Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2026 σε αγροτοδασική περιοχή στον Κάμπο Παραμυθιάς Ιωαννίνων, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.
Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 17:00 και στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ και πέντε πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες της Περιφέρειας Ηπείρου, ενισχύοντας τις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε απόσταση από κατοικίες και κρίσιμες υποδομές, γεγονός που περιορίζει προς το παρόν τον κίνδυνο για τον οικιστικό ιστό.
Παράλληλα, στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.