Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο

Δυσχερείς οι όροι πολιτογράφησης των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα σύμφωνα με τους σχετικούς ευρωπαϊκούς δείκτες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νικολέττα Μουτούση Πέτρος Στεφανής   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2010 07:00 |
 Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο

Μετεξεταστέα μένει η Ελλάδα όσον αφορά τη χορήγηση ιθαγένειας: σύμφωνα με έρευνα στις χώρες της Ε.Ε., βρίσκεται στην προτελευταία θέση βάσει των επιδόσεών της για το καθεστώς και τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης αλλοδαπών.

Κλειστή και περιοριστική πολιτική ιθαγένειας και απουσία ευνοϊκών όρων πολιτογράφησης για τους μετανάστες που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα είναι μερικές μόνον από τις διαπιστώσεις που έκανε το Εθνικό Παρατηρητήριο για τον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία, με αφορμή τους δείκτες πολιτικών ένταξης των μεταναστών που περιλαμβάνει η τελευταία ευρωπαϊκή έρευνα του 2007.

Έτσι, ενόσω ο πόλεμος για το νομοσχέδιο που αφορά την πολιτογράφηση μεταναστών συνεχίζεται στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης- λήγει σήμερα και από τα περίπου 3.000 σχόλια, τα 2.100 αφορούν το άρθρο της ιθαγένειας- όπως προκύπτει από την έρευνα, σε κανέναν από τους τομείς που εξετάστηκαν η Ελλάδα δεν εμφανίστηκε να εφαρμόζει ευνοϊκά μέτρα ενσωμάτωσης των μεταναστών, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις.

Ειδικά στο θέμα της ιθαγένειας, με άριστη επίδοση το 100 η χώρα βαθμολογήθηκε μόλις με 25 κι ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ε.Ε. έφτανε στο 43.

Οι προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση αποτελούν ως εκ τούτου μονόδρομο για τη χώρα, προκειμένου να φθάσει τις επιδόσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Ενδεικτικό είναι πως παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες για τη δυνατότητα χορήγησης ιθαγένειας ύστερα από πενταετή νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και όπου η κυβέρνηση επικρίθηκε για τη θέσπιση μικρού χρονικού διαστήματος, η πρόβλεψη αυτή ισχύει περίπου στις μισές χώρες της Ε.Ε.

«Αναχρονιστικό»
«Έχει σημασία η κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει σε πιέσεις που ήδη ασκήθηκαν για λιγότερο φιλελεύθερες λύσεις, αλλά να επιμείνει με αυτοπεποίθηση στην πρωτοβουλία, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που όντως πρέπει να διορθωθούν στην κατεύθυνση της εδραίωσης του κράτους δικαίου» σχολιάζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία χαρακτηρίζει το σημερινό σύστημα χορήγησης ιθαγένειας «ένα από τα πιο αναχρονιστικά και παρωχημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Από τα περίπου 3.000
σχόλια, τα 2.100 αφορούν το άρθρο της ιθαγένειας

Διαφορετικές διαδικασίες σε κάθε χώρα της Ε.Ε.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ διαδικασίες προβλέπονται στις χώρες της Ε.Ε. για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Για παράδειγμα, στο Βέλγιο μπορούν να αποκτήσουν ιθαγένεια πριν από την ηλικία των 12 ετών εφόσον οι γονείς τους έχουν διαμείνει στη χώρα 10 χρόνια, ενώ στη Γαλλία οι μετανάστες δεύτερης γενιάς πολιτογραφούνται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και με την προϋπόθεση πως έμεναν εκεί για διάστημα 5 ετών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 χρόνων.

Διαμονή των γονέων επί 3 έτη σε διάστημα 4 χρόνων πριν από τη γέννησή τους προβλέπεται στην Ιρλανδία, ενώ στην Ιταλία αποκτούν αυτομάτως ιθαγένεια, αρκεί οι γονείς τους να διαθέτουν άδεια επί μακρόν διαμένοντος και ικανό εισόδημα. Ανάλογα με το καθεστώς διαμονής των γονέων τους στη Σουηδία οι μετανάστες δεύτερης γενιάς μπορούν να υποβάλουν αίτηση πολιτογράφησης πριν από την ηλικία των 15 ετών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έχουν δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας μεταξύ 15 και 18 ετών, αρκεί να έχουν ζήσει τρία χρόνια στη χώρα. Στην Αγγλία, οι μετανάστες δεύτερης γενιάς αποκτούν με τη γέννησή τους ιθαγένεια, σε αντίθεση με την Ισπανία όπου δεν δίνεται αυτόματα με τη γέννηση αλλά πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις.


«Έγινα Αμερικανός σε λιγότερο από ένα χρόνο»

ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερο κόπο και χρόνο απέκτησε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 την αμερικανική υπηκοότητα ο 47χρονος επιχειρηματίας κ. Νίκος Καμπούρογλου, τριάντα χρόνια μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, κάτοχος σήμερα ελληνικού και αμερικανικού διαβατηρίου. Στην περίπτωσή του, όπως λέει στα «ΝΕΑ», μέτρησαν τα χαρτιά που είχαν ετοιμάσει δύο δεκαετίες νωρίτερα οι γονείς του. «Η οικογένειά μου είχε από τη δεκαετία του ΄60 ετοιμάσει φάκελο για να έρθει εδώ, καθώς είχαμε συγγενείς στη Νέα Υόρκη. Τα έγγραφα αυτά μου εξασφάλισαν εύκολα, πριν ακόμα αναχωρήσω για την Αμερική, το 1980, την πράσινη κάρτα μου, άρα και το δικαίωμα να τελειώσω εδώ την τελευταία τάξη του Λυκείου. Ήμουν πια μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. Από ΄κεί και πέρα, η διαδικασία απόκτησης της αμερικανικής υπηκοότητας ήταν απλή, τυπική υπόθεση. Σε λιγότερο από έναν χρόνο ήμουν Αμερικανός πολίτης. Συμπλήρωσα τις απαραίτητες φόρμες, κατέθεσα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία ταυτότητάς μου, μου πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, πλήρωσα και ένα μικρό παράβολο. Στο τελευταίο πια στάδιο είχα να περάσω σχετικά απλές γραπτές και προφορικές εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων, κυρίως σε ιστορία, νομοθεσία και γλώσσα...», αναφέρει. «Ήμουν τυχερός, γιατί δεν παιδεύτηκα τόσο πολύ σε σχέση με την αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθείται σήμερα. Τότε τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, οι σχετικοί έλεγχοι λιγότερο χρονοβόροι και αυστηροί. Σήμερα υπάρχει αρκετά μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία, διαφορετικός χρόνος αναμονής, διαφορετική διαδικασία ανά πολιτεία, περιορισμένος αριθμός ανοιχτών θέσεων. Όταν κάποια στιγμή η αίτησή σου γίνει δεκτή, πρέπει να περάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα από ειδικό Οργανισμό του FΒΙ και όχι απλό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και να επιτύχεις σε πιο δύσκολες πλέον εξετάσεις...».

244
Petros papadopoulos
10/02/2010 02:42
Ego tha simfoniso pandos me to kratos..... as dosoun ithagenia mono se aftous pou tin axsizun.... exo filous metanastes georgianous k alvanous i opoi exoun figi apo tis xorestous gia ena kalitero avrio (mipos oi elinnes den pigan germania,italia,Usa,...).oi opoi ine edo pano apo 15 xronia kai plironoun kathe xrono to paravolo gia tin ananeosi tis adias paramonis i opia ine giro sta 150e to atomo diladi mia ikogenia 4 atomon dini sto eliniko kratos kathe etos 600 e k oson afora tin anergia...doulia iparxi magies anixste ta matiasas k tha tin vrite....ala pounavrethi doulia oli sto dimosio theloun na xothoun... a k kati alo giati sta MME otan o kathe alodapos klevi,skotoni,i otidipote alo ton vgazi dolofono,listi k de xsro k egw ti alo... k otan kapios ellinas kani ta parapano pla dilonoun oti o anthropos ixe psixologika provlimata???? San poli ratsistes den to pezete meriki edomesa.... (ti to pezeteiste)!!! o isus elege na agapame alilus afti ine i agapi pros ton plision mas..bravo mas orei xristiani orthodoxsi imaste more.....
Γιώργος Γ.
13/01/2010 12:07
Η Ελλάδα δεν είναι ΗΠΑ. Όποιος θέλει να αποκτήσει ιθαγένεια γρήγορα, να πάει στις ΗΠΑ. Και να δοκιμάσει να μπει μέσω Μεξικού.
Αντωνακακης Εμμανουλ / ηρακλειο
11/01/2010 17:30
Πολυς θορυβος για τους ελληνες μεταναστες σαν επιχειρημα. Επιτελους σοβαρευτητε κυριοι και κυριες υπερασπιστες της ασυδοσιας. Οι ελληνες πουθενα δεν πηγανε αδεσποτοι, απροσκλητοι, χωρις χαρτια, ποινικα μητρωα, παντου σχεδον πειθαρχημενοι, κλπ . ΕΠΙΣΗΜΑ, καμμια συγκριση με καθε καρυδιας καρυδι εξ αλβανιας, βουλγαριας και πασων των
εθνων.
Ουτε να μιλανε μερικοι για δηθεν πολιτικους προσφυγες, ειναι μια ευκολη καραμελλα. Περιεργο ειναι οτι ολοι οι αλβανοι διαλεγουν ελληνικο ονομα .
Μηπως πρεπει καποιος να καταγραψει ΟΛΑ τα γνωστα εγκληματα των τελευταιων 20 ετων ληστειες, φονους, βιασμους κλπ με πρωταγωνιστες αλλοδαπους κυριως αλβανους; Οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι κ Υπουργε.
Προχθες ολοι ακουσαμε τον υπερυπουργο κ Χρυσοχοιδη με τον συνηθη κομπασμο να λεει .."Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ". Το ακουσαμε ολοι απο το πιο επισημο στομα. κ Υπουργε, φαινεται ζητε σε μια αλλη χωρα οταν μιλατε για ΑΣΦΑΛΗ ΠΟΛΗ. Δητε ενα δελτιο ειδησεων και μετρηστε καθε μερα τι γινεται στην ελλαδα μας. Φονοι, ληστειες, βιασμοι, και οτι βαλει το μυαλο σας...Δητε τι γινεται στα φαναρια οταν ορμανε τα μελαχροινα μπουλουκια με το ζορι να καθαρισουνε τα τζαμια μας. Επιτελους , δεν εχετε υποχρεωση να μας προστατεψετε;; Οσον αφορα το δευτερο σχολιο οτι η Αθηνα ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΗ, εχετε δικιο. Ολοι το βλεπουμε αφου η ελλαδα μας εχει ηδη 2 και πλεον εκατομμυρια παρανομων , και ειμαστε η μονη χωρα οπου η παρανομια ανταμειβεται με υπηκοοτητα..Η πρωτη χωρα που εχει νομιμοποιησει την παρανομια. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ...
Αληθεια, γιατι φοβαστε το δημοψηφισμα;;;Μηπως επειδη γνωριζετε το αποτελεσμα;; Και γιατι τοση βιασυνη να βρητε ψηφορορους απο το πακισταν, νιγηρια, ρουμανια, βουλγαρια και την αλβανια ;
αντωνακακης εμμανουηλ ηρακλειο
11/01/2010 17:11
η αποφαση δεν ανηκει στον καθε υπουργο αλλα στον ελληνικο λαο.
Γιατι ολοι αληθεια μιλανε για ''οικονομικους'' μεταναστες.Μηπως αυτο αφορα το μεροκαματο των 50 ευρω Χ30 ημερες = 1500 ευρω το μηνα ΠΛΕΟΝ επιδομα ανεργιας απο τον ΟΑΕΔ (παρουσιαζονται σαν ανεργοι), ΠΛΕΟΝ επιδομα αλληλεγγυης κλπ. Το γεγονος οτι μας εκμεταλλευονται δεν απασχολει κανενα.
Αυτοι που τοσο πολυ τους θελουνε, να τους παρουνε στα δικα τους σπιτια. Τους τους χαριζουμε, να τους χαιρονται.
Δεν μας απασχολει το γεγονος οτι η ελλαδα δεν μπορει να ταισει ή πολυ περισσοτερο να απασχολησει 2 και πλεον εκατομμυρια αλλοδαπων ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΟΒΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
Και επειδη μερικοι, ευτυχως ελαχιστοι , απο αυτη τη φιλοξενη στηλη κοπτονται για τους νομιμοπαρανομους αγνωστου προελευσεως και ποιοτητος εχω μια απλη εισηγηση . ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΙΓΗΡΟΑΛΒΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΓΕΩΡΓΙΑΝΟΡΟΥΜΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ..... Τοτε , μερικοι σαν τον Λαζοπουλο, Τριανταφυλλοπουλο, Βαλλιανατο και αλλους υπερασπιστες των αδεσποτων θα μεινουν με τα ματια ανοικτα.
Τολμηστε κ Πρωθυπουργε, η αποφαση ΔΕΝ μπορει να ειναι του κ Ραγκουση αλλα του ελληνικου λαου. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΨΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;;;;;;;;;; Τολμηστε το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;...
Δημήτρης Σπυριδάκης
10/01/2010 11:22
AΓΑΠΗΤΗ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΤΣΕΝΑΙ, ΑΥΤΟΝ ΝΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΙΧΑΝΟΝΙΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙ Ή ΚΟΥΦΕΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ, Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ.(ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ)
- Ο ΤΣΕΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ - ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ; - ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.....(ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΄ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ !!!!!) ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΝΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΣΕΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο κ ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ...Ο ΤΣΕΝΑΙ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΝΤΕ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΟΝΟΥΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΞΟΧΙΚΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ , ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ...ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΝΑΡΙΩΝ.
ΚΑΙ Ο ΒΑΦΤΙΣΙΜΙΟΣ ΤΟΥ κ ΜΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΤΕ.
κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
Kαραδημας Αλεξανδρος
10/01/2010 10:43
ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ Ή ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΠΗΡΑΝΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗ (ΝΑΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ) , ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ !!!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΟΠΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ.
- ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ - ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ;;;
- ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ (ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΝΑΡΙ) ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ;;;
- ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΟΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗς ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ) ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
- ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ; ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ Ή ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ.
- Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙΑΔΑΣ
09/01/2010 07:41
Έλληνες και Ελληνίδες,

Μη σκιάζεστε. Το αλφάβητό μας άντεξε 2000 χρόνια.
Αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς χωρίς καν κράτος

Αν μη τι άλλο, ξέρουμε να κάνουμε υπομονή
και επαναστάσεις.

Δε θα αντέξουμε δέκα καλοαναθρεμμένα κολεγιόπαιδα,
μεγαλωμένα σε οικοτροφεία του εξωτερικού;

Εθνικός Καιάδας
09/01/2010 07:33
Έχω μάθει ότι ο Γιώργος θα καταργήσει διάφορους
ΕΘΝΙΚΟΥΣ προσδιορισμούς:

Δε θα λέμε ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ αλλά μόνο "Παιδείας",
όχι ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, αλλά "Ομάδα Κοινοτικών με Γεωγραφικό Προσδιορισμό"
όχι ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, αλλά "Άμυνας στα Πλαίσια Συμμαχικών Υποχρεώσεων"
όχι ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, αλλά "Transit Κατασκήνωση Νεοεισερχόμενων Ελλήνων"

Πως είναι το σκόρδο για τους βρυκόλακες;...
Σου ρίχνω τον Εθνικό Ύμνο στα μάτια να σε αιφνιδιάσω:

Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη
που με βιά μετράει τη γη.

Απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη
χαίρε ω χαίρε ελευτεριά.

Τρόμαξες;...
Αλήθεια ο Καιάδας υπάρχει ακόμα στη Λακωνία;
dimitris korinthios
09/01/2010 01:28
Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι. Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του “Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων” στην Ελλάδα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
09/01/2010 01:02
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΚΑΛΛΟΠ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 94 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ .ΑΝΕΡΓΙΙΑ 750000] ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΗ.ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΤΑΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ......
Ανδρέας Καστανός
09/01/2010 00:53
Εγώ πάντως, ανεξάρτητα τοποθέτησης (την οποία έκανα από προχθές κιόλας) παρατηρώ ότι εδώ, αν οι απαντήσεις από τους αναγνώστες και τους λοιπούς που έκανα το κόπο, είχαν την ισχύ δημοψηφίσματος ή τουλάχιστον δημοψιφίσματος για το αν θα γίνει ή όχι δημοψήφισμα σχετικά με όλο αυτό το θέμα, τότε θετικά θα έπρεπε η κυβέρνηση να εξετάσει ξανά το όλο θέμα και αν όχι να το ακυρώσει σαν απόφαση, τουλάχιστον να το διορθώσει. Οπως και να είναι, πάντως δεν άκουσα από κανέναν που υποστηρίζει τους (λαθρο)μετανάσες να λέει ένα τρανατχτό ΝΑΙ σε δημοψήφισμα... Μάλλον ξέρουν ήδη το αποτέλεσμα, για αυτό...
dimitris korinthios
09/01/2010 00:27
Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν εισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει μετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι;
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ!

Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν υπεισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει ημίμετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι;
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ!
Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν υπεισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση προτείνει ημίμετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι;
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ : korinthios
Ν.Κ
09/01/2010 00:08
Ακροδεξιοτατε,να σου πω τι εγραφε ο Βασιλης Ραφαηλιδης για την βλακεια,Ελεγε λοιπον ο αναρχοκομουνιστης αυτος πως Η βλακεια εκτος απο υπεταξικη ειναι κι υπερεθνικη !
Δημοσθενης Μπογδης
08/01/2010 23:56
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ- ΣΟΥΗΔΙΑ 8/1/2010 20:18

Οποιος εχει κρισει κρινει ! και σας και μενα .... και οχι μονον για τις πολιτικες μας διαφορες ,αλλα και τα υπολοιπα !
Ιωσήφ Ρογκόπουλος
08/01/2010 23:38
Τα λάθη πληρώνονται
Το θέμα της πολιτογράφησης των μεταναστών είναι δύσκολο,πολυσύνθετο και χρήζει ανάλογη αντιμετώπιση.Η οποιαδήποτε πολιτική απόφαση πρέπει ωα παρθεί με σύνεση,περισυλλογή,συλλογικότητα και υπευθυνότητα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολυπολιτισμικότητα της Αμαρικής ήταν η φυσική απόρροια του νειδρυθέν κράτους,η εκ των πραγμάτων εξέλιξη της κατάστασης Ως γνωστό είναι μια χώρα χωρίς ιστορία,πολιτιστική παράδοση(αν εξαιρέσουμε τους Ινδιάνους)χωρίς ταυτότητα. Τι αλλο θα μπορούσε να γίνει;
Η Ελλάδα είναι η πύλη εισόδου όλων των μεταναστών.Αν μπορούσε αυτός ο μεταναστευτικός πληθυσμός να μοιραστεί ισάρυθμα σ΄όλες τις χώρες της Ε.Ε μόνο τότε θα μπορούσε να τεθεί το θέμα της ιθαγένειάς τους. Οι χώρες όμως αυτές έκαναν το κουμάντο τα του οίκου τους
Η παγκόσμια ελίτ, οι ακόρεστες πολυεθνικές επιθυμούν διακαός όχι ανοιχτές κοινωνίες αλλά ανοιχτές αγορές. Εμεις γιατί πρέπει να συνδράμουμε σ΄αυτό;
Όταν ρωτήθηκε κάποιος πολιτικός ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανε απάντησε<<έφτιαξα πολλές χώρες μέσα στη χώρα μου>>.Αυτό το λάθος λίγο αργότερα θα το πλήρωναν με το αίμα τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι Ας μην ξεχνάμε την Σοβιετική Ένωση μήπως και η Οθωμανική Αυτοκρατορία πολυπολιτισμική δεν ήταν;
Τέτοιες σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται με περίσκεψη εντιμότητα και δεν ψάχνουν εκλογική πελατεία,τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά.
dimitris korinthios
08/01/2010 23:31
Πώς δίνει η Γερμανία την ιθαγένεια στους μετανάστες;
Παραθέτω ορισμένα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Γερμανικής κυβέρνησης:
•Frequently Asked Questions: German citizenship
•Law on Nationality
Ένας μετανάστης μπορεί να πολιτογραφηθεί αν ζει 8 έτη συνεχώς νόμιμα στη Γερμανία, γνωρίζει τα Γερμανικά, έχει καθαρό μητρώο, αποδέχεται τις αρχές του Συντάγματος, μπορεί να αυτοσυντηρείται οικονομικά και αποβάλλει την προηγούμενη ιθαγένεια (με ορισμένες εξαιρέσεις όπως πολίτες χωρών της ΕΕ που μπορούν να τη διατηρήσουν).
Παιδιά που γεννιούνται στη Γερμανία από αλλοδαπούς γονείς λαμβάνουν τη Γερμανική υπηκοότητα μόνο αν γεννήθηκαν από την 1/1/2000 και ένας από τους δύο γονείς τους είχε άδεια αορίστου χρόνου για τρία χρόνια πριν γεννηθεί και συνολικά 8 έτη νόμιμης κατοικίας στη Γερμανία. Δεν την παίρνουν αυτόματα όμως, αλλά όταν γίνουν 18 ετών και εφόσον το ζητήσουν ανάμεσα στα 18-23 και αποβάλλουν την προηγούμενη ιθαγένεια.
Απαντήσεις σε ορισμένα "επιχειρήματα" για τους Έλληνες της Γερμανίας
Ορισμένοι χρησιμοποιούν το ακόλουθο επιχείρημα για να μας κάνουν να δεχτουμε τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ:
Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και τα παιδιά τους πήραν την Γερμανική ιθαγένεια, γιατί να μην δώσουμε και εμείς την Ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μετανάστες και τα παιδιά τους;
Απαντήσεις:

1ov.Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ήταν νόμιμοι. Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα ήταν παράνομοι και ορισμένοι νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων.
2ov.Δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιγράφουμε τους Γερμανούς ή τους Δανούς ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στον τρόπο πολιτογράφησης στην Ευρώπη, εμείς πρέπει να βρούμε ένα τρόπο που να ταιριάζει στην Ελλάδα.
3ov.Γιατί όμως το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει τη διαδικασία πολιτογράφησης τόσο ευκολότερη από αυτά που ισχύουν στη Γερμανία; Δεν φτάνει που ο μεταναστευτικός πληθυσμός μας δεν προσκλήθηκε αλλά ήρθε ετσιθελικά, θα τον επιβραβεύσουμε κιόλας;
4ov.Πολλοί Έλληνες της Γερμανίας έζησαν και συνεχίζουν να ζουν στη Γερμανία επί δεκαετίες χωρίς να αποκτήσουν Γερμανική ιθαγένεια. Η πολιτογράφηση δεν είναι προϋπόθεση κοινωνικής ένταξης.
5ov.Ακόμα και αυτοί που απέκτησαν την Γερμανική ιθαγένεια το έκαναν επειδή μπορούσαν να κρατήσουν και την Ελληνική σύμφωνα με το ισχύον Γερμανικό δίκαιο επειδή είναι πολίτες της ΕΕ. Οι δικοί μας μετανάστες είναι κυρίως εκτός ΕΕ, αλλά το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους πολιτογραφήσει χωρίς να αποβάλλουν την προηγούμενη ιθαγένεια τους.
6ov.Υποστηρίζουν μερικοί πως οι μετανάστες δεύτερης γεννιάς στην Ελλάδα είναι Έλληνες, δεν ξέρουν άλλη πατρίδα και άρα πρέπει να πολιτογραφηθούν. Με αυτό το σκεπτικό πώς εξηγείται πως οι Έλληνες της Γερμανίας έχουν τόσο ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα; Πιστεύει το ΠΑΣΟΚ πως όποιος ζήσει πέντε χρόνια στην Ελλάδα ή πάει τρία χρόνια στο Δημοτικό της χάνει κάθε δεσμό με τη χώρα των προγόνων του;
7ov.Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να ακολουθήσει πολιτική ένταξης ας φρόντιζε να διευκολύνει τους μετανάστες με τις άδειες παραμονής, με την ασφάλιση, με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, με την προστασία από διάφορα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Πώς οι Έλληνες της Γερμανίας πρόκοψαν τόσα χρόνια χωρίς Γερμανική ιθαγένεια. Αν δώσουμε ιθαγένεια στους μετανάστες, ποιο πρόβλημα τους θα λυθεί; Μόνο το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ που θέλει να διευρύνει την εκλογική του πελατεία...
Γι'''' αυτό:Πάμε όλοι στο opengov.gr
και ξεγυμνώνουμε τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ για ισότιμη μεταχείριση των μεταναστών της Ελλάδας με τους Έλληνες της αλλοδαπής. Ζητούμε διάλογο για το μεταναστευτικό στο σύνολό του και όχι αποσπασματικά μέτρα. Ζητούμε αλλαγές σε κορυφαίο ζήτημα όπως ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας να μην περάσουν με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά με δημοψήφισμα.
111
08/01/2010 22:59
Ανησυχια και πανικος στις Βρυξελλες και σαμπανιες στην Αγκυρα,στην Αφρικη,στο Μπαγκλαντες,στο Πακισταν,στο Κουρδισταν,στη Χιλη,στην Αλβανια,στην Ασια,στην Αιγυπτο...

BRAVO YIORGOS!
ΜΕΜΕΤ
08/01/2010 22:09
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ ΑΠ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΟΙ Η ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΦΕΡ ΕΙΠΕΙΝ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΙΞΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΚΙΑΞΕΙ Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΓΙΝΕΙ ΒΕΡΑ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ.
Αννα
08/01/2010 21:56
Κύριε Σέμση ειναι προφανης η καταγωγή σας για τους έχοντες γνώση και εμπειρία. Ειμαι η Αννα που προσπάθησα στην προηγούμενη τοποθέτησή μου να ειμαι μετριοπαθής και ψύχραιμη. Μπορεί να ειστε προβοκάτορας [ ο πιο ευγενικός χαρακτηρισμός που βρίσκω] αλλά μην περνατε τούς ελληνες για κουτόφραγκους. Μπορεί να ηρθατε τάχα μου διαβασμένος ,αλλά τις ανακρίβειες σας μπορώ να τις διορθώσω . Βλέπετε ειμαι απόγονος της Μπουμπουλίνας. Στην αλβανία σας έμαθαν λάθος την ιστορία. Εχω και τα ιστορικά στοιχεία να αποδείξω τις ανακρίβειες σας. Μου θυμίζετε καποιον Τσεναι κάποτε που ηταν τάχαμου αριστουχος και οταν τον έβγαλε ο Τριανταφιλόπουλος σε μια εκπομπή δεν μπορούσε να αρθρώσει ούτε μια σωστή πρόταση. Την ιστορία μας εμεις οι έλληνες ξέρουμε ακόμα και να την διαβάζουμε αλλά και να την εμπλουτίζουμε με καινούργια κεφάλαια αν χρειαστεί.
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ-ΣΟΥΗΔΙΑ
08/01/2010 21:00
Βλεπουμε καθημερινα τα χαλια των αλλων χωρων που επερναν μεταναστες μεχρι σημερα και που προσπαθουν να τους σταματησουν οπως Αμερικη Σουηδια Δανια κ.α
Ειδαμε τι εγινε και συνεχιζει ακομα στην Γαλλια,
βλεπουμε τι γινεται στην Δανια με την αποπειρα δολοφονιας απο μουσουλμανο του δανου που σχεδιασε την γελοιογραφια του Μωαμεθ ,
στην Ολλανδια με την δολοφονια απο τουρκο του Πιμ Φορτειν αρχηγου κομματος ,
τι εγινε και τι συνεχιζει να γινεται στην Σουηδια απο τους μουσουλμανους που καινε αυτοκινητα και σπιτια ,
ακομα στην Φιλανδια πριν λιγες ημερες απο τον δολοφονο μουσουλμανο Ιμπραχιμ Αλβανο που σκοτωσε 5 ντοπιους
και στην Ιταλια σημερα που σηκωσαν κεφαλι οι μαυροι αφρικανοι και εκαψαν πολλα αυτοκινητα φωναζοντας οτι οι Ιταλοι ειναι ρατσιστες(ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ).
Παντου αχαριστια απο την μεριδα των ανθρωπων που πηραν ασυλο και υπηκοοτητα,
και αντι να ευχαριστησουν τις χωρες αυτες που τους δεχθηκαν με ανοιχτες αγκαλες,σηκωσαν μπαιρακι ,καινε αυτοκινητα σκοτωνουν ανθρωπους διαλυουν τα παντα.
Αυτο θα γινει και στην Ελλαδα συντομα μολις παρουν δυναμη και το χαρτι στο χερι.
Με την εδραιωση τους θα σηκωσουν και κεφαλι και θα ερθουν αμεσως και οι απαιτησεις οπως ανεγερση τζαμιων, καταργηση θρησκευτικων συμβολων (Σταυρου) κλπ.
400 χρονια αγωνιστηκαν οι προγονοι μας να διωξουν τους μουσουλμανους και αυτοι πανε να μας τους φερουν πισω.
ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ.
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ- ΣΟΥΗΔΙΑ
08/01/2010 20:18
@Δημοσθενης Μπογδης. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΛΒΑΝΕ εσυ που τα ξερεις ΟΛΑ και σου φταινε οι Ελληνες ακομα που μας κατηγορεις για φοροδιαφυγη χωρις να μας ξερεις.. Γιατι δεν γραφεις για την φοροδιαφυγη των ξενων εργολαβων?? Δεν υπαρχουν στην Ελλαδα?? Οι Αλβανοι και οι Γεωργιανοι εργολαβοι εκμεταλλευονται τους δικους τους ,συμπατριωτες εργατες με μεροκαματο ξεφτηλα και χωρις Ικα .Αυταδεν τα γραφεις μηπως γιατι δεν σε συμφερει???????? Εσυ τα εχεις με τους "ΚΑΚΟΥΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ. Στο ξαναγραφω δεν σου αρεσει η Ελλαδα παρε ΔΡΟΜΟ. Εχεις ΜΙΣΟΣ για τους Ελληνες και σε τρωει το ΣΑΡΑΚΙ ΜΕΣΑ σου. Για πες μας την καταγωγη σου, να γελασουμε παλι!!!! Εγω νομιζω οτι εισαι αλβανος απο το ονομα σου,ενας αχαριστος χαραμοφαης που ηρθε στην Ελλαδα εμαθε Ελληνικα και βριζει Ελληνες.Κανω λαθος αποδειξετο KRIMB SHQIPTAR.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
08/01/2010 19:56
Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια Λίγο πριν από τις εκλογές η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπέβαλε στον τότε Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο ένα σχέδιο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, το οποίο περιελάμβανε όλες τις θέσεις του σημερινού Κώδικα Ραγκούση (πολιτογράφηση αλλοδαπού στα 5 χρόνια, υποχρέωση αιτιολογίας στην απόρριψη της πολιτογράφησης, κτήση της ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών με απλή δήλωση κλπ.). Ο κ. Παυλόπουλος απέρριψε τις προτάσεις της Επιτροπής, εξηγώντας μάλιστα σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην ΕΣΗΕΑ πού θα οδηγούσε την Ελλάδα μια τέτοια παράλογη νομοθετική ρύθμιση. Λίγους μήνες μετά, σε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και με Υπουργό τον κ. Ραγκούση, το ίδιο σχέδιο της ίδιας ΜΚΟ γίνεται δεκτό και συνιστά το πρώτο μέρος του περίφημου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών! Μάλιστα η ΜΚΟ έβγαλε στην ιστοσελίδα της και πανηγυρικό δελτίο τύπου, στις 23.12.2009, χαιρετίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που περιλαμβανόταν στο δικό της το σχέδιο και ζητώντας να μην υπαναχωρήσει σε πιέσεις που ήδη ξεκίνησαν για λιγότερο φιλελεύθερες λύσεις! Για του λόγου το αληθές όποιος θέλει μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της ΜΚΟ (www.hlhr.gr) όπου θα βρει το κείμενο του σχεδίου Κώδικα που απεστάλη στο Υπουργείο, την επιστολή στον Υπουργό, τα δελτία τύπου, αλλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διοίκηση της ΜΚΟ με την επωνυμία Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ποια είναι, επιτέλους, αυτή η ΜΚΟ που κατάφερε να περάσει στην Κυβέρνηση παρά τη σφοδρή αντίδραση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων ένα τόσο επικίνδυνο για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας νομοσχέδιο; Στην Ελλάδα η ιθαγένεια χορηγείται από τις …ΜΚΟ Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, της οποίας τα κείμενα υιοθέτησε η Κυβέρνηση ως νέο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας είναι ο κ. Δημήτρης Χριστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Αν ο Πρόεδρος της Ένωσης είναι εκείνος που εκφράζει και υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις αρχές της, τότε ο κ. Χριστόπουλος έχει …πλούσιο βιογραφικό: Τον Μάιο του 2009, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές του, ο κ. Χριστόπουλος, για μια ακόμη φορά, τους υπέβαλε σε γραπτές εξετάσεις δίνοντας τους να σχολιάσουν είτε έναν υποθετικό πίνακα που αναπαριστούσε τον Ιησού Χριστό σε στιγμή σεξουαλικής συνεύρεσης με λαϊκή τραγουδίστρια ντυμένη καλόγρια (!!!) είτε το βιβλίο γνωστού αυστριακού συγγραφέα όπου ο Χριστός, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών…(όλο το κείμενο των θεμάτων του καθηγητή είναι δημοσιευμένο στο φύλλο της 22.5.2009 της Εφημερίδας Espresso). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο κύριος πρόεδρος έχει αναπτύξει έντονη συγγραφική δραστηριότητα υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των …μειονοτήτων στην Ελλάδα, επιχειρώντας να παρουσιάσει την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας μακριά από την ελληνοκεντρική θεώρηση που προτάσσει κατά βούληση τα εθνικά δίκαια, όπως λέει ο ίδιος σε σχετικό βιβλίο, που έχει συγγράψει από κοινού και με άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης. Υπήρξε επίσης ενεργό μέλος του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων που υποστήριξε την ίδρυση σκοπιανής Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού στη Φλώρινα, κεντρικός ομιλητής σε ημερίδες στο Πάντειο για την τσαμουριά και τους τσάμηδες και πολλά άλλα. Με αυτούς τους επικίνδυνους για τη Χώρα σκοπούς η ΜΚΟ Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατάφερε να περάσει σχέδιο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, υποκαθιστώντας την Κυβέρνηση στη νομοθετική της λειτουργία. Γιατί κύριε Ραγκούση επιτρέψατε σ’ αυτούς τους κύκλους να νομοθετούν και να καθορίζουν ποιος είναι Έλληνας και ποιος όχι; MKO Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Βαλαωρίτου 12, Αθήνα 10671 Τηλ.: 0030-210-3618966, Fax: 0030-210-3634437 www.hlhr.gr hlhr@hlhr.gr ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ: Πρόεδρος Χριστόπουλος Δημήτρης Αντιπρόεδρος Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος Γενικός Γραμματέας Ιωαννίδης Γιάννης Ταμίας Παπαπαντολέοντος Κλειώ Μέλη Αλιβιζάτος Νίκος Παπαϊωάννου Κωστής: Καμπύλης Τάκης Παρασκευόπουλος Νίκος Κωνσταντίνου Γιάννης
Δημοσθενης Μπογδης
08/01/2010 19:16
@ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ 8/1/2010 01:30 , και ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ 8/1/2010 02:09

Τώρα πια με όλα τα ανυποστατα , τα ρατσιστικά , τα αντί-ανθρωπιστικα και Τζάμπα μάγκικα που έγραψες έγινες στοχος στην μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων της Ελλάδας οι οποιοι αγωνιζόμαστε να λύσουμε τα προβλήματα μας ηθικά , οικονομικά , μεταναστευτικά και άλλα από τα οποία εσύ και οι όμοιοι σου την έχεις κάνει με μικρά πηδηματάκια .
Από πάνω για τις δουλείες σου, χρησιμοποιείς όπως ο Υπουργός του Καραμανλή ο Μαγγινας παράνομους και ανασφάλιστους μετανάστες , αποφεύγοντας φόρους και εισφορές .
Όταν προκειται για ατομικο σου συμφερον είναι καλλοι οι μεταναστες και αν ακομη είναι παρανομοι;
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
08/01/2010 18:28
Εμείς οι Έλληνες είμαστε αθυρόστομοι! Ανάβουν τα λαμπάκια μας καί βρίζουμε, Χριστούς, Παναγίες, μάνες, αδελφές καί δέν συμμαζεύεται. Αυτό είναι καί υγιεινό, γιατί ξεδείνουμε έτσι. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δέν σεβόμαστε όλα αυτά που βρίζουμε. Σκέψου τώρα, να βρίσει κανένας των Μωάμεθ πάνω στα νεύρα του, καί να τον ακούσουν μουσουλμάνοι. Ε αυτοί οι σατανάνες δέν θα το βάλουν κάτω. Θα τον στοχοποιήσουν τον άνθρωπο καί θα τον κυνηγάν μέχρι δευτέρας παρουσίας. Οι Δανοί, ταλαιπωρούνται ακόμη με την δημοσίευση προ αμνημονεύτων ετών κάποιων σκίτσων του Μωάμεθ, μπαίνοντας στο στόχαστρο των φανατικών μουσουλμάνων. Τέτοια χαϊβάνια δέν τα θέλουμε δίπλα μας κύριοι της Κυβέρνησης. Όχι φανατικούς, ηλίθιους καί καθυστερημένους μουσουλμάνους. Δεν θα ζούμε κάτω από τις απειλές τους. Θέλουμε την αθυροστομία μας. Θέλουμε την ελευθερία μας. Διώξτε τους πολεμιστές του τζιχάντ. Μας την έχουν στημένη. Είναι σαν να βάζουμε φίδια στον κόρφο μας.
Ελληνοποιήστε (εφ''όσον το θέλουν) όλους τους άλλους ξένους. Όλοι οι άλλοι είναι άνθρωποι καί κάποτε, αργά ή γρήγορα θα ενσωματωθούν. Όχι στο έθνος του Ισλάμ!!!!
T.T.
08/01/2010 18:10
Όλα τα σχόλια που προσβάλουν την αξία και την τιμή άλλων ανθρώπων είναι ηλίθια και είναι λάθος να βρίσκουν χώρο σε αυτές εδώ τις σελίδες. Είναι κουβέντες των καφενείων και δείχνουν κάθε άλλο παρά την ανωτερότητα του ΄Ελληνα.

