Ενέδρα τεκμηρίων για εκατομμύρια φορολογουμένους

Επανέφεραν όσα κατήργησαν ως άδικα και αναποτελεσματικά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2008 07:00 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08/09/2008 16:32 |
 Ενέδρα τεκμηρίων για  εκατομμύρια φορολογουμένους

Παγίδα για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους οι οποίοι, ενώ δεν κρύβουν ούτε ένα ευρώ από τη φορολογική τους δήλωση, θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο το 2009 για εισόδημα που δεν αποκτούν, στήνει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.
Πρόκειται για τα τεκμήρια διαβίωσης, τα περισσότερα από τα οποία είχαν καταργηθεί το 2002 ως φορολογικά άδικα και αναποτελεσματικά και την επαναφορά των οποίων, στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, ανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Στη λίστα των τεκμηρίων διαβίωσης που προτίθεται να επαναφέρει ή να αυστηροποιήσει το υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια της εισπρακτικής προσπάθειας που ξεκίνησε επισήμως με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, περιλαμβάνεται το τεκμήριο για κύρια κατοικία άνω των 120 τετραγωνικών μέτρων, η κατοχή εξοχικής κατοικίας άνω των 80 ή 100 τετραγωνικών, η κατοχή Ι.Χ., οι αμοιβές για την απασχόληση οικιακών βοηθών, τα δίδακτρα για ιδιωτικά σχολεία, η κατοχή βάρκας ή σκάφους αναψυχής ανεξαρτήτως μήκους και η συντήρηση πισίνας.

Τα τρία τεκμήρια

Τρεις είναι οι μεγάλες παγίδες στις οποίες κινδυνεύουν να πέσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι λόγω των τεκμηρίων διαβίωσης: Το τεκμήριο ιδιοκατοίκησης σε κύρια κατοικία άνω των 120 τ.μ., το τεκμήριο εξοχικής κατοικίας άνω των 80-100 τετραγωνικών και το τεκμήριο για την κατοχή Ι.Χ.

Στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο για το τεκμήριο κύριας κατοικίας περιλαμβάνεται η θέσπισή του για όλες τις κύριες κατοικίες με επιφάνεια άνω των 120 τετραγωνικών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του και διαμένει σε κατοικία 130 τετραγωνικών μέτρων κινδυνεύει να πληρώσει επιπλέον φόρο εισοδήματος για εισόδημα το οποίο δεν αποκτά.

Το παράδειγμα με σπίτι
Για παράδειγμα, ένας μισθωτός φορολογούμενος δηλώνει εισόδημα 25.000 ευρώ. Διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία επιφάνειας 125 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται σε μια περιοχή με σχετικά υψηλές αντικειμενικές τιμές (π.χ. Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή) και την οποία έλαβε ως γονική παροχή. Βασικό συστατικό στοιχείο υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος κύριας κατοικίας θα είναι η αντικειμενική τιμή του ακινήτου καθώς και η παλαιότητά του.

Σε συνάρτηση πάντα με το πώς θα υπολογισθεί το τεκμήριο διαβίωσης, στη συγκεκριμένη κατοικία είναι πιθανό να ισχύσει τεκμήριο διαβίωσης που αντιστοιχεί σε 30.000 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή, επειδή το τεκμαρτό εισόδημα είναι υψηλότερο από αυτό που δήλωσε ο εν λόγω μισθωτός, θα φορολογηθεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα. Έτσι, αντί για φόρο εισοδήματος 3.250 που θα κατέβαλε για το εισόδημα που πραγματικά απέκτησε, θα καταβάλει λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης 4.500 ευρώ, δηλαδή 1.250 ευρώ περισσότερα. Το τεκμήριο θα εφαρμοστεί και για δευτερεύουσα κατοικία (εξοχική) η οποία θα ξεπερνά τα 80 ή 100 τ.μ.

Ο φορολογούμενος του παραπάνω παραδείγματος έρχεται σε ακόμη πιο άσχημη φορολογικά θέση αν τα τελευταία χρόνια, λόγω της ουσιαστικής κατάργησης του τεκμηρίου διαβίωσης, απέκτησε και ένα όχημα υψηλού κυβισμού. Στην περίπτωση αυτή, το τεκμαρτό εισόδημα της ιδιοκατοίκησης προστίθεται στο τεκμαρτό εισόδημα της κατοχής και συντήρησης Ι.Χ. και ο συγκεκριμένος φορολογούμενος κινδυνεύει να πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ επιπλέον φόρο εισοδήματος για εισόδημα που δεν απέκτησε αλλά και ούτε απέκρυψε από την Εφορία.


Τεκμήριο Ι.Χ.: ο πόλεμος των κυβικών

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν τον υπολογισμό τεκμαρτού εισοδήματος για κάθε Ι.Χ. που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος με βάση τον κυβισμό. Να σημειωθεί ότι το τεκμήριο για Ι.Χ. εξακολουθεί να ισχύει για Ι.Χ. εργοστασιακής αξίας άνω των 50.000 ευρώ (δηλαδή λιανικής τιμής άνω των περίπου 80-100.000 ευρώ). Με βάση τον υφιστάμενο πίνακα υπολογισμού του τεκμηρίου γι΄ αυτά τα Ι.Χ. ο φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα τζιπ 3.500 κυβικών (όπως είναι χιλιάδες Ι.Χ. που έχουν κυκλοφορήσει την τελευταία πενταετία στους δρόμους) υπολογίζεται ότι έχει τεκμαρτό εισόδημα 95.900 ευρώ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αυτός ο πίνακας θα αναθεωρηθεί, καθώς αν παραμείνει εκατομμύρια μισθωτοί θα πιαστούν στην τσιμπίδα του τεκμηρίου.

