«Είμαστε πρωταθλητές στον πληθωρισμό τροφίμων. Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο κ. Μητσοτάκης μεθόδευσε να επισπευσθεί η αξιολόγηση των προτάσεων που κάναμε για την ακρίβεια από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και έρχεται το ΓΛΚ και εκθέτει ανεπανόρθωτα το οικονομικό σας επιτελείο», τόνισε ο Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως σημείωσε, «πριν από ένα μήνα, οι κύριοι Θεοχάρης και Πετραλιάς είχαν δώσει στη δημοσιότητα, σε στυλ Σκέρτσου, αξιολογήσεις για τις προτάσεις μας, οι οποίες έχουν πέσει έξω κατά 1 δισ. ευρώ. Όχι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά κατά το ΓΛΚ», υπογράμμισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούσε σε 500 εκατ. ευρώ απόκλιση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των συντελεστών στον ΦΠΑ, 300 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στους ειδικούς συντελεστές και 200 εκατ. ευρώ απόκλιση τη μείωση στον ΕΦΚ. «Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Ναυάγησε το σχέδιο Μητσοτάκη να παραλάβει την έκθεση σήμερα για να την διαστρεβλώσει αύριο»

Για να τονίσει πως «το δεύτερο που δείχνει η έκθεση είναι ότι οι προτάσεις μας είναι απολύτως εφαρμόσιμες. Είμαστε ενώπιον μίας βαθιάς πολιτικής διαφωνίας», συνέχισε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ.

«Δεν θέλετε να μειώσετε τους έμμεσους φόρους, δεν θέλετε να φορολογήσετε τα υπερκέρδη, που κάνετε ότι δεν βλέπετε, δεν θέλετε να αξιοποιήσετε τα υπερπλεονάσματα, που ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ για το 2022, σε 1,8 δισ. ευρώ για το 2023 και, με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, θα φτάσουν στα 660 εκατ. ευρώ για το 2024», ανέφερε.

«Είστε απολύτως εκτεθειμένοι. Και κυρίως, ναυάγησε το σχέδιο Μητσοτάκη να παραλάβει την έκθεση του ΓΛΚ σήμερα για να την αξιοποιήσει, διαστρεβλώνοντάς την, αύριο», τόνισε καταληκτικά ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «να δικαιολογήσει αυτές τις σκανδαλώδεις αποκλίσεις».