Δεν ξέρω αν υπάρχει βαρόμετρο σεξουαλικότητας ή απελευθέρωσης για μια κοινωνία, πάντως μια μικρή τάση καταγράφεται σε εκθέσεις όπως η Erotic Art που άνοιξε τις πύλες της στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο την Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα.

Παρασκευή βράδυ το πάρκινγκ γεμίζει και η ανθρωπογεωγραφία μού είναι γνώριμη από τις προηγούμενες αντίστοιχες εκθέσεις που γίνονταν στη Μεταμόρφωση. Παρέες με «κάγκουρες» (σύμφωνα με τη νέα αργκό), φορούν καπέλα και χαχανίζουν από την είσοδο ακόμη, την ώρα που λαμβάνουν το μαγικό χαρτάκι εισόδου. Μούρες που κατακλύζουν τα στριπτιζάδικα της Συγγρού και που τώρα έχουν έλθει για «επικαιροποίηση» των πληροφοριών τους. Ζευγάρια που καταφθάνουν για χάζι και shopping. Εδώ εξάλλου, από την πρώτη είσοδο και ώσπου να φθάσω στην κεντρική αρένα όπου έχουν στηθεί τα live show, μετρώ πάνω από 20 εταιρείες ερωτικών βοηθημάτων, αξεσουάρ και όχι μόνο.

Α και η ανθρωπογεωγραφία, τουλάχιστον την πρώτη ημέρα αλλά όπως μάθαμε και τις επόμενες, είχε πολλές γυναίκες. Αυτές διαλέγουν με σχολαστικότητα δονητές, λιπαντικά με γεύσεις (όπως γράφουν οι ταμπέλες των περιπτέρων) και μαστίγια («δώσε πόνο»). Οι δύο λέξεις γραμμένες με μαρκαδόρο πάνω από τα αξεσουάρ δεν αφήνουν πολλές παρερμηνείες. «Δονητές! Μας φεύγουν πολλοί δονητές και όχι μόνο από γυναίκες» μού λέει με νόημα και κάποια σέξι χροιά στη φωνή της η Χριστίνα που δουλεύει σε ένα περίπτερο με ερωτικά βοηθήματα, πλαστικές κούκλες και όλα τα συναφή.

Νωρίτερα, στον χώρο έδωσε το «παρών» η θρυλική σεξοθεραπεύτρια δρ Ρουθ. Στα ογδόντα φεύγα πια, η φιλόσοφος του σεξ, με μεγάλο συγγραφικό έργο (πάνω από 30 βιβλία), άρχισε την καριέρα της ως σύμβουλος του σεξ στα 52 της και για λίγο παρέστη στην Erotica Art. «Μην κάνετε σεξ, την ίδια ώρα, την ίδια ημέρα, με τις ίδιες στάσεις. Καλλιεργήστε την ερωτική σας σχέση». Η συμβουλή της γιαγιάς τού σεξ έχει κάτι από Κοέλιο και Ασκητή (και ο δεύτερος ήταν εδώ) αλλά τα πεινασμένα πλήθη που έπαιρναν θέση στην κεντρική αρένα του γηπέδου μάλλον δεν είχαν μεγάλη έγνοια για τη σημειολογία του σεξ. Λαίμαργα μάτια και εκατοντάδες οθόνες κινητών τηλεφώνων έπαιρναν φωτιά την ώρα που δύο μεγάλοι ναοί του στριπ σόου (Lido και Athens Queens) ανταγωνίζονταν σε όμορφες γυναίκες. Οι τελευταίες, κυρίως από το πάλαι ποτέ ανατολικό μπλοκ, τραβούσαν άνδρες διακριτικά για χορό (5 ευρώ) πίσω από τις κουρτίνες ενώ υπήρχε και dark room με λάιβ σεξ σόου για όλα τα γούστα (ακόμη και για «σαδομαζό» καταστάσεις).

«Εμεινα από μπαταρία» λέει μπροστά μου ο γκριζομάλλης που φωτογράφιζε με μανία την πορνοστάρ Λαρίσα, την ώρα που η τελευταία πάλευε με ένα στραπόν. Ο Γρηγόρης, πάλι, μπροστά μου βιντεοσκοπούσε τα πάντα με επαγγελματισμό. «Εχω εκατοντάδες βίντεο, κάνω συλλογή» μού λέει από το αναπηρικό του αμαξίδιο με νόημα. Καθώς απομακρύνομαι από την αρένα με τα σόου και περπατώ ανάμεσα στα περίπτερα με τα αξεσουάρ, παρατηρώ μέχρι και σταντ με παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα Ζακύνθου (ο έρωτας περνάει και από το στομάχι λέει το κλισέ), εκθέσεις φωτογραφίας, κλαμπ ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων (swinging), ξενοδοχεία ημιδιαμονής, μια γυμνή ιταλίδα ζωγράφο που μοιάζει να μην επηρεάζεται καθόλου από τα φλας, περφόρμερ με δερμάτινα και αλυσίδες και πολλές εκδόσεις με συμβουλές για το σεξ.

Την ίδια ώρα, στην αρένα κάνει στριπ σόου μια αρκετά ευτραφής κοπέλα σε ιαχές ενθουσιασμού και καθώς η γιορτή του αισθησιασμού μοιάζει να επιχειρεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

INFO

Τελευταία ημέρα η σημερινή για την Erotic Art 2014 στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο (Παλαιό Φάληρο)