Η νεοϋορκέζα ηθοποιός και κωμικός Ανν Μίρα (Anne Meara), γνωστή από την τηλεόραση στην οποία έπαιζε σε σκετς με τον άντρα της Τζέρυ Στίλερ, διακωμωδώντας τον γάμο τους, απεβίωσε το Σάββατο, σύμφωνα με την οικογένειά της, σε ηλικία 85 ετών.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Μίρα, μητέρα του ηθοποιού Μπεν Στίλερ, ήταν παντρεμένη επί 62χρόνια με τον Τζέρυ Στίλερ, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή, και εργάστηκαν μαζί γιασχεδόντο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Μίρα γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1929 και ξεκίνησε την καριέρα της παίζοντας σε καλοκαιρινούς θιάσους. Στην τηλεόραση έπαιξε πρώτη φορά το 1954 (The Greatest Gift, NBC), σύμφωνα με βιογραφικά στοιχεία της στο MTV.com.

Γνωρίστηκε με τον άντρα της το 1953 σε γραφείο ατζέντη και παντρεύτηκαν λίγους μήνες μετά. Δούλεψαν μαζί σε θίασο κωμικών και μετά δημιούργησαν το δικό τους ντουέτο, που τους έκανε γνωστούς στην αμερικανική τηλεόραση και ιδιαίτερα στο «Ed Sullivan Show».

Τα κωμικά σκετς τους βασίζονταν σε επεισόδια από τον γάμο τους και στη διαφορά ύψους τους (ο Στίλερ ήταν 1,62 μ και αυτή ψηλότερη) και στην καταγωγή τους (αυτός ήταν Εβραίος, αυτή ήταν ιρλανδέζικης καταγωγής).

Ξεκίνησαν να δουλεύουν ξεχωριστά τη δεκαετία του 1970, και εκείνη έπαιξε στις ταινίες «The Out-of-Towners» και «Lovers and Other Strangers», ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση, στα «Kate McShane», «The King of Queens» και «Sex and the City».

Εκτός από τον γιο της Μπεν έχει και μια κόρη, την Εϊμυ.