Νέα απομάκρυνση στελέχους της παλιάς φρουράς με τη μη συνέχιση της συνεργασίας του κόμματος με τον Γιώργο Τσίπρα.

Το παρασκήνιο είναι ζουμερό και όπως αναφέρουν πληροφορίες του in ο Γιώργος Τσιπρας αν και ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές πληρωνόταν ως διευθυντής της ΚΟ παρά ότι τη θέση την είχε ο Θάνος Μωραΐτης.

Κι όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας βγήκε στο αέρα και είπε ότι απολύθηκε.

Τι δήλωσε ο Γ. Τσίπρας

Ο Γιώργος Τσίπρας προχώρησε σε δήλωση για την απομάκρυνση όπου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας».

Τέλος, ο Γιώργος Τσίπρας είπε πως «σε ό,τι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».