Αλλά και μετά την αναθεώρησή του πολλοί θα κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο για τεκμαρτό εισόδημα που δεν αποκτούν μόνο και μόνο επειδή επιθυμούν να οδηγούν ένα Ι.Χ. υψηλού κυβισμού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις απέκτησαν με μακροχρόνιο τραπεζικό δανεισμό. Να σημειωθεί ότι αν και από το τεκμήριο Ι.Χ. κινδυνεύουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα πολύ υψηλά εισοδήματα που αποκρύπτονται.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι τα 8 στα 10 από τα πολύ ακριβά Ι.Χ. τύπου τζιπ εμφανίζονται να ανήκουν σε επιχειρήσεις ημεδαπές ή εξωχώριες (offshore) ή εμφανίζονται να έχουν αποκτηθεί με χρηματοδοτική μίσθωση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα Ι.Χ. εξαιρούνται από το τεκμήριο διαβίωσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει αποφασίσει ακόμα τα κριτήρια βάσει των οποίων θα προσδιορίζεται τεκμαρτό εισόδημα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας την Δευτέρα, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.

Οι σχετικές συζητήσεις θα γίνουν κατά την επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο επιμένει στη θέση του ότι η θέσπιση των τεκμηρίων διαβίωσης θα γίνει σε «ρεαλιστική βάση» και θα αφορά μόνο σε εκείνους που οι δηλώσεις φορολογίας εισοδημάτων απέχουν σημαντικά από τα πραγματικά τους εισοδήματα.

