Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020» που κινητοποιεί για πρώτη φορά και στην Ελλάδα επιχειρηματικους φορείς και επιχειρήσεις με στόχο την ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων για μία βιώσιμη κοινωνία καθως η υπογραφή της «Χάρτας για μια Βιώσιμη Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 29 Απριλίου.

Το Qualitynet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων επιχειρηματικών φορέων θα κάνει την επίσημη παρουσίαση της Πρωτοβουλίας, ιδρυτικοί φορείς της οποίας είναι ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δέσμευση κορυφαίων επιχειρήσεων στην Ελλαδα στο κοινό όραμα για μια Βιώσιμη Οικονομία και Κοινωνία και στη χώρα μας.

Η εκδηλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Κυρίαρχη πλατφόρμα είναι η ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου διαλόγου όλων των εμπλεκομένων στα ζητήματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο οποίος θα οδηγήσει όχι μόνο στην ανάδειξη οραμάτων και ιδεών, αλλά κυρίως στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και κατάλληλων επιχειρησιακών δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) και του German Sustainability Council, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

«Οι προτεραιότητες της πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 ευθυγραμμίζονται με τις εθνικές και της ευρωπαϊκές πολιτικές. Το WBCSD ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Sustainable Greece 2020 για την ανάπτυξη των νέων επιχειρηματικών λύσεων, με εφαρμογή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες καθιστούν τις πιο βιώσιμες επιχειρήσεις πιο επιτυχημένες, προωθούν τη μεγαλύτερη κοινωνική ευημερία και προστατεύουν την ομορφιά και τη λειτουργικότητα της βιόσφαιρας, από την οποία εξαρτόμαστε απόλυτα», λέει ο Πίτερ Μπάκερ, πρόεδρος του WBCSD.

Μάλιστα προσθέτει ότι το Action2020 είναι η πλατφόρμα, βάση της οποίας το WBCSD και τα μέλη του εστιάζουν τις προσπάθειές τους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξή, έως το 2020. Οι εννέα τομείς προτεραιότητάς του, βασισμένοι στα καλύτερα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, παρουσιάζουν πού απαιτείται περισσότερο η δράση των επιχειρήσεων και πού οι λύσεις, από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου, μπορούν να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό αποτύπωμα.

«Το Action2020 είναι η πλατφόρμα, βάση της οποίας το WBCSD και τα μέλη του εστιάζουν τις προσπάθειές τους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξή, έως το έτος 2020. Οι εννέα τομείς προτεραιότητάς του, βασισμένοι στα καλύτερα διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία, παρουσιάζουν πού απαιτείται περισσότερο η δράση των επιχειρήσεων και πού οι λύσεις, από την πλευρά του επιχειρηματικού κόσμου, μπορούν να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό αποτύπωμα. Έχουμε θέσει επιτακτικούς κοινωνικούς στόχους, οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να επιτευχθούν έως το έτος 2020, αν θέλουμε να μετασχηματιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο σε αληθινά βιώσιμες κοινωνίες.

» Πιστεύουμε ότι το Action2020 προσφέρει στην πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020 ένα σημαντικό πλαίσιο που μπορεί να συνεισφέρει και στις δύο πλατφόρμες, προκειμένου να δημιουργήσουν μεγάλης έκτασης αποτύπωμα, έναντι των βασικών προκλήσεων της Βιωσιμότητας. αποτύπωμα, έναντι των βασικών προκλήσεων της Βιωσιμότητας» συμπληρωνει ο κ. Μπάκερ.