Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει να γράφει ιστορία στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου.
Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης πραγματοποίησε άλμα στα 8,66 μ. στην τρίτη του προσπάθεια, επίδοση που τον έφερε στην κορυφή της λίστας μαζί με τον Λούη Τσάτουμα, ισοφαρίζοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος.
Μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε φτάσει ξανά κοντά στην ίδια επίδοση νωρίτερα, όμως το δεύτερο άλμα του δεν μέτρησε ως ρεκόρ λόγω του ιδιαίτερα ευνοϊκού ανέμου.
Παρά τη σπουδαία επίδοση, ο Τεντόγλου δεν έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος. Αμέσως μετά την ισοφάριση του ρεκόρ προχώρησε σε αλλαγές στα σημάδια του στον διάδρομο, θέλοντας να βελτιώσει την προσέγγισή του και να κυνηγήσει ένα ακόμη μεγαλύτερο άλμα.