Χειροπέδες στη διαφθορά

Δρακόντειος νόμος για πολιτικούς - δημοσίους υπαλλήλους με δήμευση περιουσιών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2010 07:00 |
 Χειροπέδες στη διαφθορά

Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα- συμπεριλαμβανομένων υπουργών, νομαρχών και δημάρχων- προβλέπει νομοσχέδιο που προωθείται άμεσα στη Βουλή, με το οποίο παρέχονται και κίνητρα επιεικούς ποινικής μεταχείρισης σε εμπλεκόμενους σε οικονομικά σκάνδαλα αν συμβάλλουν στην αποκάλυψή τους.

Η δήμευση των περιουσιακών στοιχείων που αποκτώνται παράνομα, όχι μόνο με τη διάπραξη του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας, όπως ισχύει σήμερα, αλλά και με την τέλεση όλων των οικονομικών αδικημάτων περί την υπηρεσία, αποτελεί μια από τις νέες ρυθμίσεις και αφορά παράλληλα τις περιπτώσεις απόκρυψης των παρανόμως αποκτηθέντων στη δήλωση πόθεν έσχες, καθώς και σε κάθε περίπτωση παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, προβλέπεται σημαντική αυστηροποίηση των ποινών για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις. Ειδικότερα, η παράλειψη δήλωσης ή η υποβολή ανακριβούς είτε ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες θα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και με χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ. Με κάθειρξη έως δέκα έτη και χρηματική ποινή από 20.000 έως 1.000.000 ευρώ τιμωρούνται εκείνοι των οποίων η περιουσία που αποκρύπτεται υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 300.000 ευρώ.

Όσον αφορά τη δήμευση, αν τα περιουσιακά στοιχεία που υπόκεινται στο μέτρο αυτό δεν υπάρχουν πλέον, δημεύονται άλλα ίσης αξίας. Αν δεν υπάρχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του προσώπου που ελέγχεται, τότε το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ανάλογη χρηματική ποινή.

Το μέτρο της δήμευσης ωστόσο επιφυλάσσεται σε όλους τους κρατικούς λειτουργούς που συμμετέχουν σε offshore εταιρείες- υπουργούς, υφυπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές, ευρωβουλευτές, τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, γενικούς και ειδικούς γραμματείς υπουργείων, γενικούς γραμματείς περιφερειών, προέδρους νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, νομάρχες, δημάρχους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, προέδρους, διοικητές υποδιοικητές και γενικούς διευθυντές κρατικών τραπεζών- είτε οι ίδιοι είτε παρένθετα πρόσωπα.

Στις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και συνεπώς έκπτωση από το αξίωμα που κατέχουν, δήμευση του μεριδίου τους στην εταιρεία, φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων προβλέπεται επίσης σε κάθε περίπτωση τέλεσης οικονομικού εγκλήματος από κρατικό λειτουργό, από ένα έως πέντε χρόνια αν πρόκειται για ποινή φυλάκισης, ενώ αν πρόκειται για ποινή κάθειρξης από δύο έως δέκα χρόνια. Όταν η δικαστική απόφαση καταστεί αμετάκλητη ο υπαίτιος εκπίπτει από το αξίωμα που κατέχει.

Οι «μεσάζοντες»
Με το νέο νομοσχέδιο εισάγεται και η ποινικοποίηση της αποδοχής προσφοράς ή υπόσχεσης για λήψη ανταλλάγματος εκ μέρους κρατικού λειτουργού, συγγενικού του προσώπου, συνεργάτη του ή τρίτου που λειτουργεί εκ μέρους του, προκειμένου να ασκήσει επιρροή για τη λήψη απόφασης, σύναψη σύμβασης κ.λπ. Η πράξη αυτή θα τιμωρείται με φυλάκιση από δύο χρόνια έως και κάθειρξη δέκα ετών και χρηματική ποινή από 15.000 έως 1.500.000 ευρώ, ανάλογα με την αξία των ανταλλαγμάτων ή όταν υπάρχει υποτροπή.

Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, εισάγουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διαφθοράς εφόσον συμβάλλουν με στοιχεία στην αποκάλυψή τους. Ειδικότερα, αν εισφέρει στοιχεία ιδιώτης για εμπλοκή δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα παραμείνει ατιμώρητος. Το ίδιο θα ισχύσει και αν ο καταγγέλλων είναι δημόσιος υπάλληλος και προσκομίσει στοιχεία για πράξεις διαφθοράς προϊσταμένων του. Σε περίπτωση κατά την οποία οι καταγγελίες αφορούν μέλη της κυβέρνησης και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων τιμωρείται με μειωμένη ποινή.

Στα ερωτήματα που προκλήθηκαν με αφορμή τη συγκεκριμένη διάταξη, μήπως πρόκειται για συγκυριακή ρύθμιση, δεδομένου ότι εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα, αλλά και ότι ο Πρωθυπουργός είχε προτείνει σε ανύποπτο χρόνο να ισχύσει το ακαταδίωκτο για τον Μιχ. Χριστοφοράκο προκειμένου να προβεί σε αποκαλύψεις, ο κ. Καστανίδης απάντησε: «Δεν νομοθετούμε με βάση την τρέχουσα εμπειρία, αλλά με βάση την ανάγκη διαφάνειας στον δημόσιο βίο».

ΚΙΝΗΤΡΑ
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διαφθοράς εφόσον συμβάλλουν με στοιχεία στην αποκάλυψή τους

Κατατέθηκε το κυβερνητικό αίτημα Εξεταστικής για την Οικονομία

ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία με την υπογραφή 128 βουλευτών ζητάει η κυβέρνηση. Το σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες αργά το βράδυ προς τον πρόεδρο της Βουλής και μεταξύ όσων υπέγραψαν το αίτημα είναι και κάποιοι βουλευτές που είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τη σύσταση της Εξεταστικής, όπως η κ. Β. Παπανδρέου και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης.

Αντίθετη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία δηλώνει η Ν.Δ., ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της οποίας Μανώλης Κεφαλογιάννης δήλωσε χθες το βράδυ, μετά την κατάθεση του αιτήματος: «Μην τολμήσετε να φέρετε Εξεταστική για την περίοδο μετά το 2004, θα βρεθείτε σε δύσκολη θέση και θα απολογηθείτε», ενώ τόνισε πως «η Εξεταστική αυτή γίνεται για τον Πάγκαλο». Η Ν.Δ. θα θέσει θέμα χρονικής περιόδου διερεύνησης της Οικονομίας από το ΄81 και μετά.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι κατά την περίοδο 2007-2009 υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο στο περιεχόμενο των στοιχείων όσο και στους χρόνους δημοσιοποίησής τους προς τον ελληνικό λαό και τις ευρωπαϊκές αρχές» τονίζεται στο αίτημα για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής. Σημειώνεται ακόμη πως «οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat) κατά την περίοδο 2004-2009 εκδήλωσαν έντονη ανησυχία για τον τρόπο παραγωγής και δημοσιοποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων (έλλειμμα και χρέος) και για τον λόγο αυτό η Εurostat πραγματοποίησε 10 επισκέψεις στη χώρα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία η Εurostat έχει πραγματοποιήσει τέτοιες επισκέψεις».

163
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/02/2010 10:55
Φιλιππινεζος Παρατηρητης 24/2/2010 00:27.

Φίλε μου σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση , εάν και δεν αναφέρεσαι ονομαστικά σε εμένα .
Εάν έχεις την ώρα διάβασε την απάντηση που του έστειλα .
Καλή σου μέρα .
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/02/2010 10:38
Δημοσθενης Μπογδης 23/2/2010 19:21.

Λέω αυτά που βλέπω ,εάν εσένα και την παρέα σου σας μολύνουνε αυτά που λέω αυτό σημαίνει ότι έχετε ανόσια ,και ανοσία συνήθως έχουνε οι άρρωστοι ,ας πούμε σαν και εσάς .
Με φασών , αλλά κλεμμένο , λειτουργεί ο δικός σου αγαπημένος ,γιατί δεν έχει ούτε αυτήν την ικανότητα ,λειτουργεί με κανόνες βιομηχανικής κατασκοπείας , κλέβοντας σχέδια ανταγωνιστή και αντίπαλου .
Το πόσο εργατικός και τιμίως είσαι εσύ και οι κολλητοί σου φαίνετε από της ώρες που καταναλώνετε στο φόρουμ ,και της τυποποιημένες μπούρδες που γράφεται καθημερινά .
Σχετικά με τα παρακάτω που γράφεις ,εσείς στο κόμμα και στους οπαδούς σας έχετε από όλους αυτούς .

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ο Δημοσθενης Μπογδης 23/2/2010 19:21

((((Εγω ,και τα μιλιουνια των τιμιων ,σκλυρα εργαζομενων Ελληνων Ενεργων Πολιτων δεν εχουμε κανενα , μα κανενα προβλημα να καρφωσουμε στην εφορια , την αστυνομια η σ''''οποιοδηποτε αλλη αρχη που διαφυλλασει και προστατευει την Δημοκρατια, την Διαφανεια την Ισοτιμια ,Ισονομια, Αξιοκρατια και Δικαιοσυνη με ανθρωπια για τον αδυναμο..... Το καθε καθικι , κλεφτη , φοροδιαφευγοντα λοποδιτη , αυθαιρετο καταπατητη,εμπρειστη και απατεωνα )))).

ΚΑΙ μόνο διαβάζοντας αυτά που έγραψες συνάγει κανείς τι ποιότητος άνθρωποι είσαστε , όχι γιατί είμαι υπέρ όλον αυτόν που καταγγέλλεις , αλλά την τάση σας να κάνετε εκδούλευση στο σύστημα , την στιγμή που κάθε σοβαρό σύστημα είναι υποχρεωμένο από το σύνταγμα να φέρει σε πέρας αυτού του είδους της υποχρεώσεις με συγκεκριμένα όργανα ,και όχι να υποχρεώνει τους πολίτες σε καρφώματα ,όταν αυτά δεν έχουνε άμεση σχέση με αυτούς , εδώ ώμος βγαίνει στην επιφάνεια μια Ιστορική αλήθεια , ποιοι φορούσανε κουκούλες στην κατοχή .
Για το όνομα μου άθλιε συκοφάντη είμαι υπερήφανος ,είναι Ελληνικότατο , το δικό σου να μας πεις τι σημαίνει .
Εάν ήτανε να κανό επιλογή σε ποίων να εμπιστευτώ την Ελλάδα ,και βέβαια θα προτιμούσα ένα Βουλγαρακη και Καραμανλή , από κάποιων που δεν γνωρίζει από πού κράτα η σκούφια του , ανακατεμένος με Πολωνούς , αμερικανούς , Βούλγαρους , και βαλε .

ΣΟΥ έχω πει πολλές φορές να κανείς μερικά σεμινάρια ακόμη στην Ιπποκράτους ,μπας και σε μάθουνε κάτι παραπάνω από αυτά τα τυποποιημένα της δεκαετίας του 1980 που σου μάθανε .
Όχι από υλιστική σκοπιά
25/02/2010 08:30
Καθημερινά πηγαινοέρχομαι με ταξί στη δουλειά μου και συζητώ με τους γνωστούς μου πλέον ταξιτζήδες. Δεν είναι μέρα που να μη μου περιγράψουν το θυμό και την αγανάκτηση του κόσμου για τα πρωτοφανή μέτρα της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων. Σύμφωνα με αυτά που ακούνε, προβλέπουν ανησυχία στο μέλλον, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για ταξικούς αγώνες, για μεγάλη επανάσταση που θα ξεκινήσει από τους νέους.
Πράγματι η κοινωνία βρίσκεται εν βρασμώ. Η αλαζονεία των κυβερνήσεων ξεπέρασε κάθε όριο. Με τη διαφθορά που επέδειξαν και επιδεικνύουν, δημιούργησαν κοινωνικό χάσμα, εκφυλισμό, παρασιτισμό, ηθική νέκρωση. Ως τώρα δεν υπήρχε το κίνητρο, τώρα το κίνητρο υπάρχει. Πιστεύω πως κανένα πολιτικό προπαγανδιστικό φράγμα δεν έχει πλέον τη δύναμη για να αναχαιτίσει την οργή του λαού.
ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΛΠΙΖΩ.


dimitris korinthios
25/02/2010 01:35
666
Όσοι δεν μπορούν να θυμηθούν το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν.
MARIA H KORINTHIA
25/02/2010 00:49
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ !!!!!! ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ , ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ .....
Παναγιώτης Μ
25/02/2010 00:15
Η Νέα κυβέρνηση του ΓΑΠ σε 5 μήνες έκανε περισσότερα απ΄ότι έκαναν οι προηγούμενες επί 30 χρόνια. Μπράβο του.
dimitris korinthios
24/02/2010 21:59
Την μεθοδευμένη "εκπαραθύρωσή" του από την Διοίκηση του ΟΤΕ, το 2002, επί υπουργίας Χρ. Βερελή, κατήγγειλε χθες ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της SIEMENS ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Νίκος Μανασής ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα εκείνης της περιόδου που προέβλεπε την απομάκρυνσή του καθώς ο "εκλεκτός" του υπουργού ήταν άλλο πρόσωπο.
Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο λόγος που μεθοδεύτηκε η αποπομπή του ήταν ότι μείωσε τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το οικονομικό έτος 2002 στο μισό, από 250 δισ. δραχμές σε 125 δισ., προς όφελος του ΟΤΕανακάλυψε "όργιο" σπατάλης σε παρατημένο υλικό.
Υπονοώντας σαφώς πως ο ουσιαστικός λόγος απομάκρυνσής του ήταν ότι ο ίδιος αποτελούσε μια "παραφωνία" στην κατά τ’ άλλα καλά ενορχηστρωμένη επιχείρηση μεταξύ ΟΤΕ και SIEMENS.
Μάλιστα ο Ν. Μανασής φέρεται να κατέθεσε πως όλοι όσοι καθόρισαν το ύψος του προϋπολογισμού παρέμειναν στη θέση τους σε αντίθεση με εκείνον που πέτυχε τη μείωσή του και τελικά κατόπιν έκτακτης συνέλευσης του Δ.Σ. μεθοδεύτηκε άμεσα η αποπομπή του.
Και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος βρισκόταν στην πρώτη θέση στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, τελικά εξελέγη ο τρίτος, που δεν ήταν άλλος από τον Ελευθέριο Αντωνακόπουλο.
Εν τω μεταξύ - σύμφωνα με ερώτηση του Π. Καμμένου το 1998 και τις σχετικές απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία - αποκαλύπτεται ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλης χαρακτηρίζει επωφελείς για τον ΟΤΕ τους όρους των συμβάσεων που υπέγραψε με τη SIEMENS, προκαταλαμβάνοντας την απόφαση έρευνας η οποία διεξαγόταν υπό τον Ανακριτή Γ. Ναυπλιώτη, γεγονός για το οποίο ενημερώνει με απάντησή του τον Π. Καμμένο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αθ. Γιαννόπουλος.
Αξιοσημείωτο είναι ότι, εκτός από την αντίφαση που διαπιστώνεται μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η έρευνα Ναυπλιώτη κατέληξε στο αρχείο.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με άλλη ερώτηση του Π. Καμμένου προέκυψε ότι πράγματι βρέθηκε 8% του πακέτου του 30% των μετοχών της TELECOM στην COSMOTE, στο όνομα του πρώην υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Β. Σαραντίτη.
Έπειτα από επίμονες ερωτήσεις του Δ. Παπαδημούλη ο μάρτυρας παραδέχθηκε πως είχε ζητήσει και είχε συναντήσει στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη"είχα αρχίσει να νιώθω κάπως περίεργα μέσα και γύρω από τον ΟΤΕ".
Η Επιτροπή συνεχίζει αύριο με την κατάθεση του Ελ. Αντωνακόπουλου, ενώ ο αφού προηγουμένως σε έλεγχο που διενέργησε στις αποθήκες του Οργανισμού προκειμένου να "αλιεύσει" τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το αν θα παρέμενε στη διοίκηση του Οργανισμού, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κλήτευση του Γεωργίου Τσουγκράνη, κουμπάρου του Τάσου Μαντέλη και κάτοχο του λογαριασμού ROCO.
ΜΑΡΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
από ΦΡΑΓΜΑ
golois apostolos n. moudania
24/02/2010 20:37
ΥΠΟΥΡΓΕ
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ - ΠΡΩΤΟΣ ΕΣΥ- ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ
ΛΕΦΤΑ ! ΑΣΕ, ΛΟΙΠΟΝ , ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ :
1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ !
2. Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣ-
ΤΕΣ . ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ( ! ) ΜΕ ΠΡΟΙΦΑΝΗ ΣΤΟΧΟ
ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ.
3. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΙ-
ΚΑΣΤΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ
4. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ , ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΛΠ.....ΑΥΤΑ ΕΙΔΙΚΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ !
ΑΛΛΙΩΣ Η Κ Λ Ε Π Τ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΘΑ ΑΣΕΛΓΕΙΙ , ΟΠΩΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ,ΕΠΙ ΜΙΑΣ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !
Andreas P.
24/02/2010 19:31
Don’t you have laws against corruption now?
Prosecute those who are corrupt. Another law is just an easy way out to avoid, doing anything effective.

A year from now publish statistics of how many people you have prosecuted, otherwise be quiet!!!!
Psilikatzis
24/02/2010 16:36
Oi kleftes tha kinigisoune tous kleftes? Mas doulevete re kanates? Kserete poios tha tin plirosei pali - o psilikatzis o kompinadoros. Ta megala ta lavrakia tha parameinoun ekso ke anenoxlita. Apo mia meria kala pathame ke giname rezilia ton skilion diethnos. Itan ora epitelous na fani i alithia gia ta katantia mas. Taxa mou imaste ke stis "aneptigmenes" xores. Ke taxa mou dinoume ke mathimata stous geitones mas gia anthropina dikeomata ke kourafeksala. Prepei na mathoune ke aftoi na einai san ke emas tous "Evropeous." Efkolo einai?
Stella Petrides
24/02/2010 16:08
Χειροπέδες στη διαφθορά
Δρακόντειος νόμος για πολιτικούς - δημοσίους υπαλλήλους με δήμευση περιουσιών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου
8A ASTEIEYESTE EF`OSON OI IDIOI EISAGOUN TIS XEIROPEDES KAI EXOUN KAI TA ANTIKLEIDIA TOU AREIOU PSYGEIOU......................................................

GIANNIS X 23/2/2010 22:15
KAI POU TA BREISKEI O DIEY8YNTHS THS TRAPEZHS KAI TSONTAREI TO DANEIO TWN POLHTIKWN;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
(APO TIS MARA8WNODROMEIES;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
APO TIS SYNAYLEIES;;;;;;;;;;;;;;;;;
APO TIS DHMOSEIES YPHRESEIES;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
KAI BALE EYERGESEIES GIA TA STROUMFOSPITA GIATI FYTRWNOUN PIO GRHGORA KAI APO TA MANITARIA)
Maria M
24/02/2010 16:01
THIMAME META THS EKLOGES OTI SAS HPA "SE ENNA MINA ANOIXTE TO GRAMATOKIBOTIO KAI PERIMENETE THN EFORIA?" ENAS KYRIOS ME EBALE POSTA "NO NAME"
O IDIOS TORA LEH ALLA.
BALTE STO MYALO SAS OTI KAI NA LETE OSA KAI NA XERETE,KAINOURGIA H PALIA ISTORIA ME LIPH MOU BLEPO TO KARATOS ETSI POU PHGENE ETOIMAZOTANE GIA FALIRIMA. AN KAI HMOUNA ENANTIO TOU PASOK,TORA GIA NA SOSH THN ELLADA AYTO POU KANH EINE KALO.
SAS ARESH H OXI OLOI PREPH NA PLIROSOUN TA LATHI ARESH H DEN ARESH DYSYXOS H PLOUSIOI EXOUNE POLES LOOP HOLES KAI XEROUN POS NA KRIBONTE.
MHN EISTE ENANTION TOU MISTHOTOUS. PHGENETE GIA TOUS GIATROUS,DIKIGOROUS,REAL ESTATE, FARMAKOPOIOUS POU KOIMONTET DIPLA DIPLA ME TO IKA KAI ALLES ETAIRIES.

ME TIS APERGIES POU GINONTE AN YPHRXE H ELPIDA NA GLITOSH H ELLADA TORA THN APOTELIONOUNE.

READ MY LIPS THERE IS NO MONEY IN GREECE TIE UP YOUR BELTS AND PROTECT GREECE.BE UNITED.

Maria M Canada
Akis apo Ollandia
24/02/2010 14:30
Tora pos vgikan oi Pasoktsides tsirakia tou Theofilogiannakou (enos apo tous pio stoignous vasanistes tin periodo tis eptaetias) mono o Filippinezos Parapoiitis me tin ellatomatiki tou istoria mporei na mas to exigisei.

Polu mperdemena ta eheis sto kefali sou file...
Captain
24/02/2010 14:27
Αξιότιμοι Αναγνώστες,
Το έχουν πεί πολλοί αλλα κανένας μας δεν το εχει συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα έχει ΝΟΜΟΥΣ, απλώς δεν εκτελούντε ποτέ. Πολλά τα παραδείγματα.. και ένα απο τα τελευταία το Κου Ψωμιάδη (ΑΣΠΙΣ) που έδωσε κατ''ομολογία όλων πλαστή εγγυητική επιστολή 500 Εκατ ! και είναι ακόμα ελεύθερος με μόνο περιορισμό να μην φύγει απο την Ελλάδα. Λές και εάν θέλει να φύγει θα τον "σταματήσει κανένας". Εγώ β΄παζω και στοίχημα ότι μπορεί να περάσει το ελεγχο διαβατηρίων και να φύγει χωρίς κανένα πρόβλημα..
Αλλά, άλλως είναι ο προβληματισμός μου! Τι και αν φτιάξουν 1 Εκατομμύριο νόμους, αφου δεν τους τηρούν .. ΑΡΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.
Αυτό που θέλουμε όλοι ειναι να δούμε και εμείς μία φορά, αυτοί που κατάκλεβουν το κράτος να ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ (όπως στην Αγγλία), να διώχνοντε οι ΚΛΕΦΤΕΣ από το Δημόσιο και όχι να τους μετατάσουν σε αλλη υπηρεσία.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ακόμα ειναι νωρίς.
γιωργος
24/02/2010 14:04
Η λεηλασία των ταμείων από το Πασόκ. Για τα ταμεία αυτά σήμερα κόπτεται… Το 2002 – 2003 χάθηκαν μόνο μέσω της “Ακρόπολις” χρηματιστηριακής, σε παιχνίδι με ομόλογα 5,5 εκ. €. Συνολικά χάθηκαν από τα σαϊνια του πασόκ πάνω από 3,5 δις € (1,3 τρις δρχ.) μόνο από το 1999-2002. Και μιλάμε για τα λεφτά που τζόγαραν στο χρηματιστήριο, αφήνοντας λυτές και λυσσασμένες τις διοικήσεις των ταμείων να κάμουν παιχνίδι. Επένδυσαν 5,22 δις € συνολικά σε μετοχές και άφησαν μόνο με 1,76 δις €. Το 2002, ο Υπ. Οικονομίας Χριστοδουλάκης καλούσε τις διοικήσεις του ΙΚΑ να παίξουν σε πολυετή ομόλογα για να καλύψουν τα ελλείματά τους. Σκάνδαλο Ν.Δ. - ένα από τα πολλά - Άλλες προσφορές ισχυρίζεται η εταιρία COSCO και άλλα επικαλείται ο μέχρι πρότινος υπουργός Ναυτιλίας, κ. Βουλγαράκης και τα ποσά διαφέρουν κατά 4 δις… ! Ψιλά δηλαδή… Τα συμπεράσματα δικά σας. Ο ΟΛΠ στους Κινέζους και η Ελλάδα ξεπουλιέται. Αναζητήστε το 30 9 σκάνδαλα Πα.Σο.Κ, αναζητήστε τα 45 σκάνδαλα επί Ν.Δ.. Και μετά λέμε για διαφθορά στο δημόσιο βίο της χώρας.
Aλ Καλ
24/02/2010 13:34
Λογια, λογια... τι περιμενετε λοιπον ; τσακιστε τους αλητες να τελειωνουμε... μας εχουν διασυρει στην Ευρωπη και οχι μονο !
Γιαννης Γρεβενα
24/02/2010 13:31
Αλλο να λες χειροπεδες στη διαφθαρα , αλλο οντως να τις βαζεις . Και τωρα υπαρχουν ενα σωρο νομοι που ποτε δεν εφαρμοζονται σε διεφθαρμενους πολιτικους και αλλους δημοσιους λειτουργους
Αριστειδης
24/02/2010 12:43
@Θεοδώρα: Φοβάμαι πως έχεις δίκιο, αλλά πρέπει-πρέπει-πρέπει να ληφθούν αυτά τα μέτρα! Να μην μοιρολατρούμε και να στηρίζουμε σωστές κινήσεις! Ίσως είναι και απαίτηση των ευρωπαίων, και αν ναι, χαίρομαι πολύ που είμαστε στην Ευρώπη. Θα έπρεπε μάλιστα να ισχύσουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ!!! Γιατί όχι; Γιατί δηλαδή συνταξιοδοτικά δικαιώματα θίγονται αναδρομικά, ενώ τα εγκλήματα των πολιτικών παραγράφονται για πάντα; Να ακυρωθεί η παραγραφή εδώ και τώρα και μάλιστα αναδρομικά. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΩΡΑ!!! Και όποιου απατεώνα δεν του αρέσει προλαβαίνει να φύγει απο την χώρα. Ουστ πια!
VASSILOPOULOS
24/02/2010 12:09
BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
γιωργος
24/02/2010 12:07
Η διαφθορά είναι ένα πρόβλημα ηθικό, θεσμικό και αναπτυξιακό. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη θεσμική διάσταση, γιατί η διαφθορά συνδέεται συνήθως με παραβάσεις του νόμου, ουσιαστικά με προσβολές των θεσμών. Αντιλαμβανόμαστε επίσης, συνήθως κατά τρόπο εσφαλμένο και ερασιτεχνικό, την ηθική διάσταση του προβλήματος της διαφθοράς. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως?
γιωργος
24/02/2010 12:04
Η καταβύθιση του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο αποκρουστικό τέλμα της διαφθοράς δεν είναι δυσεξήγητη. Σχεδόν από γεννησιμιού του το ελληνικό κοινοβουλευτικό σύστημα έχει τις πόρτες ανοιχτές στην συναλλαγή και τις προσωπικές εύνοιες. Για χρόνια μιλάμε για τις διαστάσεις της ρουσφετολογίας στην πολιτική μας ζωή. Ελάχιστοι όμως φρόντισαν να επισημάνουν πως το πελατειακό λεγόμενο σύστημα δεν είναι παρά ο προθάλαμος προετοιμασίας της ελληνικής κοινωνίας για διαφθορά και ηθική παρακμή.
γιωργος
24/02/2010 11:52
Ο δραστικός περιορισμός της διαφθοράς πρέπει να αποτελεί την μείζονα πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης διότι μόνον τότε το κύριο πολιτικό της έργο θωρακίζεται πρώτον με αξιοπιστία και δεύτερον δημιουργούνται οι πιο κατάλληλες συνθήκες για την εδραίωση και την επιτυχία των αποτελεσμάτων που παράγονται από την συλλογική της δράση.
γιωργος
24/02/2010 11:50
Σε 60.000 υπολογίζονται αυτοί που καρπώνονται συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους γιατί ποτέ δεν δήλωσαν το θάνατό τους. Σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι άλλοι που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις μαϊμού. Χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, είναι τα αυθαίρετα. Πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι τα παίρνουν, αλλά είναι και άλλοι τόσοι που τα δίνουν γιατί συνήθως ζητούν κάτι το παράνομο. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι φοροφυγάδες και πολύ μεγάλος ο αριθμός των φοροκλεφτών που βάζουν στην τσέπη τον ΦΠΑ. Αρκετοί υπάλληλοι του δημοσίου βρίσκουν τρόπους να είναι ουσιαστικά αργόσμισθοι και άλλοι τόσοι κάνουν πλαστές υπερωρίες με την κάλυψη των συνδικαλιστών τους. Ενας στους δέκα κτυπάει εισιτήριο στα λεωφορεία, δεν είναι λίγοι οι βενζινάδες που νοθεύουν τη βενζίνη, ούτε και εκείνοι που κλέβουν στο πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχουν χώροι όπου η διαφθορά είναι τρόπος ζωής.
panayotis
24/02/2010 11:50
δεν χρειάζεται καμία εξεταστική...! Ας κληθούν όλοι οι πολιτικοί να πληρώσουν το λογαριασμό αφού όλοι είμαστε πεπεισμένοι πως αυτοί φταίνε για τη καταστασή μας, και να αφήσουν το παραμυθάκι με τους μεν και τους δε. Από όποτε γουστάρουν ας ξεκινήσουν, αλλα να τα δώσουν πίσω και να μας αφήσουν να ζήσουμε.
γιωργος
24/02/2010 11:34
Η Ελλάδα είναι η πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης Ράϊνχαρντ Σίκατσεκ, διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens Οι σημερινές περιστάσεις και η έκταση των αποκαλύψεων για τα μαύρα χρήματα της Siemens αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για τον δημόσιο λόγο στην Ελλάδα. Πώς θα μπορέσει να πείσει τους πολίτες ότι η ξεκάθαρη αλήθεια που παρουσιάζεται μπροστά τους είναι μια ψευδαίσθηση και ότι οι πολιτικές του γιγαντισμού και της κομματικοποίησης του κράτους και της διεύρυνσης των εξουσιών των πολιτικών διαχειριστών επί της κοινωνίας δεν συνιστούν την πρώτη ύλη που τροφοδότησε το φαινόμενο. Μια πράγματι δύσκολη πρόκληση, αλλά όχι αδύνατη αν λάβουμε υπόψη τις γενικότερες στρεβλώσεις και παραδοξότητες του κυρίαρχου δημόσιου λόγου και των κυρίαρχων αντιλήψεων της ελληνικής κοινωνίας.
γιωργος
24/02/2010 11:32
Το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα μας, για αρκετά χρόνια, βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης των σχέσεων κοινωνίας και πολιτικής. Ιδιαίτερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης ταλάνισε την ελληνική κοινωνία. Πολιτική διαφθορά και πολιτική βία, και τα δυο, ως όψεις του "ίδιου νομίσματος", είναι παγκόσμια φαινόμενα που εντάσσονται στην παθολογία της πολιτικής. Ασφαλώς η εύστοχη επισήμανση των αιτίων της διαφθοράς, που είναι ένα από τα ζητούμενα, θα συμβάλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και καταπολέμησή της.
γιωργος
24/02/2010 11:29
Το να επιχειρήσει κάποιος να εξηγήσει τις παρενέργειες που η διαφθορά έχει στη χρηστή διακυβέρνηση και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, είναι σχεδόν αδύνατον. Θα πρέπει να αρκεστούμε να πούμε ότι η διαφθορά αποτελεί το βασικό λόγο διάβρωσης του δημοκρατικού γίγνεσθαι και του κοινωνικού ιστού. Το ζήτημα, βεβαίως, που ανακύπτει είναι, πώς μπορεί μια κυβέρνηση -σε τοπικό, εθνικό ή και υπερεθνικό επίπεδο- να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη διαφθορά, όχι μόνο τα συμπτωματά της, αλλά να τη χτυπήσει στη ρίζα της.
γιωργος
24/02/2010 10:47
Στις κοινωνίες επιβάλλονται κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς, που ονομάζονται ηθικοί κανόνες, ως υποχρεωτικοί, χωρίς τους οποίους η συνύπαρξη δεν θα ήταν απλώς αδιανόητη, αλλά και υπερβολικά ανεπιτυχής.Στις μέρες μας κυριαρχεί ο όρος πολιτική ηθική. Ορισμός: πολιτική ηθική είναι η ηθική εκείνου που ασκεί πολιτική δραστηριότητα. Η πολιτική δραστηριότητα δεν είναι η εξουσία ως αυτοσκοπός, αλλά η εξουσία για την επίτευξη ενός στόχου, που είναι συνήθως το κοινό καλό, το συλλογικό ή γενικό συμφέρον. Κατά την αρχαιοελληνική θεώρηση, το έργο του πολιτικού είναι να εναρμονίσει τα ατομικά συμφέροντα με το συμφέρον του συνόλου. Η πολιτική είναι μέρος της ηθικής ενέργειας του ανθρώπου. Ο ηθικός άνθρωπος αναρωτιέται: Ποιες αρχές να τηρήσω; Ο πολιτικός αναρωτιέται: Ποιες συνέπειες προκύπτουν από την πράξη μου; Σήμερα τελικά υπάρχουν πολιτικοί που πραγματικά εξετάζουν τις συνέπειες των πραξεών τους?
γιωργος
24/02/2010 10:28
Το κρατος των Ελληνων ξεπηδησε πριν απο σχεδον 200 χρονια απο την οθωμανικη αυτοκρατορια. Ακομα ομως δεν λεει να ξεφορτωθει τα οθωμανικα ελαττωματα. Ειναι η διαφθορα μεσα στο αιμα μας?
ΛΑΒΑΣ
24/02/2010 10:28
Προς κάθε ακροδεξιό σαχλαμαράκια.

Ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος 120, παράγραφος τέταρτη και τελευταία.

Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.

Πριν την καρφώσεις την κλεψιά, σκέψου το σοβαρόν του πράγματος
Είναι μας λένε ρουφιανιά, αφού δεν έχει στήριγμα, σε άρθρο του συντάγματος.
γιωργος
24/02/2010 10:23
Η Παγκόσμια Τράπεζα μέτρησε ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. (για την αλήστου μνήμης Νέα Διακυβέρνηση μιλάμε), η διαφθορά στο δημόσιο τομέα αυξήθηκε!! Δεν είναι οι κουμπάροι, ο Ζορμπάς, οι κουκουλωμένες υποκλοπές, οι απαγωγές πακιστανών, οι μίζες του καρτέλ του γάλακτος, τα δομημένα ομόλογα, μια οφθαλμαπάτη και κάποια περιορισμένης έκτασης και τυχαία αδικήματα.. Η διαφθορά είναι ο Κανόνας.! Και σε παλαιότερες μετρήσεις, είμαστε στη διαφθορά δεύτεροι στην Ε.Ε. των 15
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
24/02/2010 10:18
56 εντάλματα στην Ιταλία σήμερα διάβασα το πρωί....
Εδώ ακούω μόνο τρίχες απλα άλλες είναι σαρακατσάνικες τρικαλλινές, άλλες φαλακροκέφαλου μασόνου και άλλες ποντιακές. Εντάλματα και συλλήψεις πότε ???
Ποτέ ρε C , γαργάρα η Ελληνική ever
γιωργος
24/02/2010 10:15
Διαφθορά : η συστηματική παραβίαση όλων των ηθικών και νομικών κανόνων, κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπαλλήλου ή λειτουργού. Νομίζω πως όλοι θα συμφωνίσουμε στα παρακάτω.Η κατάσταση που επικρατεί στην πολιτική ζωή της Ελλάδας απαξιώνει την ίδια την πολιτική .Ζητάμε δικαιοσύνη και συνέπεια απ''τους πολιτικούς , δεν θέλουμε να αρπάζουν δημόσιο χρήμα , δεν θέλουμε να σφετερίζονται τη δημόσια περιουσία.Επίσης όλοι γνωρίζουμε πως όποιος μπει στην πολιτική θα βγει πλούσιος.Οι πολιτικοί μας ,κάνουν τη χειρότερη δυνατή διαχείρηση, συνάπτουν πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες οι οποίοι είναι όμηροι αυτών των σχέσεων.Κι όσοι πολιτικοί έχουν καλές προθέσεις έρχονται αντιμέτωποι με ένα ολόκληρο θηρίο , ένα κατεστημένο που κρατάει χρόνια.Μήπως όμως το πρόβλημα δεν το προσεγγίζουμε απ''τη σωστή οπτική γωνία; Μήπως ο ρόλος του θύματος είναι βολικός για όλους μας;
γιωργος
24/02/2010 10:14
Επί σειρά ετών, οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές, οι οποίοι εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση της χώρας, δανείζονταν σαν να μην υπήρχε αύριο. Μέσω κακοδιαχείρησης και νεποτισμού, οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι πολίτες, από την πλευρά τους, αντέδρασαν συμμετέχοντας στη διαφθορά και την απάτη.
γιωργος
24/02/2010 10:04
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 54η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη διαφθορά και τη διαφάνεια, σε σύνολο 163 χωρών για το 2006. Στο δείκτη βαθμολόγησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διαφάνεια, το εύρος του οποίου κυμαίνεται από 0 έως 10 (με το 10 ως ο καλύτερος βαθμός και το 0 ως ο χειρότερος), η χώρα μας κατάφερε να αποσπάσει βαθμό μόλις 4,4 μένοντας πίσω από χώρες ακόμα και όπως το Μπουτάν, η Νότια Αφρική, η Δομίνικα και η Μποτσουάνα.
γιωργος
24/02/2010 10:02
Επίκαιρες... οι παρακάτω ιστορικές μας αναφορές Περί Διαφθοράς. Ο θεωρούμενος ως μεγάλος και εντιμότατος νομοθέτης, ο Σόλων, καθιέρωσε τον 5ο αιώνα τη Σεισάχθεια, δηλαδή τη διαγραφή των χρεών. Όπως γράφει ο Αριστοτέλης, λίγο καιρό πριν την ανακοινώσει, ενημέρωσε τους φίλους του, οι οποίοι έσπευσαν να πάρουν δάνεια μεγάλα, τα οποία με την απόφαση του Σόλωνα διαγράφηκαν. Έτσι έγιναν πάμπλουτοι. Ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα μυστικά κονδύλια ήταν ο δημιουργός της Χρυσής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα, ο Περικλής, όπως γράφει ο Πλούταρχος, αφού πήρε από το ταμείο της Αθήνας 10 τάλαντα, ποσό τεράστιο για την εποχή. Στη λογοδοσία της Πνύκας, όταν ρωτήθηκε τι τα έκανε, απάντησε ανηλώμενα εις το δέον, δηλαδή, τα έδωσα εκεί που έπρεπε, χωρίς καμιά άλλη εξήγηση. Ο Θεμιστοκλής έλεγε ότι δεν έχει καμιά αξία να είσαι ηγέτης, αν δεν πλουτίσουν οι φίλοι σου, ενώ την ίδια άποψη διατύπωνε και ο βασιλιάς της Σπάρτης, ο κατά τα άλλα σκληρός και άτεγκτος Αγησίλαος. Ο Δημοσθένης είχε φυλακιστεί και εξοριστεί δύο φορές για δωροδοκία. Μια φορά τα πήρε από τον ταμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που είχε βουτήξει το ταμείο από τη Βαβυλώνα και κατέφυγαν στην Αθήνα, και μια φορά από τους Αμφίσεις για να καλύψει τα σκάνδαλά τους στο Μαντείο των Δελφών. Έχει μείνει στην Ιστορία η φράση του Αριστοφάνη στο έργο Οι Βάτραχοι. Αγανακτισμένος από τη γενική και συλλογική διαφθορά είπε: Η πόλις ημών ανεμεστώθη δημοπιθήκων εξαπαντώντων τον Δήμον.
MAFIA
24/02/2010 08:50
OPOIOS KARFWSEI VULEFTH GIA KLEPSIMO EINAI NEKROS
APO XERI PLHRWMENU ALVANOU FWNIA
SIMVOLEA 8ANATU XERUN KAI KANUN OI VULEFTARADES
MAS OPOTE KATAGEILE GIA NA PAS STON TAFO STHN ELLADA AKOMA KAI H ASTYNOMIA EINAI SAPIA
VLEPE VLASTUS KAI ELIKOPTERA APO KORIDALLO
POIOS KARFWNEI POION SHMERA O TROMOS KIRIARXEI
KAI OLOI TUS KLEPSAN KAI KLEVUN
Θεοδώρα
24/02/2010 05:44
Μακάρι, αν γίνει αυτό θα κηρύξουμε τον Καστανίδη εθνικό ήρωα.

Αλλά πως θα γίνει.
Ούτε καν πρωθυπουργός δεν είναι.
Γιατί αν ήταν πρωθυπουργός θα είχε μιά κάποια πιθανότητα.
Και τι θάρρος αυτό που λέει είναι ότι θα βάλει μεγάλο μέρος των μελών του ΠΑΣΟΚ μέσα γιατί αυτό εξυπονοείται.

Τέτοια κάνανε διάφοροι μεγάλοι άνδρες σαν τον Ντε Γκωλ για παράδειγμα που επιβαλόντουσαν με την προσωπικότητά τους και την ιδιοφυία τους. Τους εκτέλεσε μάλιστα του συνεργάτες των Γερμανών, μάλιστα τους εκτέλεσε. Και συναδέλφους του έβαλε στη φυλακή. Εδώ δεν έγινε αυτό γιατί του είχαμε ανάγκη για τον εμφύλιο.

Μήπως ο εύστροφος κ. Καστανίδης είναι μεγάλος άνδρας και δεν το πήραμε είδηση;

Και ο Γιώργος; Τι θα κάνειο Γιώργος; Θα αφήσει δικούς του να πάνε μέσα; Και μετά να αφήσει τον Καστανίδη να παίξει τον ήρωα και τον μεγάλο άνδρα;

Λοιπόν παιδιά κάτι δενπάει καλά εδώ.
Ο Καστανίδης δεν θα προχωρήσει σε αυτόν τον νόμο. Θα αφήσει να υπονοηθεί ότι δεν τον άφησαν κυκλώματα στο κόμμα του που εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα. Και άλλοι ισχυροί εκτός δημοσίου. Θα το παίξει ήρωας και θα επιδιώξει να αποκτήσει μιά φήμη σαν αυτή του Αριστείδη του Δίκαιου. Γιατί ο νόμος αυτός δεν θα ψηφιστεί και το ξέρει.

Στην εθνική μας θρησκεία η θεά Θέμις ήταν η δεύτερη σύζυγος του Δία. Ήταν η εγγύηση σταθερών κανόνων που ισχύουν για θνητούς και θεούς. Η Θέμις στη μυθολογία είναι εκείνη που θεσμοθετεί. Το δίκαιο που αντιπροσωπεύει είναι ιερό και ισχύει και για τους θεούς και είναι ανώτερο ακόμη και από τη βούλησή τους. Θυγατέρα της Θέμιδος ήταν η Δίκη που ήταν μία από τις θεότητες των Καιρών (Ευνομία, Δίκη, και Ειρήνη) που ήταν αδελφές των Μοιρών. Προσέξτε τους υπεροχους συμβολισμούς.

Κύριε Καστανίδη δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα. για μικροπολιτικούς λόγους. Μπορεί οι θεές να μην υπάρχουν αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Υπάρχουν οι καταστάσεις και δυνάμεις του Σύμπαντος και τα αποτελέσματα είναι όμοια ως εάν υπήρχαν οι θεές.

Φοβάμαι μήπως σας βρει κανένα κακό.Δημοσθενης Μπογδης
24/02/2010 01:53
Πέτρος Κ. 23/2/2010 21:13===================== Φιλε Πετρο Κ . ======== Λεει το ασμα<< ειμαστε δυο , ειμαστε τρεις >> με Λαβα και Μανωλιδη , Χρηστο Πατρα ,νιονιο ,και τ''αλλα Δημοκτρατικα παιδια της στηλης που δεν αποβλεπουμε σε προσωπικα οφελη, ρουσφετια και λαμογιες , ουτε σε θεσεις και οφισια γιναμε << χιλιοι δεκατρεις>> εδω στην στηλη , .. ενω εξω εκει στην κοινωνια μεγαλωνουμε την ψαλιδα . ======= Επαναλαμβανουμε οτι δεν δινουμε λευκη επιταγη (ετσι δεν ειναι ; ) , αλλα μεχρι τωρα διξα τον Θεο ( της Ελλαδας ) , οχι μονον δεν χρειαζεται να παρουμε πισω την επιταγη που τους δωσαμε. Αντιθετα με αυτα που βλεπουμε γινομαστε και περισσοτερο υπερηφανοι ! , για την αλλαγη που πραγματοποιειται...===== Εγω προσωπικα θα προτεινα στον φιλο Ιωαννη τον Ακτημωνα να αποβαλει την απαισιοδοξια του παρ''ολη την συμφορα που μας εναποθετησε η φαυλη Δεξια υπο τον ανικανο Καραμανλη τους , γιατι τωρα και μπορουμε καιι θελουμε , αλλα και εχουμε τους σωστους Ανθρωπους να μας οδηγουν με τον τροπο και τον συμβολισμο τους .. Για παραδειγμα , Αυστηρη Αξιοκρατια και Διαφανεια Vs. Ρουσφετια , σημειωσατε ΕΝΑ . Στην οικονομια στο πρωτο ημιχρονο παιζουνμε για το Χ .. Την νικη εκει θα την παρουμε στο β μερος και αφου ματωσουμε ολοι πριν . .... τωρα αν δουμε και μερικους να πληρωσουν με <<φυλακα>> για το τι μας εκαναν, ακομη πιο καλα !
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
24/02/2010 00:27
ΤΑ ΦΑΣΟΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ @ Δημοσθένης Μπόγδης 23-2-2010/19:21 : Αυτό είναι το δείγμα ύφους , ήθους και γραφής των πολιτικών καθοδηγητών στο ενταύθα φόρουμ , όταν τους τελειώνουν τα επίσης κακογραμμένα ... φασόν των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ ! Κάποιοι άλλοι ασχολούνται με τα λεξικά και τη διόρθωση των ορθογραφικών λαθών των άλλων, αγνοώντας τον Αίσωπο : "Εξ ανθρώπων έκαστος πήρας δύο φέρει ...". Αυτή είναι σήμερα η Νεοελληνική Παιδεία , επίτευγμα και αυτή του ΠΑΣΟΚ !... 23-2-2010 Φ.Π.
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
24/02/2010 00:10
ΟΛΟ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ {13-12-2009} Οι προληπτικές εισαγωγές στα αστυνομικά τμήματα , όπως και οι προσαγωγές ατόμων που κατέχουν αστυνομική ταυτότητα, είναι φασιστικό και παράνομα μέτρο. Αν γίνονταν προληπτικές προσαγωγές επί κυβέρνησης Ν.Δ., αυτοί οι εθνικοσοσιαλιστές που τις πραγματοποιούν θα μιλούσαν για φασισμό. Τώρα άνευ εντροπής δείχνουν το φασιστικό τους πρόσωπο. Ούτε επί δικτατορίας δεν γίνονταν προληπτικές συλλήψεις. Δυστυχώς όμως οι μαθητευόμενοι μάγοι της πολιτικής , είναι αδίστακτοι και ενεργούν εν ονόματι της Δημοκρατίας του εθνικοσοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ , που θεσπίζει αντισυνταγματικούς και αντιδημοκρατικούς νόμους , οι οποίοι , ουδεμία σχέση έχουν με τη Δημοκρατία. Κι’ αυτό διότι ακόμα και οι σωστοί νόμοι , δεν δημιουργούν τις καλές Κοινωνίες , αλλά οι καλές Κοινωνίες θεσπίζουν καλούς νόμους . Οι διατάξεις των νόμων δεν βελτιώνουν τις Κοινωνίες , ούτε εξασφαλίζουν την ευημερία των ανθρώπων. Δηλαδή η βελτίωση των νόμων προϋποθέτει τη βελτίωση της Κοινωνίας κατά πρώτον. Η προσπάθεια των αδυναμιών του δημοσίου βίου καταλήγει κενό γράμμα , αν δεν βελτιωθεί η καταρρακωμένη στην Ελλάδα Παιδεία , την οποίαν κάποιοι αετονύχηδες πρωθυπουργοί την υποβάθμισαν για να εφαρμόσουν τα προγράμματα των ΗΠΑ , αλλά και των προσωπικών τους επιδιώξεων. Ούτω αύτη κατάντησε τριτοκοσμική . Εν τω μεταξύ άρχισε η εφαρμογή της απόκρυφης γλώσσας του ΠΑΣΟΚ με τις παραπλανητικές αναφορές . Η κυρία που παρέστη στην Ορκωμοσία της κυβέρνησης με σπορτέξ υποδήματα, λόγω του σεβασμού της σ’αυτήν και ο εκ Σουρδίας Τσάρος της Οικονομίας , βάφτισαν την τεράστια αύξηση των τελών κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων ως "οικολογικά τέλη". Επισημαίνω ότι παλαιότερα κάποιος Αμερικανός εν Ελλάδι πρεσβευτής , επισκεπτόταν τους Ελληνες υπουργούς στα γραφεία του με σανδάλια και σορτς . Πάντως στις επίσημες εκδηλώσεις φορούσε υποδήματα και γραβάτα . Η κ. υπουργός απλώς τον ξεπέρασε !... Ούτω η γυμνάστρια υπουργίνα κ.Τίνα Μπιρμπίλη {δεν καθόσουνα στ’ αυγά σου βρε Μπιρμπίλω μας ... } δήλωσε τα εξής : Τα έσοδα από αυτή τη φοροεπιδρομή , θα διατεθούν για την Παιδεία αλλά και για την "Πράσινη Ανάπτυξη". Μέχρι τώρα πάντως έχουμε δεί πράσινη μπογιά , αλλά πράσινη ανάπτυξη , δεν είδαμε . Ούτε θα δούμε . Τελικώς πριν αλέκτωρ λαλήσαι άρχισαν οι αναιρέσεις των προεκλογικών υποσχέσεων. Δεν θα αναφερθώ επ’ αυτών, αλλά θα αναφέρω τη νομική πλευρά του θέματος : "Το αδίκημα της απάτης στοιχειοθετείται με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθών". Και δυστυχώς η νυν κυβέρνηση μας παρέστησε ψευδή γεγονότα ως αληθή για να την ψηφίσουμε . Οταν πραγματοποίησε το σκοπό της , μας δήλωσε θρασύτατα : "Είπαμε ξείπαμε", δεν τηρούμε καμιά προεκλογική εξαγγελία γιατί δεν μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε. Το μόνο που θα κάνουμε σαν κυβέρνηση είναι να ελληνοποιήσουμε τους μουσουλμάνους , για να μην σας έχουμε ανάγκη στο μέλλον. Ας είναι καλά το Ισλάμ και η Τουρκία που θα την κάνουμε μέλος της Ε.Ε. Με τις υγείες σας . Το πως θα πρέπει να ονομαστεί αυτή η κυβέρνηση είναι στη διακριτική ευχέρια του καθενός ! 13-12-2009 Φ.Π.
Apo Agglia
23/02/2010 23:48
Ediavasa ta sxolia ton poiton ke tous nomous pou provepi na efarmosi to kratos.
To thema eine poly aplo to kratos na kalesi olous tous ellines plousious ke ftoxous ke me mia ypeythino dilosi na bebeosoun ola tous ta perousiaka stoixia ke vasi ayton to kratos na orisi
exetastikes epitropes apo plousious ke ftoxous na exetasoun grami pros grami pos o kathe politis apoktise tin periousian tou sta teleytea peninta xronia
eime veveos oti ystera apo aytin tin askisin i ellada oxi mono tha lisi to oikonomiko tis provlima alla tha mpori na dini dania se xores pou exoun anagi ke tote mono tha gini i pio megali oikonomiki dynami stin europi....
Ιωάννης ο Ακτήμων
23/02/2010 23:22
Αυτή η δήλωση πρόθεσης για θέσπιση τέτοιου νόμου δημιουργεί μια ισορροπία με τις μονομανίες του Παπακωνσταντίνου για την φοροδιαφυγή και την εξύβριση όσων φοροδιαφεύγουν ως "κλέφτες". Πριν από το 2004 η θεία μου η φοροτεχνικός μου είχε πει ότι το 90% των εφοριακών "τα παίρνει". Είχα ρωτήσει την θεία μου την φοροτεχνικό μετά το 2004 εάν έγινε κάποια "επανίδρυση" στο θέμα αυτό και με διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα συνεχίζουν ακριβώς όπως και πριν. Και ο Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει ότι του λένε τα "ανώτερα στελέχη" του Υπουργείου Οικονομικών (με την έκφραση "ανώτερα στελέχη" εννούν δημόσιους υπάλληλους που έφτασαν σε κάποια ηλικία, ταπεινής καταγωγής, με κάποιο χαρτάκι από ελλαδικά πανεπιστήμια) για φοροδιοαφυγή και άλλες ιστορίες για αγρίους. Δηλαδή οι εφοριακοί οι οποίοι έχουν αυτή τη φήμη θα επιστρατευτούν για να μαζέψουν και πάλι λεφτά με τους γνωστούς τρόπους. Αυτό μάλιστα ίσως είναι λεπτομέρεια μπροστά στις απίστευτες σπατάλες των φορέων κρατικής εξουσίας και τους διαπλεκόμενους, για τους οποίους οι υπάλληλοι του Παπακωνσταντίνου του έχουν υπαγορεύσει να μη λέει τίποτα. Κι έτσι ο Παπακωνσταντίνου μας οδηγούσε σε ένα είδος ιδιότυπου εμφυλίου πολέμου δημοσιοϋπαλληλικής εμπνεύσεως.

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει σιγά σιγά και να αναφέρεται και η άλλη πλευρά του κακού, που είναι και η βασική γενεσιουργός αιτία του δημόσιου χρέους. Η κλέφτες των φόρων που έχουν ήδη εισπραχτεί. Δηλαδή όχι μόνο η φοροδιαφυγή αλλά και η φοροκλοπή. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό μιά μικρή προς το παρόν ισορροπία και μειώνεται η θυμός των φορολογούμενων με τις παιδαριώδεις δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου..

Και ξαφνικά έρχεται ο κ. Καστανίδης και λέει ότι θα κάνει επανίδρυση με όπλο το ... ποινικό δίκαιο. Η έμπνευση μυρίζει δικαστικής προέλευσης και μακάρι η Ελλάδα να εκυβερνάτο από δικαστικούς. Τουλάχιστον οι δίκες είναι δημόσιες και οι αποφάσεις δημοσιεύονται και είναι αιτιολογημένες.

Αυτό θα ήταν υπέροχο.

Εάν η ιδέα είχε μελετηθεί για την αποτελεσμάτικότητά της και δεν είχε ληφθεί υπό την επίρεια παραισθησιογόνων. Γιατί μόνο κάποιος υπό την επίρεια παραισθησιογόνων μπορεί να φαντάζεται ότι τέτοιοι νόμοι είναι εφαρμόσιμοι. Εάν τυχόν εφαρμοστούν όχι επιλεκτικά, τότε θα γίνει επανίδρυση των πάντων, μια και η μέγιστη πλειοψηφία των φορέων κρατικής εξουσίας θα μπουν φυλακή και θα καθαρίσει ο τόπος. Αυτό δεν έγινε ούτε με την λεγόμενη αποχουντοποίηση μετά την πτώση της δικατορίας το 1974. Μπήκαν μόνο οι "πρωταίτιοι" μέσα. Αλλά οι πρωταίτιοι σε μιά "δημοκρατία" έχουν εκλεγεί από το Λαό. Και τα κόμματα εκτός εξουσίας σιωπούν για την αιτία του κακού, άρα είναι κι αυτά πρωταίτιοι.

Το καλό με τη δικτατορία είναι ότι αν αυτή χάσει την εξουσία, οι πρωταίτιοι ή εκτελούνται ή πάνε ισόβια, και σε άλλες χώρες όχι μόνο για το πραξικόπημα, αλλά και για άλλες ποινικές πράξεις. Στην δημοκρατία στη χειρότερη περίπτωση απλώς γυρνάνε σπίτι τους και περνάνε καλύτερα από πριν. Τι έχουν λοιπόν να χάσουν;

Ο κ. Καστανίδης μιλά όμορφα, αλλά άλλο να μιλάς όμορφα και άλλο να έχεις την αίσθηση της πραγματικότητας και να είσαι σε θέση να διοικείς. Ίσως θα έπρεπε αποσυρθεί από την πολιτκή και να γίνει σεναριογράφος ή σκηνοθέτης. Θα έχει εξασφαλισμένο το βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Οι περαιτέρω αναλύσεις περιττές. ''Εχουν ήδη γίνει από άλλους σχολιαστές εδώ.

