Είναι γνωστό ότι η διατροφή επηρεάζει πολύπλευρα την καρδιαγγειακή υγεία. Οι ειδικοί προτείνουν δίαιτα χαμηλή σε πρόσληψη άλατος και κορεσμένων λιπαρών, ενώ συνιστούν συχνή κατανάλωση για φρούτα, λαχανικά, ψάρια και όσπρια. Οι ανωτέρω παράμετροι σχετίζονται με καλή αρτηριακή πίεση, μείωση της δυσλιπιδαιμίας και του σακχαρώδους διαβήτη, που όλα μαζί συντελούν στην πρόληψη εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου μακροπρόθεσμα.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