Η πολιτογράφηση είναι μία διοικητική πράξη του δικαιώματος ενός ανθρώπου που ζεί νόμιμα σε μία χώρα. Οι περισσότεροι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα δεν είναι νόμιμα στην χώρα, άρα και δεν έχουν το δικαίωμα πολιτογράφησης. Για τους νόμιμους όμως μετανάστες υπάρχουν προϋποθέσεις και αντίστοιχοι νόμοι. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις πολιτογράφησης είναι ο σεβασμός του δικαίου και των νόμων της χώρας αλλά και η αγάπη απέναντι στην χώρα, στην γλώσσα, στην ιστορία, στον πολιτισμό της, αλλά και στους ανθρώπους της. Εάν εκπληρώνονται αυτές οι προϋποθέσεις υπάρχει λόγος να στερηθεί ο κάθε άνθρωπος αυτού του δικαιώματος του; Ενός δικαιώματος το οποίο συμπεριλαμβάνει και πολλαπλές υποχρεώσεις;

Ο σεβασμός των νόμων είναι όμως και υποχρέωση των Ελλήνων πολιτών! Όπως και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων!
Ellinas sti Dania
08/01/2010 16:42
Sthn Dania prepei na tonistei oti sugkeverna i akra Dexia (diladi kati san kubernisi sunergasia tis Neas Dimokratias me LAOS) opote den nomizo oti apotelei antikeimeniko metro sugkrisis. Polloi Danoi polites, alla kai alloi pou zoun monima stin Dania kai exoun dikaioma psifou antidroun entona stin oloena kai pio skliri politiki tis kuvernisis stous metanastes.
Epipleon, den einai dunaton na sugkrinoume tin Ellada me tin Dania sto metanasteutiko, afou sto parelthon i teleutaia enekrine tis perissoters apo tis aitiseis asulou kai akoma kai dieukoline tis adeies paramonis ton metanaston apo trites xores.
Kalo tha itan na vlepoume tin geniki eikona kai oxi apospasmatika kommatia politikon -eite thetikon eite arnitikon...
κωστας μακακης
08/01/2010 16:07
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 2 ΕΚΑΤ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ...ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.?? Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΗς ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ 2 ΕΚ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΦΟΥ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ, ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΑΝΕΜΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΙΚΡΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, Η ΚΡΗΤΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΦΘΟΝΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ....ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ;;;;;;;;;;
ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ...ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ''ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ / ΕΛΛΗΝΕΣ''...ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΙΓΗΡΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΕΛΛΗΝΙΔΕΣ...ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ...
ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΘΟΥΝ.
* ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ακροδεξιοτατος
08/01/2010 15:51
Χ.Α. = μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι ... τουρκόσπορος εκ Μικράς Ασίας προερχόμενος.

Ουτε συμφωνω ουτε διαφωνω. Ομως, περισσοτερο δολοφονοι ειναι οι κουκουλοφοροι, οι αναρχικοι, οι λαθρομεταναστες παρα τα μελη της Χρυσης Αυγης.
Ακροδεξιοτατος
08/01/2010 15:48
Το ΛΑΟΣ δεν αντιπροσωπευει το 5% του πληθυσμου; Και ποιος το αντιπροσωπευει, ο Συριζα, οι κουκουλοφοροι, μηπως οι λαθρομενταναστες:

Εν παση περιπτωση, δεν υποστιριζω ΛΑΟΣ με τιποτα καθως το θεωρω ενα ακομα τηλεκομμα.

Ειμαι υπερ της θεσπισης ενος σοβαρου και αυστηρου μεταναστευτικου συστηματος.
α)Μεταναστες θα εχουν διακαιωμα να εργαζονται οταν δεν μπορει να βρεθει ντοπιο χερι για μια συγκεκριμενη εργασια.
β)Εαν ενας μεταναστης κατεχει μια εργασια αλλα ταυτοχρονα βρεθει Ελληνας που μπορει να την κανει, ο μεταναστης θα πρεπει να του παραχωρησει την θεση και να εγκαταλειψει την Ελλαδα εντος 24 ωρων εφοσον δεν υπαρχει αλλη θεση εργασιας για αυτον
γ)Οχι πολιτικα δικαιωματα σε μεταναστες
δ)Κλεισημο ολων των συνορων
στ)Εξοδος απο την Ευρωπαικη ενωση και καταγγελεια των συνθηκων Μααστριχτ και Σενγκεν ωστε να ελεγχεται η Ελλαδα απο του Ελληνες και οχι απο τις Βρυξελες.

Αν ολα αυτα φαινονται ακροδεξια, φασιστικα, ναζιστικα σε καποιους πολιτικα ορθους σαλονατους κουλτουριαριδες τοτε ναι ειμαι ολα αυτα και δεν με ενδιαφερει.
Πανος.Βερολινο
08/01/2010 15:35
Θα πρέπει να είναι κανεις βλάκας για να μην βλέπει ότι εδώ στο Forum ,τάχα εναντίον των ξένων λαθρομεταναστών είναι τα ίδια γνωστά πρόσωπα που κάθε ημερα γραφουν και ξαναγράφουν εναντίον της πρόσφατα δημοκρατικά κυβέρνησης του Παπανδρέου υπάρχουν και είναι τα ίδια πρόσωπα ένας "GALIOURIS" ο οποιος συγχαίρει τον Καραμπίνα (Sic )που συγχαίρει τον Φιλιππινέζο ο οποιος συγχαίρει τον 666 ο οποιος τον κυρ SPUROS έναν άλλον τάχα δυσαρεστημένο πατριώτη κοκ κοκ και Ραβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λύπει ,κρίμα για τα Νέα,εγώ δεν τσιμπάω ,έχει όμως καλαμπούρι και δείχνει χαμηλό επίπεδο και Φθηνεια.Ο παππούς μου στην Μάνη έλεγε απορία ψάλτου βήξ, το μεροκάματο να βγαίνει ...
Ακροδεξιοτατος
08/01/2010 15:34
"Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο" και καλα κανουμε. Σε οποιον δεν αρεσει ΔΡΟΜΟ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
08/01/2010 15:18
@ giorgos 8/1/2010 12:47

Κατ'' αρχήν αφελής είσαι εσύ αν πιστεύεις ότι κάνοντας στείρα κριτική στις απόψεις των άλλων είσαι εξυπνότερος.Καμιά ιδέα δική σου έχεις ?

Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα καταλάβεις (αν σε βοηθά η νοημοσύνη σου) ότι αναφέρω το βασικό σύστημα λειτουργίας μίας συγκροτημένης κοινωνίας η οποία επιτυγχάνει ώστε να μην ''κινδυνεύει'' ούτε η δομή της ούτε η ιστορία της από τους μετανάστες της. Μία θωρακισμένη κοινωνία που επιτυγχάνει με αυτή την δομή να την αγαπούν οι μετανάστες της περισσότερο και από την πατρίδα τους.

Άνοιξε λίγο το μυαλό σου να ακούσεις ώριμες απόψεις παρά να αισχρολογείς προς τους συνανθρώπους σου, διαφορετικά σιώπισε.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
08/01/2010 15:01
ΑΛΛΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝΕ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ . Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ. ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.
ΤΑΣΟΣ
08/01/2010 14:46
Θεωρω τον τιτλο του αρθρου υπερβολικο.Η Ελλαδα δεν μπορει να δινει ευκολα και επιπολαια την Ελληνικη ιθαγενεια σε αλλοδαπους καθ οτι δεν ειναι ουτε Δανια ουτε Ελβετια.Μακαρι να βρισκομαστε σε μια τετοια περιοχη του κοσμου και τοτε δεν θα ειχα αντιρρηση να ειμαστε απλοχεροι στο θεμα αυτο.Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να εξεταζουμε τις συνεπειες καθε αποφασης με βαση πρωτα απο ολα του συμφεροντος της χωρας και με βαση αυτο πιστευω οτι η σημερινη νομοθεσια χρειαζεται ελαχιστες τροποποιησεις ωστε να διορθωσει πραγματι τις αδικιες εναντι ορισμενων ανθρωπων που και πολλα χρονια στην Ελλαδα ζουν και Ελληνες αισθανονται.
Παναγιώτης Μ.
08/01/2010 14:37
666 7/1/2010 20:37.Προφανώς απευθύνεσαι σε εκείνους που δεν είδαν την εκπομπή. Το Επίδομα αλληλεγγύης ο Δήμαρχος το έδωσε στους ψηφοφόρους του και όχι στους λαθρομετανάστες. Με πορδές δεν βάφονται τα αυγά φίλε, ..... 666αααααααα.
Γιωργος
08/01/2010 14:35
Δείτε πόσο εύκολα απέκτησε ο κος του ΡΕΠΟΡΤΑΖ την αμερικανικη υπηκοοτητα

τότε
"Η οικογένειά μου είχε από τη δεκαετία του ΄60 ετοιμάσει φάκελο για να έρθει εδώ, καθώς είχαμε συγγενείς στη Νέα Υόρκη. Τα έγγραφα αυτά μου εξασφάλισαν εύκολα, πριν ακόμα αναχωρήσω για την Αμερική, το 1980, την πράσινη κάρτα μου, άρα και το δικαίωμα να τελειώσω εδώ την τελευταία τάξη του Λυκείου. Ήμουν πια μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. Από ΄κεί και πέρα, η διαδικασία απόκτησης της αμερικανικής υπηκοότητας ήταν απλή, τυπική υπόθεση............
αλλά το ΤΩΡΑ μούγκα. Το ρεπορτάζ περναει το πόσο εύκολα την πήρα σαν να ισχυει ακόμα το ίδιο καθεστώς αλλά το καταπίνει και το γράφει χωρίς ιδιαίτερα ΄κλαπατσίμπαλα στο τέλος
" Όταν κάποια στιγμή η αίτησή σου γίνει δεκτή, πρέπει να περάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα από ειδικό Οργανισμό του FΒΙ και όχι απλό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά και να επιτύχεις σε πιο δύσκολες πλέον εξετάσεις....
tsolias
08/01/2010 14:09
Όλα γίνονται εαν υπάρχει η λογική του μέτρου!
Ναι συμφωνώ στο να έχουν δικαιώματα οι μετανάστες ....αλλά όμως πόσοι μετανάστες;
Εαν ο τόπος μας δεν μπορεί να θρέψει όλους αυτούς τους ταλαίπωρους ανθρώπους πολύ απλά θα τούς προσφέρει άλλη μία κόλαση ,οχι μόνο σε αυτούς αλλά και στούς νομίμως κατοικούντες σε αυτή την χώρα.
Όλοι θα έχετε παρατηρήσει το πλήθος των μεταναστών για μια τίμια δουλειά στα φανάρια να ανεβαίνει ραγδαία.
Πιστεύετε ότι μπορούμε να καλύψουμε σαν κράτος και σαν άνθρωποι όλες τις φυσικές ανάγκες τους;
Πολύ φοβάμαι ότι θα κάνουμε την ζωή όλων μας αρκετά πιό δύσκολη.τουρκόσπορος εκ Μικράς Ασίας προερχόμενος
08/01/2010 14:08
καλά μην μου θυμώνεις κιόλας, δεν ήθελα να σε στεναχωρήσω, απλά δεν πείθετε πια βρε αδερφέ τι να κάνουμε τώρα. άσε που πια είναι γνωστό στην ελληνική κοινωνία οτι Χ.Α. = μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι ... άντε μπείτε ξανά στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας που ανήκετε ... ΥΓ. δεν με προσβάλεις με το να μου λες οτι ο Στάλιν ήταν σφαγέας γιατί το ίδιο πιστεύω και εγώ...
panos
08/01/2010 13:28
ΝΑ ΤΙ γραφει μια μεγαλη εφημεριδα:::<<Οι Δανοί μελετούν τους μετανάστες
Επανεξετάζουν την πολιτική τους μετά τη σύλληψη υπόπτου για την επίθεση κατά σκιτσογράφου
The New York Times

Απόρροια του πονοκεφάλου που προκάλεσε στη Δανία η δημοσίευση το 2005, σε εφημερίδα, 12 σκίτσων του Μωάμεθ, η επίθεση την περασμένη εβδομάδα εναντίον ενός εκ των σκιτσογράφων των επίμαχων σκίτσων είχε τις αναμενόμενες συνέπειες. Καθώς έγινε γνωστό ότι την επίθεση πραγματοποίησε μουσουλμάνος μετανάστης ύποπτος για τρομοκρατία, οι Δανοί αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν την ήδη δύσκολη σχέση τους με τον μουσουλμανικό πληθυσμό της χώρας. Στη Δανία, που διαθέτει μια από τις αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη, η επίθεση έγινε αφορμή ώστε πολιτικοί όλων των αποχρώσεων να ζητήσουν ακόμη πιο αυστηρούς νόμους για τους μετανάστες. Λυπούμαι που το λέω, αλλά πρόκειται για κάτι που έχουμε ξαναζήσει - κάθε φορά που γίνεται ανάλογο επεισόδιο, 10 λεπτά αργότερα έχουμε κάποιον που λέει ότι χρειαζόμαστε καινούργιους νόμους, λέει ο Νάσερ Χαντέρ, βουλευτής και εκπρόσωπος διεθνών θεμάτων του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο βασίζεται το κυβερνών κόμμα για να περάσει τη σκληρή μεταναστευτική νομοθεσία. Μετά την επίθεση κατά του σκιτσογράφου, η Πία Κέρσγκααρντ, ηγέτις του Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι θα έπρεπε να είναι ευκολότερο να απελαύνεται όποιος έχει διασυνδέσεις με τρομοκράτες. Ο Χαντέρ είναι εναντίον των ισλαμιστών όπως και όλοι οι Δανοί πολιτικοί και προσφάτως πρότεινε να απαγορευτεί η μπούρκα. Ωστόσο, όπως λέει, αυτή τη φορά τα γεγονότα είναι πιο ανησυχητικά. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και να μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα, τονίζει. Νέες λεπτομέρειες για την επίθεση κατά του 74χρονου σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκααρντ έχουν επιτείνει τις διαμαρτυρίες ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Δανίας δεν ελέγχουν επαρκώς τους υπόπτους για τρομοκρατία.

Ο Βέστεργκααρντ δέχθηκε επίθεση την Πρωτοχρονιά στο σπίτι του στο Ααρχους από άνδρα που κρατούσε τσεκούρι και μαχαίρι. Ο σκιτσογράφος ήταν στόχος της οργής των μουσουλμάνων από τότε που σχεδίασε τον Μωάμεθ με τουρμπάνι στο κεφάλι, εν είδει βόμβας. Ο σκιτσογράφος γλίτωσε την επίθεση επειδή κατέφυγε σε ένα ασφαλές, ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του σπιτιού του από το οποίο ειδοποίησε την αστυνομία. Ο ύποπτος, Μουχουντίν Μοχάμεντ Γκέλε, Σομαλός 28 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας τόσο εναντίον του Βέστεργκααρντ όσο και εναντίον αστυνομικού.

Ο Γκέλε έφτασε στη Δανία το 1995, ως πολιτικός πρόσφυγας από τη Σομαλία όπου εμαίνετο ο εμφύλιος πόλεμος. Ελαβε άδεια παραμονής για να μείνει στη χώρα επ’ αόριστον. Παντρεύτηκε, απέκτησε τρία παιδιά και, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Δανίας, ανέπτυξε διασυνδέσεις με τη σομαλική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαχάμπ και την Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική. Τελευταία ταξίδευε συχνά στην Αφρική και το περασμένο καλοκαίρι συνελήφθη στο Ναϊρόμπι καθώς θεωρήθηκε ύποπτος συνωμοσίας για να ανατινάξει κτίρια, μεταξύ των οποίων και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον.>>
SPYROS
08/01/2010 13:16
ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ,

ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ''ΦΤΑΙΞΙΜΟ'' ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ., ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 5% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ?
ΕΓΩ ΑΝ ΕΙΜΟΥΝ ''ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ'' ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ''ΝΑΙ'' ΚΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΟΙ ''ΦΑΣΙΣΤΕΣ'' ΚΑΙ ΟΙ ''ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ(!?). ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ''Η ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ??? ΕΧΕΤΕ ΑΡΧ*ΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ? ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ''ΙΔΕΕΣ'' ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.! ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΟΥ? ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ''Η ΑΠΛΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ''ΥΠΟΝΟΙΑ'' ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ!

antonis
08/01/2010 13:00
Στο προσκήνιο, για να μας πείσει βγηκε ο κάθε εντεταλμενος της αποδόμησης ή μη...Ολα τα κράτη που αναφέρονται αφενός δεν έχουν 30% και βάλε ΛΑΘΡΟ-μετανάστες και αφετερου δεν δινεται με την ευκολία όπως περιγράφετε καμία ιθαγενεια. Και το κυριότερο ενώ δεν συζητάμε καν για το προηγούμενο νομικο καθεστώς της χωρας μας, το "ρεπορταζ" κρίνει με βάση αυτό.. Κοινώς μαυρη προπαγάνδα αλά γκαιμπελς.
Θεοδώρα Σ.
08/01/2010 12:51
Τόσο οι νόμιμοι όσο και οι παράνομοι μετανάστες έχουν ιθαγένεια την οποία απόκτησαν άμα τη γέννηση τους στις χώρες καταγωγής τους. Γιατί θα πρέπει να δημιουργήσουμε με τεχνητό (και φασιστικά παράλογο) τρόπο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ακόμη; Έλληνες εκ Πακιστάν,Αφγανιστάν,Σομαλίας, Νιγηρίας κλπ κλπ

Είναι ποτέ δυνατόν να αποκτήσει κανείς από αυτούς Ελληνική συνείδηση; Σίγουρα όχι παντως με τρία χρόνια φοιτησης στο δημοτικό!

Σταματήστε να αποκρύπτετε αλήθειες στα άρθρα σας εσείς οι δημοσιογράφοι. Επιτέλους πια, δεν κοιμόμαστε όλοι σε αυτή τη χώρα!

Δημοψήφισμα τώρα!
CHRISTOSJUNE
08/01/2010 12:50
DEN KSERW giannh p. poion enoeis opado tou Laos kai xronia sou polla kiolas!
to dhmopsifisma den exei sxesh me kommata kai politikous.
einai to pio dhmokratiko dikaioma tou laou pou den xromatizetai oute kai xrimatizetai!
efarmozetai sthn europaikh enosh edw kai polla xronia!
toso gia to sygkekrimeno thema,tou aivalioti pou poly swsta etheses gia thn stratiotikh thitia alla toso kai gia to thema twn ksenofertwn pou tous fernan paliotera apo to pouthena me karavania gia na psifisoun apo voulgaries rosies tourkies klp.
666
08/01/2010 12:49
@ουστ ΜΟΓΚΟΛΕ ΑΣΙΑΤΗ 8/1/2010 10:08ΗΡΕΜΙΑ παιδιά ηρεμία.Δεν ΑΝΤΕΧΩ άλλο σήμερα μου έχουν πέσει οι πλάτες με το φτυάρι να καθαρίζω το χιόνι.Ευτυχώς που ήμουν εχθές εκτός ΕΔΡΑΣ!
giorgos
08/01/2010 12:47
O ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ειπε 8/01/2010::<<TO : ΗΠΑ) οι περίπου κάνουν (όπως στοιχεία κάτω πιο τα έχουμε να αρκεί ξένους τους από φοβηθούμε τίποτα Δεν σύνδρομο. φοβικό φανερώνει και υπανάπτυκτο είναι σταγονόμετρο με ιθαγένεια την δίνουμε ότι>>>ΣΥΓΓΝΩΜΗ φίλε αλλά μάλλον εισαι ΑΦΕΛΗΣ. ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι μπορουμε να γινουμε Η.Π.Α.???? ΑΥΤΑ που αναφερεις δεν υφίστανται στην ΕΛΛΑΔΑ. ΕΚΤΟΣ και αν εννοεις ενα μελλοντικό φανταστικό κατασκεύασμα, δικιάς σου επινόησης . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ας είμαστε ρεαλιστές στις απαντήσεις μας.
George
08/01/2010 12:32
@Gia sas apogonoi tou Perikli 7/1/2010 13:58

Καταρχην γραψε με Ελληνικα και οχι Greeklish
Μετα ανοιξε κανα βιβλιο και διαβασε την Ιστορια των Βαλκανιων
και μετα ελα να συζητησουμε για την νομιμοποιηση τον ΛΑθρομεταναστων
ΚΑι κατι τελευταιο υπαρχουν πολλοι που ψηφισαν ΠΑΣΟΚ και δεν συμφωνουν με το συνγκεκριμενο νομοσχεδιο.
CHRISTOSJUNE
08/01/2010 12:23
PROS Bκτωρ Μονσαν:

MHN MOU LES TI KANOUN OI YPA GIATI AYTES RIXNOUN STO PSAXNO OTAN TIS EPISKEFTIKA.
MHN TIS EXEIS GIA PROTYPO GIATI OI PARANOMOI METANASTES DEN PERNOUN KALA EKEI!
EKEI DEN KANEIS EUKOLA TIS AIDIES POU KANEI KAPOIOS EDW NA KLEPSEIS DHLADH KAI NA SKOTWSEIS GIA 5 EURO


ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
08/01/2010 12:16
ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΠΗΛΟΙ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ?
ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΕΕΕΕ???
08/01/2010 10:25
@Georgios Thodis.

Εγραψες οτι οι μεταναστες θα πληρωσουν ενα καρο λεφτα για την υπηκοοτητα και θα αδικηθουν οι καημενοι......
Εχεις σκεφθει οτι μολις την παρουν, θα πανε στην Προνοια με τα 6 και 7 παιδια τους και θα τα παρουν πισω με το πρωτο βοηθημα???
Σημερα οι παρανομοι μεταναστες στην Ελλαδα παιρνουν χαρτι αποριας απο την προνοια, και εχουν τσαμπα ιατρικη περιθαλψη στα υπερχρεωμενα Ελληνικα νοσοκομια ,αλλα ο Ελληνας που πληρωσε φορους μια ζωη πληρωνει παλι σαν τον Μ___ΛΑΚΑ
Ε ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΕΕ?
Να πουμε και του στραβου το δικιο !!
Η Σουηδια που ανεφερες εχει ρημαξει μετα απο τα πολλα βοηθηματα στους ξενους μεταναστες.Γι αυτο τα πουλησαν ολα, βολβο, σααμπ κλπ και η Σουηδικη κορωνα εχει πεσει τον τελευταιο χρονο με 15% προς ολα τα νομισματα ,και τους εμεινε μονο το βρακι τους
Pag
08/01/2010 10:23
Απάντηση στον δημακη: Ιθαγένεια είναι ο δημοσίου δικαίου δεσμός ενός ατόμου προς την πολιτεία στο λαό της οποίας αυτός ανήκει. Στη σύγχρονη εποχή στα δημοκρατικά καθεστώτα προτιμάται ο όρος ιθαγένεια παρά ο όρος υπηκοότητα, ο οποίος παραπέμπει σε παλαιότερα καθεστώτα και σε σχέση υποτέλειας μεταξύ κράτους (μονάρχη) και πολίτη (υπήκοος<υπακοή).

Πηγή: Βικπαίδεια
ΓΙΑΝΝΗΣ Π.
08/01/2010 10:09
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ :ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ,ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΑΝΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑΣΜΑΤΑ)
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ.ΠΗΓΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;;;;ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;;;ΑΝ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ(ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΡΑΤΖΑΠΛΕΥΡΗΔΕΣ) ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ G3;;;;
ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΑΤΡΗΔΟΚΑΠΗΛΟΙ,ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ!!!ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟΝ "ΑΓΩΝΑ"ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΤΕ
ουστ ΜΟΓΚΟΛΕ ΑΣΙΑΤΗ
08/01/2010 10:08
@τουρκόσπορος εκ Μικράς Ασίας προερχόμενος.

Απο την μεγαλη λυσα σου βλεπεις παντου Γκαιμπελισκους.
λες και ο Σταλιν ειχε σκοτωσει λιγοτερους.
Οι γερμανοι σκοτωσαν 5 εκατομμυρια στα στρατοπαιδα συνγκεντρωσεων και ο μπολσεβικοι 20 εκατομμυρια δικους των .Ποιοι ιναι οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
Δημοσθενης Μπογδης
08/01/2010 09:42
@ ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ 8/1/2010 01:30 kai
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ 8/1/2010 02:09

Τώρα πια με όλα τα ανυποστατα , τα ρατσιστικά , τα αντί-ανθρωπιστικα και Τζάμπα μάγκικα που έγραψες έγινες και αντιπαθής στην μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων της Ελλάδας.
Σε μας που αγωνιζόμαστε να λύσουμε τα προβλήματα μας ηθικά , οικονομικά , μεταναστευτικά και τα άλλα από τα οποία εσύ και οι όμοιοι σου την έχεις κάνει με μικρά πηδηματάκια .

Από πάνω για τις δουλείες σου χρησιμοποιείς όπως ο Υπουργός του Καραμανλή ο Μαγγινας παράνομους και ανασφάλιστους μετανάστες , αποφεύγοντας φόρους και εισφορές .

