Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΠΟ χρεώθηκε ένα ακόμη ολίσθημα. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι αποφάσισε να αλλάξει την προκήρυξη του Κυπέλλου ορίζοντας τον τελικό της σεζόν 2020-21 στο ΟΑΚΑ;
Προχώρησε μάλιστα σε αυτή την πρωτοβουλία, παρότι όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ψήφισαν κατά της τροποποίησης. Δημήτρης Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (πρόεδρος Σούπερ Λίγκας 1, Παναθηναϊκός), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ) και Ευάγγελος Ασλανίδης (ΑΕΚ) διαφώνησαν με την πρόταση που κατέθεσε στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου. Με 11 ψήφους υπέρ, όμως, από εκπροσώπους Ενώσεων η προκήρυξη τελικά άλλαξε.
Οπότε δεν ισχύει πλέον το περσινό «…ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, ήτοι σε γήπεδο που δεν αποτελεί την έδρα καμίας από τις δύο ομάδες». Ο Δημητρίου και οι συν αυτώ επέλεξαν το ΟΑΚΑ (ανεξαρτήτως ζευγαριού) και αγνόησαν τις βουλές των ενδιαφερόμενων ομάδων.
Αν και η ποδοσφαιρική πιάτσα βοά πως η ψήφος του Ευάγγελου Ασλανίδη (κατά της τροποποίησης) ήταν για το ξεκάρφωμα, αφού η Ενωση φέρεται να έχει πλέον το πάνω χέρι στα κέντρα αποφάσεων της Ομοσπονδίας. Και η επιλογή του ΟΑΚΑ (το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα) δεδομένα τη συμφέρει.
Το… αγκάθι του Αγκάνθο
Επικαλούμενος τον αθλητικό νόμο ο Αρης υπερτονίζει ότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία των νέων ΠΑΕ που κουβαλούν κατά 50% τα χρέη των παλιών.
Παρ’ όλα αυτά, όμως, το παρελθόν συνεχίζει να κυνηγάει την ομάδα. Το νεότερο της ιστορίας είναι πως κατέθεσε προσφυγή στην ΕΠΟ διεκδικώντας 98.000 ευρώ και ο Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει καταπιαστεί με τα συνδικαλιστικά ως πρόεδρος του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας.
Η διοίκηση του Θόδωρου Καρυπίδη πάντως δεν αναγνωρίζει την οφειλή προς τον σέντερ φορ που θήτευσε στην ομάδα τη διετία 2012-14.
Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δικαιώσει σε αντίστοιχο θέμα τον Παναγιώτη Κοντοβά καλώντας τον Αρη να καταβάλει το 50% του ποσού των 27.461,47 ευρώ. Οι Κίτρινοι έκαναν λόγο τότε για κακοδικία. Για να μην ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου.
Η ανθρωπογεωγραφία της Σούπερ Λίγκας 1
Στατιστική προσέγγιση με βάση τις εθνικότητες επεφύλαξε χθες η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας 1. Ποια ήταν τα βασικότερα συμπεράσματα;
1. Οι προβιβασθέντες Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν τους λιγότερους ξένους στο δυναμικό τους (από εννιά) και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός τους περισσότερους (27).
2. Και οι εννιά ξένοι της Ελαφράς Ταξιαρχίας έλκουν την καταγωγή τους από διαφορετικές χώρες, ενώ αντίθετα οι περισσότεροι αλλοδαποί με κοινή υπηκοότητα συνυπάρχουν σε Αστέρα Τρίπολης (10 Ισπανοί) και Ολυμπιακό (8 Πορτογάλοι).
3. Η μεγαλύτερη… βαβέλ είναι ο ΠΑΟΚ με τους 19 ξένους να έχουν 15 διαφορετικές προελεύσεις.
Πόσοι ανεβαίνουν από Σούπερ Λίγκα 2
Παρά την πρόταση της Σούπερ Λίγκας 2 για εγγυημένο προβιβασμό δύο ομάδων, η ΕΠΟ επέμεινε στην περσινή προκήρυξη. Οπότε ο πρώτος των πλέι οφ θα ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 1 και ο δεύτερος θα κληθεί να δώσει διπλό μπαράζ με τον 13ο της πρώτης τη τάξει κατηγορίας για μία θέση στον ήλιο.
Μετά το Παρίσι, ξεκούραση
Ηταν αναμενόμενο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ματαίωσε τη συμμετοχή του στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης, τη διοργάνωση που ανοίγει την indoor season στο τένις. Κι ο λόγος είναι απλός. Ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε για δύο εβδομάδες σε χωμάτινη επιφάνεια στο Παρίσι, είχε ουσιαστικά μία «γεμάτη» περίοδο στο χώμα και φυσικά δεν μπορεί να μπει αμέσως σε εντελώς διαφορετικές αγωνιστικές συνθήκες.
Λογικά, στο επόμενο τουρνουά που θα αγωνιστεί θα είναι επίσης σε κλειστό χώρο, στη Βιέννη, μία διοργάνωση που θα αρχίσει στις 26/10.







