Την 100ή συναυλία της στο Λίβερπουλ επέλεξε η Τέιλορ Σουίφτ για να ανακοινώσει το τέλος της επιτυχημένης της περιοδείας «Eras Tour».

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που το παραδέχομαι στον εαυτό μου και παραδέχομαι ότι αυτή η περιοδεία θα τελειώσει τον Δεκέμβριο» είπε η αγαπημένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός λίγο πριν ερμηνεύσει το «All Too Well», αφήνοντας «κάγκελο» τους χιλιάδες θαυμαστές της που ήταν παρόντες.

«Νομίζω ότι κάποτε είχα χόμπι, αλλά δεν ξέρω ποια ήταν πια. Το μόνο που κάνω όταν δεν βρίσκομαι στη σκηνή είναι να κάθομαι στο σπίτι και να προσπαθώ να σκεφτώ έξυπνα mash-ups ακουστικών τραγουδιών και να σκέφτομαι τι μπορεί να θέλετε να ακούσετε» εξομολογήθηκε.

Και συνέχισε απευθυνόμενη στο κοινό της: «Κάνατε τόσα πολλά για να είστε μαζί μας. Κάνατε σχέδια τόσο καιρό πριν. Σχεδιάσατε τι θα φορέσετε. Αποστηθίσατε τους στίχους. Ήρθατε εδώ… Θέλω να περάσω την 100ή συναυλία σκεπτόμενη αυτό και ζώντας αυτή τη στιγμή και όντας εδώ μαζί σας, και να ξέρετε ότι εκτιμώ κάθε ίχνος προσπάθειας που καταβάλατε για να είστε μαζί μας. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ!».

Η ίδια χαρακτήρισε την περιοδεία «το πιο εξαντλητικό, το πιο περιεκτικό, αλλά και το πιο χαρούμενο, το πιο ανταποδοτικό, το πιο υπέροχο πράγμα» που έχει συμβεί ποτέ στη ζωή της.

Δείτε το βίντεο με όσα είπε

Πάνω από 1 δις δολάρια τα έσοδα της περιοδείας

Η Τέιλορ Σουίφτ ξεκίνησε την sold-out περιοδεία της στην Αριζόνα στις 17 Μαρτίου 2023. Έκτοτε έχει γίνει η πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών, αφού ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα.

Το «Eras Tour» είχε ακόμη και κινηματογραφική προβολή το φθινόπωρο, όταν η Σουίφτ κυκλοφόρησε μια ταινία συναυλίας τον Οκτώβριο του 2023, η οποία απέφερε επιπλέον 261,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Δύο μήνες νωρίτερα, πρόσθεσε 15 ημερομηνίες για το σκέλος της στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου ενός εξαήμερου ταξιδιού στον Καναδά.

Η Σουίφτ ξεκίνησε το 2024 με εμφανίσεις στο Τόκιο, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Στη συνέχεια έκανε ένα δίμηνο διάλειμμα, κατά το οποίο κυκλοφόρησε το 11ο στούντιο άλμπουμ της, «The Tortured Poets Department» και συνέχισε τις συναυλίες της στο Παρίσι τον Μάιο.

Το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο, με την 34χρονη να επιστρέφει στις ΗΠΑ για συναυλίες το φθινόπωρο, πριν ολοκληρώσει την περιοδεία της στον Καναδά στις 8 Δεκεμβρίου.

Αν δεν προστεθούν και άλλες ημερομηνίες, η περιοδεία θα έχει καλύψει πέντε ηπείρους, 54 πόλεις και συνολικά 152 συναυλίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pollstar, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το «Eras Tour» αναμένεται να έχει αποφέρει 2,165 δισεκατομμύρια δολάρια. Για σύγκριση, η δεύτερη πιο κερδοφόρα περιοδεία όλων των εποχών, η πολυετής περιοδεία «Farewell Yellow Brick Road Tour» του Elton John, πούλησε έξι εκατομμύρια εισιτήρια σε 328 συναυλίες και απέφερε 939 εκατομμύρια δολάρια.