Θυμάμαι μόνο τι μου έλεγε ο πατέρας μου που εργαζόταν στο δημόσιο τομέα αλλά ήταν τίμιος και μορφωμένος, και γι αυτό πέθανε πολύ πρόωρα από τη μπόχα του Δημοσίου. Έλεγε λοιπόν, "αν ποτέ εφαρμοστεί ο Νόμος στην Ελλάδα, τότε οι μισοί Έλληνες πρέπει να ζουν στη φυλακή και οι άλλοι μισοί να εργάζονται σκληρά για να τους τρέφουν".
GIANNIS X
23/02/2010 22:15
( Αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TON POLITIKON ??????????????????? O KOSMOS DEN TROI ALLO KOUTOXORTO !!! ARXISTAI APO ESAS TOUS POLITIKOUS POU EXETAI PARH BILA ME DANIO !!!!!!!!!!!!!!!!!! arketa anextike tin ypokrisia o ellinikos laos !!!!
PVA
23/02/2010 21:36
Διαβάζοντας και σχολιάζοντας το νόμο Καστανίδη και τις απόψεις των αναγνωςτών για το οικονομικό χάος που κληρονόμησε η Ελλάδα απο τα προωθημένα οικονόμικο-πολιτικά παράσιτα έχει βαθιές ρίζες, αποπροσανατολισμού και διαμελισμού αυτής της Χώρας, πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος Καστανίδη κατά γράμμα και μα πηγαίνουν φυλακή και οι δικαστές που βγάζουν αποφάσεις τύπουΛΑΛΙΩΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για την υπόθεση της MAYO. Σαν θύμα της γνωστής αυτής γαγγραινας που ρίχτηκα σε έναν αγώνα ηθικής αξιοπρέπειας με πολλαπλές αποτυχαιμένες απόπειρες δολοφονίας μου σας πληροφορώ με στοιχεία της περιπετιάς μου ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ο νόμος αυτός είναι η τελευταία ευκαιρία πριν εξαφανιστεί αυτή η κάποτε ένδοξη πατρίδα και από τον Χάρτη.
Αγαπητοί αναγνώστες και σχολιογράφοι σε αυτό το φόρουμ που βιώνουμε και κατά το δοκούν σχολιάζουμε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που ορισμένοι εκούσια η ακούσια διαστρεβλώνουν την αλήθεια ανεξαρτήτου χρώματος πολιτικής ιδεολογίας η συγκυριακής τακτικής που προσπαθούμε να επιβάλουμε τη γνώμη μας για τα συμφέροντα μας, επωνύμως και όχι ανωνύμως με επώνυμα στοιχεία κτλ, με άνω από μισόν αιώνα έρευνες ηα σας αποκαλύψω με τι τρόπο και σε τι λούκι έχει ρίξει την ανθρωπότητα με τα προωθημένα ανδρείκελα της, η ανεξέλεκτη Μασονό-κατευθυνόμενη οικονομική ολιγαρχία με πρόσχημα τη Δημοκρατία δια μέσου των Τραπεζών για τα συμφέροντα της ΟΡΘΟΤΑΤΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΧΡΟΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ με αμφότερο σκοπό την επέκταση της σε όλον τον πλανήτη.
Η πολιτική μωροφυλοδοξία, η Θρησκευτική υποκρισία και η Δικαστική επιορκία είναι οι στυλοβάτες της οικονομικής Μαφίας, τα δεκανίκια της καπιταλιστικής ολιγαρχίας που δεν διστάζει να φάει ακόμη και τα ίδεια τα παιδιά της ή αυτούς που δημιούργησε για τα συμφέροντα της σαν καινούργιος Κρόνος
Για την αυθεντικότητα των στοχείων είναι απαραίτητη η επωνυμία το σχέδιο το έγκλημα και η ληστεία.
Ο πατέρας μου οικονομικός παράγοντας του Σίντνεϊ Αυστραλίας, θύμα λυκοφιλίας από τον καλύτερο του φίλο C SOULO {με την υποστήριξη του μαφιόζου D.KARISTINOY που είχε ένα γραφείο προστασίας με τη φίρμα Karistinos Securities στο υπόγειο μιάς Τράπεζας επί των οδών George street και
Market Place. Σαν καερδοσκοπικοί οργανισμοί που είναι οι Τράπεζες τις βρίσκεις να εκμεταλλεύονται απο μπουρδέλα μέχρι κυβερνήσεις} που χρησιμοποίησε εξαγορασμένα υποκείμενα για να καταχραστεί την επιχειρησή του και τον έριξε σε μιά πολυδάπανη δικαστική περιπέτεια που του στοιχισε ένα τεράστιο ποσό χίλιες λίρες της εποχής εκείνης 1921-23. Όταν κέρδισε τη δίκη αφήνει διαχειριστές τα δύο πρώτα εξαδέλφια του και ήλθε στην Ελλάδα το 1923 για να καταπραϋνει τα νέυρα του, να παντρευτεί και να επιστρέψει οικογενειακώς στην Αυστραλία
Το 1928 όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία με έναν άλλο εξαδελφό του, ο ένας εξάδελφος που είχε αφήσει διαχειριστή ο Ν.Καρύδης πούλησε τη ξένη περιουσία και ήλθε στην Ελλάδα για να συνδράμει και στην μη επιστοφή του πατέρα μου, και για παραπλάνηση είχε ισχυρισθεί ότι την επιχείρηση την είχε αναλάβει ο άλλος εξάδελφος του ο Βασίλης, δικαιολογίες βάσιμες για παραπλάνηση.
Παραδίδοντας τα διαβατήρια τους σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο για τις νόμιμες ενέργειες στην Αγγλική Πρεσβεία. Το γραφείο αυτό με διάφορες δικαιολογίες ροκάνιζε την καθυστέρηση μέχρι την τελευταία ώρα που απόπλευσε το πλοίο.
Μετά τον απόπλου του πλοίου που τους άφησε στη προβλήτα υποχρεωτικά κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη, η δίκη αυτή έφθασε μέχρι τον Αρει Πάγο και χάθηκε από εξαγορασμένους ψευδομάρτυρες και επίορκους ενόρκους με αρθ'' πρωτ'' 30 Τμήμα Β την 30/01/1932 ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα θύμα τους Δ. Χαλκιαδάκη που δικάστηκε τέσσερα χρόνια φυλακή επί απάτη
Εκτός από τη δίκη στην Ελλάδα με πληρεξούσια επιστολή ανάθεσε στον δικηγόρο πουδιατηρούσε στην Αυστραλία να ερευνήσει για παρανομίες και να καταφύγει στη Δικαιοσύνη
Ερευνόντας την υπόθεση ο ''δικηγόρος ανακάλυψε την αγοροπωλησία και κατέφυγε στη Δικαιοσύνη όπου καταδικαστικε ο Σούλος για πλαστογραφία και εν συνεχεία στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για χρεοκοπία με αρθ'' Δικαστικής απόφασης S.73 της 29/03/1933
Ο Δικηγόρος αυτός στίς εναγώνιες διευκρινήσεις των επιστολών απαντούσε ότι η δίκη έγινε αλλά η απόφαση δεν βγήκε και κατά τα φαινόμενα θα χαθεί βάση ενός άλλου εξαδέλφου, του Ηλία Σιαβρακά που ο πατέρας μου τον είχε βοηθήσει και στείλει στην Αυστραλία.
ΥΤ1934 με τη συμμετοχή και τις ραδιουργίες του παπά του Χωριού μου Σκορτσινού Μεγαλόπολης Αρκαδίας και του χρηματοδότη Σούλου συνάπτουνι ένα γάμο ενός άλλου εξαδέλφου του και στο γάμο αυτό τον εδηλητηρίασαν με δηλητήριο σε ένα ποτήρι με κρασί που το ήπιε { μονορούφι για το καλό του γάμου} και είπε πικρό είναι το αναθεματισμένο τότε εγώ που υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας του είπα ότι του έριξαν στάχτη στο κρασί και γυρίζοντας μου λέγει την κατάρα μου νάχεις εσύ να εκδικηθείς το θάνατό μου, και σε αυτούς μου τη φέρατε μπσμπέσικα τώρα κατάλαβα κέρδισα τη δίκη του Σιντνεϊ.
Το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου βάζουν φωτια στο σπίτι μας για να μας κάψουν ζωντανιύς, ευτυχώς που κοιμόμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού.
Στην κατοχή ο αδελφός μου που είχε εισχωρήσει στον ΕΛΑΣ τον εκτέλεσαν στην Αγριακώνα Μαντινείας οι ΟΠΛΑτζίδες του ΕΛΑΣ για άγνωστη αιτία που αντί να καταφύγω στους Γερμανό-τσολιάδες για εκδίκηση και για να μήν στιγματισθώ σαν προδότης κατατάχτηκα και εγώ στον ΕΛΑΣ πρώτον για να μάθω γιατί τον εκτέλεσαν και δεύτερον για να μη συγκρουσθώ με την οικογενειοκρατία των σκσυωρών και δολοφόνων του πατέρα μου που το παίζαν όλοι σούπερ ΕΑΜίτες την εποχή εκείνη {ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ οποια πετρα ΚΟΜΑ και αν σηκόσεις θα την βρείς υποκάτω}
Η συμμετοχή μου στον ΕΛΑΣ αντικειμενικό σκοπό είχε να μάθω γιατί σκοτώσανε τον αδελφό μου η οποία πολλές φορές με έφερε με το ένα πόδι μες το λάκο με τελευταία περιπετεια αυτή στσα Δεκεμβριανά που κρύφτικα στο ταβάνι των Αγίων Αναργύρων στο Μοναστηράκι για να γλιτώσω την εκτέλεση απο τον Νικιλάκη της ΟΠΛΑ που τον σκοτώσαν οι εθνοφρουροι έξω απο την εκκλησία όταν ερχόταν να με εκτελέσει.
Την μετακατοχική περίοδο όταν αυτή η οικονομική ολιγαρχία είχε ανάγκη από ανθρώπινες μηχανες δημιούργησε τη μεταναστευση με τα Μασονό-κατευθυνόμενα πολιτικά ανδρείκελα της που ρήμαξαν την Ελλάδα και ανόρθωσαν ξένες πατρίδες, τότε εγώ αντί να μεταναετέψω διάλεξα το ναυτικό επάγγελμα να πηγαίνω ανέξοδα για στοισεί ανά την υδρόγειο σε χώρες όπου είχαν μεταναστέψει άτομα που είχαν εμπλακεί με τη δίκη στην Ελλάδα και που μάλλον δεν γνώριζαν για τη δοκοφονία
Όλες τις χώρες και πόλης της Ευρώπης Αμερικής Αφρικής και Ασίας που επισκέφτηκα για ανεύρεση στοιχείων τις παραλείπω. Στίς 15 Αυγούστου του 1960 ναυτολογημένος στο υπο Νορβηγικών συμφερόντων πλοίο NAES FALCON που κατάπλευσε στο Σίντνεϊ Αυστραλίας τυχαίος σε μια Ελληνική χοροεσπερίδα όπου εγένετο και μια επιδεικτική φιέστα των νεοφώτιστων Μασόνων με τη συμμετοχή του Σούλου και του ''Ελληνα προξένου συνάντησα και προφορικά διαπληκτιστηκα με τον κυριότερο ψευδομάρτυρα και εξάδελφο του πατέρα μου τον Ηλία Σιαβρακά
ετά τον απόπλου του πλοίουγια τη Σγκαπούρη που προοριζόταν για το δεύτερο και τελαυταίο φορτίο στο Σντνεϊ έγραψα ένα γράμμα για τον Αρχιδικαστή του ΣίντνεΪ με το ιστορικό της δολοφονίας και το κατάθεσα στη Αυστραλιανή πρεσβεία της Σιγκαπούρης. και με ρητή εντολή του Προξένου ''οταν καταπλεύσουνε στο Σιντεϊ να πάω γραμμή στον Αρχιδικαστή
Όταν κατάπλευσε το πλοίο στο Σίντεϊ επήγα επήγα στο γραφείο του Αρχιδικαστη και δεν με δέχθηκε, τότε κατέφυγα στο Ελληνικό Προξενείο και με προαιρετική εγγύηση 100 λιρών στο Ελληνικό Προξενείο και με την τηλεφωνική που είχε οο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Προξενείου με τον Διευθυντή του Ιμμιγκρεσίου εγκατάλειψα το πλοίο αφου δεν ήθελε ο πλοίαρχος να με απολύσει νόμιμα, και ανάθεσα την υποθεσή μου στους Δικηγόρους των Ναυτερατικών Οργανώσεων σαν μέλος που ήμουν της I.T.F.
Βάση της επιστολής που είχα καταθέσει στη Σιγκαπούρη οι Δικηγόροι Βρήκαν την δικαστική απόφαση την ολοία διάβασα στο γραφείο τους Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΆΧΡΗΣΗ και συμφωνήσαμε και συμφωνλησαμε για την αμοιβή τους κτλ.
Δεν πέρασε ούτε μιά βδομάδα απο την εύρεση της Δικαστικής απόφασης και παίρνω ένα τηλεφώνημα απο τον Γραμματέα του Ελληνικού Προξενείου κ Γκούμα να πάω στο Ιμμιγκρέσιο να πάρω τηνπαραμονή μου, πηγαίνοντας στο Ιμμιγκρέσιο αντί για παραμονή με τσουβαλιάζουν σε ένα κρατητηριο και την επομένη και την επομένη με στέλνουν αεροπορικώς στο Πέρθι και με επιβιβάζουν στο ΠΑΤΡΙΣ για την Ελλάδα.
Το 1963 με το φορτηγό πλοίο ΤΗΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΣ ξαναβρίσκομε στο Σίντνεϊ και με επιστολή του Έλληνα ροξένου πηγαίνω στον Attorney General and of Justice αυτός με έστειλε σε έναν άλλο δικαστή for the State που με ερώτησε εάν έχω επτέ σελίνια και έξι πένες για να καταθέσω τη μήνυση και όταν άνοιξα το πορτοφόλι μου και είδε τα χρήματα που είχα μου είπε ένα όνομα ενός δικαστή που το έγραψα σε ΄ρνα μπλόκ και μου λέγει πάρε ότι ντοκουμέντα έχεις; και πήγαινε στο Δικαστήριο, όταν του είπα ότιπρέπει να πάω στο πλοίο για τα ντοκουμέντα, μου είπε πήγαινε και εγώ θα τηλεφωνήσω στο Δικαστή, πηγαίνοντας στο πλοίο βρίσκω δθό αστυφύλακες στην προβλήτα που μου απαγορεψαν την έξοδο
Βλέποντας το αδιέξοδο δηλώνω ασθενής και φέρνουν το γιατρό στο πλοίο και απολύομαι λόγω ασθενείαςαπο ένα μικρό πρήξιμο στο χέρι και μεταφέρομαι με ένα ταξί σε μιά κλινική για θεραπεία στην κλινική αυτή όταν ο ταξιτζής έδωσε το γράμμα μας άφησε και περιμένανε μες το ταξί, ήλθε αυτός που πήρε το γράμμα έδωσε ένα άλλο γράμμα και είπε στον ταξιτζή γρήγορα στο ROZELA HOSPITAL{ σ σ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ} γιατί είμαι επικίνδυνος
Στο τρελάδικο αυτό έμεινα 28 ημέρες υπο περιορισμό, και τη σκαπουλάρισα με συνοδό για επαναπατρισμό με το ΠΑΤΡΙΣ μετά από δέκα ΄μέρες απεργεία πείνας στο τρελάδικο
Στο ΠΑΤΡΙΣ μου έγινε και η πρώτη αποτυχαιμένη απόπειρα δολοφονίας απο το συνοδό μου γιατί δεν υπόγραψα σε ένα χειρόγραφο χαρτί ότι αφήνω όλα τα υπαρχοντά μου στην Commonwealth Bank, κατά την αφιξή μας στον Πειραιά ο τότε Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας κ Γεωργιάδης δεν δέχθηκε την καταθεσή μου για απόπειρα δολοφονίας και άφησε τον παρ΄ολίγον δολοφόνομ μου ελεύθερο,
Η συνέχεια είναι μια άλλη ιστορία Διεθνούς περιεχομένου
Παναγιώτης Β Αποστολόπουλος Αμβέρσα Βελγίου
Πέτρος Κ.
23/02/2010 21:13
Δημοσθενης Μπογδης 23/2/2010 19:21

Κύριε Δημοσθένη. Μην κουράζεσαι και δεν πείθεις κανέναν από δαύτους.
Και επειδή έχει ήδη νυχτώσει θα σου πω ένα παραμυθάκι (όχι από αυτά που τους κοίμιζαν τα τελευταία 5,5 χρόνια).
Κάποτε ένας τύπος ήταν αυτόπτης μάρτυς σε ληστεία τράπεζας. Έπεσε μούρη με μούρη με τους ληστές, μπόρεσε να πάρει και τον αριθμό της πινακίδας τους. Έδωσε τον αριθμό στην Αστυνομία η οποία μετά από καταδίωξη τους συνέλαβε με τα κλεψιμαίικα. Καλά έκανε; Θεωρώ πως ναι.
Ο ίδιος τύπος λίγα χρόνια αργότερα ένα βράδυ που κοιμόταν στο σπίτι του με την οικογένειά του μπήκαν κλέφτες και τον έκλεψαν. Την άλλη μέρα πήγε στη Ασφάλεια να δηλώσει την κλοπή, έδωσε κατάθεση, τους κάλεσε να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, κατέθεσε μήνυση κατά παντός αγνώστου. Συνελλήφθησαν και καταδικάστηκαν. Καλά έκανε; Θεωρώ πως ναι.

Το παραπάνω παραμυθάκι δεν είναι και τόσο ψεύτικο. Ο τύπος αυτός συμβαίνει να είμαι εγώ.