Έλα τώρα μια και σε πήραμε χαμπάρι ,άλλαξε ψευδώνυμο από Ελ Γκρέκο-Σουηδια γίνε DER GRIECHE-Germania και γίνε αυτός που είσαι όμοιος, ομοιόσχημος και ομοιοπαθής με τους φίλους σου τους λασπολόγους .
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
08/01/2010 09:37
ΦΙΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ: ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" . ΝΑΙ Η ΟΧΙ? ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
τουρκόσπορος εκ Μικράς Ασίας προερχόμενος
08/01/2010 09:16
Χρησαυγίτη 666 ακόμα προπαγάνδα κάνεις για το ανύπαρκτο περιστατικό στο βόλο; και μη μου πείς οτι η μπατσοφάρα σου το απέκρυψε για να προστατέψει τους "αλβανόπαιδες". Ξεφτίλες γκαιμπελίσκοι σας έχουμε πάρει χαμπάρι.
giwrgo aku kai meta mila
08/01/2010 08:49
EDW STHNFINLANDIA H YPHKOOTHS KOSTIZEI 3.500€
POLLOI FINLANDOI PU EXUN VGH STHN SINTAXH 8ELANE NA XANAPARUN THN FINLANDIKH YPHKOOTHTA
KAI PLHRWSAN AFTOI PU THN 8ELAN PISW 3.500 €H SUHDIKH YPHKOOTHTA EINAI FTINH OPOTE EKEI GINETAI TO SWSE STHN STOXOLMH POIO POLLUS MELAMPSUS VLEPEIS
PARA SUHDEZUS.. KAI XERUN OI FINLANDOI TA PROVLHMATA PU EXETE EKEI...
H EVRWHPHKOOTHS KOSTIZEI
KAI AFTOS PU THN APOKTAEI PREPEI NA THN TIMAEI
Bκτωρ Μονσαν
08/01/2010 08:41
Δεν πρεπει να ξεχναμε τα 5.000.000 εκατομμυρια ελληνων που εφυγαν στο εξωτερικο τον περασμενο αιωνα και εγιναν πολιτες των χωρων υποδοχης των.Ησαν μεταναστες απο την Ελλαδα γιατι η πατριδα τους δεν μπορουσε να τους εξασφαλισει ελαχιστους ορους επιβιωσης. Ομως σε αυτες τις χωρες οι ελληνες μεταναστες εγιναν οι καλυτεροι πολιτες αυτων των χωρων και συνεισεφεραν τα μεγιστα στην ευημερια αυτων των χωρων. Τι τους προσεφεραν οι χωρες αυτες. Σεβασμο στα ανθρωπινα δικαιωματα τους και ενα κρατος δικαιου ιδιο γαι ολους τους πολιτες.
BAΣΙΛΕΙΟΣ
08/01/2010 08:31
To ότι δίνουμε την ιθαγένεια με σταγονόμετρο είναι υπανάπτυκτο και φανερώνει φοβικό σύνδρομο. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τους ξένους αρκεί να έχουμε τα πιο κάτω στοιχεία (όπως κάνουν περίπου οι ΗΠΑ) :1. Nα έχουμε συμμετοχική δημοκρατία και εθνική υπευθυνότητα. Δεν είναι δυνατόν να βλέπεις κάποιον να κάνει παράνομη πράξη(έστω να βάφει έναν τοίχο) και να σφυρίζεις αδιάφορος.2. Να έχουμε ενεργή συμμετοχή στα ήθη και έθιμα του τόπου μας τα οποία να διατηρούμε ζωντανά.Με αυτό τον τρόπο θα επιβάλουμε εμείς στους ξένους τους κανόνες μας. Για πες σε κάποιον να πάει π.χ. να μαγειρέψει για την 25η Μαρτίου . Πόσα θα πάρω θα σου πει.
3. Να έχουμε πανίσχυρη , αυταπάγγελτη αστυνομία. Είναι δυνατόν για να γίνει μία αστυνομική πράξη να πρέπει να εμπλακεί ο πολίτης κάνοντας μήνυση. Είναι δυνατόν να περνάς περιπολικό με 150 χλμ. και να μην σε καταδιώκει . Και τόσα άλλα ....4. Να έχουμε ξεκάθαρη δημόσια διοίκηση. Ο καθένας να ξέρει τι κάνει ακριβώς(by the book) και να μην παρεκλίνει για κανέναν λόγο. Κανόνες παντού , προδιαγραφές παντού.5. Nα έχουμε πραγματικό σωφρονιστικό σύστημα. Όχι ''πληρωμένες διακοπές ο Κορυδαλλός''''. Οποιος κρατείται θα πρέπει να νιώθει ότι δεν θα αντέξει να ξαναμπεί εκεί. (Χωρίς ξύλο και τριτοκοσμικές μεθόδους). Οι άδειες τι θέση έχουν ? Σε λίγο θα δίνουμε και επίδομα αδείας. Τα 2/3 της ποινής τι θέση έχουν ?Σας κούρασα , συγνώμη
oracle
08/01/2010 07:57
...και καλά κάνουμε, ευχαριστούμε πολύ.
christosjune
08/01/2010 07:28
to thema einai oti katholou apo ayta ta xrhmata den tha mpoune sta tameia!
tha gemisoun pali tis tsepes tous opws kanoun synhthws!
opws egine kai meta ta tameia tou ika kai tis epidothseis apo thn eyropaikh enwsh!
fusika pali to elima tha klithoume emeis opws ginetai synhthws na plirosoume! opws ginotan panta dhladh!
ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
08/01/2010 05:42
Κ. συντάκτες δεν υπάρχουν "μονόδρομοι"... Και δεν είναι επιχείρημα το "προκειμένου να φθάσει τις επιδόσεις άλλων ευρωπαϊκών κρατών". Δηλαδή επειδή οι άλλοι (Ευρωπαίοι) έβγαλαν τα μάτια τους, πρέπει να τους ακολουθήσουμε κι εμείς;; Έλεος πια μ''αυτό το κόμπλεξ κ ραγιαδισμό πως ότι κάνει η Ευρώπη είναι σωστό κ πρέπει να το ακολουθούμε τυφλά... Εξάλλου είναι πολύ διαφορετικές οι γεωπολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα απ''ότι στις περισσότερες άλλες χώρες της ΕΕ. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ.Χρυσοχοϊδη κ στατιστικές, δέχεται τα 2/3 των λαθρομεταναστών ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Ευρώπης!!! Περίπου 300.000 κάθε χρόνο εισβάλλουν στα σύνορά μας. Πόσοι εισβάλλουν στη Σουηδία/ Φιλανδία/Ολλανδία κοκ (παράνομα) κάθε χρόνο;; 5000;; 10.000;; Και πολλούς λέω... Είναι το ίδιο να δέχεσαι 90.000 αιτήσεις ασύλου ή νομιμοποίησης, με π.χ. 500;; Ερωτώ;;; Στις 500 μπορείς να δεχθείς ακόμη και τις 400, στις 90.000 (Ελλάδα) πόσες θα δεχθείς (κάθε χρόνο) 50.000;; 70.000;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;; Δεν θα αλλοιώσεις την πληθυσμιακή σου σύσταση κ συνοχή ακολουθώντας μια τέτοια πολιτική;; Επίσης σ''αυτές τις χώρες όσοι νομιμοποιούνται περνούν "από κόσκινο" (ποινικό μητρώο, ιστορικό, εξετάσεις κοκ) επειδή είναι ΣΟΒΑΡΕΣ κ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ. Στην Ελλάδα ισχύει κάτι τέτοιο;; Ο κύριος που αναφέρετε στο άρθρο σας (Νίκος Καμπούρογλου) είχε ενημερώσει τις αρχές των ΗΠΑ μέσω της οικογενείας κ συγγενών που ήδη διέμεναν εκεί πως θα έρθει... Και παρόλα αυτά τον υπέβαλλαν σε αρκετές εξετάσεις κ δοκιμασίες όπως ο ίδιος αναφέρει προτού του δώσουν την υπηκοότητα ενός Έθνους (του Αμερικανικού) το οποίο δεν είναι πραγματικά Έθνος, αλλά ένα συνονθύλευμα ανθρώπων από όλες τις φυλές του κόσμου, με αφετηρία το 1492 μ.Χ. κι όχι το 2000 π.χ. Αυτοί ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ να ΕΔΡΑΙΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ με εντελώς αποκλίνουσες ιστορικές/πολιτιστικές/γλωσσικές/θρησκευτικές καταβολές ΚΙ ΕΜΕΙΣ, πάμε να ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ένα, από τα αρχαιότερα/σημαντικότερα και ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΕΘΝΗ, ολόκληρου του πλανήτη...!!! Και ως επι το πλείστον στην χώρα μας εισβάλλουν μουσουλμάνοι, οι οποίοι είναι ΜΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΙΜΟΙ και ΕΧΘΡΟΙ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ και του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ όπως έχει καταδείξει η μεταξύ μας ΙΣΤΟΡΙΑ, τόσων αιώνων... Και το παράδειγμα του κ. Καμπούρογλου είναι εντελώς ΑΤΥΧΕΣ για την επιχειρηματολογία σας αφού ο εν λόγω κύριος εισήλθε στις ΗΠΑ ΝΟΜΙΜΑ... Αντίθετα όλοι αυτοί -που το ΠΑΣΟΚ κι εσείς- θέλετε να δώσετε ιθαγένειες & ψήφο(!) εισέβαλλαν στην Ελλάδα ΠΑΡΑΝΟΜΑ κι ως εκ τούτου ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... Από τότε που ήρθαν, μας έχουν κάνει να νιώθουμε ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ στην χώρα μας και τώρα ΘΕΛΕΤΕ να μας κάνουν και ΚΟΥΜΑΝΤΟ;; ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ δεν είναι δυνατόν να δοθεί σε ΑΛΛΟΔΑΠΟ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ μπορεί να δοθεί αλλά με ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ όρους και μόνο ΣΕ ΜΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ... ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αρκετά υποφέραμε από δαύτους τόσους αιώνες κ ακόμη κ σήμερα (εξισλαμισμοί - παιδομαζώματα - γενοκτονίες - Τουρκίες κλπ) Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α Τ Ω Ρ Α !!!!! Να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το μέλλον του κι όχι "ΤΑ ΝΕΑ" της ΝΕΑΣ τάξης, ο κ. G.Papandreou και τα τσιράκια του όπως Δραγώνα κ Φραγκιουδάκη... ΣυνΕΛΛΗΝΕΣ με 1.000.000 εκ. υπογραφές οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να διενεργήσουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, σύμφωνα με την νομοθεσία της ΕΕ... http://www.laos.gr/1front.pdf ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ !!!
JEFREEEEEEEEEEEEEEEEEEYYYYYYYY
08/01/2010 05:20
O KARAMANLHS MBORH NA HTAN M____AS ALLA PRODOTHS DEN HTAN.O JEFREY EINE KAI APO TA 2
X
08/01/2010 05:18
TO PRAGMA EINE APLO.XEXASTE TO FASISTES,PRODOTES GREKYLOI K.L.P. SKEFTHTE MONO POS HTAN H ELLADA PRIN APO TO 1992 H PIOTHTA ZOHS,EGLHMATIKOTHTA. KAI SYGRHNETE ME TORA.META APOFASISTE TI SAS ARESH
δημακης
08/01/2010 02:45
θελω να μαθω γιατι ιθαγενεια και οχι υπηκοοτητα
Georgios Thodis
08/01/2010 02:42
TELIKA OI METANASTES THA PLHRWSOUN ENA KARO LEFTA OTAN KANOUN AITHSH GIA NA PAROUN THN ELLHNIKH YPHKOOTHA ..1000 EURW PARAVOLO THA SKASEI O KATHENAS TOUS ...LIGA EINAI? EDW STH SOUHDIA KANEI 150 EURW ....THA TA KONOMHSEI PALI H ELLADITSA ...GIA SKEFTHTE TO LIGO? 500 000 METANASTES EAN KANOUN AITHSH TOTE THA EISPRAKSEI TO KRATOS KAPOIA XRHMATA..EIPA KAI EGW PWS KAI TO PATHANE KAI KANOUN TO AUTONOHTO...KONOMA KAI PALI KONOMA...KAI POSOI THA PAROUN YPHKOOTHTA ME TH PRWTH ?ANTE PALI XANA AITHSH KAI ALLA 300 ....... OMWS ..... O SKOPOS AGIAZEI TA MESA !!!!!!!!!!!
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
08/01/2010 02:09
@Στάμος Σέμσης. @Δημοσθενης Μπογδης. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΙΚΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΛΠ.ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU
ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΗΛΕΙΑΣ
08/01/2010 01:58
Ενα μεγαλο στοιχημα που επρεπε να εχει τελειωσει εδω και χρονια ομως παρολο που περασαν 18 χρονια ερχεται τωρα στο προσκηνιο..Η Αποκτηση της ελληνικης ιθαγενειας απο πολιτες που εχουν διαφορετικη κουλτουρα,διαφορετικα ονοματα,διαφορετικη θρησκεια,και γενικα μια διαφορετικοτητα απο τον ελληνα αφου προερχονται εκ των πλειστων απο πρωην κρατη που σημερα το καθενα για τους δικους τους λογους ειναι υπο διαλυση....Αραγε αυτοι οι πολιτες φερνουν καποια ευθυνη για την διαλυση των δικων τους χωρων?Θελω μεσα απο τα βαθη της καρδιας μου να δωσω συγχαρητηρια σε ολους αυτους που θα αναλαβουν αυτο το μεγαλο δυσκολο εργο,αφου ως γνωστον προερχονται απο μια μακρα μαχη που εδιναν εδω και χρονια με την παραπαιδεια στην ελλαδα,την σωστη νοσηλεια των ελληνων ασφαλισμενων,την ανορθωση της οικονομιας,την εξαλειψη της διαφθορας στον δημοσιο βιο,κ.λ.π.Ελπιζω να τα καταφερουν και αυτην την φορα το ιδιο οπως και τις προηγουμενεςπ.χ παρανομες ελληνοποιησεις ελπιζω να δημοσιοποιηθουν και τα ονοματα ολων αυτων των εθνοπατερων ωστε η ΙΣΤΟΡΙΑ να τους γραψει ως εθνικους "ΠΡΟΔΟΤΕΣ"
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
08/01/2010 01:53
@Στάμος Σέμσης. Η διαφορα προδοτη Ελληνα και σουηδου ειναι οτι ο πρωτος βγαζει την χολη του για τους συμπατριωτες του και την χωρα του αλλα ο σουηδος παντα στηριζει τον τοπο του και τους δικους του. Το μεγαλο προβλημα παντα της Ελλαδος ηταν οι προδοτες .
ΗΗ
08/01/2010 01:42
ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΩΝΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΑ..ΜΗ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ,,,,,,ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΕΤΕ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΣΩΝΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ!
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
08/01/2010 01:42
@Στάμος Σέμσης Πρεπει να εχεις πολυ ΜΙΣΟΣ για τους Ελληνες σκετη ΧΟΛΗ σταζεις.Οι μεταναστες για σενα ειναι τα αγγελουδια και οι Ελληνες οι κακοι. Αν δεν σου αρεσει η Ελλαδα και οι Ελληνες παρε δρομο και αλλαξε μερια ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ,ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΙΖΕΙ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΑΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
08/01/2010 01:30
@Δημοσθενης Μπογδης ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΙΚΑ.ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ. ΑΣ ΨΑΞΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ. MΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΞΕΝΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ,Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ,Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ,Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΛΠ. ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ. ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ....
ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΘΕΣ/ΚΗ
08/01/2010 00:51
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΑΘΡΩΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΕΔΩ, ΟΥΤΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΟΥ ΕΠΙ ΓΕΝΕΕΣ ΓΕΝΕΩΝ ΧΥΝΕΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 2000 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΣΟΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΑΣ ΑΠΟΤΑΝΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙ, ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΧΩΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΟΙ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ!) ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ (ΕΝΙΟΤΕ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΩΝ, ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΛΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ). ΕΜΕΙΣ, ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΜΕΝΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ, ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ; ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΩ ΤΩ ΧΡΟΝΩ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ.
Μιχάλης Βερεμής.
08/01/2010 00:40
Δεν επιθυμώ τη χορήγηση Ιθαγένειας σε παιδιά παράνομων μεταναστών, ούτε ασφαλώς στους ίδιους τους παράνομους μετανάστες. Αλλά, πέρα από το τί μπορεί να θέλω εγώ, υπάρχει Σύνταγμα και Νόμοι σε αυτόν εδώ τον τόπο. Εφαρμόστε τους υπάρχοντες και αφήστε κατά μέρους τις ψηφοθηρικές αλχημείες!
ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
08/01/2010 00:38
Maria 7/1/2010 19:21 "Στην Αμερική έβγαλα πράσινη κάρτα σε 2 χρόνια και σε άλλα 2 έβγαλα και Αμερικάνικο διαβατήριο - μετά το 2001. Και όχι, δεν είχα κανέναν συγγενή είτε εξ αίματος είτε από γάμο που να είναι Αμερικανός πολίτης. Ο εργοδότης σου έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει την αίτηση σου για πράσινη κάρτα αν θεωρείσαι ότι έχεις τόσο εξειδικευμένες γνώσεις που γίνεσαι απαραίτητος για την οικονομία της χώρας." Πως έβγαλες (ιδικά μετά το 2001) διαβατήριο Αμερικάνικο μέσα σε δυο χρόνια όπως λες είναι άξιο απορίας όταν σύμφωνα με Αμερικάνικη νομοθεσία πρέπει να συμπληρώσεις τουλάχιστον 5 χρόνια ΝΟΜΙΜΗΣ διαμονής (πχ με ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ). Αυτό είναι ένα μόνο κριτήριο. Άλλα κριτήρια είναι το λευκό ποινικό μητρώο, γνώση γλώσσας, ιστορίας και στοιχειά πολιτεύματος. Η πράσινη κάρτα ναι μπορεί να βγει σε δυο χρόνια και λιγότερο αλλά ΟΧΙ Υπηκοότητα (εκτός άμα έχεις παντρευτεί με Αμερικάνο/α η με κάποια κριτήρια που να έχουν να κάνουν με πρώτου βαθμού συγγένειας). Και πάλι όμως αυτό που σου δίνει είναι ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ και όχι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!! Και δεύτερον στην Αμερική πήγες νόμιμα (όπως στην Ολλανδία). Στην Αμερική πχ σου έκανε πρόσκληση αρχικά για Η1Β ο εργοδότης σου και μετά για πράσινη. Η Αμερική και πολλές ευρωπαϊκές χώρες (λόγο τις Ιστορίας τους με Αποικίες) έχουν μακρά Ιστορία με μετανάστες και οι κοινωνίες τους (ιδικά στην Αμερική) είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να τους εντάσσει. Στην Ελλάδα η κοινωνία μας δεν ήταν ούτε προετοιμασμένη ούτε έτοιμοι να δεχτεί αυτή την εισβολή. Ο Νόμος του GAP δεν θέτει ούτε πολλαπλά ούτε αυστηρά κριτήρια. Είναι ένας νόμος γεμάτο παράθυρα που δεν διασφαλίζει την υπάρχουσα κοινωνική συνοχή, ΚΑΤΙ που κάνουν στην ΑΜΕΡΙΚΗ τουλάχιστον, και τώρα συζητούν ή πράττουν και στην ΕΥΡΩΠΗ (πχ UK που κατάργησε το καθαρό rule of Land για ποιο αυστηρά κριτήρια"). Οπότε και πάλι υποστηρίζω πως το άρθρο στα ΝΕΑ είναι παραπλανητικό και προπαγανδιστικό αντί να παρουσιάσει όλα τα στοιχειά ως πραγματικά έχουν μας παρουσιάζουν "χαρούμενες" ιστορίες για στοιχεία ώστε να φιμώσουν τον διάλογο που επιβάλετε για ένα τόσο σοβαρό θέμα....
ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
08/01/2010 00:38
Είναι ανήκουστο να δίνουμε ιθαγένια σε λαθρομετανάστες ή ακόμα και παιδιά λαθρομεταναστών. Ξυπνήστε επιτέλους Αμερικανάκια από το λίθαργο του politically correctness!!! Σε λίγο θα μας βάλουν και Μουλά να μας κυβερνά! Χαρίσαμε τον Πειραιά στα πιλάφια. Χαρίσαμε στον μειμέτ το Αιγαίο. Χαρίσαμε στον Σκοπιανό τη Μακεδονία, τί άλλο μένει; Μας κλέβουν τις δουλειές, μας κλέβουν και μας ... και κανονικά, αργά-γρήγορα θα μας επιβάλλουν και τη θρησκεία τους, τον τρόπο ζωής τους και την υποκουλτούρα τους... Άντε ξυπνήστε επιτέλους! Και εσύ, φοβερέ ουμανιστή πρωθυπουργέ, αφού τόσο πολύ κόπτεσαι γι΄ αυτούς, άντε με το καλό... πάντρεψε την κορούλα σου με κανένα μαυρατζέλο, σχιστομάτι ή ό,τι άλλο γουστάρεις...και στο καλό στην πατριδα σου...
ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ
08/01/2010 00:17
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΡΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ.
ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΕΛΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΕΚΕΙ.ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΤΥΝΗΣΙΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ,ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΦΓΑΝΟΥΣ,ΙΡΑΝΟΥΣ
ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ, ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ, ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ,ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ,ΚΛΠ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΕΟΣ ΑΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΩΠΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ...
ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΗΚΑΝΕ.
Linda
08/01/2010 00:09
Μια ζωή μεταξεταστέα είναι η Ελλάδα σε σχέση με την ΕΕ.
Τώρα σας έπιασε η προκοπή;
Και όσο για την ανάλυση σε δυο γραμμές των αντίστοιχων νόμων που ισχύουν στην ΕΕ, γιατί δε μεταφράζετε τους νόμους μιας οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας που δεν είχε αποικίες και να τον εφαρμόσουμε εδώ;
Δηλαδή, τί κάνουμε; Εκδικούμαστε την ΕΕ επειδή εξευτελίζει την κυβέρνησή μας και θα τους στείλουμε εκατομμύρια τους μετανάστες με ευρωπαϊκά χαρτιά; Μετά τα απανωτά χαστούκια, θα φάμε και την τελική κλωτσιά και ας νομίζουν κάποιοι ότι δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο...
2010
07/01/2010 23:50
Σας νοιαζει για τα ποσοστα που εβγαλε η Ε.Ε για τους μεταναστες και δεν σας νοιαζουν τα ποσοστα εγληματικοτητας τα οποια εχουν ανεβει στο κατακορυφο,ντροπη σας φοβου την μιση αληθεια γιατι μπορει να κρατας την λαθος μιση.ποση ελλαδα πρεπει να πουλησετε ακομα,για να χορτασετε?σημερα ημουν με εναν γερμανο και εναν σουηδο που μενουν στην ελλαδα μονιμα και πιναμε κρασι,εκει γιατι δεν ημουν ρατσιστης?και παλι ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΦΑΓΟΙ
Γιαννης Δημητριαδης
07/01/2010 23:41
ο Παπ ο αμερινοελληνας ενδεχομενως Αλβανικης προελευσεως ας μαθει να ειναι ευπρεπης, ας μαθει τι σημαινει πληθυντικος, ας κατεβει στην ελλαδα να δει τι γινεται σε καθε φαναρι οπου καθε καρυδιας καρυδι που βρισκεται στην ανευ συνορων και ελεγχων ελλαδα κανει οτι θελει, προκλητικα. Ας ελθει να δει τα υπερπρονομια που απολαμβανουν οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ, απο αυτοκινητα σαπακια, επιδοματα, φαρμακα, και οτι θελουνε σε βαρος των ελληνων...Ας ελθει να δει εκατονταδες χιλιαδες δουλειες που παιρνουνε οι αλλοδαποι - και ας σταματησει ο μυθος οτι κανουνε δουλειες που δεν καταδεχονται οι ελληνες - με το αυτοκινητο τους ξενες φυσικα πινακιδεσ, ενα μυστρι, ενα πινελλο μια σκαλα και ''εργολαβοι οικοδομων'' χωρις τιμολογια ή χαρτια...Ας ελθει να δει ποσα απο τα εγκληματα που εχουμε καθημερινα ωφειλονται οχι μονο στα δικα μας μπουμπουκια αλλα και στους αλβανοβουλγαροπακιστανους...Ας ελθει να δει ποσο προκλητικοι και αχαριστοι ειναι, και αντι το κρατος να βαλει μια ταξη επιτελους αφου χωρις δουλειες η ελλαδα δεν μπορει να απορροφησει 2 και πλεον εκατομμυρια ανεξελεγκτων αδεσποτων, να καθαρισει το τοπιο, τους ανταμοιβει με την ελληνικη υπηκοοτητα !!! απιστευτο και ομως ακρως ελληνικο.
** Επειδη πολλοι αναφερονται στους ελληνες μεταναστες, πραγματικα δεν υπαρχει συγκριση ουτε ομοιοτητα . Ο ελληνας μεταναστης πηγαινε σε χωρες που τον ειχανε αναγκη, με χαρτια, βιζα, εργασια ,ποινικα μητρωα, σπιτι, ασφαλιση...Εδω μιλαμε για αλλοδαπους αγνωστου προελευσεως και ποιοτητος που εκμεταλλευονται την ανοχη μας, δουλευουνε μεν (αυτοι που ειναι νομιμοι) αλλα και στο ταμειο ανεργιας, - και μισθο και επιδομα, και επιδομα αλληλεγγυης, και φαρμακα, και οτι επιθυμει η καρδουλα τους... Παρανομα μπουλουκια προκλητικα σε καθε φαναρι και ειμαστε η πρωτη χωρα οπου η παρανομια ανταμειβεται...
** Οχι κυριε ΠΑΠ , οι αλβανονιγηριανοπακιστανοβουλγαροι δεν ειναι ελληνες οσα χρονια . Οχι κυριε Παπ η ελληνικη σημαια δεν ειναι γλυφιτζουρι για καλους αλβανους μαθητες ..Αυτη τη σημαια κ Παπ του ενικου και της αγενειας την καψανε αλβανοι στο ολυμπίακο σταδιο Αθηνων και ουτε ενας συνεληφθη...Μετρησατε κ Παπ ποσους φονους και ληστειες εχουνε κανει και κανουνε καθε μερα οι παρανομοι;;;
Η Ελλαδα χωρις υποδομες και με μια ανεργια του 20% ΔΕΝ μπορει να απασχολησει ολους αυτους τους αγνωστου προελευσεως ταυτοτητες αγορασμενες απο περιπτερα της Αλβανιας και ανυπαρκτα ποινικα μητρωα...Αν η ελλαδιτσα μας χρειαζεται 10 ή 80 χιλιαδες, αυτους να τους νομιμοποιησει - δεν εχει κανενα λογο να τους θεωρησει φευτοελληνες - και οι υπολοιποι να πανε στις πατριδες τους...
** Η δε αποφαση δεν ανηκει στον καθε ενα ή δεκα υπουργους αλλα στον ελληνικο λαο ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Εδω η Ελβετια και εκανε δημοψηφισμα για τους μιναρεδες και η κυβερνηση μας θελει με το ετσι θελω να προσθεσει μισο εκατομμυριο ψηφους προς οφελος της... Και αφηστε κ Παπ και καθε κ Παπ τη συγκριση με τους ελληνες μεταναστες. Αυριο τα δυο εκατομμυρια αδεσποτων θα γινουν τεσσερα , πεντε και ενας θεος ξερει τι μας περιμενει. Να φυγουνε κ Παπ , να πανε στις πατριδες τους, δεν ειναι πολιτικοι προσφυγες, οι περισσοτεροι ειναι ψευτες και απαταιωνες. Και η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες και οχι στον καθε περιπλανωμενο των φαναριων...Καιρος ειναι να καθαρισει η ελλαδα μας απο αυτη τη δυσωδια και μονο ο λαος μπορει να αποφασισει , οχι ο κ υπουργος προς αγραν αλβανικοπακισ-τανικων ψηφων...
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
07/01/2010 23:38
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ! ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΝΙΟΣΑΣΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ ! ΓΤΟΣΟ ΚΟΠΛΕΞ ΕΧΕΤΕ !
www,
07/01/2010 23:36
http://www.dhmopshfisma.blogspot.com/ Σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
07/01/2010 23:26
ΦΙΛΕ ΣΕΜΣΗ ΜΗ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΑΦΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟ.
ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.
bn
07/01/2010 23:24
http://dhmopshfisma.blogspot.com/2009/12/blog-post_2049.html#comment-form
dimitris korinthios
07/01/2010 22:55
Πώς δίνει η Γερμανία την ιθαγένεια στους μετανάστες;
Παραθέτω ορισμένα στοιχεία από την ιστοσελίδα της Γερμανικής κυβέρνησης:
•Frequently Asked Questions: German citizenship
•Law on Nationality
Ένας μετανάστης μπορεί να πολιτογραφηθεί αν ζει 8 έτη συνεχώς νόμιμα στη Γερμανία, γνωρίζει τα Γερμανικά, έχει καθαρό μητρώο, αποδέχεται τις αρχές του Συντάγματος, μπορεί να αυτοσυντηρείται οικονομικά και αποβάλλει την προηγούμενη ιθαγένεια (με ορισμένες εξαιρέσεις όπως πολίτες χωρών της ΕΕ που μπορούν να τη διατηρήσουν).
Παιδιά που γεννιούνται στη Γερμανία από αλλοδαπούς γονείς λαμβάνουν τη Γερμανική υπηκοότητα μόνο αν γεννήθηκαν από την 1/1/2000 και ένας από τους δύο γονείς τους είχε άδεια αορίστου χρόνου για τρία χρόνια πριν γεννηθεί και συνολικά 8 έτη νόμιμης κατοικίας στη Γερμανία. Δεν την παίρνουν αυτόματα όμως, αλλά όταν γίνουν 18 ετών και εφόσον το ζητήσουν ανάμεσα στα 18-23 και αποβάλλουν την προηγούμενη ιθαγένεια.
Απαντήσεις σε ορισμένα "επιχειρήματα" για τους Έλληνες της Γερμανίας
Ορισμένοι χρησιμοποιούν το ακόλουθο επιχείρημα για να μας κάνουν να δεχτουμε τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ:
Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και τα παιδιά τους πήραν την Γερμανική ιθαγένεια, γιατί να μην δώσουμε και εμείς την Ελληνική ιθαγένεια στους αλλοδαπούς μετανάστες και τα παιδιά τους;
Απαντήσεις:

1ov.Οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία ήταν νόμιμοι. Οι αλλοδαποί στην Ελλάδα ήταν παράνομοι και ορισμένοι νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων.
2ov.Δεν σημαίνει πως πρέπει να αντιγράφουμε τους Γερμανούς ή τους Δανούς ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στον τρόπο πολιτογράφησης στην Ευρώπη, εμείς πρέπει να βρούμε ένα τρόπο που να ταιριάζει στην Ελλάδα.
3ov.Γιατί όμως το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει τη διαδικασία πολιτογράφησης τόσο ευκολότερη από αυτά που ισχύουν στη Γερμανία; Δεν φτάνει που ο μεταναστευτικός πληθυσμός μας δεν προσκλήθηκε αλλά ήρθε ετσιθελικά, θα τον επιβραβεύσουμε κιόλας;
4ov.Πολλοί Έλληνες της Γερμανίας έζησαν και συνεχίζουν να ζουν στη Γερμανία επί δεκαετίες χωρίς να αποκτήσουν Γερμανική ιθαγένεια. Η πολιτογράφηση δεν είναι προϋπόθεση κοινωνικής ένταξης.
5ov.Ακόμα και αυτοί που απέκτησαν την Γερμανική ιθαγένεια το έκαναν επειδή μπορούσαν να κρατήσουν και την Ελληνική σύμφωνα με το ισχύον Γερμανικό δίκαιο επειδή είναι πολίτες της ΕΕ. Οι δικοί μας μετανάστες είναι κυρίως εκτός ΕΕ, αλλά το ΠΑΣΟΚ θέλει να τους πολιτογραφήσει χωρίς να αποβάλλουν την προηγούμενη ιθαγένεια τους.
6ov.Υποστηρίζουν μερικοί πως οι μετανάστες δεύτερης γεννιάς στην Ελλάδα είναι Έλληνες, δεν ξέρουν άλλη πατρίδα και άρα πρέπει να πολιτογραφηθούν. Με αυτό το σκεπτικό πώς εξηγείται πως οι Έλληνες της Γερμανίας έχουν τόσο ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα; Πιστεύει το ΠΑΣΟΚ πως όποιος ζήσει πέντε χρόνια στην Ελλάδα ή πάει τρία χρόνια στο Δημοτικό της χάνει κάθε δεσμό με τη χώρα των προγόνων του;
7ov.Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να ακολουθήσει πολιτική ένταξης ας φρόντιζε να διευκολύνει τους μετανάστες με τις άδειες παραμονής, με την ασφάλιση, με την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, με την προστασία από διάφορα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται. Πώς οι Έλληνες της Γερμανίας πρόκοψαν τόσα χρόνια χωρίς Γερμανική ιθαγένεια. Αν δώσουμε ιθαγένεια στους μετανάστες, ποιο πρόβλημα τους θα λυθεί; Μόνο το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ που θέλει να διευρύνει την εκλογική του πελατεία...
Γι'' αυτό:Πάμε όλοι στο opengov.gr
και ξεγυμνώνουμε τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ για ισότιμη μεταχείριση των μεταναστών της Ελλάδας με τους Έλληνες της αλλοδαπής. Ζητούμε διάλογο για το μεταναστευτικό στο σύνολό του και όχι αποσπασματικά μέτρα. Ζητούμε αλλαγές σε κορυφαίο ζήτημα όπως ο Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας να μην περάσουν με απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά με δημοψήφισμα.
ΘΚ
07/01/2010 22:52
Πολύ πάθος και να δούμε που θα καταλήξει… Για άλλη μια φορά η αυτιστική χώρα μας βρήκε θέμα που να διχάζει τους πολίτες της, ενώ ακόμη δεν έχει κατορθώσει να αφομοιώσει τους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής (ομόγλωσσοι, ομόθρησκοι, ομοεθνείς). Είναι σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσει κάποιος τα σχόλια των αναγνωστών της ηλεκτρονικής έκδοσης των Νέων, αφού αρκετά αντιφάσκουν και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Επικλήσεις ιστορικών γεγονότων, προσωπικών εμπειριών, αφηγήματα για το πώς η Σουηδία ενσωμάτωσε μια χαρά τους Έλληνες μετανάστες, ενώ η Ελλάδα δυσκολεύεται με τους…Πακιστανούς και πάει λέγοντας. Ο διάλογος χωρίς χαρακτηρισμούς και με βάση την απλή λογική μάλλον απουσιάζει. Η εμπειρία από κυβερνητικές ρυθμίσεις (όλων των αποχρώσεων), σε σοβαρά θέματα του παρελθόντος δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία. Κάποια γρήγορα ερωτήματα (ειλικρινά) καλής προαίρεσης: Για ποιούς μετανάστες μιλάμε; Για Αλβανούς; Για Πακιστανούς; Για όλους;. Μήπως υπάρχει σύγχυση του θέματος της απόδοσης ιθαγένειας με την νόμιμη- χωρίς ιθαγένεια- παραμονή; Ποιο είναι το ποσοστό των μεταναστών επί του ιθαγενούς πληθυσμού που πρέπει να δεχτεί η χώρα ώστε να είναι συνεπής προς την ευρωπαϊκή ένωση; Υπάρχει πλαφόν; Γιατί συγχέουμε τους μετανάστες με τους λάθρα εισελθόντες; Τι θα γίνει με τους συντριπτικά περισσότερους από τους δικαιούμενους ιθαγένεια (υπηκοότητα μάλλον), σε σχέση με τους παρανόμως εισελθόντες και παρανόμως παραμένοντες; Υπάρχει νομοθεσία και τι προβλέπει σε όποιον εισέρχεται χωρίς άδεια στη χώρα; Ο σχετικός νόμος εφαρμόζεται κατά περίπτωση; Μπορώ να επικαλεστώ δεδικασμένο και να μπαινοβγαίνω κατά βούληση πχ στη Σουηδία; Αν δεν ισχύει ο νόμος γιατί δεν καταργείται; Ποιο είναι το μέλλον όσων δεν δικαιούνται ιθαγένεια; Θα απελαθούν; Θα παραμείνουν στη χώρα κρυπτόμενοι; Ας υποθέσουμε ότι κάποιοι εκ των συμπολιτών μας έχουν αντιρρήσεις, ο αντίλογος είναι ότι ως φασίστες, ρατσιστές κλπ δεν δικαιούνται δια να ομιλούν; Οι ΗΠΑ χορηγούν ιθαγένεια σε ότι καλύτερο από πλευράς γνώσεων και ικανοτήτων διαθέτει ο πλανήτης, υπάρχουν ομοιότητες με τη δική μας περίπτωση; Σε ποια βάση πρέπει η χώρα να δεχτεί απόδοση ιθαγένειας; σε ανθρωπιστική βάση; στη βάση ότι και στην αρχαία Αθήνα τα ίδια έκαναν οι Αθηναίοι;. Στη βάση του ότι, αφού δεν φύλαγε επαρκώς τα σύνορά της καλά να πάθει; στη λογική ότι κάποιοι βρήκαν (και εκμεταλλεύτηκαν αγρίως) φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό;. Το τελευταίο ισχύει, αλλά χάρη σ αυτούς τους εκμεταλλευτές (προφανώς για δικό τους συμφέρον) επέζησαν οι λαθρομετανάστες και όχι από κάποια οργάνωση ή την εκκλησία η οποία επειδή αποκλείει το να βρει πελατεία από την υπόθεση, δεν πολυασχολείται. Έχετε υπόψη σας κάποια εταιρεία (σοβαρή η λιγότερο σοβαρή) η οποία θα προσελάμβανε έστω ένα από αυτούς τους ανθρώπους, όταν δεν γνώριζαν ούτε μια φράση σε γλώσσα εκτός της μητρικής τους ενώ ήταν εντελώς ανειδίκευτοι; Οι εργοδοτικές εισφορές ήταν η προτεραιότητα γι αυτούς ή τα θέματα επιβίωσης; Ας υποθέσουμε ότι η χώρα έχει πρόθεση να ενσωματώσει τους μετανάστες, μιλώ κυρίως για Αφγανούς - Πακιστανούς κλπ, αυτοί ερωτήθηκαν αν θέλουν να ενσωματωθούν σε μια χώρα όπου τα θέματα των πολιτών ρυθμίζονται από τους νόμους του κράτους και όχι από τον Αλλάχ; Ο επίτροπος για θέματα μετανάστευσης της ευρωπαϊκής ένωσης, κύριος Μπαρό, στην πρόσφατη επίσκεψή του είχε συμπεράνει ότι λόγω της λαθρομετανάστευσης δοκιμάζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί και η κρατική υπόσταση του ελληνικού κράτους, τι εννοούσε; ισχύει ή ήταν απλή κινδυνολογία; Αν η Σουηδία, η Νορβηγία, το Βέλγιο κλπ έχουν πολίτες που εξανίστανται με την απανθρωπιά των ελλήνων γιατί δεν δέχονται ίδιο ποσοστό μεταναστών (με τα ίδια ακριβώς εθνολογικά και άλλα χαρακτηριστικά) στην δική τους επικράτεια; Θα μπορούσαμε για παράδειγμα (και δεν αστειεύομαι) να οργανώσουμε μια ζώνη ελεύθερης τράνζιτ διακίνησης μεταναστών, σε κάποιο νησί μας προς Σουηδία. Σε τι ποσοστό έχουν λαθρομετανάστες χώρες όπως οι παραπάνω; Πέρα όμως από τους ξένους που από αιώνων μας επιβουλεύονται, το αυτονόητο σχεδόν συμπέρασμα είναι ότι η χώρα ξύπνησε από την μακαριότητα και ως συνήθως όταν δεν αντιμετωπίσεις το πρόβλημα στη γέννηση του, το βρίσκεις μπροστά σου με απίστευτα μεγαλύτερη ένταση. Το θέμα έγινε ανάθεμα και αν έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος θα ήταν ψέμα.
ΝΑΥΤΙΚΟΣ
07/01/2010 22:43
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ... ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΑΦΡΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ?
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 22:11
Προς ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ -ΣΟΥΗΔΙΑ 7/1/2010 20:34,
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν μόνο οι Αλβανοί! Οι Έλληνες δεν φοροδιαφεύγουν! Μήπως πρόκειται για το εθνικό μας σπορ; Επέτρεψέ μου να σκάσω στα γέλια με τα παρακάτω γραφόμενά σου: "Εχω προσωπικα πληρωσει πανω απο 100 χιλιαδες ευρω σε αλβανους για διαφορες εργασιες (sic!) στην Ελλαδα ,και δεν δηλωσαν τιποτα στην εφορια". Ειλικρινά, σε είχα για πιο έξυπνο! Ένας τρόπος υπάρχει να πληρώσες τους Αλβανούς 100 χιλιάδες ευρώ και να μην δήλωσαν τίποτα στην Εφορία! Να μην ζήτησες να σου κόψουν τιμολόγιο (το οποίο στη συνέχεια κατατίθεται στη Δ.Ο.Υ. μεγάλε - μεγάλε), προκειμένου να φοροδιαφύγεις τόσο εσύ, όσο κι αυτοί! Κατάλαβες ότι "καρφώθηκες" ή όχι; Μόλις ομολόγησες "ευγενή" Έλληνα της Σουηδίας πως κάνεις "δουλίτσες" στην Ελλάδα, μαζί με Αλβανούς που υποτίθεται πως μισείς, κλέβοντας από κοινού το ελληνικό κράτος! Προφανώς, οι συγκεκριμένοι Αλβανοί εργολάβοι, είναι εργολάβοι - φαντάσματα, τους οποίους χρησιμοποιείς με το αζημίωτο, τρανέ απόγονε του Περικλή και του Σοφοκλή (ή μήπως απόγονε "κλεφτών" και "αρματωλών";)! Αφού δεν τους έκοψες τιμολόγιο, ούτε φόρο πλήρωσες, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ούτε τίποτα! Και το ομολογείς ευθαρσώς, προκειμένου να κατηγορήσεις τους Αλβανούς! Τόση ξετσιπωσιά πια, τόση ανοησία; Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω! Είσαι απίστευτος! Μήπως χρησιμοποίησες το γεγονός πως δηλώνεις μόνιμος κάτοικος Σουηδίας; Άλλη λαμογιά αυτή! Η Εφορία της Ελλάδας και της Σουηδίας, τα γνωρίζουν αυτά;
Σήμερα έμαθα πως στην Ελλάδα φοροδιαφεύγουν Αλβανοί, Σύριοι, Πακιστανοί και Γεωργιανοί μεγαλοκατασκευαστές (!). Μήπως "μπέρδεψες" τους εργάτες με τους - στη συντριπτική τους πλειοψηφία - ΕΛΛΗΝΕΣ εργοδότες τους; Μήπως οι ΕΛΛΗΝΕΣ εργοδότες όπως η αφεντιά σου, χρησιμοποιούν αλλοδαπούς εργάτες για να κλέβουν την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία; Μπράβο ρε μάγκα! Ωραία "μηχανή" βρήκες. Έτσι εξηγείται το μένος σου εναντίον της νομιμοποίησης των μεταναστών! Λογικό είναι! Θα χάσεις πολλά λεφτά! Πώς θα κλέβεις τώρα το Δημόσιο; Ρε, σαν δεν ντρέπεσαι λέω εγώ!
Ελληναράδες του φόρουμ, θαυμάστε τον ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ από τη ΣΟΥΗΔΙΑ! Δεν θέλει να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες για να μπορεί να κλέβει ανεμπόδιστα το ελληνικό κράτος. Να τον χαιρόσαστε, συνέλληνες μου, όπως θα έλεγε και ο γελοίος ο Βελόπουλος που προφανώς θα απασχολεί αλλοδαπούς εργαζόμενους στις ... πατριωτικές εκδοτικές του δραστηριότητες! Αλήθεια, ο Καρατζαφέρης (Δεξιός με "δεξιά" τσέπη, αυτο θα πει συνέπεια!), δεν απασχολεί αλλοδαπούς κηπουρούς και εργάτες στις βιλλάρες του και στις επιχειρήσεις του; Μήπως να στείλουμε το ΣΔΟΕ;

Υ.Γ. Mr ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ, δεν το βρίσκεις κάπως απάνθρωπο να έχουν οι Σουηδοί τους μετανάστες σε γκέτο; Ξέρω κάτι σου είπα τώρα! Αφού είπαμε, οι μετανάστες είναι "κατώτερα" όντα που τα χρησιμοποιούμε μόνο για να κλέβουμε το κράτος! Φαντάζομαι πως εξαιρούνται οι Έλληνες μετανάστες στη Σουηδία όπως η αφεντιά σου, οι οποίοι εκμεταλλεύονται Αλβανούς, Γεωργιανούς, Πακιστανούς, κ.ο.κ. μετανάστες στην Ελλάδα...
X
07/01/2010 22:08
AN THELE TE NA SYGRINETE ELLADA KAI USA STO THEMA THS METANASTEPSHS PREPH NA VALETE STHN THESH TON INDIANON TOUS ELLHNES
Πανος Βερολινο
07/01/2010 21:57
Μανωλίδη πάω στοίχημα ότι είσαι προβοκάτορας δεν έχεις καμια σχέση με το Πασοκ ,εσύ είσαι ο αδελφός του Καρατζαφέρη ,ούτε ο 666 η ο Κορίνθιος με τον Ιστορικό Φιλιππίνας μεριά δεν έχεις σχέση αυτοί με σένα απέχουν έτη φωτός αυτοί τουλάχιστον είναι "καραφασιστες" και αυτό τους τιμά εγώ το εκτιμώ έτσι που είναι δεν το κρύβουν όμως εσύ δεν έχεις τίποτε με το Πασοκ και τον γεώργιο Παπανδρέου είσαι ένας τυφλοπόντικας έχει όμως ακόμη φακές.....
Δημοσθενης Μπογδης
07/01/2010 21:56
@ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ- ΣΟΥΗΔΙΑ 7/1/2010 20:34

Καταλαβαίνω καλά κύριε ; Είσθε Έλλην της Σουηδίας που κάνατε οικοδομικές δουλείες στην Ελλάδα πληρώνοντας Αλβανούς 100 χιλιάδες Ευρώ , οι όποιοι όμως δεν πλήρωσαν Εφορία ! Αυτό λέτε ;

Εσείς πληρώσατε αυτά που σας αναλογούσαν σε εισφορές στο ΙΚΑ για τα μεροκάματα αυτών των ανθρώπων που έκαναν τις δουλειές σας ;
Αν το είχατε κάνει σαν εργοδότης των Αλβανών αυτών η Εφορία και το ΙΚΑ θα έπαιρνε τις νόμιμες κρατήσεις και απο αυτους .
Το ψάρι θα παραδεχτείτε ότι βρωμάει από το κεφάλι και στην προκειμένη περίπτωση........................................................... το κεφάλι ήσασταν εσείς , γιατί θέλατε να κάνετε την δουλειά σας φθηνότερα ,αποφεύγοντας φόρους και εισφορές .

Αν ειναι ετσι εσεις εισθε ο πρωτος παρανομησας στην συναλλαγη !
Βριζετε και απο πανω ;
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
07/01/2010 21:32
@Στάμος Σέμσης.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΑΘΟΣ.
Η Σουηδια δεν δινει υπηκοοτητα σε ατομα που δεν εχουν λογο να μεινουν στην χωρα.
Δινει υπηκοοτητα μετα απο 6 χρονια ,ΜΟΝΟ σε αυτους που ερχονται απ πολεμο δηλαδη παιρνουν ασυλο, και που απο 30000 που ηρθαν το 2009 πηραν ασυλο και δικαιωμα να μεινουν μονο 2500.
Απο τις ευρωπαικες χωρες μετα απο 4 χρονια αλλα πρεπει ο ενδιαφερομενος να δειξει οτι εχει εργασια στην χωρα για να μεινει ,αλλοιως ΔΡΟΜΟ.
Σε διαφορα απο την Ελλαδα η μεταναστευση στην Σουηδια ειναι ΕΛΕΓΚΧΟΜΕΝΗ και οχι οπως στην Ελλαδα που δεν ξερουμε ποσοι ειναι απο καθε κρατος δηλ. ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.
Geo Kaz
07/01/2010 21:32
KYPIE FOBIKE, KATI THA XERIS APO OTHOMANIKO DIKAIO, YIA NA LES OTI O AGONISTHS ANDROUTSOS HTAN MOUSOULMANOS... EPI TH EYKAIRIA TO ONOMA TOU HTAN ODYSSEAS KAI OXI ADYSSEAS!!!
Καρατζαφέρης
07/01/2010 21:02
Όχι να εγκατασήσουμε στήν χώρα μας μειονότητες. Αυτός που δέν θέλει, ή δέν επιθυμεί να λειτουργεί ως Έλληνας, θα πρέπει να τον αφήσουμε να παραμείνει ξένος, να νομιμοποιήσουμε την απασχόλησή του καί ν''''απαιτήσουμε ότι, η εδώ παραμονή του, όσο διαρκέσει, δέν θα δημιουργήσει προβλήματα στον ντόπιο πληθυσμό. Ας κρατήσει τήν πίστη του καί την κουλτούρα του για τόν ίδιο καί τήν οικογένειά του. Δεν θέλουμε τον τρόμο του Ισλάμ δίπλα μας. Δεν θέλουμε να μας επιβάλουν απαγορεύσεις όσον αφορά την κριτική μας για οποιαδήποτε θρησκεία. Δεν θέλουμε δίπλα μας έναν φανατικό, έτοιμο να ζωστεί πυρομαχικά για να μας πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο, όπου πιστεύει ότι θα βρεί αυτό που του στερούν στήν γή. Πιλάφι καί γυναίκες! Πιλάφια καί γυναίκες είναι εδώ. Ας δουλέψει να τ''''αποκτήσει. Καί αν τόσο βιάζεται για τον άλλο κόσμο που του τάζει η θρησκεία του, ας πάει μόνος του. Εμείς έχουμε διαλέξει τον δικό μας κόσμο, όσο καί να μήν αρέσει σ''''αυτόν. Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 7/1/2010 13:38
ton kapodistria ton xerume
07/01/2010 20:49
H istria einai sthn shmerinh slovenia kai kapo=kavos=akrotiri
na h etymologia ti giannh kapodhstria
twra mhpws htan ka8aros ellhn anarwtiemai
gnostos o rolos tu sthn rwssia kai meta sthn ellada ton dolofwnhsan oi maniates dioti den tus evnwuse..
kai kati allo gia tus la8rometanastes vlepw sthn finlandikh tv shmera 4 tsetsenoi zithsan politiko asylo kai tus sinelave h finlandikh astynomia amesws mallwn den 8a tus dwsun asylo kai an parun apodixeis oti einai tromokrates 8a tus paradwsun stus rwssus gia ta peretairw
an den parun apodixeis 8a tus apelasun apo ekei pu hr8ane gia na exun to kefali tus hshxo
as efarmwsei afthn thn taxtikh kai h patris mas
arketus filoxenume den xwrane sthn ellada alloi
kai opoios apo aftus paranomei apelashs gia simwrfosh twn allwn
φοβικός
07/01/2010 20:47
Προς ΠΑΣΟΚι-κυβέρνηση :

Αφού θέλετε να γίνουμε Δανία του Νότου γιατί δεν ξεκινάτε από την εφαρμογή της Δανικής μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα;

Σε περίπτωση που προωθήσετε το προταθέν σχέδιο νόμου, είθε η οργή των εχόντων Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα να σας αποτρέψει.

