιος
27/05/2010 14:29
Δηλαδή τα δικαιώματα των εργαζομένων μπορούν συνεχώς να καταργούνται, η ασυλία διά της παραγραφής των ΚΛΕΦΤΩΝ υπουργών δεν μπορεί να καταργηθεί; Κατάργηση παραγραφών τώρα με αναδρομική ισχύ!!! Με αλλαγή του Συντάγματος αν χρειάζεται! Βάλτε τέλος στην κοροϊδία, δεν πάει άλλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο Μαντέλης για πάντα στο Αζερμπαϊτζάν!!!!!
Foufoutos
27/05/2010 14:26
ΕΛΑ τα παίρνουνε! Εσείς δεν το ξέρατε εεε??

Μήπως τα παίρνει μόνο το ΠΑΣΟΚ ή τα παίρνουν όλοι???
Ρηχά είναι μπείτε
27/05/2010 14:23
Αν δεν μπει φυλακή θα δούμε πράγματα στη Χώρα μας που δεν θα τα πιστεύετε! Τι να κάνει η Αντιτρομοκρατική και ο Χρυσοχοΐδης... Έρχονται μέρες απονομής δικαιοσύνης είτε το θέλετε είτε όχι!
tasoylax
27/05/2010 14:16
Τι λες τωρα κ Σημιτη η μηπως και εσυ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ? χα χα, και οπως παντα θα πληρωσω εγω ο λαουτζικος.ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ
ροδανθος
27/05/2010 14:12
Σκιστε τον. Δεν αξιζει οικτο. Ποσα χρωστα το κρατος λογω του ΟΣΕ?
Σταυρος Π
27/05/2010 13:46
Ο Βαλυρακης εδειξε δειλα-δειλα το δρομο - υπαρχουν δυνατοτητες οι Μαντεληδες να τιμωρηθουν με παραπλευρους νομους. Ετσι εκλεισαν οι Αμερικανοι μεσα ενα μεγαλο μερος της Μαφιας (πχ κατηγοροντας τους για την χρησιμοποιηση της ταχυδρομικης υπηρεσιας για εγκληματικους σκοπους!!!!!!, την μη εγκαιρη υποβολη φορολογικης δηλωσης, τροχαιες παραβασεις, πολεοδομικες παραβασεις κλπ). Ναι! Αν εχεις πραγματι την θεληση να σπασεις το αποστημα ολα γινονται.

Ειναι ο επιδοξος κατηγορουμενος ενταξει σε ολα του; Μηπως τα λαστιχα του αυτοκινητου του εινει ξεφουσκωτα; Μηπως το μπαλκονι του σπιτιου του βγαινει εξω δεκα παραπανω ποντους; Βαλτον μεσα για πεντε χρονια! Πιασε τους κουμπαρους του και πιεσε τους μεχρι να ξερασουν τη βρωμια.. Παρακολουθα ανοιχτα τις συζυγους τους οταν πανε στα μαγαζια η τον γιοκα τους οταν παει στο γηπεδο. Πιεσε τους λιγακι...Στο τελος θα μιλησουν...
Ετσι κερδιζεται ο πολεμος κατα της παρανομιας, οχι με το Ευαγγελιο στο χερι....και τον φοβο μηπως ο Τσιπρας σε πει...αντιδημοκρατη.
Schwartze Sonne
27/05/2010 13:34
Γι'' αυτό πρέπει να καεί η βουλή και όλοι οι κάτοικοί της !!

Να αρχίσουμε ξανά από το μηδέν την πολιτική ζωή στη χώρα μας !!
Γιώργος
27/05/2010 13:33
"Mια -λογική αμοιβή για έναν υπουργό- είναι το ποσόν των δέκα εκατομμυρίων μάρκων". Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτή η δήλωση? Τολμήστε να με καταγγείλετε και θα δείτε πόσους θα πάρει η μπάλα...
cs
27/05/2010 13:31
Εχω σιχαθει ολους τους πολιτικους..........Περιμενω με λαχταρα την ημερα που θα κατεβουμε ολοι οι πολιτες στους δρομους και θα ζηταμε να υπαρξει αρση της βουλευτικης ασυλιας και αλλαγη του νομου για την παραγραφη των αδικηματων....! Φταιμε ομως κι εμεις..........που ψηφιζαμε τους αλητες,με ανταλλαγμα μια θεση στο δημοσιο.........!!!!!!!!!!......... Αντι να καψουν τους ανθρωπους της Marfin,που δεν εφταιγαν.....τη Βουλη θα επρεπε να καψουν,με ολους τους αλητες και κλεφτες που ειναι εκει μεσα.! Μακαρι να μην ειχα οικογενεια και να μπορουσα να φυγω απο αυτη την τραγικη και διεφθαρμενη χωρα της λαμογιας,της διαφθορας και της κλεψιας......!
Stella Andreou
27/05/2010 13:27
Απ'' ότι μέχρι τώρα βλέπουμε όλα τα καταλαδωμένα και διεφθαρμένα πασοκικά στελέχη προέρχονται αποκλειστικά από το στενό κύκλο των έμπιστων συνεργατών του εκσυγχρονιστή ΣΗΜΙΤΗ, του ανθρώπου που υλοποίησε την κατασπατάληση των πόρων και των δανείων του Ελληνικού Λαού μέσω των άχρηστων και απολύτως ζημιογόνων "ολυμπιακών έργων". Ολυμπιακά έργα, βιτρίνα ενός αφόρητα κομπλεξικού επαρχιώτικου σουσουδισμού, που επί της ουσίας έγιναν βέβαια ώστε να καρπωθούν τα οφέλη μια φούχτα μόνο γνωστών μεσαζόντων εις βάρος όλων των επόμενων γενεών της χώρας μας.
SKT
27/05/2010 13:15
Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς !!
Αλεξανδρος Αθ.
27/05/2010 13:14
Απο οτι γνωριζω, το τυχον πολιτικα εγκληματα του Μαντελη διαγραφηκανε... Αλλα εδω, οπως λεει, δεν προκειται για πολιτικο εγκλημα, αλλα για οικονομικο. Ειναι ξεπλυμα μαυρου χρηματος, φορολογικες παραβασεις κλπ, που δεν εχουν παραγραφει, καθως δεν εχουν σχεση με την πολιτικη που ασκησε ως υπουργος. Αν θελει παραγραφη, ας αποδειξει για ποιο λογο του εδωσε η Ζιμενς τα χρηματα αυτα για πολιτικες εξυπηρετησεις...
Πολιτης
27/05/2010 13:13
Φοροδιαφυγη , ξεπλυμα μαυρου χρηματος ,συσταση συμμοριας , εισαγγελεα του αρειου παγου τι γινεται;
Με τον αρχιτεκτονα της ατιμωρησιας των διεφθαρμενων πολιτικων Βενιζελο υπουργο θα κανεις καθαρση Γιωργακη;
Μακρινός παρατηρητής
27/05/2010 13:12
Αν δεν τιμωρηθεί για δωροδοκία το παράδειγμα που δίνει ας το ακολουθήσουν όλοι οι Έλληνες..
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 13:10
Για όλες αυτές τις ομορφιές, ο νυν πρωθυπουργός δεν ήξερε απολύτως τίποτε; Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε; Τίποτε δεν του λέγανε τέλος πάντων σε αυτό το κόμμα; Βέβαια, το ΠΑΣΟΚ έκτοτε - όπως δηλώνει - άλλαξε! Τώρα η διαφάνεια είναι σημαία του και όλα είναι καθαρά, κρυστάλλινα και χωρίς σκιές. Μόνο που τότε η SIEMENS δεν έκανε χορηγίες για τα ωραία μάτια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αλλους λόγους προφανώς είχε... Για να ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές πλήρωνε. Πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων, συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απευθείας αναθέσεις που φυσικά να την βολεύουν. Το ΠΑΣΟΚ έκτοτε έχει ...αλλάξει πολιτική; Δεν κάνει ιδιωτικοποιήσεις, συμπράξεις και απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες; Φυσικά και τα κάνει όλα αυτά. Μόνο που μας διαβεβαιώνει πως τα κάνει ...δίχως χορηγίες και δε βολεύει συγκεκριμένες εταιρείες. Τις βολεύει όλες!
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 13:05
η SIEMENS δεν έκανε χορηγίες για τα ωραία μάτια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Αλλους λόγους προφανώς είχε... Για να ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές πλήρωνε. Πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων, συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, απευθείας αναθέσεις που φυσικά να την βολεύουν. Το ΠΑΣΟΚ έκτοτε έχει ...αλλάξει πολιτική; Δεν κάνει ιδιωτικοποιήσεις, συμπράξεις και απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες; Φυσικά και τα κάνει όλα αυτά. Μόνο που μας διαβεβαιώνει πως τα κάνει ...δίχως χορηγίες και δε βολεύει συγκεκριμένες εταιρείες. Τις βολεύει όλες! Εμείς τα περί βολέματος δεν τα γνωρίζουμε, αλλά τις αντιλαϊκές πολιτικές τις γνωρίζουμε από πρώτο χέρι.
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 12:56
Πήραν τη σκυτάλη τα αστικά ΜΜΕ, για να προπαγανδίσουν πως ατομική είναι η ευθύνη, έτσι για να μη λερώνεται όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος. Αποσιώπηση για το αμοιβαίο ταξικό συμφέρον κυβέρνησης - Ζήμενς. Αλλωστε, η ηθική του αστικού πολιτικού συστήματος, που θέλουν τάχα να αποκαταστήσουν, δεν αποκαθαίρει τον καπιταλισμό από την ατιμία της νόμιμης, μέσω εκμετάλλευσης των εργατών, κερδοφορίας, που παράγει και αναπαράγει σκάνδαλα.
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 12:55
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει πως το ΠΑΣΟΚ καθαρίζει με τα ζητήματα διαφθοράς, ανηθικότητας. Και, μάλιστα, για ένα από τα σπλάχνα της. Αποπροσανατολισμός στο έπακρο.
Σ.Π.
27/05/2010 12:55
Όλοι εκπλαγήκατε που βρέθηκε ένας ο οποίος έπαιρνε φακελάκι. Φαρισαίοι υποκριτές
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 12:54
. Η κυβέρνηση, με την εξεταστική, αυτοπροβάλλεται ως ο αρχάγγελος με τη ρομφαία της κάθαρσης. Και η ΝΔ το ίδιο, με την αυτοκάθαρσή της. Τώρα το σύστημα πάει να κάνει τη γυναίκα του Καίσαρα να φαίνεται τίμια και ας μην είναι.
αναξιος
27/05/2010 12:53
Μας δουλεύουν όλους κανονικα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!
Αλεκος Παναγουλης
27/05/2010 12:52
Φαίνεται πως τη χρειαζόταν η κυβέρνηση, όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, αυτήν την αποκάλυψη. Αλλωστε, δε θα πάθει και τίποτα αυτός που λάδωνε η Ζήμενς για να κάνει τις δουλειές της, και τα αστικά κόμματα τις δικές τους. Κοινές είναι, άλλωστε. Ιδια τα συμφέροντα.
Συγκοινωνούντα δοχεία
27/05/2010 12:40
Τι κακό μαυτές τις τράπεζες! Εγω προχθές πήγα στην τράπεζα όπου διαπίστωσα ότι τα λεφτά μου ήταν τα μισά από ότι περίμενα! Μαυρη τρύπα...

Τώρα βλέπω ότι και ο καημένος ο Μαντέλης βρήκε 125000 Ευρώ παραπάνω... Εγώ νομίζω ότι είναι πρόβλημα των τραπεζών! Με κάποιο λογιστικό λάθος παίρνουν λεφτά από τους Μικρέληδες και τα βάζουν στους Μαντέληδες... Εγώ έχω μερικές ιδέες πως να διορθωθεί το πρόβλημα... Αλλά αν τις πω θα θεωρηθώ τρομοκράτης, ταραξίας, νοσταλγός του Στάλιν, νοσταλγός του Τσέγκις Χαν, του Τσε Γκεβάρα, ότι με έχει τσιμπήσει μύγα Τσε Τσε, κ.τ.λ

Άκης απο Ολλανδία
27/05/2010 12:39
Το σίγουρο είναι ένα: Αν δεν επιστραφούν τα χρήματα, αν δεν φυλακιστούν ΟΛΟΙ όσοι αποδειχθεί ότι χρηματίστηκαν, το ποσοστό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πέσει στα ιστορικά χαμηλότερα επίπεδα!

Ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του εδώ και καιρό. Θέλει πλήρη δικαιοσύνη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Δεν θέλουμε να καταδικαστούν 2-3 και οι υπόλοιποι να μείνουν ανέπαφοι.

Δεν είναι δύσκολο να γίνει καμιά επανάσταση όπως αυτή που έγινε στην Αλβανία στις αρχές του 90 εξαιτίας της διαφθοράς του Μπερίσα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν. Όμως, εν αντιθέσει με τους Αλβανούς, εμείς δεν θα τους επανεκλέξουμε. Θα τους λιώσουμε. Και όλα αυτά προέρχονται απο άτομο που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε μόνο για τη ΝΔ. Δικαιοσύνη παντού και για όλους, αλλιώς τουλάχιστον εγώ το καθήκον μου θα το κάνω και ΠΑΣΟΚ δεν ξαναψηφίζω!

Νίκος
27/05/2010 12:31
Δημήτρης Ν. 27/5/2010 09:46
Αγαπητέ δε θα δει τις πλάτες μας αλλά τα "μπροστινά μας"! Και όχι μόνον ο ΓΑΠ αλλά ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
Εδώ και τώρα αλλαγη του Συντάγματος και του αρθρου 86 του άχρηστου του ΒαγγελοΒενιζέλου και αυτού του τερατουργήματος περί ασυδοσίας ατιμωρησίας αναισχυντίας και ξετσιπωσιάς του νομου περι ανευθυνότητας υπουργών.
Εδώ και τώρα ο αλήτης ο Βενιζέλος που είχε το θράσος να κάνει μαθηματα ηθικης στους πιλότους να λογοδοτήσει γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τη σημερινή μας κατάντια με τον περιβόητο νόμο.
Αν οι πολιτικοί μας ΔΕΝ εμφανίσουν τα λαμόγια που έκλεψαν δημόσια περιουσία με το Βατοπεδι, με τα Ομόλογα, με την Ζίμενς και δεν αλλάξουν αυτά τα περί παραγραφής δεν θα γλυτώσουν απο τον μαινόμενο λαό. Οπου τους βρίσκουμε να τους τρελάνουμε στα μπινελίκια και στα γιαούρτια να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν οι αλήτες. Και μέχρι την επόμενη απεργία αν δούμε ότι μας κοροιδεύουν και δεν κάνουν τίποτα σε Μαντέλη αλλά και Βατοπεδινούς τότε ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα να μπούμε στη Βουλή να βγάλουμε έξω τους αλήτες έναν προς έναν και τους 300! ναι και τους 300! και να τους λυντσάρουμε!
Παράσιτο
27/05/2010 12:28
Μήπως τα 2 μεγάλα κόμματα που αλλάξανε το σύνταγμα περί παραγραφής ευθυνών το κάνανε επι τούτου, δλδ να παραγράψουν τα αδικήματα τους?
Σοφοκλής
27/05/2010 12:26
Να γίνει δήμευση της περιουσίας του κυρίου εδώ και τώρα και τα ακίνητά του να δοθούν στο δημόσιο. Και η ίδια τακτική να ακολουθηθεί για τους δεκάδες, ή, μάλλον εκατοντάδες άλλους και άλλες ''Μαντέληδες'' που έφαγαν τα λεφτά αυτού του τόπου και λαβαίνουν μετέπειτα αποφάσεις για περικοπες σε μισθούς και συντάξεις πείνας. Ντροπή τους και ντροιπή σε όσους τους ψήφισαν...
Να βγουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και να απαιτήσουν δικαιοσύνη εδώ και τώρα, όπως και οι ψηφοφόροι της ΝΔ, από τους φύλαρχους των κομμάτων τους. Αλλά, δυστυχώς οι ψηφοφόροι αυτοί είναι οι ''άνθρωποι-σπουργίτια'', ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που τους πετάνε από το πλουσιοπάροχο τραπέζι όσοι κινούν τα ηνία των κομματικών μηχανισμών...Αίσχος και πάλι αίσχος...
Νεοελληνας
27/05/2010 12:26
αυτοι που ειναι τωρα πανω πως φτιαχτηκανε απο τη δουλεια τους?τωρα πρεπει να πεσουνε μερικα παροπλισμενα και δευτερα κεφαλια για να παιχτει το αρχαιο εργο της καθαρσης και ο λαος να καταπιει πιο ευκολα το πικρο χαπι του λογαριασμου Αν ηταν με το λαο η κυβερνηση θα εκανε σταση πληρωμων στους ξενους δανειστες και το προβλημα θα τελειωνε ομως αυτοι εχουν αποφασισει να υπηρετησουν τους ξενους και οχι τους ελληνες......
Μιχάλης.
27/05/2010 12:23
Ευτυχώς που υπάρχει ο Γιώργος Παπανδρέου και θα πάρουμε μια γεύση για τις μίζες που έδιναν οι εταιρείες στους πολιτικούς για να υπογράψουν συμβάσεις εκατομμυρίων, που έβλαψαν την Ελληνική Οικονομία και φτάσαμε μέχρι εδώ. Έχετε δει πως συμπεριφέρονται οι Νεοδημοκράτες; Προσπαθούν να ρίξουν όσες λιγότερες ευθύνες γίνεται και να συγκαλύψουν. Ευτυχώς που υπάρχει ο Γιώργος Παπανδρέου. Νοικοκύρης ο Μαντελης. Ένας λόγος που κατέθεσε ο Μαντελης είναι, ότι ενώ αυτός πήρε 200.000 μάρκα, στον λογαριασμό μπήκαν 10.000.000 μάρκα. Τα υπόλοιπα ποιος τα πήρε; Να είσαι νεοέλληνας, να είσαι στην φυλακή για χρέη και να βλέπεις τον Μαντελη να καταθέτει ότι πήρε για χορηγία 100.000 ευρώ και να μένει ατιμώρητος, χάρη στους νόμους που ψήφησε το πολιτικό σύστημα, σου έρχεται να πας στην Βουλή και να αρχίσεις να φωνάζεις. Ωραίος ο Μαντελης. Ομολόγησε ότι πήρε 100.000 ευρώ και κανένα χέρι αστυνομικού δεν τον άρπαξε και δε του φόρεσε χειροπέδες. Αυτό θα πει δύναμη, φτωχέ νεοέλληνα, που περιμένεις να δουλέψεις 40 χρόνια για να πάρεις σύνταξη 700 ευρώ. Ο Σημίτης πάντως ήξερε να διαλέγει ανθρώπους. Λέτε ο Σημίτης να ήξερε για όλα αυτά; Ή θα μας πει ότι λέει και το πόρισμα της ΝΔ για τον Κώστα Καραμανλή και το σκάνδαλο του Βατοπαιδιου; Δυο πράγματα είναι σίγουρα. Ένα: οι πολίτες στο εξωτερικό ξέρουν ότι οι Έλληνες είναι κλέφτες και κάνουν κόλπα. Δεύτερο: οι Έλληνες πολιτικοί έχουν καλές μπάζες χρημάτων στην άκρη, ώστε να μην ανησυχούν τι θα γίνει, σε περίπτωση που υπάρξει στάση πληρωμών. Αυτό που δεν ξέρουν, είναι πως θα αντιδράσουν οι φτωχοί νεοέλληνες. Αν θα αντιδράσουν δυναμικά ή θα σκύψουν το κεφάλι και θα πάνε σε μια γωνία να πεθάνουν ήσυχα, με τους μισθούς και συντάξεις πείνας.
tzims
27/05/2010 12:20
Νομιζω οτι πρεπει να υιοθετησουμε παραυτα τον εβραϊκο νομο: ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟ μεχρι τελικης πτωσης.....
Αποστολης Ελβετος
27/05/2010 12:09
Οι αριθμοι δεν κανουν ποτε λαθος: 42 % το ΠΑΣΟΚ και 35 % περιπου η ΝΔ ισον 77 %. Μια χώρα η οποια διαθετει περιπου 80 % ιλιθιους (επιικος) το οτι αργισε τοσο να πτοχευσει ειναι θαυμα.
Κουτοφραγκος
27/05/2010 12:04
Οι διαφοροι Μαντεληδες μας βγαζουν τη γλωσσα γιατι αισθανονται ανετα γνωριζοντας την ανικανοτητα οσων καλουνται να τους τιμωρησουν.
Υπαρχει απολυτη ελειψη ικανων εξειδικευμενων ανθρωπων που να ξερουν πως να στοιχειωσουν τα απατουμενα ενοχοποιητικα πειστηρια. Με δημοσιογραφικου τυπου ερευνες δεν γινεται τιποτα.Πυροτεχνηματα διχως ουσιαστικα αποτελεσματα.
Σε οποιδηποτε αλλη χωρα ο καθε Μαντελης θα ηταν τωρα φυλακη ..
Μαύρη Κατάμαυρη
27/05/2010 12:01
...Χούντα εδώ και τώρα, μαύρη κατάμαυρη......οσο η οργή και το μίσος κάθε (ακομη) τίμιου έλληνα !!!!!! Δεν ακούω τίποτα δεν πιστεύω τίποτα πια! θέλω να δω τα ξερονύσια να γεμίσουν κάτεργα με όλους τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης και ας πάνε και μερικοί αθώοι ? χειροκροτητές και μικρολαμόγια της εξουσίας μέσα.......!!!!! Αυτά μόνο μια χούντα με λαική συμπαράσταση μπορεί να τα κάνει!!!! Τερμα, τελείωσε το παραμύθι με τις δημοκρατικές δηθεν διαδικασίες συγκάλυψης των αρχι-κλεφτών και λαμογιών..... Απο την αναρχία της "ψευτο δημοκαρατίας" χίλιες φορές τη ΧΟΥΝΤΑ και τον βούρδουλα για ξύλο και ματσούκι απο το πρωι μεχρο το βραδυ......!!!!! Μ.Κ.
Χρήστος Κ
27/05/2010 12:01
Ρε παιδιά,τι έγινε με τον Τσουκάτο που πήρε το 1 μύριο μάρκα;; Ξέρει κανείς
o - r
27/05/2010 11:55
Ρε ξεφτυλες οσοι εκφραζεστε ετσι ο ΓΑΠ, δεν ειναι αυτος που φωναζει τοσα χρονια και ελεγε στον Καταλληλοτερο να καθαρισουν τον τοπο?? αυτος δεν ειναι που ανοιξε τις εξεταστικες που εκλεισε αρον αρον ο σεμνος και ταπεινος??
γιατι τον βριζετε αφου εδωσε το πρασινο φως για ολους και για ολα, ουτε αυτο δεν του αναγνωριζετε?? τι θα προτιμουσατε να βασιστει στα προηγουμενα πορισματα και ολοι ζησαμε καλα και αυτοι καλλιτερα?? τι σημαινει ητανε στην ιδια κυβερνηση?? εισαγγελεας ητανε να ψαχνει τους λογαριασμους των βουλευτων και των υπουργων??
Σε αντιθεση με ολους τους προηγουμενους,
-Δεν συγκαλυψε κανεναν και τους διεγραψε ολους οσους κατι ακουστηκε.
-Δεν εκλεισε καμια βουλη ουτε θα την κελιση το καλοκαιρει για να τρεξουν ολες οι υποθεσεις
-Δεν επετρεψε σε κανεναν απο τους βουλευτες του να πει οχι στις εξεταστικες.
-Δεν απεσυρε απο την βουλη την πλειοψηφια του για να μην περασουν προτασεις για εξεταστικες αλλα τις ανοιξε και ιδου τα αποτελεσματα.
Μπορω να πω πολλα ακομη αλλα μαλλον δεν θα τα διαβασουν οι ορκισμενοι εχθροι οι τυφλωμενοι απο κομματικο μενος.
Κ.Ν.
27/05/2010 11:53
Είμαι 37 ετών. Με θυμάμαι να πανηγυρίζω με τους συγγενείς μου το 1981 για την "αλλαγή" που ευαγγελίστηκε ο μεγαλύτερος κλέφτης όλων των εποχών. Από εκεί και πέρα, χάθηκε η μπάλα. Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων κλέβουν, κάνανε περιουσίες στην πλάτη των Ελλήνων και των Ευρωπαίων εταίρων και δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να τιμωρηθεί κανείς. Στο δημόσιο τομέα επικρατεί η απόλυτη διαφθορά, όσοι βρίσκονται σε θέσεις που τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται χρήματα κλέβουν χωρίς καμία ενοχή, μάλιστα το παίζουν "μάγκες" και το διαλαλούν σε εμάς που δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα. Ο Μαντέλης και όλοι όσοι τα πήραν (πολλά ή λίγα) είναι ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ και κάποια μέρα θα τιμωρηθούν. Δυστυχώς εμείς από ο,τι φαίνεται δεν έχουμε τη δύναμη να τους τιμωρήσουμε αλλά μόνο παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα ταπεινωμένοι και ντροπιασμένοι που είμαστε Έλληνες. Αν υπάρχει Θεός, σίγουρα θα τιμωρήσει και αυτούς και όλους τους γύρω τους που προσκομίστηκαν οφέλη.

Αλήθεια κύριε Μαντέλη, έχω και εγώ ένα παιδί και θα ήθελα να σπουδάσει. Θα περιμένω το έμβασμά σας.

ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ! ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
κρητικος ιχνηλατης
27/05/2010 11:48
ολες οι περιουσιες που αποκτηθηκαν με την εισοδο του στην πολιτηκη ζωη του τοπου πρεπει να ελενχθουν πως αποκτηθηκαν και αν κριθουν παρανομες να τις δεσμευση το κρατος... υ.γ καλη αρχη η κλωστη ξεφυγε απο την ραφη ας ελπισουμε οτι θα αρχιση το ξυλωμα τις διαφθορας.............
αντωνης
27/05/2010 11:47
"Η καρτα αυτου του κρατους κρυβει απατη", τραγουδαει ο Δ.Σ. Κι εφοσον ειναι οντως ετσι και ο νομος δεν προκειται να τον τιμωρησει (αν και πιστευω οτι το ΠΑΣΟΚ καποιες τιμωριες θα επιβαλει πρωτον για λογους επικοινωνιακους και δευτερον για να μην παρατραβηξει το σκοινι και τρεχει μετα να μαζεψει τον κοσμο απο τους δρομους), ας τους φτυνουμε τουλαχιστον οπου τους βλεπουμε.
Μητσος
27/05/2010 11:46
Μιζερμπαιτζάν!
γιαννης μ
27/05/2010 11:46
που είναι τώρα ο παγκαλίσιους που μιλάει για διαφάνεια????μια φορά λαμόγια,πάντα λαμόγια!!!

και για να μην ξεχνιόμαστε...η υποθέσεις τσουκάτου-μαντέλη δεν είναι υποθέσεις των δύο κακών στελεχών του ΠΑΣΟΚ,αλλά η βρώμα του συστήματός τους
ΜΑΝΤΗΣ
27/05/2010 11:43
E ρε τι χάνουν ο Κουβέλης, ο Χατζησωκράτης και τα άλλα λουλούδια. Αντε παιδιά προλάβετε να πάτε στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να μείνει καμιά μίζα και για σας.
SPYROS
27/05/2010 11:36
Το παιγνιδι με την Ασυλια των βολευρων και των υπουργισκων, το εφτιαξε η αυτου μεγαλειοτης ο κυρ-Βενιζελος (ο σημερινος υπουργος αμυνης και διαπρεπης συνταγματολογος, για να μην τον μπερδευουμε με τον μεγαλο Ε.Βενιζελο!). Δηλαδη Γιαννης κερναει γιαννης πινει!
Αν βρεθει ομως κανενας απλος πολιτης σε αυτην την θεση θα παει μεσα για 20 χρονια!!!
Ρε δεν ντρεπεστε λιγο? Φ υ γ ε τ ε...!!!
Μαθητευόμενο Λαμόγιο υπό την Καθοδήγηση Μαντέλη
27/05/2010 11:31
Μαντέλη είσαι το ίνδαλμα μου!

Ε?σαι παράδειγμα κλέφτη που ομολογε? την κλοπή και είναι και ελεύθερος!

Εύγε Μαντέλη! Ζεις εσύ μας οδηγείς!
Ορίωνας
27/05/2010 11:30
Ρε παιδιά....πραγματικά δε μπορώ να το καταλάβω αυτό....Πως καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι και βρισκονται με 20-30-40 ακίνητα στη κατοχή τους; Που τα βρήκαν; Τι φόρο πληρώνουν για όλα αυτά; Με το Πόθεν Έσχες πριν μερικά χρόνια, ο Καραμανλής βγήκε με κάτι αμύθητα πράγματα στη κατοχή του (ρευστό και ακίνητα) αλλά θυμάμαι οτι όλοι οι Έλληνες τότε το πέρασαν γαργάρα σαν να μη τρέχει τίποτα, λες και αυτό είναι το πρέπον. Από την άλλη με το που οι Αμερικάνοι ασχολούνταν με τη Γουαδελούπη η οποιαδήποτε άλλη χώρα ανάλογου βελνεκούς, όλοι οι Έλληνες ήταν στο δρόμο και σπάγανε και διαδηλώνανε... Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω....
Ζήνων
27/05/2010 11:19
Όλοι οι πολιτικάντηδες είναι ίδιοι. Αν υπήρχε έστω και ένας έντιμος θα είχε καταγγείλει τη διαφθορά με ονοματεπώνυμο. Μήπως δεν γνώριζαν τί γίνεται? Έχουμε τέτοιους αφελείς πολιτικούς? Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Άρα κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός να μη μιλήσει για εντιμότητα γιατί εξοργίζει ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό. Εξ'' άλλου οι επιτροπές είναι από όλα τα κόμματα. Ξυπνήστε Έλληνες . Σηκωθείτε από τους καναπέδες.!
Αναδρομικός Ο.
27/05/2010 11:15
Αλήθεια; Γιατί την ασυλία και την παραγραφή δεν την καταργούν αναδρομικά αλλά για μισθούς και συντάξεις υπερπηδούν το σύνταγμα και καταφέρνουν να τα πάρουν/ κόψουν αναδρομικά;
γιωργος παπαδοπουλος
27/05/2010 11:12
ο σοφος λαος ελεγε (κορακας κορακου ματι δεν βγαζει) οσο για τον γιωργακη τι να σου κανει και αυτοσ, θα κανει οτι του εχουν πει απλα θα γ........ει εμας και θα αφησει τους ενοχους απ" εξω.νομιζω οτι πρεπει να βαλουμε ενα τελος σε ολα αυτα φτανει πια η κοροιδια.
Twins
27/05/2010 11:12
Που είναι η 17Ν τώρα που τους χρειαζόμαστε να απόδώσει δικαιοσύνη ;
Ατιμώρητος Ο.
27/05/2010 11:10
Μην καταργήτε την παραγραφή και το άσυλο των βουλευτών αναδρομικά, αλλά και από τώρα, και θα δείτε πολλούς να τρώνε και να κυκλοφορούν σκασμένοι. Αυτοί ατιμώρητοι και εμείς όλοι μαζί αγαπημένοι και αγκαλιασμένοι, με την καραμέλα της συναίνεσης στο στόμα, τον πατριωτισμό για ενώτητα παρασχαλα και την έγνοια μη χαλάσουμε το σύνταγμα άμα τους βάλουμε να πληρώσουν για τα σπασμένα, θα πληρωνουμε Και από τώρα θα Υ.Γ.: Και μη μπερδεύεστε... Δεν είναι ΜΟΝΟ το δημόσιο χωμένο... Για να φάνε αυτοί έφαγαν και άλλοι με πλάτες από τον ιδιωτικό τομέα, ξένο αλλά και ελληνικό, ουκ ολίγα!
george
27/05/2010 11:10
αυτά να τα βλέπουνε οι πασοκοι που νομίζουν οτι σκάνδαλα έχει κάνει μόνο η νδ. είναι γελοίοι όλοι τους και θα μείνουν ατιμώρητοι. έτσι απλά φάγανε λεφτά και κυκλοφορούνε ελεύθεροι στους δρόμους. το τραγικό της ιστορίας είναι οτι στις επόμενες εκλογές θα τους ξαναψηφίσετε κολλημένοι...
Φαίδων
27/05/2010 11:04
Κύριοι, κάθε μέρα είμαι στην πιάτσα και ακούω τους πάντες. Όλοι οι άνθρωποι περιμένουν με λαχτάρα "μια κίνηση". Περιμένουν ένα σπινθήρα για να ακολουθήσει μια λαοθάλασσα. Κανείς δεν πιστεύει στο υφιστάμενο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του. Οι πολιτικοί μας ζούνε στον δικό τους κόσμο. Δεν ξέρουν ότι όλοι τους φτύνουν και συνεχίζουν με τον γνωστό τους τρόπο σε λόγια και πράξεις. Κανένας δεν τους πιστεύει και τα στημένα γκάλοπ δεν τους σώζουν. Δεν είναι δυνατόν οι εγκληματίες να γίνονται δικαστές του εαυτού τους.
Βασίλης
27/05/2010 11:02
Φυλακή κι αν δε μπορείτε, κατάσχεση όλων των περιουσιακών του στοιχείων. Για να δούμε! Κύριοι του ΠΑΣΟΚ σας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να πάρετε μεγάλο μέρος του κόσμου μαζί σας. Αν δεν το κάνετε θα φύγουν κι αυτοί που είναι τώρα μαζί σας. Και μαζί με αυτούς θα φύγετε κι εσείς, θα πάτε αλλού. Δικαιοσύνη ρε γαμώτο!
Έχουν γνώση οι φύλακες
27/05/2010 11:01
Ο γνωστός ΕΣΑΤΖΗΣ επί δικτατορίας και αρχιτρωκτικό του ΠΑΣΟΚ Μαντέλης ξαναχτυπά!

Τον αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού και στην κρίση της ελληνικ?ς δικαιοσύνης για τα περαιτέρω...
γαργαλα τα γαλοπουλα.
27/05/2010 10:52
Θα πρέπει να ξέρετε οτι μετά τον αρχικλέφτη μεσσία Α. Παπανδρέου,είναι νόμιμο να κλέβουν οι πολιτικοί. Μάλιστα ίσως είναι παράνομο να ΜΗΝ κλέβουν.
X.K.
27/05/2010 10:37
Ρε παιδιά, άμα έχουν οι πασόκοι από εικοσιπέντε ακίνητα ο καθένας, βάλε και άλλα τόσα οι νουδουδημοκράτες, άλλα τόσα αυτοί του λαός μαζί με τον αρχηγό τους, και πες, από τα μισά οι συριζαίοι και σταλινοκουκουμέδες, βάλε τώρα και όσα έχουν κάτι εφοριακοί, τελωνειακοί, πολεοδόμοι, αυτοί του οτε, από τότε με τα σταθερά τηλ., δήμαρχοι, νόμαρχοι, δεσποτάδες για τα γεράματα, δεη-τζίδες από τα αυθαίρετα, υπάλληλοι υπουργ. Συγκιν. για τα διπλώματα, γιατροί από σφάκελα, και……….

Δεν είναι να αναρωτιόμαστε αν το σπίτι που μένουμε…….

Είναι δικό μας;; ή μπας και….
Είναι δικό τους και δεν το ξέρουμε;;;
ΜΚ
27/05/2010 10:35
Αν ο Μαντέλης δεν συλληφθεί άμεσα, Ο,ΤΙ και να πει ο ΓΑΠ ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της κυβέρνησης για "πάταξη της διαφθοράς", θα είναι απλά ένας ξεκάθαρος ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

Προβλέπω, μετά από λίγες μέρες, να αλληλοκατηγορούνται διάφοροι υπουργοί και διάφορες υπηρεσίας ως προς το ποιος ευθύνεται για την απόδρασή του κ. Μαντέλη σε κάποια τριτοκοσμική χώρα.

Αυτό θα είναι πλέον λόγος για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της κυβέρνησης και ο Θεός να σώσει την Ελλάδα. Μια χώρα 10.000.000 κατοίκων είναι δυνατόν να μην έχει έναν άξιο ΗΓΕΤΗ.
dragracer
27/05/2010 10:27
Βγαλτε και κανα μπλε ρεμαλι χοντρο στην φορα........αντε σταματηστε να παιζετε το ......ταβλακι σας
Ανώνυμος
27/05/2010 10:26
Γιατί κάνετε πως εκπλήσεστε; Οι λαδοποντικοί του συστήματος ΠΑΣΟΚ-Σημίτη (που τόσο στοργικά αγκάλιασε το Συγκρότημα και οι γραβατοφόροι γκεμπελίσκοι των δελτίων), τα άρπαζαν από παντού, γνωρίζοντας πως δεν θα τους πειράξει κανείς. Οι "πεινασμένοι" της ΝΔ, ζήλεψαν τη δόξα των προκατόχων τους και συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Και τώρα, αφού έσπειραν την καταστροφή, οι άθλιοι τα αρπάζουν από εμάς. Αυτούς τους άθλιους, κάποιοι αθλιότεροι τους προωθούσαν και στήριζαν και κάποι χάνοι τους ψήφιζαν. Τρίψτε τους στα μούτρα σας. Υ.Γ.1 Για τη "χορηγία" Siemens μέσω στρατηγού Τσουκάτου, στο ΠΑΣΟΚ θα μάθουμε τίποτε (εντάξει, μη γελάτε, ρητορικό το ερώτημα) Υ.Γ.2 Ο Γιωργάκης τότε τι έκανε; Μέλος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν ήταν; Αλλά ξέχασα, τότε "ταξίδευε" (όπως άλλοι "μελετούσαν" στην περίοδο της χούντας). Θα μου πείτε και τώρα τι κάνει; Απλώς ως γκαουλάιτερ του ΔΝΤ, ανακοινώνει τις εκτελέσεις της ημέρας, στους κρατούμενους-πολίτες του στρατόπεδου συγκέντρωσης που λέγεται Ελλάδα.
ΝΙΚΟΣ
27/05/2010 10:24
Δέσμευση Περιουσίας μπορεί να γίνει????????
Δεν νομίζω ότι με την "εργασια" τους τα αποκτείσαν!!

Όλα αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες σχετικά με τον ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ που με την πενιχρη αποζημείωση τους απλά ζουν.........(έτσι μας είπε ο Πρόεδρος της Βουλής)
Μητσος
27/05/2010 10:24
Να η χαρά του ΝΔιστα σήμερα. Που είναι όμως τα ΠΑΣΟΚια να δηκαιολογήσουν τον Μαντέλη;;;;;

Αύριο που θα βγουν αποδείξεις για κάποιον της ΝΔ θα αλλάξουν οι ρόλοι.

Για τα μπάζα είστε και οι δύο ρε !!!!
Ενας αναγνωστης
27/05/2010 10:19
Η γερμανικη κυβερνηση που (ταχαμου ταχαμου;) θελει να ξαναφερει την ταξη στα κακα παιδια της ενωσης, θα καλεσει αραγε κανεναν απο την Siemens για κανα-δυο ερωτησουλες; Υποτιθεται οτι το τεραστιο χρεος μας, για το οποιο μας δειχνει το δαχτυλο, εχει να κανει και με κατι ψιλο-δωροδοκιες απο γερμανικες εταιριες σε ελληνες (και ποιος ξερει τι αλλο) πολιτικους, και οτι τα χιλιαρικα του Μαντελη ειναι φυστικακια αναλατα μπροστα στο συνολο των ποσων λαδωματος. Για να σε δω τωρα Μερκελ, τι θα κανεις, θα εισαι παλι τοσο αυστηρη; Αν το κανεις... τοτε θα σου βγαλω το καπελο. Οσο για την κατα τα αλλα <<πεντακαθαρη>> Ελβετια, απο κει δεν ειναι να περιμενεις τιποτα. Η χωρα του κυριλε κλεψιματος κρατικης περισουσιας αλλων χωρων θα το παιξει οπως παντα γοητευτικη, ευγενικη, μπλα-μπλα-ικη. Απο εξω κουκλα κι απο μεσα βρωμα και δυσωδια.
Νίκος
27/05/2010 10:16
Ώραία προεκλογική χορηγία πάντως είναι αυτή που καλύπτει και τα δίδακτρα και του γιού στο Columbia University!!!!!! Δεν μας λέει και εμάς ο κος Μαντέλης πως τις παίρνεις για να πληρώσουμε τα δίδακτρα των ιδιωτικών, φροντιστηρίων κλπ.....
Απίστευτος γύφτος πάντως εεε.. Αυτό είναι το ποιόν των ανθρώπων που χειρίζονται τις τύχες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους...
GOLDEN BOY
27/05/2010 10:09
Αν τολμησει να ξαναπατησει το ποδι του στην Ελλαδα, οποιος τον βλεπει πρεπει να του ριχνει και μια ροχαλα!!!! Να μην μπορει να βγει απο το σπιτι του!! Το ιδιο και για κατι Τσοχατζοπουλους, Λαλιωτηδες, Βουλγαρακηδες, Σιουφες και λοιπα μιασματα!!
Δ.Υ.
27/05/2010 10:03
Ρε παιδιά κλείστε τον μέσα για φοροδιαφυγή τουλάχιστον !!!!

