Το πρωί δυο γαλάζιοι τομεάρχες κατέθεσαν μήνυση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά τεσσάρων Συριζαίων υπουργών ζητώντας τη διερεύνηση της διαδικασίας επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων και των ποινικών ευθυνών που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής. Το ακριβώς προηγούμενο απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με εργαζόμενους στον τομέα της εστίασης. Η επιλογή των δυο αυτών – φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους – κινήσεων διόλου τυχαία δεν ήταν.

Αν τονίζει κάτι, αυτό είναι -όπως λένε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ- η αντίστιξη Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πάνω στην οποία προτίθεται το κόμμα να χαράξει την προεκλογική του στρατηγική. Για την ακρίβεια, αποκαλύπτει «τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε το δημόσιο και τη σημασία που δίνουμε στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» επισημαίνουν οι παραπάνω πηγές. Η αξιωματική αντιπολίτευση σκοπεύει, μάλιστα, να δώσει, συμπληρώνουν, μεγάλη έμφαση και στις κατηγορίες των χαμηλά αμειβόμενων ιδιωτικών υπαλλήλων – που, ως γνωστόν, δεν ανήκουν στα παραδοσιακά της εκλογικά κοινά.

Η εν λόγω καμπάνια είχε ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες, αλλά θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν πιο έντονα μόλις τελειώσει η θερινή περίοδος των διακοπών.