Ημιμαραθώνιος στη Σκύρο

Ο Δήμος Σκύρου διοργανώνει το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου τον τοπικό ημιμαραθώνιο. Με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Σκύρου, οι δρομείς θα τρέξουν 21.100 μ. σε άσφαλτο με ανηφορικές και κατηφορικές κλήσεις και θέα τη θάλασσα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης διαδρομή 5.500 μ., η οποία περνάει μέσα από τα καλντερίμια της χώρας και είναι δωρεάν για όλους. Για τους μικρούς δρομείς, υπάρχει αγώνας 1.000 μ. επίσης χωρίς χρέωση. Οι εγγραφές γίνονται μέσω της σελίδας www.skyroshalfmarathon.com και κλείνουν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Ηλιοβασίλεμα στη Σέριφο

Αγώνες τρεξίματος αλλά και κολύμβησης περιλαμβάνει το Serifos Sunset Race, που φέτος πραγματοποιείται στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στο τρέξιμο και οι εκδηλώσεις ανοίγουν με τον παιδικό αγώνα  500 και 1.000 μέτρων. Το απόγευμα θα δοθεί η εκκίνηση της κούρσας των 20 χλμ. από το Λιβάδι Σερίφου με τερματισμό την παραλία της Βαγιάς. Από τη συγκεκριμένη ζώνη θα ξεκινήσουν να τρέχουν παράλληλα με τη θάλασσα και οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων, απολαμβάνοντας συγχρόνως το ηλιοβασίλεμα της περιοχής από τη μία και την άγρια ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στη σελίδα www.serifosrace.com

Ο Δρόμος των Σαλαμινομάχων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απόδοση τιμών για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος Σαλαμινομάχων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές 5.000 και 10.000 μ. με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημαρχείο Σαλαμίνας. Ακόμα, υπάρχει και παιδικός αγώνας 600 μέτρων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους με απαραίτητη προεγγραφή.