Υπάλληλοι με... μπάρμπα στη Βουλή

Θεωρούνται οι πιο καλοπληρωμένοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μαρία Νταλιάνη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2010 07:00 |
 Υπάλληλοι  με... μπάρμπα  στη Βουλή
Φίλιππος Πετσάλνικος. Ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαιώνει ότι δεν θα μπαίνει πλέον κανείς μόνιμος στη Βουλή χωρίς ΑΣΕΠ

Από τους πιο καλοπληρωμένους υπαλλήλους του Δημοσίου είναι οι υπάλληλοι της Βουλής των Ελλήνων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε το προνόμιο να περάσει με τον ευκολότερο τρόπο την επιβλητική είσοδο του Κοινοβουλίου.

Αρκούσε να είχε μια καλή «σύσταση» κάποιου από τα κόμματα που μετέχουν στην εθνική αντιπροσωπεία ή προσωπικά προέδρων, αντιπροέδρων, γραμματέων, βουλευτών και γενικά κομματικών στελεχών. Ακόμα και μετά τις περικοπές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο κάθονται στην κορυφή του ελληνικού δημοσιοϋπαλληλικού κλάδου - για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900

ευρώ, ενώ την ίδια ώρα ο νεοπροσλαμβανόμενος της ίδιας κατηγορίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) λαμβάνει περίπου 1.300 ευρώ (μεικτά).

Συνολικά οι 1.340 υπάλληλοι της Βουλής στοιχίζουν ετησίως μετά τις περικοπές 54.000.000 ευρώ, ενώ την ώρα που όλος ο δημόσιος τομέας έχει μπει στον αστερισμό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι συγκεκριμένοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 28,5 χρόνια εργασίας, άνευ ορίου ηλικίας.

Υπάρχουν και... καλύτεροι
Τα προνόμια όσων είχαν την τύχη να θητεύσουν σε κόμματα ή πρόσωπα και να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο μπορεί να μην είναι τα μεγαλύτερα στο Δημόσιο, καθώς όπως υποστηρίζουν πολλές φορές σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με παράπονο, είναι σε «χειρότερη» μοίρα από τους συναδέλφους τους στο υπουργείο Οικονομικών, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, «για τους οποίους όμως υπάρχει περίεργη σιωπή», όπως σημειώνουν. Ομως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με τους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τους εκπαιδευτικούς ή τους υπαλλήλους του υπουργείου Εργασίας.

Οπως διαβεβαιώνει πάντως ο κ. Πετσάλνικος δεν θα μπαίνει πλέον κανείς μόνιμος στη Βουλή χωρίς ΑΣΕΠ, ενώ με αλλαγή του Κανονισμού θα προβλέπεται ρητά ότι απαγορεύεται η μετατροπή της υπαλληλικής σχέσης μετακλητών και αποσπασμένων σε μονίμους. Οπως όλα δείχνουν, οι τελευταία υπερτυχεροί όλων των κομμάτων- πλην ΚΚΕ- ήταν οι 240 που προσλήφθηκαν με την απόφαση του Δ. Σιούφα.

Αφορολόγητα επιδόματα
Η Βουλή και μετά τις περικοπές, παραμένει μία από τις «οάσεις» στον δημόσιο τομέα. Για παράδειγμα ο πτυχιούχος Ανώτατης Σχολής (ΠΕ) που βρίσκει τρόπο ν΄ ανοίξει την πόρτα της, λαμβάνει με το «καλημέρα» καθαρά 2.329 ευρώ τον μήνα- και μάλιστα πριν από τις περικοπές Πετσάλνικου το ετήσιο καθαρό εισόδημά του ήταν 35.404 ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι- επίσης προ περικοπών- για όλους τους υπαλλήλους της Βουλής το περίφημο «ειδικό επίδομα» (ο 15ος και 16ος μισθός) συμπλήρωνε τον μισθό και τα επιδόματα με επιπλέον 7.000- 20.000 ευρώ τον χρόνο και μάλιστα αφορολόγητα, το μέγεθος της ανισότητας με την πλειονότητα των συναδέλφων τους αυξανόταν. Βεβαίως ορισμένοι εργαζόμενοι της Βουλής σε «μεθοριακές» υπηρεσίες όπως οι Διεθνείς Σχέσεις ή το Ιδρυμα της Βουλής, όσοι εργάζονται στα κτίρια που πλαισιώνουν το Κοινοβούλιο, έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα «σκληρές» συνθήκες εργασίας σε σχέση πάντα με συναδέλφους τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Οπως μάλιστα επισημαίνουν μέσω του Συλλόγου τους στην οργισμένη ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής, «έλαβε κανείς υπόψη του τι ώρες πηγαίνουμε, αν έχουμε οικογένειες, ποιος κρατά τα παιδιά μας, τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο; Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν».

ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
να συγκριθούν για παράδειγμα με των εργαζομένων στο ΕΣΥ ή των εκπαιδευτικών ή υπαλλήλων του υπουργείου Εργασίας

Χρήματα από την ανακύκλωση και το καφενείο

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι ο καφές και το κουλούρι αυξήθηκαν κατά... 30% με την αλλαγή ιδιοκτήτη- οι υπάλληλοι ζητούν να είναι δωρεάν γι΄ αυτούς, αφού αναγκάζονται να μείνουν πολλές ώρες στο κτίριο. Λεπτομέρεια με σημασία: το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Βουλής... χειρίζεται μόνο του τους διαγωνισμούς για τη μίσθωση των κυλικείων και του εστιατορίου της Βουλής, όπως επίσης τις μισθώσεις για τις φιλοξενούμενες υπηρεσίες (Εθνική Τράπεζα και- έως πρόσφατα- Ολυμπιακή) από τα οποία μαζί με τα δικαιώματα της... ανακύκλωσης χαρτιού (!) εισέπραξε το 2009, 320.000 ευρώ!

Παρ΄ όλ αυτά, οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν δίκιο να παραπονιούνται για τις τιμές του καφενείου- που οι ίδιοι επέλεξαν- καθώς ένας καφές, ένα νερό και δυο φρούτα εκτοξεύτηκαν από 3,80 στα 5 ευρώ. Κι αυτό ασφαλώς είναι άδικο. Ομως οι ίδιοι δεν έδειξαν να συγκινούνται ιδιαίτερα ούτε από τις απολύσεις του μισού σχεδόν προσωπικού των 700 ευρώ του καφενείου (που κάνει άπειρα χιλιόμετρα στο περιστύλιο και τους ορόφους με τον δίσκο φορτωμένο), ούτε από τις καθυστερήσεις καταβολής μισθών του πρώην και νυν επιχειρηματία, ούτε για τους σερβιτόρους που με την αύξηση των τιμών έχασαν το ελάχιστο πουρμπουάρ...

Οι υπερωρίες
Βεβαίως μεταξύ των 1.340

υπαλλήλων αξίζει να σημειωθεί πως οι μόνες που ίσως εργάζονται σκληρά για τις 70 (ήταν 90) ώρες υπερωρίας που εισπράττουν τον μήνα και τα ειδικά επιδόματα, είναι οι «μαύρες υπηρεσίες» των πρακτικογράφων, στενογράφων, ετοιμασίας των Επιτροπών, η Νομοθετική και όσοι δουλεύουν στα γραφεία των κοινοβουλευτικών ομάδων οι οποίοι είναι στο κτίριο όποια ώρα και να πάει κανείς.

Οπως μάλιστα λένε και οι ίδιοι, πολλές φορές νιώθουν αδικημένοι «γιατί μπαίνουν στο ίδιο μίξερ με όλους».

Το τυπικό ωράριο εργασίας στη Βουλή είναι 8.45-

14.45 και 17.45 με 20.45 όταν έχει και βραδινές συνεδριάσεις και πολλές φορές παρατείνεται όταν έχει μαραθώνιες πρωινές, βραδινές και εμβόλιμες συνεδριάσεις. Και Σαββατοκύριακο
Οι υπάλληλοι επίσης εργάζονται με κλιμάκια (βάρδιες)

σε ορισμένες υπηρεσίες που χρειάζεται και το Σαββατοκύριακο (π.χ. στο γραφείο Τύπου για την αποδελτίωση), ενώ για όλ΄ αυτά υπάρχει υπερωριακή απασχόληση, ανάλογα με τον βαθμό.

Τα προνόμια όμως φαίνεται να μην έχουν τέλος, καθώς ο Σύλλογος των υπαλλήλων λαμβάνει από τη Βουλή επιχορήγηση κάθε χρόνο για διοργάνωση εορτών, εθνικών επετείων, δώρα στα παιδιά των υπαλλήλων τα Χριστούγεννα, βράβευση αριστούχων, επιδόματα τοκετού, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και τις θερινές κατασκηνώσεις: 320.000 ευρώ (2004), 410.000 (2005), 440.000 (2006), 560.000 (2008) και 492.000 (2009) ενώ για το 2010 έτος, το επονομαζόμενο και έτος ΔΝΤ, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα επιχορήγηση.


Συνεπωνυμία έδειξε το πόρισμα για την Τζάκρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

Θεοδώρα Τζάκρη. Δημοσιεύματα εμφάνιζαν την υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να έχει διορίσει 9 συγγενικά της πρόσωπα μέσω συγκεκριμένου διαγωνισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Η υφυπουργός μιλάει για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και λέει πως «κάποιοι θέλησαν να με σταυρώσουν» ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού για τις καταγγελίες εις βάρος της υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρας Τζάκρη περιμένει η κυβέρνηση για να σημάνει λήξη συναγερμού. Ο νέος πονοκέφαλος για το Μαξίμου προέκυψε μετά τις καταγγελίες περί παρέμβασης που κατηγορείται ότι έκανε η υφυπουργός για την πρόσληψη συγγενικών της προσώπων ως ωρομισθίων στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.

Το πόρισμα παραδίδεται σήμερα το πρωί στον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο, ωστόσο οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση αναφέρουν ότι από την έρευνα που έγινε δεν προέκυψε καμία αλλαγή στη μοριοδότηση των υποψηφίων ή παραποίηση στοιχείων που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως παρέμβαση κάποιου παράγοντα. Παρ΄ όλα αυτά ο Παύλος Γερουλάνος μόλις παραλάβει την επίσημη αναφορά του σώματος των επιθεωρητών θα την αποστείλει στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να γίνει και δεύτερος έλεγχος στις λεπτομέρειες του διαγωνισμού ώστε να μην υπάρχουν καθόλου σκιές.

Αγνοούσε τον διαγωνισμό
Η κυβέρνηση πήρε βαθιά ανάσα μετά τις πληροφορίες που «απαλλάσσουν» την κ. Τζάκρη από την κατηγορία της παρέμβασης στον διαγωνισμό, δεδομένου ότι ήδη από την περασμένη Τετάρτη γνώριζε ότι θα προκύψουν δημοσιεύματα που θα εμπλέκουν κυβερνητικά στελέχη σε σκοτεινές υποθέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι με την υφυπουργό επικοινώνησαν τηλεφωνικά την Τετάρτηδύο ημέρες μετά την παραίτηση της κ. Γκερέκου- τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής όσο και ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης ζητώντας εξηγήσεις. Για το θέμα ενημερώθηκε με ηλεκτρονική αλληλογραφία και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν για διήμερη επίσκεψη στον Λίβανο. Η κ. Τζάκρη διαβεβαίωσε τα κυβερνητικά στελέχη ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και μάλιστα, όπως είπε στα «ΝΕΑ», το ίδιο βράδυ κατέβασε από το Διαδίκτυο την προκήρυξη για τον σχετικό διαγωνισμό για να καταλάβει τι ακριβώς της καταλόγιζαν. Παρ΄ όλα αυτά δεν προέβη σε καμία δήλωση ή ανακοίνωση προτού δημοσιευθεί το Σάββατο το πρωί ρεπορτάζ που εμφανίζει την υφυπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να έχει διορίσει 9 συγγενικά της πρόσωπα μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας (θέσεις φυλάκων και νυχτοφυλάκων). Πάντως η ίδια επισημαίνει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές και τονίζει ότι από τα εννέα πρόσωπα που κατηγορείται ότι διόρισε με παρέμβασή της στον διαγωνισμό, μόνο ένα είναι δεύτερη εξαδέλφη της, με την οποία ωστόσο δεν διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις. Επίσης, όπως λέει, με άλλα δύο άτομα συνδέεται με πολύ μακρινή συγγενική σχέση, ωστόσο όπως δηλώνει στα «ΝΕΑ» «δεν είναι ούτε καν πολιτικοί μου φίλοι, αφού είναι περιχαρακωμένοι σε άλλα κόμματα». Η κ. Τζάκρη υποστηρίζει επίσης ότι ένας εκ των επιτυχόντων (Νεοκλής Τζάκρης) δεν είναι καν μακρινό της συγγενικό πρόσωπο, αλλά πρόκειται περί συνωνυμίας και σχολιάζει δηκτικά πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ που την καταγγέλλει ότι παρενέβη στον διαγωνισμό, έχει συγγένεια και με μια Αγγλίδα με το ονοματεπώνυμο Τζούλια Νάιτς. Η υφυπουργός παράλληλα μιλάει για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», λέει πως «κάποιοι θέλησαν να με σταυρώσουν» και επαναλαμβάνει ότι η ίδια ζήτησε να ελεγχθεί αίτημα που έγινε δεκτό από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ
παρέμβασή της για την πρόσληψη συγγενικών της προσώπων στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας

Κοινές ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας

ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ αεροπορική άσκηση αρχίζει σήμερα στο Αιγαίο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα με ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών αποστολών και σενάρια προσβολής εναέριων και επίγειων στόχων.

Η άσκηση- που φέρει την κωδική ονομασία «Μίνωας»θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου και τα ισραηλινά αεροσκάφη (F-15 και F-16) θα επιχειρούν κυρίως από την αεροπορική βάση της Σούδας, όπου ήδη βρίσκονται από χθες. Τα ελληνικά μαχητικά θα απογειώνονται από διάφορα αεροδρόμια. Ο «Μίνωας» εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προβλέπει η συμφωνία Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2010. Η ελληνοϊσραηλινή συνεργασία αναθερμάνθηκε τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο ασκήσεων, μετά την κόντρα Αγκυρας - Τελ Αβίβ για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας και την άρνηση της Τουρκίας να συνεχισθούν ασκήσεις των Ισραηλινών στην επικράτειά της. Εκτός από την Ελλάδα υπάρχει συνεργασία και με άλλα κράτη στην Ευρώπη.

Στα σχέδια πτήσεως που, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές έχουν ήδη κατατεθεί για προσβολές στόχων στον αέρα και το έδαφος, περιλαμβάνονται και πτήσεις στο ή μέσω του Ανατολικού Αιγαίου. Μια γενικόλογη αναφορά που κατ΄ ορισμένες πηγές επιχειρήθηκε να τεθεί, δύο φορές, από χαμηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματικό για αποφυγή πτήσεων στο Ανατολικό Αιγαίο- για να μην ενοχληθεί η Αγκυρα- τελικά δεν συζητήθηκε επί της ουσίας. Αρμοδίως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι επισήμως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Για λόγους προγραμματισμού των Ισραηλινών δεν θα γίνει αυτή την περίοδο, αλλά αργότερα, το σκέλος Ερευνας και Διάσωσης Μάχης (CSΑR) με ελικόπτερα που είχε αρχικά συζητηθεί να γίνει γύρω από την Ανδραβίδα.

Στα σενάρια που προστέθηκαν τελικά είναι και ο εναέριος ανεφοδιασμός ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών από ισραηλινά «ιπτάμενα τάνκερ» που θα ξεκινούν από το Ισραήλ. Για τους ανεφοδιασμούς εν πτήσει έχουν εκδοθεί ΝΟΤΑΜ, με τις οποίες έχουν κλειστεί περιοχές στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο Πέλαγος, στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο. Εξορμήσεις μαχητικών του Ισραήλ από δικά τους αεροδρόμια και προσβολές επίγειων στόχων έπειτα από εναέριο ανεφοδιασμό, όπως έγινε το 2008 κατά την άσκηση «Ενδοξος Σπαρτιάτης», δεν προβλέπονται φέτος, σύμφωνα με ελληνική πηγή. Τότε, η κατά κύματα άφιξη στην Ελλάδα σμηνών με δεκάδες ισραηλινά F-15 και F-16 και ο εικονικός βομβαρδισμός στόχων στο πεδίο βολής Κρανέας στη Θεσσαλία είχαν προκαλέσει σάλο παγκοσμίως, καθώς αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχαν παρουσιάσει την άσκηση ως προσομοίωση επίθεσης βομβαρδισμού στο Ιράν.

124
Νικόλας
27/05/2010 09:01
Aγρότη - Κτηνοτρόφε

Διάβασα με μεγάλη συγκίνηση τό κείμενο σου. Δυστυχώς έχεις δίκηο διότι ζούμε σέ ένα κράτος εχθρό τού πολίτη που καταδέχεται τίς δικές του υποχρεώσεις νά τίς φορτώνει στό δικό μας λογαριασμό της ΔΕΗ . !!!! ΠΟυ καταδέχεται τόν κάθε αλλοδαπό κοπρίτη νά τόν τοποθετεί πάνω απ όλα καί τόν ελληνα νά νοιώθει ξένος στήν ίδια τη χώρα του.

Στή δική σας περίπτωση έχετε την επιλογή νά γίνετε ΑΛΒΑΝΟΣ. Μέ μιά βεβαίωση ''απορίας'' ή ακόμα καί μόνο διότι θα είσαι αλβανός θά έχεις τά πάντα στή διάθεση σου. Φάρμακα γιά σένα και γιά εξαγωγή (καί μέτα ψάχνουνε στό Υπουργείο γιατί φτάσαμε αισίως τά 5 δισ σε φάρμακα, τόσο άσχετοι ειναι), δωρεάν γιατρούς, επιδόματα όσα θέλεις καί όσα δέν φαντάζεσαι, φορολογία μηδέν καί μαύρα χρήματα καθαρά στό χέρι, θέλεις φανάρια,πάρε, θέλεις πεζοδρόμιο πάρε, θέλεις να τό παίζεις ''εργολάβος'', εντάξει, θέλεις πετρελαιοκινητο αυτοκίνητο νοου πρόπλεμ ,ότι τραβά η ψυχούλα σου. Καί εάν κάτι σου συμβει πχ Κούνεβα ή Πακιστανάκι να συνεντεύξεις, νά λογαριασμοί , νά σπίτι, να Λαζόπουλοι , νά ταμείο εφημερίδας Πρωτο Θέμα, νά Θεοδωράκης Μεγκα, νά ζωντανές μεταδόσεις, θά έχεις λύσει κάθε σου πρόβλημα. .
Τί θέλεις και παραμένεις έλληνας, γίνε Αλβανός ετσι κι αλλοιώς σέ λίγα χρόνια αυτοί θα μάς διοικουν.
Βασιλης Δημου
27/05/2010 06:33
Aσκησεις πανο απο το Αιγαιο με τους Ισραηλεινους? Για τ''ονομα της αρκουδας ! Δεν θα επρεπε το κρατος αυτο (κρατος σχημα του λογου ) να ειχε απομονωθει εδω και κατι δεκαετιες απο τον υπολειπο κοσμο? Αραγε η Ελλαδα (αλλο μπουρδελο αυτο ) σημφωνει με αυτα που πρατει το Ισραηλ !!!
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
27/05/2010 06:21
13 σελιδες σχολια, μονο δυο αναγνωστες : 1234 25/5/2010 11:50 και ΜΚ 25/5/2010 19:47 ζητουν το αυτονοητο : σε καιρους που οι Ελληνες πολιτικοι λενε οτι πολεμουν νυχια - δοντια τη διαφθορα να αναρτηθουν τα ονοματα αυτων των 1300 εργαζομενων - με τον μισθο, προσοντα, προυπηρεσια και θεση τους - ας πουμε στο διαδικτυο ετσι ωστε ο καθ ενας απο μας να μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του για το σπιτι της δημοκρατιας, βασιζομενος σε ατοφια στοιχεια.
κουτοφραγκος
27/05/2010 02:50
Προσοχη ερχονται σκληρες μερες....
Θα απελευθερωθει πολυ καταπιεσμενη αγανακτηση..
Θου κυριε...
the insider
26/05/2010 23:29
γιατι εμενα ολα αυτα(διαφθορα πολιτικων,σηψη θεσμων,...,...)μου θυμιζουν τιs μερεs πριν την γαλλικη επανασταση(<<αφου δεν εχουν ψωμι,αs φανε παντεσπανι>>)
να καει το μπ.....λο αλλα για να φτιαξουμε κατι καλυτερο και οχι για να αφησουμε την χωρα ερμαιο στα χερια παρακρατικων,νταβατζηδων,(νεο)σωτηρων....
Αστα να πανε φιλε μου
26/05/2010 22:52
άρε ΝΔ βόλεψες 240 δικά σου παιδιά....δηλαδη...απο 1900 ευρω το μήνα (14 μισθοί).....456.000 ευρω για μισθούς το χρόνο!!!!....για μια ζωη....Αυτά μας άφησε η ΝΔ και απορώ με μερικούς που ακόμα βρίζουν το ΠΑΣΟΚ....
Ένας πολύ οργισμένος
26/05/2010 22:30
Ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Πετσάλνικος, εμφανίζεται σαν αρχισυνδικαληστής και εκπρόσωπος των υπαλλήλων της Βουλής. Μηπως τους φοβάται? Θα κάνουν απεργία? Πρέπει να ντρέπεται γι'' αυτή την συμπεριφορά του. Αλλά και στον Καλλικράτη η στάση του δείχνει μικροκομματικές επιδιώξεις (αλλιώς λέγονται ψηφοι). Μήπως ήλθε η ώρα του Γιώργου να τραβήξει αυτιά?
Αγροτης-κτηνοτροφος
26/05/2010 21:12
Ειμαι τριαντα χρονων, παντρεμενος με ενα παιδι, απολυτηριο λυκειου... Επειδη θεωρησα καλλιτερα να ασχοληθω με την γεωργια και την κτηνοτροφια αντι να σπουδασω και μετα να διοριστω στο δημοσιο με γλυψημο, θεωρησα καλλιτερο να συνεχισω την δουλεια του πατερα μου που ειναι αγροτης-κτηνοτροφος... Θεωρησα καλο ομως να εξυγχρονισω το παλαιολιθικο σταυλο του πατερα μου, να αγορασω καινουργια μηχνανηματα και φτειαξω ενα τυροκομιο γιατι εχω και πτυχιο τυροκομου... Εμαθα οτι το κρατος επιχωρηγει ατομα με αυτα τα πτυχια και ριχτικα με τα μουτρα να φτειαξω μελετες και να παρω τιε σχετικες αδειες... Μετα απο τρεχαματα τριων ετων συγκεντρωσα εκατονταδες υπογραφες, ξοδεψα ολα τα εισοδηματα απο τα αρνια και τα γαλατα.. και καποια στιγμη οταν ολα ηταν ετοιμα να κατατεθουν στην αρμοδια υπηρεσια, πηγα σε ενα μαναβη παραδιπλα και ζυγισα του φακελους.. Το βαρος των χαρτιων μονο για να ενταχτω στο προγραμμα για σταυλο με 3οο προβατα ζυγισαν 42.650 κιλα.. Τελικα δεν ενταχτηκα στο προγραμμα με την δικαιολογια οτι δεν υπαρχουν αλλα κονδυλια... Θελησα παρ ολα αυτα να συνεχισω μονος χωρις την βοηθεια της επιχωρηγησης, αλλα μονο για την εκδοση της οικοδομικης αδειας για τον σταυλο χρειαζονται 39500 Ευρω... Μονο για την αδεια.... ! Τα κατασκευαστηκα αλλη υποθεση... αναλογα με τον εξοπλισμο... Οταν εδω διαβαζω, γαι τα μιστολογια και τις συνταξεις των ΔΥ και μαλιστα αυτων της βουλης μου ερχεται να χτυπησω το κεφαλι μου στον τοιχο... Ποις πληρωνει τελικα αυτους??? Μηπως εγω που κολυμπαω μεσα στην κακαρατζα καθε μερα? Ειμαι τελικα βλακας?? Σας παρακαλω να μου απαντησει καποιος... Απο την μερια το κρατος και οι ΔΥ θελουν λεφτα αλλα απο την αλλη σκοτωνουν την πραγωγικη ταξη... Απο που θα τα βρουν για να πληρωθουν αν δεν με αφησουν εμενα να παραγω... ? Την επενδυση θα την εκανα με ενα θειο μου στο Μοναχο ο οποιος θα μου αγοραζε ολο το τυρι γαι να το διαθεση σε ελληνικα καταστηματα στην Γερμανια.. Μου εστειλε μαλιστα και εξευγενισμενα προβατα γαλακτοπαραγωγικα.. Αλλα αυτα δεν ειναι συνηθισμενα στην βρωμα την δικια μας, θελουν καθαρο περιβαλον, και μου ψωφανε... Ετσι χανω και αυτα τα λεφτα.. Τωρα ειμαι σε σκεψη για να τα απαρατησω και να πουλησω τα χωραφια μου... και να παω εργατης στην Γερμανια.. Γιατι μεσα σε τετοιες συνθηκες παραγωγης του πατερα μου, πρωτον δεν μπορω πλεον να παραγω ποιοτικο τυρι που να διατιθεται ελευθερα στην αγορα.. Απο την αλλη ομως λυπαμαι τον τοπο και την πατριδα μου που θα εγκαταλειψω.. και παλευω ακομα σαν τον σκυλο, για να μεγαλωσω το παιδι μου.. Εγω δεν εχω ωραρια, ουτε πενθημερα, ουτε αργιες, ουτε διακοπες, ουτε δωρα, ουτε 13,14 μιστο.. και πεθαμενος πρεπει να παω στα ζωα μου... Το δικο μου ωραριο αρχιζει στις 5,3 και τελειωνει στι 22 το βραδυ... και το μεσημερι σταλιζω για μια ωρα στο σταυλο μαζι μετ τα προβατα.. Ας κοψει το κρατος απο τα επιδοματα των ΔΥ και ας βοηθησει εμενα να φτειαξω την μοναδα και να φερνω λεφτα στην χωρα... Αλλα αν δεν θελει να μου δωσει, ας με αφησει ελευθερο να και να μη ζηταει εκατονταδες υπογραφες απο ασχετους υπαλληλους και να μου βαζει χιλια δυο εμποδια. Εχω καταγραψει γυρω στα πενηντα ταξιδια στην Τριπολη και καμια 30 στα υπουργεια στην Αθηνα.. Ελεος... Ελεος.. Αν ειμουνα κοπριτης και δεν δουλευα καθολου, ισως να την εβγαζα καλλιτερα στην ζωη μου... και αν κολαγα κοντα στον βουλευτη μου που ειμαστε και φιλοι, σιγουρα θα ειμουνα τωρα τακτοποιημενος.. Αλλα επειδη θελησα την ζωη να την κερδισω με τα μπρατσα μου και με την τιμια δουλεια μου δεν προσκυνησα πολιτικους, ουτε ζητησα ρουσφετι... γιατι δεν μπορω να σκυβω την μεση μου .. εμπρος απο κανενα.. Ισως για αυτο τον λογον με απεριψαν ... Αλλα εγω ομως τους εχω γραμμενους.. Εγω θα ζησω εστω και μεσα στην κοπρια.. Και οσο μπορω θα αντιστεκομαι σε αυτους που θελουν να βιωνουν σε βαρος αλλων... Πριν μερικα χρονια ειχα ενα ατυχημα σοβαροτατο, με πλακωσε το τρακτερ και με γλυτωσανε στο παρα πεντε οι αστυνομικοι,που με βρηκανε... Οταν το ασθενοφορο εφτασε στην Αθηνα γιατι στη επαρχια δεν με δεχτηκαν, δεν με παραλαβαινε το νοσοκομειο και με ειχανε δυο ωρες μπροστα στην εισοδο και επειδη εμποδιζε την κυκλοφοριο το ασθενοφορο εκανε βολτες γυρω απο το τετραγωνο , ωσπου εφτασε ο πατερας μου και θελησε να με βαλει μεσα, βγηκανε οι μπραβοι του νοσοκομειου και του ζητησανε λεφτα..Αυτος του ειπε οτι δεν εχει μαζι του και οτι θα τους τα εδινε αργοτερα .. Οταν αυτοι δεν αφηναν παρ ολα αυτα το ασθενοφορα εκανε συνεχεια βολτες ... τραβηξε ενα μαχαιρι και εκανε επιθεση στους φρουρους και τους νοσοκομους.. Θα γινοτανε μακελιο αν δεν τον παρεμποδιζε ενας ξαδερφος που ητανε μαζι του, μπηκε μπροστα και εφαγε αυτος τις μαχαιριες... τον κατεκοψε τον ανθρωπο.... Οταν τους ειπε ...π...ς φευγω και αν πεθανει το παιδι μου θα ερθω με καλαζνικοφ και ζωσμενος με δυναμιτες... και επειδη καταλαβαν οτι ειναι ανθρωπος που τα λεει στα σοβαρο.. και επειδη κατεφτασε και ενα περιπολικο και επενεβει ενας αγιος αστυνομικος .. τοτε αφησαν το ασθενοφορο και μπηκε μεσα και γλυτωσα.. Και αυτο επειδη ειμαι αγροτης και κτηνοτροφος.. Αν ειμουνα κανενας φλωρος του υπουργου η κανεας κοπριτης ΔΥ θα μου στρωνανε και χαλι.. Αλλα εγω ειμαι και υπηκοος τεταρτης κατηγοριας σε αυτη την χωρα... οπως και πολοι αλλοι αναγνωστες... . Τελευται διαβασα κατι σχολια ..καποιος μιλαει για αμεση δημοκρατια και για και για το δικαιωμα να αποφασιζει ο λαος σε δημοψηφισματα.. και για περισσοτερα πολιτικα δικαιωματα ... Αυτα λεω και εγω τωρα και αυτα θελει ο κοσμος... Αυτα θελουν οι τιμιοι βιοπαλαιστες... Αυτα αρμοζουν στους Ελληνες.... και αυτα θα ξεβρωμισουν τον τοπο...
Επισήμανση
26/05/2010 21:08
Γιατί διαμαρτύρεστε; Με τι κριτήρια ψηφίζετε;

Το κόμμα κληρονομείται, η βουλευτική έδρα κληρονομείται. Και όταν δεν υπάρχει βουλευτική έδρα για να κληρονομηθεί με τι κριτήρια διαλέγονται οι υποψήφιοι βουλευτές και ψηφίζονται;

Τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, ηθοποιοί, αθλητές και τρέχα γύρευε! Τι προσόντα χρειάζονται για να γίνει κάποια υφυπουργός; Να έχει φωτογραφηθεί γυμνή στο Playboy!