Σήμερα λοιπόν καλούμαι να ‘’καρφώσω’’ κάθε κλέφτη της εφορίας, που λιγοστεύοντας τα κρατικά έσοδα, υπονομεύει το μέλλον της χώρας μου, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μου. Καλούμαι να μην συμβάλλω στην φοροκλοπή. Καλούμαι να μην επιτρέπω να διαιωνίζεται αυτή η ξεφτίλα.
‘’Κάνει 60 ευρώ, χωρίς απόδειξη 50 και χέστον τον Παπακωνσταντίνου, ας τα μαζέψει από άλλους’’.
Η φοροκλοπή είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Το έλεγα πάντα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Πολύ περισσότερο σήμερα που φτάσαμε στον πάτο.
Κατηγορούμε όλοι μας – και καλά κάνουμε – τους πολιτικούς που ρήμαξαν τη χώρα. Αν όμως συνομιλήσεις με απλούς πολίτες για τη σημερινή κατάντια, ξέρεις τι θα σου απαντήσουν; ‘’Μπορώ και εγώ να κλέψω και να φτιάξω τη ζωή μου; τα υπόλοιπα είναι θεωρίες’’. Δυστυχώς ενδιαφερόμαστε και συζητάμε το πρόβλημα επειδή δεν κλέψαμε και εμείς. Όποτε μας δοθεί όμως η ευκαιρία θα γίνουμε χειρότεροι από αυτούς που σήμερα κατηγορούμε.
Και όπως είχε πει κάποτε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας: Αλίμονο σε αυτούς που είναι τίμιοι γιατί δεν μπορούν να είναι άτιμοι…’’

Καληνύχτα σε όλους μας
Ν.Π.
23/02/2010 20:58
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ [ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ] ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΑΦΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΩς ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ? ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. Ε Λ Ε Ο Σ
Ο Απ'' Έξω
23/02/2010 20:56
Μπράβο !!!! Τους τρίξατε τα δόντια !!!!!!
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
23/02/2010 20:40
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ Ο λαός και η εργατική τάξη της χώρας μας βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες επιτίθενται στους εργαζόμενους, την νεολαία και ολόκληρη την κοινωνία. Με αφορμή την οικονομική κρίση προσπαθούν να αναιρέσουν όσες κατακτήσεις έχουν μείνει για τους εργαζομένους και να επιβάλουν συνθήκη άγριας εκμετάλλευσης. ΚΑΤΩ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΚΑΤΟΧΗ Εδώ και μήνες οι εργαζόμενοι και η κοινωνία βομβαρδίζονται χωρίς έλεος από την κυβέρνηση, την ΝΔ το ΛΑΟΣ, και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ για την ανάγκη να κάνουμε θυσίες, ‘για να πειστούν οι αγορές’, ‘για να γίνουμε αξιόπιστοι’, ‘για να μας βοηθήσει η ΕΕ’, ‘για να μην πέσουμε στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου’. Και τώρα βρισκόμαστε κάτω από ‘τριμερή εποπτεία’, μια πραγματική τριμερή κατοχή, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Ακόμα χειρότερα: Με βάση την ‘Συνθήκη της Λισαβόνας’ όταν μια χώρα μπει σε "επιτήρηση" τότε οι υπουργοί οικονομικών των υπολοίπων μπορούν να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ακολουθήσει μόνοι τους, χωρίς καν την παρουσία της! Αυτό απειλούν να κάνουν τώρα προκειμένου να καταργήσουν τον 13ο μισθό και να πάρουν τα νέα βάρβαρα μέτρα. Η ΕΕ λειτουργεί σήμερα ως μια πραγματική χούντα των δυνάμεων του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, έτοιμη να καταργήσει κάθε έννοια δικαιωμάτων, αλλά και κάθε έννοια δημοκρατίας για τους εργαζομένους. Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά η απειθαρχία απέναντι στην ΕΕ, ο δρόμος της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής αποδέσμευσης. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΙΣ ‘ΑΓΟΡΕΣ’ Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει ότι υποχρεώνεται να πάρει σκληρά μέτρα παρά τη θέλησή της. Όμως τα μέτρα δεν είναι αναγκαστικές προσαρμογές αλλά σταθερές επιδιώξεις του ΣΕΒ, πάγια αιτήματα των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, θέσεις του ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του. Η τρομαχτική μισθολογική λιτότητα, η απελευθέρωση των απολύσεων, η δουλειά μέχρι θανάτου, η κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν τον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, έκφραση της πλήρους συμμόρφωσής του με το κεφάλαιο και τις αγορές. Γι’ αυτό και φτιάχνει ένα πραγματικό μαύρο μέτωπο, με ΝΔ και ΛΑΟΣ. Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ. Σήμερα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη σε όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος που μιλούν για ‘οδυνηρά αλλά αναγκαία μέτρα’. Πρέπει να αγωνιστούμε κατά του κεφαλαίου και της ΕΕ, κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνοδοιπόρων της ΝΔ και ΛΑΟΣ, με στόχο την ανατροπή του αντιδραστικού προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεωνΗ λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη της αποφασιστικής ενιαίας πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, τον κλονισμό της κυριαρχίας των δυνάμεων του κεφαλαίου και της ΕΕ και τελικά την ανατροπή τους. Διεκδικούμε: Στάση πληρωμών στο τοκογλυφικό χρέος και όχι στους μισθούς και τις συντάξεις. Μέσα στο 2010 το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει 13 δις ευρώ για τόκους και άλλα 19,5 δις θα επιστραφούν στους τραπεζίτες ως χρεολύσια. Με άλλα λόγια από τα 55 δις που θέλει να δανειστεί τα 32,5 θα πάνε κατευθείαν πίσω στις τσέπες του Λάτση, του Βγενόπουλου, του Κωστόπουλου και των άλλων τραπεζιτών εντός κι εκτός συνόρων. Ουσιαστικά, το ελληνικό κράτος δανείζεται για να ξεπληρώσει τα προηγούμενα δάνεια σε ένα ατέλειωτο φαύλο κύκλο που πρέπει να σπάσει! Να φορολογηθεί το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες. Τα φορολογικά βάρη πέφτουν, δεκαετίες τώρα, σχεδόν αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Οι εφοπλιστές και οι παράκτιες εταιρείες εξαιρούνται από κάθε φορολογία. Η εκκλησία το ίδιο. Την τετραετία 2004 – 2008 χαρίστηκαν πάνω από 9 δις € σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις. Να κοπούν οι εξοπλισμοί και όχι τα επιδόματα. Η Ελλάδα με τις στρατιωτικές δαπάνες να ανέρχονται σε 3 έως 4% του ΑΕΠ, είναι ο δεύτερος στην Ευρώπη και πέμπτος στον κόσμο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αγόρασε ήδη γαλλικές φρεγάτες αξίας 3 δις €, για να εξασφαλίσει ‘την πολιτική στήριξη στις επιλογές της, ενώ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 10 δις ευρώ για την επόμενη δεκαετία. Ανακοινώνει πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο, αλλά είναι έτοιμα να προσλάβει χιλιάδες επαγγελματίες οπλίτες. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων που κλείνουν και των μεγάλων επιχειρήσεων, που πρέπει να είναι δημόσιες, με εργατικό, λαϊκό έλεγχο. Οι έξι μεγάλες ελληνικές τράπεζες το 2008 είχαν συνολικά κέρδη 4,8 δισεκατομμύρια Ευρώ και πλήρωσαν φόρο 336 εκατομμύρια, το 7% των κερδών τους. Σώθηκαν από την χρεοκοπία χάρις στα πακέτα στήριξης των 28 δις και τώρα κερδοσκοπούν ασύστολα με το χρέος δανειζόμενες με 1% από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δανείζοντας τοκογλυφικά το ελληνικό δημόσιο! Να καλυτερεύσουμε άμεσα την ζωή μας, να πάρουμε τον πλούτο που μας ανήκει. Ο κοινωνικός πλούτος αυξάνεται, αλλά οι εργαζόμενοι που τον παράγουν καρπώνονται όλο και λιγότερα. Σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία τα 12 τελευταία χρόνια το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε 60%, αλλά οι μισθωτοί κερδίζουν όλο και λιγότερα. Διεκδικούμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, 1400 € κατώτερος μισθός. Άμεση μείωση των ωρών εργασίας για ανακούφιση από την ανεργία που καλπάζει. Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους. Απαγόρευση των απολύσεων. Καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων! Δημόσιο ενιαίο ασφαλιστικό σύστημα. Σύνταξη στα 58 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερο για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Να καταργηθεί το αντιασφαλιστικό οπλοστάσιο (ν. Σιούφα, Ρέπα, Πετραλιά). Να επιστραφούν τα κλεμμένα στα ταμεία. Να χτυπηθεί η αδήλωτη εργασία, η κρατική και ιδιωτική εισφοροδιαφυγή. Ανυπακοή / ρήξη με την ΕΕ-ΟΝΕ, τις συνθήκες (Μάαστριχτ, Λισαβόνα) και τους μηχανισμούς της. Αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΟΝΕ και την ΕΕ. Δεν υπάρχει μέλλον για τους εργαζόμενους στα πλαίσια της ΟΝΕ, της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής. ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ., Απέναντι στην κήρυξη πολέμου από την ΕΕ, τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ χρειάζεται να αντιτάξουμε την πιο πλατιά συσπείρωση αγώνα και ανατροπής για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων, την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας και της κυβερνητικής πολιτικής, τη ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ. Σήμερα δεν έχουν θέση ούτε ταλαντεύσεις, ούτε αυταπάτες για τυχόν ‘ευνοϊκότερη μεταχείριση’, ούτε παραταξιακές διασπαστικές αγκυλώσεις. Με αγωνιστική ταξική ενότητα στα σωματεία, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις μπορούμε να νικήσουμε! ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μα λένε ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Εμείς απαντάμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος: ο ανυποχώρητος αγώνας των ίδιων των εργαζομένων, με απεργίες που θα κλιμακώνονται και θα έχουν πραγματικό κόστος για την κυβέρνηση και τους εργοδότες, με μαζικές γενικές συνελεύσεις, με απεργιακές επιτροπές αγώνα, με αγωνιστικό συντονισμό των ίδιων των σωματείων και των ομοσπονδιών Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και δεν ξεχνάμε ότι η ΓΣΕΕ έλειψε από τις κινητοποιήσεις στις 17/12 και στις 10/2 ενώ ακόμη και τώρα αρνείται να καταγγείλει συνολικά το ‘πρόγραμμα σταθερότητας’. Να γυρίσουμε την πλάτη στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Να κλείσουμε τα αυτιά στις σειρήνες της συμμόρφωσης και της υποταγής. Να αναλογιστούμε ότι μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα καμιά πολιτική δεν μπορεί να αντέξει. Να θυμηθούμε τις νικηφόρες απεργίες ενάντια στο νόμο Γιαννίτση, την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης από το πανεκπαιδευτικό κίνημα, την εξέγερση του Δεκέμβρη. Στις 24/2 υψώνουμε ‘πύργο ατίθασο’ στη χούντα του κεφαλαίου και των τραπεζών. Και συνεχίζουμε! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!!!!!!!!
23/02/2010 19:58
@George, UK 23/2/2010 17:26, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ. ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΛΕΙΑΣ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΑΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ (Η ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ).

ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ 5ΕΤΙΑ) ΣΕ ΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ 500.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ (ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ)........ΤΩΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ) ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ.......ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΣΑ ΣΤΟ ΙΚΑ. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;;;;;;;;;;;;;;
ΑΓΓΕΛΟΣ
23/02/2010 19:42
Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΘΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟς ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΠΛΑΚΑΤΖΗΣ
23/02/2010 19:32
Ω τι χιούμορ θεέ μου !! Μπράβο κύριε Καστανίδη ειστε πολύ πλακατζής και μας κάνετε και γελάμε !!
ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣτεως ΠΑΣΟΚΟΣ
23/02/2010 19:31
ΚΑΙ Η ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90, ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ.? ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΤΑ 400. εκατομυρια δρχ. ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ.ΧΑ. Ειδες οι παλιοι Λοχαγοι του Σημιτη?
Δημοσθενης Μπογδης
23/02/2010 19:21
<<Κατατξου στην στρατιά τον καρφιών και εσύ ,μπορείς ! ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ,>> ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 23/2/2010 16:54========== Σταθη , επιμενεις να λες πολλα που βλαπτουν και μολυνουν το περιβαλον ...ειτε ειναι φασον ειτε προερχονται απο την βαθεια επιρροη της ητας που υπεστη ο <<επισημος αγαπημενος σου >>. Εγω ,και τα μιλιουνια των τιμιων ,σκλυρα εργαζομενων Ελληνων Ενεργων Πολιτων δεν εχουμε κανενα , μα κανενα προβλημα να καρφωσουμε στην εφορια , την αστυνομια η σ''οποιοδηποτε αλλη αρχη που διαφυλλασει και προστατευει την Δημοκρατια, την Διαφανεια την Ισοτιμια ,Ισονομια, Αξιοκρατια και Δικαιοσυνη με ανθρωπια για τον αδυναμο..... Το καθε καθικι , κλεφτη , φοροδιαφευγοντα λοποδιτη , αυθαιρετο καταπατητη,εμπρειστη και απατεωνα .... Ελληναρα που βλαπτει το γενικο συμφερον του τοπου μου . Εσυ λογω ονοματος , ισως θελεις να κανεις κατι διαφορετικο ! να αφινεις δηλαδη την Χωρα στα χερια των Βουλγαρακηδων και των Καραμανληδων .
POIASTE TUS OPLOKLEFTES PRWTA
23/02/2010 19:09
AFTUS PU FTYAXAN OFSHORE TU PASOK ALEVRADES KULURHDES ERSENHDES KLP NA EXETASETE PRWTA SIMITHDES PAPAKWSTANTINU SAN SIMVULOS TU SIMITH
KARAMANLHS MONASTHRIAKUS THS ND
TEIS AGONES GRAMES KLP YPARHUN PARA POLOI KLEFTARADES KAI STA 2 MEGALA KOMATA
PIASTE ESTW KAI ENAN
GIA DEIGMA
ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ
23/02/2010 19:05
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΤΟ ΚΑΘΕΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ ΩΣ ΕΙΘΕΙΣΤΑΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ.ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.-
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/02/2010 18:59
@Πέτρος Κ.
Αυτό ακριβώς εννοούσα Πέτρο μου. Αστεία ποινή σημαίνει ατιμωρησία! Είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου!
spiros kerkira
23/02/2010 18:58
megalodimosiografi kai megalodikigori ine i pio dieftarmeni pasta stin elada......i proti katotigoun tin kini gnomi kai i defteri me nomika tertipia kai pliromes dikaston vgazoun exo ola ta lamiogia.....ntropi sas
K.MANΩΛΙΔΗΣ
23/02/2010 18:58
Να δούμε έναν υπουργό να κάνει χαρακίρι! Να κόψει τις φλέβες του! Να πέσει από τον 5ο όροφο! Στίς γραμμές του τραίνου για να δούμε κάτι καλό από τον ΟΣΕ που μας κοστίζει τόσο! Θέλουμε αίμα βρέ αδερφέ, αίμα πολιτικού! Τόσο κακό κάνατε στήν χώρα, τόσο πολύ μας ντροπιάσατε! Λίγη τσίπα δέν έχει ένας από εσάς! Λίγη ευαισθησία μωρέ! Ικανοποιείστε το λαϊκό αίσθημα! Αντε επι τέλους, κάποιος να επιστρέψει τα χρήματα! Να ηρεμήσει καί η συνείδησή του (σιγά μήν έχει).
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/02/2010 18:52
@ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛ
Σε βολεύει ε; Όχι ότι οι του ΠΑΣΟΚ ήταν άγιοι, αλλά τα τελευταία 5,5 χρόνια, κυβερνούσε η Ν.Δ. καί έκανε αποκλειστικά και μόνο γαλάζιες προσλήψεις, αφού μπαστάρντεψε ακόμη καί το ΑΣΕΠ με την γαλάζια συνέντευξη αλλά, καί αυτά τα stage, ένοια που χρησιμοποίησε για να λεηλατήσει τα ταμεία του ΟΑΕΔ! Ξεχνάς τον Βερναρδάκη;
Καλλίτερα 10 αθώοι πολιτικοί (καί που να τους βρείς) στήν φυλακή, παρά ένας ένοχος ελεύθερος. Είναι πολύ επικίνδυνος.
Παρατηρητής
23/02/2010 18:39
Χα,Χα,Χα,Χα!!!!!!!!!!!!!!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν??
takis
23/02/2010 18:11
Χαχα... φυλακιση ΕΩΣ 2 χρόνια (που πααααντα θα υπάρχει ενα παράθυρο και ΕΑΝ λεμε ΕΑΝ μπει κανεις μεσα θα κατσει κανα ΣΚ μόνο) και ΕΩΣ 500.000 πρόστιμο οταν θα έχουν φάει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ..... μπε ρε... α να χαθείτε... ΙΣΟΒΙΑ ρε και δήμευση της περιουσιας τουλάχιστον Χ2 του ποσού που θα φαίνεται οτι έχουν καταχραστεί....
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
23/02/2010 18:04

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ .......ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΣ !
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !

ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ.

ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΑΣ

Υ.Γ. Αλήθεια, γιατί ακόμη δεν καταργήθηκε ο νόμος <<ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ >> ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ" γιά να μπορούν να κλέβουν ατιμωρητί οι νεοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Οι παλιοί, χόρτασαν, παραμπούκωσαν, δεν ξερουν πως να τα ξοδεψουν........
ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
23/02/2010 18:03
Tα εχουμε ξανακούσει και απο εσάς και απο τούς προηγούμενους , μόνο σας παρακαλούμε μην αγριεύετε τόσο πολύ γιατί φοβόμαστε !!!
Επισήμανση
23/02/2010 18:01
AYTOUS POU ETRWGAN DHMOSIO XRHMA TOSA XRONIA TI 8A TOYS KANETE??
EINAI GELIOI OLOI TOUS...
NIKOS 23/2/2010 11:50

Όχι φίλε μου δεν είναι γελοίοι. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Γελοίοι είναι αυτοί που τους πιστεύουν και τους ψηφίζουν.
Επισήμανση
23/02/2010 17:59
Ναι και μετα θα ξυπνησουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα καλα τι πιστευουν οτι τρωμε κουτοχορτο?
George 23/2/2010 11:31

Δυστυχώς για εμάς φίλε μου, πραγματικά πιστεύουν, ότι τρώμε κουτόχορτο. Και ίσως να έχουν δικαιο. Ας μη ξεχνάμε, ότι παρ΄ολίγον να γινόταν πρωθυπουργός ο κύριος που παντρεύτηκε στο Παρίσι.
Απορία
23/02/2010 17:52
Είναι ένοχος ένας πολίτης που κρύβει έσοδα 1500 Ευρώ το μήνα; Το ποσό αυτό στοιχίζει στο κράτος το βουλευτικό αυτοκίνητο.

Δηλαδή τα προνόμια του βουλευτή που καθορίζονται από τον ίδιο σε βάρος του ελληνικού λαού είναι νόμιμα και η απόκρυψη 1500 Ευρώ για την κατοχή ενός αυτοκινήτου είναι παράνομη;

Θα μπορούσε να ίσχυε το αντίθετο: τα παράσιτα δεν παίρνουν δωρεάν αυτοκίνητο και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν φόρο για τα έξοδα του αυτοκινήτου.

Α, ξέχασα, ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Αυτό ισχύει για όλα τα παράσιτα.

Quax
23/02/2010 17:48
Max

Αγαπητέ, τα γούστα μας συμπίπτουν.
Ο εν λόγο, είναι αδυναμία μου.Είναι απολαυστικός.
Επισήμανση
23/02/2010 17:38
Από το άρθρο:
Σε περίπτωση κατά την οποία οι καταγγελίες αφορούν μέλη της κυβέρνησης και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων τιμωρείται με μειωμένη ποινή.

Αν κατάλαβα καλά οι νόμοι ισχύουν για όλους τους άλλους, αλλά όχι για τους κατ΄ εξοχήν υπεύθυνους. Ίσως αυτό να δίνει απάντηση και στην απορία μου, πως τα κατάφεραν πολλοί πολιτικοί να γίνουν εκατομμυριούχοι.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ
23/02/2010 17:26
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.ΟΣΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΤΟ ΚΑΘΕΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑ ΩΣ ΕΙΘΕΙΣΤΑΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ.ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.-
George, UK
23/02/2010 17:26
MPRAVO YPOURGE. ALLA THA PREPEI NA EXETE KAI GRAMES EPOIKOINONIAS ME TO KOINO GIA ANONOIMES KATAGELIES. TOTE THA DEITE TI GINETAI STHN ELLADA. NA TIS EREYNEITE OMOS KAI MI TIS GRAFETE STA PALIA SAS TA PAPOUTSA H'' OTAN SASSYMFEREI MONO. KAI NA EXETE KAI EISAGELEA THLEFONITI NA PROOTHEI TIS ANONOIMES KATAGELIES , PRAGMA POU EPREPE NA GINETAI XRONIA TORA!!!
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
23/02/2010 16:54
Σωστός ο κύριος υπουργός !
1.Πρώτο ξεκίνημα από την βίλα της Αγράμπελης .
2. Κλέψτε ελεύθερα ,αρκεί τα κλοπιμαία να είναι μοιρασμένα με τέτοιο τρόπο που να μην υπερβαίνει το κάθε πόσο της τριακόσιες χιλιάδες Ευρω.
3. Τώρα μάλιστα ! είναι μαλακές για να τα έχουνε στο όνομα τους ,το ωραίο είναι δήμευση ενός μέρους και όχι όλου , άρα μην φοβάσαι κλέβε ελεύθερα όλο και κάτι θα σου μείνει .
4.Κατατξου στην στρατιά τον καρφιών και εσύ ,μπορείς ! ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ,
ξέρεται τι μου θυμίζει αυτό ,είσπραξη τελών της ΕΡΤ μέσο ΔΕΗ .
5. από εδώ το πάνε από εκεί το πάνε το παραθυράκι παραμένει ορθάνοικτο .
gourou
23/02/2010 16:50
Αμα γινει αυτο,θα βγει και ο ηλιος απο την δυση.
DIONYSHS
23/02/2010 16:29
ΜΕΧΡΙ 10 ΕΤΗ

ΔΗΛΑΔΗ ΚΛΕΒΕΙ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΕΙ 10 ΕΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΥΤΕ 4 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ KAAAATHEETE ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

ΕΛΛΗΝΕΣ KLEFTEEEEEEE REEEEEE ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Odysseas
23/02/2010 16:29
"Εξεταστική της Βουλής για την Οικονομία". Έλεος! Πότε μια εξεταστική της Βουλής έδωσε απαντήσεις? (Μα για πόσο ανόητους μας έχουν?) Αντί για Εξεταστική θα ήθελα ο κ. Χριστοφοράκος μιλήσει στον κ. Ζορμπά - ανεπίσημα. Δεν θέλω τον Χριστοφοράκο. Θέλω αυτούς που δέχθηκαν να πληρωθούν από αυτόν (και τους όμοιούς του) για τα τελευταία 30 χρόνια. Ας ξεκινήσουμε από εκεί... και τα υπόλοιπα θα έρθουν. Οδυσσέας
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
23/02/2010 16:24
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ!!! ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛ
23/02/2010 16:18
Δυστυχώς κύριοιστην Ελλάδα η ψήφος κοστίζει ένα μισθό ΄δημοσίου υπαλληλου έτσι το ΠΑΣΟΚ αντί να βάλει θεμέλια στο κράτος έφτιαχνε με το κιλό δημοσίους υπαλλήλους δηλ. κατάφερε να φτιάξει κομματικό στρατό με 500.000 δημοσίους υπαλληλους παραπανήσιους τους οποίους βόλεψε και υποθύκευσε το μέλλον της Ελλάδας
Και αυτοί μας κυβερνούν ακόμα
ΣΤΕΛΛΑ Μ.
23/02/2010 16:12
ΧΕΙΡΠΟΠΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!!!! ΠΟΛΥ ΑΣΤΕΙΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ,ΕΧΩ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Κ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΓΑΝΕ Κ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΟΛΟΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ?????ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ???? ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ Κ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ????????????
D.P.
23/02/2010 16:05
Ftiaxete tis filakes pio megales gia na xoresoun oi forofygades
Jack
23/02/2010 16:04
.... ....... και περιμέναμε να καταργηθεί ο νόμος περί ανευθυνότητας υπουργών κλπ. ή νόμος της ατιμωρησίας όπως είχαν υποσχεθεί για να απαλλαγεί η χώρα από τις κλοπές, τα σκάνδαλα και την κατάντια που μας έφεραν σήμερα.
Αντί αυτού, ιδού το νέο κόπλο γκρόσο, τσιμουδιά για τους κλέφτες.
Ένας νόμος είναι αναγκαίος, Η κατάρτηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, πολιτικών, βολευτών, κατάργηση της ασυλίας.κλπ
nikos k
23/02/2010 15:53
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΝΟΜΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΠΗΔΑ......
κρα
23/02/2010 15:53
Χάρη ο συνωνόματος ο Παμπούκης ξέρει καλά απο offshore. Είχε και μεγάλο δικηγορικό γραφείο που απευθυνόταν μόνο σε ηγέτιδες εταιρείες και μεγάλα προσώπατα.
Αυθεντία στη σύσταση οφσόρ σε συνεργασία με τους καλύτερους στην Κύπρο !!!! όπως διαφήμιζε τη δικηγορική του εταιρεία... ή συγνώμη boutique υπηρεσιών όπως του άρεσε να την αποκαλεί.
ΠΑπανδρέου- ΠΑγκαλος-ΠΑμπούκης
Αυτό δεν είναι κυβέρνηση , αυτό είναι boutique υπηρεσιών....
Dr. Leonidas Maganare
23/02/2010 15:43
AS ELPISOUME OTI O NOMOS 8A EFARMOSTEI KAI DEN EINAI STAXTH STA MATIA THS EOK. PERIMENOUME ME ANYPOMONHSIA NA DOUME THN EFARMOGH TOU NOMOU KAI THN APODOSH DIKAIOSINHS .... ELPIZW NA EIMAI AKOMA EN ZWH!
Διεφθαρμένος Φιλλιπινέζος Παρατηρητής
23/02/2010 15:39
Είμαστε όλοι Φιλλιπινέζοι. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που βλέπω. Δεν έχω εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ. Θα προτιμούσα μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να υπήρχε μεγαλύτερος έλεγχος. Θεωρώ ότι η πολιτική ζωή είναι πλέον μια μικροπολιτεία συμφεροντολόγων που αγνοούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Όμως κι ο λαός αυτό το πολιτικό σύστημα στηρ/ζει, είμαστε άρα όλοι διεφθαρμένοι. Στό μόνο που ελπίζω είναι η καλή ποιότητα και η διεθνής ευλιγισία του Γιώργου Παπανδρέου.
Akis apo Ollandia
23/02/2010 15:34
Pros filippinezo PARAPOIITI: Nai, sigoura, i katantia stin Ellada einai panta kai MONO exaitias tou PASOK!

Poios xerei posa sou dinoun gia na parapoieis tin istoria, ektos pia kai an pineis LSD gia proino.

Alitheia, xereis tin istoria piso apo to LSD i eheis tin diki sou "istoria" kai tha peis oti to parigage to PASOK se sunergasia me CIA kai Mossad gia na apohaunosei ton Elliniko lao; Oh, tou edosa idees tora, poios xerei ti allo tha grapsei!!!!
Ιωάννης ο Ακτήμων
23/02/2010 15:33
dimitris korinthios 23/2/2010 14:14

Δηλαδή αν οι βουλευτές δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής η αμοιβή τους περικόπτεται ανάλογα;

Ή εννοείς να πηγαίνουν στη Βουλή σαν μέρος του καθήκοντός τους; Ποιού καθήκοντός τους;

Οι βουλευτές δεν ξέρουν τα θέματα που καλούνται να νομοθετήσουν εκτός από ορισμένα πολύ σημαντικά. Κάτι τέτοιο θα ήθελε μελέτη, συνεργάτες, επαφή με φορείς και ενδιαφερόμενους.... Δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος. Και όταν πάνε, πάνε απροετοιμαστοι, δεν ξέρουν το θέμα. Και όταν μιλάνε έχουν αναπτύξει τις δεξιότητες να λένε κάτι σαν να λένε το μάθημά τους για να ξεμπερδέψουν και τελειώσαν. Ακόμη και ο Εισηγητής κάθε κόμματος από δω κι από και λέει κάτι για να γεμίσει το χρόνο. Μόνο σε πολύ μεγάλα θέματα γίνεται συζήτηση. Άλλωστε το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Μόνο κάτι τροπολογίες μπορούν να γίνουν. Και τροπολογίες γίνονται στο πόδι ή μετά από πίεση φορέων και ψηφοφόρων. Ο βουλευτής θέλει χρόνο για να διατηρήσει τις διαπλοκές στο κόμμα του, θέλει χρόνο για τους χιλιάδες ψηφοφόρους του, αν είναι από την περιφέρεια θέλει δύο γραφεία με τέτοιες δραστηριότητες, ένα στη πρωτεύουσα και ένα στην εκλογική του περιφέρεια, θέλει χρόνο για τελετουργίες (εκδηλώσειςπου του ζητάν να είναι παρών, συνέδρια, εκδηλώσεις του κόμματος, ομιλίες, ακόμη και γάμοι, βαφτίσια κηδείες, και άλλα πολλά) μερικοί που διαπλέκονται με την τηλεόραση θέλουν χρόνο για να βγαίνουν στα παράθυρα και τέλος θέλει να ενημερωθεί από το Τύπο και άλλες πηγές. Γι΄αυτό το τελευταίο δεν έχει χρόνο κι έτσι συχνά εμείς είμαστε πιό διαβασμένοι από τους βουλευτές. Τα λεφτά που παίρνει (για τα οποία όλοι διαμαρτύρονται) δεν του φτάνουν να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες με το κατάλληλο προσωπικό. Τρέχει εδω΄και και σα σβούρα και δεν κάνει τίποτα, δεν ξέρει τίποτα. Είναι ένας γελοίος.

Η Βουλή λίγο πολύ λειτουργεί τυπικά, τελετουργικά, ως δήθεν νομοθετική εξουσία.
Δεν υπάρχει Βουλή.
Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Είναι μιά μπαρούφα.
Είτε είναι παρών ο βουλευτής είτε δεν είναι, αφού δεν ξέρει το θέμα, το ίδιο είναι.
kostas
23/02/2010 15:22
ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟΥ ΣΑΣ ΣΥΓΓΕΝΗ. ΛΕΩ ΨΕΜΜΑΤΑ?
DK
23/02/2010 14:51
μέσα από τον κουρνιαχτό πέρασε κάτι στο ντούκου. Ότι η τωρινή βουλή θα μπορούσε να είναι αναθεωρητική. Ωστε να αναθεωρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Έτσι δεν έλεγαν πριν από 1 χρόνο; Ότι δεν μπορούσαν να τον αλλάξουν τότε γιατί η βουλή δεν ήταν αναθεωρητική. Ωραία γιατί λοιπόν δεν έκαναν την τωρινή βουλή αναθεωρητική; Κιχ δεν έκανε κανένα κόμα. ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;
P.Pavlos
23/02/2010 14:50
@ Mary 23/2/2010 13:5 Το ΠΑΣΟΚ φταίει γιατί δεν έκανε αντιπολίτευση στη ΝΔ. Επίσης φταίει και το ΚΚΕ γιατί δεν ταυτίζεται με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.Επίσης ο ΛΑΟΣ γιατί δεν πείρε την κατάσταση στα χέρια του. Η ΝΔ καθόλου .Ήταν απούσα σε αναρρωτική.
Max
23/02/2010 14:32
@ Quax 23/2/2010 12:59

Quax Quax! Θα σου έλεγα να χαθείς και να ντραπείς κι εσύ, αν δεν έκανες παιδικό χιούμορ.


Mary
23/02/2010 14:23
How can you prove that the stupefaction goes round the green sun? (PASOK)

Φιλιππινεζος Παρατηρητης
23/02/2010 14:19
@ Ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ . Ο Πλάτων στο βιβλίο του "Νόμοι", αναφέρει ότι οι πολιτικοί που παίρνουν χρήματα για να κάνουν τη δουλειά τους , πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο. Το ΠΑΣΟΚ διά των ηγετών του θέσπισε νόμο που επιτρέπει στους υπουργούς του να κλέβουν ατιμωρητί το δημόσιο χρήμα ανεξέλεγκτα . Και έχουν και το θράσος να δηλώνουν ότι τα αδικήματα των κλεπτών υπουργών παρεγράφησαν, διότι έτσι επιτάσσει ο νόμος που οι ίδιοι έφτιαξαν. Ποία είναι η αξιοπιστία αυτών που θέσπισαν αυτό το νόμο και που σήμερα κυβερνούν εκ νέου την Ελλάδα ; Τι ρεμούλες θα δούμε ακόμα αφού κατετέθη επίσημα στη Δικαιοσύνη ότι τα προερχόμενα από τις δωροδοκίες χρήματα τα έδιναν στο ΠΑΣΟΚ , χωρίς να τα δηλώνουν οι αρμόδιοι στα επίσημα βιβλία του ; Τι έπραξεν ο αρμόδιος εισαγγελέας όταν οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν κατά την ανάκριση , ότι ο κ. Τσουκάτος κατέθεσε όχι μόνο το ένα εκατομμύριο μάρκα στο ταμείο χωρίς να τα εγγράψουν, αλλά πολύ περισσότερα ; Τους απήγγειλλε κατηγορία για υπεξαίρεση ; Μήπως πρέπει να απαγορευτεί η λειτουργία του ΠΑΣΟΚ αφού αυτό είναι συνώνυμο της ρεμούλας και της φοροδιαφυγής ; Ποιός τσέπωνε τελικά τα αδήλωτα χρήματα ; Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ "Ρόκος" και τα ... αδέλφια του θά πάνε φυλακή , ή συμπεριλαμβάνονται και οι συγγενείς μέχρι τρίτου βαθμού, καθώς και οι κουμπάροι των κλεπτών υπουργών στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ούτε ο Αμίν Νταντά τόλμησε να θεσπίσει , αλλά τον θέσπισαν οι νύν κυβερνώντες την Ελλάδα ; Επίσης το αστικό μέρος δεν παραγράφεται ! Θα επιστρέψουν τα κλοπιμαία οι λωποδύτες ή θα τους τα χαρίσει ο Αμερικανός πρωθυπουργός της Ελλάδας , όπως και τότε με τον φίλο του κ. Γ. Κοσκωτά ; Τότε ήσαν εύκολα τα πράγματα, γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει από την Ε.Ο.Κ. {340} δισεκατομμύρια δολάρια , τα οποία κατασπατάλησε ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου στον κομματικό στρατό , στα πολυτελή διαζύγια , στις ερωτικές φωλίτσες των τριών δις και στα σόπιγκ σέντερ του Καναδά κ.λ.π., που είναι η αιτία της σημερινής χρεωκοπίας . Το Βατοπέδι δια του οποίου προσπαθούν να κάνουν αντιπερισπασμό, δεν χρέωσε την Ελλάδα . Αλλωστε η μητέρα των παρανομιών ήταν η αρχική παραχώρηση της Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών στους απατεώνες καλόγερους και τη συμμορία τους , από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Γ. Δρυ και Απ. Φωτιάδη !... Θα απαντήσει στο ερώτημα ο Τσάρος της Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, για ποιό λόγο ανέθεσε έργα {147} εκατομμυρίων ευρώ στη Siemens, άνευ διαγωνισμού, δια της μεθόδου της απ’ευθείας ανάθεσης ; Ελπίζουμε ότι ο κ. Σήφης Βαλυράκης ότι θα τον καλέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για να δώσει τις ανάλογες εξηγήσεις . Που είναι η προεκλογική εξαγγελία του κ. Γ. Παπανδρέου για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ; Ηταν κι’ αυτό στο σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, για να τον ψηφίσει προκειμένου να ελληνοποιήσει τους μουσουλμάνους διότι αυτή είναι η εντολή των αφεντικών του ; Πως απαιτεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός τις λοβιτούρες των υπουργών, και των ηγετών του ΠΑΣΟΚ που τσέπωναν τα χρήματα της Siemens , που ζητούσαν δήθεν για το ταμείο του κόμματος και τα υπεξαι- ρούσαν ; Ποία είναι η εγγύηση ότι δεν θα τσεπώσουν και αυτά που θα μαζέψουν από τα φορομπηχτικά μέτρα που επιβάλλουν ; Προεκλογικώς το ΠΑΣΟΚ χρωστούσε τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. Τώρα πως είναι ταμειακώς ; Δυστυχώς : "Το γαρ πολύ της θρασύτητος γεννά παραφροσύνη". 10-2-2010 Φ.Π.* Υ.Γ. 23-2-2010 Δηλαδή η απάτη του λαού συνεχίζεται , με τη νέα μπαρούφα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη . Κι’ αυτό διότι παρά τις μεγαλοστομίες , ουδέν αναφέρει περί της ταμπακέρας , δηλαδή περί των κλεπτών υπουργών , που συνεχίζουν να μπορούν να κλέβουν ατιμωρητί το Δημόσιο. Ο νόμος υπάρχει και είναι αυστηρότατος . Απλώς οι υπουργοί που τον παραβίασαν, απηλλάγησαν από το έκτρωμα νόμου που θέσπισε το ΠΑΣΟΚ ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό . Αν ο κ. υπουργός αγνοεί τους νόμους , του κάνω γνωστό ότι ο νόμος {1608/1950} προβλέπει για τους παραβάτες του , ελάχιστη ποινή δέκα έτη και μέγιστη την εσχάτη . Αυτά περί δήθεν αυστηρότητας του νέου νόμου και λοιπές ανακρίβειες , που τελικώς συνεχίζουν να διατηρούν τους τυχόντες παρανομούντες υπουργούς στο απυρόβλητο ! Θα τον πιστέψουν, ή θα κάνουν πως τον πιστεύουν, μόνο ο κ. Μπόγδης και η ... ομάδα του . Ας μην υποτιμούν συνεχώς τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού επιεδή έπεσε πάλι στην παγίδα και πίστεψε τα προεκλογικά ψέματα του αδίστακτου Αμερικανού, που παρά το βεβαρυμένο μητρώο του, μας έστησαν το σκηνικό τα ΜΜΕ , και μας τον παρουσίασαν και ως ηγέτη , για να εκτελέσουν τις εντολές του Club Bilderberg ! Ούτω θα πρέπει να είπει την αλήθεια στο λαό ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης . Οτι δηλαδή οι υπουργοί παραμένουν στο απυρόβλητο με τον αχρείαστο νέο νόμο, και ότι μπορούν να συνεχίζουν να κλέβουν ατιμωρητί ! Δηλαδή οι βουλευτές συνεχίζουν να παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους διεθνείς νόμους περί της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου, και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τυχούσες αντιρρήσεις τεκμηριωμένες πάντοτε δεκτές . Δηλαδή αυτή η κυβέρνηση συνεχώς παριστάνει ψευδή γεγονότα ως αληθή !... Πως ερμηνεύεται αυτό στη νομική επιστήμη , ελπίζω να το γνωρίζει ο νομομαθής κ. υπουργός της Δικαιοσύνης . 23-2-2010 Φ.Π.
dimitris korinthios
23/02/2010 14:14
Κόστος τουλάχιστον 250.325 ευρώ, μέσα σε μόνο δύο ημέρες είχε για τα δημόσια ταμεία η σταθερή επιλογή των περισσότερων βουλευτών να απουσιάζουν, επί της ουσίας, από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Το προαναφερθέν ποσό αντιστοιχεί στα δύο μεροκάματα (ημερήσια αποζημίωση επί δύο) που εξασφάλισαν οι 300, που όμως, στη συντριπτική πλειονότητά τους, βρίσκονται στην Ολομέλεια για μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα: όσο χρειάζεται, δηλαδή, για να υπογράψουν στο παρουσιολόγιο....
M
23/02/2010 14:13
Νόμοι υπάρχουν ναι, Αλλά έχουν τόσα πολλά παραθηράκια που τους καθηστούν ανεφάρμοστους. Είνια πρώτα αναγκαία μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κλείνει όλα αυτά τα παραθηράκια που επιτρέπουν σε κάποιους να διαφεύγουν, και μετά να υπάρξει εφαρμογή τους. Με την εφαρμογή των υπάρχοντων νόμων η δηκαιωσήνη έχει δεμένα τα χέρια της. Οπότε αυτόι οι νέοι νόμοι είνια ένα καλό πρώτο βήμα. Μην γείνεστε σαν την ΝΔ που έκανε τις λαμογιές και μετά κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τον νόμο που της επέτρεπαν να τις κάνει. Το λαμόγιο φταίει, όχι ο νομοθέτης. Τώρα, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι συνταγματικός. Για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Οπότε πρέπει να περιμένουμε την αναθεώρηση του συντάγματος.
Πριν κράξετε βάλτε το λίγο να δουλέψει.
Γ.Κ.
23/02/2010 14:03
ΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ; ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ;Ή ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ;ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΗΣ SIEMENS;ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΛΛΩΒΗΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ; ΚΥΡΙΟΙ,ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ,ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ....ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ...
Mary
23/02/2010 13:58
Τεστ για δυνατούς λύτες : Πόσες μέρες μετράει ακόμα στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ;Σήφης Σιβηριάδης
23/02/2010 13:57
αντε να πάνε στη φυλακοί τα λαδωμένα κοπρόσκυλα και εκεί ας κάνουν τις απεργίες τους...
SPYROS
23/02/2010 13:56
ΠΑΝΟΣ,

ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΠΑΝΟ? ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΦΟΡΜΟΣΤΗΚΑΝΕ ΠΟΤΕ! ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΡΠΑΧΤΡΕΣ! ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΤΕ ΣΦΥΡΑ ΜΟΥ! ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ''ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΕΙ'' ΕΤΣΙ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΚΑ. ΟΜΩΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΟΧΙ Ο ΝΑΥΤΗΣ! ΕΔΩ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑ__ΡΟΛΟΓΙΑ....
P.Pavlos
23/02/2010 13:54
Μούδιασα.... !!! από δω και πέρα δεεέν... ξανακλέβω.
Bas
23/02/2010 13:39
Προσέξτε παιδιά μην πιάσετε πολλούς και δεν έχουμε χώρο στις φυλακές!!!!
KOSTAS GIAVASOGLOU
23/02/2010 13:36
Η Εξεταστική να διερευνήσει στοιχεία από το 81 και μετά και όλοι εκείνοι για τους οποίους θα υπάρξουν στοιχεία να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.
Για την κατάσταση της οικονομίας ενδέχεται να υπάρχουν ευθύνες από το 81 και όχι μόνο από το 2004.
Αυτό πρέπει να γίνει για να υπάρξει δικαιοσύνη.
Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν ευθύνες μόνο από το 2004 τότε να τιμωρηθούν μόνο οι διατελέσαντες και εμπλεκόμενοι της εποχής εκείνης.
Πέτρος Κ.
23/02/2010 13:30
@ Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 23/2/2010 09:47

Κύριε Μανωλίδη. Οι κουμπάροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή (παρουσία καμερών για το εφέ του πράγματος), προφυλακίσθηκαν, έκατσαν μέσα κάποιους μήνες, έγινε η δίκη, αποδείχτηκε η λαμογιά - δεν αθωώθηκε κανένας τους, έφαγε ο καθένας την ποινή του (εξαγοράσιμη δυστυχώς προς 10.000 ευρώ αν θυμάμαι καλά) και βγήκαν ελεύθεροι άπαντες , ΑΛΛΑ καταδικασμένοι.
Δεν αθωώθηκαν, ούτε έφυγαν από την πίσω πόρτα. Δυστυχώς έφυγαν σαν κύριοι αφού εξαγόρασαν τις ποινές τους, διότι αυτό προβλέπει ο νόμος.
Αν εννοείται ότι οι ποινές είναι αστείες και ο νόμος της πλάκας, τότε θα συμφωνήσω μαζί σας.
DK
23/02/2010 13:27
όπως είπαν και άλλοι, η υποκρησία περισεύει. Αφού οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν ποιοι έκλεψαν αφού συμμετείχαν στις κυβερνήσεις που έκλεβαν. Ας τους καταδώσουν να πάνε φυλακή. Από λόγια άλλο τίποτα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Πρέπει να αντιδρούμε προς αυτούς όπως η ΕΕ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ
Quax
23/02/2010 12:59
Max 23/2/2010 11:50
Άντε να χαθείς .
Σαν δεν ντρέπεσαι.
Πως μιλάς έτσι για αυτόν τον άνθρωπο, που είναι τόσο ουδέτερος, που βλέπει τα πάντα αντικειμενικά,που δεν προκαλεί κανένα, και είναι ο μοναδικός που δεν βλέπει με κοματικά κριτήρια τα δρώμενα.
Είσαι απαράδεκτος κύριε Μax.
Πέτρος Κ.
23/02/2010 12:57
Και μένα τώρα κάτι μου λέει ότι θα βρεθούν δικαστές να βγάζουν τους νόμους αντισυνταγματικούς.
Και θα τους τα επιστρέφουμε με τόκο.
Μήπως πρέπει αντί για δημεύσεις να τους κόβουν τα χέρια;
Και μετά ας τους τα επιστρέφουν σε σακούλες...
Α.Λ.Π.
23/02/2010 12:50
Χάρης Καστανίδης (ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον ρ/σ ΒΗΜΑ Fm) Δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα και την έρευνα, αλλά πιθανή δίωξη πολιτικού προσώπου είναι υπαρκτό σενάριο, αν επιβεβαιωθούν γεγονότα που αφορούν την τελευταία διετία. ______________________________________________________________________________ Πιάσε το αβγό και κούρευτο! Με σενάρια, δεν στήνουμε εξεταστικές, ακόμα κι αν είναι σενάριο του ταλαντούχου Νίκου Φώσκολου... Για κάνε μας τη χάρη, Χάρη μας...
mx
23/02/2010 12:44
kaaala.
Α.Λ.Π.
23/02/2010 12:42
Όμως. για την πολιτική βούληση δεν χρειάζεται καμιά "νομοθετική ρύθμιση" και κανένας νέος ή παλιός νόμος. Αρπάζω τα "όπλα" της υπάρχουσας νομοθεσίας, που "σκουριάζουν" στις αποθήκες του νομοθετικού "οπλοστασίου", και καθαρίζω πρώτα απ` όλα το δημόσιο απ` ΟΛΑ το λαμόγια που κρατάνε τσίλιες στους παπατζήδες και λοιπούς "λειτουργούς" του Ελληνικού κράτους. Και συνεχίζω ακάθεκτος... Οι νέοι νέοι νόμοι αποδεικνύονται πιο ανίσχυρου από τους παλιούς και τα στοιχήματα τα κερδίζουν οι "παπατζήδες" του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, με τη βοήθεια των λαμογίων...
ένας αναγνώστης(rdc)
23/02/2010 12:33
Στο λάκκο με τους μαύρους!!!!!!!!!
εκεί ρίξτε τους κλεφταράδες..
minas
23/02/2010 12:23
μα ειναι τελειως ηλιθιοι αυτοι οι κυβερνωντες? απο νομους δοξα το θεω μια χαρα ειμαστε, απο εφαρμογη αυτων των νομων τι γινεται? ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΟΙ, ΝΟΜΟΙ, ΝΟΜΟΙ ΧΩΡΙς ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ αυτος ο νομος θα πρεπει να εχει αναδρομικη ισχυ τουλαχιστον μια 20ετια, να πληρωσουν και να μπουν φυλακη ολοι αυτοι οι ελεεινοι κλεφτοπολιτικοι, και τα ποντικια τριγυρω τους, και μετα βγειτε και πανηγυριστε για τον νεο νομο.
MARIA
23/02/2010 12:20
TI KRIMA NA FEUGOUME APO TIN PATRIDA GIA NA DOSOUME TONO STIN ZOI MAS ME MEGALO KOPO KE STERISIS OUTE ILIO OUTE ETHIMA OUTE GLOSA EMATHAN POLI NEI ELINES NA BLEPOUME KATI THETIKO STIN PATRIDA BASIN ANTI POU IPOFEROME EKSO TOSA KE PONAME GIA TO KALO AURIO TOSO POLI NA REZILEBOMASTE TAPINOMENI GIATI MONON ENAS AKOMA KE MERIKI THELOUN NA EXOUN TO MELI KE KOUMANTO SE MAS TOUS MIKROUS POU IMASTE MEGALI ME KALES ARXES KINONIAS NA SKIBOUME TO KEFALI SE AUTOUS TOUS EGOISTES PSEFTES ELINES XALASAN TO ONOMA MAS GIA PANTA PESAME STIN LIMNI NERO GIA NA EXOUN MERIKI PLOUSIA ZOI KE ALI INE KOROIDA;;;;;;;;;; TA DIKASTIRIA ELADOS AFINOUN ATIMORITOUS TOUS autous PREPI AUTO NA ALaKSI EPITELOUS TOURKIA EXEI PROSOPO EDO EKSO PANTOU MBROSTA TIEORASIN TOURISMON MEGALON MINAME PISO KE PERNOUN BRABIA FILM AKOMA KALO GIA AUTOUS.
Jason
23/02/2010 12:15
egw exw na proteinw kai kati akoma ston kurio Kastanidi: 1) katargisi tis vouleutikis asulias gia olous tous politikous anexsartitws politikis parataxsis pou eklextikan apo to 1980 kai meta.....amesi epanafora sti dikaiosuni olwn twn upothesewn dwrodokias, klopis dimosiou xrimatos klp. 2)energopoiisi tis EYP wste na vgoun ola ta stoixeia gia tous politikous kai parakolouthisi olwn twn politikwn apo edw kai pera. 3) prwton amesi sullipsi ekeinwn pou apodedeigmena katalistepsan to dimosio vio (Simitis, Jeffrey Papandreou,Tsoxatzopoulos, Papantwniou, Neonakis, Laliwtis, Rousopoulos, Voulgarakis, Doukas, klp) 4) dimeusi tis periousias tous kathws kai twn suggenikwn tous proswpwn. 5)sunergasia me tis xsenes trapexes opou exoun polla apo ta xrimata tous. an oi trapezes den anoixsoun logariasmous tote amesi ekdiwxsi twn trapezwn autwn apo tin Ellada kai apagoreusi kathe drastiriotitas tous. 6) katargisi dia pantos tis vouleutikis asulias me pliri anikanotita twn mellontikwn kuvernisewn na tin epanaferoun. auta einai ta metra kurie Kastanidi kai oxi oi mparoufes pou anageilate....alla pou na ta efarmosete....apax kai valate to daxtulo sto vazo me to gluko giati na thelete na to vgalete?
χ.κ.
23/02/2010 12:06
Μπα σε καλό σου Καστανίδη.
Μ'' έκανες και γέλασα!!

Μια φορά ήταν ένας Έλληνας, ένας Άγγλος, κι ένας Γερμανός.......................................

Και τότε ο Τοτός είπε: 3ς;ρφδηθυδτο8763!~`#5λκξ:~@87ηξα..

Ξέρω άλλο ένα με τον Τοτο.
Αγρότης
23/02/2010 12:04
Τους κλεφτοκοτάδες και ζαρζαβατικο - κυνηγούς θα τους τιμωρούνε; Μου έχουν ρημάξει τις κότες και τις καλλιέργειές μου οι άθλιοι.

ΦΟΙΒΟΣ
23/02/2010 11:59
Πάλι αρχίσμαμε τα ίδια... πάλι παραμύθια της χαλιμάς... Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι αύριο - μεθαύριο θα πιάσουν κάποιον π.χ. Κόκκαλη και θα τον κλείσουν φυλακή??? ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ! Έχουν καταντήσει αστείοι. Αφού ο λόγος που βρίσκονται στις θέσεις αυτές είναι επειδή τους βοήθησε ο όποιος Κόκκαλης... Αυτό θα το εφαρμόσουν σε κάποιους μικρομεσαίους απατεωνίσκους που δεν θα προσέξουν καλά και μετά θα το παρουσιάσουν ως επίτευγμα της πολιτικής τους. Κάποιον όμως σαν τον πρώην υπουργό Βουλγαράκη κανείς δεν θα τον αγγίξει..! Ε? Μην μας κοροιδεύεται άλλο ρε παιδιά... Έλεος! Ουστ!
Max
23/02/2010 11:50
Δεν εμφανίστηκε ακόμα ο κ. Μπόγδης για να επαινέσει τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς που ανακοινώνει η κυβέρνηση.
Α, νομίζω πως καταφθάνει … χειροκροτήματα και τρεχαλητά ακούγονται στο βάθος. Αναμένετε.


ΠΑΝΟΣ
23/02/2010 11:50
ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΟΒΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
NIKOS
23/02/2010 11:50
AYTOUS POU ETRWGAN DHMOSIO XRHMA TOSA XRONIA TI 8A TOYS KANETE??
EINAI GELIOI OLOI TOUS...
Mario Savio
23/02/2010 11:49
Αν επιθυμουν την εμπιστοσυνη των πολιτων ας ξεκινησουν καταργωντας τον νομο περι ευθυνης υπουργων αλλιως καταλαβαινουμε που παει το πραγμα.... "Σε περίπτωση κατά την οποία οι καταγγελίες αφορούν μέλη της κυβέρνησης και τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ο καταγγέλλων τιμωρείται με μειωμένη ποινή." Και με τον καταγγελλομενο τι γινεται δηλαδη? Κανεις δεν επιθυμει να δει τους μικρους στη φυλακη αλλα τα μεγαλολαμογια της Βουλης. Το αιμα του κοσμου θα συνεχιζει να βραζει οσο αυτοι προκλητικα κυκλοφορουν ελευθεροι.
W3
23/02/2010 11:44
ναι, σε λίγο θα μας πουν ότι ο νόμος θα ισχύσει αναδρομικά από το 1981! τίποτα άλλο?
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
23/02/2010 11:42
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ
ΝΑ ΕΦΑΡΝΟΣΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΞΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΨΕΙΡΟΥ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ........<ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΑ> ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΙΣΟΒΙΟ ΠΑΡΕΑ ! ! !

ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ?
Ηλιας
23/02/2010 11:36
Επιτελους! Να μπει και κανενας απατεωνας φυλακη, που γυρνανε ολοι ελευθεροι τοσα χρονια... Προτεινω να αφαιρειται η ελληνικη υπηκοοτητα απο οσους εμπλεκονται σε διαφθορα και να τους στελνουν να ζησουν στην Αφρικη... Οι διεφθαρμενοι ειναι οι γνησιοι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, τα ρεζιλια της Ελλαδας, χειροτεροι και απο τους Τουρκους και τους Αλβανους και τους Σκοπιανους.
παο 13
23/02/2010 11:32
απο τα λογια στην πραξη εχει ετη φωτος αποσταση ................................................αν γινει εχει καλως.θα γινει?
George
23/02/2010 11:31
Ναι και μετα θα ξυπνησουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μα καλα τι πιστευουν οτι τρωμε κουτοχορτο?
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
23/02/2010 11:26
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ??
ΛΛ
23/02/2010 11:25
Αν τους πιάσουν...χαχαχα! Ρε φούφουτε, αφού ακόμα και για το Ρουσόπουλο δεν βρέθηκαν αποδείξεις ικανές να τον πάνε στο δικαστήριο. Μόνο κάτι τηλ του στυλ είπε ο Κωστάκης στον Γιαννάκη που το άκουσε ο Τοτός... Μήπως θα ξεχάσουμε τον Κοσκωτά που έτρεχε με τα πάμπερς και τον έβλεπε όλη η Αθήνα. Πήγαν στο δικαστήριο και ό τότε μεγάλος ΑΠ δεν καταδέχτηκε ούτε να πάει μπροστά στην δικαιοσύνη. Εκεί υπήρχαν πολλά στοιχεία, ε και τι έγινε. Οι νόμοι υπάρχουν και προβλέπουν ποινές αλλά η εφαρμογή τους χωλαίνει. Ξύπνα λαέ...
micalis
23/02/2010 11:11
xmmm.. epitelous.. oxi mono gi''autous omws.. gia olous.. gia tous forofugades episis.. ki epeidi mono forofugas de mporei na einai enas dimosios upallilos, upothetw gia kapoious el. epaggelmaties pou kukloforoun me cayenne kai pairnoun ki epistrofi forou apo tin eforia...
KG
23/02/2010 11:09
τα μάθατε τα νεα? Στο Barbados έχει πέσει εθνικό πένθος. Από τότε που έμαθαν ότι ο Κ Α Σ Τ Α Ν Ι Δ Η Σ θα ελέγξει τις Υπεράκτιες εταιρείες, κανείς δεν μπορεί πλέον να κλείσει ματι!!!! Φημολογε''ίται ότι ο περίλαμπρος Υπουργός μας, γεμάτος Εθνική Υπερηφάνεια, προκειται να καταφθάσει απροειδοποίητα εκει περα για αν ελέγξει ΟΛΕΣ τις υπεράκτιες και να χώσει μέσα ολους όσους ''εχουν κλέψει το δημόσιο χρήμαι!! Αυτο τελικα χρειαζόταν η Ελλάδα: έναν Καστανίδη!!! Ευγε!!
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
23/02/2010 11:09
ΤΣΤΣΤΣ.... ΚΑΛΕ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ...

ΦΑΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.......

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Λαός τρώει κουτόχορτο.....ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

SPYROS
23/02/2010 11:06
Ο Κος ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟ (ΔΕΚ/2009) ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΠ''ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!
ΤΩΡΑ Ο Κος ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΠΕΣΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ! ΟΤΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ! ΤΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΤΕ ? ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣ?
costas dourtounis
23/02/2010 10:58
Αν μιλησουμε με ονοματα θα θεωρηθουμε λαικιστες-αν οχι συκοφαντες.Η κοινωνια ωστοσο βοα για συγκεκριμενους πολιτικους που την τελευταια 35ετια εχουν "χτισει" περιουσιες που δεν ανταποκρινονται στην-ουτως ή αλλως παχυλη-βουλευτικη αποζημιωση.Αν λοιπον υπαρχει βουληση για παταξη της διαφθορας και-το σημαντικοτερο-για εμπεδωση ενος συναισθηματος εμπιστοσυνης της κοινωνιας προς τους πολιτικους,ας βγουνε επιτελους τα πραγματικα ποθεν εσχες,με εμφαση στο ποθεν και οχι στο αδιαφορο εσχες.Ας γινει αυτο αναδρομικα ωστε οσοι εμπιπτουν χρονικα στο νομο να τιμωρηθουν παραδειγματικα και για οσους τα αδικηματα εχουν παραγραφει να υπαρξει ηθικη καταδικη στη συνειδηση του κοσμου αλλα και καταδικη στα κειμενα της ιστπριας.Ακομη και αυτο ειναι βαρυ για εναν πολιτικο.
elena
23/02/2010 10:54
αλήθεια κε υπουργέ για αυτούς που ήδη τα έχουν φάει και τα εχουν παει στις offshore τι θα γίνει??
ξερετε πόσοι είναι έξω ελευθεροι.. με παραγραφέντα αδικήματα κι όχι μόνο αυτό αλλα τους εχουμε κι αστυνομικούς να τους φυλάνε επειδή κρύβονται κάτω απο το άβατο της ασυλίας....
γιατι δεν ψηφίζεται και αρση απορρήτου υπουργών κλπ?? και επίσης αρση υπουργικού αξιώματος σε περιπτωση λαμογιάς..?? χιχι
Θεόδωρος Καρατζάς
23/02/2010 10:54
Δηλαδή; Ο Βουλγαράκης-Πελέκη(η διάσημη σύζυγος συμβολαιογράφος) , ο θείος Αχιλλέας (πάλι η σύζυγος) τί θα πάθουν πού έχουν off-shores; Κύριε Καστανίδη , έλεος μη μας δουλεύετε άλλο. Οι καλές προθέσεις σύν τήν άγνοια ισον εγκληματική αποτυχία Απλά αναλάβατε τον αχάριστο ρόλο να συντάξετε γιά το θεαθήναι ένα αίολο καί μέ παραθυράκια νομοσχέδιο γιά να νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι κάτι τρέχει στά γύφτικα
Giorgos Lazopoulos
23/02/2010 10:51
Exoume mia apo tis pio plireis nomothesies stin Europi.
O nomos peri diafthoras einai teleios.
To problima einai an tha efarmosthei.

Mipos tha eprepe na lyssoume kat'' arxin to problima efermogis twn nomwn?

Meta Timis

G. Lazopoulos
Faganas
23/02/2010 10:46
Ti tha ginei me tin Vouleftiki Asylia ?
Gargara kai pame gia nea koutala.
salo...
23/02/2010 10:30
xixixi! θα τρελαθούμε κυρία μου!
Τώρα ΕΣΥ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;
Georg
23/02/2010 10:28
Μακαρι να γινει αυτο το μετρο, και να πανε ολα τα λαμογια στην φυλακη, μονο τοτε θα παει η ελλαδα μπροστα, αρκει βεβαια να εφαρμοσθη ο νομος κατα γραμμα, για ολους μικρους και μεγαλους που παρανομουν, και κλεβουν το δημοσιο χρημα.
pablo
23/02/2010 10:22
Nomoi yparxoun alla den efarmozontai,auto einai to provlima sti Ellada.An efarmostei autos o nomos tote oi 250 apo tous 300 tis voulis prepei na pane fylaki,episis episis allo enamisi ekatomyrio ellines pou einai forofygades.Den ginontai auta ta pragmata,edo tosa xronia kataklepsan to dimosio kai den mpike oute enas fylaki,giati?giati mipos den yparxan nomoi?ypirxan apla den efarmozontai.To idio akrivos tha ginei kai tora.
KA
23/02/2010 10:15
Είναι από αυτά που δεν τα πιστεύεις αν δεν τα δεις να εφαρμόζονται .

Πάντως αν εφαρμοστή στην πράξη εμένα η κυβέρνηση θα με έχει κερδίσει σαν ψηφοφόρο.
Ξύλο που θέλουν όλοι
23/02/2010 10:10
Ενώ επί εποχής Σημίτη και Α. Παπανδρέου όλα τα στοιχεία που πήγαιναν στην ΕΕ ήταν σωστά και τέλεια.
Αν ήταν σωστά, τώρα δεν θα είμασταν στην ΕΕ αλλά στην Αφρικανική ένωση...
Σε ποιούς νομίζουν ότι τα λένε; Συνεχίζουν να θεωρούν ότι οι Έλληνες τρώνε κουρόχορτο; Τι έννοια έχουν οι εξεταστικές; Για να αποδίδονται"πολιτικές ευθύνες" και να αποφεύγονται οι ποινικές;
ΟΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΨΕ να δημευθεί η περιουσία του ΑΜΕΣΑ. Και να πουληθεί για να μειωθεί το χρέος.
Εμείς πληρώσαμε όσο μπορούσαμε. Τώρα να πληρώσουν αυτοί που τα έφαγαν. Άλλά όχι με "πολιτικές ευθύνες". ΜΕ ΛΕΦΤΑ. ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ. ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ... ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
ΤΕΛΟΣ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!!!
23/02/2010 10:04
ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ !!!!!!!!!

ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΑΚ (ΑΠΟ ΤΟ 1980) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.
23/02/2010 10:03
Καλά τα νέα μέτρα αλλά θα έπρεπε, όπως η έκτακτη εισφορά, να έχουν αναδρομική ισχύ.για την τελευταία 20ετία.............

μάλλον όμως δεν συμφέρει κανέναν αυτό!!!

Άντε να δούμε θα μπει ποτέ κανένας φυλακή.......?
Νίνο Πίκκης
23/02/2010 10:00
Μακάρι να πάρει σάρκα και οστά και να δούμε και τους πρώτους φυλακισμένους πολιτικους απατεώνες μετά συνεργατών τους που μας έχουν ριμάξει τα τελευταία χρόνια.
BONNET TONIE
23/02/2010 09:58
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ! Ο ΠΛΕΟΝ ΣΩΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ_ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ_ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ! ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ (ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ) ΔΕ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΠΙΣΗ. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΒΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΤΙΑΞΑΝ 40 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΚΟΤΕΡΑ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΑ ΤΖΙΠ, ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ, ΚΑΜΜΙΑ 10ΑΡΙΑ OFF SHORE ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΘΕΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΡΙΤΑΞΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ? ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ" OFF SHORE? ΤΙΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Η ΤΙΣ "ΕΥΛΟΓΕΙ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΙΣ" ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ?
EEftichios Grammatikopoulos
23/02/2010 09:55
Mpourdes. Me tis nees apofaseis gia oikonomika englhmata pou eisxei sthn EE kai uperpsyfisan Nea D kai PASOK den epitrepetai xrhmatikh tautoxrona me poinh fylakhaeis. Den to gnorizoun oi fosthres ths kuvernhshs? Kopoideuoun asystola.
NA TO ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ...
23/02/2010 09:55
ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΩ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ....
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
23/02/2010 09:47
Προσέξτε μόνο κ. Καστανίδη, μήν είναι σαν τις χειροπέδες των κουμπάρων. Τούς έμπασαν με χειροπέδες από τήν μπροστά πόρτα, παρουσία καμερών, καί τους έβγαλαν με κουστούμι-γραββάτα από τήν πίσω πόρτα. Να εφαρμοστεί άμεσα καί αναδρομικά το πόθεν έσχες όλων των πολιτικών καί Δ.Υ. Θα πρέπει να κληθούν όλοι, να αιτιολογήσουν πώς απέκτησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ένα-ένα. Καί ότι δέν αιτιλογείται με τα νόμιμα εισοδήματα, να κατασχεθεί. Ο λαός θα πληρώσει, αλλά θέλει να δεί καί κλέφτες στην φυλακή, θέλει να δεί τους λωποδύτες να χάνουν τις περιουσίας που απέκτησαν με άνομο χρήμα, θέλει να δεί αίμα πολιτικών να ρέει στούς δρόμους. Τολμήστε το! Καλλίτερα 10 αθώοι πολιτικοί στήν φυλακή, παρά ένας ένοχος ελεύθερος! Είναι πολύ επικίνδυνος!
Lefteriotis Andreas
23/02/2010 09:44

Epitelous, valte lipon to neo sto avlaki !
Νίκος
23/02/2010 09:42
Ο Καστανίδης με τα λόγια χτίζει Ανώγεια και Κατώγεια.Απο τα λόγια στην πράξη θα φανεί το πράγμα.Αν και έχει φανεί!Ερχεται σιγα σιγα η έκρηξη.Δυστηχώς θα είναι μεγάλη!
ένας αναγνώστης(rdc)
23/02/2010 09:41
Oι πολιτικοί μας είναι τελειωμένοι μαφιόζοι που για να αναδειχθούν περνούν μέσα από πρέσσες και άν δεν δείξουν "ελαστικότητα" και "αλληλεγγύη" για το κόμμα και το συνάφι τους δεν υπάρχει περίπτωση να προταθούν για αξιώματα.
Τώρα αύτά που μας λέει ο καστανίδης μας τάπαν και άλλοι και φυσικά δεν τόλμησαν να τα βάλλουν με οργανωμένες συντεχνίες και καρτέλ.
Πρόκειται για πειναλέους γύφτουλες που και να τους καταγγείλεις κανα σκάνδαλο το μυαλό τους παει στο πόσο θα κονομήσουν άν "προστατεύσουν"το λαμόγιο και όχι η διαφάνεια και η δικαιοσύνη.
.Ολοι για έναν και ένας για όλους είναι το σύνθημα των αρρουραίων του ελληνικού κοινοβουλίου που πρόκειται για συμμορία που σκοπό έχει την κονόμα -τα ρουσφέτια και την με κάθε θυσία επανεκλογή τους.
Την επόμενη φορά το focus μακάρι να ασχοληθεί και με την ελληνική δικαιοσύνη και να την παρουσιάσει σαν την μερκούρη στα "παιδια του πειραιά" ξαπλωμένη και ξεκούμπωτη . Α ναι !! και τραγουδώντας...Πόσο επικερδές είναι να καταπνίγει κανείς σκάνδαλα-να αθωώνει λαμόγια και να πληρώνουν τα κορόιδα.
Karydis F
23/02/2010 09:40

ΛΕΣ ????????

Αλλα αυτος ο υπουργος εχει γνωστο παρελθον σε υπουργικα θωκα! Πως λοιπον ???????

Χ.Κ.
23/02/2010 09:20
Αχαχαχαχαχα-χιχιχιχιχιχι-χοχοχοχοχοχο
Πέφτει δούλεμα χοντρό.

Τώρα που είναι Άνοιξη
Και βγαίνουν τα μαμούνια
Προσέξτε μέσα στη Βουλή
Σας ξέφυγε ο Αλμούνια.

Αχαχαχαχαχα-χιχιχιχιχιχιχ-χουχουχουχου
Μας περνάτε για Ζουλού;;

Δεν ήμαστε Ζουλού
Δεν ήμαστε Μακάκες
Βάρδα να μην ξυπνήσουμε
Κι αρχίσουμε τις φάπες!!

Μα πόσα χρόνια ακόμα θα νομίζουν
Ότι ο κόσμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου;;

Ρε παιδιά…ξυπνήσαμε, πλυθήκαμε, ήπιαμε το τσάι μας.
Και σας περιμένουμε!!

Τώρα που δεν μας αφήσατε τίποτα
Δεν έχουμε και να χάσουμε τίποτα!!

ΟΥΣΤ….

Stella Petrides
23/02/2010 09:20
Χειροπέδες στη διαφθορά
Δρακόντειος νόμος για πολιτικούς - δημοσίους υπαλλήλους με δήμευση περιουσιών
NA SE DOUME NA TA EFARMOOOOOOOOOOOOZEIS, MPROSTA STA AYTIA OLOU TOU KOSMOU EKTELOUSATE MANNA ME ANHLIKA PAIDEIA KAI ME REIKSATE SKLABA SE MIA TABERNA THS KOPRIAS AAAAAAAAKRWS MEGALWN KAI EPIKYNDHNWN KERDOSKOPWN ME MEGALO PROBLHMA YGEIAS.....................................
TON MILOSEBITS KAI TON SANTAM TOUS EKTELESATE, GIA NA DOUME ESAS -(DIOTI TO KOMMA SOU PEIRE MEROS STO ENGLHMA KAI SYNEXIZEI TIS EYERGESIES TOU ENANTION MAS)- POIOS KAI PWS 8A SAS PERIPOIH8OUNE......................
H XOUNTA EKTELOUSE EIS TIS FYLAKES POLHTIKOUS ENW ESEIS EKTELEITE A8WOUS EWS KAI ANHLHKA PAIDEIA GIATI ETSI GOUSTARETE MESA EIS TA SPITIA TOUS KAI STOUS DROMOUS.............................
SKEPSOU KALA PRIN AGORASEIS KAI MHN ANYSHXEITE 8A SAS GRAPSEI ENEEEEEEAN - ENAN H ISTORIA...........................
Σοσιαλισμός – Καπιταλισμός
23/02/2010 09:18
(Δρακόντειος νόμος για πολιτικούς - δημοσίους υπαλλήλους με δήμευση περιουσιών) …

Τι πομπώδεις εξαγγελίες! Την ημέρα που θα ψηφιστούν (και θα εφαρμοστούν κυρίως) τέτοιοι νόμοι από το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. θα προσγειωθούν ΑΤΙΑ έξω από τη Βουλή. Πόσα παρόμοια ακούσαμε στο παρελθόν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ! Μία ακόμα επικοινωνιακή πολιτική για να κερδίσουν χρόνο. Υπάρχουν ακόμα αφελείς που τους πιστεύουν;

ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΤΙΝΑ
23/02/2010 09:10
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ? ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ..


Dimitris Canada
23/02/2010 09:02
Kyrie ypourge pires fora opws vlepw kai tha klisis ola ta politika kai mh proswpa sti fylaki.As elpisoume oti kati tetoiou idous nomos tha psifisti.Alla poios apo tous vouleftes sas tha psifish aftin tin anwisia gia na paei fylaki.To idio elege kai o gero Papandreou gia to pothen esxes mas eixe parei taftia kai otan parousiase tin forologi tou dilwsi eixe mono ti villa sto kastri.O kosmos kyrie ypourge kourastike nakouei tetoiou idous vlakies.o kosmos thelei mia kyvernisi tou vounou na dikazei oli ti nyxta kai to prwi ston toixo na katharisi H lernaia Ydra pros to paron Sas efxaristw.
Dimitrios Tsatsas
23/02/2010 08:50
Nata mas!

Arxizoume me tous politikous, DY kai "kratikous leitourgous" alla pou tha katalhksoume?

Treme neoellhna! Aurio einai h seira sou...giati to to ti einai nomimo kai ti paranomo to kathorizoun autoi oi idioi. Ta xrhmata blepeis einai tou kratous aneksarthta tou poios ta bgazei. kai me poso kopo

"Kyrioi" tou kratous, ekthronisteite pia mpas kai glytwsoume. An emmeinete sth thesh sas tha sas ekthronisoume emeis dia ths bias!
JJJ
23/02/2010 08:44
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ?

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ?

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ, ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ, ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ?

ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ , ΑΧΡΗΣΤΟΙ !
ΝίκοςΒ
23/02/2010 08:43
Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και στον υπουργό για το νομοσχέδιο!
Dimitrios Faniadis
23/02/2010 08:36
KAI POIOS THA STAMATISEI TOUS EFORIAKOUS, TOUS TELONIAKOUS KAI TOUS DIKASTIKOUS YPALLILOUS POU "LADONONTAI"?
POIS THA STEILEI STI FYLAKI OLOUS AUTOUS POU KAPSANE TA DASI TIS HORAS KAI KTISANAI "PALATIA".?

POIOS THA STILEI STI FYLAKI TOUS GIATROUS POU PAIRNOUN "FAKELAKIA", EHOUN TERASTIES PERIOUSIES KAI DILONOUN EISODIMA 10.000 EURO?
DOSANE ORKO STON IPPOKRATI OI ALITES.

DEN HREIAZETAI NOMOUS HORIS DONTIA I ELLADA, ETNIKI SYNEIDISI HREIAZETAI!!!

dIMITRIOS
ΚΛΕΨΤΕ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ
23/02/2010 08:36
το θεμα δεν ειναι η νομοθεσια αλλα η εφαρμογη της και οπως ξερεται στην ελλαδα δεν εφαρμοζεται κανενας νομος , ουτε και αυτος φυσικα θα εφαρμοστει , χα χα χα ξερω πολλους δημοσιους υπαλληλους με ακινητη περιουσια αμυθητης αξιας που τα βρηκαν , μηπως τα πιανουν ;;;;;; (μπα τι λετε καλε) αυτα δεν αλλαζουν ευκολα το μονο που μπορει να μειωσει λιγο την διαφθορα ειναι η μεγαλη συρρικνωση του δημοσιου τομεα και η ηλεκτρονικη διακυβερνηση κατι στο οποιο αντιδρουν σφορδα τελωνιδες και φαρισαιοι . ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙ 200 ΤΕΤΡ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ 3000 ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ;;;;;;;;;
EISTE PSEFTES
23/02/2010 08:31
DEN SAS PISTEVUME POIA
aLEXANDROS
23/02/2010 08:18
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ.