Σε ηλικία 93 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός Πάτρικ Μακνί που πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά The Avengers της δεκαετίας του 1960.

Ο βρετανός ηθοποιός έγινε γνωστός από τον ρόλο του ως Τζον Στιντ στη σειρά κατασκοπείας.

Πέθανε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, με την οικογένειά του στο πλευρό του, δήλωσε ο γιος του, Ρούπερτ.

Ο Πάτρικ Μακνί γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σε ηλικία 11 ετών έπαιξε στον Ερρίκο τον Β’ απέναντι σε έναν νεαρό τότε Κρίστοφερ Λι. Κατά ειρωνεία της τύχης οι δύο ηθοποιοί πέθαναν με μερικές ημέρες διαφορά.

Ο χαρακτήρας του στους Avengers ήταν γνωστός για το καλό του γούστο στα ρούχα: φορούσε ένα μπόουλερ και κρατούσε μία ομπρέλα που ήταν το μυστικό του όπλο.

Ο Μακνί είχε εμφανιστεί και στην ταινία Τζέιμς Μποντ A View to a Kill (1985), παίζοντας έναν σύμμαχο του πράκτορα 007, τον οποίο ερμήνευε ο Ρότζερ Μουρ.

Ο Σερ Ρότζερ Μουρ είπε: «Λυπήθηκα τόσο πολύ που άκουσα ότι ο Πατ Μακνί μάς άφησε. Ημασταν φιλαράκια από τη δεκαετία του 1950 και έχω τόσες πολλές χαρούμενες αναμνήσεις από δουλειές μαζί του. Ηταν πραγματικός κύριος».

Ο Μακνί είχε παντρευτεί τρεις φορές. Μία από τις συζύγους του υπήρξε η ηθοποιός Κάθριν Γούντβιλ, με την οποία έπαιξαν μαζί στους Avengers.