Γιατί διαμαρτύρεστε; Οι άνθρωποι εκλέχθηκαν από εσάς!


Jack
26/05/2010 19:57
Και η κόρη του Σιούφα στη βουλή ??? Φτού σου !
Καλά δεν υπάρχει κανένας να στείλει στον αχυρώνα τους μερικούς προέδρους και κομματόσκυλα της βουλής ??
Δεν υπάρχει πρωθυπουργός?
Δεν έχουμε πρόεδρο της δημοκρατίας?
Δεν έχουμε δικαιοσύνη ?
Δεν υπάρχουν οργανισμοί πολιτών και διακαιωμάτων του πολίτη? Δεν υπάρχουν συνδικάτα ?
Μήπως πρέπει να τους καταγγείλουμε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ? Να επαναστατήσουν 11 εκατ. έλληνες?
Από φτύσιμο δεν καταλαβαίνουν, νομίζουν ότι βρέχει.
Ξετσίπωτοι !
Φτύσιμο και Ρόοοοοοοπαααλοοοο.
Ποιός κερατάς μας κόβει την σύνταξη ?
Ποιός χρέωσε κάθε έλληνα με 30000 € . Πού πήγαν τα λεφτά ?
Φέρτετα πίσω .
.
Αλεκος Παναγουλης
26/05/2010 19:39
Όσον αφορά στη συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις αμοιβές των υπαλλήλων της Βουλής και τους διορισμούς, η γ.γ. του ΚΚΕ δήλωσε: Όλη αυτή η συζήτηση για τους υπαλλήλους της Βουλής γίνεται για να καλύψουν, για να μιλήσουμε στο πλαίσιο της Βουλής, ότι: Αρνούνται να καταργήσουν τις βουλευτικές συντάξεις. Αρνούνται να μειώσουν τις αμοιβές των βουλευτών. Αρνούνται την ονομαστικοποίηση των μετοχών, ούτως ώστε να λειτουργεί ένα πόθεν έσχες αντικειμενικό. Αν τα κάνουν όλα αυτά, τότε ας συζητήσουμε και για τους υπαλλήλους της Βουλής. Αλλά δεν μπορεί να στοχοποιούν τους υπαλλήλους της Βουλής, ενώ κάνουν ψιλοπράγματα για τον έλεγχο των βουλευτών και αρνούνται την ουσία της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος.
Αλεκος Παναγουλης
26/05/2010 19:36
Ο στόχος τους είναι να συσκοτίσουν την πραγματική αιτία. Να εξασφαλίσουν ότι η σκέψη και ο προβληματισμός των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων και ιδιαίτερα της νεολαίας, δε θα πάει στον πυρήνα του προβλήματος. Δηλαδή, την καπιταλιστική αγορά, την καπιταλιστική οικονομία. Γιατί εάν αυτό γίνει συνείδηση του λαού, τότε, ο πιο επικίνδυνος εφιάλτης της αστικής τάξης, μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να γίνει πραγματικότητα. Να ανατραπεί, δηλαδή, η εξουσία των μονοπωλίων, να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και να οργανώσει τη λαϊκή οικονομία, με στόχο την κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών, με εργατικό λαϊκό έλεγχο. Τις πραγματικές κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές αλλαγές μπορούν να τις καθορίσουν μόνο η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα και η πάλη για την ανατροπή των μονοπωλίων. Από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει το πραγματικά καινούριο.
EYH
26/05/2010 19:12
θα πρέπει να ντρέπονται οι υπάλληλοι της Βουλής που μπήκαν επειδή είχαν μπάρμπα τον εκάστοτε Πρόεδρο, αντιπρόεδρο ή είχαν πατέρα οδηγό του Καραμανλή και ΄πάει λέγοντας. για να μην πω ονόματα. απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες. επειδή γούσταρε ο κάθε πρόεδρος να καλοβολέψει τα δικά του παιδιά, με μια δική του αυθαίρετη απόφαση γίνονταν οι προσλήψεις και δεν είχαν που να καθίσουν όλα τα ψυχοπαίδια.
Στη δουλειά τους πάνε στις δέκα η ώρα και ορισμένοι που είναι στο απυρόβλητο ακόμα και στις 11 η ώρα.
Ποιες σκληρές συνθήκες εργασίας μας λένε που πάνε όλο ταξιδάκια με τους βουλευτάδες-πατερούληδες του έθνους-επίσης βολεμένους και καλοπερνάνε?
Για σοβαρευτείτε γιατί στο τέλος θα σας λιντσάρει ο κόσμος, γιατί ο παρασιτισμός έχει και τα όριά του
Jimbo Jr
26/05/2010 17:45
Κράτος = δυνάστης. Δημόσιο = διαφθορά.
Ποτε επιτέλους θα εμπεδωθεί αυτό στην Ελλάδα για να έχουμε επιτέλους ελάχιστο κρατισμό?
Υπάρχει έστω και ένα πράγμα που το κράτος να κάνει σωστά (με μονη πιθανή εξαίρεση το στρατό όπου και εκεί η διαφθορά βασιλεύει σε προμήθειες, κτλ)?

Δεν χρειάζεται να πει κανεις τίποτα για την ξιπασια που λέγεται "Ελληνική Βουλή" - τα ελεεινά τσιράκια "υπάλληλοι της Βουλής" βγάζουν ματια και κουφαίνουν αυτιά με αυτά που λένε και κάνουν. Κάθε παράσιτο αρχιδιευθαρμενος πολιτικός έχωσε εκεί τη μιση φαμίλια του εις υγείαν των φορολογουμενων κορόιδων.
Ποτε θα τους αποδοθεί η τιμωρία που τους αρμόζει?
Αρίστιππος ο Δίκαιος
26/05/2010 17:17
Τελικά δεν θα γλυτώσει το λιτζάρισμα ο Πετσάλνικος και οι 300 Β(ο)λευτοσυμμορίτες του, γιατί με αυτά που κάνει(ουν) και αποφασίζει(ουν), χωρίς να λαμβάνει(ουν) υπόψιν την οργή του λαού και την δείψα του για δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση, τον εξοργίζει ακόμα περισσότερο σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Θα πρέπει από εδώ και πέρα και οι 300 να κυκλοφορούν μασκαρεμένοι για να μην αναγνωρίζοντε, γιατί εάν και όταν γίνοντε αντιληπτοί ουέεε και αλοίμονό τους...
Ο λαός μπορεί να ξεχνά αλλά δεν λησμονά...
ΜΚ1
26/05/2010 17:04
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Ακουμε οτι οι τελευταίοι υπερτυχεροί (κολλητοι των κομμάτων πλην ΚΚΕ) ήταν οι 240. Αυτοι οι 240 προσλήφθηκαν με την απόφαση του Δ. Σιούφα (προηγουμενου Προεδρου της Βουλης).

Ακουσον, ακουσον.......

Στους 240 περιλαμβανεται και η κορη του κ. Δ. Σιουφα.

Δεν υπαρχει κανενας που να μπορει να ακυρωσει την αποφαση του κ. Σιουφα? Δεν μπορει η σημερινη Βουλη των Ελληνων να ψηφισει νομο που να ακυρωνει την εν λογω αποφαση? Ο πρωθυπουργος δεν εχει καμια δυναμη στο θεμα αυτο? Ο Προεδρος της Δημοκρατιας?

Μηπως χρειαζομαστε δημοψηφισμα για να διορθωσουμε μια κακη, αδικη, προνομιακη αποφαση του κ. Σιουφα?
ΜΚ1
26/05/2010 16:53
ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

Εχω τη γνωμη οτι ολοι οι Προεδροι της Βουλης των Ελληνων τα τελευταια 35 χρονια φερουν μεγαλη ευθυνη για το σημερινο σκανδαλωδες μισθολογικο & επιδοματικο τερατουργημα που ισχυει για τους προνομιακους Υπαλληλους της Βουλης.

Ο κ. Πετσαλνικος ομως φερει μεγαλυτερη ευθυνη απο ολους γιατι η σημερινη κατασταση (μετα τη μειωση των συνταξεων των απλων πολιτων) δεν δικαιολογει τη συνεχιση του σκανδαλου. Αντι να ακουσει τις κραυγες του λαου και να διορθωσει την κατασταση, ο κυριος Πετσαλνικος υποτιμησε και υποτιμα τη νοημοσυνη μας και προσπαθει να κρυψει, προστατευσει και δικαιολογησει το σκανδαλο/τερατουργημα.

Αν ειχε μπεσα θα επρεπε να ειχε ηδη παραιτηθει.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
26/05/2010 16:36
Προς Θεού,κ.Α.Β.!Από πού κι ως πού χουντικός;
οργισμενη
26/05/2010 15:23
Χαρτογιακαδες βυσματοκυνηγοι, ρουσφετολαγνοι, κουφαλοπενηνταρηδες και ξεφτιλοεξηνταρηδες που με τις βρωμιες σας θαψατε ολη τη νεολαια αυτης της χωρας,ερχεται η σειρα σας. Εσεις που για να βαλετε την κορουλα σας στο δημοσιο,φυλαγατε κατουρημενες ποδιες. Εσεις που ντενεκεδες δεν εχετε σπιτια σας και πετατε τα σκουπιδια σας κατω. Εσεις που αντι να περιμενετε στη σειρα,πατε απο το πλαι. Εσεις που απαιτειτε σεβασμο απο εργαζομενους στους οποιους ποτε δεν δειξατε σεβασμο και ας ζειτε απο αυτους. Σας βλεπω στο Κολωνακι και γυρναω το κεφαλι. Σας βλεπω στις τζιπαρες και μου ρχεται να σας φτυσω. Σας βλεπω να περπατατε με τα αρωματα και το υφος των χιλιων καρδηναλιων και μου ρχεται να κλαψω γιατι εσεις δεν μπορειτε να κλαψετε.Δεν μαθατε ποτε. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ! Ερχονται κρεμαλες,μια προς μια,ειδικη παραγγελια για τον καθεναν σας.
ZORO
26/05/2010 15:11
Συνεπωνυμία.............Το πιο σύντομο ανέκδοτο Βρε ΟΥΣΤ!!
Ghris
26/05/2010 14:46
Εως πότε θα υπάρχουν ηγέτες προδότες (Σ. Σφακιανάκης ) Εάν θέλει κάποιος υπάλληλος απο την βουλή να του πώ την υπηρεσία που δουλεύω ( πρωινό-δεκατιανό-παιδικός σταθμός τα πάντα free ) και ωράριο ελεύθερο κατα το δοκούν. Δέν υπάρχει τσίπα: Βολεμένοι καρεκλάκιδες κ....γλύφτες ντροπή σας.
Αγλαϊα Δρούτασα
26/05/2010 14:17
κ.Πετσάλνικε, στα πλαίσια της επιβαλλομένης λιτότητας που εφαρμόζετε, θα ήταν λογικό και τίμιο έναντι όλων των άλλων εργαζομένων, οι προνομιούχοι υπάλληλοι της Βουλής να πληρώνονται τις πραγματικές ώρες υπερωριών που κάνουν για την καλή λειτουργία του Κοινοβουλίου. Είναι σίγουρο ότι το τελικό ποσό που θα προέκυπτε για τον καθένα τους από τις πραγματικές υπερωρίες θα ήταν πολύ μικρότερο από το επίδομα που παίρνουν! Δεν είναι σωστό τις δύσκολες εποχές που διανύουμε προκλητικά κάποιοι να καρπώνονται επιδόματα που δεν δικαιούνται! Ήμαρτον! Η ανοχή του κόσμου εξαντλείται με κάτι τέτοιες εξαιρέσεις που προκλητικά εφαρμόζονται! Λογικευτείτε πριν είναι αργά!
13
26/05/2010 14:06
εκει 1900 και εξω πετσοκοβουν .μπραβο στον γιωργαρα αξιοκρατια λεει μετα.γιωργακι βρεσ καραβι και φυγεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε, .ελεοσ η αθλια πολιτικη του και τα ψεματα του.
13
26/05/2010 14:00
καλα να παθουμε ,αυτο μασ αξιζει,μασ δουλευουν και τουσ ξαναψηφιζουμε.ολοι εκει μεσα βολευωντε και εμασ μασ γδυνουν.
Α.Β
26/05/2010 12:40
Υπαρχουν ορισμενοι λαοι που κυβερνιουνται μονο με φοβο και βια (Ιραν, Ιρακ κλπ) Η μονη σταθερη περιοδος της ΝεοΕλλαδας οπου υπηρχε (κατα την γνωμη μου) ησυχια και σεβασμος ηταν ΜΟΝΟ κατα την περιοδο της χουντας. Το πριν και το μετα το γνωριζουμαι παρα πολυ καλα. Φαινεται οτι η πολυ ελευθερια κανει κακο στον Νεοελληνα. Γινεται τεμπελης, αγενης, ατομιστης και τονε βαζει σε ενα μακρυ λιθαργο. Συγγνωμη που το λεω αλλα αυτο που μας χρειαζεται ειναι το μαστιγιο.... (οχι δεν ειμαι χουντικος.)
ΑΜΙΧΑΛΗΣ
26/05/2010 12:29
Μπράβο στην εφημερίδα για την πλήρη ανάλυση της κατάστασης της βουλής .Για να ξέρει ο κόσμος ποιους ψηφίζει και γιατί τους ψηφίζει .
Αυτό το κράτος φιάξανε οι κύριοι .
Το κράτος της ρεμούλας και των πελατειακών σχέσεων .
Το κράτος του ΒΟλέματος .
Το κράτος των διακρίσεων .( ή δουλέψεις ή δεν δουλέψεις το σακί είναι ένα )
Το κράτος της εξουσίας των μετρίων και όχι των καλυτέρων αλλά των γλυωδών και γλυψιματιών .
Τα βρίσκουν όλα μπροστά τους και θα τα βρουν - ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ-

O πολεμος μολις αρχισε.....
26/05/2010 12:16
ερχεται η ωρα...μακαρι να ειναι μεσα στο ετος,καψτε τους ζωντανους,φωτια ρε λαμογια σας περιμενει,εμεις τι ειμαστε που σκιζομαστε και κανουμε αγγαρειες που αν δεν τις κανουμε θα μας απολυσουν για πλακα???θανατος αλητες,θα τα πληρωσετε ολα,μεχρι θανατου θα σας κυνηγησουμε,,,,,αχχχ ποτε θα ερθει αυτη η αγια ωρα...................
Μιχάλης.
26/05/2010 12:08
Η συμπεριφορά των Ελλήνων πολιτικών γεννά συναισθήματα μίσους, στους απλούς έλληνες πολίτες, που πλήττονται από τα σκληρά μέτρα. Συνεχίζουν δε να είναι προκλητικοί, παρουσιάζουν για παράδειγμα τα σκάνδαλα σαν απλές υποθέσεις που κανένας δεν έχει ποινικές ευθύνες, παρά μόνο οι διοικητικοί υπάλληλοι. Έτσι πως πάνε, θα κάνουν την επταετία να φαίνεται μια ειρηνική περίοδο! Κανένας έλληνας πολιτικός από αυτούς που εμπλέκονται στα σκάνδαλα δεν έχει ποινικές ευθύνες, μόνο οι Υπάλληλοι!!!! Ντροπή, Αίσχος και ξευτιλα.
JJJ
26/05/2010 11:36
Πα-σοκ δεν θελατε ?


Στη μαπα σας κυριοι !!!

Καλα να παθετε !!!!
Jack
26/05/2010 11:34
Αγρίεψε ο δυνόσαυρος πρώην πρόεδρος βουλής Κακλαμάνης. Αυτός ήταν πολλά χρόνια πρόεδρος, αυτός έκανε τη βουλή "πτυελοδοχείο" με τις αμοιβές, τις συντάξεις και τα προνόμια των βολευτών, τα επιδόματα, τις λιμουζίνες, τις ατέλιες, την ασυλία των κλεφτών, την λούφα, τον διορισμό των συγγενών και των κομματόσκυλων στη βουλή με 16 μισθούς και .... και ..
Τώρα το κατάλαβε ότι η βουλή είναι πτυελοδοχείο? Μάλλον δεν είναι και ξύπνιος ! Η πρωτομαγιά θα έλθει σίγουρα....
Και οι επόμενοι πρόεδροι ? Ίδιοι και χειρότεροι ....
Να εξηγήσουν στους συνταξιούχους των 500 € γιατί οι βολευτές πέρνουν σύνταξη μετά από μία τετραετή θητεία.
Φτύστε τους... προς την βουλή .. είναι το πτυελοδοχείο !!
Όλοι οι συνταξιούχοι μαζί ....
Ρόοοοοπααααααλοοοοοοοοο


!

Χριστος Π.
26/05/2010 10:31
Xριστος Π. Αν περιμενουμε απο τον πετσαλνικο να διορθωσει την κατασταση σωθηκαμε ! ! ! Γιατι δεν μου κοβονταν το χερι οταν τους ψηφιζα !!!!! Αμ αυτη η δικαιοσυνη, που στα κομματια κοιμαται να την ξυπνησουμε ;;;;;;;
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
26/05/2010 09:58
Oι κύριοι της τρόϊκας, έχωσαν την μούρη τους παντού και επέβαλαν παντού περικοπές! Ποιός τους εμπόδισε να περιλάβουν στο υπόμνημά τους και τους υπαλλήλους της βουλής με τα προκλητικά προνόμιά τους; Μάλον, ίδια κουμάσια με τους πολιτικούς μας είναι και αυτοί! Αει σιχτίρ Κιοπέκια! (Καλά πάω στα τούρκικα;)
κουματης αδαμ
26/05/2010 08:44
πετσαλνικε και οι ομοιοι σου,να γνωριζεις οτι οι συνταγματαρχες ηταν πολυ περισσοτερο Ελληνες απο εσας, κανανε φοβερα λαθη,και δικαιως πεσανε,αλλα ειλικρινα τοσο μισος για το δουλεμα που μας κανετε τοσο καιρο,δεν εχω ξανανοιωσει. εστω και τωρα,κανετε μια πραξη υπερ της Ελλαδας. ξεκουμπιστειτε.
Γ ΦΑΚ
26/05/2010 08:19
Διακομματικές προσλήψεις στη Βουλή και πράσινο ΑΣΕΠ. Με τα τη ζημιά που έκαναν στον τόπο οι κυβερνήσεις δεν μπορούμε να πιστέψουμε τίποτα από τα λεγομενα τους.
SKT
26/05/2010 04:58
Πετσαλνίκ Πετσαλνίκ
ήρθες μονο για πικ νίκ
Kostas Trent
26/05/2010 02:50
Ο κόσμος πρέπει να ετοιμάζεται για οργανωμένο πόλεμο. Γιατί με την τόση εξαπάτιηση (ψευδοΣοσιαλισμός, τα ΜΜΕ λχ άναφέρονται στις πορείες μόνο για να τις σπιλώσουν, για τα σπασίματα κτλ, δεν ανέφεραν ούτε φράση για την μεγάλη συγκέντρωση- συλλαλητήριο του ΚΚΕ του Σάββατου 15-5-2010), με την τόση κατάχρηση, με την τόση εύνοια των Τραπεζιτών, με την τόση εξαθλίωση της κοινωνίας και των ανθρώπινων σχέσεων=ανεργία =, η κατάντια θα ισοδυναμεί με κήρυξη Ταξικού Πολέμου.
Σήμερα αυτοί, η καταχραστρια ελίτ της Ελλάδας, αποτελούν τον Εσωτερικό εχθρό.
Η Πατρίς εν Κινδύνω.
Ο κόσμος της Εργασίας εν κινδύνω.
Αυτοί μόνο για τις κοιλιές, τις περιουσίες, τις μετοχές και τα kayen Porsche τους.
Ο κόσμος της Εργασίας για όλην την κοινωνία.
Α.Χ
26/05/2010 02:05
Καραμουζης, εεεε Καραμουζης εισαι καλα παιδι μου , ο Σαμαρας ειπε το '''' ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ''''; Φαινεται πως ''''το γηρας ου μονον ερχεται '''' .Συνελθε θα τους τρελανης ολους.
Αν. Χ.
26/05/2010 01:57
Γνωριζει καποιος να μας πη ,αν ο ''''πριγκηψ'''' Νικος [ο αδελφος ντε ] που ακολουθει τον George στα ανα τον κοσμο ταξειδια αναψυχης ,ειναι εμμισθος συμβουλος του η ακολουθει απλως απο αδελφικο ενδιαφερον ; Τι ειν΄''ετουτοι δω ρε παιδι μου η καινουρια Βασιλικη οικογενεια της Ελλαδος;
Α.Χ
26/05/2010 01:47
Ρε Πανο .. γιατι βγαζεις τα κομματικα σου απωθυμενα ; ΟΙ πιο πολλοι που προσεληφθησαν στη Βουλη ανηκουν στο κομμα σου αφου εχει και τους περισσοτερους βολευτες . Ο Σιουφας σε μαρανε;
ΔΙΚΑΣ
26/05/2010 00:22
Άρε κακομοίρη Έλληνα νάξερες ποιοι σε κυβερνούν…;
Δημοσθενης Μπογδης
25/05/2010 23:15
Είμαστε στον 21ο μΧ. αιώνα και τα διαχρονικά προβλήματα των κοινωνιών παρ’ολες τις προόδους της επιστήμης σε όλους τους τομείς όχι μόνον παραμένουν να τυραννούν τους πληθυσμούς της γης αλλά αυξάνονται για τους ανθρώπους και τις μεταξύ τους σχέσεις .
Υπάρχουν δυστυχώς ακόμη οι ψεύτες ,οι κλέφτες , οι επίορκοι , γενικά οι εγκληματίες. Η πολιτεία αντιτάσσει νομοθέτες , αστυνόμους , Δικαστές και δεσμοφύλακες .
Έχει αλλάξει όμως κάτι σε αυτή την κοινωνία μας που έγινε άλλο τόσο περιπλοκή λογω της <<οικονομικής ευμάρειας μερικών και του ακρίτου καταναλωτισμού >> όλων μας μας ; Τίποτε !
Μάλλον χειρότερα είναι τα πράγματα στις Ελληνικές κοινωνίες οπού η κραυγή του Έλληνα ράγια των χρόνων της Τουρκοκρατίας μεταφέρεται στα παιδιά μας τώρα μέσω του Ιντερνέτ :
<<Άρπαξε να φας και κλέψε να’χεις >>…. Του όποιου η παραλλαγή με τα σημερινά δεδομένα είναι << να πληρώσουν οι άλλοι , γιατί εγώ ; Ας τα πάρει και από συνταξιούχους , τι με νοιάζει >>;
Η φοροδιαφυγή , η, η μη έκδοση αποδείξεων μεταξύ άλλων ταχυδακτυλουργιών και κομπίνων ….είναι ο κανόνας , όχι εξαίρεση , γιατί οι εισπρακτικές αρχές παραθέριζαν …..
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου χρειαζόμαστε αδιάφθορους από την κώμη ενός οργανισμού μέχρι τα νύχια των ποδιών του … και ας αρχίσουμε από την κυβέρνηση . Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη των επιλογών του μιας και αυτός διαλέγει τους συνεργάτες του. Παρακολουθεί ο ίδιος , Βλέπει , ρωτάει , μαθαίνει , συγκρίνει και αφουγκράζεται την κοινή γνώμη για την ποιότητα και αποδοτικότητα των συνεργατών του .
Αν είναι όλοι τους Άγιοι ( Άριστοι ήθελα να πω σε αυτό που τους ανατέθηκε να κάνουν ,γιατί δεν ενδιαφέρει τι κάνουν στην ιδιωτική τους ζωή ) και δεν προκαλούν λογω καρέκλας τον λαό , τον οποιο ήρθαν να υπηρετήσουν έχει καλώς. Αν όχι , αν δηλαδή δεν είναι όσο ικανοί όσο επιβάλουν οι ανάλογες τωρινές περιστάσεις πάλι καλώς . Ουδείς αναντικατάστατος . Ας περάσει ο επόμενος .
Διαφορετικό πολύ θα είναι το πρόβλημα αν και όταν κάποιος από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού << κάνει νερά >> Αν ενεργήσει δηλαδή με πράξεις , λογία και παραλήψεις που μπορεί να βλάψουν το γενικό κάλο του τόπου … Τότε ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει την ευθύνη και με την άμεση αποπομπή του παραστρατώντας από το γράμμα και το πνεύμα του νόμου που τον στέλνει σπίτι του και έτσι αποκαθιστά την ομαλή και χρηστή διακυβέρνηση .

Το τρελό αλισβερίσι στα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας επί Πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή , δεν είναι δυνατόν να επαναληφτούν . Ούτε καν να διανοηθούν , από τον κύκλο του Γιώργου Παπανδρέου σε αυτό τον τομέα τα αντανακλαστικά του όποιου έχουν καρατσεκαριστει .
Σαν αρχηγός κόμματος (όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 2004 ) του πήρε μόνον ώρες να αποκλείσει από τους εκλογικούς συνδυασμούς δέκα (10 )εν ενεργεία Βουλευτές που φέρονταν ότι υπέγραψαν για να έρθει προς συζήτηση στην Βουλή ένα νομοσχέδιο αμφίβολης ωφέλειας του κοινού …
Σαν νέος Πρωθυπουργός του πήρε ορισμένα λεπτά της ώρας να απαλλάξει των υπουργικών καθηκόντων του τον Άξιο Υπουργό του Ντίνο Ροβλια για τις παραφωνίες των υπάλληλων του υπουργικού του γραφείου .. προχθές πήρε στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δευτερόλεπτα , να αποδεχτεί την παραίτηση και στην συνεχεία να αντικαταστήσει την Υφυπουργό Τουρισμού όταν αυτή από ευθιξία έδωσε την παραίτηση της για τα πάλαια χρέη του ανδρός της στην εφορία .

Άρα τα αντανακλαστικά του Γιώργου Παπανδρέου είναι αυτά που χρειάζεται να εχει ένας καλος ηγέτης . Εμείς θα πρέπει σε αυτό τον τομέα να μένουμε αν όχι εντελώς ήσυχοι , τουλάχιστον με το όπλο μας παραποδα ….

Τα σκανδαλα αν ποτε επιχειρηθουν θα βρουν αντιμετωπο και θα τα πολεμησει πρωτος ο Πρωθυπουργος.
Απο τον οποιο ζηταμε να μη σταματησει ,αλλα να φερει και τον προκατοχο του να εξατασθει σρτην Επιτροπη της Βουλης που προσπαθει να διελευκανει το σκανδαλο του Βατοπεδιου .

Αν ειναι να μην ξαναγινουν σκανδαλα στο μελλον , στα σκανδαλα του παρελθοιντος πρεπει ν χυθει απλετο φως .

Σοσιαλιστής
25/05/2010 20:37
Εγώ ένα πράγμα ξέρω.
Αυτά που παίρνουν οι υπαλληλοι της βουλής δεν είναι πολλά, εμείς παίρνουμε λίγα.
Οσον αφορά τον διορισμό τους, εκει υπάρχει μεγάλο θέμα.
Θεόσταλτος
25/05/2010 20:24
Mή μας κάνετε και εσείς τώρα τα νεύρα τσατάλι! Δεν πρέπει κάν να χαρακτηρίζετε υπαλλήλους αυτό το κηφηναριό! Είναι η ντροπή του έθνους! Είναι η κορύφωση του ρουσφετιού! Είναι η προσωποποίηση της κατάρας μας! Είναι η ξεφτίλα της πολιτικής ζωής του τόπου!
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 25/5/2010 16:51

Έλα ηρέμησε!
ΜΚ
25/05/2010 19:47
Αυτό που γίνεται στη Βουλή είναι ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται πιστευτές οι δικαιολογίες (στην ουσία ψελλίσματα) του κ. Πετσάλνικου. Ο ίδιος θέλει να αποδειχθεί 100% ανεύθυνος, ενώ είναι ο κύριος υπεύθυνος.

Η Βουλή αναδεικνύεται σε ένα νέο ΔΗΜΟΣΙΟ! Είπαν ότι για κάθε 5 που θα φεύγουν από το δημόσιο, θα προσλαμβάνεται 1. Στη Βουλή φαίνεται ισχύει το αντίθετο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Εδώ και τώρα να δημοσιευθούν τα ονόματα όλων των νεοδιορισθέντων υπαλλήλων μαζί με το όνομα του κάθε βουλευτή που διόρισε τον καθένα στο "έτσι". Έχουμε δικαίωμα επιτέλους ως πολίτες να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι βουλευτές, που εξακολουθούν [και μάλιστα τέτοιους καιρούς] να κάνουν "ρουσφέτια" αυτού του είδους.

Πρέπει να τους ξέρουμε για να μη τολμήσουν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα.

Εμπρός κύριοι Δημοσιογράφοι !! Όλα τα "σφάζετε, όλα τα μαχαιρώνετε", για να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικά άξιοι από σας για να τα βγάλουν στη φόρα! Εκτός αν και εδώ εμπλέκεται η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων ή αν έχετε άλλους λόγους για να μην μιλάτε.

Δεν είναι δυνατόν, ένα σωρό πτυχιούχοι με γλώσσες, μεταπτυχιακά να κάνουν τους ντελιβεράδες ανασφάλιστοι και μισθούς (αν δίνονται) πείνας ή να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό και κάποιοι να επωφελούνται από συγγένειες.

Αν ήταν στον ιδιωτικό τομέα ας παίρναν τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους, τις φιλενάδες τους, όμως εδώ τους πληρώνει ο Ελληνικός Λαός και διακαιούται να "ξέρει τι συμβαίνει".

Τι να το κάνουμε το μελλοντικό ΑΣΕΠ για τη Βουλή, όταν ήδη έχει "μπουκώσει" από υπαλλήλους;

ΑΙΣΧΟΣ σας κ. Πετσάλνικε, αποδειχθήκατε πολύ μικρότερος απ'' ο,τι πιστεύαμε πως είσθε. Αφού δεν συμφωνείτε με αυτές τις πρακτικές, δώστε μας τα ονόματα αν τολμάτε!

ΑΙΣΧΟΣ σας κ. Πρωθυπουργέ, που κάνετε ότι δεν ξέρετε!
ένας αναγνώστης(rdc)
25/05/2010 17:51
"Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Οταν εισήλθαν οι τούρκοι στην πόλη βρήκαν καμμιά κατοσταριά ρακένδυτους στρατιώτες και καμμιά 30,000 τετράπαχους καλόγερους.
Τα άτομα -αλήτες ανάξιοι δόλιοι πολιτικάντηδες και οι προστατευόμενοί τους κόρες υιοί εραστές ερωμένες που χρυσοπληρώνονται για να προκαλούν το πανελλήνιο έχασαν την επαφή με την πραγματικότητα,δεν αντιλαμβάνονται το βάθος της κρίσης και σαν μαρίες αντουανέττες θα φωνάζουν να δώσουν στον κόσμο παντεσπάνι όταν θα μπουκάρουν στην βουλή σαν άλλη βαστίλλη οι πολίτες.
Είναι τόσο ντίντηδες και φλούφληδες όσο και οι αντίστοιχοι φλώροι -ευγενείς της ευρωπαικής ολιγαρχίας που θα πέσουν σαν σάπια σύκα από την συκιά στο παραμικρό σπρώξιμο .
Απλά δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα της ολοένα και μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που οδήγησαν τον τόπο με την δολιότητα ,την ασωτία τους και τον φιλοτομαρισμό τους.

αστ
25/05/2010 17:03
Βλεπω κατα καιρούς και γίνονται καποια γκαλοπ ανουσια.
Η εφημεριδα σας γιατι δεν κάνει ένα γκαλοπ σχετικά με την ισονομια και να ψηφίση ο λαός τα προκλητικότερα εν μέσω κρίσης,
xxx
25/05/2010 17:00
ολοι τα λετε σωστα μα τα λογια δεν πιανουν τοπο. Μας γραφουν κανονικα ψαχνουν και βρισκουν φτηνες δικαιολογιες. Που είναι ο προεδρος της δημοκρατιας ?? Πρεπει να βρουμε τροπους τους πεταξουμε έξω απο τη βουλή αυτούς τους κλεφτες και τους παρτακηδες. Να τη στησουμε απεξω από τη βουλή με γιουρτια.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
25/05/2010 16:51
Mή μας κάνετε και εσείς τώρα τα νεύρα τσατάλι! Δεν πρέπει κάν να χαρακτηρίζετε υπαλλήλους αυτό το κηφηναριό! Είναι η ντροπή του έθνους! Είναι η κορύφωση του ρουσφετιού! Είναι η προσωποποίηση της κατάρας μας! Είναι η ξεφτίλα της πολιτικής ζωής του τόπου!
Χρήστος Πάτρας
25/05/2010 16:36
Τελικά είναι μεγάλο προσόν να είναι ο προσωπικός αφισοκολητής του Κου Λ.Ζ.

Με 6 μέρες προυπηρεσία και με την υπογραφή του άνωθεν εικονιζόμενου εξοχότατου Προέδρου της Βουλής Κου Φ. Πετσάλνικου, βεβαίως βεβαίως, (εδώ υπάρχει πλήρης διακοματική συναίνεση) μονιμοποιήσαι ως υπάλληλος της βουλής...!!

Μπράβο σου ρε μπαγάσα.. Μέσα σε 6 μέρες κατάφερες να μάθεις που είναι η βρύση να κουβαλάς το νερό στους ομιλητές...!!!
..Και την 7η ημέρα αναπαύθης...!!

Μα ποιός είσαι..;; Ο Ύψιστος...;;;

Μπά καλύτερος είσαι.. Γιατί ο Ύψιστος ξεκουράστηκε μόνο μιά μέρα, την 7η, ενώ εσύ σαν Δ.Υ. θα αναπαύεσαι στις πλάτες των ηλιθίων Ι.Υ. που δουλεύουν, στον αιώνα τον άπαντα...

Και μετά θα πάρεις σύνταξη και εφ΄άπαξ... (γιά να ξεκουραστείς....!!!!)

Χρήστος

Υ.Γ. Ξέρω ότι διαβάζεις το σημειωμά μου..
aristidis dikeos
25/05/2010 16:29
Πετσάλνικος = υποκριτής και ήδη αποτυχημένος πρόεδρος της βουλής. Η απίστευτα εξοργιστική δικαιολογία του για τις προσλήψεις στην βουλή (240) είναι ότι αυτές είχαν ανακοινωθεί επί Σιούφα (άλλος καλός) και ότι αν δεν προχωρούσαν οι προσλήψεις οι δικαιούχοι θα δικαιωνόταν στα δικαστήρια.Ε! Ας το έκανες Πετσάλνικε (προστάτη των βολεμένων) και βλέπαμε τι θα έλεγε η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη.Και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό δεν ισχύει για τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.Μια είναι η αλήθεια.Είστε ξεδιάντροπα παχύδερμα και νομίζετε ότι μας κοροϊδεύεται. Στην πραγματικότητα κερδίσατε την περιφρόνηση και την χλεύη μας.
K. M.
25/05/2010 16:26
Ξέρετε γιατί λένε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής αμείβονται αδρά αφού αντιμετωπίζουν ειδικές συνθήκες εργασίας? Προφανώς λόγω του ότι απο τους 1300 υπαλλήλους εργάζονται μόνο οι 200. Επομένως, και π.χ. 1000 επιλέον προσλήψεις να κάνεις οι ίδιοι 200 εργατικοί υπάλληλοι θα νοιώθουν ότι τους αξίζει η προνομική μεταχείριση (με το δίκιο τους). Το ερώτημα είναι τί γίνεται με τους υπόλοιπους. Ο γενικός διευθυντής της Βουλής έχει ποτέ αξιολογήσει τους υπαλλήλους του? ΥΓ). Οταν θα μείνω άνεργος ξέρω σε ποιούς θα την πέσω για να με συντηρήσουν: στους υπαλλήλους βουλής, υπ. οικονομικών κλπ βαρέως εργαζόμενους. Νταηλίκι θα τους τα παίρνω όπως μας τα παίρνουν τώρα αυτοί και νοιώθουν και θιγμένοι.
Ο,τι και να πω ειναι λιγο
25/05/2010 16:21
Πανω απ΄ολα αξιοκρατια. Δωσε εσυ εξετασεις ασεπ να διοριστεις ενας ταπεινος καθηγητης- αν σε κρινουμε ικανο βεβαια-γιατι η πανεπιστημιακη σου εκπαιδευση δεν ειναι επαρκης. και αφου φτυσεις αιμα για να αποδειξεις οτι είσαι ικανος συμφωνα με τα δικα τους κριτηρια, ως μόνιμος θα παίρνεις 1010 ευρω καθαρα θα εχεις διοριστει στην Γαυδο ως νεος εκπαιδευτικος και θα λες και ευχαριστω γιατι εσυ δεν κουραστηκες τοσο οσο τα καημενα υπαλληλακια της Βουλης (σ.σ.το μακιγιαζ των βουλευτων μας στοιχιζει 1700 ευρω το μηνα....). Γιατι η αξιοκρατια σε αυτο τον τόπο είναι κατι που κανεις δεν μπορει να αμφισβήτησει.
ΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
25/05/2010 16:17
Οι υπάλληλοι της Βουλής που αλλάζουν τα ποτήρια των ομιλητών παίρνουν κάποιο ιδιαίτερο επίδομα ή περιορίζονται στους 16 μισθούς;
Αν μετονομαστώ σε Τζάκρης, προλαβαίνω να δώσω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ;
Έχετε δίκιο,κ.''''Πλην ΚΚΕ'''',δεν είναι όλοι ίδιοι.Υπάρχουν και χειρότεροι.
mb
25/05/2010 16:13
Αν μου δινόταν η ευκαιρία να αλάξω χώρα θα τόκανα γιατί συχάθηκα ολους και ολα...όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω. Οχι γιατί δεν πονάω την χώρα μου αλλά γιατί ντρέπομαι και πονάω πάρα, πάρα πολύ.....
Πατριώτης
25/05/2010 16:11
Πατριώτες, Θέλω το μισθό σας για την Πατρίδα!
kamp.
25/05/2010 16:07
Μαύρο σε όλα τα λαμόγια……………..ρεεεεεε!!!!!!!!!

Δεν έχουμε να φαμε…………ρεεεεε
Τα παιδιά μας δε βρίσκουνε δουλειά.
Τα ωρομίσθια, τα δουλεύανε δύο χρόνια,
Και τώρα τα διώχνουνε – τι να τους πούμε;;
Χωρίς περίσκεψη—χωρίς αιδώ.
Για το σοσιαλισμό.

Κράτος
Όποιος βολευτεί. (στη πλάτη μου ρε…. γιατί;;)
Κράτος
Ξεφτίλας. Βλάχοι εεεεε βλάχοι.

Μα να τρέμετε την οργή
των κολασμένων της Ελλάδας.

Χοντρομπαλάδες-κοματοτεμπελόσκυλα-βολεμένοι-αμερικανόβλαχοι.

Εεεεεεε………αμερικανόβλαχοι, φάτε φάτε φάτε φάτε……
Να δούμε τι θα καταλάβετε
Μέχρι νάρθει η ώρα σας, αλητεία.

