Ελληνικών συμφερόντων και υπό σημαία Μάλτας είναι το τάνκερ MT Agrari, στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη χθες το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού Σουκάικ, στη Σαουδική Αραβία, μεταφέροντας φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η Σαουδαραβική Συμμαχία, η οποία μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούτι, ανακοίνωσε ότι προκλήθηκε μικρής κλίμακας ζημιά στο εμπορικό πλοίο μετά από έκρηξη που οφείλεται σε θραύσματα οβίδας. Το συμβάν περιγράφεται ως «αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση», σύμφωνα με πληροφορίες του Αλ Αραμπίγια, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Στο πλοίο ανέβηκαν σαουδάραβες αστυνομικοί και πραγματοποίησαν έρευνες.

Η εταιρεία θαλάσσιας ασφάλειας Ambrey είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το σκάφος επλήγη από νάρκη. Από την έκρηξη προκλήθηκε ρήγμα, ωστόσο το πλήρωμα είναι σώο και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων ανέφερε χθες ότι απομάκρυνε και κατέστρεψε πέντε – ιρανικής κατασκευής – νάρκες θαλάσσης, τοποθετημένες από τους Χούτι, νότια της Ερυθράς Θάλασσας, τις οποίες καταδίκασε ως απόπειρες επιθέσεων και ανέφερε ότι «αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της θάλασσας στον πορθμό του Μπαμπ αλ-Μαντάμπ».

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία έκανε γνωστό πως διαχειρίστρια εταιρεία του τάνκερ είναι η TMS Tankers, με γραφεία στην Αθήνα, η οποία διαχειρίζεται έναν στόλο δεξαμενόπλοιων. Το Agrari ναυπηγήθηκε το 2009 στη Σαγκάη και έχει ολική χωρητικότητα 107.009 τόνους.