Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν τον ευεργετικό ρόλο των ω-3 λιπαρών οξέων στην υγεία και ειδικότερα στην καρδιαγγειακή υγεία. Τι είναι όμως τα ω-3 λιπαρά οξέα; Πρόκειται για πολυακόρεστα λιπαρά, που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό και τα οποία λαμβάνουμε μέσω των τροφών ή των συμπληρωμάτων διατροφής. Οι κυριότερες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, ο τόνος και το σκουμπρί, καθώς και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως οι ξηροί καρποί και ο λιναρόσπορος. Σήμερα, οι ουσίες αυτές περιλαμβάνονται συχνά και σε συμπληρώματα διατροφής όπως το μουρουνέλαιο το οποίο παράγεται από το ήπαρ των λευκών ψαριών, παραδείγματος χάρη του μπακαλιάρου.
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/nealaptop.png)
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/neaportrait.png)
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