Όχι ρε
Δε θα ξαναπάμε μετανάστες
Εδώ θα μείνουμε, και θα γίνει,
Το έλα να δείς.
Αραγε
25/05/2010 15:54
Αναρωτιεμαι αν υπαρχουν και τιποτα δημοσιογραφοι οι οποιοι συνηψαν συμβασεις κατα καιρους και με το καναλι της Βουλης αλλα και με την Βουλη. Αν υπαρχουν, γιατι δεν κανετε ερευνα κυριε δημοσιογραφε και να μας πειτε τα ονοματα τους. Να μας πειτε τα προσοντα τους. Να μας πειτε με ποιες διαδικασιες επιλεχτηκαν και υπεγραψαν αυτοι τις συμβασεις. Ακολυθηθηκε καποια διαδικασια αξιοκρατικη; Επισης να μας πειτε τι εργο εκαναν οι εν λογω δημοσιογραφοι.
ΚΟΜΠΑ
25/05/2010 15:25
Ντρέπομαι και λυπάμαι που ψήφισα ανθρώπους σαν τον ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ (Πρόεδρο της βουλής) και σαν την ΤΖΑΚΡΗ (Υφυπουργό) αλλά και εσείς ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ μη χαίρεστε... σας είδαμε και εσάς ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ Αλήθεια κύριε πρόεδρε γιατί τόση και τέτοια κάλυψη στους υπαλλήλους της βουλής? Μήπως νομίζετε ότι δεν ξέρουμε τι συμβαίνει? ή νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο. Άν είναι επίδομα ο 15ος και ο 16ος μισθός, τότε αυτό που παίρνουν κάθε μήνα (από 500Ε και άνω) τί είναι
Ορίωνας
25/05/2010 15:24
Προς το Σύλλογο Εργαζομένων της Βουλής (ή όπως αλλιώς λέγεται...) Ερ.: "έλαβε κανείς υπόψη του τι ώρες πηγαίνουμε" Απ.: Τι ώρες πηγαίνετε; Πέστε μας να ξέρουμε, γιατί όλοι εμείς που δουλεύουμε σαν τα γαϊδούρια 24/7 και παίρνουμε το 1/3 μικτά απο τα καθαρά σας θέλουμε να σας συμπαρασταθούμε... Ερ.: "αν έχουμε οικογένειες" Απ.: Πολλοί έχουν, πολλοί δεν έχουν. Δε καταλαβαίνω το βαθύτερο νόημα της πρότασης...Αααα, ξέχασα, ο Κόσμος γυρνάει γύρω από εσάς και τις οικογένειές σας...Σωστά. Ερ.: "ποιος κρατά τα παιδιά μας" Απ.: Φαντάζομαι οι γονείς σας, όπως της πλειοψηφίας των Ελλήνων, εκτός και αν είσαστε τόσο "καλοί" και τα πηγαίνετε σε πολυτελείς παιδικούς σταθμούς. Εαν όντως το τελευταίο ισχύει τότε...δώστε να τα κρατάνε οι γονείς σας, όπως της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ερ.: "τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο;" Απ.: ...Έχω μείνει άφωνος. Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ εδώ και μισή ώρα, στον εργασιακό μου χώρο, τι έξοδα έχει κάποιος στον εργασιακό του χώρο που να του δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα ώστε να το αναφέρει με τέτοιο στόμφο. Σας παρακαλώ, διαφωτίστε με! Ερ.: "Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής" Απ.: Γιατι; Υπάρχει συνωστισμός; Ερ.: "και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν" Απ.: Αν δουλεύανε δωρεάν, τότε ποιός θα τους πλήρωνε αυτούς τους υπαλλήλους; Εσείς; Οξύμωρο; Λιγο...
Λακης ο θυμωμενος
25/05/2010 15:21
έλαβε κανείς υπόψη του τι ώρες πηγαίνουμε, αν έχουμε οικογένειες, ποιος κρατά τα παιδιά μας, τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο; Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Δικαιολογιες... Λες και ολες οι αλλες επαγγελματικες ταξεις δεν εχουν παιδια...
Τι εξοδα εχετε; Να παιρνετε καφεδες και φαγητο απο το σπιτι σας! Αιντε!
κορό''ι''δο 2010
25/05/2010 15:19
μποχα και πάλι μπόχα.Προκλητική θρασύτυτα και αλητεία από τους βολεμένους και τους προστάτες (αρχιλαμόγια) τους. Να τους λυπηθούμε και να καταθέσουμε στον λογαριασμό στήριξης για να φτιάξουν κι άλλες βίλες κλπ. Μα τόσο αναίδεια?Τέτοια παχυδερμία? Να έχουν παράπονα και οι βυσματούχοι.Αν δεν είναι καλά να έρθουν στον ιδιωτικό τομέα με τους καλοπληρωμένους μισθούς ,τα επιδόματα (!!!!!!!!!), τα ζηλευτά ωράρια εργασίας και όλα αυτά τα καλά ....Φοβόμαστε και να αρρωστήσουμε.Σαν δεν ντρεπόμαστε λεω γω .Εεεεεεε πια
Ορίωνας
25/05/2010 15:16
Προς το Σύλλογο Εργαζομένων της Βουλής (ή όπως αλλιώς λέγεται...) Ερ.: "έλαβε κανείς υπόψη του τι ώρες πηγαίνουμε" Απ.: Τι ώρες πηγαίνετε; Πέστε μας να ξέρουμε, γιατί όλοι εμείς που δουλεύουμε σαν τα γαϊδούρια 24/7 και παίρνουμε το 1/3 ΜΙΚΤΑ απο τα καθαρά σας θέλουμε να σας συμπαρασταθούμε... Ερ.: "αν έχουμε οικογένειες" Απ.: Πολλοί έχουν, πολλοί δεν έχουν. Δε καταλαβαίνω το βαθύτερο νόημα της πρότασης...Αααα, ξέχασα, ο Κόσμος γυρνάει γύρω από εσάς και τις οικογένειές σας...Σωστά. Ερ.: "ποιος κρατά τα παιδιά μας" Απ.: Φαντάζομαι οι γονείς σας, όπως της πλειοψηφίας των Ελλήνων, εκτός και αν είσαστε τόσο large και τα πηγαίνετε σε extravagant παιδικούς σταθμούς. Εαν όντως το τελευταίο ισχύει τότε...δώστε να τα κρατάνε οι γονείς σας, όπως της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ερ.: "τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο;" Απ.: ...Έχω μείνει άφωνος. Πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ εδώ και μισή ώρα, στον εργασιακό μου χώρο, τι έξοδα έχει κάποιος στον εργασιακό του χώρο που να του δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα ώστε να το αναφέρει με τέτοιο στόμφο. Enlighten me please! Ερ.: "Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής" Απ.: Γιατι; Υπάρχει συνωστισμός; Ερ.: "και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν" Απ.: Αν δουλεύανε δωρεάν, τότε ποιός θα τους πλήρωνε αυτούς τους υπαλλήλους; Εσείς; Οξύμωρο; Λιγο...
Ε.Κ
25/05/2010 15:11
Σα δε ντρεπονται !!!!!!!!!!!!!!!!
Μηπως θελουν να πληρωνονται και για τις ωρες που λειπουν απο τη βουλη???Επιδομα "απουσιας" .....!
ρωτηστε και εμας στον ιδιωτικο τομεα. δεν φτανει που παιρνουμε με το ζορι το βασικο μισθο, νιωθουμε οτι μας κανουν και χαρη που μας κρατανε στην επιχειρηση τους λογω κρισης!
Ετσι εχουμε καταντησει !!!!!!
Καιρος να την πληρωσουν αυτοι που τα παιρνουν!!!!και οχι αυτοι που δεν φταινε!!!!!!αλλιως μας βλεπω στη βουλη με μπουρλωτα και βομβες!!!!!
και στην τελικη αν δεν ειναι ευχαριστημενοι να πανε σπιτια τους!!!!!!!
Υπαλληλος Α'' κατηγοριας.
25/05/2010 14:58
Οι υπαλληλοι των ΕΛΠΕ,παιρνουν 17 μισθους και οχι 16,οπως οι υπαλληλοι της Βουλης. Αρα,εμεις οι τελευταιοι,πρεπει κανονικα, να διαμρτυρηθουμε,οτι παιρνουμε λιγα,και να ζητησουμε και μεις,να παρουμε 17. Ετσι δεν ειναι το δικαιο; Οσο για τους υπολοιπους,αυτοι να παιρνουν τα ....ίδια μου,οπως εκαναν παντα.Τι διαολο,ολοι τα ιδια ειμαστε; Δουλευετε λοιπον κοροιδα,για να κονομαμε εμεις.Oi μαγκες.
ΝΙΚΟΣ
25/05/2010 14:53
Γενικα η υποθεση των υπαλληλων της Βουλης ειναι ενα τεραστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ ο ορισμος του νεποτισμου και της αναξιοκρατιας.Ο τροπος με τον οποιο προσλαβανονται οι υπαλληλοι της Βουλης ειναι προσβολη προς το κοινο περι δικαιου αισθημα.Γιατι δεν γινεται διαγωνισμος του ΑΣΕΠ και εκει και οι πιο αξιοι να προσληφθουν?Οσο για την Τζακρη το πορισμα δεν πειθει διοτι δεν εγινε απο ανεξαρτητη Αρχη αλλα απο Κυβερνητικο οργανο που θυμιζει τις εξεταστικες επιτροπες της Βουλης οπου καθε κομμα αναλογα με το κομματικο του συμφερον βγαζει το δικο του πορισμα.Εγω πιστευω οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια.
Στεφανος Κ.
25/05/2010 14:49
Περα απο τις δικαιες φωνες αγανακτησης που καμμια φορα ξεφευγουν απο τα ορια (δεν μπορουμε να εξευτελιζουμε τον διπλανο μας με τοση ευκολια) πρεπει να πω τα εξης για τον κυριο Πετσαλνικο-
Δεν εχει καταλαβει ακομα καθολου αυτο το πρωην ''παιδι του λαου'' απο τη Β.Ελλαδα την λαικη φορτηση και την εκταση της αγανακτησης με τα τεκταινομενα στο Κοινοβουλιο. Και αυτο ειναι πολυ-πολυ επικινδυνο για την ομαλοτητα διοτι πολλοι δεν θα καθησουν με σταυρωμενα χερια να τους λοιδωρει ο Πετσαλανικος με τα ψεμματακια του, τα ημιμετρα και την προσπαθεια του να αποφυγει τα παγια ερωτηματικα για τις προκλητικες απολαυες των υπαλληλων της Βουλης. Δηλαδη,
1. Γιατι αυξηθηκε τοσο πολυ ο αριθμος των υπαλληλων αυτων τα τελευταια δεκα χρονια και τι θα πραξει επ''αυτου ο προεδρος της Βουλης;
2. Ποιες εξηγησεις θα δοθουν για την προφανη οικογενειοκρατια - οταν αυτη αποδεικνυεται βεβαιως - και για τις 280 προσληψεις του Οκτωβρη 2009 που αποτελουν τεραστια προκληση και των οποιων η ''διακομματικοτητα'' φωτιζει το οτι ολοι ''παιζουν'' οταν υπαρχει δωρεαν φαγητο στην καραβανα. Ζητουνται αμεσα μετρα με ανακλησεις διορισμων κλπ.
3. Οι μισθοι και τα επιδοματα (15ος, 16ος). Εδω θα μας επειθε το πρωην λαικο παιδι μονο αν προεβαινε σε περικοπες μεγεθους τουλαχιστο 30- 40% των πραγματικων τους απολαυων, οπως απαιτει το κοινο αισθημα περι δικαιοσυνης, της οποιας ο πρωην φτωχος φιλος του πρωθυπουργου υπηρξε και υπουργος.
Alvie Singer
25/05/2010 14:40
Ο κ. Πετσάλνικος είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση μετά την αποχώρηση του θίασου Καραμανλή. Φαινόταν αξιοπρεπής άνθρωπος, ωστόσο αποδείχθηκε απολύτως ανεπαρκής και ενίοτε (όπως με τις απίστευτες δηλώσεις του κατά των Γερμανών) απλώς γελοίος. Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 (φωτεινό διάλειμμα του κ. Σαμαρά η σχετική πρόταση) είναι πλέον μονόδρομος.
ΚΓ
25/05/2010 14:29
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι κύριοι αναγνώστες παραπονιούνται....Εμένα μου φαίνεται πολυ λογικό να έχω πτυχία και μεταπτυχιακά και 3 ξένες γλώσσες και να είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, να δουλεύω τα ωράρια που θέλει το αφεντικό μου και φυσικά να θεωρούμε τυχερή αν μου πληρώσει έστω και μια ώρα από τις υπερωρίες που αναγκάζομαι να κάνω γιατί αλλιως θα χάσω την δουλιά μου, ενώ μια απλή καθαρίστρια που αμφιβάλλω αν θα ξέρει να μιλάει ελληνικά να δουλεύει στην βουλή και να παίρνει μισθό που εγώ μονο στα όνειρα μου μπορω να δω απλά και μόνο επειδή έτυχε να είναι η κόρη(γκόμενα, ανηψιά, εγγονή) κάποιου ..... δε μου φαίνεται περίεργο που έχουν όλες τις παροχές και τους απασχολεί αν το κουλούρι στη βουλή είναι πιο ακριβό την ώρα που εγώ σκέφτομαι αν με φτάνουν τα λεφτά μου να πάρω μια σοκολάτα στα παιδιά μου...Και θυμάμαι και κάτι που έλεγε η γιαγια μου σε κάτι τετοιες περιπτώσεις....έκανε η μύγα κ.....και ε...σε τον κόσμο όλο.......Έτσι και ο κάθε βολεμένος γιος που πάει και πίνει το φραπέ του στη βουλή, με 16 μισθούς ετησίως και μονιμότητα έχει το θράσος να μιλάει την ώρα που όλοι οι άλλοι χάνουν βασικά δικαιώματα ....
b.
25/05/2010 14:28
Να μην ξεχνιέται όμως ποιοι ειναι αυτοί που πραγματικά φταίνε για την τωρινή κατάσταση, το να βρισκεις εξιλαστήρια θύματα είναι καλός τρόπος να ξεχνάς τις πραγματικές αιτίες...
Kώστας Παπακωνσταντίνου
25/05/2010 14:25
Είναι ντροπή να διορίζονται χαριστικά σε υψηλόμισθες μόνιμες θέσεις στη βουλή αυτοί που έχουν μπάρμπα στη Κορώνη και να διώχνονται οι συμβασιούχοι των stage με 5και 6 χρόνια εργασίας και μισθούς πείνας των 500 και 600 ευρώ .
MA
25/05/2010 14:22
@ΣΤΑΘΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 25/5/2010 12:21
Αν κάτι σιχαίνομαι είναι η ανακρίβεια. Σε διαβεβαιώ πως στο υπουργείο οικονομικών έχουν πολλές περικοπές. Το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί δουλεύει η μητέρα μου. Αν δεν ξέρεις κάτι καλύτερα σώπαινε...

Όσον αφορά τα βουλευτικά λαμόγια. Τα 300 καμάρια δεν έπρεπε να έχουν και τους ακολουθούς τους; ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΙΑ! Ακούς Γιωργάκη;
George
25/05/2010 14:18
Χρήστος Κ 25/5/2010 09:37

Ρε " φιλε'' μαλλον κρινεις απο τον εαυτο σου.
Εγω και η οικογενεια μου δεν εχουμε φαει απο το δημοσιο χρημα ουτε ενα ευρω.
Και ναι φυσικα ζηταμε ΑΙΜΑ και να εισαι σιγουρος οτι αυτη η στιγμη ερχεται συντομα.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
25/05/2010 14:03
Βουρ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ....Ολοι αυτοί οι κακόμοιροι, οι δύστυχοι, όπως και οι Τελωνειακοί - ασφαλώς καί πρέπει να τούς φροντισετε...Τόν τρόπο τόν γνωρίζετε καί είναι απλούστατος. ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΛΟΓ/ΣΜΟ ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ κλπ γιά τούς πάμπτωχους υπαλλήλους της Βουλής...Πώς θα ζήσουνε με 16 μισθούς καί 1900 καθαρά τόν μήνα ;;;

Αντί χαρατσίου μπορείτε να τούς δώσετε δωρεάν αυτόκίνητο μέ όλα τα έξοδα πληρωμένα. Είμαι βέβαιος ότι ευχαρίστως όλοι οι έλληνες πρόθυμα θα συμφωνήσουν.

κ Πετσάλνικε, παρά τό πτυχίο μου σας παρακαλώ πολύ μιά θεσούλα γιά μένα, οτιδήποτε. Ευχαριστώ πολύ καί αναμένω απάντηση σας. Δυστυχώς καμία συγγένεια δέν έχω με τήν Κα Τζάγκρη ούτε με τόν Πεταλωτή ουτε μέ κανένα. Σας κάνω;
NIKIFOROS
25/05/2010 14:01
Ποιά είναι η θέση της Πολιτείας, επίσημα, με αυτό το ζήτημα. Δηλαδή όσον αφορά στις απολύσεις , και στις μειώσεις των μισθών των συνταξιούχων, την απαξίωση προς τους αδύναμους, η Πολιτεία επίσημα έχει θέση: Λυπούμαστε δεν φταίτε εσείς για την χρεωκοπία αλλά θα πληρώσετε. ΌΠως βλέπουμε όμως οι εκπρόσωποι της Πολιτείας στην περίπτωση των υπαλλήλων που είναι "δικοί τους" δεν ομιλούν. Σιωπούν. Γενικά στην Ιστορία οι πολιτικοί όταν αφικού τους Πολίτες, σιωπούν. Και ξέρουν το κόλπο. Τι θα πει δηλαδή οι τελευταίοι υπερτυχεροί είναι οι 240 που προσεληφθησαν προχθές. Και γιατί δεν ισχύει το ίδιο με τους καθηγητές που καλο΄νται ενώ δουλεύουν 10 χρόνια να ξαναμπούν στην σειρά. Και γιαί θα πρέει η Βουλή να έχει 130 υπλλήλους; Να απολυθούν δια νόμου. Έτσι θα έχουν χρόο να χοληθο΄ν με τ παιδιά τος και να έχουν ις οικογένεις τους αφού το πάνε κι έσι. Κι αν θέλουν καφέ κουλουράκι και νερό να φέουν από το σπίτι τους. Γιατί δηλαδ΄οι άλλο πολίες ειναι δουλοπάροικοι; Αισχος!! Το 1908 ο Α. Παπαδιαμάντης έφυγε από την Αθήνα με αυτήν την ρήση. Φεύγω από την πόλη των πλουτοκρατών και των δουλοπαροικων. Και τότε είχαμε πτωχεύσει. Βλέπετε η Ιστορία επαναλαμβάνεται. και Αίσχος που δεν μπορούμε να το δούμε και υπομένουμε...
georgakis
25/05/2010 13:31
Μαυρο στον Πετσαλνικο και γιαουρτωμα καθως και στα αλλα τα λαμογια. Αι σιχτιρ απο εδω αρκετα σας ανεχτηκαμε τοσα χρονια παλιο απατεωνες. Ο βουλευτης θα πρεπει να πληρωνεται με ενα συμβολικο ποσον και οχι με τα 6000 που περνει σημερα.
panos
25/05/2010 13:18
που καθονται ολοι αυτοι οι υπαλληλοι!!!!!!!
εχουν καρεκλες;;;;
η κορη του Σιουφα;;;
ο Αγγελου;;;;;;
ο Μαυροματης;;;;;;
καλα.... μιλαμε οτι ο Δ/ντης του γραφειου του Καραμανλη....ενας ευρωβουλευτης.....εγιναν υπαλληλακοι στην βουλη......
... οι καημενοι....

αλλα δημοσιογραφοι γιατι δεν λετε τα ονοματα;;;;;
Παράγκας
25/05/2010 13:13
Για να βλέπω και τον οβολό σας στο Ταμείο Απόσβεσης Δημοσίου Χρέους...Για περάστε...για περάστε (κύριοι ψηφοφόροι)
Υπάλληλοι 1ης, 2ης και 3ης ταχύτητας
25/05/2010 12:40
Νοσηλευτής Τ.Ε. με προϋπηρεσία 6 ετών. Έχουμε και λέμε: Βασικός μισθός 1053€, (του ειδικευόμενου ιατρού είναι 1027€), νοσοκομειακό επίδομα 276€ από 345 προ περικοπών, κίνητρο απόδοσης 90€ και επίδομα μεταπτυχιακού 45€. Σύνολο μικτά 1464€. Καθαρά περίπου 1100. Για βαρύ και ανθυγιεινό; Τί λέτε καλέ! Δουλεύουμε μέσα στην καθαριότητα, το αίμα, το πύον, τα φλέμματα και τα σκατά δεν είναι μολυσματικό υλικό. Όσο για τις παθήσεις της σπονδυλικής στήλης (κήλες μεσοσπονδυλίου δίσκου) μαζί με τους οικοδόμους κατέχουμε τα πρωτεία. Σκεφτείτε μια νοσηλεύτρια 50-60 κιλών να προσπαθεί να σηκώσει έναν ασθενή 100 κιλών! Μου έχει τύχει ουκ ολίγες φορές, συναδέλφισες από διπλανή κλινική να με φωνάζουν να βοηθήσω παίζοντας το ρόλο του "γερανού". Αν σκιστείς δε στη νύχτα και σου γίνει το μάτι "γαρίδα" ή χωθείς αργίες και Σαββατοκύριακα, θα πάρεις καθαρά περίπου 150-180€ (μετά από 7-8 μήνες). Είμαι ίσως από τους λίγους που λέω ότι αυτά τα μέτρα, όσο οδυνηρά κι αν είναι, έπρεπε να παρθούν. Και φυσικά υπό τον όρο ότι δεν θα πληρώσω μόνο "εγώ" ή ο μεροκαματιάρης εργαζόμενος στη φάμπρικα (απολύσεις "προγράμματα μαθητείας νεο-stage") και ο συνταξιούχος των 650€ τα κλεμμένα. Να πληρώσουν επιτέλους οι κλέφτες, οι μιζαδώροι, οι λωποδύτες και οι απατεώνες. Και να πάνε φυλακή. Αν δε γίνει αυτό, το 2013 θα ξανακάνουμε τη σούμα, και θα φάνε κι αυτοί μαύρο. Και θα φύγουν νύχτα, αν όχι με τις πέτρες. Και ρωτάω τώρα εγώ. Μιλάει ο πρόεδρος της βουλής για ειδικές συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της βουλής; Ποιές ειδικές συνθήκες; Το απογευματινό; Ή μήπως είναι βαριά εργασία του να κουβαλάς το νερό του εκάστοτε εθνοπατέρα που βρίσκεται στο βήμα και λέει τα δικά του; Λύση τώρα. Επιτέλους ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο κατάργηση όλων των επιδομάτων κι ενσωμάτωση στους μισθούς. Δεν μπορεί βασικός μισθός 1000 κι επιδόματα 2000€. Και τί θα πεί επίδομα; Άκου "επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία" και "επίδομα μεταφοράς φακέλων". Τα ίδια προσόντα να πληρώνονται το ίδιο. Έχετε τα "καρύδια" κύριοι κυβερνώντες; Υ.Γ. Πριν με πυροβολήσει κάποιος: Διορίστηκα μέσω ΑΣΕΠ, δεν "έγλυψα" ΠΟΤΕ κανέναν, δεν έκλεψα την εφορία ούτε 1cent, δεν πήρα "φακελάκι", και λαμβάνω καλώς ή κακώς αυτά που μου δίνει το κράτος. Επίσης είμαι υπερ της άρσης της μονιμότητας, στο κάτω κάτω όποιος είναι τεμπελχανάς ή "φακελάκιας", να πάει σπίτι του. Δεν βρίσκονατι όλοι οι Δ/Υ στο ίδιο τσουβάλι. Ευχαριστώ.
Σολων
25/05/2010 12:39
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Τα σκανδαλωδη προνομια των Βουλευτων και των Υπαλληλων της Βουλης τη στιγμη που κοβονται (ανταποδοτικες) πραγματικες (οχι χαριστηκες η προνομιακες) συνταξεις εχουν ξεπερασει καθε οριο.

Παραλληλα η σταση των Βουλευτων, εν γενει Πολιτικων, Κομματων, Αρχηγων Κομματων και του προεδρου της Βουλης στο πιο πανω θεμα ειναι τουλαχιστον ακατανοητη και υποκριπτει συμπαιγνια και συνενοχη.

Πρεπει ο Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας να κανει καποιες συστασεις, τουλαχιστον.

πλην ΚΚΕ
25/05/2010 12:38
"οι τελευταία υπερτυχεροί όλων των κομμάτων- πλην ΚΚΕ- ήταν οι 240 που προσλήφθηκαν με την απόφαση του Δ. Σιούφα. "...

Η απάντηση στο αν τελικά αξίζει τον κόπο να ψηφίσεις ΚΚΕ, αφού "είναι όλοι ίδιοι"... Αποδεικνύεται περίτρανα κύριοι πως δεν είναι όλοι ίδιοι...

Ο νοών, νοήτο...
Γ. Δαμας
25/05/2010 12:38
Προς τους 300 της Βουλης και ολους τους υπουργους. Μια καθαριστρια που μπηκε στην Βουλη στα 18 της χρονια στα 43 της θα βγη στην συνταξι στα 43 και θα παρη εφ` απαξ τωρα. 2000χ2,5χ25 = 125.000.- ευρω. Η ανεψια που απο τα 18 της σπουδασε ιατρικη τελειωσε παιδοχειρουργος και ειναι τωρα 44 χρονων δεν εχει βρη ακομα δουλεια και παιρνει δεξια και αριστερα 1000.- το μηνα. Και αυτο το θεωρειται σωστο??? Αυτο ειναι καθαρα νομιμη κλοπη. Και ο κος Πετσαλνικος ας μην ξεχναει οτι ο 16 17ος μισθος καθιερωθηκε το 1929 ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΙ. Η ασυνηδεισια υπαρχει απο παλια στην βουλη.
Axaxouxa
25/05/2010 12:24
Α τα καυμενα τα υπαλληλακια της Βουλης... Πεινανε, θελουν κι αλλο χρημα... Σκοτωνονται τα κακομοιρα στη δουλεια... Γραφουν τις ρητοριες των βολευτων τους...
Βρε ουουουστ!!!
ΣΤΑΘΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
25/05/2010 12:21
Υπάρχουν δυστυχώς εντός του δημοσίου χιλιάδες υπάλληλοι (Βουλή, υπ. οικονομίας, οικονομικών ,ΔΕΚΟ: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, ΕΡΤ κλπ) που για εργασία εντός του ωραρίου λαμβάνουν από 2000 έως και 9000 το μήνα!
Το πιο προκλητικό είναι ότι έχουν και ειδική φορολόγηση και άλλες παροχές σε είδος. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπ. οικονομικών κάνει περικοπές σε χιλιάδες υπαλλήλους του δημοσίου με αποδοχές 1100 ευρώ το μήνα,(όπως συμβαίνει με τον γράφοντα), εξαιρώντας από τις περικοπές τους πάντα προνομιούχους, με πρώτους και καλύτερους τους υπαλλήλους του υπ. οικονομικών . Για μερίδα των τελευταίων, καταβάλουμε όλοι ειδικό τέλος ( ΔΕΤΕ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Επιβάλλεται λοιπόν όχι απλώς ένα νέο μισθολόγιο αλλά ένα ενιαίο μισθολόγιο, που όλοι υπάλληλοι ανάλογα με τα χρόνια και την κατηγορία, θα λαμβάνουν το ίδιο, δηλαδή 3000 καθαρά το μήνα όσα παίρνει ο κλητήρας ο θυρωρός ή η καθαρίστρια στο υπ. οικονομικών και καταληκτικό 9000 το μήνα όσα δηλαδή κοστίζει ο υπάλληλος στο ίδιο υπουργείο με την ιδιότητα του προϊσταμένου της γεν διευθυνσης. Νομίζω αυτό επιβάλλει η συνταγματική πρόνοια για την ίση μεταχείριση.
Ο, κατά τα άλλα συμπαθής κ Παπακωνσταντίνου, τα κόμματα, η ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, καθώς και οι λαλίστατοι διμορφωτές(;)της κοινής γνώμης( τηλεαστέρες και εσχάτως πανεπιστημιακοί)τι λένε για τα σκάνδαλα αυτά;
Schwartze Sonne
25/05/2010 12:18
H αλητεία συνεχίζεται !!!!

Στον ιδιωτικό τομέα ο βασικός θα πάει στα 600 ευρώ (για εργαζόμενο που παράγει) και στη βουλή 1900 καθαρά (για τεμπελόσκυλο που πίνει καφέδες όλη μέρα και γλύφει και κανένα πολιτκό) !!!! Από τα δικά μας τα λεφτά !!!!!!!!!!!!!!

Στη επόμενη πορεία κάψτε τη βουλή τους βουλευτές και όλους τους υπαλλήλους !!!!!!!!!!!!!!!!

Με την αλλαγή των εργασιακών θα μείνουν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι πάνω απο 40-45 ετών οι οποίοι δεν θα μπορούν να βρουν δουλειά και θα βλέπουν τους οσφυοκπαμπτες υπαλλήλους στη βουλή να τσεπωνουν χοντρά φράγκα και τρελά προνόμια γιατί είχαν μπάρμπα στην κορώνη !!!!!!!!!!

Αλητεία !!!!

Κλείστε τους όλους μέσα στη βουλή και βάλτε τους φωτιά !!!!!!

Όσο για τη Τζάκρη μας πείσατε !!!!!!! Έβαλε μέσα όλο το χωριό της η βλάχα και τώρα μας το παίζει κυρία από τας Ευρώπας !!!! Ξέχασε ότι πριν λίγα χρόνια σαλαγούσε πρόβατα στο χωριό και έπινε γάλα μέσα από την καρδάρα και όχι εσπρέσσο στο κολωνάκι !!!! Άει σιχτήρ !!!!!! Που έχει δουλέψει η κυρία Τζάκρη πόσα ένσημα έχει κολλήσει ???? Χώθηκε μέσα στην πολιτική και τώρα αραχτή το παίζει κυρία του σαλονιού !!!!!! Βρε ουστ απο δω !!!!!!!γιωργος παπαδοπουλος
25/05/2010 12:10
ο σοφος λαος ελεγε ....στου κουφου τιν πορτα οσο θελεις βροντα...ποσο δικιο ειχαν.
Eλενη
25/05/2010 12:09
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!!! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Δυο ερωτηματα
Γιατι η Βουλη πρεπει να εχει το δικο της καναλι? Τι συμβαινει σε αλλες πολιτισμενες χωρες που σεβονται το δημοσιο χρημα?

Γιατι Βουλη πρεπει να εχει τον δικο της παιδικο σταθμο? Δεν μπορουν οι εργαζομενοι να στελνουν τα παιδια τους στους παιδικους σταθμους της γειτονιας οπως οι υπολοιποι εργαζομενοι στη χωρα?

Μπορειτε να ανεφερετς ποσοι εργαζομενοι στα γραφεια των βουλευτων ειναι συζυγοι η συγγενεις των βουλευτων?
Πάνος
25/05/2010 12:06
Το ερώτημα δεν είναι αν βόλεψε ή οχι το ερώτημα είναι γιατί ενώ παγώνουν όλα, κόβονται μισθοί το μουσείο πελλας παίρνει κοσμο???? το μουσείο πέλλας?????
Μιχάλης.
25/05/2010 12:04
Η σχέση Ελλάδος – Ισραήλ πρέπει να γίνει ακόμα ποιο θερμή και όχι μόνο σε επίπεδο στρατιωτικό. Μπορεί να αναπτυχτεί και σε εμπορικό. Ιδίως στην Έρευνα. Κοινές έρευνες στην επιστήμη. Έχει πολύ μεγάλο εύρος αυτή η σχέση και είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές.
Δημήτρης Π.
25/05/2010 12:02
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν Δημόσιοι Υπάλληλοι που δεν έχουν ακόμη πενθήμερη απασχόληση ανάλογα με το που υπηρετούν ;
Παράσιτο
25/05/2010 11:58
Τα παράσιτα απο το κοινοβούλιο θα διωχθούν μόνο με παρέμβαση ΔΝΤ, ειδάλλως θα τους πληρώνουμε για 35 χρόνια
1234
25/05/2010 11:50
Γιατί δεν βγαίνει μία λίστα με τους υπαλλήλους της Βουλής και τις αποδοχές τους; Πιστεύω ότι έχω κάθε δικαίωμα να γνωρίζω ποιούς και πόσα πληρώνω; Ή σωστότερα, όπως και με τις λίστες με τους γιατρούς που με κλέβουν από την φορολογία, έτσι και μία λίστα με τους υπαλλήλους της Βουλής, γιατί και αυτοί επί της ουσίας με κλέβουν. Σε κάποιο σημείο, μεταξύ άλλων προκλητικών, αναφέρεται: "Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής". Ενώ όλων των ιδιωτικών υπαλλήλων, τα παιδιά τους έχουν κατακλύσει τους παιδικούς σταθμούς που τους προσφέρουν οι εργοδότες τους!
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
25/05/2010 11:49
βρε παιδια, οι δημοι να λειτουργουν με λεφτα απο τους δημοτες! μελλον, επιχειρησεις!
υπαλληλος ΔΕΗ
25/05/2010 11:46
εγω στη ΔΕΗ χρειαστηκα 30 χρονια για να παρω αυτα τα χρηματα, ειμαι και πτυχιουχος ΑΕΙ.
Αριστοτέλης ο Δίκαιος
25/05/2010 11:41
Πόσο μπορεί να κρατήσει τα νεύρα του κανείς διαβάζοντας τέτοια άρθρα;
Εσύ να κάνεις περικοπές από παντού προσπαθώντας να τα βγάλεις πέρα και να έχεις τους διορισμένους συγγενείς των πολιτικών εντός του κτιρίου - Β.Αμαλίας και Β.Σοφίας - να πίνουν εις υγεία των κορόιδων.
Δηλαδή τι πρέπει να γίνει για να καταλάβει κάποια στιγμή το πολιτικό κατεστημένο της χώρας ότι συμμετοχή στην αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει να έχουν όλοι και όχι μόνο οι μη προνομιούχοι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Διορίσανε κόρες, γιους, ανηψιούς κλπ συγγενολόι στη Βουλή και τώρα προσπαθούν να τους προστατέψουν παίζοντας με τα σεντς όταν αναφέρονται στην περικοπή των μισθών των προνομιούχων αυτών υπαλλήλων. Και μυξοκλαίνε ότι στενοχωριούνται για τα δεινά των άλλων Ελλήνων, αλλά οι σπατάλες δε λένε να σταματήσουν.

Ισχύει λέει άλλο καθεστώς για τους υπαλλήλους της Βουλής. Δηλαδή αυτοί από τον προϋπολογισμό της Αυστραλίας πληρώνονται;

Τόσο πολύ τους έχει ζαλίσει η χλιδή της εξουσίας και δε διαισθάνονται τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει απο έναν απελπισμένο/αγανακτησμένο λαό; Δεν τους έχει διδάξει τίποτα η Ιστορία;
Καραμουζης κωστας
25/05/2010 11:41
To καλυτερο για τον Σαμαρα το εχει πει ο Αλογοσκουφης : ειναι ο κανακαρης του εγχωριου και διεθνους συστηματος εξουσιας.Ενα περιορισμενης πολιτικης σκεψης προσωπο με ενα συμπιλημα δεξιοαριστεροφιλελευθερων κοινοτυπιων της ανατολικης ακτης των ΗΠΑ (ρατσισμος,οικολογια αλα Μπους,βλεπε ΙΡΑΚ προτεραιοτητα σε παγκοσμιους διεθνεις οργανισμους βλεπε ΝΑΤΟ κλπ) που φαινονται πρωτοποριακες σοφιες στους ιθαγενεις και υποστηριζομενο απο γνωριμιες εξω και το συστημα της Ν.Δ. βλεπε Χριστοφορακος, Καραβελας,ζαχοπουλος κ.α. στο εσωτερικο.
Η επιθεση πρεπει να εξαπολυθει και στο συστημα που τον στηριζει : οι νομπελιστες Κρουγκμαν και Στιγκλιτς και ο μαρτσελο Μαστρογιανι με την τζαιην Φοντα τον καθοδηγησαν στο να μην παρει μετρα εγκαιρα και να δημιουργησει μεγαλη κριση που κατεληξε και κριση του ευρω για να σωθει το δολλαριο απο μεγαλη υποτιμηση.Εθεσε το συμφερον της πρωτης πατριδας του,της Καλαματας πανω απο το συμφερον της δευτερης που διοικει,της Ελλαδος.
Εμφανιζει ενα προφιλ φιλικου,ειλικρινους ανθρωπου ενω ειναι ο μεγαλυτερος ψευτης και απατεωνας πολιτικος που περασε ξεπερνωντας και τον Χατζηχρηστο .
Να αναδειχθει η διαχρονικη σχεση της ΠΟΛΑΝ με την πολιτικη απατη (οι βασεις δεν φευγουν,ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο της Παπαρηγα ,ακομη καλυτερες μερες επι Αντωνη Σαμαρα και λεφτα ουτε υπαρχουν ουτε θα υπαρξουν επι Κ.Καραμανλη και μαρικας Μητσοτακη).

Γιαννης
25/05/2010 11:39
"Ενώ αυτοί που δουλεύουν σε νοσοκομεία, ε; Αραχτοί με ωράρια 7-15! Anna S. 25/5/2010 09:57" αγαπητη Αννα στα νοσοκομεια μονο οι διοικητικοι υπαλληλοι εχουν τετοιο ωραριο.αυτοι ναι ειναι αραχτοι... το νοσηλευτικο προσωπικο για μαθε οτι κανει κυλιομενο ωραριο: 7-15,15-23,23-7 και πολλες φορες αναγκαζομαστε να κανουμε 15-23,7-15,23-7 στη σειρα...και παιρνουμε και ψιχουλα... ρε αλητες της βουλης,τωρα εξισωση των μισθων στον δημοσιο τομεα,στο ΕΣΥ λιγο πριν παρω συνταξη και σε θεση Διευθυνοντος ΑΝ θα παρω 1900 που παιρνει ενας νεοδιοριζομενος στη βουλη...αισχος,αλητες,ε αλητες.... μαυρο θα παρετε....
Π.Τ
25/05/2010 11:38
Οι 300 αρχαιοι εσωσαν την αρχαια Ελλαδα και οι 300 νεο-ελληνες την καταμαυρισαν. Πως αλλαζουν οι καιροι...!
ΜΚ
25/05/2010 11:16
"...για παράδειγμα ο νεοπροσλαμβανόμενος στο Κοινοβούλιο κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει καθαρά 1.900 "

Προφανώς η βρώμα που υπάρχει εκεί είναι τέτοια που δικαιολογείται ο μισθός τους! Τι περιμένουν: Βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα κατεπειγόντως!
Χαλκίδης Νικόλαος
25/05/2010 11:01
Ενιαίο μισθολόγιο εδώ και τώρα!!!!!!!!!!! Είμαι Μηχανικός Δημοτικός Υπάλληλος με δέκα χρόνια Υπηρεσίας, ούτε στο όνειρό μου δεν υσπράτω αυτά των νεοδιόριστων της Βουλής!!! Είναι απαράδεκτο θέση Υ.Ε. στη Βουλή ή σε Εφορία - Τελωνείο, να εισπράτει περισσότερα από Ιατρό ή Νοσηλευτή του Ε.Σ.Υ. Αν έχουν τα κότσια οι κυβερνώντες πρέπει να επιβάλλουν το ενιαίο μισθολόγιο και σε όποιον δεν αρέσει....σπίτι του!!!!! Υπάρχουν πολλά άνεργα παι΄διά με πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ που και μπορούν και θέλουν να προσφέρουν σ'' αυτόν τον Τόπο. Κατά τ''άλλα Το ταμείο μείωσης εθνικού χρέους μας μάρανε!!!!!!
Ζήνων
25/05/2010 10:55
Θαυμάστε τους πολιτικάντηδες. Όλοι ίδιοι είναι στη ρεμούλα. Διορίσανε τους συγγενείς και τις ερωμένες τους στη βουλή σε ποσοστό 1000% επί των αναγκαίων με παχυλούς μισθούς και αδιάντροπα ζητάνε από τον ελληνικό λαό να ψοφήσει από την πείνα. Μα δεν υπάρχει ένας έντιμος πολιτικός σ'' αυτόν τον τόπο? Στο τέλος θα αναλάβει το νόμο στα χέρια του ο ελληνικός λαός και τότε ουαί στους πολιτικάντηδες. Καημένε συνταξιούχε τί έμελλε να πάθεις!!
vangelis
25/05/2010 10:47
Ναι ρε παιδιά, αφού είναι τόσο δύσκολη η δουλειά στη βουλή, γιατί δεν παραιτούνται; Τότε θα μπορούν να ψάξουν για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα που οι συνθήκες είναι καλύτερες.
Menelaos
25/05/2010 10:46
αυτα που γίνονται στη Βουλή είναι απαράδεκτα! ο κ. Κακλαμάνης, πρωιν υπουργος και πρωιν πρόεδρος της Βουλής, διόρισε 20 άτομα....και μετά παραπονιέται γιατί έφαγε ξυλο προ μιας ευδομάδας οταν βρέθηκε στη Πανεπιστημίου...είναι διεφθαρμένος και έπρεπε να ντρέπεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους, όπως και όλοι οι 300 της Βουλής, διότι αυτή χρεοκόπησαν τη Χώρα μας!
GEORGE
25/05/2010 10:32
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πάει κατά διαόλου το πολιτικό σύστημα ...
Άντε να πεις σε εργαζόμενο σε ιδιωτική επιχείρηση που δουλεύει σαν το σκυλί χωρίς υπερωρίες και με αργοπορημένο και το μισθό του (εάν η επιχείρηση δεν πηγαίνει καλά) που θα βγει στα 90 του στη σύνταξη για τους υπαλλήλους της Βουλής και πώς προσελήφθησαν σε αυτή.
Αίσχος ...
ΒΑΣΙΛΗΣ
25/05/2010 10:30
Τα παίρνουν χοντρά για να κρατάνε το στόμα τους κλειστό για ότι βλέπουν και ότι ακούνε.
Τα 1.900 καθαρά είναι η τάπα στο στόμα τους.
gpatras
25/05/2010 10:29
Παρακαλώ βάλτε και μερικά gallops όπως:
Οι βουλευτές να είναι 300, 200 ή 150;
Συμφωνείτε, όλοι να υφίστανται τα μέτρα του ΔΝΤ εκτός των δικαστικών στους οποίους γίνεται το αντίθετο; (Βλέπε Γεράσιμος Βώκος | Κυριακή 23 Μαΐου 2010).
Μη βάζετε μόνο ανώδυνα. Να σταματήσουν να μας συμπεριφέρονται οι κυβερνώντες και όχι μόνο, σαν κάφρους.Νισάφι πια.
Χρήστος Τσοκακτσής
25/05/2010 10:15
Συμπάσχοντες φίλοι μου Συνέλληνες μην εξοργίζεστε! …τα πράγματα είναι τόσο απλά και διάφανα χρόνια τώρα! Παρακολουθώντας κανείς, ακόμη και το Live κανάλι της Βουλής “ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ”, τι παρατηρεί? - Πως όλα τα έδρανα της Βουλής είναι άδεια!!! Άρα μέρος των υπαλλήλων είναι τα ΜΑΤΙΑ & ΤΑ ΑΥΤΙΑ των απόντων “Βολευτών” (καλά το διάβασες! “Βολευτών”) που τελικά εμείς υποχρεούμαστε να εκλέγουμε. Σ’ τούτο το κράτος (το ελληνικό) πάντα το "χαφιεδότσουρμο" αποτελούσε τον Εθνικό κορμό!
Σας σιχάθηκα.
25/05/2010 10:04
Είστε προκλητικοί κύριοι. Και απίστευτα υποκριτές.
Χ.Κ.
25/05/2010 10:04
Ωραία μπούκλα... η Τζάκρη!!!
Αλλά σαν τη... Γκερέκου... με τίποτα!!
Και ο... Πετσάλνικος... για την ηλικία του... κρατιέται ακόμα!!

Όλο και κάτι θα γίνει... όπου νά ναι... αδέρφια!!

- Δε βλέπετε;;

Μου μυρίζει... μπαρούτι.

Anna S.
25/05/2010 09:57
έλαβε κανείς υπόψη του τι ώρες πηγαίνουμε, αν έχουμε οικογένειες, ποιος κρατά τα παιδιά μας, τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο; Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
Μπα, οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν και παιδιά; Τόσο σκληρά που δουλεύουν, πότε προλαβαίνουν να τα κάνουν;
Ενώ αυτοί που δουλεύουν σε νοσοκομεία, ε; Αραχτοί με ωράρια 7-15!
Καλά, ρε παιδιά, με τόσα που γίνονται, ακόμα να βάλετε μυαλό εσείς της Βουλής; Μήπως ο κόσμος δε βλέπει πόσες είναι αυτές οι περίφημες απογευματινές συνεδριάσεις, πόσοι συμμετέχουν και πόσους στα αλήθεια υπαλλήλους χρειάζονται για να λειτουργήσουν; Τι κάνετε δηλαδή, τους κρατάτε τα φανάρια;
Παπαβασιλείου Ζωή
25/05/2010 09:53
1900 euro στο χέρι η καθαρίστρια??? εεεε όχι αυτό είναι εξωφρενικό.....όταν εγώ δουλεύω σε δικό μου μαγαζί απο το πρωί ως το βράδυ και τέτοια λεφτά δεν βλέπω ποτέ...και μετά έρχεται και το κράτος να με αντιμετωπισει σαν μεγαλοαπατεώνα και φοροφυγά ....Αίσχος....αίσχος....αίσχος.... αυτή η χώρα ποτέ δεν πρόκειται να λειτοργήσει σωστά...
tk
25/05/2010 09:46
Δημόσια διαπόμπευση όλου του πολιτικού κόσμου. Πλέον η μεμονομένες περιπτώσεις έγιναν οι ηθικοί.Όπου τους βλέπω θα τους γιουχάρω......Ούστ ρε.
Epineas
25/05/2010 09:44
Αίσχος και ντροπή........... κομματόσκυλα ε κομματόσκυλα.
Χρήστος Κ
25/05/2010 09:37
Μετά τους υπαλλήλους στην Βουλή, να πιάσουμε και τους ναυτεργάτες στο λιμάνι; Σταματείστε να ζητάτε αίμα. ΟΛΟΙ φάγαμε, κάποιοι περισσότερο ...
VP
25/05/2010 09:29
Πολλυ μελο ρε παιδια για τους εργαζομενους στην Βουλη...Αν νοιωθουν οτι αδικουνται ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ να ερθουν αλλοι που θα πουνε και χιλια ευχαρηστω. Σπαστα ωραρια, εργασια ΣΚ...πληρωνουν τις υπερωριες 70ωρες (αναθεμα αν κανουν τις μισες), 2000ευρω πρωτος μισθος ανειδικευτου, 16μισθους, ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ. Χαλια, πυκρα, αισχος, στην πυρα....οσο για το κουλουρι, υπαρχει και το ταπερακι απο το σπιτι, και για το παιδι....ας ερθει να ρωτησει εμενα καλυτερα πως τα βγαζω περα. Οι γυναικες τα πανε μια χαρα στο ΠΑΣΟΚ της διαφανειας. Ελπιζω να εχουν μεγαλο παγκο γιατι προβλεπονται πολλες αποχωρισεις.
Καστρινός
25/05/2010 09:28
Με τέτοιους μισθούς και με τις συνθήκες εργασιας που εχουν οι υπάλληλοι της βουλής σαφώς αδικουνται. Επειδή ομως κανείς δεν καταλαβαίνει τον πόνο τους (ωστε να κάνει κατι να τους ανακουφίσει) ας παραιτηθουν και ας αναζητήσουν την τύχη τους στον παράδεισο του ιδιωτικου τομέα.
.....
25/05/2010 09:21
αναρωτιεμαι αν μονο η δικη μου πιεση εχει φτασει σε ηλικια γαμου μετα την αναγνωση αυτου του αρθρου
demis
25/05/2010 09:13
Όπως το έλεγε κι ο Τζιμάκος (ένας είναι ο Τζιμάκος), σε ένα παλιό τραγουδάκι, "...στης Βουλής τα έδρανα, αχ, κι εγώ να έκλανα..." -με όλο το σέβας και το συμπάθειο...
BB
25/05/2010 09:06
" Υπάλληλοι με... μπάρμπα στη Βουλή Θεωρούνται οι πιο καλοπληρωμένοι" Ο Πετσάλνικ δεν ξαναβγαίνει ούτε κοινοτάρχης στο χωριό του. Δεν ξέρω αν τον εκλέξουν όμως πρόεδρο της βουλής στα Σκόπια!
manos nikolaou
25/05/2010 08:53
Απαραδεκτοι οι μισθοι της βουλης.Απαραδεκτη και η επιμονη της κυβερνησης να διατηρει τα προνομια τους.Την ιδια στιγμη κανει ανελαιητα, μειωσεις παντου κ'' ανεξεραιτως!!!!!!!!!
Δεν περιμενε κατι τετοιο ο Ελληνικος λαος απο τον κυριο Παπανδρεου.Δυστυχως λυπουμεθα....
Γιαννης
25/05/2010 08:49
ειμαι ενας υπαλληλος στο ΕΣΥ κλιμακιο 18 και θετω το εξης ερωτημα:πεστε μου ποσο σκληρα εργαζεται ενας ΤΕ υπαλληλος της βουλης και αξιζει να αμοιβεται με 2249 πλεον και εγω με 1000 και κατι με τις νυχτες και κανω και απογευμα-πρωι-νυχτα στο καπακι.συγκρινεται η δουλεια μου με την δουλεια ενος καρεκλοκενταυρου της βουλης; "κυριοι" βουλευτες αυτη την αδικια δεν την βλεπετε;γιατι εξακολουθειτε να ειστε προκλητικοτατοι παρολο το κραξιμο που "τρωτε" καθημερινα απο το λαο;;;μηπως πρεπει να παρουμε τα οπλα και να αρχιζουμε να σας καθαριζουμε,αφου δεν παιρνετε απο λογια; λεω μηπως...
ΔΠΠ
25/05/2010 08:42
δυστυχώς ο ελληνας δεν ε΄χει συνειδηση!!Ο εαυτούλης του και μόνο αυτός!!! όχι Κύριε Υπάλληλε του Κοινοβούλιου!!! Γιατί να υπάρχει εξείρεση για σένα??Ο Παπάς να ΜΗΝ ευλογάει τα γένια του!!!!! σε όλους περικοπές, σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που νόμισαν πως θα τη γλυτώσουν πηδώντας απο το παράθυρο( στους υπαλλήλους τησ Βουλής αναφέρομαι!!) που θεωρούν εαυτούς '' αδικημένους'' τάχα συγκριτικά με τους του Ελεγκτικού Συνεδρίου κλπ. συναδέλφους τους.ΟΛΟΙ να πληρώσουμε για την κατάντια μας!!!!να αποκτήσουμε συνείδηση επιτέλους στην έσχατη ώρα!!
P.O
25/05/2010 08:24
Τα λαμογια θελουν απο το κοσμο θυσιες κ τα δικα τους τα παιδακια μια χαρα ειναι στη βουλη .
Ολοι στους να φαμε τους υποκτιτεσ που πινουν το αιμα μας καθημερινα.
Μαυρο στο Πετσάλνικο να μη μπορει να κυκλοφορισει.
ΚΟΣΜΑΣ
25/05/2010 08:23
ΕΞΩ οι ΑΛΗΤΕΣ πολιτικοί . ΟΥΣΤ τομάρια πουλημένα. Τί μνημόνιο υπογράψατε ρε προδότες <<σωτήρες>>? Ποιός σας έδωσε την έγκριση να μας πουλήσετε? Μα έχουμε δικαιοσύνη ή είναι και οι εισαγγελείς πουλημένοι? Παραβιάστηκαν νόμοι,άρθρα συντάγματος. Τί θέλετε αλλο κύριοι δικαστές για να κλείσετε μέσα το παπανδρέου και το τσούρμο του?
Παράγκας(ανάμεσα σε 1.022.100(!!!!!!!!!!!!!!!!) Κρατικούς Υπαλλήλους
25/05/2010 08:11
(Απορία)...Σύμφωνα με τον κο Πάγκαλο….”αν δεν υπάρχει οργανική θέση δεν υφίσταται μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων και απολύονται σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτοδίκαια. Κάνω λοιπόν την ερώτηση; Πόσες οργανικές θέσεις προβλέπεται να έχει η Βουλή σύμφωνα με το οργανόγραμμα της; Αποκλείεται πάντως 1.600!!!!!!!!"....