Σαν πρώτη απόδειξη της αποτελεσματικότητάς σας ως κυβέρνηση ζητώ την απομάκρυνση από τη χώρα όλων των λαθραία εισερχομένων.
Εναλλακτικά, συγκεντρώστε τους μετανάστες στην Εκάλη και άλλες περιοχές της οικονομικής ελίτ και απελευθερώστε τις λαϊκές περιοχές από τους εισβολείς.

Ήδη έχετε μείνει στην ιστορία ως καταλύτες για τη μετάλλαξη μέρους των υπηκόων σε λαμόγια.
Η τωρινή σας προσπάθεια είναι ακόμα πιο επικίνδυνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το πιο κάτω τραγούδι ΔΕΝ είναι πολυπολιτισμικό :
. http://www.youtube.com/watch?v=WVpKC9vbpoE
ομηροσ.τ
07/01/2010 20:46
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΈΝΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ
κ.ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΗ.

ΤΟΝ ΑΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ.
Ήξερες οτι ήταν μουσουλμάνος ?

γαυρος
07/01/2010 20:41
Με το να δίνει η Σουηδία ή΄η Δανία, Πολωνία και δεν΄ξέρω ποια και πόσα άλλα κράτη γρήγορη ιθαγένεια
αυτό δεν μου λέγει τίποτα........!
Διότι τι τους κάνει ? Σουηδούς, Δανούς, Πολωνούς κλπ..
Αλλά το να σε κάνει Ελληνα, φορέα τόσου μεγάλου πολιτισμού και ιστορίας, δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα !
Άλλο αν τώρα ένα μεγάλο ποσοστό των συμπατριωτών μου
δεν αισθάνονται καθόλου Ελληνες !
Ίσως κάποτε .....ξυπνήσουν...........
666
07/01/2010 20:37
Σ τη χθεσινή εκπομπή του "Στον Ιστό της Αράχνης" ακούστηκαν τρομερά πράγματα για το επίδομα αλληλεγγύης,το οποίο διανέμεται ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ,αλλά κόβεται από τους ΕΛΛΗΝΕΣ που το δικαιούνται!!!
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ -ΣΟΥΗΔΙΑ
07/01/2010 20:34
@Στάμος Σέμσης.
Πληρώνουν οι μεταναστες ΚΑΝΟΝΙΚΑ τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους στην Ελλαδα??
Επετρεψε μου να ΣΚΑΣΩ ΑΠ ΤΑ ΓΕΛΙΑ...
Εχω προσωπικα πληρωσει πανω απο 100 χιλιαδες ευρω σε αλβανους για διαφορες εργασιες στην Ελλαδα ,και δεν δηλωσαν τιποτα στην εφορια.
Βγαζουν εκατομυρια και δεν δηλωνουν ουτε ενα ευρω,με αποτελεσμα και τα χρηματα να φευγουν στην αλβανια και να εχουν μεθαυριο απαιτηση για συνταξη στην Ελλαδα.
Ρωτησε ποσα προβληματα εχουν δημιουργηθει στην Κρητη απο ξενους κατασκευαστες Αλβανους, Συριους, Πακιστανους, Γεωργιανους, και ποσες μηνυσεις εχουν κατατεθει εις βαρος των, λογο κακων κατασκευων ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ .ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΙΚΑ.
Ρωτησε ακομα να σου πουν πια ειναι η ALBANSKA LIGAN στην Σουηδια που τρομοκρατει τον κοσμο πουλαει οπλα,προστασια, ληστευει τραπεζες, σκοτωνει ανθρωπους και εχει κανει τους Σουηδους να ΜΕΤΑΝΙΩΝΟΥΝ ΠΙΚΡΑ που τους αφησαν να ερθουν.
Και αν νομιζεις οτι η Σουηδια ειναι παραδεισος για τους ξενους, δες τα βιντεο απο τις εξεργεσεις ξενων που εχουν αγαναχτησει απο τον μεγαλο ρατσισμο που υπαρχει εδω
και εχουν εξεγερθει.
Η Σουηδια δινει δυσκολα υπηκοοτητα αλλα την περνει και πισω ευκολα.
Στην Ελλαδα σε αντιθεση με την Σουηδια που τους "μαντρωνει" στα γκετο για να τους ελεγχει, δεν υπαρχουν γκετο και οι ξενοι ζουν οπου θελουν (ξεφραγο αμπελι) .
Οι Ελληνες δεν ειναι ρατσιστες ,αλλα αγαναχτισμενοι απο την μεγαλη εγκληματικοτητα που υπαρχει απο τους ξενους στην Ελλαδα.
Κατηγορουν την Ελληνικη αστυνομια, για κοκομεταχειριση των μεταναστων,στην "δικαιη" Σουηδια τους βρισκουν κρεμασμενους στα κρατητηρια ...
Κρεμαστηκαν μονοι τους???ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΑΣ.

http://www.youtube.com/watch?v=8HaJwjHC4Uk


http://www.youtube.com/watch?v=u_x16LG0MOM
666
07/01/2010 20:32
ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΩΠΟ.ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΑΒΕΤΕ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΕΣΕΙ ΣΤΟΜΩΝΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!ΓΙΑ 7η ΗΜΕΡΑ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ.6Η ΜΕΡΑ - ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!5η ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!!!Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ - ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΥΧΑΚΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΛΗΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΑ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΑ...ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΕΑΡΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΣΤΗ ΓΚΡΑΒΑ - ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ! Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE
666
07/01/2010 20:29
Ένα ελληνόπουλο 16 ετών χαροπαλεύει σε νοσοκομείο στον Βόλο, χτυπημένο από Αλβανόπαιδες, που πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο , μιλάνε την ελληνική γλώσσα , και θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, σύμφωνα με το νομοσχέδιο των ΜΚΟ του Αλβανοπασοκ.Τα μέσα ενημέρωσης του εργολαβιστάν αποκρύπτουν την είδηση. Παραμονή πρωτοχρονιάς, ενώ διασκέδαζαν σε νυκτερινό κέντρο του Βόλου , έγινε μια μικροφασαρία στο μαγαζ,ί μεταξύ δύο 16χρονών Ελλήνων με δύο συνομηλίκους τους Αλβανούς. Μετά όταν βγήκαν τα ελληνόπουλα , τα περίμεναν 10 Αλβανοί ηλικίας από 18 και πάνω, και άρχισαν να τους χτυπάνε και οι 10!Τα 2 ελληνοπουλα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τον έναν που δέχθηκε χτύπημα με αλυσίδα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί 8 ωρες χειρουργείο, να βρίσκεται σε κώμα και να χαροπαλεύει στην εντατική. Η αστυνομία του κ.Προ-πο δεν έχει περιλάβει το γεγονός ούτε στο δελτίο συμβάντων.Σπ.Χπηγή:Δελτίο των 11 Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 20:13
Προς ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 7/1/2010 19:00,
Πολύ ορθά σκεπτόμενος, μου ζητάς να σου απαριθμήσω ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ οπλαρχηγούς του 1821 και όχι ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, καθώς γνωρίζεις κι εσύ πως οι περισσότεροι οπλαρχηγοί ήταν Αρβανίτες. Ο Κολοκοτρώνης (το αρχικό επίθετο της οικογένειάς του ήταν το σλαβικό "Τσεργίνης", το επόμενο ήταν το αρβανίτικο "Μπιθεγκούρας", μετάφραση του οποίου στα ελληνικά ήταν το "Κολοκοτρώνης") ήταν δεδηλωμένα φιλοαρβανίτης και φιλομουσουλμάνος. Αρβανίτες ήταν σίγουρα ο Μιαούλης, η Μπουμπουλίνα και δεκάδες άλλοι. Υπήρχαν και Έλληνες Μουσουλμάνοι, εκ των οποίων επιφανέστερος ήταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Το σύμβολο του σταυρού, είμαι σίγουρος πως δεν μπήκε τυχαία στην ελληνική σημαία. Μόνο που προφανώς αναφέρεσαι στη σημαία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και όχι στη σημαία της Επανάστασης, καθώς δεν υπήρχε σημαία της Επανάστασης. Και πως θα μπορούσε να υπάρχει, τη στιγμή που οι μισοί (Έλληνες και Αρβανίτες) αγωνιστές, ήταν Μουσουλμάνοι; Το παράδοξο είναι πως, αν και ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων Έλληνες και Αρβανίτες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Μουσουλμάνοι, το κράτος που δημιουργήθηκε ήταν αμιγώς ελληνικό και αμιγώς χριστιανικό. Προφανώς, αυτή ήταν η επιθυμία των Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία), οι οποίες μας απελευθέρωσαν όταν η Ελληνική Επανάσταση είχε "σβήσει", κατανικώντας τον στόλο του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο. Ακριβώς επειδή ο πληθυσμός του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, μόνο ομοιογενής δεν ήταν, ο Καποδίστριας επεξεργαζόταν την καντωνοποίηση της Ελλάδας, καθώς εκτιμούσε πως ο χωρισμός της Ελλάδας σε καντόνια, υπό την σκέπη ενός ενιαίου κράτους (όπως συμβαίνει με την Ελβετία, η οποία "χρωστάει" τη συγκεκριμένη μορφή της στον Καποδίστρια), ήταν ο καλύτερος (ίσως και ο μόνος) τρόπος, ώστε να διοικηθούν αποτελεσματικά οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου, οι οποίοι διακρίνονταν για τον τοπικισμό τους. Να σκεφτεί κανείς πως οι Μανιάτες επιχείρησαν να αυτονομηθούν, ενώ οι Κουντουριώτηδες και ο Μιαούλης, είχαν ανακηρύξει την Ύδρα αυτόνομο κράτος, εναντίον του Καποδίστρια. Ακολούθως ο Μιαούλης έκαψε στον ναύσταθμο του Πόρου, μεγάλο μέρος του ελληνικού στόλου υπό τον Κανάρη, πιάνωντας τον ίδιο αιχμάλωτο. Όλα τα παραπάνω, αποσιωπούνται από τα σχολικά εγχειρίδια για ... ευνόητους λόγους, με αποτέλεσμα, οι περισσότεροι να μην τα γνωρίζουν.
ΟΙΜΗΡΟΣ.Τ
07/01/2010 19:52
ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΤΙΡΩΜΕ

ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ

ΑΦΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ...ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ !

Δεν δίστασε ο αθεόφοβος να βάλει στο ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ δύο γυναίκες με δηλωμένο ανθελληνισμό !
OMHROS.T
07/01/2010 19:46
ΒΡΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΝΤΟΡΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΧΑΘΗΚΕ ? ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ?

ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ (σαρδόνιο) ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ !

ΑΛΛΑΠΑΛΙ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΣΑΜ ΜΟΝΟΠΟΔΑΡΟ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΟΔΙ
ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ...........!

ΛΑΒΑΣ
07/01/2010 19:43
Ίσως λίγοι γνωρίζουν ότι ο Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της απελευθερωμένης γης που κατόρθωσε να οργανώσει το σκορποχώρι και να του δώσει την υπόσταση κρατικής οντότητας, δολοφονήθηκε από τους Μαυρομιχαλαίους Πετρομπέηδες, διότι δεν έστερξε ο Κυβερνήτης, να τους παραχωρήσει ως ιδιοκτησία το νησί της Εύβοιας για να ζήσουν αξιοπρεπώς, για τις προσφορές της οικογενείας των στον αγώνα κατά των τούρκων.(εξάτομη ιστορία της ελληνικής επανάστασης, του Κόκκινου, βραβευμένης από την Ακαδημία).
Καλό θα ήταν να την διάβαζαν οι έλληνες, αλλά θα τους μαύριζε η ψυχή. Θα καταλάβαιναν την τεράστια διαφορά από την ηρωική σχολική ιστορία, το αναφέρω διότι έγινε κάποια συζήτηση για την ιστορία και της αλήθειές της.
NIKO STHN FINLANDIA EXUN SFIXEI POLY
07/01/2010 19:32
EXEIS APOLYTO DIKAIO NIKO
ETIMAZUN NEO NOMO TWRA PU 8A EINAI POIO AFTHROTEROS
H FINLANDIA EXEI MONO 1.62%METANASTES
KAI DEN 8ELEI ALLUS DIOTI AFTOI PU HR8AN META TO 1990
PROKALESAN PARA POLLA ARNITIKA
ME APOKORYFWSH TON KOSSOVARO DOLOFWNO THN
PARAMONH PRWTOXPONIAS
O NOMOS TWN 6 XPONWN HTAN GIA TUS FINLANDIKHS KATAGWGHS PU EGLWVISTHKAN TON 2 PANGOSMIO POLEMO STHN SOVIETIKH KARELIA KAI ES8ONIA
TWRA PU TUS PALINOSTHSAN 8A TON ALAXUN
OPOTE H EFIMERHS EXEI LA8OS STOIXEIA KAI APO PLHROFWRISH PAME STHN PARAPLHROFWRISH
DEN DINUN EFKWLA EDW YPHKOOTHTA
DIOTI AN KAPOIOS XENOS FERWNRAS FILNANDIKO DIAVATIRIO EXW KANEI KATI TO TRANTAXTO AFTOI EDW AIS8ANWNTAI NTROPH EXUN FILOTIMO AKOMA VLEPEIS
KAI EFTYNH KALH XPONIA
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 19:24
Προς ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ 7/1/2010 17:36,
Δυο πραγματάκια μόνο:
1) Καταρχήν χαίρομαι που παραδέχεστε πως ο μη προερχόμενος από ευρωπαϊκή χώρα παίρνει τη Σουηδική υπηκοότητα σε 6 χρόνια, ενώ ο προερχόμενος από ευρωπαϊκή χώρα παίρνει τη Σουηδική υπηκοότητα σε 4 χρόνια. Μόνο που στην Ελλάδα, υπάρχουν μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας τα τελευταία 25 χρόνια, πληρώνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές εισφορές τους και ακόμα ... περιμένουν να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα. Αυτό που λέω κι έγω, είναι πως πρέπει (επιτέλους) να βαδίσουμε στα χνάρια της Σουηδίας. Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ που ακριβώς έγκειται η διαφωνία σας.
2) Παραθέτω τα παρακάτω (φαντάζομαι πως τα αναγνωρίζετε) γραφόμενά σας: "ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗ ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ". Άρα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Ας τους δώσουμε ΠΡΩΤΑ την Ελληνική υπηκοότητα λοιπόν και μετά ας τους αφήσουμε να είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες, οι οποίοι θα ζουν στα γκέτο. Βλέπετε τι ωραία που αντιστρέφεται η λογική σας; Δηλαδή τι προτείνετε; Αφού ζουν στα γκέτο και είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, να μην τους δώσουμε την Ελληνική υπηκοότητα; Στ'' αλήθεια, δεν αντιλαμβάνεστε πως η απόδοση Ελληνικής υπηκοότητας σε αυτούς που τη δικαιούνται, θα είναι ένα βήμα για να πάψουν οι άνθρωποι αυτοί να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να ζουν σε γκέτο; Τι ακριβώς είναι αυτό που δεν καταλαβαίνετε;

Υ.Γ. Ωραίο το παράδειγμά σας με τον Αλβανό δολοφόνο που σκότωσε 5 Φιλανδούς (αλήθεια, Φιλανδοί δολοφόνοι δεν υπάρχουν;) και στον οποίον δεν είχε δωθεί Φιλανδική υπηκοότητα επί 18 χρόνια! Είδατε τι παθαίνει ο άνθρωπος, όταν δεν του δίνουμε υπηκοότητα; Αμόκ!
FANTASTHTE ELLHNES
07/01/2010 19:21
NA DWSUN ELLINIKH YPHKOOTHTA SE IRAKINO
KAI ELLINIKO DIAVATIRIO KAI NA KANEI NTU SE KAPOIO AEROPLANO KAI NA TO TINAXEI
TOTE TI GNWMH 8A EXUN OI XENOI YIA TUS????
ELLHNOPOIHMENUS ARAVES TROMOKRATES
KAI NA GRAFEI H NEW YORK TIMES ELLHN MUSULMANOS EKANE TO TADE.. OPOTE 8A GINEI THS MURLHS
AAA OI ELLHNES EGINAN APOTOMA MUSULMANOI KAI OPADOI THS AL .....QUAEEDA XA XA
AFTES EINAI OI TRELES TU PAPANDREU SHMERA
KAI AVRIO PLHRWNONTAI
TOSOI PAKISTANOI 8A VRUNE EFKERIA NA PARUN ELLHNIKO DIAVATIRIO AN KAPOIOS KANEI TIPOTE TO TRAGIKO POIOS PERNEI APO THN ELLADA THN EFTYNH TU;;;
NA GIATI OI USA VAZEI VIZA STO ELLINIKO DIAVATHRIO
STO PAREL8WN KAPIOI TA PULUSAN SE LA8RWMETANASTES GIA 3-5.000€ TO KOMATI
TWRA PU STENEPSE O KLIOS 8A TA MIRAZUS SE AFTUS TA ELLINIKA DIAVATIRIA KAI 8A XEFTYLISTUME XANA
Maria
07/01/2010 19:21
Κύριε "Έλληνας Ιθαγενής",

χωρίς να έχω ούτε πληροφορίες, άρα ούτε και γνώμη για την προπαγάνδα της εφημερίδας αυτής, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όχι, το άρθρο δεν είναι παραπλανητικό. Ζω πάνω από 10 χρόνια στην Ολλανδία, όχι συνεχόμενα, και κάποια στιγμή μετακόμισα για 5 χρόνια στην Καλιφόρνια.

Στην Ολλανδία αυτή τη στιγμή μπορείς να βγάλεις Ολλανδικό διαβατήριο με μόλις 5 χρόνια εργασίας εδώ. Πριν από 2 χρόνια έκαναν τα κριτήρια όντως πιο αυστηρά: τώρα θέλει να μιλάς και στοιχειώδη Ολλανδικά, αρκετά δηλαδή για να ψωνίσεις ένα γάλα, όχι απαραιτήτως για να διαβάσεις και εφημερίδα. Αυτά περι Ολλανδίας.

Στην Αμερική έβγαλα πράσινη κάρτα σε 2 χρόνια και σε άλλα 2 έβγαλα και Αμερικάνικο διαβατήριο - μετά το 2001. Και όχι, δεν είχα κανέναν συγγενή είτε εξ αίματος είτε από γάμο που να είναι Αμερικανός πολίτης. Ο εργοδότης σου έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει την αίτησή σου για πράσινη κάρτα αν θεωρείσαι ότι έχεις τόσο εξειδικευμένες γνώσεις που γίνεσαι απαραίτητος για την οικονομία της χώρας.

Δεν έβγαλα ποτέ Ολλανδικό διαβατήριο, μια και έχω Ελληνικό (και δεν πάω στρατιωτικό ως γυναίκα ώστε να αλλάξω υπηκοότητα για να γλιτώσω το στρατό). Έβγαλα ωστόσο Αμερικάνικο.

Από τους 45 άμεσους συναδέλφους και υφισταμένους μου έχω μόλις 12 Ολλανδούς στο γραφείο. Οι υπόλοιποι είμαστε απ'' όλον τον κόσμο. Από συζητήσεις με αυτούς, θα έλεγα ότι πέραν της Ελβετίας, που έτσι και αλλιώς δεν είναι στην Ευρωπαική Ένωση, δεν γνωρίζω άλλη χώρα στη δυτική Ευρώπη με νομοθεσία περί της ιθαγένειας πιο προβληματική από αυτή της Ελλάδας. Απλά, μια και είμαι Ελληνίδα, ποτέ δεν ενοχλήθηκα για αυτό. Ωστόσο, το ότι δεν αποτελεί πρόβλημα για εμένα, δε σημαίνει ότι δεν μπορώ και να κρίνω ότι όντως υστερούμε. Και καταλήγω σε αυτό ανεξάρτητα από το ποια προπαγάνδα και γραμμή θα ήθελε ίσως να περάσει αυτή η εφημερίδα.

Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν απλά βάλει κάτω τις νομοθεσίες των υπόλοιπων Ευρωπαικών χωρών. Σας ανέφερα ήδη την Ολλανδική. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.
O PAP EINAI AMERIKANOELLHNAS
07/01/2010 19:08
O PAP 8ELEI PSHFOFWRUS OPOTE EFARMWZEI TO KOLPO MADE IN USA
OTAN OI DHMOKRATIKOI 8ELUN PSHFUS NOMIMOPOIUN STHN AMERIKH TUS MEXICANUS KLP OPOTE GIA EFXARHSTW GRAFWNTAI STUS KATALOGUS KAI PSHFHZUN AFTUS PU TUS EDWSAN YPHKOOTHTA
AFA EINAI TA AMERIKANIKA KOLPA TU GIWRGAKH
AFU DEN BOREI NA VAZEI POIA STO DHMOSIO TUS DIKUS TU
EXEI REZERVA TUS LA8ROMETANASTES
XYPNHSTE EKEI EINAI TO KOLPO TU PASOK TWRA ISON DHMAGWGIA
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 19:08
Προς SPYROS 7/1/2010 17:17,
Σπύρο, δεν βαρέθηκες να γράφεις τα ίδια και τα ίδια; Ώστε φοβάσαι πως επικρέμαται αλλοίωση της "ελληνικής δημογραφίας"; Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι την αιτία της ανησυχίας σου. Η αλλοίωση της "ελληνικής δημογραφίας" άρχισε να συντελείται από την υποταγή του ελλαδικού χώρου (ελλαδικός χώρος ήταν τότε κι όχι Ελλάδα) στους Ρωμαίους και συνεχίστηκε αδιαλείπτως επί αιώνες. Το να μιλάει κανείς σήμερα για "φυλετική καθαρότητα" είναι γελοίο. Το να μιλάει όμως για "φυλετική καθαρότητα", ένας κάτοικος του ελλαδικού χώρου (που σήμερα είναι και Ελλάδα) ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της γελοιότητας. Εσύ προφανώς θεωρείς πως οι διάφοροι επιδρομείς (και έχουμε πολλούς τέτοιους στον ελλαδικό χώρο ανά τους αιώνες) ούτε βίαζαν ούτε έσφαζαν. Θεωρείς πως μας είχαν ... με το σεις και με το σας. Μήπως έχεις ακούσει τίποτα για τις επιδρομές των Γότθων στα χρόνια της παρακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι έφταναν μέχρι και την Πελοπόνησσο, τη στιγμή που οι ελληνικοί πληθυσμοί, είχαν αφοπλιστεί από τους Ρωμαίους; Την Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία, τις έχεις ακουστά; Μήπως γνωρίζεις ότι οι μισοί (τουλάχιστον) οπλαρχηγοί της Επανάστασης του 1821, ήταν Αρβανίτες. Εγώ στη θέση σου δεν θα ανησυχούσα για ενδεχόμενη αλλόίωση της "ελληνικής (sic!) δημογραφίας". Βλέπεις, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Άλλωστε, αυτός ο τόπος είχε πάντοτε το "χάρισμα" να αφομοιώνει τους όποιους εισβολείς και να τους εντάσσει αρμονικά στον προϋπάρχοντα κοινωνικό ιστό. Στις μέρες μας όμως, κάποιοι ανιστόρητοι ... υπερπατριώτες, προσπαθούν να στερήσουν στην Ελλάδα το παραπάνω "χάρισμα", αρνούμενοι να εντάξουν τους μετανάστες, οι οποίοι - ούτως ή άλλως - με την πάροδο του χρόνου θα αφομοιωθούν, όπως αφομοιώθηκαν παλιότερα Φράκοι, Ενετοί, Τούρκοι, Σλάβοι, Αρβανίτες, κ.ο.κ.
Ρωτάς αν ο Αλβανός θα γίνει κάποτε Έλληνας. Μα καλέ μου άνθρωπε, αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν με τους Αρβανίτες! Φυσικά και θα γίνει (όσο κι αν σε τρομάζει, όσο κι αν το απεύχεσαι, φοβούμενος πως θα χάσεις κάποιο απροσδιόριστο "προνόμιο") Έλληνας ο Αλβανός. Και δε θα είναι η πρώτη φορά...
Αλήθεια, δεν μου είπας, αφού το Πακιστάν είναι τόσο πλούσια χώρα (τον δικτάτορα Μουσάραφ τον έχεις ακουστά, τις τρομοκρατικές επιθέσεις με εκατόμβες θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Μπεναζίρ Μπούτο, τις γνωρίζεις;), μήπως να φύγουμε όλοι από την Ελλάδα και να πάμε στο Πακιστάν; Οφθαλμόν αντί οφθαλμού! Ελλάδα αυτοί, Πακιστάν εμείς! έχεις τρελλαθεί μωρέ; όταν εμείς πηγαίναμε στη Γερμανία, στην αυστραλία και στις Η.Π.Α. , ήταν καλά; Ας καθόμασταν κι εμείς στη χώρα μας κι ας τη βάζαμε σε μια τάξη! Δηλαδή, εμείς τότε δικαιούμασταν μια καλύτερη ζωή μακριά από την πατρίδα μας, ενώ οι Αλβανοί και οι Πακίστανοί τώρα, δεν δικαιούνται; Πολύ πονηρός είσαι ρε φίλε!
Όσο γι'' αυτό που έγραψες, ότι απ'' όταν συνεργάστηκες με Αλβανούς, έγινες ο χειρότερος ρατσιστής, τι να σου πω, αυτό είναι για γέλια. Εγώ φίλε μου, έχω συνεργαστεί με έντιμους Έλληνες, με απατεώνες Αλβανούς, με απατεώνες Έλληνες και με έντιμους Αλβανούς. Δεν καταλαβαίνεις πως το ρατσιστικό σου παραλήρημα σε εκθέτει; Δηλαδή όλοι οι Αλβανοί είναι λαμόγια και όλοι οι Έλληνες έντιμοι; Τι "εύρημα" είναι πάλι αυτό. Αλήθεια, οι πολιτικοί, οι εφοριακοί, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας, οι μοναχοί, κ.ο.κ. με τις μίζες, οι γιατροί με τα φακελάκια,τι είναι, αλβανοί; Μήπως είναι Έλληνες; Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο;
Αμ το άλλο που έγραψες; Απίστευτο! Το παραθέτω: "ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ?" Τι είναι ρε μεγάλε τα παιδιά αυτά; Παράνομα; Πλάκα μου κάνεις; Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εσύ θέλεις να πληρώνουν τους φόρους τους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος οι μετανάστες κι εμείς να μην τους δίνουμε (ως οφείλουμε βάσει της νομοθεσίας της Ε.Ε.) την ελληνική υπηκοότητα; Τόσο πονηρός νομίζεις πως είσαι; Μήπως έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο για τους ... υπερπατριώτες προφανώς (των οποίων ο πατριωτισμός ταυτίζεται με την ... τσέπη) ΕΛΛΗΝΕΣ επιχειρηματίες, οι οποίοι κατακλέβουν την Εφορία και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, απασχολώντας χιλιάδες μετανάστες με καθεστώς "μαύρης εργασίας"; Εκτός αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους ... απατεώνες, οι οποίοι εξαρτούν την επιβίωση της επιχείρησής τους από τη διαιώνιση της ρεμούλας, της κλεψιάς του κράτους και της εκμετάλλευσης μεταναστών έναντι πινακίου φακής, οπότε πάω πάσο, καθώς αναγνωρίζω πως ο παραπάνω νόμος ισοδυναμεί με ... οικονομική καταστροφή για εσένα.

Υ.Γ. Να σου κάνω κι εγώ μια δύσκολη ερώτηση, μια και όπως έγραψες, σου αρέσουν τα δύσκολα; Θέλεις να πούμε με στεντόρεια φωνή στους "κουτόφραγκους" πως δεν συμφωνούμε με τις προσταγές τους και να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. (οπότε εμείς θα γίνουμε Ουγκάντα και οι μετανάστες μπουχός) με ψηλά το κεφάλι; Ήμήπως γουστάρεις τα κονδύλια της Ε.Ε. ; Γιατί αν τα γουστάρεις, κάνε ... γαργάρα την νομιμοποίηση των μεταναστών και εγκατέλειψε τα εθνικιστικά "ζοριλίκια"...
ANDREAS
07/01/2010 19:01
TI MAS KATALOGIZOUN LEEI OI EVRWPAIOI ? OTI DINOUME THN ITHAGENEIA STOUS LATHROMETANASTES ME TO '''' STAGONOMETRO ? KAI TOTE TI KATHOMASTE ? GIATI DEN BRISKOUME TON TROPO NA TOUS STEILOUME STAS BRYKSELLAS [AFOU PROORISMOS KAI ELPIDA TWN GYSTYXISMENWN AVTWN ANTHRWPWN EINAI KYRIWS OI ALLES EVRWPAIKES XWRES KAI OXI H XWRA MAS ME TIS ANYPARKTES DYNATOTHTES NA TOUS APOKATASTHSH AFOU OI IDIOI EIMASTE KAKA GIA LOGOU MAS] ? OMWS OI ANENGEFALOI TWN BRYKSELLWN ,ALLA KAI TA DIKA MAS KSEFTERIA POU MAS KYBERNOUN DEN APOFASIZOUN ,TI THA KANOUN ME TOUS 700.000 TWN LATHROMETANASTWN MOUSOULMANWN POU KATEKLYSAN THN PRWTEVOUSA ?KALA OLOI AVTOI OI LEBENTES POLITIKOI ,DHMARXOI ,PERIFEREIARXES ,DEN KATALABAN TIPOTE GIA TO ENGLHMA POU EKSYFAINETAI KATA THS ELLADOS? MHPWS PREPEI NA ANOIKSH PALI H MAKRONHSOS ,EIDIKA GI , AVTOUS POU DIEVTHYNOUN TIS TYXES MAS?
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
07/01/2010 19:00
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΕΜΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΝ
ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Η ΣΧΕΙΚΗ ΦΡΑΣΗ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ 1821 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ? ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΠΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ?
spiros zervopoulos
07/01/2010 18:56
DISTIXOS PEDIA AUTI INE I POLITIKI MAS …..KOULTOURA KAI KATATESIS EKATOMIRION STIN TRAPEZA