58
Γιάννης Οικονόμου
20/07/2009 14:30
Η αλήθεια είναι ότι εκτός απο τους ροδακινοπαραγωγούς, πορτοκαλοπαραγωγούς και όλους τους εις -γούς που εκάστοτε κλείνουν τους δρόμους προς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σύντομα θα κάνουν μπλόκα και οι κάτοχοι CAYENNE, JEEP, MERCEDES κτλ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ...να σταματήσουμε και τις νέες εισαγωγές που θα ταλανίσουν τους μέλλοντες συνάδελφους !!!
ΣΤΑΥΡΟΣ
13/09/2008 10:33
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ . ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ, ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ????? Η, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ???? ..................... ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ......................................... (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ) ΕΠΙΣΗΣ, ΈΝΤΑΞΗ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΑ LEASING, ΑΛΛΑ ........ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ???????? Α ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ! ! ! ! ! ! !
Κώστας Μανιάτης
13/09/2008 01:59
Οι κυβέρνηση τούτη, αφού εξανδραπόδισε πρώτα συνταξιούχους, νέους ανέγους και μισθωτούς, τώρα στρέφεται στο τελευταίο ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Αφού έστειλε στο περιθώριο χιλιάδες οικογένειες με χαμηλότατο εισόδημα, που πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο από το να "σπρώχνουν" τις μέρες με κόπο, και να ασχολούνται απλά και μόνο με την επιβίωση, στράφηκε σε εκείνους που αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας: Εκείνους που παράγουν αρκετά ώστε να είναι σε θέση να καταναλώσουν και αρκετά.
Χιλιάδες εργαζόμενους επιστήμονες και τεχνικούς που κατάφεραν με μόρφωση, σκληρή δουλειά, προγραμματισμό και αξιοπρέπεια, να είναι σε θέση να αποκτήσουν κάτι παραπάνω - κάτι που θα έπρεπε να θεωτείται δικαίωμα του καθενός και όχι απόδειξη πολυτελούς ζωής: Ένα σπίτι που δεν θα θυμίζει απαραιτήτως κλουβί ή κουτί, ένα αυτοκίνητο για εξορμήσεις στα ελληνικά βουνά, έστω ένα μικρό πλεούμενο για να χαίρονται οικογενειακά την ελληνική θάλασσα...
Και έρχονται αυτοί οι κύριοι τώρα, να μας καταρρακώσουν το ηθικό και την οποιαδήποτε όρεξή μας για δουλειά και προκοπή: γιατί να αγωνιστώ για κάτι παραπάνω αφού θα μου το ζητήσουν πίσω; γιατί να προσπαθήσω να προοδεύσω, αφού θα με εξομοιώσουν προς τα κάτω και μόνο προς τα κάτω; γιατί να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου; για να μάθω απλώς τί είναι αυτό που η κυβέρνηση θα μου στερήσει;
Δεν ενόχλησα κανέναν και δεν έκλεψα κανέναν! Αφήστε με να προσφέρω το λίγο που μπορώ στην οικογένειά μου και στη χώρα μου! Αφού δεν μπορείτε να μου προσφέρετε ΤΙΠΟΤΑ, μην μου ζητάτε και ΤΙΠΟΤΑ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΝΗΣ
13/09/2008 00:45
Αραγέ οι Υπουργοί που κυκλοφορούν με οχήματα μεγάλου κυβισμού και πολυτελείας , θα ήθελαν να μετακινούνται καθημερινά με ένα....... PUNTO (για παράδειγμα). Σαφώς και όχι. Τα οχήματα που χρησιμοποιούν αγοράστηκαν και συντηρούνται με χρήματα του Ελληνικού λαού. Είναι δυνατόν ο ιδιος ο πολίτης να έχει υποχρέωση να συνεισφέρει για να έχουν οι βουλευτές πανάκριβα αυτοκίνητα και να μην μπορεί να έχει το δικαίωμα να κατέχει ένα αντίστοιχο όχημα για το οποίο πλήρωσε ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ. Και το πιο παράλογο : σύμφωνα με τα ανωτέρω οι ευεργετημένοι (βουλευτές) αποκλείουν από τους ευεργετήσαντες (πολίτες) το ίίδιο προνόμιο που τους επιτρέπουν οι τελευταίοι....!!!!
ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΒΡΑΜΗΣ
10/09/2008 20:11
ΤΟ BREAK EVEN TΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΞΑΛΛΟΥ,ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ: ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΝΗΛΙΘΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ! ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ? ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ? ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ CITY PRESS, AYTO ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η Κα.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΓΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑLPHA: "ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ", ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ OFFSHORE"!!!! ΒΑΛΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ.. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο... "ΜΕΝΓΚΕΛΕ" ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΙΔΕ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, (ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΝΕΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ), ΓΙΑΤΙ - ΦΥΣΙΚΑ!-ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ...ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ...ΤΙ ΑΛΛΟ? ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ). ΤΕΛΟΣ, ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ? ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΝΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΡΟΦΟ? ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ...ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΥΦΟΣ (ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ) ΘΑ ΤΟ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ Η... WERMACHT !!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΝΩ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (Η ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Η ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ, Η ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ...) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΝΗΣ
10/09/2008 17:05
Εγώ πάντως συνιστώ σε όλους ψυχραιμία. Το πολύ - πολύ να αναγκαστούμε να παραδόσουμε πινακίδες για ένα χρονικό διάστημα προκειμένου να αποφύγουμε την υπαγωγή μας στο ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΙΧ μέχρι να πέσει η κυβέρνηση να τελειώνουμε. Απλώς απλοποιείται τελείως η διαδικασία για την ανάδειξη του νικητή σε επερχόμενες εκλογές αφού θα αρκεί η υποψήφια παράταξη (που προφανώς δε θα είναι η σημερινή κυβερνούσα) να υποσχεθεί την κατάργηση των τεκμηρίων, για να κερδίσει τις εκλογές. Φανταστείτε ότι ένα αυτοκίνητο 78.000 ευρώ στην ΕΛΛΑΔΑ , κοστίζει 55.000 δολάρια στις ΗΠΑ με όλα πληρωμένα και δίχως τεκμήρια . Δηλαδή περί τα 35.000 ευρώ !!! Είναι δυνατόν να φορολογείται "τεκμαρτά" και να τιμωρείται κάποιος για ένα υψηλού κυβισμού ΙΧ που αγόρασε όταν τα αντίστοιχα τέλη ταξινόμησης που κατέβαλε ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ από ένα άλλο ΙΧ. Δηλαδή η κυβέρνηση επιβραβεύει κάποιον που ΔΕΝ θα προβεί σε ΚΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑ που να του δημιουργεί τεκμήριο και θα διατηρήσει τα χρήματά του σε προθεσμιακή κατάθεση στην Τράπεζα . Αυτό είναι ότι ποιο αντιπαραγωγικό μπορεί να διανοηθεί κανείς. Δεν αγοράζεις καν αυτοκίνητο, δεν πληρώνεις Τέλη Κυκλοφορίας, καύσιμα, λάστιχα, συνεργεία, επισκευές, πρόστιμα τροχαίας κ.λ.π, με αποτέλεσμα οι απώλειες να είναι πολύ μεγαλύτερες σε φόρους . Αντί να αφήσουν τους πολίτες ελεύθερους να κάνουν τη ζωή τους ότι θέλουν και ότι μπορούν τους επιβάλουν μέτρα προκειμένου να τους πείσουν ότι για την πλειοψηφία ευτυχία και διασκέδαση είναι η καφετέρια και η ταβέρνα μόνο. Στην κάλπη θα τα πούμε ...
ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΒΡΑΜΗΣ
10/09/2008 13:12
ΟΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ" DEBATE"ME TON ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΧΡΙΣΕ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΑΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΝΟΣΗΡΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!! ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ( ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ?) ΠΟΥ ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ "ΓΚΟΥΛΑΓΚ"ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΩ ΕΝΑ Ι.Χ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ, (ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ), ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ(ΜΑΥΡΗ) ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΜΑΡΕΙΑ.ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ..ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΜΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ,ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΝΑ ΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ-ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ,ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 35 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΣΟ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΗΛΩΝΕ 1 ΣΠΙΤΙ ΤΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ OFF SHORE ΤΡΟΠΟΥΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΩ 50,000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ Ο "ΚΛΕΦΤΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ,ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ REAL ESTATE ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ,ΑΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΑ "ΑΝΟΙΞΟΥΝ" ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ "ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ..ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ "ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ" ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ "ΑΥΡΙΟ" ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ "ΒΑΡΟΣ" ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΒΕΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ ΜΟΥ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΝΑ ΒΡΙΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
XΡΗΣΤΟΣ ΤΑΧΟΣ
10/09/2008 07:38
ΚΑΘΕ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 80% ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ?
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
09/09/2008 14:06
ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΜΑΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΡ-ΓΗΣΑΝ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ,ΜΕΙΩΣΑΝ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΩΡΕΙΩΝ,ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ 50 ΣΕ 100 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΟΠΟΥ ΑΚΟΥ-ΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΦΟΡΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑ-ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩ-ΜΑΤΑ Η ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΙΡΑΙΑ ΠΟΣΤΑ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΔΕΞΙΑ.
STAVROS
09/09/2008 13:15
ΚΑΛΑ .... ΤΗ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΠΛΑΚΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΚΟΥΛΑ" ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ .... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ .... ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ, ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΣΙΠΑΣ, ΑΛΛΑ .... ΚΟΝΤΑ .... ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΩΝ........ ΑΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ (ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ), ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ???? .... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΑΞΙΟΥΣ ..... ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Κ**** ..... ΕΤΣΙ .... ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ, ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΠ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ????? ΤΙ ??!!!!! ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ????? ΑΜ ΔΕ ... ΨΩΝΑΡΕΣ ..... ΣΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΤΟ ΠΡΕΣΤΙΖ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΤΑΞΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΛΠ. ???????? ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΠΗΡΕΣ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ 2 ΠΑΤΡΙΚΑ - ΕΞΟΧΙΚΑ, ΣΟΥ ΕΧΦΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΑΜΟ, ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ "ΑΝΉΚΕΙΣ" ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ???!!!!!! ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ???? !!!!!! ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ..... ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ...... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ Ο "ΠΛΟΥΤΟΣ" Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ....... ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ???? Η ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΨΩΡΟΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ???? ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΟ ΤΟΚΟ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, ...... ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ .... ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΜΟΙΑΖΕΙΣ" ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ "ΠΡΌΤΥΠΑ" ... ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ..... ?????? ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ............. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ................ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ....... ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΠΑΠΑ*** ΓΙΑ "ΑΠΑΝΕΜΑ ΛΙΜΑΝΙΑ" ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΗΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ .... ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΆ ...... ΞΥΠΝΆΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΜΗ ΣΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ..... ΚΑΛΑ !!!!!!!!!!!!!! ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΌΤΕΡΟΥ ????? ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΠΙΝΕΤΕ ??????????? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ .... ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ... ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ... ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ........... ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ......
Λοιζιδης Σταυρος
09/09/2008 11:56
Κυριοι,
Σταματηστε σημερα κιολας αυτη την ερπουσα καταστροφολογια για τα τεκμηρια.
ΘΑ ΠΕΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με αυτες τις ανοησιες.
Δηλωστε υπευθυνα σημερα οτι δεν υπαρχει σκεψη για επαναφορα των τεκμηριων και μαλιστα αναδρομικα,
στην χειροτερη των περιπτωσεων δηλωστε οτι ρεαλιστικα τεκμηρια θα θεσπισθουν εαν ειναι αναγκαιον μονον για μελλοντικες αγορες απο εδω και περα.
Εαν καθυστερησετε η λαικη αγανακτηση θα μας πνιξει ολους εμας που πιστευωμε στην σοβαροτητα σας και στο πολιτικο σας ενστικτο.
ευχαριστω
ΡΙΚΑ
09/09/2008 10:06
ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΦΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Η ......... ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ
Φ.Λ
09/09/2008 10:01
ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??????
ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΜΕ
Γιάννης Χαλκιάς
09/09/2008 08:19
Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το αν θα πληρώσουμε και το πόσο θα πληρώσουμε αλλά το ΓΙΑΤΙ πληρώνουμε, ΠΟΥ πάνε τα χρήματά μας, για πόσες δεκαετίες ΑΚΟΜΑ θα πληρώνουμε και το ΠΑΡΑΜΥΘΙ που είναι πάντα το ίδιο. Αυτό το τούνελ τελικά ή δεν υπάρχει ή δεν έχει τέλος. Και στις δύο περιπτώσεις μας κοροϊδεύουν. ΟΛΟΙ. http://ducere-examplo.blogspot.com/
δατσερης νικος
09/09/2008 07:30
αναξιοπιστοι................
σωτηρχος μανος
09/09/2008 07:29
στην καλπη θα τα πουμε
Παρης Αγγελιδακης
09/09/2008 00:59
Καλα οι φοροι,ξερετε οτι ετοιμαζεται να κατατεθει στην βουλη η καταργηση του επιδοματος των δημοσιων υπαλληλων;
Και ξερετε γιατι τα περνει ολα επανω του ο Καραμανλης;
Γιατι εχει σκοπο να παραδωσει την αρχηγια στην Ντορα,χρεωνετεαι αυτος για να κυβερνησει η Ν.Δ τα επομενα 20 χρονια.Αφου κανει ανασχηματισμο και δωσει το σκηπτρο του κοματος στην Ντορα θα παει σε εκλογες,αν δεν παρει αυτοδυναμια σε δευτερες και μετα θα ξεπερασει και τον Φιντελ.
frank_bloomberg
08/09/2008 23:41
Nα πληρωσει κανεις φορους γιατι? για να παιρνουν τα λεφτα και να πρσλαμβανουν τους ημετερους, να δινουν μιζες και να πληρωνουν στατιστικες, διαφημηση και καναλια? Τελικα τι προωθει περισσοτερο τη διαφθορα? να πληρωνει κανεις τους φορους και αρα τους πιο διεφθαρμενους η να αποφευγει το κρατος και να διοχετευει τα χρηματα του κατευθειαν στην αγορα? δεν ειμαι σιγουρος για τοι πρωτο.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ
08/09/2008 23:34
ΚΑΛΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ!!
giorgos57
08/09/2008 23:17
den ta leme ta pragmata opos eine pos ginete ego me 25000 e me tetramelis oikogeneia na min mporo na tabgalo pera ena ix 1400 kubika exo kai danizome apo tin trapeza gia na peraso tin xronia posa dilonoun aytoi me ta pola kubika
Νίκος Τσιανέλης
08/09/2008 22:42
ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ! ΟΛΟΙ ΟΙ Κ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ( ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ,ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ -ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΗΣΤΕΣ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΛΕΥΤΕΣ .ΝΤΡΟΠΗ !!!!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ , ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ^ ΚΥΒΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΠΡΩΣΤΑ ΑΠ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΝΕΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ . ΑΛΗΘΙΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ,ΕΧΟΥΝ ?
Giorgos Giav
08/09/2008 21:03
Kostaki gera pare tous ta brakia ... Auto
politis politopoulos
08/09/2008 19:36
αυτα και αλλα επι πλεον που ερχοντε,τωρα θα τα βρει και ετοιμα..[οταν γινουν εκλογες] και οποιος κερδισει τις εκλογες.
mavris a
08/09/2008 19:18
καταργουμε τα τεκμηρια,βαζουμε τον κοσμακη να παρει αυτοκινητα,μοτοσυκλετες κ μετα 4 χρονια χωνουμε τα τεκμηρια απο την αρχη,ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ,το αυτοκινητο μου εχασε την αξια του διοτι κανεις δε μπορει να δικαιολογησει τζιπ 3000cc,60580ευρω αρα θα αναγκαστω να παραδωσω πινακιδες η να το πουλησω χανοντας τη μιση αξια του.Ας ειναι ομως,ερχεται ο καιρος που θα πληρωθουν αναλογως.Ερχονται ευρωεκλογες.Ευχαριστω πολυ.
ΜΠΑΜΠΗΣ Χ
08/09/2008 18:44
Κάντε οτι θελετε . Εμεις θα παραδωσουμε τις πινακιδες και εσεις θα παρετε τα π...... μας .
giorgosgud
08/09/2008 18:14
Οι κύριοι προετοίμαζαν την επιδρομή τους από το 1996. Όλα ήταν οργανωμένα. Έφεραν την χώρα 15 χρόνια πίσω. Πήγαμε πάλι στο 1995. Πιστεύω πλέον ότι ο Γιώργος με κάποιους έμπειρους και σχετικά έντιμους και με νέο αίμα θα μπορέσει εύκολα να μας βγάλει από το τέλμα. Καλά είχε πει πέρσι στο ντιμπέιτ. Λεφτά υπάρχουν πολλα για πολλά πράγματα. Η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα. Πολιτική βούληση πρέπει να υπάρχει για να γίνουν πράγματα και όχι το πλιάτσικο που έχουμε σήμερα.
Giannis Papadopoulos
08/09/2008 17:43
Polu apla: ama to kratos exei X eksoda xreiazete kai X esoda afou exoume ekatomiria bolemenous pou trwne apo to kratos kai kostizoun X o Alogoskoufhs prepei na brei X esoda na tous plhrwsei 2 tropoi uparxoun: A. afxanei tous forous B. pabei thn monimothta kai tous apoliei... Dialextai...egw lew B
ΧΙΟΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
08/09/2008 17:10
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΩΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ???? ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ-ΕΝΤΙΜΟΤΗΣ-ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ????
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩΜΕ?????
ΚΛΟΝΗΣ Π
08/09/2008 15:59
Τα μαγαζια μας κινουνται μονον με τις πιστωτικες καρτες.
καλα τρελλαθηκατε πατε να μας κλεισετε στα σιγουρα
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕΣ????????
ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΙ
ΣΑΡΡΗΣ Γ
08/09/2008 15:56
ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟ "ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ".
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ. ΕΛΕΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
08/09/2008 15:45
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Ο Θεός να την κάνει ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 50.000 € ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ .
ΝΑ ΧΑΡΩ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΕΚΑΣ (ΣΥΝΤΑΞΗ & ΦΑΡΜΑΚΑ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΥΜΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΑΠΠΑΣ Δ.
08/09/2008 15:37
Καλά βρε παιδιά με τέτοια μηχανογράφηση στο Υπ.Οικονομικών και δεν μπορούν επιτέλους να βρούν
αυτούς τους ελ.επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα 4,000-5,000 ευρώ πού φοροδιαφεύγουν και παλινωδούν στα "τεκμήρια"??? Θέλουν να το πιστέψουμε και μεις?
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!!
Evangelos
08/09/2008 15:36
Oloi mas etnsn gia akrwasn stov proedro tns Ellivnkns Dnmokratias apetovtas va katasteilei tn Bouln va dwsei evtoln gia vea knbervnsn. Na ferei apo EU elektes kai va avoi3ouv oloi oi logariasmoi oswv exouv sxesn me tn Bouln, tov snvdikalismo, avwtata stelexei Deko... Isws va eivai avtisnvtagmatiko alla dev paei allo.

