Και σε αθλητικά θέματα αναφέρθηκε χθες ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Open. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο και μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά:

«Αν έχω τρόπο να νομοθετήσω χωρίς να παραβιάσω το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, θα το κάνω ώστε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να γίνεται κάθε χρόνο στο ΟΑΚΑ, όπως συμβαίνει στο Γουέμπλεϊ, και πάντα με φιλάθλους». Σε άλλο σημείο ο Μητσοτάκης μίλησε και για τον τελικό του Conference League στον οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός, αλλά και για το Final-4 της Ευρωλίγκας με την παρουσία του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού…

«Eχω πει, μακάρι, αυτό θέλουν όλοι οι υγιείς φίλαθλοι. Μακάρι να κερδίσει για πρώτη φορά ελληνική ομάδα στο Conference League και να έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Ευρωλίγκας. Θα ήθελα πολύ να είμαι και θα ξεκλέψω λίγη ώρα για να πάω. Δεν είμαστε ακόμα εκεί, καθίστε να δούμε. Επειδή ήμουν αρκετά εύστοχος στις προβλέψεις μου, είπα να μην προκαλώ τη μοίρα μου και λέω να σταματήσω. Να πούμε ότι το χιούμορ είναι απαραίτητο και ο αυτοσαρκασμός είναι απαραίτητος. Δεν μπορεί όμως να αντικαταστήσει την ουσία της πολιτικής», κατέληξε.

Το ταξίδι Βρούτση στο Βερολίνο και το κόστος

Μαθαίνω πως θα μεταβεί ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο Βερολίνο. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν του αρέσει από παλιά το μπάσκετ, ωστόσο σχεδιάζει να έχει επαφές  κατά τη διάρκεια του τετραημέρου και στο περιθώριο του Final-4. Οπως μου είπε καλά ενημερωμένος άνθρωπός μου στο Μαρούσι και στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το κόστος ανέρχεται σε 3.404 ευρώ και περιλαμβάνει μετακίνηση, διαμονή και ημερήσια αποζημίωση. Εδώ, αξίζει να προσθέσω πως θα έχει και πριβέ (!) δημοσιογραφική κάλυψη των επαφών του, με δεδομένο ότι θα τον συνοδεύει δημοσιογράφος και το εξοδολόγιο θα… γράψει κοντά στα 2.800 ευρώ. Προγνωστικά του υπουργού για την πορεία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, δέχομαι. Αυτό που δεν θα δεχθώ είναι διαψεύσεις!

Η ΑΕΚ και ο Μπρινιόλι

Αρχίζουν να… αχνοφαίνονται τα πρώτα ρεπορτάζ για τον Μπρινιόλι και την ΑΕΚ ενόψει καλοκαιριού. Οταν ο Ιταλός είχε μείνει εκτός ομάδας στον Παναθηναϊκό και υπήρξαν τα πρώτα σενάρια για συμφωνία, από την Ενωση ήθελαν – και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό – να το… κατεβάσουν το θέμα. Απ’ αυτή εδώ τη στήλη σας είχα ενημερώσει, όμως, ότι μεταξύ Μπρινιόλι και ΑΕΚ έχει γίνει τέτοια προεργασία που έχουν πέσει στο τραπέζι και χρήματα και διάρκεια συμβολαίου. Και εγγυήσεις για θέση βασικού είμαι σε θέση να προσθέσω. Υπογραφές δεν έχουν πέσει ακόμα, λόγω κάποιων λεπτομερειών που αφορούν τα μπόνους, αλλά όταν θα λυθούν κι αυτά τότε θα μπούμε στην τελική ευθεία.

Σκέφτεται ξανά την Ελλάδα

Για επάνοδο στα μέρη μας φαίνεται πως «ψήνεται» ο Μάρκο Λιβάγια που πιθανότατα θα αποχωρήσει από τη Χάιντουκ. Την προηγούμενη σεζόν ο πρώην άσος της ΑΕΚ οδήγησε τη Χάιντουκ σε back to back κατάκτηση Κυπέλλου Κροατίας, έχοντας 21 γκολ και 15 ασίστ σε 42 εμφανίσεις, όμως εφέτος δεν έκανε αντίστοιχη χρονιά, καθώς είχε 12 γκολ και επτά ασίστ σε 30 συμμετοχές, ενώ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς. Η κροατική ιστοσελίδα «germanijak.hr», που είχε αποκαλύψει τις μεταγραφές των Βίντα και Λιούμπισιτς στην Eνωση, τον… στέλνει Ελλάδα χωρίς όμως να αναφέρει για ποια ομάδα «παίζει» το όνομα του 30χρονου επιθετικού ο οποίος παρουσιάζεται θετικός στο να αγωνιστεί ξανά στη χώρα μας. Πρέπει εδώ να σημειώσω πως ο Λιβάγια έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 και κοστολογείται κοντά στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Τον έβαλε στο ραντάρ της

Και στο Μεξικό ακούγεται το όνομα του Γιώργου Γιακουμάκη. Οπως είδα, ο έλληνας στράικερ βρίσκεται στο στόχαστρο της Κρουζ Αζούλ. Στο MLS με τη φανέλα της Ατλάντα Γιουνάιτεντ ο Γιακουμάκης έχει κάνει καλή αρχή, μετρώντας ήδη πέντε γκολ και τρεις ασίστ σε εννέα παιχνίδια. Δεν θα έλεγα πως το MLS είναι Ευρώπη, αλλά ο Γιακουμάκης καταφέρνει να βρίσκει δίχτυα.

Μαθαίνουν αντιπάλους

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα μάθουν σήμερα, μετά την κλήρωση που θα γίνει, τους αντιπάλους τους στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός, καθώς επίσης και το μονοπάτι που οδηγεί προς τον τελικό του δεύτερου φετινού Γκραν Σλαμ. Ως νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη αναμένεται να έχει μια κάπως πιο βατή κλήρωση, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που είναι στο νο 9 και λογικά θα έχει πιο δύσκολο έργο.

Μαζί και ο «κάπτεν»

O Φραγκίσκος Αλβέρτης και η οικογένειά του ταξίδεψαν με την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο. Ο εμβληματικός αρχηγός των Πρασίνων για πολλά χρόνια, όπως μου είπαν, είναι προσωπικός καλεσμένος του ιδιοκτήτη της ομάδας Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο άνθρωπός μου, που έκανε βόλτες στο αεροδρόμιο κατά τις αναχωρήσεις των ελληνικών αποστολών, με ενημέρωσε ότι με τους Πράσινους ταξίδεψε και ο κεντρικός αμυντικός της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, Γεράσιμος Μήτογλου, προσκεκλημένος του αδελφού του στον Παναθηναϊκό, του Ντίνου Μήτογλου.