Tην Παρασκευή 1η Ιουλίου θα γίνει η καταβολή των μερισμάτων σε 257.755 δικαιούχους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους.

Η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Εργασίας, σε αυτή την αλλαγή στην ημερομηνία της καταβολής του μερίσματος, για να προλάβει να εισπράξει τις ασφαλιστικές εισφορές από τους εν ενεργεία δημόσιους υπαλλήλους και στη συνέχεια να καταβάλλει τα περίπου 63 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη τριμηνιαία καταβολή.

Οι δικαιούχοι και θα λάβουν με καθυστέρηση το μέρισμά τους και θα υποστούν νέες περικοπές. Οι μειώσεις πρόκειται να κυμανθούν στα επίπεδα του 59% κατά μέσο όρο, με το μέσο νέο μέρισμα να διαμορφώνεται σε 82,46 ευρώ.

Στο μεταξύ συντάξεις χωρίς ΕΚΑΣ ή μικρότερο ποσό επιδόματος θα λάβουν από τα Ταμεία περισσότεροι από 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.Στον αριθμό αυτό φτάνουν οι συνταξιούχοι που είτε «κόπηκαν» από τις λίστες των νέων δικαιούχων ΕΚΑΣ είτε «κατέβηκαν» κατηγορία και θα λάβουν μικρότερα ποσά, μετά την εφαρμογή των νέων εισοδηματικών κριτηρίων, τα οποία, με βάση το νέο ασφαλιστικό νόμο, ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιουνίου.