Εντυπωσιακές εργασίες συντήρησης βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με εικόνες που κόβουν την ανάσα, καθώς εξειδικευμένη ομάδα Γάλλων τεχνικών εργάζεται κρεμασμένη σε μεγάλο ύψος πάνω από τη θάλασσα.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή επιχείρηση που, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πραγματοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως, χωρίς να απαιτείται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη γέφυρα. Η καινοτόμος αυτή μέθοδος επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του έργου, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και τη συντήρησή του.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να υπάρξουν περιορισμοί στην κυκλοφορία. Οι εργασίες εκτελούνται με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού, προσαρμοσμένου στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του έργου.

Η ομάδα των «Γάλλων Αλπινιστών» αναλαμβάνει να κατεβάσει τα αλεξικέραυνα, να τα απλώσει κατά μήκος του πεζοδρομίου για τη συντήρησή τους και στη συνέχεια να τα επανατοποθετήσει με ακρίβεια. Η διαδικασία απαιτεί εμπειρία, τεχνογνωσία και απόλυτο συντονισμό.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν μοναδική ευκαιρία για νέους μηχανικούς να παρακολουθήσουν από κοντά πώς πραγματοποιείται η συντήρηση ενός τόσο σύνθετου και εμβληματικού έργου υποδομής.