Egw ekava tnv aitisn gia akroasn
cristos karageorgiou
08/09/2008 15:34
Kirie Basileiadi me olon to sevas! einai olofaneron,pasifani oti akougeste san Dellalis sumfono mazi sas.OXI omos gia tin patrida mas toso SIKOFANTIKA kai autoi kapoia mera entropiasmenoi (politikous logao) tha pane stin euchi tis panagias!i patrida mas omos tha einai ekei.i protasi sas einai na ginoun GERMANOI ?,ELVETOI ? ta paidia sas?FEXE MOU KAI GLISTRISA.!
sas chaireto
christos apo Germania.
Aκράτιος Ιωάννης
08/09/2008 15:26
Αν καποιος θελει τοκετους σε πανακριβα μαιευτηρια (που τις δυσκολες περιπτωσεις τις στελνουν στα δημοσια),θα πρεπει κανονικα να μπει τεκμηριο βλακειας και νεοπλουτισμου και να ειναι πολυ βαρυ για να κοπουν επιτελους οι αηδιες.
Ξυπνηστε επιτελους προβατα και διεκδικηστε κατι για εσας και την οικογενεια σας,ΔΕΝ σας φταιει το κρατος.
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α
08/09/2008 15:21
KYPIOI
H AΓΟΡΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΠΙΣΩ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΛΥΠΗΘΗΤΕ ΜΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ
ROUSSOS A
08/09/2008 15:16
OTAN O LAOS DEN KINEITAI ME TIPOTA AKOYGONTAS TOYS NEOYS LISTRIKOYS FOROUS/TEKMHRIA/KTL TOTE KALA MAS KANOYN. AYTOI SOY LENE OTI PROLABOME KAI ARPAXOME AFOY SE LIFO FEYGOME
NTROPH-XEFTILA-ANIKANOTHTA-KLOPH
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
08/09/2008 14:58
ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ....ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ.........ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΛΟΔΕΞΙΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΙΔΕΣ.....
GEORGE P.
08/09/2008 14:44
ΟΜΕΡΤΑ, Η ΟΜΑΔΑ ΟΝΕΔ ΤΟΥ 70 ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΕΤΑΙ
ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΜΑΣ.
Η ΜΠΑΛΑ ΤΏΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙ ΑΥΤΟΓΚΟΛ.
Βασιλειάδης Κ
08/09/2008 13:53
Λυπάμαι που ανήκω στην φυλή των Ελλήνων.
Είμαστε ένας λαός που αλληλομισούμαστε, που καταστρέφουμε κάθε τι που φτιάχνουμε
Είμαστε λαός που δεν θα μπορέσει ποτέ να ΕΛΠΙΣΕΙ σε καλύτερο μέλλον. Αυτό γιατί κάποιοι έχουν πολύ μακρύ χέρι και δεν τους φτάνουν αυτά που κλέβουν και θέλουν περισσότερα.
Λυπάμαι που ονομάζομαι Έλληνας, και δεν μπορώ να πω στα παιδιά μου να αγαπούν το κράτος τους και τα προτρέπω να φύγουν για να σωθούν και να αναδειχθεί η αξία τους.
Γιατι είμαστε κακόμοιροι και καλά να πάθουμε με τους ΑΛΗΤΕΣ που ψηφίσαμε (τους νύν και τους πρώην).
Προτρέπω τον κόσμο να προβεί σε ΜΗΝΥΣΗ των κυβερνόντων (καθώς και των προηγούμενων) έτσι ώστε να δικαιολογήσουν που έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα που πήραν απο την τσέπη μας με το έτσι θέλω.
Πάντως είμαστε λαός που βαριέται να αντιδράσει.
Να μη ξοδεύω το χρόνο σας γιατί θα έγραφα πολλά περισσότερα
ΜΗΝΕΙΣΤΕ Καραμανλή - Παπανδρέου και τα τσιράκια τους
ΜΗΝΥΣΤΕ ανθρώπους που ποτέ δεν εργάστηκαν και λένε ότι κόπτονται για το λαό.
Δημήτρης Γάλλος
08/09/2008 13:49
Έχοντας πρόσφατα αποκτήσει το πρώτο μου παιδί και ανήκοντας στην μεσαία εισοδηματική τάξη (αυτή που βάλλεται συνήθως από όλες ανεξαρτήτως τις κυβερνήσεις) μεταφέρω στον πρωθυπουργό την εξής ιδέα:
ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΕΚΝΩΝ. Είναι αλήθεια ότι ένα νέο ζευγάρι -βασικής εκπαίδευσης- του οποίου το εισόδημα διαμορφώνεται ετησίως περίπου σε €15.000 δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τοκετού. Σε τρίκλινο δωμάτιο ιδιωτικής κλινικής, από την ημέρα που θα αντιληφθεί την εγκυμοσύνη μέχρι τον δεύτερο μήνα μετά την γέννηση του παιδιού θα καταβάλλει περίπου €8.000 (συντηρητικά) για τα έξοδα (εξετάσεις, μαιευτήριο, εξετάσεις νεογνού, καισαρική, επισκληρίδιος, εξοπλισμός (καρότσι, κούνια, καθισμα αυτοκινήτου), πάνες, φάρμακα κ.λ.π χωρίς μεγάλες πολυτέλειες! Είναι επομένως αναμενόμενο ότι στην διάρκεια 12 μηνών (1 έτους) το ζευγάρι θα καταβάλει περίπου τα 2/3 του εισοδήματός του. Και είναι αναπόφευκτο ότι οι νέοι χαμηλών εισοδημάτων απολαμβάνουν την ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ενίσχυση των γονέων τους. ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ… Ειδικά αν στο ίδιο έτος το ζευγάρι έχει τύχει να αγοράσει αυτοκίνητο 1.400κ.εκ. π.χ., τότε μιλάμε προφανώς για οικονομικό έγκλημα! Υπερβαίνει κάθε λογικό τεκμήριο…Αν δε του κάτσουν και δίδυμα... Προφανώς και αποκρύπτει εισοδήματα για να προχωρήσει σε τέτοια απροκάλυπτη κίνηση...
Ελπίζω η ιδέα μου να υιοθετηθεί από τα αρμόδια όργανα για να σταματήσει πια αυτή η απαράδεκτη τεκνοποίηση σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου…!
Γεώργιος ΤζάΙδας
08/09/2008 13:43
Θεωρώ ότι τα τεκμήρια είναι γενικά ένα δίκαιο φορολογικό μέτρο που εφαρμόζεται όμως με τελείως ανέντιμο και ανήθικο τρόπο... Το να ανεβοκατεβάζεις κάθε χρονιά τα όρια των τετραγωνικών μέτρων, να εφαρμόζεις την αναδρομικότητα στα τεκμήρια για ακίνητα (ή ΙΧΕ) ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΑ, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου το τρόπο που αποκτηθήκανε αυτά τα αγαθά, όπως είναι φερ'' ειπείν ο μακροχρόνιος δανεισμός σε τράπεζες, κλπ, με το να αυξάνεις τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά το δοκούν σε στοχευμένες περιοχές της χώρας και μόνο, (δείτε την αντικειμενική αξία που μπήκε στην Μύκονο για να γελάσουμε ή να κλάψουμε όλοι μαζί, ή τις αντικειμενικές αξίες που ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ στην Πάρο...), με το να φορολογείς -κατ'' ουσία χαιδεύοντας- με ένα εφ'' άπαξ τρόπο 10% τεράστια εισοδήματα που προκύπτουν απ'' τον μοντέρνο τρόπο μισθοδοσίας που εφαρμόζεται σε μεγαλομάνατζερ του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα και ονομάζετε option μετοχών - όπως. πχ τις αμοιβές του εκλεκτού του πρωθυπουργού μας και Διοικητού της ΕΤΕ κου Τάκη Αράπογλου...αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η χώρα έχει φτάσει στα όρια της και χρειάζεται πραγματικά ΑΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του κράτους (όχι βέβαι στα λόγια απ'' τα προεκλογικά μπαλκόνια...)
ΓΙΑΝΝΗΣ Γ
08/09/2008 13:38
Κύριοι,
Τα ΙΧΕ που είναι με χρονομίσθωση ή με μέθοδο Leasing με βάση τον φορολογικό νόμο βαρύνουν τον Διευθ. Σύμβουλο της εταιρείας ή τον ιδιοκτήτη της ατομικής επιχείρησης. Προσοχή, όποιος δεν τα δηλώνει πρέπει να τα δηλώσει αφού συμβουλευτεί τον λογιστή του.
ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
08/09/2008 13:18
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ . ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ.
ABΡAMIΔHΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
08/09/2008 13:08
ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΟΥ ''ΝΕΑ'' ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ.
MARKO POLO
08/09/2008 12:08
ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΗΞΕΡΑΝ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΈΣΑ ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 10 ΕΚ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΦΩΝΑΞΤΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.......
Μιχάλης Ανδρόνικος Παλαιολόγος
08/09/2008 11:59
είναι τόσο ..., όπως λένε και οι ίδιοι, που επιτίθενται στην βάση, κυριολεκτικά, της κοινωνίας μας, που δεν ελέγχετα κάν από 10-20 τζάκια, αλλά οργανώνεται και περιγράφεται από ένα επικοινωνιακό σύμπλεγμα που και αγνοούν...
Καραγιαννις Ν.
08/09/2008 11:26
Αγορασα ενα ΤΖΙΠ CΗΕΡΟΚΕΕ 3.7OO κυβικα νομιμως και ελεχθηκα για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της αγορας του και ευρεθηκα ενταξει εναντι των ισχυοντων νομων του κρατους μου και τωρα υστερα απο δυο χρονια ερχεστε και μου ζητατε να δηλωσω καθε χρονο στην δηλωσι μου 107.900 ευρω σαν τεκμηριο του αυτοκινητου μου. μα καλα πιστευετε οτι βγαζω 107.900 ευρω επειδη αγορασα ενα τζιπ????? και αν εχω και ενα εξοχικο-καρτες-κτλ βγαζω 150-200.000 ευρω τον χρονον.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΩΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΣ
Μιχάλης
08/09/2008 11:23
παγιδευμένοι από μία μερίδα ψηφοφόρων τους που μισούν την κοινωνία μας, επιτίθενται στα εμφανή, ανώδυνα καίι...ευχάριστα σημεία της καταλωτικής κοινωνίας, αγνοώντας την νέα πραγματικότητα που έχει ανάγκη ενός ενημερωμένου, κοινωνικού και φιλικού κράτους...
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δ
08/09/2008 10:58
ANTI NA ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ Ι.Χ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΤΕ ΥΨΗΛΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ?
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΙΝΗΤΟ Π.Χ 3000 ΚΥΒΙΚΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΗΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΤΕΛΗ Π.Χ 2.000 ΕΥΡΩ ΟΠΟΤΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΗΣ ΠΑΡΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ.
ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΓΟΡΑΣΗ ΝΟΜΙΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ
ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩΜΕ?????? ΕΛΕΟΣ
Keep Talking
08/09/2008 10:56
Εμπρος στο δρομο που χαραξε ο Βουλγαρακης ! Να δημιουργησουμε "Εταιρεια Παροχης Συμβουλων Επιβιωσης" ΕΠΕ ηι ΟΕ και να βαζουμε ολα τα τεκμηρια στην εταιρεια: το αυτοκινητο, το σπιτι-γραφειο, να τρωμε εξω- εξοδα παραστασεως, σχολικα για τα παιδια -ειδη γραφειου, τη γυναικα που φροντιζει τον αρρωστο μπαμπα-καθαριστρια γραφειου, και βεβαια ΦΩΣ-ΝΕΡΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ κτλ.

Νομιμο δεν ειναι; αρα... ηθικο!

Κώστας Κ.
08/09/2008 10:31
Αυτό πάλι με την αναδρομική ισχύ τι είναι;;;;;;;;
Εντάξει θέλεις να βάλεις φόρους, έτσι όπως τούς θέλεις, καμμία αντίρρηση ( τρόπος του λέγειν ), τι σου φταίει εκείνος που αγόρασε Α΄κατοικία 150 τ.μ.
Ο καθένας πράττει με βάση το τι ισχύει σήμερα, πόσο νόμιμο είναι να έρχεστε τώρα και να λέτε Α΄κατοικία μέχρι 120 τ.μ.
Αν πάω να αγοράσω Α΄κατοικία 120 τ.μ. αύριο το πρωί, ποιός μου εγγυάται ότι μετά από δύο χρόνια δεν θα κάνετε την Α΄κατοικία 80 τ.μ.
Τι πρέπει να κάνω να κόψω το σπίτι;;;; Γίνεται;;;
Τέλος πάντων όλο παπαριές θα κάνετε;;;;;;
Αντί να στείλετε εμάς σε ψυχίατρους, δεν πάτε καλύτερα όλοι εσείς;;;;;μηδενός εξαιρουμένου!!! ΟΛΟΙ ΣΑΣ.
ΒΡΑΧΝΟΣ Κ
08/09/2008 10:26
EAN TEΛIKA ΞΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΙΙ-ΣΟΒΑΡΟΙ-ΔΙΚΑΙΟΙ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΔΕΧΤΗ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
08/09/2008 10:13
ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩΜΕ Ι.Χ ΜΕΓΑΛΑ , ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ/ΤΕΛΗ/ΚΤΛ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 30.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΙΠ 2500 ΚΥΒΙΚΑΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Χ 60.ΟΟΟ ΕΥΡΩ.
ΚΑΛΑ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ?????
ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ
Κώστας Κ.
08/09/2008 10:05
Ετσι όπως απαντούσε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη των δημοσιογράφων έχω την αίσθηση ότι ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει!!!!
Πόσο μάλλον όταν γνωρίζει εκ των προτέρων τα ερωτήματα που θα του θέσουν και έχει προετοιμαστεί κιόλας !!!
ΤΣΟΥΛΗΣ Χ
08/09/2008 10:04
ΦΥΓΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κώστας Κ.
08/09/2008 10:01
Αν υποθέσουμε ότι τα τεκμήρια επανέρχονται για να πιάσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτούς δηλ. που δηλώνουν ελάχιστα και κάνουν πλούσια ζωή, τότε γιατί δεν εξαιρούν τους μισθωτούς και συνταξιούχους από την επαναφορά αυτή;;;;
Αρα ο στόχος τους δεν είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πάλι!!!
Οι μισθωτοί ούτως ή άλλως δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω, αν ένα αυτοκίνητο που αγόρασα και το οποίο καλύπτεται από την φορολογική μου δήλωση,
γιατί πρέπει ντε και καλά να μου τρώει και όλο μου το εισόδημα για την χρήση του;;;;;
Αυτό δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο να συμβαίνει.
Το αγόρασα και κάνω 5000 χιλιόμετρα ετησίως, από πού προκύπτει ότι για να το έχω πρέπει π.χ. η χρήση του να μου κοστίζει 20.000 ευρώ;;;;;;;;
Αφού γνωρίζουν τι έχει ο καθένας μας από το Ε9, ας καλέσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αυτούς που ξέρουν.
Προτιμούν όμως αντί γι ΄αυτό να μας βάζουν όλους στο ίδιο
καζάνι !!!!
Προσέξτε κύριοι γιατί το καζάνι έχει κι αυτό τις προδιαγραφές του!!!
Δεν αντέχει τα πάντα !!!!
Υπάρχουν όρια!!! Μην τα ξεπερνάτε !!!!!
Ξέρετε ποιά θα είναι τα αποτελέσματα αν εκραγεί;;;;;;;;
ΣΑΚΗΣ ΤΟΥΛΑΣ
08/09/2008 09:15
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.-
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΛΟΓΟΥ "ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗΣ"ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.-
ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ-ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15.000,00 ΕΥΡΩ-ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑΤΙ Κ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΤΟ ΑΓΓΙΖΕΙΣ;.-
ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ 10 "ΤΖΑΚΙΩΝ" ΑΝΤΕ 20 ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ.-ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ(ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΑΣ) ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.-