Πήραν τσάπες και αξίνες, σήκωσαν τα μανίκια και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους και των υπευθύνων του Δήμου φύτεψαν δεκάδες ελιές με στόχο να δημιουργήσουν έναν ελαιώνα απέναντι από το κτίριο της Άρσης Βαρών.

Περίπου 100 μαθητές συμμετείχαν πριν από λίγες ημέρες στην πρωτοβουλία φύτευσης που πήρε ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ιωάννη Ρέντη και η υπηρεσία πρασίνου. Τα παιδιά από το 15ο και 23ο Δημοτικά Σχολεία, το 4ο και 7ο Γυμνάσια και το 3ο Λύκειο ενημερώθηκαν για την ελιά και τη διαχρονική της σχέση με την Αθήνα και την Ελλάδα και στη συνέχεια έπιασαν…δουλειά – με όρεξη και κέφι, όπως φαίνεται και στο βίντεο – προκειμένου να μεταμορφώσουν τον χώρο. Όπως τονίζει ο Δήμος, η συγκεκριμένη έκταση αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα χέρσο κομμάτι της πόλης. Τώρα όμως θα μπορέσει να γίνει ένας μικρός ελαιώνας.

Στόχος των υπευθύνων του Δήμου είναι η συγκεκριμένη περιοχή γύρω από το Κατράκειο θέατρο και την Άρση Βαρών να εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα δέντρα διότι αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για την πόλη.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση