Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν τον ευεργετικό ρόλο των ω-3 λιπαρών οξέων στην υγεία και ειδικότερα στην καρδιαγγειακή υγεία. Τι είναι όμως τα ω-3 λιπαρά οξέα; Πρόκειται για πολυακόρεστα λιπαρά, που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό και τα οποία λαμβάνουμε μέσω των τροφών ή των συμπληρωμάτων διατροφής. Οι κυριότερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, ο τόνος και το σκουμπρί, καθώς και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως οι ξηροί καρποί και ο λιναρόσπορος. Σήμερα, οι ουσίες αυτές περιλαμβάνονται συχνά και σε συμπληρώματα διατροφής όπως το μουρουνέλαιο το οποίο παράγεται από το ήπαρ των λευκών ψαριών, παραδείγματος χάρη του μπακαλιάρου.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