Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης για όσους εκμισθώνουν ακίνητα

Ξεκινά ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και Airbnb

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2017 17:58 |
Ξεκινά ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης και Airbnb
Η θέση του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης θα είναι υποχρεωτική

Υποχρεωτική γίνεται η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης, για όσους εκμισθώνουν ακίνητα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε στο Προεδρείο του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού ( Σ.Ο.ΔΙΑ), πως η εγγραφή στο μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης που προβλέπει η νομοθεσία, είναι υποχρεωτική για εκείνους που  εκμισθώνουν ακίνητα, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb. 

Ειδικότερα και όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας της αγοράς από τον σχηματισμό μονοπωλίων.

Από την πλευρά του ο Σ.Ο.ΔΙΑ τόνισε την πάγια θέση του για φορολόγηση με 15% στην πηγή ώστε να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στην αγορά. Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η οικονομία διαμοιρασμού έχει θετική συνεισφορά στην οικονομία καθώς προωθεί την ιδέα της ελληνικής φιλοξενίας, ενισχύει τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις και αξιοποιεί περιουσία που αλλιώς θα ήταν αδρανής.

Η θέση του υπουργείου είναι πως η εγγραφή στο μητρώο θα είναι υποχρεωτική και ότι αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου».

2
I.Georg
23/11/2017 00:11
από πού προκύπτει ο τίτλος σας, κύριοι; αν αυτό δεν είναι μαύρη προπαγάνδα, τότε ποιο είναι; «Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα συνεργασίας. Υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα ...", " ...Η συζήτηση έκλεισε με την αμοιβαία δέσμευση για συνέχιση του εποικοδομητικού διαλόγου».
ΑΡΤΕΜΙΔΩΡΟΣ
22/11/2017 21:10
πρωτη φορα αριστερα μας στοιχησε με κοψιμο του εκας των γερων με 500 ευρω με τα μεγαλα παραμυθια για να παιρνει 2000 ο ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΑