Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται από το πρωί σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας. Συγκοινωνιολόγοι και Τροχαία τα αποδίδουν στη διακοπή της γραμμής 3 του Μετρό, από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» ως και το Αεροδρόμιο αλλά και στο γεγονός ότι είναι κλειστός λόγω έργων ο σταθμός του Ηλεκτρικού στο Θησείο.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι οδηγοί κινούνται στις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων, ιδίως στη συμβολή με την Κατεχάκη. Όπως φαίνεται, οι περισσότεροι επιβάτες της γραμμής 3 του Μετρό επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για τις μετακινήσεις τους και όχι τις νέες κυκλοφοριακές γραμμές που δημιουργήθηκαν για την εξυπηρέτηση του κοινού. Σημειώνεται ότι οι επιβάτες που εξυπηρετούνταν από το Μετρό, μεταξύ Εθνικής Άμυνας – Δουκίσσης Πλακεντίας και Αεροδρόμιο, υπολογίζονται καθημερινά σε 25.000.

Υπενθυμίζεται πως από τις 14 Φεβρουαρίου λειτουργούν οι νέες γραμμές του ΟΑΣΑ Χ5 (Στ. Εθνική Αμυνα-Στ. Χαλάνδρι-Στ. Δουκ. Πλακεντίας) και Χ6 (Στ. Εθνική Αμυνα-Στ. Δουκ. Πλακεντίας). Επιπλέον, έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια της γραμμής Α5 (Ακαδημία – Αγ. Παρασκευή – Ανθούσα) και της γραμμής τρόλεϊ 19 (Μουσείο – Χαλάνδρι).