Ποια θα είναι η μεγαλύτερη τραγωδία στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού; Να πεθάνει ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν πριν προλάβει να ολοκληρώσει και τα επτά βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου», που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως το τηλεοπτικό «Game of thrones».

Ο 66χρονος Μάρτιν αυτόν τον καιρό δουλεύει πάνω στο έκτο βιβλίο, αλλά η παραγωγικότητά του μέχρι σήμερα δεν εμπνέει σιγουριά στους φανατικούς αναγνώστες (και τηλεθεατές) του. Τα πρώτα τρία βιβλία κυκλοφόρησαν από το 1996 έως το 2000, ένα κάθε δύο χρόνια. Το τέταρτο όμως χρειάστηκε πέντε χρόνια (2005) και το πέμπτο έξι (2011). Τώρα μάλιστα που η σειρά έχει γίνει παγκόσμιο φαινόμενο, ο Μάρτιν δεν προλαβαίνει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο και να ασχολείται με ένα σωρό πράγματα, εκτός από το έκτο βιβλίο. Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά δεν αρέσουν στους φίλους των βιβλίων, οι οποίοι όπου τον πετυχαίνουν τού υπενθυμίζουν ευγενικά να τσακιστεί να γράψει καμιά σελίδα.

Τι χρειάζεται ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν για να βρει την ησυχία του; Έναν κλώνο. Τον Τζορτζ Ρ.Ρ.Ρ.Ρ. Μάρτιν. Αυτή είναι η ιδέα πίσω από το χιουμοριστικό βίντεο που βάζει τον συγγραφέα να πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ο πολλαπλός εαυτός μου 2: Το παιχνίδι των κλώνων».