Μέσα στη μέρα αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια του θανάτου του 33χρονου, που μπήκε την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο, στην Ομόνοια.

Η αστυνομία αναμένει το ιατροδικαστικό πόρισμα, ενώ βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα.

Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον 33χρονο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή θα βρεθεί την Τρίτη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, που κατηγορείται για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κακουργηματικού βαθμού και για πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην υπόθεση θανάτου Ζακ Κωστόπουλου.

Οι δικηγόροι των δύο πλευρών

Ωστόσο η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου εκφράζει τη διαφωνία της όσον αφορά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κοσμηματοπώλης.

«Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν οι ορθές. Δεν έχουμε να κάνουμε με βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπως τέθηκαν οι κατηγορίες, αλλά με τετελεσμένη ανθρωποκτονία», είπε η δικηγόρος, Άννα Παπαρρούσου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επικαλούμενη το σχετικό βίντεο, ανέφερε ότι «είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο παγιδευμένο μέσα στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στον θάνατό του», πρόσθεσε.

Η κα Παπαρούσου αναφερόμενη στην αντίδραση του κοσμηματοπώλη και του άλλου άντρα που χτυπούσαν τον 33χρονο, σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας ορατός και σύννομος λόγος να αντιδράσεις κατ’ αυτόν τον τρόπο» όταν ο άνθρωπος είναι παγιδευμένος, όπως είπε, σε έναν χώρο και δεν κινδυνεύεις από τίποτα.

Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, τόνισε ότι σκοπός του πελάτη του, ήταν να εμποδίσει τη διαφυγή του 33χρονου και αφότου πρώτα είχε ζητήσει βοήθεια από την αστυνομία.

«Το συμβάν με αυτή την οδυνηρή κατάληξη μάς λυπεί όλους. Η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να προσφύγει στην πολιτεία και να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα διαπίστωσε ότι είναι εγκλωβισμένο στο κατάστημα, άρχισε να σπάει με τον πυροσβεστήρα την εσωτερική βιτρίνα, όπου υπάρχουν ίχνη αίματος», δήλωσε ο δικηγόρος, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας μία εκδοχή που ακούστηκε, σύμφωνα με την οποία ο 33χρονος κατέφυγε στο κοσμηματοπωλείο για να προστατευτεί, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναρωτήθηκε γιατί επιχείρησε να διαφύγει από το κατάστημα όπου ήταν προστατευμένος, εάν αληθεύει αυτή η εκδοχή.

Αναφερόμενος στον πελάτη του ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι πρόκειται για άνθρωπο μεγάλης ηλικίας, πριν λίγο καιρό είχε ξανα-υπάρξει θύμα κλοπής. «Αν ήταν υπερβολικός ο τρόπος αντίδρασής του, θα το κρίνει η δικαιοσύνη», υπογράμμισε.