Ετυχε, μεσούντων των ζητημάτων με την ονομασία των Σκοπίων και τη συμφωνία των Πρεσπών, να βρει από πέρυσι κιόλας ο ΠΑΟΚ και να αναγορεύσει δόξη και τιμή τον δικό του βασιλιά της Μακεδονίας!

Ονομα και πράμα τέτοιος είναι ο Φιλ Γκος και προς στοιχειοθεσίαν και επίρρωσιν τούτου λειτουργεί το πλήρες βαπτιστικό όνομά του…

Philip Alexander και εν συντομία Φιλ!

Το σόι πάει βασίλειο με τους… βασιλιάδες (της Μακεδονίας) στη φαμίλια των Γκος: ο πατέρας του γκαρντ του ΠΑΟΚ λέγεται Φίλιππος Αλέξανδρος ο πρώτος, ελόγου είναι ο δεύτερος και ο οκτάμηνος γιος του πήρε σειρά ως ο τρίτος!

Πόθεν προέκυψε αυτή η σύνδεση με τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο; Από τον παππού του, ο οποίος ήταν λάτρης της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και βάλθηκε να στήσει ένα ολόκληρο γενεαλογικό δένδρο γύρω από τον μακεδονικό θρόνο. Τέτοια μανία είχε, που εάν αποκτούσε ένα άλογο στο Τεμπλ Χιλς του Μέριλαντ, σίγουρα θα το βάφτιζε Βουκεφάλα!

Ο γεννημένος στις 7 Απριλίου του 1983 γκαρντ διάγει τη δεύτερη σεζόν του με τον ΠΑΟΚ, του οποίου από την πρώτη στιγμή χρίσθηκε ηγέτης, επιβεβαιώνοντας κιόλας το παρατσούκλι του: στα κολεγιακά χρόνια του στο Ντρέξελ επονομάσθηκε «Cookaman», το οποίο υποδηλώνει κάποιον που μπορεί να μαγειρέψει τις καταστάσεις και κατ’ επέκταση είναι καταφερτζής.

Δεινός εκτελεστής και σκόρερ ολκής ο Γκος μετά το NCAA αριβάρισε στην Ευρώπη όπου περιφέρεται από το 2005 και εντεύθεν: μετά την Ολλανδία, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Γαλλία, πέρασε εννέα σεζόν στην Ιταλία και πέρυσι στρατολογήθηκε από τον ΠΑΟΚ για να του κάνει τη διαφορά, όπερ και εγένετο…

Καλοπερασάκιας ως χαρακτήρας και… φατσούλα, ο Γκος έδειξε την αφοσίωσή του στον Δικέφαλο στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, όταν ενώ η σύντροφός του γέννησε το πρώτο παιδί τους στις ΗΠΑ δεν ζήτησε άδεια για να φύγει και να βρεθεί κοντά τους. «Μην ανησυχείς, κόουτς. Θα παίξω όσο καλύτερα μπορώ στη σειρά με τον Προμηθέα για να τελειώνουμε το γρηγορότερο δυνατό και να πάω να τους δω μια και καλή» είπε στον Ηλία Παπαθεοδώρου και τήρησε τον λόγο του με ευλάβεια: ο ΠΑΟΚ καθάρισε τη σειρά των μικρών τελικών στο πι και φι (3-0) και το πρωί της 10ης Ιουνίου ο Γκος έφυγε για να κρατήσει στην αγκαλιά του τον Φίλιππο Αλέξανδρο τον 3ο!

Καθ’ οδόν προς την Αμερική μάλιστα αποτύπωσε την μπασκετική ευτυχία του αναρτώντας στο Twitter μια φωτογραφία του με το χάλκινο μετάλλιο που απονεμήθηκε στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και ένα μήνυμα το οποίο φανέρωνε τη λύτρωσή

του επειδή ποτέ στην καριέρα του δεν έχει κατακτήσει έναν τίτλο…

«My first… something»!

Λίγες εβδομάδες αργότερα ο αμερικανός γκαρντ έγραψε ιστορία ως ένας από τους γηραιότερους παίκτες που είχε τα κότσια να συμμετάσχει στο ετήσιο Summer League του Λας Βέγκας. Ναι μεν δεν κατάφερε να γυαλίσει το μάτι σε κάποια ομάδα του ΝΒΑ, αλλά δέχθηκε πρόταση από τους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς να στελεχώσει το προπονητικό επιτελείο τους, κάτι για το οποίο επιφυλάσσεται στο μέλλον…

Εκεί στο Λας Βέγκας, τον πήραν στο κατόπι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο (τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ) Νίκος Σταυρόπουλος και τον έφεραν σηκωτό πίσω!