Τι συνέβη όταν ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε την… Κλερ Άντεργουντ; Η ηθοποιός Ρόμπιν Ράιτ που ερμηνεύει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στη σειρά House of Cards αποκαλύπτει τι της είπε ο αμερικανός πρόεδρος όταν τον συνάντησε στο Δείπνο των Ξένων Ανταποκριτών.

«Συνάντησα τον πρόεδρο Ομπάμα και τη Μισέλ στο δείπνο των Ανταποκριτών. Πριν καλά – καλά με χαιρετίσει -έτρεμα σαν φύλλο, ήμουν τόσο νευρική- έσκυψε και μου είπε: «Απλά θέλω να ξέρεις, δεν είμαι τόσο κακός όσο ο Φράνσις»» είπε η Ρόμπιν Ράιτ σε δημοσιογράφους σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Netflix, η υπηρεσία live streaming.

Στη συνέχεια, στρέφοντας το βλέμμα του στη Μισέλ Ομπάμα, είπε στην Ρόμπιν Ράιτ: «Εγώ δεν είμαι τόσο κακός, αλλά αυτή από την άλλη πλευρά είναι περισσότερο σαν εσένα».

«Εκείνη και εγώ κλείσαμε η μία το μάτι στην άλλη, (η Μισέλ Ομπάμα) συμφωνούσε απόλυτα» είπε η Ρόμπιν Ράιτ αναφερόμενη στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ (αν και δεδομένου των όσων κάνει η Κλερ Άντεργουντ στη σειρά, δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτή η σύγκριση είναι κολακευτική).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι μεγάλος θαυμαστής του House of Cards. Το 2013 είχε πει ότι θα ευχόταν τα πράγματα να γίνονται τόσο γρήγορα όσο και στη σειρά. «Ελπίζω να μπορούσαν τα πράγματα να ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά (όπως στη σειρά). Είναι αλήθεια. Φίλε, αυτός ο Κέβιν Σπέισι τα καταφέρνει μια χαρά» είπε.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2014, ο επίσημος λογαριασμός του Ομπάμα στο Twitter απηύθυνε έκκληση να μην του κάνουν spoiler για τη δεύτερη σεζόν της σειράς.