Είναι πολύ πιθανό ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς να αγωνιστούν μαζί ως ομάδα σε διπλό. Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή θα διεξαχθεί στο Σικάγο το Laver Cup, με αντιπάλους μια μικτή ομάδα της Ευρώπης και μια μικτή ομάδα του υπόλοιπου κόσμου.

Αρχηγοί (εκλέκτορες/προπονητές) των δύο ομάδων είναι δύο μεγάλοι θρύλοι του αθλήματος, αλλά και «άσπονδοι εχθροί» του παρελθόντος, ο Μπιορν Μποργκ για την ευρωπαϊκή ομάδα και ο Τζον ΜακΕνρο για τη ομάδα του κόσμου.

Ο Μπιοργκ έχει επιλέξει τους Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία), Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία), Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία), Νταβίντ Γκοφέν (Βέλγιο), Κάιλ Έντμουντ (Μ. Βρετανία) και Ζερεμί Σαρντί (Γαλλία). Ο Ισπανός κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Ράφαελ Ναδάλ, δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

Ο ΜακΕνρο έχει επιλέξει τους Κέβιν Άντερσον (Ν. Αφρική), Τζον Αϊσνερ (ΗΠΑ), Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Αργεντινή), Τζακ Σοκ (ΗΠΑ), Νικ Κύργιο (Αυστραλία), Νίκολας Χάρι (Χιλή), ενώ ο Φράνσις Τιαφόε (ΗΠΑ) πήρε την τελευταία στιγμή την θέση του Αργεντινού Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Στις δηλώσεις τους οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο να αγωνιστούν μαζί στο διπλό. «Θα ήθελα να παίξω μαζί με τον Νόβακ, το σκεφτόμαστε, αλλά ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει τι θα γίνει. Θα επιλεγεί η καλύτερη δυνατή ομάδα για το διπλό και έχουμε πολλούς καλούς παίκτες» είπε ο Ελβετός άσος, νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη.

Από την δική του μεριά, ο Σέρβος νικητής του Γουίμπλεντον και του Αμερικανικού όπεν τόνισε: «Πέρυσι έβλεπα το Laver Cup από την τηλεόραση και ήμουν ενθουσιασμένος με αυτόν το νέο θεσμό. Μου αρέσει, επειδή πολλοί παίκτες που είναι αντίπαλοι στα τουρνουά, όπως ο Ρότζερ και ο Ράφα για παράδειγμα, παίζουν στην ίδια μεριά του κορτ κι έτσι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Μου αρέσει πολύ που συμβαίνει κάτι τέτοιο και θέλω να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της εμπειρίας».

Πέρυσι η διοργάνωση διεξήχθη για πρώτη φορά στην Πράγα και στο διπλό αγωνίστηκαν ο Ναδάλ και ο Φέντερερ. Αρχηγοί-εκλέκτορες των δύο ομάδων ήταν πάλι οι Μπιορν Μποργκ και Τζον ΜακΕνρο και η ομάδα της Ευρώπης είχε νικήσει την ομάδα του Κόσμου με 15-9.

Για την μικτή Ευρώπης είχαν αγωνιστεί οι Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία), Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία), Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία), Μάριν Τσίλιτς (Κροατία), Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία), Τόμας Μπέρντιχ (Τσεχία), Φερνάντο Βερντάσκο (Ισπανία). Με την μικτή Κόσμου είχαν αγωνιστεί οι Σαμ Κουέρι (ΗΠΑ), Τζον Αϊσνερ (ΗΠΑ), Νικ Κύργιος (Αυστραλία), Τζακ Σοκ (ΗΠΑ), Ντένις Σαποβάλοφ (Καναδάς), Φράνσις Τιαφόε (ΗΠΑ), Θανάσης Κοκκινάκης (Αυστραλία).