Εκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ θα δώσει το υπουργείο Παιδείας στους φοιτητές που διέμεναν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία καταστράφηκε από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή. Ηδη σε συνεργασία με τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος εξασφαλίστηκε η στέγαση των 69 φοιτητών που έμεναν στις εστίες σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής, με τα οποία και αναμένεται να γίνουν σχετικές συμβάσεις τις επόμενες ημέρες. Το κόστος θα καλυφθεί από κονδύλια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Παράλληλα θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για να χτιστούν νέες εστίες του Ιδρύματος, ενώ οι πρυτανικές Αρχές του μελετούν την πιθανότητα να δίνεται ένα επίδομα ενοικίου 200 ευρώ από την επόμενη χρονιά στους πρωτοετείς φοιτητές που δικαιούνται στέγαση βάσει των κριτηρίων που ορίζει ο νόμος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισκέφθηκε χθες την Κρήτη και ανακοίνωσε μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά. Στο Ηράκλειο βρίσκεται και κλιμάκιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για μετρήσεις της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα σχετικά με τα επίπεδα των συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων, με έμφαση στα σχολεία της περιοχής και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. θα μεταβεί επίσης κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος για την εκτίμηση πιθανών επιπτώσεων από την καύση ινών αμιάντου.