Τα 25 πιο τρομακτικά λεπτά της ζωής τους έζησαν μερικές δεκάδες άνθρωποι στο Όρεγκον των ΗΠΑ, που πήγαν σε λούνα παρκ για να διασκεδάσουν αλλά κατέληξαν να βρίσκονται κρεμασμένοι ανάποδα από ύψος 30 μέτρων για μισή ώρα, έως ότου φτάσει η Πυροσβεστική για να τους απεγκλωβίσει.

Το παιχνίδι «AtmosFEAR» στο λούνα παρκ Όουκς Παρκ κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον εγκαινιάστηκε το 2021 και λειτουργεί προσφέροντας στους αναβάτες την εμπειρία των πολλαπλών στροφών στον αέρα, αλλά την Παρασκευή σημειώθηκε βλάβη με αποτέλεσμα 28 άτομα να εγκλωβιστούν με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια τους προς τον ουρανό.

Θρίλερ σε λούνα παρκ – Δείτε το βίντεο

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ ενημέρωσαν τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, που έφθασαν ύστερα από 25 λεπτά.

Ένα άτομο με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με τους υπεύθυνους του λούνα παρκ κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Δύο έφηβοι από το Πόρτλαντ -ο Ντάνιελ Άλεν και η Τζόρνταν Χάρντινγκ- είχαν πάει στο λούνα παρκ για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το Λύκειο.

Έκοψαν εισιτήρια για το παιχνίδι «AtmosFEAR» και λίγο αργότερα βρέθηκαν να κρέμονται ανάποδα φοβούμενοι ότι η περιπέτεια θα είχε άσχημη κατάληξη παρότι εκείνοι θέλησαν απλώς να γιορτάσουν την ημέρα αποφοίτησης.

Για καλή τους τύχη, η επέμβαση της πυροσβεστικής δεν καθυστέρησε πολύ και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

«Είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα να κάνουμε τη βόλτα. Αλλά όταν εγκλωβίζεσαι εκεί πάνω, σου φεύγει κάθε ενθουσιασμός», δήλωσε ο Άλεν στο τοπικό δίκτυο KGW8.

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αποζημίωσαν τους επιβάτες επιστρέφοντάς τους το αντίτιμο του εισιτηρίου.