Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων νοσηλεύεται κορίτσι, μαθήτρια δημοτικού αφότου οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από μηνιγγίτιδα.

Η 9χρονη μαθήτρια παρουσίασε υψηλό πυρετό και εξανθήματα και μέσα σε λίγες ώρες, η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση

Το κοριτσάκι εισήχθη χθες (Πέμπτη) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του χορηγείται.

Η μικρή παρουσίασε συμπτώματα αδιαθεσίας και οι γονείς της έσπευσαν στο ΠΑΓΝΗ. Οι γιατροί αφότου την εξέτασαν έκριναν επιβεβλημένη την εισαγωγή της στη ΜΕΘ Παίδων.

Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας της εκτός από τα οικεία της πρόσωπα ανησυχεί και τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου που πηγαίνει το κοριτσάκι.

Ενημερώθηκε το σχολείο

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ το σχολικό συγκρότημα πρέπει να απολυμανθεί και όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή να εξετασθούν άμεσα.

Η μαθήτρια δεν είχε κάνει το εμβόλιο, καθώς δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και έτσι δεν προβλέπεται η δωρεάν χορήγησή του, καθώς δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Στο σχολείο υπήρξε αναστάτωση, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και ο ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα και έδωσε οδηγίες σε δασκάλους και μαθητές.