Μην ξεχνάτε πως και ο Αλ Καπόνε για φοροδιαφυγή φυλακίστηκε.
Joe Charis Bedok Singapore
27/05/2010 09:59
Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε έτσι είναι και ευτυχώς με την Ελευθεροτυπία η αλήθεια όμως είναι πικρή αυτήν την στιγμή η ελλάδα είναι στο ΔΝΤ και υπό κατοχική επιτήρηση ενώ δεν έχει πια εθνική κυριαρχία βλέπε ασφαλιστικό και φυσικά ο μπαταξής της υπόθεσης και ο απατεώνας όπως μας αποκαλούνε όλες σχεδόν οι χώρες η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη και ξεροκέφαλη,κανεις δεν σας καταλαβαίνει όσο και να προσπαθείτε και φυσικά δεν θα ύπαρξη κανεις να σας υποστηρίζει μείνατε μονοι σας και μονοι σας θα τραβήξετε τον σταυρο του μαρτυρίου τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Το χρέος η αυτό το μόρφωμα οικονομικης πολιτικής η την απαξίωση του Ελληνικου τροπου ζωης σας δημιουργήθηκε από τους δικούς σας πολιτικούς με την δικια σας ψηφο δεν ψηφησανε οι Μαλτεζοι και οι Γερμανοι για εσας (Κωνσταντινο Καραμανλή Ανδρεα Παπανδρεου,Μητσοτακη Χαχαχα εδω γελαμε ,Σημιτη, Κωστακη Καραμανλη,και ξανά μανά Γιωργο Παπανδρέου).Σιγά σιγά βγαίνουν όλα στο φως (βλέπε Μαντέλης) εχθες ο Βοσκοπουλος πριν ο Μιμικος ο Ιατρός νισαφι πια ! λίγο υπομονή για τα επομενα σκανδαλα και εσείς μπορείτε να μιλάτε όσο θέλετε για τους Γερμανούς,Αμερικάνους η τους κακούς Ευρωπαίους...
Υ.Γ.Ο Μαντέλης τραβηξε οχι για Χιο για Aserbaidschan σαν το τραγούδι του Μητροπάνου...Ντροπη.
Θανος Προβατας
27/05/2010 09:57
Φυλακη και γρηγορα για το λωποδυτη και κατασχεση περιουσιας, αλλιως μην περιμενετε ηρεμια
κ
27/05/2010 09:54
Λοιπόν Ελλάδα ή μήπως Ελαιάδα?
Νεοελληνας
27/05/2010 09:49
εγω πιστευω οτι κακως ο μαντελης δεν ειναι και τωρα στην κυβερνηση ,πρεπει πια να χορτασε.Σε αυτες τις θεσεις πρεπει να ειναι χορτατοι ανθρωποι με τις περιουσιες τους τα παιδια τους σπουδαγμενα και οχι πειναλες.η δημοκρατια και οι εκλογες στην ελλαδα τελικα απλα φερνουν στην εξουσια καινουργια στοματα που πρεπει να φανε και να χορτασουνε
Δημήτρης Ν.
27/05/2010 09:46
Όλοι γνωρίζετε ότι υποστηρίζω το ΠΑΣΟΚ πολιτικά και ιδεολογικά. Το χθεσινό θέμα που δημιουργήθηκε με τον Μαντέλη είναι κατάπτυστο και σκανδαλώδες. Σαν ενεργός πολίτης, ψηφοφόρος σοσιαλιστικών ιδεολογιών και κομμάτων ΑΠΑΙΤΩ την πολιτική και ποινική καταδίκη του Μαντέλη και του κάθε όμοιού του από το χώρο του ΠΑΣΟΚ άμεσα! Γιώργο αν θέλεις να συνεχίσει ο μέσος Έλληνας να σε υποστηρίζει και να πιστεύει τις αγαθές προθέσεις σου, κατάργησε ΑΜΕΣΑ τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και με νομοθετική ρύθμιση, προεδρικό διάταγμα δεν ξέρω και εγώ με τί άλλο....καταδίκασε αυτούς τους ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ που νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να είναι στο απυρόβλητο. Διαφορετικά θα δεις τις ΠΛΑΤΕΣ μας και να είσαι σίγουρος για αυτό.....
Σ/χος
27/05/2010 09:42
Ηξερε ο ΓΑΠ που υπαρχουν τα λεφτα.Τα εχουν τα φιλαρακια του.Οχι μονο φυλακη, αλλα και τα λεφτα πισω.
Taκης Λαγοπουλος
27/05/2010 09:40
Μα ...δεν ειναι μονο ο Μαντελης ...βρωμαει ολο το πολιτικο συστημα.Αλλα οταν το 75% του ηλιθιου κοσμου που παει και ψηφιζει αυτα τα 2 κομματα ποιος εχει την ευθυνη;Εσεις που πατε και τους προσκυνατε ρε χαζοι.Εσεις που πατε στις κομματικες συγλεντρωσεις τους και κρατατε τα μπλε πρασινα και κοκκινα σημαιακια.
ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.
Ειναι ολοι τους λαμογια.Ακομη και οι δηθεν " καθαροι" υπηρετουνε ενα βρωμικο συστημα.
Ηλίας Π.
27/05/2010 09:35
Και τώρα ο Γιωργάκης περιμένει συναίνεση; Θυμήσου το Γιωργάκη: Μέχρι τον Οκτώβρη θα χεις πάει σπίτι σου κι αυτή η χώρα αν δεν δει καινούρια πολιτικά σχήματα, θα περιέλθει σε απόλυτη ακυβερνησία. Σας το λένε όλοι ότι τελειώσατε αλλά δεν το χωνέψατε ακόμα για να πάτε στο διά..... Σύντομα θα καταλάβεις τί εννοώ. Απατεώνες!
Nassos
27/05/2010 09:32
Ρε παιδιά κι εμένα μου είχαν στείλει προ καιρού 120.000.000 μάρκα και δεν ξέρω ποιος τα ''εστειλε. Λέτε να το ψάξω??? Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι, τι τα ψάχνουν για να μας εκνευρίζουν περισσότερο???
Πολιτης
27/05/2010 09:19
Θα συνεχιστουν για πολυ οι θεατρικες παραστασεις Βατοπεδι & Simmens στο θεατρο Βουλη ;Γιωργο Παπανδρεου δεν μπορεις να κερδισεις αλλο πολιτικο χρονο οτι και να κανουν οι γερμανοτσολιαδες των δελτιων των 8 και μην ξεχνας ο Σεπτεμβριος ειναι πολυ κοντα..
Ανοιξε τωρα ολους τους λογαριασμους οσων ειχαν οποιαδηποτε πολιτικη θεση σε βουλη , δημους , νομαρχιες , περιφερειες , σε διοικητικα συμβουλια ΔΕΚΟ κτλ.
Ανοιξε τωρα τους λογαριασμους ολων των υπαλληλων , ολων, των δικαστικων κτλ
Οι σαπιοι πρεπει οχι μονο να φυγουν αλλα και να επιστρεψουν οτι εκλεψαν.
Να μην δινεται κρατικη δουλια σε εταιρειες που λαδωσαν
Για ολα τα παραπανω αρκει μια νομοθετικη πραξη του υπουργικου συμβουλιου......ποιοι αντιδρουν;
Υπενθυμιζω οτι το αδικημα της εσχατης προδοσιας -κλοπη δημοσιου χρηματος που οδηγησε σε απωλεια εθνικης κυριαρχιας δεν παραγραφεται
ΚΓ
27/05/2010 09:13
Αυτό θα πεί σοσιαλισμός: το χρήμα επιτέλους στο λαό!
Κώστας
27/05/2010 08:54
Αυτό μόνο στο Ελλαδιστάν γίνεται πουθενά σε κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος του κόσμου δεν γίνεται να ομολογεί κάποιος ο οποίος ομολόγησε ότι λαδώθηκε και δεν τον έχουν κλείσει φυλακή αλλά αυτοί είμαστε αυτό αξίζουμε και αυτούς έχουμε να μας κυβερνάμε δεν αξίζουμε παραπάνω γι αυτό καλά παθαίνουμε καλά μας κάνουν και μας π___νε τώρα ΕΣΧΟΣ
leonidas
27/05/2010 08:53
Πείτε μου τώρα που ο απατεώνας βγαίνει καθαρός διότι όλα παραγράφονται, ο κόσμος δεν αναπολεί τη δράση της 17Ν?
maxmara
27/05/2010 08:49
Στο απυρόβλητο δεν είναι μόνο ο Μαντέλης...αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τον Σημίτη της περιόδου εκείνης.
ε ρε γλεντια
27/05/2010 08:48
αυτοσ ο ανθρωπος πηρε λεφτα για την προεκλογικη εκστρατεια του αγορασε 1.000.000 τετραγωνικα γης και διαμερισματα οσο ηταν υπουργος δεν πηρε λετε μιζεσ απο εργα εγνατια οδο κ.λ.π ;;; να γιατι δεν εχουμε δρομους και σκοτονωμαστε,γιαιτι δεν εχουμε συγκοινωνιες.
η ειρωνεια ειναι οτι βγαινει και το παραδεχεται σαν να μην εκανε τιποτα με θρασος,αλλα οταν εχεις τετοια περιουσια δεν καταλαβαινεις τιποτα δεν σε πιανει τιποτα και δεν θα βρουνε τιποτα γιατι αυτος που τα παιρνει ξερει και να τα μεταβιβαζει χωρις να φαινεται σε αυτον τιποτα.
αυτη την τακτικη εχουν ακολουθησει οι περισσοτεροι βουλευτες και υπουργοι και των 2 παραταξεων χρονια τωρα .
το θεμα ειναι οτι δεν προκειται να πανε φυλακη ακομα κι αν πληρωσουν θα εχουν και για τα δισεγγονα τους εμεις τι κανουμε κυριες και κυριοι που δεν εχουμε που την κεφαλην κλινει-εμεις θα πληρωσουμε το μαρμαρο και θα αφησουμε την οργη μας στην ακρη για να συνεχισουμε για να ζησουμε .
προκειται πλεον για καθαρο βιασμο τησ ζωης και του μελλοντος των παιδιων μας και το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να το απολαυσουμε;;;;; ή να αντιδρασουμε ;;;;;επιτελους τελος
A. M.
27/05/2010 08:47
H αλήθεια είναι μία.
Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει.
Και όταν λέω πολιτικό σύστημα εννοώ το σύστημα του ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό είναι που ευθύνεται για όλα.
Πέρα από τις σαθρές δομές του, πέρα από το ότι μας κατέστρεψε οικονομικά, φέρει και όλες τις ευθύνες που ή ήταν στην εξουσία ή στην αντιπολίτευση αυτό με τις βλαμμένες στρατηγικές του έθετε την χώρα σε καθεστώς ομηρίας από ανθρώπους με χαμηλή νοημοσύνη.
Όπως είπε ο GAP το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.
Οι άνθρωποι έμπλεξαν την Δημοκρατία με την Τρομοκρατία, την τακτική της Πολιτικής με την τακτική του Πολέμου.
Μπροστά σε αυτό τον πόλεμο που φαντάζονται δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης ούτε δευτερόλεπτο.
Είναι κοινοί εγκληματίες που δεν υπολογίζουν τίποτα, ούτε ακόμη και τις ανθρώπινες ζωές.
Διψούν για τη νίκη που θα τους παρέχει την ισχύ ( χρήμα και εξουσία ).
Δεν θέλω να δικαιολογήσω τα υπόλοιπα κώματα που και αυτά φέρουν ευθύνη γιατί προσπάθησαν να παίξουν σε αυτό τον πόλεμο.
Το ΠΑΣΟΚ όμως έχει ξεφύγει κάθε λογικής .
Είναι το μόνο κώμα που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου.
Ενας προσπάθησε να κάνει κάτι και τα αποτελέσματα τα γνωρίζεται.
Ετσι και εγώ Πολυμήχανε Οδυσσεύς θα βιγλίζω ως Διγενής Ακρίτας και θα σε κυνηγώ μέχρι να μου επιστρέψεις αυτά που μου ανήκουν.
Υπακούω πρόθημα σε αυτούς που κάθε φορά δικάζουν (αποφασίζουν ) με φρόνηση, και πείθομαι στους νόμους που είναι θεσπισμένοι και αν κάποιος προσπαθεί να τους ανατρέψει ή δεν πειθαρχεί, δεν θα το επιτρέψω αλλά θα τους υπερασπισθώ μέχρι τελικής πτώσης.
Οσω δεν βάζεις εισαγγελέα τόσο με εξοργίζεις.
Το δίλλημα μου που δεν έχω πάει ακόμη στον εισαγγελέα είναι ότι πρέπει να πάρω μία απόφαση που δεν είναι ορισμένη από το κοινωνικό σύνολο, καθώς θα πρέπει να κηρυχτούν ξανά εκλογές και δεν ξέρω αν είναι του παρόντος.
Από την άλλη όμως το δίλλημα είναι μεγάλο καθώς θίγονται τα συμφέροντα της πατρίδας μου και αυτό με κάνει να παλεύω με την συνείδηση μου.
Πρέπει να πάρεις τελικά μία απόφαση που θα μας λυτρώσει και τους δύο.
Η επιλογή είναι δική σου.
Αντώνης Μαύρος
ΤΣΙ ΤΣΙ
27/05/2010 08:45
Ακομα να τον κρεμασετε στο Συνταγμα τον Μαντελη ΠΑΣΟΚΙΑ ????????

