Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις και στην κερδοφορία της πέτυχε η Westnet Distribution Α. Ε., μέλος του Ομίλου Olympia του οποίου ηγείται ο κ. Πάνος Γερμανός.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για τη χρήση 2014, η Westnet πέτυχε αύξηση 44% του κύκλου εργασιών της, o οποίος ανήλθε στα 69,4 εκατ. ευρώ, έναντι 48,1 εκατ. ευρώ το 2013.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 61,3%, καθώς ανήλθαν σε1,85 εκατ. ευρώ, έναντι 1,15 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) σχεδόν διπλασιάστηκαν (από 0,48 εκατ. ευρώ το 2013 ανήλθαν σε 0,95 εκατ. ευρώ το 2014).
«Κόντρα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, εξέλιξε περαιτέρω το στρατηγικό της πλάνο, επιτυγχάνοντας υψηλά οικονομικά μεγέθη, καθώς και μία ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά διανομής προϊόντων τεχνολογίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της WESTNET, Ρόμπυ Μπουρλάς, και προσθέτει:

«Κατά το 2014, η Westnet έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ανανεωμένου και ευέλικτου σχήματος διανομής, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση του πελατολογίου της, σε όλα τα κανάλια, με ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

»Ειδικότερα, η θετική πορεία της εταιρίας οφείλεται στους βασικούς άξονες της στρατηγικής, που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί εδώ και μία διετία, όταν η εταιρεία επανατοποθετήθηκε στην αγορά με νέο positioning δίνοντας βαρύτητα σε προϊόντα ΙΤ που συνδέονται άμεσα με το DNA της και ταυτόχρονα εντάσσοντας νέες κατηγορίες, προϊόντων Mobility, όπως tablets και smartphones».

Σημειώνεται, ότι η Westnet δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας, από το 2005.

Η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο λύσεων που περιλαμβάνει τη διανομή και την αντιπροσώπευση προϊόντων πληροφορικής και φορητής τεχνολογίας, μεγάλων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς, όπως ΗΡ, Lenovo, LG, Asus, Samsung, και eStar, ενώ έχει την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα για τα tablets και smartphones της Lenovo, καθώς κι όλα τα προϊόντα της Asus.