THA TREMOUN TA KOKALA TOU KAPODISTRIA , TOU MONOU POLITIKOU POU MAS EKANE KRATOS KAI EDOSE TIN PERIOUSIA TOU GIA NA KANI TIN PATRIDA MAS KALITERI .MEXRI POU TON SKOTOSAN I KATSAPLIADES KAI I DOSILOGI TON TOURKON…….OLI I POLITIKI TIS METAPOLITEFSIS EXOUN SPOUDASI STIN AMERIKI!!!!! KAI NA TA APOTELESMATA TIS PATRIDAS MAS
AN PERASI TO NOMOSXEDIO PAPANDREA THA INE TO TELIOTIKO XTIPIMA STIN PATRIDA MAS……ME 1.500.000 NOMIMOUS MOUSOULMANOUS THA MAS PAROUN I TOURKI NIXTA……DIMOPSIFISMA EDO KAI TORA ANATEMA TIN ORA POU PSIFISA PASOK…..APO TON ENA KLEFTI STON ALON
ND PASOK=PSEFTES KAI PSHFO8HRES
07/01/2010 18:48
VRE PSEFTOPROODEFTIKOI EDW O KOSSOVAROS
PU KA8ARISE 5 KAI AFTOKTONHSE THN PARAMONH THS PRWTOXPONIAS. HTAN (POLITIKOS PROSFHGAS ) 20 XPONIA
EDW STHN FINLANDIA 4 FWRES ZITHSE YPHKOOTHTA KAI TEIS 4 TU THN APORHPSAN
TWRA OI FINLANOI SKEFTWNTAI NA STRIMWXUN TA PRAGMATA POIO POLY EKTOS TO OTI XEPSAXNHZUN TA PANTA STUS METANASTES PRIN PARUN THN NOMIMH ADEIA PARAMONHS ME TO NEO NOMOSXEDIO
PU ETOIMAZUN EX ETIAS TU ALVANU DOLOFWNU
8A BORUN NA DIWXNUN PROLIPTIKA ATOMA
KAI ESEIS TUS MAZEVETE MALLWN AFU TO DHMOSIO EXEI FRAKAREI KAI DEN BOREITE NA VAZETE TUS DIKUS SAS GIA THN PSHFO VRHKATE TUS MUSULMANUS
GIA MELLWNTIKUS SAS PSIFOFWRUS ENIA SAS
PISW THN EXEI H AXLADA THN URA OI ELLHNES 8A SAS PLHRWSUN OPWS SAS AXIZEI
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 18:21
Προς ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 7/1/2010 16:34,
Το 1821 ξεσηκώθηκαν εναντίον του τουρκικού ζυγού Έλληνες Χριστανοί Ορθόδοξοι, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Αρβανίτες Χριστιανοί Ορθόδοξοι και Αρβανίτες Μουσουλμάνοι. Και φυσικά οι (Έλληνες και Αρβανίτες) κοτζαμπάσηδες που εισέπρατταν τους φόρους από τον λαό, κρατούσαν το "κατιτί" τους και απέδιδαν τα υπόλοιπα στους Τούρκους, δεν ξεσηκώθηκαν, καθώς δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγω να ξεδηκωθούν. Αυτά τα περί εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα "υπέρ πίστεως και πατρίδος" ήταν μεταγενέστερο "εύρημα", μπας και ενωθούν με κάποιον τρόπο οι βασιβουζούκοι τοπικιστές του ελλαδικού χώρου. Αλλά τι να κάνουμε; Όταν κανείς καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν τα σχολικά εγχειρίδια (κατά τα άλλα, η Ρεπούση ήταν το πρόβλημα), αυτά γίνονται...
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
07/01/2010 18:19
@ΣΤΑΘΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
Κατ''αρχάς Στάθη συγχαρητήρια για το χθεσινό μεγαλείο! Κατανικήσαμε καί τα μαύρα κοράκια με την σφυρίχτρα! Ελπίζω, μετά τον αγώνα νάχες καί την σχετική όρεξη για τήν προσπάθεια απόκτησης καί άλλου παιδιού! Καλή ευκολία καί μόλις βεβαιωθείς για τό κατόρθωμά σου, πες μου να ετοιμάζομαι για νονός!
Εγώ έχω 2 παιδιά Στάθη με την γυναίκα μου. Με τις άλλες δέν ξέρω! Δεν μου άφησαν ακόμη κάνα παιδί στήν πόρτα!
Μην προσπαθείς να με μπερδέψεις με τους λαθρομετανάστες.
Όποιος θέλει να γίνει Έλληνας, καλοδεχούμενος! Έλληνας όμως, όχι μειονοτικός! Καί επίσης, παραμένει σταθερή η άποψή μου περί μουσουλμάνων. Δεν αφομοιώνονται καί θάναι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης στο κοντινό μέλον.
Αυτά Στάθη καί ελπίζω καί εύχομαι η ανάσταση της ΑΕΚ νάχει συνέχεια! Μήν την πατήσουμε με τον Ατρόμητο!
ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
07/01/2010 18:16
Ένα ακόμα άρθρο άξιο της προπαγάνδας που προωθούν τα ΝΕΑ, υπερασπίζοντας ετσι την κλίκα που μας κυβερνούν τα τελευταία 20 χρόνια (πολιτικοί, κουμπάροι, ΜΚΟ, νεό-πλουτοι τενεκέδες και γλάστρες, Νονοί, Δημοσιογράφοι και άλλες "προοδευτικές" δυνάμης). Το άρθρο καταρχήν είναι σε πολλές περιπτώσεις αναληθές και παραπλανητικό. Σε πολλές χώρες τις Ευρώπης και τις ΗΠΑ έχουν αναθεωρήσει και σκληρύνει την νομοθεσία για παροχή Υπηκοότητας. Επίσης η συγυρίσει μόνο με τα χρόνια διαμονής σε μια χώρα είναι και αυτό παραπλανητικό μιας και αυτό αποτελεί στις περισσότερες χώρες ένα και μόνο κριτήριο ανάμεσα σε πολλά άλλα αυστηρά κριτήρια που πρέπει να ικανοποιούνται για την παροχή ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΑΣ (όπως πχ στις ΗΠΑ και οχι ΔΕΝ μπορείς να πάρεις υπηκοότητα στις ΗΠΑ σε ένα ΧΡΟΝΟ. Το παράδειγμα που αναφέρατε με τις ΗΠΑ ειναι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ μιας και εδώ έχεις να κάνεις με ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ που έγινε από ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ σε Έλληνες πολίτες να μεταναστεύσουν στην ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΟΜΙΜΑ. Οπότε ο κύριος Καμπούρογλου μπήκε στις ΗΠΑ ΝΟΜΙΜΑ!!!) Ο Νόμος του GAP δεν διασφαλίζει απολυτός τίποτα παρά μαζικές νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών χωρίς τυπικούς ελέγχους και πολλαπλά και αυστηρά κριτήρια..ο Νόμος είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. Και ειδικά σε αυτό το τελευταίο ένα να γνωρίζετε... ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 1 παράγραφος 3: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Σε αυτή την αντίσταση εχθρός και αντίπαλος δεν είναι ο Μετανάστης αλλά όλοι αυτή η νέο αστική ΚΛΙΚΑ που μας έχει χαντακώσει, και που προσπαθούν να περασουν τέτοιους νόμους και εθνομηδενιστικές ιδεολογίες ΓΙΑ το ΔΙΚΟ τους συμφέρον. Για να διατηρήσουν τα "κεκτημένα" τους. Για να συνεχίσουν να ζουν εις βάρος όλων των Ελλήνων. Αρκετά φάγατε, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσετε ΥΓ - ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ όταν θα βάζετε δηλώσεις απο ΜΚΟ και εκπροσώπους τους να μας λέτε ΠΟΣΑ ΕΥΡΟ παίρνει αυτή η ΜΚΟ και από που έρχονται αυτά τα λεφτά...όχι να πετάτε ένα τίτλο..να τα λέτε ΟΛΑ
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
07/01/2010 18:14
ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΙ
ΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΛΠ
ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ?
POTIS
07/01/2010 18:14
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΝΑΖΕΙ....''''ΕΛΑ ΜΑΝΑΑΑΑ...ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ!...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΚΑΝΤΑΡ!!!!!
ΑΦΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΓΙΟΥΝΑΝΗΔΕΣ ΑΦΟΥ ΕΓΩ ΠΛΕΝΩ ΤΖΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ...ΧΑΧΑ ...ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΝΑ ΕΧΩ ΚΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝΙΣΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΞΑΝΑΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΟ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΡΙΓΚΙΤ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ) ) ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΑΔΗΣ(ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΦΟΥ ΟΙ 1.000.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΛΥΣΟΤΖΑΜΑΔΕΣ-ΠΑΡΜΠΡΙΤΖΗΔΕΣ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΝΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ) ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΧΟΤΖΑΜΑΝ.''''
ΑΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ ΜΑΝΑ!
ΣΑΛΑΜΙ ΑΛΕΚΟ ''Μ!
ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΘΑΝΑΣΗΗΗΗ!
ΖΑΜΠΟΝ ΜΠΕΛΜΟΝΤΩ!
(ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.....)....
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 18:12
Προς ΑΙΑΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ 7/1/2010 16:15,
Εγώ δεν γνωρίζω ποιος το έγραψε. Το θέμα όμως δεν είναι να "παπαγαλίζουμε" ατάκες επιφανών Ελλήνων. Το θέμα είναι αν μπορούμε να αντιληφθούμε πως η έννοια "Έλληνας" στην αρχαιότητα, δεν είχα καμία σχέση με την έννοια "Έλληνας" στις μέρες μας. "Έλληνας", ήταν αυτός που "μετείχε της ελληνικής παιδείας". Βλέπεις, αγαπητέ μου, στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν βασίλεια και πόλεις - κράτη. Η έννοια του έθνους - κράτους, εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα. Γιατί καλό το "παπαγάλισμα", πλην όμως το ζητούμενο είναι να μην στερείται κάποιος της κριτικής και της αναλυτικής ικανότητας. Και πρέπει να σου πω πως το "παπαγάλισμα" δεν βοηθάει. Αν οι αρχαίοι Έλληνες, είχαν τηναίσθηση πως αποτελούν ένα "όλον", τότε προφανώς δεν θα σφάζονταν μαζί τους επί αιώνες. Μήπως ξέχασες τον Πελοπονησσιακό Πόλεμο; Μήπως ξέχασες πως ακόμα κι όταν οι Ρωμαίοι ήταν προ των πυλών και παρά το Συνέδριο της Ναυπάκτου, οι Έλληνες συνέχιζαν να σκοτώνονται μεταξύ τους; Συνεπώς, για ποιον "Έλληνα" μιλάς; Γιατί αν μιλάς για κάποιον που "μετείχε της ελληνικής παιδείας", τέτοιος ήταν ο Λουκιανός από τα Σαμόσατα της Συρίας, τέτοιοι υπήρχαν μέχρι τη Βακτριανή. Ήταν όλοι αυτοί "Έλληνες", όπως το εννοούμε σήμερα; Προφανώς όχι! Ακόμα κι ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, υπερασπιζόταν τη Σπάρτη και μόνο τη Σπάρτη και όχι την Ελλάδα (έννοια ανύπαρκτη τότε) στο σύνολό της. Ακόμα και το περίφημο επίγραμμα αρχίζει ως εξής: "Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις..." Αλήθεια, μήπως η τρομερή σου κριτική ικανότητα σε οδήγησε ποτέ στο να σκεφτείς γιατί το επίγραμμα απευθύνεται στους "Λακεδαιμόνιους" και όχι στους ''Έλληνες"; Σκέψου το λίγο και μετά μπορείς απερίσπαστος να συνεχίσεις το αστείο παραλήρημα σου. Γιατί αν θέλουμε να λέμε πως ξέρουμε Ιστορία, πρέπει να μην ξέρουμε μόνο ότι μας συμφέρει. Η ιστορική γνώση, η οποία προέρχεται από τα βιβλία του Άδωνη και του Βελόπουλου, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Το θέμα είναι να μπορείς να σκέφτεσαι ελεύθερα (να συλλογάσαι ελεύθερα δεν έλεγε ο Ρήγας;). Μπορείς;
Steve4
07/01/2010 18:03
Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο ε;
Περίεργο γιατί έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά μεταναστών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. :-/Η άποψη μου είναι η εξής:
Παλιά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν ψήφους έκαναν προσλήψεις στο δημόσιο. Έτσι φτάσαμε να έχουμε 500.000 παραπανίσιους δημόσιους υπαλλήλους.

Τώρα που λεφτά γιοκ ποιά είναι η λύση;

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! (Εύκολη απάντηση)

Έτσι θα φτάσουμε βέβαια να έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες ή γόνους αυτών που ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αλλά ποιός νοιάζεται; Οι ψήφοι είναι ψήφοι! Άλλωστε και ο ελληνικός λαός από ότι κατάλαβα συμφωνεί. (Φαίνεται από τις εκλογές.)

Στην τελική πάντως όσες υπογραφές και αν συγκεντρωθούν για ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο τέλος δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Απο που και ως που να αποφασίζουν οι Έλληνες πολίτες και όχι οι Εβραίοι οι Αμερικάνοι και οι μασώνοι οεο?
Αυτή είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Επομένως :
Ζήτω η Ελλάδα και οι ΕΛΛΗΝΕΣ (ή πολιτογραφημένοι Έλληνες πλέον) ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Νομημοποιήσεις και ιθαγένειες τώρα!!!
Steve4
07/01/2010 18:03
Δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο ε;
Περίεργο γιατί έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά μεταναστών σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. :-/Η άποψη μου είναι η εξής:
Παλιά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν ψήφους έκαναν προσλήψεις στο δημόσιο. Έτσι φτάσαμε να έχουμε 500.000 παραπανίσιους δημόσιους υπαλλήλους.

Τώρα που λεφτά γιοκ ποιά είναι η λύση;

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! (Εύκολη απάντηση)

Έτσι θα φτάσουμε βέβαια να έχουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες ή γόνους αυτών που ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αλλά ποιός νοιάζεται; Οι ψήφοι είναι ψήφοι! Άλλωστε και ο ελληνικός λαός από ότι κατάλαβα συμφωνεί. (Φαίνεται από τις εκλογές.)

Στην τελική πάντως όσες υπογραφές και αν συγκεντρωθούν για ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο τέλος δημοψήφισμα δεν πρόκειται να γίνει. Απο που και ως που να αποφασίζουν οι Έλληνες πολίτες και όχι οι Εβραίοι οι Αμερικάνοι και οι μασώνοι οεο?
Αυτή είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα.

Επομένως :
Ζήτω η Ελλάδα και οι ΕΛΛΗΝΕΣ (ή πολιτογραφημένοι Έλληνες πλέον) ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Νομημοποιήσεις και ιθαγένειες τώρα!!!
Αγγελος
07/01/2010 18:01
Καλα τους 10.000 ανιθαγενεις αφρικανους. Τους Αλβανους ρε παιδια γιατι; Μα μολις χθες ανακοινωσε ο Πρωθυπουργος απο το Βελιγραδι οτι το 2014 οι Αλβανοι θα μπoυν στην Ε.Ε. Θα ειναι Ευρωπαιοι πολιτες. Γιατι τοση βιασυνη. Για να δημιουργησουμε μειονοτητα;( οπως ειχε δηλωσει και ο Φατος Νανο το 2004, που την ξεχνανε εσκεμμενα την δηλωσή του οτι Οιι Αλβανοι θα γινουν ρυθμιστες στην Ελλαδα, οπως ειναι οι Τουρκοι του Ντογκαν στην Βουλγαρια) Καποιος δεν σκεφτεται σοβαρα εδω στην Αθηνα, ειτε ενεργει καθ΄υποδειξιν ξενων κεντρων. Επιτελους οι ΜΚΟ δεν μπορουν να νομοθετουν.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
07/01/2010 17:55
Kώστας Παπαδόπουλος 7/1/2010 14:30.

((((Με το νέο νόμο για τους μετανάστες μια ακόμη τελεία στην παρακμή. Ήρθε ο καιρός να πάρει δρόμο το παρακράτος του εθνοφασισμού των ΚαρατζαφεροΒοριδοΚωσταΘανασοΠλεύρηδων, που επέτρεψε για οπορτουνιστικούς λόγους ο κ. Σημίτης και θεμελίωσε η Ν.Δ. για να εγγυηθεί τη δήθεν εθνική συνοχή, προσφέροντας καρέκλες και υποστήριξη σε Συναγερμοεθνάρχες με καμπανάκια κινδύνου παπαδογαιοκτημόνων-καταχραστών, με καμιά ουσιαστική πολιτική και κοινωνική λειτουργία)))

Δεν μου λες συνονόματε , η παρακμή της ΕΛΛΑΔΟΣ είναι οι μετανάστες ,η τα κουρκουτιασμένα σας μυαλά , και ποίος είσαι εσύ που θα χαρακτηρίζεις τους άλλους όπως σου κατέβει ,τον εαυτό σου κοίταξες στον καθρέφτη , και που είδες ότι εκείνος που επέτρεψε την λειτουργία τον κωμάτων στην ΕΛΛΑΔΑ ήτανε ο Σημίτης , μήπως είσαι αδιάβαστος ?
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ουσιαστική πολιτική ,γιατί δεν μας λες εσύ τι πιστεύεις για να ξέρουμε πως να σε αντιμετωπίσουμε , να γνωρίζουμε με τι φρούτο έχουμε να κάνουμε , μια και εμείς είμαστε σταμπαρισμένη φασίστες όπως λες .
Καλά είσαι εκεί που είσαι ,μόχθησε , κέρδισε , κατέκτησε ότι περισσότερο μπορείς μια και στην ΕΛΛΑΔΑ δεν μπορούσες να τα αποκτήσεις , πούλησε και την ψυχή σου άμα θέλεις ,δικιά σου είναι , αλλά μη κανείς υποδείξεις στους άλλους το τι πρέπει να κάνουνε μέσα στην χώρα τους , μια και εσύ την θεώρησες ανεπαρκής φεύγοντας στα ξένα για οικονόμα , όπως βλέπεις και εκείνοι που έμειναν πίσω δεν πεθάνανε της πείνας ζούνε , και όχι μόνο δεν πεθάνανε ,αλλά ταΐζουνε και τα αδελφάκια σας ,τους άμοιρους , κείμενους , με χρυσή ψυχή λαθρομετανάστες .
Βέβαια μέσα έξω μας είπες και κάποιες αλήθειες ,ότι δεν είμαστε μόνο εμείς Φασίστες , είναι και οι Γερμανοί οι Γάλλοι οι Ιταλοί οι Ισπανοί οι Ελβετοί , δηλαδή η Ευρώπη , εν ολίγοις εκείνοι που σε ταΐζουνε .ΔΕΝ είναι σωστό να δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει , αφού λες ότι ζεις στο εξωτερικό .
περικλειδόπουλος
07/01/2010 17:45
Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Συνεχίζετε τον χαβά της παραπληροφόρησης. Τώρα δημιουργείτε κόμπλεξ κατωτερότητας , "υστερούμε έναντι των Ευρωπαίων σε πολιτογραφήσεις".

Αφού οι Ευρωπαίοι κτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο, για την λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών. Όλες οι χώρες θέτουν αυστηρότερους όρους για την ενσωματώση των μεταναστών, ενώ η Ελλάδα κάνει ακριβώς το αντίθετο.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, οι χώρες της Ευρώπης δεν αντιμετωπίζουν παράνομη μετανάστευση. Οι μετανάστες εισέρχονται νόμιμα, κατόπιν αιτήσεως τους στις ευρωπαικές πρεσβείες στις χώρες τους.
Γίνεται αυτό στην Ελλάδα; Ξέρουμε το ποιόν κάποιου λαθρομετανάστη π.χ. από το Πακιστάν που εισέρχεται παράνομα στην χώρα μας χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα;;Κι αν είναι φυγόδικος; Σ αυτούς θα δώσετε δικαίωμα ψήφου; Δώστε τους να δούμε τι θα καταλάβετε.

Επίσης φέρνετε ως παράδειγμα την ΗΠΑ. Δείτε το κι από την άλλη όμως πλευρά. Πόσοι γηγενείς Αμερικάνοι, Ινδιάνοι έχουν απομείνει; Ελάχιστοι, κυρίως ως ατραξιόν για τους τουρίστες. Τους εξόντωσαν όλους οι "κατατρεγμένοι" ευρωπαίοι μετανάστες.
Και αφού τους εξαφάνισαν γύρισαν και μια ταινία με τον Κέβιν Κόστνερ, το "Χορεύοντας με τους Λύκους", έτσι για να τους θυμούνται. Το ίδιο θα γίνει και με μας, αφού θα γίνουμε το Δυτικό Πακιστάν, θα αποτελούμε γραφική μειονότητα, κάτω από την Ακρόπολη, θα γυρίσει το Χόλυγουντ μια ταινία με μερικούς τσολιάδες να χορεύουνε συρτάκι.
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ Ο ΤΙΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΗ
07/01/2010 17:40
Για να μην μιλατε οταν δεν ξερετε μερικοι δειτε τι εγινε με την Γιουγκοσλαβια του σοσιαληστη ΤΙΤΟ που λυπηθηκε τους ξυπολυτους Αλβανους που ηρθαν απο την αλβανια πεινασμενοι τους εδωσε Ο ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ ΤΙΤΟ κοματια γης που πηρε με το ετσι θελω (σοσιαληστικη κλεψια) απο τους πλουσιους αγροτες γιουγκοσλαβους ,και υπηκοοτητα και ηδου τα αποτελεσματα σημερα.Το ευχαριστω ηταν να πεταξουν εξω τους Σερβους . Αυτο παει να γινει και με την Ελλαδα.Δωστε τους δικαιωματα και θα σας παρουν το σπιτι αυριο.....!

http://www.youtube.com/watch?v=Zp6C18Jb-Dg
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
07/01/2010 17:36
ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΠΟΥΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ . ΜΕΤΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ. 6 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΑΙΤΩΝ / ΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ (ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ,ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΛΙ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 4. ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗ ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ. ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 5 ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ ΕΙΧΕ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
αννα
07/01/2010 17:30
οι συντάκτες αυτού του αρθρου ειναι ή εντελώς απειροι ή χρηματοδοτούμενοι και αυτοί απο κάποιο ξένο κέντρο ,οπως και το παρατηρητήριο που αναφέρουν. Μιλάνε για το παρατηρητήριο γιά τον ρατσισμό σαν να πρόκειται για μια αξιόπιστη πηγή κρύβοντας επιμελώς οτι πρόκειται για οργάνωση χρηματοδούμενη απο τον Σόρος και αλλα κέντρα. Επισης δεν αναφέρουν οτι απο τα σχόλια για την διαβούλευση μακράν τα περισσότερα ειναι κατά του νομοσχεδίου που ετοιμάζει ο προθυπουργός. Εαν σαν καλοί δημοσιογράφει ειχαν ψάξει αυτά που γράφουν θα ηξεραν οτι οι νόμιμοι αλλοδαποί , αυτοι που αναφέρουν οτι πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, εχουν βουλιάξει το ΙΚΑ .Διοτι με τα ελάχιστα ενσημα ασφαλίζουν οχι μόνο συζυγο και παιδιά αλλά και τη μάνα και τον πατέρα που κανεις δεν ξέρει αν ζουν εδω η οχι,2-3 φορές το χρόνο ομως θα μπουν σε νοσοκομείο δωρεάν και θα πάρουν δωρεάν φάρμακα κατι που δεν ισχύει για τους ελληνες. Πολλά απο τα φάρμακα βρεθηκανε καποτε σε αποθηκες στην Αλβανια.Τελος πάντων το θέμα αυτο δεν εχει τέλος .Εγω επειδή ειμαι κάτοικος του κέντρου θέλω να ρωτήσω το εξης. Εαν παρουν την ιθαγένεια αυτομάτως θα σταματήσει η φάμπρικα μτ τις πόρνες, το εμπόρειο ναρκωτικών ,τις ληστείες, τις συμμορίες, την επαιτεία,και ολη την βρωμια που εχουν γεμίσει την Αθήνα? Ασφαλως οχι.Και αυτο δεν ειναι καθόλου ρατσισμος.Ειναι η μαυρη ρεαλιστική αλήθεια που ζούμε εμεις και τα παιδιά μας που ειχαν την ατυχια να γεννηθουν ελληνες. Μήπως λοιπόν να αλλάξουμε προτεραιότητες,να τα δο''υμε πιο ψύχραιμα και να σταματήσουμε να αλληλοτρωγόμαστε.Ηδη οι αλλοδαποί απειλουν οτι θα ερθει η σειρά τους. Γιατί αραγε?
γιωργος
07/01/2010 17:19
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
SPYROS
07/01/2010 17:17
TINA,
ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ, ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΝ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΨΗΦΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ? ΟΠΩΣ ΓΙΝΑΝΕ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΡΑΤΣΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΑ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ 5-5 ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΑΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΥΒΑΛΙΩΝΤΑΙ ΕΔΩ ΠΕΡΑ? ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ, ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ? ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ? ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΝΑ, ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΑΣ ΠΟΛΥ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
lakis galiouris.
07/01/2010 17:15
ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΙΚΟ..ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ....ΑΡΑΒΙΚΑ..ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ..ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ..ΓΚΡΗΚΛΙΣ..Ε ΦΙΛΕ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ]..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..'''''''' ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ !!..ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ?'''''''' ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ..ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ,ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ,ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΤΟΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΦΗΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ,ΙΤΑΛΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ????? ΓΙΩΡΓΟΣ Κ 7/1/2010 13:38ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΙΕΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ Η ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ (ΠΧ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΩΤΙΚΩΝ Η ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ) ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΦΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 5 ΕΤΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΙΤΗΣΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΓΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗ ΟΤΙ ΑΝ ΚΛΗΘΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΘΑΤΟ ΚΑΝΗ) ΤΟΤΕ ΧΟΡΗΓΗΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΤΑ.

αΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΨΕΥΗΔΗ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙ ΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΗ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΗ.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ Η ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΧ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΓΕΝΝΗΦΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΒΑΗ)

ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ, ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΠΟΡΝΟΒΟΣΚΟΥΣ , ΝΟΝΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΗ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ


ΕΛΛΗΝ 7/1/2010 13:32
...............................................................................

akrivos pos ta les einai agaphte file..

lakis galiouris.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
07/01/2010 16:41
ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΒΗ ΟΣΟΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ
ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ Κ.ΛΠ.
ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Γάτος
07/01/2010 16:40
Το ερώτημα που έχω προς όλους αυτούς τους ξενόφοβους είναι, στο Λόρδο Μπαιρον να δώσει η Ελλάδα διαβατήριο ή όχι!!!!
ΥΓ. Να τους πω επίσης, ότι όταν πήγα στην Αγγλία και δήλωσα την παραμονή μου στην τοπική κοινότητα, σε λιγότερο από ένα μήνα έστειλαν κάρτα που έδεινε το δικαίωμα του εκλέγειν σε μένα και τη γυναίκα μου. ΕΥΧΕΣ για καλά μυαλά.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
07/01/2010 16:34
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ,AYTO ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΟ 1821 ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.
ΑΙΑΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
07/01/2010 16:15
ΠΡΟΣ Gia sas apogonoi tou Perikli 7/1/2010 13:58
ΕΣΜΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΩΣ Η ΤΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΙ
ΜΑΘΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ. ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑ ΜΗΔΙΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΚΛΟ.
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ
Στάμος Σέμσης
07/01/2010 16:13
Άλλο ένα άρθρο - καταπέλτης για τα χάλια μας. Οι Ελληναράδες του φόρουμ όμως, τον χαβά τους! Ζητάνε καμωνόμενοι υποκριτικά τους δημοκράτες (όταν ο Βασίλης Ραφαηλίδης πολύ σωστά έγραφε πως οι σύγχρονοι Έλληνες ουδέποτε απέκτησαν δημοκρατικό φρόνημα, αντίθετα "κλέφτες" ήταν και "κλέφτες" έμειναν), τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τη στιγμή που πουθενά στην Ε.Ε. (ευτυχώς!) δεν έχει γίνει τέτοιο δημοψήφισμα και ο λόγος είναι προφανής: Σε μία Δημοκρατία (τι παράξενη έννοια για την πλειοψηφία των συμπατριωτών μας!) το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να προστατεύει τις διάφορες μειοψηφίες (π.χ. μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, αριστεροί, ακροδεξιοί, κ.ο.κ.) και να μην της αφήνει να γίνονται έρμαια της πλειοψηφίας, η οποία ενδεχομένως να εμφορείται από ... άγριες διαθέσεις απέναντί τους. Συνεπώς, η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στα πλαίσια του οποίου οι μετανάστες θα δωθούν βορά στους Ελληναράδες συμπατριώτες μας, μόνο δημοκρατική δεν είναι. Φτάνει πια με την υποκρισία ορισμένων, οι οποίοι βαφτίζουν τον πιο ακραίο φασισμό, Δημοκρατία, σπιλώνοντας βάναυσα το καημένο το πολίτευμα μας, το οποίο κινδυνεύει κυρίως από τους Έλληνες που από το 1830 - δηλαδή από τη σύσταση του ελληνικού κράτους - λεηλατούν τη χώρα που είχε την ατυχία να τους γεννήσει! Αλήθεια, όταν ο Μιαούλης έκαψε τον ελληνικό στόλο στον ναύσταθμο του Πόρου, επειδή δεν γούσταρε τον Καποδίστρια που του έκοψε τη "μάσα", έφταιγαν οι μετανάστες; Όταν πήγαμε μέχρι τον Σαγγάριο, οι μετανάστες έφταιγαν; Στα Δεκεμβριανά (του 1944) οι μετανάστες ήταν το πρόβλημα; Όταν η χούντα των συνταγματαρχών "χάρισε" την Κύπρο στον Ετσεβίτ, αυτό ήταν έργο μεταναστών ή Ελλήνων ... εθνικοφρόνων; Γιατί καλή η υποκρισία, καλό το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα, αλλά υπάρχουν και κάποια όρια, τα οποία κάποιοι εδώ μέσα έχουν προ πολλού υπερβεί!
mixalis
07/01/2010 15:58
Στη διαδικασία ελληνοποίησης πρέπει να προταχθούν οι Αλβανοί υπήκοοι που είναι Βορειοηπειρώτες και οι Ρώσοι υπήκοοι που είναι όντως απόγονοι Ποντίων. Ειδικά για τους "Ρωσοπόντιους" θα πρέπει το κράτος να τους εγκαταστήσει στη Θράκη για να ενισχυθεί ο ελληνικός πληθυσμός. Δεν έχει νόημα να είναι γκετοποιημένοι στο Μενίδι και να παρασιτοβιούν!

Gia sas apogonoi tou Perikli 7/1/2010 13:58 ή Νiko:
Εγώ δεν είπα οτι οι Αρβανίτες είναι αρία φυλή και οι Αλβανοί κατώτεροι! Θεωρώ τους 2 λαούς απόλυτα ισότιμους. Αλλά άλλο Αρβανίτες άλλο Αλβανοί πώς να το κάνουμε? Είναι σαν να λές στον Τούρκο πιλότο που παραβιάζει οτι είναι έλληνας επειδή είχε εξισλαμιστεί ο παππούς του πριν 700 χρόνια. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό που λέω! Αλλά που να καταλάβεις που σου έχουν πρήξει τα μυαλά οι Κοσοβάροι με την προπαγάνδα. Σε λίγο θα πεις οτι φύγανε οι Σέρβοι από το Κόσοβο επειδή τους πείραζε το κλίμα!
ένας αναγνώστης(rdc)
07/01/2010 15:45
Καταλαβετέ το.Είναι αγώνας δρόμου το να θα προλάβουν να γεμίσουν την ελλάδα λαθραίους περιφερόμενους εξαθλιωμένους μουσουλμάνουςκαι κάτι οι μή μυβερνητικές (και ξένων συμφερόντων) οργανώσεις,κάτι οι δημοσιογράφοι και οικολόγοι κάτι οι συνασπιστές με τους συνεργάτες τους (ρομοκράτες κουκουλοφόρους τραμπούκους)κάτι οι εφευρέτες μειονοτήτων , και λοιποί υπηρέτες των ξένων μυστικών υπηρεσιών έχουν βάλει σκοπό να αποσπάσουν τμ''ηματα της ελληνικής επικράτειας ακολουθώντας την συνταγή κοσσόβου.Ο καιρός να περνάει-ο κόσμος να απασχολείται μια μεικονομικά χάλια που άφησαν οι προηγούμενοι άχρηστοι, μια με καμμιά σφαλιάρα που έφαγε κανας αδήλωτος λαθραίος και μέρα με την μέρα γίνονται πιο πολλοί και ο καιρός περνάει προς όφελός τους.Οπως είπα είναι αγώνας δρόμου άν θα καταλάβουμε πρώτα τί συμβαίνει ή θα εκπληρωθούν τα σχέδια των εχθρών με σύμμαχο την απάθειά μας.
Αχαιός
07/01/2010 15:42
@Νικολέττα Μουτούση/Πέτρος Στεφανής

Το δημοσίευμα σας είναι λίγο παραπλανητικό και περιέχει λαθάκια. Αρκετοί σχολιαστές ήδη έπεσαν στην `λούμπα`. Θα κάνω ορισμένες διορθώσεις/επισημάνσεις.

1. Η έρευνα που αναφέρεται το δημοσίευμα σας έγινε απο μια ΜΚΟ/NGO δηλ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΟΧΙ απο υπηρεσία της ΕΕ. [επισήμανση]

2. Η γνώμη της ΜΚΟ είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ/SUBJECTIVE και ΟΧΙ Ευαγγέλιο, ούτε απαραίτητα σωστή ή αντικειμενική/objective. [επισήμανση]

3. O ισχύων νόμος Ιθαγένειας που η ΜΚΟ θεωρεί `αναχρονιστικό`, αντίθετα θεωρείται `σύγχρονος`, `αποτελεσματικός` και `ελαστικός` σε σχέση με παρόμοιους νόμους άλλων κρατών της ΕΕ απο ανεξάρτητους παρατηρητές όπως πχ ο Γιάννης Κωτούλας, , Ιστορικός, M.Phil., υπ.Δρ.Φ.

http://ioanniskotoulas.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Αρα, η γνώμη σας και η γνώμη της ΜΚΟ είναι υποκειμενική και όχι αντικειμενική αφού υπάρχει διχογνωμία επί του ζητήματος, οπότε η υιοθέτηση της γνώμης της ΜΚΟ ώς μόνης ισχύουσας είναι παραπλανητική. [επισήμανση]

4. Το ΗΒ της Μεγ Βρετανίας και Β Ιρλανδίας, δεν απονέμει `ιθαγένεια` αλλά `υπηκοότητα` [διόρθωση].

Να περάσουμε τώρα στα υπόλοιπα (Κύριε Μανωλίδη):

…Η πρόταση για δημοψήφισμα είναι η ξεκάθαρη δική μας διαχωριστική γραμμή από τη Δεξιά…..
(31/3/2008-Γιώργης Παπανδρέου)

Επίσης:

…ο εισηγητής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης, ο οποίος, μάλιστα, κατέθεσε στην επιτροπή κείμενο με εκατοντάδες υπογραφές πολιτών που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της Ευρωσυνθήκης…

(Ριζοσπάστης:Πέμπτη 17 Απρίλη 2008 )

Επίσης:

….Καλούμε τα συνδικάτα και τους κοινωνικούς φορείς να υιοθετήσουν το αίτημα για δημοψήφισμα και να το στηρίξουν με πολύπλευρες δράσεις σε όλη τη χώρα, συλλέγοντας υπογραφές, εκδίδοντας ψηφίσματα, καλώντας τους πολίτες να το στηρίξουν…..

(Ομιλία του Αλ. Τσίπρα στις 22/3/2008 όταν ο Αλέξης ζητούσε δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό)

Το δημοψήφισμα λοιπόν δεν είναι αντιδημοκρατικό ούτε μη ενδεδειγμένο.

Τέλος, γιατί διαφωνώ με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του Κώδικα ιθαγένειας:

1. Γιατί το νομοσχέδιό δίνει ιθαγένεια σε παιδιά που γεννήθηκαν και έζησαν μόνο μια βδομάδα στην Ελλάδα και εγείρει θέματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιας τάξης για την πολιτογράφηση των ενηλίκων, αυτοπεριορίζοντας την διακριτική μας ευχέρεια να επιλέγουμε τους κατάλληλους ως κράτος.

2. Γιατί δεν είναι καν δίκαιο στους μετανάστες αλλά προτιμάει ένα βρέφος που έζησε στην Ελλάδα μια μέρα από κάποιον που έζησε μια δεκαετία.

3. Γιατί το νομοσχέδιό διευκολύνει τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών και δίνει κίνητρο στην γεννητικότητά τους και την λαθραία μαζική είσοδο εγγύων γυναικών και μικρών παιδιών στην επικράτεια με μόνο σκοπό την απόκτηση ιθαγένειας και όχι την προσφορά στο Κράτος.

4. Ο μετανάστης δεν χρειάζεται ιθαγένεια για να ζήσει στην Ελλάδα, του αρκεί η άδεια παραμονής.

5. Τα Ελληνικά σχολεία εγγράφουν παιδιά ανεξαρτήτως άδειας παραμονής ή όχι γονέα. Τα παιδιά αυτά αποκτούν ιθαγένεια με το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Οι γονείς τους παίρνουν άδεια παραμονής ως γονείς Έλληνα υπηκόου. Το νομοσχέδιο δίνει παραθυράκι για νομιμοποίηση σε λαθρομετανάστες, ergo δεν αφορά μόνον τους νόμιμους μετανάστες.

6. Δίνοντας στους μετανάστες τηνιθαγένεια με τέτοια ευκολία, βοηθάμε στο να αναπαράγουν τον πολιτισμό τους σε κλειστά μεταναστευτικά γκέτο, αφού δεν θα έχουν κανένα κίνητρο πλέον να μας προσεγγίσουν πολιτισμικά. Αντιθέτως, το κράτος πρέπει να φροντίσει για να ενταχθούν οι νόμιμοι μετανάστες στην οικονομική ζωή της χώρας, να αποκτήσουν αυτοί ή τα παιδιά τους Ελληνική συνείδηση αν θέλουν, και τότε μόνο να αποκτήσουν το έπαθλο της ιθαγένειας.

7. Γιατί οι μετανάστες, ιδίως από γειτονικές χώρες ή από συγκεκριμένα πολιτισμικά μπλοκ (π.χ. Μουσουλμάνοι) είναι πολύ πιθανόν να μην είναι αφοσιωμένοι στην Ελλάδα και να δρουν υπέρ των συμφερόντων της εθνοθρησκευτικής τους ομάδας και των ιδιαιτέρων πατρίδων τους.

Εδώ κύριοι, δεν είναι ούτε Nordjylland, ούτε Soenderjylland, ούτε Sjaelland, ούτε Vestjylland, και τέλοσπάντων δεν είμαστε το Kongeriget Danmark. Δεν συνορεύουμε με την Σουηδία και την Νορβηγία. Εδώ συνορεύουμε με Μουσουλμανικές χώρες οι οποίες είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τους Μουσουλμάνους μετανάστες πρός ιδίον ώφελος και σε βάρος του Εθνικού Συμφέροντος της πατρίδας μας.

8. Γιατί δεν φτάνει το να κάνεις κάποιον Ελληνα πολίτη για να αποκτήσει αυτός ο κάποιος εθνική συνείδηση Ελληνική και να έχει κοινή αντίληψη του τι είναι συμφέρον με τους γηγενείς. Γι’ αυτό άλλωστε επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821 επειδή ήθελαν να αποφασίζουν αυτοί για το μέλλον τους και όχι οι σύνοικοί τους Τούρκοι.

-Η παρούσα διαφωνία μου δεν είναι ακραία. Επιθυμώ να παραμείνει ο ισχύων Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας. Είμαι τόσο ακραίος όσο και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που τον ψήφισαν το 2004

-Η παρούσα διαφωνία μου δεν είναι ρατσιστική επειδή ο ισχύων Κώδικας Ιθαγένειας δεν ασχολείται με την φυλή του πολίτη.

-Τέλος η παρούσα θέση δεν είναι ξενοφοβική, επειδή ο μετανάστης δεν χρειάζεται ιθαγένεια για να ζήσει στην Ελλάδα, του αρκεί η άδεια παραμονής.

Ευχαριστώ τον Διηνεκή Ποντικό για την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του. Αν και διαφωνώ μαζί του πολιτικά, στο θέμα του παρόντος Νομοσχεδίου οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα.

http://d-politiki.blogspot.com/
makis kokos
07/01/2010 15:33
ΕΥΓΕ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΑ ΜΕ 30 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ ΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΡΕ ΜΠΡΑΒΟ . ΠΑ.ΣΟΚκΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΡΙΑΔΝΗ ,ΦΩΤΙΟΥ
07/01/2010 15:33
,,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ,Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΒΑΛΘΗΚΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΓΛΩΣΣΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΛΕΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ?,ΘΕΛΕΤΕ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ?ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ?ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ,Ι. ΣΕ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ,ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΣΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ,ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΚΟ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
07/01/2010 15:32
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ 7/1/2010 13:38.

