Ηλικιωμένοι και ΜΜΜ

Κύριε Διεθυντά,

Οι νέοι και οι νέες όχι μόνο δεν δίνουν μια θέση στους ηλικιωμένους σε λεωφορείο, μετρό και τραμ, αλλά καλαμβάνουν και θέσεις για τα ΑμεΑ. Βασικά, φταίμε εμείς οι γονείς και δυστυχώς είναι δύσκολο τώρα να τους μάθουμε σεβασμό και αλληλεγγύη. Επειδή σήμερα φαίνεται τα ινδάλματά τους να είναι καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές και καλλιτέχνες του τραγουδιού και της TV, προτείνουμε να μεταδίδονται ηχογραφημένα και video μηνύματα προς τους νέους μας, μέσα σε όλα τα ΜΜΜ, ώστε με την παρουσία και τη φωνή τους να τους παροτρύνουν και να τους ενθαρρύνουν να δείχνουν σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους μεγάλους.

Μετά τιμής, εν ονόματι των 70+

Ελένη Τσαντεκίδου

Για τον Αθανάσιο Κυριακίδη

Kύριε Διευθυντά,

Για τον κ. Αθανάσιο Κυριακίδη, ο οποίος κάποτε υπήρξε επιτυχημένος επιστήμονας της Ιατρικής, ως ουρολόγος καθηγητής, άκουγα από γιατρούς να λένε για εκείνον ότι είναι και το πρώτο νυστέρι και πως διακρίνεται από ήθος και υψηλό επιστημονικό ανάστημα. Επίσης, το είχα ακούσει πολλές φορές και από την ίδια τη σύζυγό του να το λέει με έκδηλη ικανοποίηση αποτυπωμένη στο πρόσωπό της, η οποία κάποτε υπήρξε υπηρεσιακή συνάδελφός μου, με απόλυτη παραγωγική επιτυχία στο αντικείμενο που της είχε ανατεθεί, έχοντας για το ήθος της την εκτίμηση όλων των συναδέλφων. Εκείνο τον καιρό οι πάσχοντες από ουροποιητική δυσλειτουργία και πολλοί εξ αυτών με σοβαρό πρόβλημα, των οποίων η κατάσταση εθεωρείτο κρίσιμη ως μη αναστρέψιμη, την ελπίδα για τη σωτηρία της ζωής τους την εναπόθεταν στα χέρια του Αθανάσιου Κυριακίδη, του οποίου το έργο δεν ήταν ωφέλιμο μόνο προς τον εαυτό του, αλλά και προς ολόκληρη την κοινωνία σαν άτομο που τον περικλείει. Αξίζει κανείς όταν αναγνωρίζει την αξία του άλλου και μάλιστα σαν αυτή του Αθανάσιου Κυριακίδη και εγνωσμένου κύρους επιστήμονα της Ιατρικής. Αντίθετα, ατύχησε! Και μια διευκρίνιση προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών: Δεν επιχειρείται μέσω του γράφοντος ν’ αποδοθεί, χάριν εντυπώσεων κι από κολακευτική διάθεση, έπαινος για τον περί ου ο λόγος. Αλλά πρόκειται κάτι για το οποίο έχουν να λένε οι πάντες.

Παπανδρέου Κων/νος

Φαραί Πατρών Αχαΐας

ΥΓ. Για μια επιστημονική ικανότητα σαν αυτή του Αθανάσιου Κυριακίδη, θα υποστήριζε κανείς πως προκύπτει βάσει ανέλιξης της εγγενούς ιδιοφυΐας παρά από εξωτερικούς παράγοντες. Γιατί αν ήταν έτσι, θα είχαμε πλήθος ανθρώπων αυτής της ιδιότητας υψηλής ικανότητας. Επιθυμητό μεν, αλλά ανέφικτο δε, κάτι το οποίο ενέχει παράλληλη σημασία μ’ αυτό που ο Απόστολος Παύλος είπε: «Πολλοί οι κλητοί αλλά λίγοι οι εκλεκτοί».

Η επίσκεψη Μέρκελ και το θέατρο του παραλόγου

Κύριε Διευθυντά,

Ηταν γραφτό να ζήσουμε και αυτό το θέατρο του παραλόγου. Αυτοί που κάναν συγκεντρώσεις ντυμένοι ναζί και φωνάζαν GO BACK MERKEL είναι αυτοί που την υποδέχονται για να τους κάνει πλάτες λίγο πριν από τις εκλογές. Ο,τι ακριβώς κατηγορούσαν οι ίδιοι ότι κάναν οι προηγούμενοι φέρνοντας την καγκελάριο το 2012 στην Αθήνα. Η έκφραση «πολιτικός απατεώνας» με αυτούς που μας κυβερνάνε είναι φτωχή για να χαρακτηρίσει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που ζούμε. Και μέσα σε όλη αυτή την υποκρισία και την κωλοτούμπα με καρέκλα και χωρίς καρέκλα μπαίνει και ο ταλαίπωρος Αθηναίος. Ο ταλαίπωρος Πειραιώτης. Αυτός που νιώθει πως είναι πολίτης β’ κατηγορίας εγκλωβισμένος μέσα στο αμάξι του για ώρες για να περάσει η «σωτήρας» μας. Για να φάει ψαράκι στην Καστέλα η Ανγκελα, οι Πειραιώτες νόμιζαν οτι ξαναήρθε η Κατοχή και επέβαλαν οι ναζί απαγόρευση εξόδου. Αν και περί απαγορεύσεων είχαν φροντίσει οι αριστεροί (ο Θεός να τους κάνει) κυβερνώντες να μας βάλουν από νωρίς στο κλίμα απαγορεύοντας συγκεντρώσεις και πορείες. Γέλαω και μόνο που σκέφτομαι τι λέγαν γι’ αυτό το μέτρο πριν από 6 χρόνια που είχε ξανάερθει η «Θεός». Ωρες ώρες αναρωτιέμαι τι ύβρεις έχουμε διαπράξει οι Ελληνες για να τα ζούμε όλα αυτά. Δεν είναι το χρέος το μεγαλύτερό μας πρόβλημα. Το μεγαλύτερό μας έγκλημα είναι που δίνουμε το δικαίωμα σε όλους αυτούς τους παθολογικά ψεύτες να μας κυβερνάνε. Τρώγοντας όλοι αυτοί καλά και ζώντας εμείς έναν νέο καθημερινό γολγοθά. Και αν ήρθε η σταύρωση εδώ και χρόνια αμφιβάλλω αν θα υπάρξει η ώρα για την Ανάσταση της καθημερινότητάς μας. Υπομονή και όπως θα φεύγεις, Ανγκελα, πάρε και όλους αυτούς μαζί σου. Ολο και κάπου θα σου χρειαστούν να πουλήσουν ένα καινούργιο ψέμα.

Δημήτρης Τζιαβάρας