Λαμογια ειστε ολοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Chris
27/05/2010 08:42
Επί σειρά ετών πράσινοι σοσιαλιστές και προπαντός αδιάφθοροι...
costas dourtounis
27/05/2010 08:39
Και τωρα τι;Ενας πολιτικος ομολογει ανερυθριαστα την εμπλοκη του σε υποθεση χρηματισμου και φυσικα δεν προκειται να ανοιξει μυτη.Το αδικημα εχει παραγραφει-γι''αυτο και ο "γενναιος" πρωην υπουργος μας ειρωνευεται καταμουτρα ανευ φοβου και παθους.Και για να μην ξεχνιομαστε οι "καταπτυστες" κοινωνικες ομαδες-κατα την ευγενη καστα των πολιτικων-ειναι οι πασης φυσεως ελ.επαγγελματιες.Κατα τους πολιτικους μας-που ενοχλουνται σφοδρα για την απαξιωση τους απο τον κοσμο-γιατροι,δικηγοροι,κομμωτριες,υδραυλικοι κλπ κλπ ειναι η αιτια των δεινων της ελληνικης κοινωνιας και οικονομιας.Ε,ναι λοιπον ειναι!Διοτι τοσα χρονια ψηφιζανε κλεφτες για κυβερνητες!
Παράγκας
27/05/2010 08:25
Ξέχασα 2 μέρες τώρα, να ευχαριστήσω όλους τους ψηφοφόρους-σημαιάκηδες-παλαμάκηδες μεγαλειωδών ομιλιών-συντηρητές όλων αυτών που λαμβάνουν χώρα στην “χώρα” μας και σε όλους τους τομείς (πολιτικοοικονομικοκοινωνικoύς)....Καλημέρα σας.
Εν τούτω νίκα
27/05/2010 08:17
Πολλοί πολιτικοί πρέπει να δουλέψουν σε ...ελαιοτριβεία, να μεταφέρουν από ''κεί γκαζοντενεκέδες με "λάδι" στους φίλους τους και τούμπαλιν.
Εκσυγχρονισμός...νέα διακυβέρνηση...πάμε!...(κατά διαβόλου)
666
27/05/2010 08:11
Τι υποκρισία!Καλά έκανε.Το ίδιο έκανε και ο μπαμπάς του γιωργάκη!