Τι έγινε Κωνσταντίνε ζορίζεσαι !
Δεν μου απάντησες πόσα παιδία έχεις , γιατί με παρότρυνες να σου κάνω κανένα μέχρι το φθινόπωρο , και λέω να σου κάνω γιατί ήθελες να γίνεις ΝΟΝΟΣ , να το βάφτισης .
Επειδή έχω πολλούς φίλους ΠΑΣΟΚ γνωρίζω καλύτερα από εσένα πως σκέφτονται , εσείς πέραν του φόβου για το δημοψήφισμα , περισσότερο φοβόσαστε τους δικούς σας οπαδούς που είναι πιο φανατικοί Καρατζαφυουρερικοι από όλους εμάς , αρκεί να έχεις το θάρρος να τους μιλήσεις , άσε που και εσύ άλλαξες τελευταία το τροπάρι , από πολέμιος της ιθαγένειας έγινες οπαδός .
DIONYSHS
07/01/2010 15:15
πρώτα από όλα σύμφωνο με το νομοσχέδιο για τα τα παιδιά τον μεταναστών που μεγάλωσαν στην ελλάδα Δεν μπορεί να peiς σε ένα παιδί δεν ύπαρxης δεν έχεις πατρίδα
όσο για το υπόλοιπο νομοσχέδιο είναι προχειρότατο

Και κάτι άλλο ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ -ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ "ΕΙΑΧΑΜΕ" ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ "ΜΕΤΑΞΥ" ΜΑΣ σημειωτέρον ότι οικονομικά ποτε δεν χρειάστηκα την αμερική τους πηγαίνw χρήματα και ποτε δεν πείρα
VP
07/01/2010 15:12
Μου αρεσε στο αρθρο ο πρωτος λογος που "πρεπει" να μεινουν οι μεταναστες....ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ....ντροπη σας !!! Βεβαια ολοι ξερουμε τους πορους. Δεν εχω προβλημα να κανει 1ημερα η εκδοση, αρκει να πληρει τις ευρωπαικες προυποθεσεις ο μεταναστης, οπως στην Σκανδιναβια πχ (μορφωση-γλωσσα-μητρωο-αμμεσες δικαιολογημενες αναγκες κτλ). Να μην αναφερω την αμερικη (ακομα και χρονικο καταθεσεων ζητανε, γιατι δεν τα λετε αυτα ???). Αδελφια, δεν ειναι οσοι αλλοδαποι γεννηθηκαν στην ελλαδα. Αν συμπεριφερονται σαν απο εκει που ηρθαν, παραμενουν βαρβαροι. ΠΑΙΔΕΙΑ και παλι ΠΑΙΔΕΙΑ. Ακομα και 1000 χρονια να μεινουν στην ελλαδα θα παραμεινουν νεατερνταλ αν δεν αλλαξουν φιλοσοφια και νοοτροπια. Αυτους δεν θελουμε και οχι καθε λογης ξενο. Σκοπος ειναι οσοι παρουν την ιθαγενεια να καλυτερεψουν την χωρα μας και οχι να την πανε κατα διαολου. Σκ@τ@ τα κανουμε και μονοι μας.
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ
07/01/2010 15:10
ΚΑ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΚΕ ΣΤΕΦΑΝΗ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΒΙΑΣΤΙΚΗ,ΟΧΙ ΤΟΣΟ...."ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ"...
*ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?
*ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩ
ΡΑΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ-ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ Η
ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ " ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΟΜΙΜΩΝ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ"?
*ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΙΩΝΕΣ ΖΟΥΣΑΝ
ΚΑΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΟΧΙ
ΑΡΑ ΛΑΘΟΣ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ...
* ΤΕΛΟΣ,ΑΝΤΛΕΙΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ
"ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ
ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ" ΚΑΙ ΤΗΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ"... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ", "ΕΝΩ
ΣΕΙΣ" (Μ.Κ.Ο.) ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...
ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ "ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ" ΤΗ ΧΩΡΑ? Η
ΜΗΠΩΣ...
Ν.Π.
07/01/2010 15:07
Αρκετά με την προπαγάνδα του φιλοκυβερνητικού τύπου.... Οι συντάκτες του άρθρου προσπαθούν να παραπλανήσουν σκόπιμα τους αναγνώστες, σε μια προσπάθεια ανατροπής του κλίματος. Έχουν κυκλοφορήσει στην Αθήνα ο κύριος και η κυρία που υπογράφουν το άρθρο; Την αφόρητη υποβάθμιση της πιοότητας ζωής δεν την βλέπουν; Το φόβο, το παραεμπόριο, τη δυσωδία στις συγκοινωνίες; Αν όχι, ας μη μας ταΐζουν το ευτελές τους κουτόχορτο. Γιατί εμείς δε ζούμε σε γυάλινους πύργους, ούτε τα παίρνουμε από το συγκρότημα Λαμπράκη. Αυτή είναι η δική μας καθημερινότητα...
Αντί-αντί-ρατσιστής
07/01/2010 14:59
Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να χύνει χολή επάνω στην Ελλάδα, ε κε Gia sas apogonoi tou Perikli Αν δεν αισθάνεστε Ελληνας, και θα μας κάνετε χάρη να μην αισθάνεστε, μπορείτε να μας αφήσετε, να πάτε στη πραγματική σας πατρίδα (ποιος ξέρει από ποια τρύπα ξεμυτίσατε) και να αφήσετε να λύσουμε τα εσωτερικά μας σαν Ελληνες... Ναι, είχαμε Τούρκους, είχαμε και Βυζαντινούς και Ρωμαίους, αλλά παρόλα αυτά, λεγόμαστε Ελληνες, και θα είμαστε για πάντα Ελληνες... Δε θα καταδεχτούμε να πάμε σε κάποιο ξένο κράτος και να παρακαλάμε για την ιθαγένεια... Το να είσαι Ελληνας είναι προνόμιο, όχι δικαίωμα, είτε το θέλετε, είτε όχι! Πες τε με ρατιτσή! Το προτιμώ από να σας λένε εσάς Ελληνες, κε Gia sas apogonoi tou Perikli και τους ομοίους σας...
σαπ
07/01/2010 14:33
Υπάρχουν χώρες με μηδενική λαθρομεταναστευση...
Χώρες με μηδενική εγκληματικότητα...
Χώρες με εξαιρετικά μικρά ποσοστά ανεργίας...

Γιατί δεν κάνετε μια σύγκριση πρώτα σε αυτούς τους τομείς;

Δηλαδή προσπαθείται να μας πεισετε για ΤΙ; Ότι η Ελλάδα έχει λύσει όλα τα πρόβληματα του μεταναστευτικού,ότι είναι ισάξια στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης και των παράνομων νομιμοποιήσεων με τις άλλες χώρες και το μόνο που της μένει είναι οι όροι που δίνει την ιθαγένεια;
Ανδρέας Καστανός
07/01/2010 14:32
κύριε ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ καταπληκτικό επιχείρημα. Καταρχάς, που το διαβάσατε ότι ισχύει αυτό που λέτε? Θέλω να ξέρω τη πηγή, γιατί μυρίζει έντονα προπαγάνδα. Δεύτερον, ακόμα και έτσι να είναι, σε λίγο θα μας πείτε ότι οι στρατηγοί του Αλέξανδρού ήταν και αυτοί Ασιάτες και ότι μόνο ο Αλέξανδρος ήταν ο Ελληνας της παρέας Τρίτον, ακόμα και έτσι να είναι, εγώ προτιμώ να με λένε ρατσιαστή, πράγμα που δε δέχομαι ότι είμαι, παρεπιμπτόντως, από να αναγκαστώ να συμμετάσχω σε εμφύλιο, που θα γίνει σε λίγα χρόνια, επειδή το κάθε κατακάθι από τις γύρω χώρες θα λέει ότι είναι Ελληνας πολίτης, αλλά κατά τα άλλα θα αυτοπροσδιορίζεται ως μειονοτικός και θα έχει και κόμμα μεταναστών ή όπως αλλιώς το πούνε. Οταν θα έρθει ο αλλοεθνής αστυνομικός να σου κάνει παρατήρηση επειδή έβρισες το μετανάστη, τι θα κάνεις? Μου φαίνεται ότι τα Ανοικτά Μυαλά, τα οποία (θεωρείτε πως) πρεσβεύετε, θα είναι όντως ανοικτά, γιατί κάποιος μετανάστης, Ελληνας κατά τα άλλα, θα σας ανοιξει κάποιο βράδυ με λοστό το κεφάλι σας, στα πλαίσια της ομόνοιας, της Ελληνική ιθαγένειες και όλα αυτά... Και τότε θα είναι αργά για να το παίξετε ιδεολόγοι...
Kώστας Παπαδόπουλος
07/01/2010 14:30
Με το νέο νόμο για τους μετανάστες μια ακόμη τελεία στην παρακμή. Ήρθε ο καιρός να πάρει δρόμο το παρακράτος του εθνοφασισμού των ΚαρατζαφεροΒοριδοΚωσταΘανασοΠλεύρηδων, που επέτρεψε για οπορτουνιστικούς λόγους ο κ. Σημίτης και θεμελίωσε η Ν.Δ. για να εγγυηθεί τη δήθεν εθνική συνοχή, προσφέροντας καρέκλες και υποστήριξη σε Συναγερμοεθνάρχες με καμπανάκια κινδύνου παπαδογαιοκτημόνων-καταχραστών, με καμιά ουσιαστική πολιτική και κοινωνική λειτουργία. Οι τελευταίοι φόρεσαν την μάσκα του κληρονομητή του ελληνικού πολιτισμού, και φοβούνται τώρα απλά, όπως και οι Αγιατολάχ στο Ιράν, να χάσουν την εξουσία επί του εγχώριου ποιμνίου. Για να είστε Έλληνες πρέπει να ενημερωθείτε για μια πτυχή της ελληνικής ταυτότητας, που αφορά την πορεία ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων που αναζήτησαν νέες πατρίδες σε άλλες χώρες, που εργάστηκαν, μόχθησαν και ίσως πρόκοψαν στις χώρες αυτές γιατί δεν τους στέρησαν και δεν τους στερούν το δικαίωμα ύπαρξης, εργασίας και ισονομίας. Σκεφτείτε στις χώρες τους να βρίσκονταν αντιμέτωποι με το Θανασάκη Πλεύρη (και την παλιοπαρέα του), που δεν έχει εργαστεί μέχρι στιγμής για τίποτα, που σήκωσε στο δρόμο το κοινοβουλευτικό δώρο σκοπιμοτήτων των Νεοναζιστών, του Ορθόδοξου Εκκλησιοφασισμού και των ηλίθιων που τους ψηφίζουν για να παραμείνουν οι συνηθισμένοι Σουβλατζάδο-Μουχτάρ-Τσιφτετελ-Ελληναράδες, για μια θεσούλα στο κοινοβούλιο στην αρχοντοπαρέα με υιούς Βαρβιτσιώτηδες, με σκοπό να συντάσσει μαζί τους συντακτικά σωστές ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ προτάσεις! Ξυπνήστε! Ζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού πουλώντας κίνδυνο. Η ένταξη των μεταναστών στα τελειωμένα από την αρπαγή συστήματα κοινωνικής ασφάλισης θα δώσει ανάσα στη χρηματοδότησή τους. Δίνεται τέλος στην Ελλάδα σκλαβοπάζαρο, μπαίνουν τα ίδια πλαφόν στους μισθούς για εκείνους που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη εργασία, και σταματά η κατρακύλα του μισθολογικού εξευτελισμού του ανταγωνισμού στην κοινωνική διάσπαση, που επέφερε ο νεοφιλελευθερισμός. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται, σε σύγκριση με όλους αυτούς που πουλάνε Ελλάδα, για αποκλειστικά προσωπικούς λόγους! Οι μετανάστες που δομικά υποδιαστρωμάτωσαν την ελληνική κοινωνία είναι εδώ, γιατί οι Αλέξανδροι, οι Μαρίες, οι Τζήνες και οι Κικίτσες δε μπορούν ούτε καν να φανταστούν, ότι θα εργαστούν λόγου χάρη στα ξενοδοχεία, σε θέσεις γενικού ενδιαφέροντος. Η αρχοντιά τους, τους/τις προορίζει τουλάχιστον στο επίπεδο Μάνατζερ, και εφόσον ο μπαμπάκας τα πληρώνει όλα και έχει πισινή τον περιφερειάρχη, θα προκύψει κάποια ευτυχείς στιγμή τουλάχιστον και ένας πρίγκιπας υπουργός, που θα πληρώνει τα modell-castings και κάθε άλλη 24ρων καρατίων ξεφτίλα της νεοφιλελεύθερης τεμπελαρχίας. Όλοι αυτοί χρειάζονται αυτούς τους ανθρώπους για να ευαγγελίζονται την κοινωνική τους άνοδο, να κοιτάνε από ψηλά και να φιγουράρουν Σουβλατζάδο-Μουχτάρ-Τσιφτετελ-Ελληνικά με δανεικά, κοροϊδεύοντας ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ρεζίλια! Καιρός λοιπόν να αλλάξετε και να γίνετε σύγχρονο κράτος, που σέβεται ένα όρο που είναι άγνωστος για τους περισσότερους στη χώρα: Ανθρώπινα Δικαιώματα! Σκεφτείτε, αν δεν αλλάξει κάτι, ότι οι Τζήνες με αυτές τις αξίες, θα κυβερνήσουν τη χώρα στην επόμενη είδη γενιά! Έεεεελεος! Και κάτι ακόμη που απευθύνεται στα σχόλια του χθεσινού άρθρου για την εθνική βια κατά των μεταναστών, και στους εδώ χειροκροτητές της, που μιλούν ελεύθερα γιατί πιστεύουν ότι έχουν την νομιμοποίηση της πλειοψηφίας: Αν έβγαιναν Γερμανοί συμπολίτες μας στη χώρα που ζούμε, να υποστηρίξουν όπως συχνά εδώ, ότι δικαίως ξυλοκοπήθηκαν ή δολοφονήθηκαν συμπολίτες με μεταναστευτικό φόντο, δικαίως θα αντιστεκόμασταν και αντιστεκόμαστε στη βλακεία, που δυστυχώς εξαπλώνεται μέσα στην κρίση, που προκάλεσαν οι νεοφιλελεύθεροι καριερίστες. Θα επικαλούμασταν τις πολιτικές διαστάσεις αυτών των εγκληματικών πράξεων. Δικαίως θα λέγαμε, ίσως μάλιστα αδίκως σαρωτικά για τους περισσότερους Γερμανούς, ότι τα αρρωστημένα μυαλά Νεοναζιστών επιχειρούν την κοινωνική διάσπαση, τη διάχυση του μίσους και την κατάλυση της Δημοκρατίας και θα υποψιαζόμασταν μια κοινωνική πλειοψηφία που νομιμοποιεί τις πράξεις αυτές. Θα είχαμε δίπλα μας όμως αντιθέτως μια πλειοψηφία ανθρώπων, που θα καταδίκαζαν τις πράξεις αυτές και θα έβλεπαν με αποτροπιασμό την κατάσταση αυτή στη χώρα τους. Στη χώρα σας όμως το έγκλημα είναι συχνά πράξη εθνικής αντίστασης και οι δολοφόνοι παλικαράκια της εθνικής συνοχής. Κοινωνία των Πολιτών ώρα μηδέν: Συλλαλητήρια, στην Ελλάδα; Η εθνική ντροπή όμως, να βγαίνει η σαλονάτη light politics „Καρατζαφεροπαρέα και κουμπάροι“ στα κανάλια καθημερινά απαγγέλλοντας μαλακ... ηλίθιων, δεν ενοχλεί κανέναν. Κατά την ίδια αντεστραμμένη ηθική των λανθασμένων αξιών που διέπουν κάθε επίπεδο του πολιτικού και κοινωνικού μας βιου. Μηδενική αίσθηση ευθύνης. Αν δεν είστε σε θέση να κλείσετε τους εγκληματίες όποιας εθνικότητας στη φυλακή, γιατί αυτή είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας σας όπως πολλαπλώς αποδεικνύετε από κάθε είδους εγγενούς ανομίας, αν δεν είστε σε θέση να λειτουργήσει ο νόμος, τότε υπεύθυνοι γι αυτό, δεν είναι η εύνομη και ευπρεπείς πλειοψηφία των μεταναστών που υπηρετούν εργαζόμενοι τη χώρα αυτή, αλλά το κράτος σας, που δεν είναι ούτε καν σε θέση να εγγυηθεί το μονοπώλιο βιας. Μονοπώλιο που εγκαστάθηκε επιτυχώς σε κάθε άλλη σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που στη θεωρητική του βάση με τον Leviathan του Hobbes καλύπτει είδη 450 χρόνια θεωρητικής ύπαρξης! Όσο για την εθνική συνοχή και τους κινδύνους γενικά, δεν πρωτοτυπείτε ιδιαίτερα, και ο μέσος μαλάκ... Γερμανός, ή Ιταλός, Ισπανός, Γάλλος ή Ελβετός, πιστεύει ανάλογα, ότι είναι το επίκεντρο της ανθρώπινης πολιτισμικής ύπαρξης και ότι απειλείται. Το μόνο που ίσως σας διαφοροποιεί είναι ότι γράφετε εγκυκλοπαίδειες για τους Έλληνες Ίνκας και τους ελληνόφωνους Απάτσι. Συγχαρητήρια λοιπόν και καλώς ήρθατε στον 21ο αιώνα! Δεν υπάρχει κίνδυνος να σαρώσετε τις διεθνείς αγορές με σκέψη, γνώση και προϊόντα υψηλής παιδείας και τεχνογνωσίας, να παράγετε βιώσιμα μοντέλα πολιτικής διαχείρισης και οικονομικής ανάπτυξης και να βιώσετε κοινωνική δικαιοσύνη για εσάς, τις επόμενες δικές σας γενεές, τους συμπολίτες σας και για εκείνους τους άμοιρους που ζουν στις φτωχές χώρες. Εθνική επιβίωση και συνοχή με δημοκρατικό πατριωτισμό, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ιδέες και δημιουργικά μοντέλα ανάπτυξης και διαχείρισης που θα μας κάνουν υπερήφανους για τον τόπο μας! Κοντά στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας, όποια και αν είναι η εθνικότητά τους.
Χαρδαγελιας
07/01/2010 14:29
Kati kseroume Kai emeis ..Kaneis megalo lathos o OMHROS .T kserei ti kanei einai san thn lernaia udra einai tetraperatos kanei ton blaka meta tha grapsei me ena alo pseudonumo emena pantws den prokeite na me ksegelash prokeite gia faidro proswpo pou spaei plaka gia na perna h ora tou o afelhs...Mhn tsimpas..
POTIS
07/01/2010 14:14
ΕΝΤΑΞΕΙ....Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ....ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ....ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ....ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ(ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ''''ΧΑΡΙΖΕΙ'''' ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Π.Χ. Η ΓΑΛΛΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ (ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ)ΕΠΙΒΑΛΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΩΝ (Π.Χ. ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΓΑΛΛΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ...(ΠΡΩΗΝ) ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΤΕ (ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΝΑ ΠΑΡΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΒΑΡΥ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...ΓΙΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!
ζωη
07/01/2010 14:10
Η ανοησια δυστυχως ΔΕΝ εχει ορια...

Ποιος σας ειπε πως η αποκτηση ελληνικης (και παραλληλα ευρωπαϊκης) ιθαγενειας ειναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ???

Πατε καλααααααααααααα????
Zanglos
07/01/2010 14:10
Για σου Ελληναρά!
Και εγώ είχα αυτή την απορία, Έλληνας και χριστιανός γίνεται! Ναι γίνεται, έχουν ψήσει πολλούς, τον παππού και την γιαγιά μου πχ, καθαροί Έλληνες Μακεδόνες!
001
07/01/2010 14:07
Έλληνες ξεσηκωθείτε! Το ΠΑΣΟΚ κλέβει από τα παιδιά μας το μέλλον τους...!
Τους κλέβει τις υποδομές και τις ελαχιστες θεσεις εργασιας της χώρας, μετατρέποντάς τη σε μια δαντική πολυπολιτισμική κόλαση! Ξεσηκωθείτε! Μην πτοηθείτε από απειλές, από χαρακτηρισμούς. Ξέρετε πλέον πως θα σας αποκαλέσουν. Άρχισαν ήδη, με αφορμή την καθ’ όλα υποκριτική δημόσια διαβούλευση, την οποία ήδη χειραγωγούν. Παίζουν όπως πάντα με τις γνωστές λέξεις, δεν πρωτοτυπούν: ρατσιστές, ξενόφοβοι, φασίστες και ακροδεξιοί. Δεν έχουν κάτι άλλο στη ρητορική φαρέτρα τους. Ξέμειναν από επιχειρήματα, ακόμα και από ξύλινους όρους…
Μην πτοείστε όμως: δεν έχουν το παραμικρό έρεισμα, παρά τη συνδρομή της ενδοτικής αριστεράς του Κυρίου. Μια ολιγάριθμη μειοψηφία είναι, με υπερεκπροσώπηση στα αναξιόπιστα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Είδατε πως λούφαξαν οι προοδευτικοί την 29η Νοεμβρίου 2009, όταν μίλησε, ή για την ακρίβεια βροντοφώναξε ο λαός! Καιρός όμως να ξαναφωνάξει ο κόσμος! Και αυτή τη φορά, ακόμα πιο δυνατά. Γιατί φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν.
Αντιληφθείτε ότι κινδυνεύουμε!
Κινδυνεύει Έλληνες η ελευθερία μας, μέσα στον ίδιο μας τον τόπο. Τον τόπο τον ιερό που για να λευτερωθεί, χύθηκε πάρα πολύ αίμα, άσχετα αν η Ρεπούση και η Δραγώνα δεν το εκτιμούν. Και τώρα ο τόπος πάλι θα καταληφθεί με ένα νομοσχέδιο και χωρίς να πέσει μια τουφεκιά, από ορδές υπανάπτυκτων, αλλογενών και αλλόδοξων, κυρίως Ασιατών και Αφρικανών! Που δεν έχουν με εμάς τίποτα κοινό. Που δεν απαρνούνται όμως τίποτα από όσα φέρουν και τα θέλουν όλα δικά τους (όταν στα μέρη τους οι Χριστιανοί σφαγιάζονται και οι ναοί τους πυρπολούνται): τη θρησκεία τους, την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών τους, τις κλειτερικτομές, το σκοταδισμό τους, τη ροπή τους προς το πλιάτσικο. Με αυτούς θα χτίσουμε τη νέα Ελλάδα; Με τη μαντίλα; Με την καφρίλα των Αφρικανών νταβατζήδων και εμπόρων ναρκωτικών της Ομόνοιας;
Κινδυνεύει η ίδια η υπόστασή σας, τα όσα ξέρετε, τα όσα αγαπάτε. Αν δειλιάσουμε τώρα, ο ήχος της καμπάνας θα αντικατασταθεί από τη φωνή του μουεζίνη, ο σταυρός από το μισοφέγγαρο, η μυρωδιά του γύρου από τη μυρωδιά του κάρυ και οι διαβάτες στο δρόμο θα είναι εν δυνάμει εχθροί και απατεώνες (όπως ο Σύρος διαρρήκτης που το έπαιζε Ιρακινός και προκάλεσε με ασύστολα ψεύδη ταραχές, ή ο Αφγανός πρεζάκιας και βιαστής που τον υιοθέτησε μεγαλόψυχα στη Βουλή και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βάλλοντας κατά της ΕΛΑΣ). Ο Θεός να βάλει μάλιστα το χέρι του να μη ζήσουμε όσα έζησαν το Λονδίνο και η Μαδρίτη. Γιατί εμείς δεν υπήρξαμε αποικιοκράτες, δεν χρωστάμε σε κανένα λαό απολύτως τίποτα!
Λαϊκή εξέγερση ΤΩΡΑ!
Και εδώ προσέξτε τη σχιζοφρενική προσέγγιση της θλιβερής εθνομηδενιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που θα κατηγορηθεί οσονούπω από το λαό για εσχάτη προδοσία: τη μια μεριμνά για την πολιτογράφηση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων, από την άλλη, δίνοντας ρεσιτάλ ανηθικότητας, πηγαίνει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και αρνείται να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα, απέχοντας από την ψηφοφορία και εξοργίζοντας τους Άραβες! Δηλαδή, ελάτε να μας…
Σας το είπα και θα το ξαναπώ: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι μια κυβέρνηση αρνηπάτριδων τυχοδιωκτών, με εθνομηδενιστικές αντιλήψεις. Αρνήθηκαν το δικαίωμα της ψήφου στους ομογενείς μας (τους φοβούνται, είναι πατριώτες), το έδωσαν σε τυχάρπαστους Ασιάτες και Αφρικανούς οικονομικούς μετανάστες. Όλα για την εξουσία, ακόμα και ο αφελληνισμός της Ελλάδας. Όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εγκλημάτησαν κατά της χώρας, κατά των ίδιων των παιδιών τους. Φυσικά, εξαπατήθηκαν. Κατανοητή η οργή κατά των διαφόρων τύπων που μας μιλούσαν για αμυνόμενη και προπηλακιζόμενη αστυνομία, αλλά στην πολιτική απαιτείται ενίοτε και ψυχραιμία. Ο συναισθηματισμός από μόνος του είναι κακή συνταγή.
Το απουσιολόγιο δεν πρέπει να γεμίσει
Έχουν όμως οι συμπολίτες μας που εξαπατήθηκαν πολιτικά, ακόμα μια ευκαιρία. Ας μην τη χάσουν. Το απουσιολόγιο πρέπει να μείνει κενό, όπως στις 29 Νοεμβρίου 2009. Ας σηκωθούν λοιπόν όλοι από τον καναπέ, ας σπάσουν τα φράγματα του κονφορμισμού και ας παλέψουν για το μέλλον των παιδιών τους, που δεν συμπυκνώνεται σε ένα ευάερο και ευήλιο διαμέρισμα σε συνοικία της Αθήνας. Μια συνοικία που θα έχει, ούτως ή άλλως, καταληφθεί από τριτοκοσμικές ορδές, αν δε δράσουμε πολιτικά τώρα.
Παράγκας...........(από το UFO)
07/01/2010 14:04
(Περί Ιθαγένειας Μεταναστών και Νομοσχεδίου….). Κε Παπανδρέου,_ Εδώ στην Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ.(ελλαδίτσα), υπάρχει πρόβλημα αποκατάστασης (Επαγγελματικής, Κοινωνικής, Γεωγραφικής, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ κ.τ.λ) των ελληνόπουλων (30.000,00 € έκαστο χρέος ΚΑΙ αυτά)!!!!!…. Φτιάξτε το μέλλον των ελληνόπουλων (σε πολλά θέματα ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ) και μετά οι μετανάστες… (ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Η Α.Π.Α.Κ.Κ.Τ.Υ. τόσο κόσμο. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!!!(ΕΧΟΥΜΕ 600.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ!!!!!)….. (Υ.Γ.: Έχετε περπατήσει στο Athinanistan, και στην Chinatown της Πειραιώς;;;)……….
Dimitrios Tsatsas
07/01/2010 14:03
To exw ksanapei kai to tonizw pali: Yparxei amighs Ellhnas meta 400 xronia tourkokratias, Germanikh katoxh, kai genika anakatwma lawn kai plhthysmwn ta teleutaia xilia xronia?

Oi shmerinoi katoikoi ths pswrokostainas nomizoun oti h Ellhnosnh einai proson. Poso lathos exete...Gia rwthste tous etairous ths EE: Agapoun thn Ellada alla tha thn protimousan xwris tous tempelhdes kai kaloperasakhdes "Ellhnes".

Oso gia mena, kykloforw me Souhdiko diabathrio oxi giati autoi einai kaloi alla toulaxiston kalyteroi apo tous mexri to kokkalo ratsistes Ellhnes.
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
07/01/2010 14:02
Με αυτά που διαβάζω περί ιθαγένειας και δικαίωμα ψήφου (προσωπικά είμαι κατά των πιο πάνω και εν ανάγκη είμαι υπέρ δημοψηφίσματος αλλά και δημοψηφισμάτων σε σοβαρά θέματα) και γενικότερα ένα μπλέξιμο άσχημο για το τι θεωρεί ο καθένας σταγονόμετρο και τι μπουρί μου έρχεται στο μυαλό η ιστορία με το Χ"παναγη. Σου ήπιε το αίμα με το μπουρί ο Ηρακλής και ο παγκος του Βασια και σου έδωσαν ιθαγένεια με βουλωμένο σταγονόμετρο κιας είσαι Έλληνας , κιας μιλούσες Ελληνικά . Τώρα θα πει κανείς τι σχέση έχουν οι τότε περιπτώσεις με το σήμερα. Έχει και παραέχει, και τότε δε με ρώτησαν και Τώρα με αγνοούν επιδεικτικά/

ΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
ασδ
07/01/2010 13:59
Βρε, εισαστε με τα καλα σας???

Ξεχνατε οτι στις χωρες που αναφερεστε, υπαρχει ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ για αυτο ειναι και τοσο ευνοϊκοτερος ο τροπος αποκτησης ΥΠΗΚΚΟΤΗΤΑΣ και ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ που γραφετε???

Αν ειχαμε και εμεις ποσοστωση σε 1 μηνα να επαιρναν οι μεταναστες την Ελληνικη υπηκοοτητα
Gia sas apogonoi tou Perikli
07/01/2010 13:58
a re ratsistares ellinares..............
oust apo edo katharmata (enoo ta akrodeksia katharmata kai tous ratsistes) tou kerata................
Giftario (kai pali tous akrodeksious fasistes kai ratsistes enoo)pou thelete na onomazeste, poloi apo eas, ellines kai o oros ellinas se analisi simeni gia esas mono xroma kai thriskia.
Oust apo edo Fariseoi....................

Ixame 400 xronia tous tourkous prin apo tous tourkous tous Romeous (poloi anengefaloi nomizoun oti to Byzantio ehi na kanei me Ellada) prin apo aftous perasn alloi tosoi apo tis tote polis kai mou thelete na isaste ''''katharoi'''' Ellinares.
Ande pigenete na ftiaksete kanena tourkiko kafe i kamia tourkikia pita kai afiste tous kakomirides tous anthropous pou irthan edo gia ena kalitero avrio na zisoun kai esis tous ehete priksi ta sikotia.
Ανδρέας Καστανός
07/01/2010 13:42
Οποιος από εσάς τους δημοσιογράφους (θεωρεί τουλάχιστον ότι) υπηρετεί τον Ελληνικό λαό και όχι το ιδιοκτήτη της εφημερίδας ή τα συμφέροντα πίσω από αυτόν, ας ζητήσει με άρθρο του δημοψίφισμα για το θέμα που συζητάμε και ας αφήσει τις μισές αλήθειες που καλλωπίζουν και κάνουν ευγενές το ολόκληρο ψέμα που κρύβεται από πίσω... Οταν η Ιταλία που είναι κατά τεκμήριο πιο "πολιτισμένη και προηγμένη" χώρα από εμάς, δώσει τα ίδια δικαιώματα σε όλους τους λαθρομετανάστες της, αντί να τους απαγορεύει να κατέβουν στα λιμάνια της (για να μη θυμηθώ μία ιστορία με ένα καράβι για βούλιαγμα που είχα ακούσει κάποιο καιρό πριν), τότε να έρθουν και εδώ και να κάνουν το ίδιο... Είμαστε Ελληνες, άρα όλα δουλεύουν στο χαλαρό και στο ρελαντί (αν όχι στην όπισθεν), αλλά θέλουμε να φαινόμαστε και Ευρωπαίοι? Δημοψήφισμα, κύριοι, ορίστε κοι Δημοσιογράφοι, ζητείστε το! Αν δε το κάνετε, είστε απλά όργανα του ίδιου αφέντη που θέλει να γίνουμε το ίδιο με τους "απόφοιτους" των φυλακών των γειτονικών χωρών...
tina
07/01/2010 13:42
Πάλι τα ίδια, πάλι θα μιλήσουμε για την καθαρότητα της φυλής μας? Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που γεννήθηκαν εδώ, που μιλάνε σαν και μας, τρώνε σαν και μας, πηγαίνουν στα ίδια σχολεία με μας. Που πρέπει να ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι , πως πρέπει να αισθάνονται, Έλληνες ή κάτι άλλο? Και τι ? Εγώ τους βλέπω σαν αδέλφια και αν το κάναμε όλοι αυτό θα μας έβλεπαν κάποτε έτσι και αυτοί. Θα μας σέβονταν, γιατί θα αξίζαμε τον σεβασμό τους.
χορτάτος "αντιρατσιστής"
07/01/2010 13:41
Εμείς οι Εργολάβοι και οι Εφοπλιστές μαζί με τις ΜΚΟ που έχουμε για τσιράκια μας και που τις ταΐζει ο ξενοφοβικός και ρατσιστικός λαουτζίκος, είμαστε πολύ φιλεύσπλαχνοι και στάζουμε φιλανθρωπία και αντιρατσισμό. Πού αλλού θα βρούμε τσάμπα δούλους και ξεφτίλα μεροκάματα; Πώς αλλιώς θα επιβάλλουμε γκέτο και ευρεία περιθωριοποίηση ώστε να κάνουμε καθεστώς την ανέχεια και το έγκλημα και να μπορούμε να εξουσιάζουμε πανεύκολα; Εμείς είμαστε οι αντιρατσιστές. Εσείς η λαϊκατζίδικη πλέμπα είσαστε οι ρατσιστές. Δεν είμαστε ίσα και όμοια. Σκάστε λοιπόν και κολυμπήστε στην "πολυπολιτισμική" κοινωνία που οικοδομούμε, εμφορούμενοι από χριστιανικά συναισθήματα αλληλεγγύης, βεβαίως-βεβαίως... Να είναι καλά η τσέπα μας...
elena
07/01/2010 13:41
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 7/1/2010 11:52
εσύ μόλις το έσκασες απο το Αγιον Ορος μου φαίνεται... εκτός αν το παίζεις Μαρία Αλιφέρη.... " ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ".
ασε μας ανθρωπε μου!!!
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΞΕΝΟΣ ΜΙΓΑΣ.
07/01/2010 13:39
ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ?? Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ MARGARET CHANT γενηθηκε και μεγαλωσε στο Elmhurst Illinois Αμερικης το 1923 απο Αγγλοσαξωνες γονεις που ηρθαν στην αμερικη απο Αγγλια. Τι περιμενατε να υποστηριξει την Ελλαδα Ο ΞΕΝΟΣ???????
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
07/01/2010 13:38
Ας σταματήσουν επι τέλους οι οπαδοί του Καρατζαφύρερ να μας ζαλίζουν με το δημοψήφισμα. Δημοψηφίσματα δεν νοούνται για δικαιώματα μειοψηφιών. Το θέμα είναι να παλαίψουμε για τους όρους Ελληνοποίησης. Θα πρέπει, με τήν απόδοση της Ιθαγένειας νά κάνουμε πραγματικούς Έλληνες, στήν παιδεία, στήν καρδιά καί τήν ψυχή, τους μετανάστες που το επιθυμούν. Όχι να εγκατασήσουμε στήν χώρα μας μειονότητες. Αυτός που δέν θέλει, ή δέν επιθυμεί να λειτουργεί ως Έλληνας, θα πρέπει να τον αφήσουμε να παραμείνει ξένος, να νομιμοποιήσουμε την απασχόλησή του καί ν''απαιτήσουμε ότι, η εδώ παραμονή του, όσο διαρκέσει, δέν θα δημιουργήσει προβλήματα στον ντόπιο πληθυσμό. Ας κρατήσει τήν πίστη του καί την κουλτούρα του για τόν ίδιο καί τήν οικογένειά του. Δεν θέλουμε τον τρόμο του Ισλάμ δίπλα μας. Δεν θέλουμε να μας επιβάλουν απαγορεύσεις όσον αφορά την κριτική μας για οποιαδήποτε θρησκεία. Δεν θέλουμε δίπλα μας έναν φανατικό, έτοιμο να ζωστεί πυρομαχικά για να μας πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο, όπου πιστεύει ότι θα βρεί αυτό που του στερούν στήν γή. Πιλάφι καί γυναίκες! Πιλάφια καί γυναίκες είναι εδώ. Ας δουλέψει να τ''αποκτήσει. Καί αν τόσο βιάζεται για τον άλλο κόσμο που του τάζει η θρησκεία του, ας πάει μόνος του. Εμείς έχουμε διαλέξει τον δικό μας κόσμο, όσο καί να μήν αρέσει σ''αυτόν.
Προσέξτε λοιπόν κύριοι. Το νομοσχέδιο να εμπλουτίσει το έθνος μας με Έλληνες που θα συνδράμουν στήν πρόοδο αυτού του τόπου καί όχι εχθρούς της Ελλάδος καί του Ελληνισμού!
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ
07/01/2010 13:38
ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΙΚΟ..ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ....ΑΡΑΒΙΚΑ..ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ..ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ..ΓΚΡΗΚΛΙΣ..Ε ΦΙΛΕ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ]..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..'''' ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ !!..ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ?'''' ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ..ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ,ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ,ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ,ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...ΑΥΤΟΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΦΗΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ,ΙΤΑΛΙΑ,ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΧΙΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ?????
ΕΛΛΗΝ
07/01/2010 13:32
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ. η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΙΕΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ Η ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΔΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ (ΠΧ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΩΤΙΚΩΝ Η ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ) ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΦΑΙΡΕΣΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΦΙΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 5 ΕΤΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΙΤΗΣΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΣΗ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΓΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΘΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗ ΟΤΙ ΑΝ ΚΛΗΘΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΘΑΤΟ ΚΑΝΗ) ΤΟΤΕ ΧΟΡΗΓΗΤΑΙ ΚΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΤΑ.

αΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΑΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΨΕΥΗΔΗ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙ ΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΗ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΗ.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ Η ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΥ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (ΠΧ Ο ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΓΕΝΝΗΦΗΚΕ ΣΤΗ ΧΑΒΑΗ)

ΕΔΩ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΦΓΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ, ΚΟΣΟΒΑΡΟΥΣ, ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΠΟΡΝΟΒΟΣΚΟΥΣ , ΝΟΝΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΗ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ


κωστας
07/01/2010 13:28
η προπαγανδα σας δεν εχει οριο,και συγκρινετε ανομοια πραγματα.η αμερικη,η ελβετια,η δανια κλπ.εχουν γειτονες τουρκους και αλβανους κυριοι?που εχουν επανειλλημενα εκφρασει εδαφικες και αλλες διεκδικησεις εναντιον της ελλαδας?σταματηστε επιτελους γιατι σας εχουμε παρει χαμπαρι και γινεστε και ρεζιλι.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΦΟΡΙΑ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ...
07/01/2010 13:23
ΠΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΦΟΡΙΑ??? ΚΑΝΕΙΣ !!!! ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΕΤΡΟΤΟΙΧΟΥΣ ΠΡΟΣ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ, ΣΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ
mpempis
07/01/2010 13:23
Νύχτα θα φύγεις κ. Γιωργάκη μας...! Έτσι είναι αν νομίζεις ότι είσαι Πρωθυπουργός της Σουηδίας όταν πια διαπιστώνεις ότι είσαι εκτός χώρου και χρόνου τότε είναι αργά! Say hello to mum cheers!
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ Ο ΤΙΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΗ
07/01/2010 13:15
Για να μην μιλατε οταν δεν ξερετε μερικοι δειτε τι εγινε με την Γιουγκοσλαβια του σοσιαληστη ΤΙΤΟ που λυπηθηκε τους ξυπολυτους Αλβανους που ηρθαν απο την αλβανια πεινασμενοι τους εδωσε Ο ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ ΤΙΤΟ κοματια γης που πηρε με το ετσι θελω (σοσιαληστικη κλεψια) απο τους πλουσιους αγροτες γιουγκοσλαβους ,και υπηκοοτητα και ηδου τα αποτελεσματα σημερα.Το ευχαριστω ηταν να πεταξουν εξω τους Σερβους . Αυτο παει να γινει και με την Ελλαδα.Δωστε τους δικαιωματα και θα σας παρουν το σπιτι αυριο.....!
ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ ΣΟΥΗΔΙΑ
07/01/2010 13:12
ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΠΟΥΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ . ΜΕΤΑ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛ. 6 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΑΙΤΩΝ / ΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΩΝ (ΦΑΚΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ,ΚΑΝΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΛΙ ΑΠΕΛΑΥΝΕΤΑΙ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 4. ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗ ΣΤΑ ΓΚΕΤΟ. ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ 5 ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ ΕΙΧΕ 18 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
giannis
07/01/2010 13:01
χρηστο στην αμερικη.. δυστυχως εχετε περασει ηδη στο σταδιο που η παραπληροφορηση και τα φερεφονα εχουν κανει την δουλεια τους.. στην ελλαδα ακομη προσπαθουν ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙΗ ΑΜΕΡΙΚΗ?? ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, ΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ .. ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ? ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ .. ΤΡΟΜΟΛΟΓΑΓΝΙΑ... ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΜΑΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.. συμφωνω για δικαιωμα ψηφουν και επρεπε ηδη να ψηφιζουν οσοι ελληνες διαμενουν στο εξωτερικο.. ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΙΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΟΒΑΜΑ ΚΟΣΜΟΠΡΟΕΔΡΟ.. ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΛΙΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΟΠΩς ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ , ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΣΑΣ BIGBROTHER .. ΝΑ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ... ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ .. ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ.. Η ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΩΝ .. mONEY MONEY.. WAR ... AMERICAN DREAM..ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ...
ΠΑΝΟΣ
07/01/2010 12:48
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.
ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΣΧΟΛΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ).
ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...... ΕΣΤΩ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...... Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ....(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ 19,4%)......
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ...... ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.......
γιαννης
07/01/2010 12:44
οτι γινει θα πρεπει να γινει με μεγαλη προσοχη η ελλαδα εχεις μολις 10 εκατομμυρια κατοικους δεν εχει πανω απο 50 η 250 οπως η αμερικη η αλλες χωρες. πρεπει να εχουν ολα τα δικαιωματα για συνταξεις ασφαλιση και οτι αλλο αλλα διαφωνω για δικαιωμα ψηφου για ολους. αν οχι στην αθηνα στην επαρχια και τα μικρα χωρια και νησια σιγουρα θα ειναι προβληματικο κατι τετοιο.. θα πρεπει οι πολιτικοι μας να βλεπουν με οριζοντα στο μελλον και οχι κοντοφθαλμα. αλλο το να εισαι δημοκρατικοι χωρα και να προστατευεις θεσμικα ολους τους πολιτες και αλλο το να τα ισοπεδωνουμε ολα με την αποψη οτι πρεπει να μαστε δημοκρατες. στην αρχαια ελλαδα οι προγονοι μας πολυ εξυπνα ... γνωριζαν τι ειναι να εισαι Ελληνας.. μην το ξεχνατε.. Όμαιμον = Οι έχοντες την ίδια καταγωγή . Ομότροπον = Οι έχοντες τα ίδια ήθη και έθιμα. Ομόγλωσσον = Οι ομιλούντες την ίδια γλώσσα. Ομόθρησκον = Οι λατρεύοντες τους ίδιους θεούς. για οσα παιδια γενιουνται και μεγαλωνουν ελλαδα θα πρεπει να ειναι αλλη η αντιμετωπιση σιγουρα . καλη χρονια
kate
07/01/2010 12:44
μου φαινεται πως οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν ξεχασει ποσοι ελληνες διαμενουν στο εξωτερικο και ειναι πολιτες και ιθαγενεις αλλης χωρας !! φιλε Σ το να αποκτησεις υπηκοοτητα στην αγγλια σου δινει σχεδον τα ιδια προνομια με αυτα της ιθαγενειας !!! η μονη διαφορα ειναι οτι δεν μπορεις να γινεις μελος της κυβερνησης!!!!!! εδω ουτε αυτο δεν εχουμε την υπηκοοτητα ειναι γελιο να βρισκομαι μπροστα σε συζητησεις με αλλους ευρωπαιους οι οποιοι δοξαζουν την χωρα μας για την ομορφια της και την φιλοξενια της αλλα εαν τους ρωτησεις εαν θα μενανε εδωπερα λενε αμεσως οχι !!!!!! γιατι παρ''οτι ειμαστε φιλοξενοι σε αυτον που μας δινει χρηματα σε αυτον που δουλευει για εμας ,τον μπετατζη ,τον υδραυλικο ,τον οικοδομο κ.α του φερομαστε λες και ειναι σκουλικι γουρουνι τιποτα αλλο.παρτε το ολοι χαμπαρι μας θεωρουν neadertal στο εξωτερικο και δεν κανουν και μεγαλο λαθος!!!!!!!! ειμαστε τελευταιοι απο τους τελευταιους ακομη και οι βουλγαροι εχοθν καλυτερο προγραμμα προσαρμογης των αλλοδαπων απο οτι εμεις !!! καλα ειναι οταν κανουν ολη την χαμαλοδουλεια που τα παιδια των ελληνων δεν καταδεχοντε πλεον να κανουν αλλα οταν πανε να αποκτησουν δικαιωματα οχιιιιιιιιιιιι δεν πρεπει γιατι δεν ειναι ελληνες!!!! ντροπη μας!!!
LAKIS GALIOURIS.
07/01/2010 12:42
ALLO I8AGENEIA..... ALLO YPHKOOTHTA...

OI PRODOTES MOIRAZOUNE YPHKOOTHTES, GIA NA EISPRASKOUNE PSHFOUS.
OPOS EGEINE APO TOUS IDIOUS IDAIOLOGIKA AN8ROPOUS , SE DIAFORES EVROPAIKES XORES.......

H USA . OPOS EFKOLA DINH YPHKOOTHTES... ALLO TOSO PIO EFKOLA TIS PERNH KAI PISO OTAN XREIASTH..

H BANANIA MAS MPORH????????????

AKOMA KAI ME THN YFHSTAMENH NOMO8ESIA, 8A MPOROUSANE NA AFERESOUNE THN ELLHNIKH YPHKOOTHTA APO OLOUS TOUS GYFTOBOULGAROUS POU KATOIKOUNE STHN ELLADA, KAI NA TOUS XOSOUNE STHN FYLAKH GIA ESXATH PRODOSIA.....

AFTO GIATI DEN GINETE ??????????????????

LAKIS GALIOURIS.
Michalis
07/01/2010 12:39
Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να ελληνοποιήσει άγνωστο αριθμό (λαθρο)μεταναστών προκειμένου να καλύψει τα φοβικά της σύνδρομα (να μην χαρακτηριστεί από τις ΜΚΟ -παραφυάδες του νεοταξισμού- ως ρατσιστική, δεξιά ή φασιστική), αλλά και για να καλύψει μελλοντικές ψηφοθηρικές της ανάγκες, είναι ένα γεγονός που πρόκειται να αλλοιώσει τα εθνοτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει και μέγιστο πρόβλημα στις σχέσεις της χώρας μας με άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Ξεκινώντας από το ποιοτικό μέρος της ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών, θα πρέπει κατ'' αρχήν να επισημανθεί το κενό που υπάρχει ή η ασάφεια που μέχρι στιγμής υφίσταται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ελληνοποίησή τους. Με βάση πληροφορίες που θα δίνουν οι ίδιοι και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα σύγκρισής τους, θα γίνονται αποδεκτοί οι νεο-έλληνες (λαθρο)μετανάστες. Αυτό θα συμβαίνει επειδή κανένας τους δεν διαθέτει ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά κι επειδή υπάρχει πίεση χρόνου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επιθυμεί να κλείσει το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν. Ως εκ τούτου, μία βασική παράμετρος που αφορά την Συνθήκη Σένγκεν (η συνθήκη Σένγκεν αφορά την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και με βάση αυτή τη συνθήκη καταγράφονται και διαμοιράζονται μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. πληροφορίες για τους πολίτες) παραβιάζεται από την πλευρά της Ελλάδας, η οποία θα εντάξει στην ελληνική κοινωνία (άρα και στην κοινωνία των ευρωπαίων πολιτών) ανθρώπους για τους οποίους δεν διαθέτει κανένα απολύτως στοιχείο που να αφορά το παρελθόν τους ή την κοινωνική και επαγελματική τους δράση. Η Ευρώπη, έχοντας δώσει το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης στους πολίτες της, μετά την υλοποίηση περί ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών από την Ελληνική κυβέρνηση, θα αναγκαστεί να υποδέχεται πολίτες της Ελλάδας, οι οποίοι θα διεκδικούν θέσεις εργασίας και για τους οποίους θα υπάρχουν μηδενικές πληροφορίες σχετικά με τα προσόντα τους ή το παρελθόν τους. Είναι σαφές πως καμία σχεδόν κυβέρνηση κράτους - μέλους της Ε.Ε. δεν πρόκειται να ανεχθεί να μεταβληθεί σε δεξαμενή ανθρώπων αγνώστων στοιχείων που πολύ πιθανόν να διαταράξουν την κοινωνική και την εργασιακή ειρήνη ή ακόμη και να επηρεάσουν τα εγκληματολογικά στατιστικά των κρατών στα οποία θα μετακινούνται οι "έλληνες" πολίτες. Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ούτε και να εγγυηθεί την συμπεριφορά των νεο-ελλήνων που θα έχουν χαρακτηριστικά απειλής για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Εάν αποδεχθούμε την ρήση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή πως "η Ελλάδα είναι ένα φρενοκομείο", τότε σε μία σύγχρονη έκδοση αυτή της ρήσης θα λέγαμε πως η Ελλάδα είναι ενα φρενοκομείο που παρέχει πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, με ανατολική πύλη εισόδου αλλά και με έξοδο που κοιτάζει προς την Ευρώπη. Με την Ελλάδα να μεταβάλλεται σε κράτος-απειλή για την ίδια την Ευρώπη, οι εξελίξεις δεν θα είναι διόλου ευχάριστες για τους ήδη υπάρχοντες έλληνες πολίτες. Η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά (ίσως καλύτερα και από τον έλληνα πρωθυπουργό) την δομή της Ελληνικής κοινωνίας και είναι σίγουρο πως μία πιθανή μεταβολή των ήδη υπαρχόντων χαρακτηριστικών του έλληνα πολίτη, θα αναγκάσει τους ευρωπαίους ηγέτες (στην υπόλοιπη Ευρώπη η φωνή των πολιτών συνεχίζει να γίνεται σεβαστή) να πάρουν έκτακτα μέτρα κατά του επικίνδυνου φαινομένου της μετατροπής των ελλήνων πολιτών. Με απλά λόγια, η Ελλάδα θα μπει σε ειδικό καθεστώς και η μετακίνηση των Ελλήνων πολιτών θα γίνεται κάτω υπό αυστηρούς όρους και με την εγγύηση του ελληνικού κράτους... Σε αυτή την επικείμενη ευρωπαϊκή απόφαση (θωρείται βεβαία σε περίπτωση που ψηφισθεί το νομοσχέδιο ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών σημαντικότατο ρόλο πρόκειται να παίξει η αύξηση της εγκληματικότητας που σημειώθηκε και που συνεχίζει να υπάρχει αλλά και να αυξάνεται στην Ελλάδα. Οι απόπειρες των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και διάφορων υπουργείων (π.χ. υπουργείο Προστασίας Πολίτη) να διαγράψουν την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικής δραστηριότητας λόγω των (λαθρο)μεταναστών, μπορεί να έχουν επιτυχία απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά δεν μπορούν να ξεγελάσουν και τις υπηρεσίες ασφάλειας που λειτουργούν μέσα στις πρεσβείες ευρωπαϊκών κρατών, οι υπεύθυνοι των οποίων καταγράφουν λεπτομερέστατα την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο σύγχρονος μέσος έλληνας πολίτης. Εν κατακλείδι, η ελληνοποίηση των (λαθρο)μεταναστών πρόκειται ουσιαστικά να σημάνει τον περιορισμό μετακινήσεων, των πραγματικών-ιθαγενών κατοίκων της χώρας, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γενόμενοι αποδιοπομπαίοι τράγοι και εμφανιζόμενοι ως γενικώς εγκληματικά στοιχεία, ανεπιθύμητοι για διαμονή ή τουρισμό σε ευρωπαϊκά κράτη, οι έλληνες πολίτες θα νιώσουν -πέρα από τις συνέπειες της ελληνοποίησης των (λαθρο)μεταναστών στο εσωτερικό- το εγκλωβισμό της περιφρόνησης της Ευρώπης. Δυστυχώς, τα κόμπλεξ και τα φοβικά σύνδρομα των σημερινών κυβερνώντων, επιτάσσουν την άμεση αντίδραση από τους έλληνες πολίτες, οι οποίοι και θα "γευτούν" τα αποτελέσματα της εφαρμογής μίας πολιτικής, ο εμπνευστής της οποίας έχει μονοψήφιο αριθμό στον δείκτη νοημοσύνης του. Μετά τον ευρωπαϊκο οικονομικό έλεγχο-επιτήρηση, εάν επιβληθεί στην χώρα μας και ένα ειδικό καθεστώς "μετακίνησης των ελλήνων πολιτών" στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε αυτόματα η Ελλάδα μεταβάλλεται σε χώρα που θα βρίσκεται στην τελευταία ταχύτητα της Ευρώπης, με σχεδόν μηδενική βαρύτητα στις αποφάσεις και τις γενικότερες δράσεις κρατών και πολιτών της Ε.Ε. Όσο και αν προσπαθήσουν οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης να μετακυλήσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Η Ευρώπη έχει πάρει τις αποφάσεις της και έχει ορίσει την Ελλάδα ως "κυματοθραύστη" των λαθρομεταναστευτικών κυμάτων και δεν πρόκειται επ'' ουδενί να ανεχθεί τροποποίηση των ήδη ληφθέντων αποφάσεων που αφορούν και την ασφάλεια του μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Οπότε, ως πρόβλεψη μπορούμε από τώρα να "δούμε" μία Ελλάδα γεμάτη από νεο-έλληνες πρώην (λαθρο)μετανάστες, εγκλωβισμένους σε μία χώρα που δεν μπορεί να τους υποδεχτεί και να τους συντηρήσει (λόγω ανυπαρξίας μεγάλων βιομηχανικών μονάδων). Και αυτοί οι νεο-έλληνες, θα περιφέρονται και πιθανότατα θα εγκληματούν για ένα κομάτι ψωμί... Η δε αλλοίωση που θα επιφέρουν στον προϋπάρχοντα πληθυσμό και η επιβάρυνση της κρατικής οικονομίας, θα οδηγήσει σε λογικό αδιέξοδο και σε βίαιη κοινωνική σύγκρουση... Αυτό επιδιώκουν οι νεκροί εγκεφαλικά κυβερνητικοί αρμόδιοι και οι σύμβουλοί τους; Θέλουν να φέρουν την απομόνωση από το εξωτερικό και το χάος στο εσωτερικό της χώρας; Αν δεν μπορούν αυτοί οι "κύριοι" να δούνε τις αυτονόητες εξελίξεις, τότε πολύ φοβάμαι πως θα γνωρίσουν αυτές τις εξελίξεις από "πολύ κοντά"
SPYROS
07/01/2010 12:38
Κα ΜΟΥΤΟΥΣΗ ΚΑΙ Κε ΣΤΕΦΑΝΗ, ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ-ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ?
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ
07/01/2010 12:35
ΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΑΜΕΡΙΚΗ,ΓΑΛΛΙΑ,κλπ,κλπ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ (ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ, )ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΘΡΟΑ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΕΝΩΝΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ Ή ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ . ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΦΥΛΗΣ , ΧΡΩΜΑΤΟΣ , Ή ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ . ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ (ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ) ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .
ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΥΑΛΑ
07/01/2010 12:34
ΠΡΟΣ : Δ 7/1/2010 11:21

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Ανατολή με το μισό του στρατό αποτελούμνενο απο Ασιάτες ...
Αν είχε μόνο τους Μακεδόνες - Ελληνες δέν θα έφτανε ούτε μέχρι την Αίγυπτο ...
Ανοιίξτε τα ματια και μυλά σας και σκεφτείτε τη δύναμη της Ελλάδας στο μέλλον ( σε 1Ο χρόνια πλυθησμός 15 εκατ.
Έλληνες όλοι - χωρίς μειονότητες).
ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ...
07/01/2010 12:29
ΠΡΟΣ: ΟΜΗΡΟΣ.Τ 7/1/2010 11:21

ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΚΤΟΜΕΝΟΣ !
ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ...

ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ...

ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΤΩΡΑ ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ...
ΗΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
07/01/2010 12:24
Δε φτανει που μπαινουν παρανομα στη χωρα μας να τους επιβραβευσουμε και με χορηγηση ιθαγενειας!νισαφι πια..ελεος!Θα πλακωσει ολη η Αφρικη και η Ασια στη χωρα μας!Δεν μπορω να καταλαβω την λογικη καποιων πολιτικων μας!Φυσικα τα κριτιρια για τους νομιμους μεταναστες θα πρεπει να ειναι ευνοικοτερα και ευκολοτερα να δινετε η ιθαγενεια αλλα μονο για αυτους!
This is the right way
07/01/2010 12:23

Νομίζω ότι για το ζήτημα της Ελληνικής ιθαγένειας είναι χρήσιμο να δούμε την αναλογία με την Χριστιανική “ιθαγένεια” και πώς αυτή αποδίδεται μέσω του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας.

Και λέω Χριστιανική “ιθαγένεια” διότι ο μεταλαμβάνον την Θεία Κοινωνία συμμετέχοντας στο μυστήριο, συμμετέχει στο κοινό σώμα της εκάστοτε εκκλησίας.

Με βάση λοιπόν τα όσα αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος”...ο μεν γαρ εναγείς και ακάθαρτος ουδέ εν εορτή δίκαιος...ο δε καθαρός και δια μετανοίας ακριβούς αποσμηξάμενος και πλημελλήματα και εν εορτή και αεί δίκαιος... ”, απαιτείται εξομολόγηση, μετάνοια και νηστεία.

Ή για να το πούμε πιο απλά απαιτείται από τον μεταλαμβάνον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ(εξομολόγηση), ΝΟΗΤΙΚΗ(μετάνοια) αλλά και ΥΛΙΚΗ(νηστεία) συμμετοχή προκειμένου να λάβει την Χριστιανική ιθαγένεια.

Παρεμπιπτόντως για dna δεν αναφέρει κάτι.

Αν λοιπόν δεχτούμε σωστή την ρύθμιση που κάνει ο Χριστιανισμός για την απόδοση της Χριστιανικής “ιθαγένειας” οι απαιτήσεις κατ’ αναλογία που θα μπορούσε να έχει το κράτος προκειμένου να δώσει την Ελληνική ιθαγένεια σε κάποιον μπορούν να συνοψιστούν ως εξής.

Καταρχήν να υπάρχει πνευματική συμμετοχή του ενδιαφερόμενου με την πνευματικότητα των Ελλήνων. Η πνευματικότητα των Ελλήνων εκφράζεται μέσω του θρησκευτικού δόγματος τους που είναι η ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός.

Μετά πρέπει να υπάρχει νοητική συμμετοχή του ενδιαφερόμενου να λάβει την Ελληνική ιθαγένεια με την Ελληνική παιδεία και ιστορία.

Και τέλος θα πρέπει να υπάρχει και υλική συμμετοχή προκειμένου να αποδείξει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται.

Κοντολογίς οποιοσδήποτε άνθρωπος(ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος κτλ) είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, μετέχει της Ελληνικής παιδείας και είναι διατεθειμένος να καταβάλει ένα σεβαστό τίμημα μπορεί να λάβει την Ελληνική Ιθαγένεια χωρίς να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.
ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ
07/01/2010 12:19
ΕΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΑΙ
ΖΩΗ
07/01/2010 12:16
Κουράστηκα με όλες αυτές τις αηδίες!!!!!!!!!
Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ!!!!!!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ!!!!!!!!
Σ΄αυτές τις ηπείρους ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (εκτός από τους Ινδιάνους)
ΔΕΝ είναι ΕΘΝΟΣ (προσπαθούν να γίνουν).
Άρα ποιό το πρόβλημα να δώσουν ιθαγένεια σε κάθε άτομο που την ζητάει - ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ ΒΡΑΖΟΥΝ.
Η Αγγλία Γαλλία Ολλανδία κλπ. έχουν δεχτεί στη χώρα τους αλλοδαπούς από τα κράτη που ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ.
Τούς ΔΟΥΛΟΥΣ τους, ονόμασαν Γάλλους Άγγλους Ολλανδούς (βλέπε έγχρωμες ποδοσφαιρικές ομάδες)...
Για μας εδώ είναι δύσκολο να το δεχτούμε - βλέποντας κι όλη αυτή την εγκληματικότητα να μας απειλεί καθημερινά.
Κάποτε κοιμόμασταν με τις πόρτες ανοιχτές και σήμερα έχουμε φυλακιστεί με σιδεριές μέσα στα σπίτια μας.
Φυσικά και δεν είμαστε ρατσιστές. Ποιά χώρα με το μέγεθος της δικής μας στέλνει παντού βοήθεια όπου κι αν χρειαστεί?
Ποιός έχει το φιλότιμο του Έλληνα που έσκυβε και βοηθούσε στο δρόμο όποιον έβλεπε ανήμπορο?
Τώρα όμως πως να το κάνει, όταν, μόλις σκύψει, βλέπει ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ να του ζητάει το πορτοφόλι του?
Εσείς μας κάνατε ξενόφοβους, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, που δεν έχετε σύστημα κρατικής προστασίας του πολίτη.
Δώστε τους άδεια παραμονής και υπηκοότητα
ΟΧΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.
Γιατί πρέπει να ονομάζονται Έλληνες?
Ας ονομάζονται πχ. πακιστανοί με ελληνική υπηκοότητα΄.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΒΑΝΑΥΣΑ.

CHRISTOSJUNE
07/01/2010 12:14
Κ. Αντωνη Συμεωνακη εσεις δεν έχετε καμια σχέση με την κατάσταση που επικρατεί εδω.
Καλα κάνετε και υποστηρίζετε τα δικαιώματα των μεταναστατών, αλλά
δεν έχουν καμία σχέση οι Ελληνες της Αυστραλιας με τους μετανάστες εδω.
έχετε κυκλοφορήσει στην Αθήνα τωρα τελευταία?
σας συμβουλεύω να μείνετε καλύτερα Αυστραλία!
Εδω παραέχουν δικαιώματα και κάνουν και δεύτερες δουλείες.
Πρωι οικοδομοι βραδυ εμποροι όπλων και ηρωίνης.
πολλοι ληστές τραπεζών και ελάχιστοι νομοταγείς δυστηχώς.
Η κατασταση μαλιστα επειδή εφτασε στο απροχώρητο θεσπιστηκαν σώματα ασφαλειας που φρουρούν την Αθηνα αλλα ανεπιτυχως θα έλεγα.
Χρειαζόμαστε και τον στρατό!!!!!
πρεπει να γίνει κατι παρομοιο με αυτο στην Γαλλία!

Δεν μιλαω για την επαρχία γιατι είναι απροστάτευτη!
μπορείτε αν θέλετε επίσης να συγκρίνεται την Ελλάδα του 80 μέχρι το 90 και θα βρειτε τεραστια ποσοστα εγκληματικότητας με την σημερινή.
όταν έρθετε Ελλάδα το καλοκαιράκι δοκιμάστε να ξαπλώσετε βράδυ έξω στην βεραντούλα σας.

Σας συμβουλεύω να μην το κάνετε!!!!
Γιατί στην Αυστραλία υπάρχουν νόμοι και μέτρα!!!!!!
εδώ όμως δυστηχώς ένα τίποτα!!!!
Μπορεί να ακούγεται ρατσιστικό αλλα το προτιμώ απο μια Ελλάδα ''''ΧΑΒΟΥΖΑ''''
Για να γίνει κάποιος πολίτης απο μετανάστης πρέπει να παρουσιάσει και καποια δείγματα γραφής και με κοπο να τα αποκτήσει.
Οπως εσείς, οι Ελληνες της Αμερικής και σε οποιαδηποτε άλλη χώρα.
Stavros
07/01/2010 12:13
Den katalavaino to epixeirima , to kanoun oi mises xores stin Evropi, orea kai oi alles mises ti kanoun? kai den me noiazei ti kanoun oute aytes oi mises oute oi alles mises, alla giati kanoun oti kanoun. Diladi poio einai to epixeirima tis mias i tis allis apopsis, kai stin teliki na ginei dimopsifisma. Ego imoun kata ki as psifisa pasok, o koumparos einai Laos ki einai yper kai konteyei na me peisei. To zitima einai na ginei syzhthsh pragmatiki kai kinitro gi ayto einai i prokyrixi dimopsifismatos, wste kai syzhthsh na ginei kai tin apofasi emeis na tin paroume kai na eimaste kyrioi kai ypeythynoi twn praxevn mas. Ki an isxyoyn ayta stis mises xvres tis eyropis isxyoun kai alla pragmata ekei, se alles den yparxoun diodia, stis pio polles einai mikrotera ta teli kai me megalyterous misthous, se alles den yparxei stratiotiki thiteia, stin Germania den exei oria taxytitas, einai epixeirima to kanoume giati to kanoun ki oi alloi??? Aytos pou to egrapse diladi ama ton apatisei i gynaika toy tha dexthei to epixeirima to kanoyn kai oi alles mises??? ti mas lene?? :)
ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ
07/01/2010 12:11
Μα υπαρχουν πραγματικοι ελληνες?(εκτος απο εμενα)
Οι ελληνες χαθηκαν μαζι με την ειδωλολατρεια.
Μας εξαφανισαν απο το χαρτη οι χριστιανοι.
Το βυζαντιο ηταν ο ταφος των ελληνων.
οποτε σημερα οταν μιλαμε για ελληνες, μιλαμε για imitation ελληνες.
πού ακουστηκε ελληνας και χριστιανος?
Τανια
07/01/2010 11:56
Δεν με ενδιαφερει τι λενε οι ευρωπαικοι δεικτες (γιατι μονο οποτε σας συμφερει τους χρησιμοποιειται...)και οι ερευνες(πανω στις οποιες παιζονται συμφεροντα....)αυτο που ζω ειναι οτι η χωρα μου εχει γινει μια απεραντη χαβουζα...η εγκληματικοτητα ξεπερασε καθε οριο(δεν μας συγκινει τιποτα πλεον....ουτε οτι βιαζοντε και σκοτωνοντε γριες οτι κανουν μαυρους στο ξυλο γερους ...)καθε μερα πλεον εχουμε και ενα εγκλημα και αμετρητες κλοπες και ληστειες...σαφως εκτος απο τους ξενους υπαρχουν και Ελληνες ΑΛΛΑ μονο το ποσοστο αλλοδαπων στις φυλακες δειχνει το ποσοστο συμμετοχης τους....Η ΝΔ αποτυχε να μειωσει την εγκληματικοτητα ΑΛΛΑ και τωρα επι Πασοκ βλεπω να χειροτερευουν τα πραγματα απλουστατα γιατι δεν τους ενδιαφερει οι δεκαδες αλλοδαποι που μπαινουν στην χωρα αλλα πως θα "εκτελεσουν" εντολες και να δωσουν Ιθαγενειες...!!!
Καθαρισε την Ελλαδα...ελεγξε την εγκληματικοτητα και μετα ασχολησου με τους μεταναστες που δικαιουνται(με προυποθεσεις ...) Ιθαγενεια.Οποιος δεν εχει λευκο ποινικο μητρωο οσα χρονια και να ζει εδω να μας λειπει...!
Το Πασοκ πηρε μια μεγαλη νικη και εδωσε ελπιδες οτι τα πραγματα θα αλλαξουν ΑΛΛΑ πολυ ευκολα αυτο το 10% μπροστα μπορει να γινει καπνος...ο κοσμος κουραστηκε απο τους ψευτες...!!
Εχετε και το θρασσος να συγκρινεται την Ελλαδα με αλλες χωρες λες και στην Αμερικη - Αυστραλια κ.τ.λ εχουν γειτονες που διεκδικουν εδαφη τους....ειδατε τι εγινε στο Κοσσοβο....σε λιγο και η Φυρομ θα ειναι μια προεκταση της Αλβανιας...ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗ σας που δεν λετε αληθειες που ενδιαφερουν την ΕΛΛΑΔΑ αλλα ασχολειστε με ευρωπαικους δεικτες και ερευνες (υπαρχουν χιλιαδες τετοιες ερευνες και δεικτες που δειχνουν οτι εχουμε τους περισσοτερους βουλευτες σε αναλογια με τον πληθυσμο...ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...επισης οτι παιρνουμε μισθους 1/3 απο αλλες χωρες...αυξηστε τους....οτι εχουμε πενταπλασιους δημοσιους υπαλληλους απο μικροτερες χωρες...μειωστε τους....οτι εχουμε περισσοτερους λαθρομεταναστες απο αλλες χωρες ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ....εκει δεν μετρανε οι δεικτες και οι ερευνες??).
Jason
07/01/2010 11:55
Kurioi twn NEWN exete kuriolektika lusaxsei na mas peisete na paroume thesi uper twn metanastwn (stin maziki pleiopsifia tous lathraiwn)....exete tyflwthei me ta tosa xrimata pou sas exoun taxsei oi neotaxsikoi paragontiskoi egxwrioi kai mh....eiste kuriolektika axsiolupitoi gia na min pw kati varutero...se ola osa epixeirimata sas thetoun oi aploi polites pou tasontai kata tis apodosis ithageneias eseis den exete na parathesete oute ena antepixeirima....exete katantisei gelioi me to na katigoreite tosous Ellines pou tassontai kata tou nomou autou ws dithen ratsistes kai akrodexsious h ethnikistes....ka Moutousi k kurie Stefani kati tetoioi ethnikistes apeleutherwsan tin Ellada sto parelthon gia na mporeite eseis simera na pinete eleuthera ton cafe sas sto Da Capo kai na to paizete dithen dimosiografoi kai na grafete eleuthera oti bourda sas katevei....h dimosiografia kurioi einai leitourgima alla eseis apo oti fainete tin xrisimopoite ws mesw ploutismou....eiste anthellines kai epikindunoi kai kala tha kanete an den sas aresei stin Ellada, an h Ellada den proseggizei tin upoloipoi Eurwpi se dimokratikotita, an...., an....., an....., na xsekoumpisteite kai na pate metanastes allou. fugete oso einai kairos giati suntoma tha vreite olous tous Ellines mprosta sas KAI OXI MONO STO DIADIKTIO ALLA KAI STOUS DROMOUS DIMOKRATES TOU K__OU.
ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
07/01/2010 11:52
Τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα αισθάνονται πιο Ελληνες απο τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών της Αμερικής , Καναδά, Γερμανίας, Αυστραλιάς κλπ.

Αγκαλιάστε τα νέα Ελληνόπουλα , αγκαλιάστε το μέλλον της Ελλάδας !
Ak
07/01/2010 11:51
Σαν πολύ δεν σιγοντάρετε την απόφαση του Παπανδρέου να δώσει ιθαγένεια στους μετανάστες? Και ρωτάτε μετά γιατί εσάς τους δημοσιογράφους σας θεωρούμε ίδιους με τους πολιτικούς?
jackpot
07/01/2010 11:35
Απο τη μια βαζετε καθε μερα αρθρα που λενε οτι η Τουρκια μας απειλει και απο την αλλη θελετε ντε και καλα να μας επιβαλλετε την νομιμοποιηση μουσουλμανων, Αλβανων κτλ. Αποφασιστε επιτελους κι εσεις οι ιδιοι τι θελετε γιατι το ενα υπονομευει το αλλο.
Zanglos
07/01/2010 11:33
Κύριε Παπανδρέου, λάβατε εντολή από τον Ελληνικό λαό να κυβερνήστε και όχι να ξεπουλήσετε την Ελλάδα.
Το 75% του Ελληνικού λαού ζητά Δημοψήφισμα.
Έχουμε δημοκρατία η δικτατορία?
123
07/01/2010 11:33
Δώστε τους ιθαγένεια, αλλά αναγκάστε τους να πληρώνουν και φόρους υψηλούς...
CHRISTOSJUNE
07/01/2010 11:32
ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!!!!!
Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ!!
ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΧΑΜΕΝΩΝ ΨΗΦΩΝ
Petros
07/01/2010 11:28
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, and beyond… Απευθύνομαι κατά κύριο λογο προς την παρούσα κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας αλλά τα σχόλια/επισημάνσεις/ παραπονά μου είναι διαχρονικού χαρακτήρα και αφορούν όλους τους εν Ελλάδι αδελφούς μας. Γεννήθηκα στην Ελλάδα, τελείωσα πανεπιστήμιο, υπηρέτησα την θητεία μου, έλαβα μέρος σε πολεμική αποστολή προς την Κύπρο το 1974, και στην ηλικία των 26 ετών έγινα μετανάστης στον Καναδά. Έγινα Καναδός πολίτης, προόδευσα (δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες για να μην κατηγορηθώ για αυτοπροβολή) , αλλά διατήρησα την Ελληνική μου υπηκοότητα και ποτέ δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι και να ασχολούμαι με τα της Ελλάδος. Προφανώς δεν είμαι ο μόνος, αλλά οπωσδήποτε δεν μπορώ να θεωρηθώ ότι αντιπροσωπεύω τον μέσο όρο. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ομογενών στον Καναδά δεν κάνει τρία ταξίδια τον χρόνο στην Ελλάδα, δεν επενδύει σε σύγχρονες γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ούτε ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο του σε δραστηριότητες που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν υποτιμητικά εθνική δράση. Με αυτά τα ολίγα σαν εισαγωγή, και με αφορμή τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική Ιθαγένεια/Υπηκοότητα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές πραγματικότητες που με προβληματίζουν, και που νομίζω αποδεικνύουν ότι εσείς οι εν Ελλάδι Έλληνες μας έχετε γράψει εμάς τους ξενιτεμένους αδελφούς σας εκεί που μελάνι δεν πιάνει. 1. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (δηλ. 2-3 εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΕΣ) που όταν ζητάμε να μας επιτρέψετε να ψηφίζουμε στον τόπο διαμονής μας (κάτι το οποίο είναι συνταγματικό μας δικαίωμα, και θα έπρεπε να διασφαλίζει ένα ‘κράτος δικαίου’) μας λέτε (Απευθύνομαι σε όλους ανεξαρτήτως κομματικής διάκρισης) ότι αυτό απαιτεί να το εγκρίνουν τα 2/3 της βουλής, ενώ τώρα για να αποδοθεί η υπηκοότητα (και σύντομα, μετά από προσφυγές στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια, και πλήρη δικαιώματα Έλληνα πολίτη) σε νόμιμους και παράνομους μετανάστες στη Ελλάδα, αρκεί μόνο η απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής (και τελικά, η απλή πλειοψηφια της βουλής) διότι αυτό απαιτεί το ‘κράτος δικαίου’! 2. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς που πήραμε τα μάτια μας και φύγαμε για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για να ‘αραιώσουν τα σκόρδα στην ψωροκώσταινα’ και για να χορτάσετε και εσείς ψωμί, αλλά τώρα που ‘τα παιδιά του χασάπη χορτάσανε κρέας φτιάχνουν και δαχτυλίδια με τα άντερα’ μας φέρεσθε σαν να είμαστε απόπαιδα και τρέχετε να αγκαλιάσετε και να βάλετε στο σπίτι σας τους γυρολόγους που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα. Σκεφθήκατε το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο ότι η κόρη σας μπορεί ‘αύριο’ να σας φέρει στο σπίτι ένα μαυράκι κουλούκι. Ποσό προετοιμασμένη είναι η Ελληνική κοινωνία για τέτοιες ‘καινοτομίες’; 3. Πως θα πρέπει να αισθανόμαστε εμείς οι ομογενείς (και τα αδέλφια μας ναυτικοί) που για πολλές δεκαετίες στηρίζαμε τους προϋπολογισμούς της Φτωχομάνας Ελλάδος και τώρα που χρειαζόμαστε την βοήθεια της για να μπει λίγο φρένο στον αφελληνισμό μας η κουτοπόνηρη μάνα αφού πρώτα έδιωξε τα παιδιά της γιατί δεν μπορούσε να τα ταΐσει, ψάχνει τώρα για ψυχοπαίδια να της κάνουν τα θελήματα. Έχει άραγε κανένας σκεφθεί ότι η δυνατότητα ψήφου στον τόπο διαμονής μας μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για να αρχίσουν οι ομογενείς να ασχολούνται και πάλι με την Ελληνική τους υπόσταση; 4. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι έχει πλέον περάσει η εποχή που οι απόδημοι υπήρχαν μόνο για να τρέχουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Δεν είναι όλοι οι ομογενείς επιστήμονες διεθνούς ακτινοβολίας ούτε επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Οι ομογενείς έχουν και ανάγκες και προβλήματα και χρειάζονται χείρα βοηθείας. Ο έχων ώτα ακούει ακουέτω!!!! Αντί να ψάχνετε να βρείτε το πως θα χρησιμοποιήσετε τους ομογενείς για να προωθήσετε τις διάφορες πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, θα πρέπει να συνηθίσετε στο ερώτημα: τι ποσοστό του Ελληνικού προϋπολογισμού διατίθεται εφέτος σε προγράμματα για τους ομογενείς. Αντί να έρχονται οι εκπρόσωποι των κομμάτων (και οι διπλωμάτες) να μας κάνουν διαλέξεις και να φεύγουν, θα πρέπει να συνηθίσετε στο να έρχεσθε και να μας ακούτε, καταγράφοντας τις ανάγκες μας και τα προβλήματα μας (θα είναι και αυτό μια καλή αρχή!). 5. Συχνά, όταν παραπονιόμαστε για διάφορα ευτράπελα στην Ελλάδα (π.χ. ουρές στις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες, οδικές παραβάσεις κτλ), και κάνουμε σύγκριση με την καλύτερη κατάσταση που υπάρχει στην Αμερική, μας απαντούν: Αχ εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αμερική. Τώρα όταν πολλοί ομογενείς κρούουν τον κώδονα για τις προτεινόμενες αλλαγές στον νόμο για την Ελληνική υπηκοότητα, δεχόμαστε το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να μην ξεχνάμε ότι και εμείς κάποτε σαν μετανάστες επήγαμε στην Αμερική αλλά αυτοί μας έδωσαν υπηκοότητα. Ποσό γρήγορα και βολικά ξεχάσατε ότι η Ελλάδα δεν είναι Αμερική. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ακόμα τεράστια διαφορά. Πρώτον, η Αμερική (Αμερική = ΗΠΑ, Καναδάς) είχε (και σε αρκετό βαθμό έχει ακόμη) πολλά εφόδια (πλούτο, οργάνωση, κράτος δικαίου, κτλ) για να κερδίσει την καρδιά και αφομοίωση του μετανάστη, ενώ η Ελλάδα προσφέρει μόνο μια θέση κάτω από τον ήλιο, και άπλετη διαφθορά. Δεύτερον, στην Αμερική υπάρχουν (καλομελετημένοι) νόμοι που εφαρμόζονται ενώ στην Ελλάδα οι νόμοι γίνονται στο ποδάρι και στην τελική ανάλυση όλα διαστρεβλώνονται, παρακάμπτονται , και ‘για τους ημετέρους’ επιτρέπονται. [ Εάν κάποιος διαφωνεί, ας εξετάσει πως γίνονται οι προαγωγές και προσλήψεις καθηγητών στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (και αν η στοχοποιηση θεωρείται αυθαίρετη, ας εξετάσει η κυρία Υπουργός τον φάκελο διορισμού του Αναπληρωτή Καθηγητή Λαχανοκομιας το περασμενο καλοκαιρι). Μια και το έφερε η κουβέντα, αυτός είναι ένας άλλος τομεας όπου όλες οι κυβερνήσεις απέτυχαν να σταθουν στο υψος των περιστάσεων, και οι γενικές συνελεύσεις των καθηγηταραδων λειτουργούν σαν μαφιόζικες φαμίλιες] Και μην βιαστεί κανένας να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ΟΛΟΙ οι ομογενείς που ξεσηκώνονται εναντίον του προτεινομένου νόμου είναι συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, απληροφόρητοι, εθνικιστές κτλ. Αυτές τις καταστάσεις τις έχουμε ζήσει στο πετσί μας και μπορούμε να συγκρίνουμε και να προβλέψουμε τα αποτελέσματα. Θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο Πρωθυπουργός (αλλά και πολλοί από τους Υπουργούς του), σαν πρωην μετανάστης, θα είχε ποιο σφαιρική αντίληψη πάνω στο θέμα. Δυστυχώς όμως, πολλοί Έλληνες που πηγαίνουν στην Αμερική (στο εξωτερικό γενικά) για σπουδές, και μετά από λίγα χρόνια γυρνούν στην Ελλάδα χωρίς να ζήσουν και εργαστούν στην Αμερική, φέρνουν στην Ελλάδα μια επιφανειακή αντίληψη της Αμερικανικής κοινωνίας. Και όλοι ξέρουμε ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της άγνοιας. Τα αποτελέσματα είναι ακόμη τραγικότερα όταν υπεισέρχεται και η πολιτική σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι αυτή είναι βαριά κουβέντα αλλά πως μπορεί κανένας να εξηγήσει το γεγονός η κυβέρνηση προτείνει ημίμετρα τα οποία θα οδηγήσουν στην δημιουργία πολιτών δυο ταχυτήτων (δηλ. πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα και πολίτες με πλήρη δικαιώματα). Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασύμβατο με βασικές αρχές του κράτους δικαίου και ότι με την πρώτη προσφυγή σε κατάλληλο (competent) δικαστήριο και οι τελευταίοι εσονται πρώτοι. ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ! Εύχομαι ολόψυχα να είμαι μακριά ξημερωμένος, but, in any event, think again!...First, for your own good. Εμείς, έτσι η αλλιώς την κάψαμε την καλύβα μας! Με πατριωτικούς χεραιτισμούς, Dr. A. P. (Tom) Papadopoulos
Παρατηρητης
07/01/2010 11:28
Μου αρεσει που σε ολα τα πραγματα θελουμε να γινουμε Ευρωπαιοι αλλα στα βασικα δεν μπορουμε με τιποτα βλεπε... μισθοι υγεια παιδεια συνταξεις νομοι και τηρηση αυτων φοροδιαφυγη, καρτελ, ανατιμησεις τιμων και δεν ξερω και εγω τι αλλο κακο εχουμε σε αυτη την χωρα Μονο κατι τετοια ξερει η Ελλαδα να εφαρμοζει!!!!
SPYROS
07/01/2010 11:22
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ''Η ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΩΣ ΕΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ''ΕΧΘΡΙΚΑ'' ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ (1ο) ΚΥΜΑ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ? ΕΔΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΠΙΟ ΑΠΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΡΘΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ''ΓΥΡΙΣΕΙ'' ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΤΟ ΠΙΣΩ (ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ''Η ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΙΑΣΑΝΕ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΦΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΟΛΟΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!
ΟΜΗΡΟΣ.Τ
07/01/2010 11:21
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΜΟΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΣΙΓΚΕΡ.

Δ
07/01/2010 11:21
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΟΧΙ ΟΠΩΣ Η ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ..ΑΝ ΑΡΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΘΑΓΕΝΙΕΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑ..
Νικος Νικολαιδης - Σαν Φρανσισκο
07/01/2010 11:19
1 ) Γιατι κανεις δεν εχει αναλυσει το φαινομενο της διεθνους μεταναστευσης προς Ελλαδα σε ιστορικο επιπεδο ; Ολοι συζητουν για τα αποτελεσματα της μεταναστευσης αλλα ολοι οι μεταναστες δεν ειναι το ιδιο. Δε θα ηταν θετικο να μαθουμε τις ριζες της μεταναστευσης για καθε λαο ετσι ωστε να καταστρωσουμε μια πιο εξυπνη εξωτερικη πολιτικη ; Γιατι δε γραφονται αρθρα ; Γιατι δε γραφονται βιβλια να μαθουμε ακριβως γιατι συμβαινει αυτο το φαινομενο ; 2 ) Ιταλια ( στη Σικελια ) , Ισπανια ( στη Ταριφα ), Ελλαδα ( Νοτιο και Ανατολικο Αιγαιο ) εχουν προβληματα μ αυτο που οι Ισπανοι ονομαζουν "πατερας", τα καικια μεταφορας παρανομων μεταναστων. Εφοσον η Ευρωπη γινεται ολο και περισσοτερο μια ενιαια οικονομικη και πολιτικη οντοτητα, γιατι δε χρηματοδοτει την δημιουργια Ευρωπαικου λιμενικου σωματος για την εποπτευση της Μεσογειου ; 3 ) Και ενα στοιχειο απο την εφημεριδα Σαν Φρανσισκο Κρονικολ : 60% των Μεξικανων που μπαινουν στην Καλιφορνια να δουλεψουν παρανομα στους φραουλοκαμπους της Πολιτειας αυτης, γυριζουν πισω στην πατριδα τους απο μονοι τους...
Αλεξοδήμος Δημήτρης
07/01/2010 11:17
Τόσες ανακρίβειες από ΤΑ ΝΕΑ. Πλέον ούτε στο site δεν ξαναμπαίνω.. Μα τι έχετε πάθει? Τι ρεπορταζ είναι αυτά? Ειστε σοβαροί? Κρίμα.
Δημοσθενης Μπογδης
07/01/2010 11:11
Ο κ. Νικος Καμπουρογλου , εχει λαθος εκτιμηση και περιγραφη για το ποσο καιρο χρειαζεται ενας νομιμος μεταναστης στην Αμερικη πριν να παρει την υπηκοοτητα , η λαθος καταλαβαν οι συντακτες του αρθρου .

Απο την ημερα της χορηγησης της αδειας μονιμου κατοικου (πρασινη καρτα ) η οποια πραγματι ειναι μια συντομη διαδικασια για οσους (οπως στην περιπτωση του κ.Καμπουρογλου) εκαναν τα χαρτια τους στην πατριδα προελευσης χρειαζονται πεντε (5) χρονια συνεχους κατοικιας και εργασιας στις Η.Π.Α.
Επουδενι ,στο διαστημα της πενταετιας αυτης επιτρεπεται η απουσια του μεταναστη απο την Χωρα περισσοτερο απο εξι (6) μηνες τον χρονο και αυτο για σοβαρη αιτια .
Τα πεντε χρονια γινονται τρια (3) στην περιπτωση που ειναι παντρεμενος(η) με Αμερικανο(η) υπηκοο και αυτο το οριο αρχιζει απο την ημερομηνια υποβολης των δικαιολογιτικων του(ης).
Με την παρελευση των χρονικων οριων και την σωστη και εγκαιρη υποβολη των δικαιολογιτικων του , ο υποψηφιος υπηκοος περνα ορισμενες εξετασεις ( αναλογες του βαθμου μορφωσης του ) και περνοντας τες υποκειται σε μια τυπικη διαδικασια ορκομωσιας. Μετα απο αυτην περνει και το Αμερικανικο Διαβατηριο , διατηροντας και αυτο της γενετειρας του , αν η τελευταια του το επιτρεπει . Δηλαδη , εχει διπλη υπηκοοτητα .
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑ
07/01/2010 11:03
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠ΄ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ, Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ; ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
George
07/01/2010 10:59
Αν αυτο δεν ειναι προπαγανδα απο τα ΝΕΑ τοτε τι ειναι?
Λοιπον για να τελειωνει το θεμα , αστε την προπαγανδα και καντε δημοψηφιισμα ,αν η πλειοψηφια κοσμου πει ΝΑΙ δωστε δικαιωματα ιθαγενεια οτι να ναι.Αλλα ειναι σιγουρο οτι αν γινει δημοψηφισμα η απαντηση του κοσμου θα ειναι κατα 80 % ΟΧΙ το ξερετε και εσεις στα ΝΕΑ και η Κυβερνηση και ολοι.
Το Δημοψηφισμα ειναι δημοκρατια κυριοι , και οχι το αποφασιζουμε και διαταζουμε που παραπεμπει σε αλλες εποχες........
Ο μονος λογος που το κανει το ΠΑΣΟΚ ειναι καθαρα μονο για ψηφους.
Σ
07/01/2010 10:58
Πρόκειται για ένα άρθρο σωστό μνημείο παραπληροφόρησης !!! Στην Αγγλία οι νόμιμοι μετανάστες δεύτερης γενιάς δεν αποκτούν με τη γεννησή τους ιθαγένεια (nationality), όπως λανθασμένα ισχυρίζεται ο συντάκτης του άρθρου, αλλά αντίθετα αποκτούν υπηκοότητα (citizenship). Στην Αγγλία καταρχήν ισχύει το Δίκαιο του Αίματος και όχι το Δίκαιο του Εδάφους δηλ. το οτι γεννήθηκες εκεί δεν σημαίνει ότι είσαι Αγγλος ιθαγενής. Αυτό ισχύει στις ΗΠΑ !! Αντίθετα, στην Αγγλία η απονομή ιθαγενείας σε αλλογενείς αλλοδαπούς αποτελεί Βασιλικό Προνόμιο (Royal Prerogative) και συνεπώς δεν υφίστανται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την κτήση της αγγλικής ιθαγένειας εκτός της βουλήσεως του Στέμματος. Ετσι π.χ. μπορεί να είσαι ο Αλ Φαγεντ ο ιδιοκτήτης των Harrod''s με τα άπειρα χρήματα και 40 χρονια διαμονής στην Αγγλία και ιθαγένεια να μην παίρνεις επειδή το Στέμμα δεν γουστάρει το γεγονός οτι ο γιοκας σου φλερταρε τη νύφη τους !!!
Κωνσταντίνος
07/01/2010 10:58
Στην πραγματικότητα η Ελλάδα έχει 20% λαθρομετανάστες στο σύνολο του πληθυσμιακού μεγέθους των 11 εκατομυρίων. Ενα εξαιρετικά μεγάλο και αδικαιολόγητο ποσοστό, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουμε με απελάσεις άμεσα και όχι με χορηγήσεις υπηκοότητας και ακόμα περισσότερο όχι με χορηγήσεις ιθαγένειας. Η Γερμανία έχει 8% αλλά ανήκει στους G8 και μπορεί να ελέγχει απόλυτα το ποστοστό αυτό. Εμείς ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είμαστε Γερμανία και ούτε έχουμε την ίδια πολιτική ισχύ ή οικονομική δύναμη. Οπότε όσοι επιθυμούν να μας εξισώνουν με τις άλλες ευρωπαικές χώρες να μην το κάνουν επιλεκτικά αλλά να βλέπουν την συνολική πραγματική εικόνα.
aravika
07/01/2010 10:53
se ligo oles i tabeles sta aravika...
kitakste tin tabela tou
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
07/01/2010 10:48
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
κ
07/01/2010 10:45
Άραγε στις χώρες που αναφέρει το άρθρο έρχονται καθημερινά καραβιές λαθρομεταναστών;

Άραγε δρουν κυκλώματα νομιμοποίησης λαθρομεταναστών;

elena
07/01/2010 10:37
καλα κάνουμε και δίνουμε την ιθαγένεια με το σταγονόμετρο..
επιτέλους η χαζομάρα εχει και όρια.
Ηρθαν όλοι να τα οικονομήσουν στην ψωριάρα Ελλάδα.
περιθαλψη δεν πληρώνουν - σχολεία τσάμπα.. ε αι σιχτιρ πια που θέλουν και ιθαγένεια...
ελεος
Αντωνης Συμεωνακης
07/01/2010 10:36
Οταν εγινα Αυστραλος υπηκοος το 1994, εκεινο που χρειαζονταν ηταν η συμπληρωση μιας αιτησης με τα βασικα στοιχεια μου, επρεπε να ειχα συμπληρωση δυο χρονια μονιμης (συνεχομενης) παραμονης στην Αυστραλια και να πηγαινα στην τελετελη, στο δημαρχειο της περιοχης μου, για να παραλαβω απο το δημαρχο το πιστοποιητικο της Αυστραλεζικης υπηκοοτητας μου. Η τελετη για την χωριγηση της υπηκοοτητας γινεται μια φορα το χρονο. Δεν θυμαμε και δεν νομιζω να πληρωσα οποιοδηποτε ποσο με τη υποβολη της αιτησης μου για χορηγηση της Αυστραλεζικης υπηκοοτητας. Τα ανηαλικα παιδια μου μολις εγινα Αυστραλος υπηκοος εγινα και εκεινα αυτοματως Αυστραλοι υπηκοοι. Το 2007 η συντηριτικη κυβερνηση Χαουαρντ καθιερωσε το τεστ αγγλικης γλωσσας και Αυστραλεζικης Ιστοριας και πολιτισμου. Οι μεταναστευτικες οργανωσεις οπως και πολυ προοδευτικοι Αυστραλοι ταχθηκαν εναντιον του τεστ για την αποκτηση της αγγλικης υπηκοοτητας αλλα ο Χαουαρντ ειχε την πλειοψηφια τοσο στην βουλη οσο και στην γερουσια και ο νομος για το τεστ ψηφηστικαι χωρις εμποδια. Αξιζει να αναφερω την δυναμικη αντιδραση στο τεστ για αποκτηση υπηκοοτητας τοσο απο τον ομογενη μας βουλευτη της συντηρητικης παραταξεις Πετρου Γεωργιου που το καταψηφισε και εδωσε δημοσια σκληρη μαχη να μην περασει οσο και του πρωην πρωθυπουργου της Αυστραλια Μαλκολ Φρεηζερ, ηγετικη προσωπικοτητα για την επιστροφη των ελγινηων μαρμαρων στον Παρθενωνα, ο οποιος κατηγορησε των Χαουαρντ για ρατσιστη και το νομο αυτο ηληθιο. Ως γνωστο ο κ Φρεηζερ ειναι πρωην ηγετης της συντηριτικης παραταξης του κοματος του Χαουαρντ. Κανουν λαθος οσοι νομιζουν οτι μονο οι αριστεροι υποστηριζουν τους μεταναστες. Περιπου τρεις μηνες πριν εγω ανελαβα συντονιστης (τομεαρχης) για την μεταναστευση και τον πολυπολιτισμο στο κομμα των Αυστραλων Δημοκρατων. Απο τις πρωτες μερες αρχησα να αναθεωρω την μεταναστευτικη πολιτικη του κοματος, ολες οι αλλαγες που προτεινα περασαν ευκολα, οταν ομως προτεινα να ταχθουμε ανοιχτα εναντια στο τεστ υπηκοοτητας βρηκα αντισταση, (ολα τα Αυστραλεζικα κοματα ζητανε βελτιωση εγω ζηταω καταργηση του, )δεν με ενδιαφερει τοσο που διαφωνουν τα μελης της επιτροπης που ηγουμαι αλλα η αρνηση της επικεφαλης του κοματος για τους συντονιστες και την ολη πολιτικη του κοματος. Με ειδοποιησε οτι διαφωνει με την προταση μου και κανονικα εγω πρεπει να την αποσυρω αφου ηδη εχει απορρυφθει. Εγω συνεχιζω να προωθω την προταση μου και να προσπαθω να πεισω τοσο τα μελη της επιτροπης οσο και την υπευθυνη για την ολη πολιτικη του κοματος να αλλαξουν γνωμη. Τελικα εχω φτασει σε αδιεξοδο. Ηδη εχω γραψει μια προσωπικη επιστολη μα δεν την εστειλα ακομη, ειναι θεμα ωρων η ημερων οπου αναφερω οτι εγω σαν υπευθυνος του κοματος για την μεταναστευση και τον πολιπολιτισμο θα ταχθω δημοσια εναντιον του τεστ υπηκοοτητας, και ενα το κομα θελει να με αντικαταστασει η διαγραψει ας το κανει. Το επιχειρημα μου ειναι οτι το συστημα χωρις τεστ δοκημαστικε για πολλα χρονια απο διαφορετικες κυβερνησεις και πετυχε πληρως. εκατομυρια μεταναστες κυριως απο την Ευρωπη, Ιταλια, Ελλαδα, Ολανδια, Γερμανια κλπ εγινα Αυστραλοι υπηκοοι χωρις τεστσ και χωρις κανεις να πει οτι δεν ειναι καλοι υπηκοοι γιατι τωρα το αλλαξανε? Μηπως για να εμποδισουν τους νεους μεταναστες να γινουν Αυστραλοι υπηκοοοι επειδη ειναι Ασιατες, Αφρικανοι η Μουσουλμανοι? Αν ναι τοτε το τεστ αυτο ειναι ρατσιστικο, Ανεξαρτητα ομως απο τους στοχους του τεστ η αληθεια ειναι οτι το τεστ αυτο διαιρει τους μεταναστες σε εκαινους που ξερουν αγγλικα, κυριως τους αγγλοσαξονες και που θα γινουν υπηκοοοι με πληρη δικαιωματα και σε ολους τους αλλους που λογω των περιορησμενων αγγλικων τους ειναι καταδηκασμενοι να ζουν στην Αυστραλια με περιορησμενα δικαιωματα και να βρισκονται μονημα κατω απο την απειλη της απελασης. Οτι υπαρχει που υπαρχει ο ρατσισμος και τα ρατσηστικα προνομια τωρα οι μεταναστες απο τις μη αγγλωσαξονηκες χωρες θα βρισκονται ακομα σε χειροτερη μοιρα καθως φοβουμενοι την απελαση δεν θα τολμουν να διεκδησουν τα δικαιωματα τους. Δεν γνωριζω πως θα αντιδρασει το κομα στην αποφαση μου να αντιταχθω ανοιχτα στο τεστ υπηκοοτητας ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΧΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ, ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩ. Αντωνης Συμεωνακης ΑδελαΙδα
Κώστας Λ.
07/01/2010 10:23
Μπορεί να πει κανείς που βρίσκουν αυτοί οι εξαθλιομένοι λαθρομετανάστες 7000 δολλάρια για να έρθουν στη χώρα μας; Ποιος τους τα δίνει και γιατί; Πόσοι χωράνε στη χώρα μας; Κάποιοι ''''εφιάλτες'''' στη χώρα μας καλλιεργούν ότι ήμαστε ρατσιστές για να μη τολμάμε να μιλήσουμε εναντίον όλων αυτών που έρχονται εδώ. Σε λίγο θα μας καταλάβουν με ειρηνικό τρόπο και δεν θα τολμούμε να μιλήσουμε. Επίσης μπορεί να πει κανείς πως επιτρέπεται να εξάγονται περίπου 5 δις Ευρώ το χρόνο προς τις χώρες τους χωρίς να πληρώνουν κανένα φόρο; Με το πρόσχημα του ρατσισμού αλωνίζουν στη χώρα μας.
MEXPH KAI O GIWRGAKHS EINAI AMERICANOS
07/01/2010 10:23
AFU TO XEPULHSANE TO US PASSPORT AFTOI EKEI
LATINOI KINEZOI OTI LOGHS OPOIOS KAI OPOIOS
PERNEI TO US PASSPORT SHMERA
O ELLHN PRW8HPURGOS EXEI US PASSPORT STHN KOLOTSEPH TU
ALLA KRATH DEN DEXWNTAI 2PLES YPHKOOTHTES
ALLA DEN DINUN YPHKOOTHTA KAI 100 XPWNIA NA MENEIS EKEI
ALLA DINUN 6 MHNES MONO PARAMONH ME ANANEWSH
H ELLAS DERNETAI APO ANERGEIA OPOTE DEN XWRANE METANASTES POIA 18%H ANERGEIA NEWN
christosjune
07/01/2010 10:22
kalo einai apishs na dhmosieuetai oles tis apopseis
NT
07/01/2010 10:18
Ase mas re Golden Boy. As rwtisoume tote kai tous Inkas kai tous Apatsi ti gnwmi exoun gia tous Ispanous pou tous g... kuriolektika.
PSEMATA GRAFETE PALI
07/01/2010 10:14
TO EPISODEIO PU SINGLWNHSE THN FINLANDIA ME TON KOSSOVARO FWNIA TO GRAPSATE TEIS PRWALLES
AFTOS HR8E STHN FINLANDIA WS PRWSFHGAS TO 1991
ZHTHSE POLAPLWS THN FINLANDIKH YPHKOOTHTA
KAI OLES TEIS FWRES TU THN APERHPSAN GIA MIKROPARAVASEIS PU EIXE KANEI MIA MIKRH PARAVASH ESTW KAI TU K.O.K SE TILIGUN SE MIA KOLA KAI SE AKOLU8AEI PANTA.. OPOTE AFTA PU GRAFETE DEN YSXEIUN OI FINLANDOI KOITAZUN AN PRAGMATI KAI YIATI 8ELEIS NA ALAXEIS THN YPHKOOTHTA SU
OLA TA PSAXNUN KAI MALISTA GIA TUS METANASTES
8A ALAXUN TON NOMO STO EGIS MELLWN OPOTE ME TO PARAMIKRO PARANOMHMA NA DIWXNUN APOFEVGWNTAS TETOIES TRAGWDEIES OPWS ME TON ALVANO FWNIA DEN DINUN POIA TA KRATH EFKWLA YPHKOOTHTA
KAI SE POLLA KRATH DEN YSIEI H DIPLH YPHKOOTHTA
OPOTE AN DEN APOVALETAI H PRWHN YPHKOOTHS DEN SU DINUN THN DIKH TUS APLO EINAI
Γ. Διαμαρτυρίδης
07/01/2010 10:13
Ποιοι απαρτίζουν το Εθνικό Παρατηρητήριο για το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία; Μήπως δε ζούνε στην Ελλάδα;
KOSOVO
07/01/2010 10:09
KOISOVO
KOSOVO
KOSOVO
OTI PATHANE I EGIPTII THA PATHOUME KE EMIS...
TA ELINIKA THA INE MIA ARAVIKI DIALEKTOS..
BRAVO GIORGAKI,
KE ENA TSIFTETELI KE OLA MIA HARA...
Vasilis Spartiatis
07/01/2010 10:07
Katarxas i Ellada en adithesi me alles evropaikes xores pu exun sinora me kales gitones ...exi sinora me alvania, servia, vulgaria ke turkia = mogolia tis anatolis ! Afiste ton adi amerikanismo ke na pate na mathete aglika gia na diavasete ti proipotheis iparxun se US ke polles sovares evropaikes xores gia xorigisi ipikootitos. Giafto iparxi to internet na bite mesa ke na enimerothite ! Epidi stin ellada ginode ola sto xyma tha theli poli megaliteri prosoxi gia teties apofasis ! Ke min ksexnate kati...erxode oli afti ke pu tha vrune dulies ? Sto dimosio i stis viomhxanies ?
Totos
07/01/2010 10:06
MA TI LEI , EGINE AMERIKANOS , KE PIOS INE PIO AMERIKANOS APO AUTON.I IRLANDI , I POLONI , I ANGLI , I ITALI...
TOUS INDIANOUS TOUS ROTISE...
GIA HARA..
ΝΙΚΟΣ
07/01/2010 10:05
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ?
Γρηγόρης
07/01/2010 09:51
...και καλα κάναμε. Γιατί το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας είναι αρκετά νωπό, οπως καί οι βομβιστικες επιθεσεις στις ευρωπαικες πρωτευουσες και οι δολοφονιες και απόπειρες σε Ολλανδία καί Δανία.
CHRISTOSJUNE
07/01/2010 09:46
Mόνο απαράδεκτο μπορεί να χαρακτηριστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο της παράνομης Ελληνοποίησης αλλοδαπών που στερείται δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν λαμβάνεται καν υπόψη η γνώμη του Ελληνικού λαού εφόσον απουσιάζει το δημοψήφισμα που είναι το Α και το Ω σε τέτοιου είδους πολύ σοβαρές αποφάσεις(σε δημοκρατικές χώρες).
Η Ελλάδα θα πρέπει να απελευθερωθεί από αναρχικά πολιτεύματα και επιτέλους να επικρατήσει η Δημοκρατία .
Εξαιτίας λοιπόν της εξασφάλισης ψήφων από επιτήδειους των εκάστοτε κυβερνήσεων, που πουλούν ακόμα και την ίδια τους την χώρα στον βωμό των ψήφων και της εξασφάλισης της εξουσίας.
Η Ελλάδα στερείται από ποιοτικούς μετανάστες και είναι μια χώρα στην κυριολεξία ‘’μπάτε σκύλοι και αλέστε’’.
Η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο ZENITH, οργιάζει καθημερινά από επιθέσεις σε σπίτια φτωχών πολιτών, συνταξιούχων σε αντίθεση με αυτά των υπουργών –βουλευτών που από ότι φαίνεται φρουρούνται πολύ καλά!!!!
Θα πρέπει λοιπόν να κοιτάξουν πρώτα την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών που είναι σε εξευτελιστικά πλαίσια, τα σκάνδαλα των ΄’Ελλήνων’’ πολιτικών στα οποία δεν απαγγέλλονται καν ποινές, την καταπολέμηση αυτών που τα παίρνουν πολύ καλά στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες που υπηρετούν (που τις πληρώνουμε εμείς), την αντιμετώπιση της διαφθοράς κλπ. Στην αρχαία και πραγματικά δημοκρατική Αθήνα υπήρχε εξοστρακισμός αν θυμάστε καλά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Θα πρέπει να εφαρμοστεί και σήμερα..
Επανέρχομαι στο θέμα των μεταναστών:
Δεν πρέπει με τίποτα να συγκρίνουμε την χώρα μας με παρόμοια καθεστώτα που ισχύουν σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης σε θέματα που αφορούν εθνικοποιήσεις γιατί απλά οι νόμοι μας είναι υπερβολικά ελαστικοί καθώς και δημόσιοι φορείς όπως σώματα ασφαλείας κλπ.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι η χώρα έχει την φήμη της ‘’καλής κυρίας ‘’ στην Ευρώπη καθότι δέχεται παντός τύπου μετανάστες.
Φυσικά όλοι οι λαθρομετανάστες σε Ευρώπη αποστέλλονται εδώ.
Και οι Έλληνες στην Αμερική ήταν μετανάστες αλλά έχουν δώσει δείγματα γραφής σε όλους τους τομείς. Για παράδειγμα δεν λήστευαν καταστήματα σε περιόδους διαδηλώσεων εκμεταλλευόμενοι τον όχλο (βλέπε πορείες στην Αθήνα σε περιόδους μαζικών κινητοποιήσεων). Η αστυνομία και οι κάμερες επίσης σε όλες τις πόλεις είναι αναρίθμητες. Θα γνωρίζουν σίγουρα αυτοί που έχουν ταξιδέψει σε Αμερική και Ευρώπη.
Δεν κάνω λόγο καν για την αντιμετώπιση της αστυνομίας και των δικαστηρίων απέναντι σε αξιόποινες πράξεις.
Εκεί ο μετανάστης σκέφτεται πολύ καλά να ασχοληθεί με αυτές γιατί δεν θα έχει καθόλου καλό μέλλον.
Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση το νομικό πλαίσιο της Ευρώπης στο θέμα των μεταναστών με το δικό μας.
Επίσης θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την διέλευση παράνομων αλλοδαπών από δουλεμπόρους της Τουρκίας που είναι καθημερινό φαινόμενο τόσο στα σύνορα μας όσο και στην θάλασσα.
Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε με την φύλαξη των συνόρων μας αντί για την ελληνοποίηση αλλοδαπών.
Το θέμα των αλλοδαπών δεν πρέπει καν να συζητηθεί γιατί είναι και επικίνδυνο.

ευχαριστώ

ΒΜ
07/01/2010 09:45
Έγινα Αμερικανός σε λιγότερο από ένα χρόνο Η οικογένειά μου είχε από τη δεκαετία του ΄60 ετοιμάσει φάκελο για να έρθει εδώ, καθώς είχαμε συγγενείς στη Νέα Υόρκη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ (ΓΟΝΕΙΣ ,ΑΔΕΛΦΙΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ. ΑΦΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Κρητικος Δημητρης
07/01/2010 09:39
Και ομως ....η ιστορια επαναλαμβανεται σαν φαρσα,απλα τωρα εχουν αντιστραφει οι ρολοι.... τωρα εχουμε μερικους χιλιαδες Δουρειους Ιππους στην πατριδα μας συντομα θα εχουμε μερικα εκατομμυρια Δουρειους Ιππους....Φτανει πια η μεταλλαξη της πατριδας μας ... ΕΛΛΗΝΕΣ Ξυπνηστε απο το ληθαργο σας
kostas
07/01/2010 09:33
PROTINOMENI LYSI: AFAIRESI TIS ITHAGENEIAS APO TOUS ELLINARADES TOU LA.O.S. KAI METAFORA AFTIS SE METANASTES. TO APOTELESMA THA EINAI OXI MONO I AMESI AFKSISI TOU PNEVMATIKOU KAI POIOTIKOU EPIPEDOU MAS, ALLA KAI TIS EILIKRINOUS AGAPIS KAI AFOSIOSIS PROS TIN PATRIDA. EMPROS LOIPON KAI XORIS ALLI KATHISTERISI AS ARXISOUME ME TON PSOMIADI KAI TON ANTHIMO! MONO ETSI THA APALLAGOUME APO TOUS PATRIDOKAPILOUS KAI THA PAEI MPROSTA AFTI I XORA!
GIORGOS
07/01/2010 09:31
Κ.Κ. ΜΟΥΤΟΥΣΗ-ΣΤΕΦΑΝΗ:::ΑΥτό δεν είναι ρεπορταζ. ΑΠΛΩΣ επαναλαμβάνεται την άποψη του εθνικού??ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΌ .... ΔΗΛΑΔΗ είστε ένα ΦΕΡΕΦΩΝΟ αυτού του οργανισμού. Ο απλος αναγνώστης περιμενει να ενημερωθεί για το τι ισχύει επακριβώς, σε κάθε χώρα ονομαστικά της ΕΥΡΩΠΗΣ.. ΑΛΛΑ μάλλον δε γνωρίζετε και εσείς το αντικείμενο. ΑΠΛΩΣ πρόχειρα μεταφέρετε γνώμες τρίτων. ΑΛΛΑ τοτε αυτό που κάνετε δεν είναι δημοσιογραφία είναι επιεικώς ....επικίνδυνη ανευθυνότητα.
Ανδρέας Καστανός
07/01/2010 09:29
Δηλαδή τι θέλει να πει το συγκεκριμένο άρθρο? Οτι πρέπει να γίνει η Ελληνική υπηοκοότητα κάτι που εξ ορισμού θα παίρνουν όλοι? Αυτό θέλουμε να γίνουμε? Μάλλον αυτό θέλουν να γίνουμε, οπότε μπράβο και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες που τους κράζουν!
GOLDEN BOY
07/01/2010 09:22
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ!!
ΑΙΑΝΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ
07/01/2010 09:12
ΡΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΜΟΜΕΤΑΝΑΣΤΟΓΥΦΤΟΥΣ;;; Ε Λ Ε Ο Σ!!!! ΜΑΣ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΛΕΟΣ!!!! ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΕΟΣ!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ!!!!!
Πλούταρχος Λευκαδίτης
07/01/2010 09:11
Καλημέρα!
Ένα ενδιαφέρον άρθρο:

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_9716.html

Μάλλον κάποιο από τα δύο άρθρα δε λέει ολόκληρη την αλήθεια.

Με εκτίμηση,
G.K.
07/01/2010 09:06
ΜΩΡΕ ΜΠΡΑΒΟ...ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ,ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ... ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ;
Χρήστος Κ
07/01/2010 09:05
Το άρθρο μπερδεύει τις έννοιες του μετανάστη με τον λαθρομετανάστη και της ιθαγένειας με την υπηκοότητα. Μας πληροφορεί όμως σωστά, πόσο εύκολο ήταν την δεκαετία του ''80 να πάρει κανείς την αμερικανική υπηκοότητα. Δεν μας πληροφορεί όμως, ποιά είναι τώρα η διαδικασία για να πάρει κάποιος την Αμερικανική υπηκοότητα και πόσο εύκολα την χάνει, πράγμα που θα μπορούσε να το βρει, κάνοντας ένα απλό τηλεφώνημα στην Αμερικάνικη Πρεσβεία........... Είναι από τα άρθρα που οι Νικολέττα Μουτούση και Πέτρος Στεφανής πρέπει να βάλουν στον βιογραφικό τους, διότι καταδείχνει πως μπορούν να γίνουν υπήκουοι (δηλ υπάκουοι) σε οποιαδήποτε εφημερίδα.
NIKOS
07/01/2010 09:01
Κ..ΜΟΥΤΟΥΣΗ ώστε συγκρινετε την ΕΛΛΑΔΑ με τις Η.Π.Α που ειναι εκ των πραγματων χώρα μεταναστών?? Επιπλέον το αρθρο σας βριθει απο ανακρίβειες. Οπως λετε στη ΓΑΛΛΙΑ και στο ΒΕΛΓΙΟ απαιτουνται 12-χρόνια και στα 7 χρόνια ναχουν παραμείνει 5 χρόνια οι γονεις αντιστοιχα. ΑΥΤΟΙ οι όροι είναι πολυ αυστηρότερη του δικού μας νομοσχεδίου που απαιτει μονον 5-χρόνια στα 10 για τους γονείς.Η ΕΛΛΑΔΑ ειναι χώρα πρώτης υποδοχής των μεταναστων.ΟΙ καραβιες των (λαθρο)μεατναστων θα συνεχίσουν ναρχωνται με αυξανόμενο ρυθμό αν τα μετρα είναι ελαστικά. ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ το νομοθετημα θαναι καταστροφικό. ΟΣΟ για το εθνικο παρατηρητηρι για το ρατσισμό.....ΟΙ ελληνες ξέρουν τις απόψεις του . ΠΑΝΤΩΣ από ενα σοβαρο δημοσιογράφο περιμένουμε καλύτερη ενημέρωση και όχι να μεροληπτεί ...ύποπτα . ΔΕΝ Νομιζω να ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΕ κανείς για το τι επικρατεί στα αλλα κρατη της ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΛΛΑ όταν αναφερετε τη ΣΟΥΗΔΙΑ σαν παράδειγμα τι να πώ.....ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ και στη ΣΟΥΗΔΙΑ -ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ τα μετρα έχουν γινει αυστηρότερα . ΑΥΤΟ το ξέρετε???
ΝίκοςΒ
07/01/2010 09:00
Εμείς κύριοι των ΝΕΩΝ δεν έχουμε νόμιμους μετανάστες - έχουμε παρανόμους που νομιμοποιήθηκαν εκ των υστέρων. Ξέρω ιστορίες (και οικογενειακές) ανθρώπων που πήγαν παράνομα στις ΗΠΑ και κατέληξαν να απελαθούν. Επιπλέον, οι δικοί μας μετανάστες πήγαν σε χώρες που τους ήθελαν και οι οποίες είχαν ανάγκη εργατικά χέρια. Εμείς πόσους Πακιστανούς προσκαλέσαμε στην Ελλάδα και για ποιές δουλειές όταν η ανεργία ανέρχεται στο 12% ? Δεν έχω προσωπικά αντίρηση για τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ από "νόμιμους" γονείς. Η χορήγηση ιθαγένειας όμως στον κάθε παράνομο που κατάφερε να εξασφαλίσει χαρτιά μέσω κυκλωμάτων είναι απαράδεκτη - και είναι αυτό που τελικά θα συμβεί.
X
07/01/2010 08:56
OI USA KAI ALLES EYROPAIKES XORES DEN EXOUN DIPLA ALBANIA POU THELH THN HPEIRO OUTE TOURKIA. KANOUME THN ELLADA μβ.....
Γ.Δ.
07/01/2010 08:46
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΣΣΟΒΟ ? ΠΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ?
Αρτεμις Κατεριδου
07/01/2010 08:19
ΟΙ χωρες αυτες ειχαν κατακτησεις σε ολη την Αφρικη και την Ασια, εμεις γιατι??????
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
07/01/2010 08:19
Οι συνεργοι της παγκοσμιοποιησης των ΜΜΕ, η ειναι εντελως ασχετοι, η μας εμπαιζουν υποτιμωντας τη νοημοσυνης μας συγχεοντες τους ορους υπηκοτητα και ιθαγενεια . Αξιος ο μισθος τους απο τα λυτρα της προδοσιας ! 7-1-2010 Φ.Π.